Ta rätt tåg för sjutton!

Se till att hamna i rätt tåg när du demonstrerar!

Den siste idioten är ännu inte född.

image58

Fascister..?

image59

Fascister..?


Anders Nilsson
, "sosse" från Tanum Bohuslän  har uppenbarligen problem med både det ena och det andra.

Han
jämställer landsorganisationens brevkampanj till borgerliga politikers grannar med judebashingen av SA-trupperna och en s-politker i Örebro som tyckte att denna kampanj var bra med Mussolinis brunskjortor!

Han har
uppenbarligen problem med  vilket parti han har valt att ansluta sig till också. Tokdelarna av Centern eller Kristdemokraterna hade nog passat honom bättre. Alldeles uppenbart är ju att denne självbetitlade sosse aldrig varit med om vad verklig fascism (eller för dfen delen anti-fascism) innebär och inte har en aning om vad deras verktyg är. Brev, min gode bohuslänning, ingår rätt sällan i deras vapenarsenal.

Men han har i alla fall givit mig det sista argumentet jag behövde för att aldrig mer lägga en s-röst så länge jag lever. Med sossar som han behövs verkligen inga borgare!

Den här länken visar RIKTIGA fasister i aktion, skitandes på både Chiles flagga och skinheadkulten!

Här kan
Anders Nilsson jämföra LO: s brevkampanj med metoderna som de äkta brunskjortorna vill använda mot sina motståndare. Sen kan han fan häva upp sin bohusländska käft och be LO om ursäkt!

Påhittig kampanj!

Ta mig fan!

Det finns
lite påhittighet och kämparanda i LO! Även om det gör ont att länka till ett digitalt skithus
 som Politikerbloggen, gör jag det.

Johan Persson från partiet för Kärnvapen, Kärnämnen och Kärnkraft (kkk) är ytterligt upprörd och gnäller som en osmord dörr om att han vill möta LO i debatt. Ha. Till skillnad från Totto Littorin då. Han tycker i alla fall inte att han kan stå för sitt partis, (kkk) politik på affären.

Läs
och förundras över att man, under så många identiteter (som en annan representant från (kkk) från Skåne gör där), kan klämma ur sig så många "sosseadel" och "LO-fascister".

Fulla mimare på cykel!

image57

Bättre cyklist än i Göteborg?


Är du sommarcyklist? Är svaret ja på den frågan är risken stor att du suger på att cykla och inte borde släppas ut i trafiken utan stödhjul, backspegel, krockkudde, personlig mobiltelfons- och smsavbrytare med dig.

Jag som
är året- runt cyklist ser er varje dag. Ni cyklar som fulla mimare. De flesta av er. Jag önskar att jag kunde säga att de flesta ändå är rätt bra, kan trafikregler, bryr er om era medtrafikanter etc. Men fan heller. Det är de bra som utgör undantagen, och jag misstänker faktiskt att de är åretruntare de också.

Att ta sig mellan Högsbo industriområde och Olskroken via Vasastan och Heden en fredag är förenat med total livsfara! Det vore något att pröva på för den där dåren som ville hoppa fallskärm från fyra mil!

Jag misstänker
faktiskt att ert beteende på cykel speglar hur ni kör bil. Det enda positiva är väl att en cykel gör mindre skada än en bil när olyckan ni ofrånkomligen har att se fram emot kommer. Hoppas bara att jag slipper vara inblandad i den!
Under strecket:

Ikväll kollar jag in TV4 Göteborgs match mot SVT Väst på Lindholmen. Vad gör man inte för att bota abstinensen under allsvenskans sommaruppehåll???

Satans gnäll från systrar som inte fattat ett piss om facklig kamp!

"- Det är en chock att de accepterade ett så uselt bud, Det var nu vi hade chansen"

"- Efter det här kommer de aldrig att ta oss på allvar. En lång och lam strejk som inte gett någonting egentligen. Jag är oerhört besviken."

"- Jag hade hoppats att vi tillsammans i facket skulle ha en chans att få igenom våra krav. Jag kan inte fatta att de sa ja till ett så dåligt bud."

"- Jag tjänar sämre än en undersköterska men har tre års mer studier och studielån. Jag förstår inte riktigt varför jag är med i facket med tanke på den här utvecklingen."

"- Efter det här kommer jag allvarligt överväga att lämna vårdförbundet. Jag hoppas och tror faktiskt att många fler också gör det. Den här strejken har inte gett någonting"

"- Det blir svårt för oss att komma igen efter det här. Vem ska ta oss på allvar? Gud vilken besvikelse. Det är verkligen bedrövligt att strejken inte genererat mer än det här"

Det här småungegnället och mer sköljer över den som läser en borgerlig dagstidning. De har såklart varit och letat fram de pissuraste syrrorna som är otroligt missnöjda med utfallet av vårdstrejken.

Och det kan jag väl begripa att de är. Men de har inte förstått det första med facklig kamp.

Ett: den kan göras på två sätt, revolutionärt eller reformistiskt kanske man skulle kunna säga för att spetsa till det litet. Antingen kör man på, med hela styrkan bakom sig, man inte bara genomför varslade aktioner utan även maskningsaktioner, blockader och annat som slänger grus i maskineriet för arbetsköparen. Och man tar ingen eller väldigt lite hänsyn till tredje man. Det har inte syrrorna gjort.

Två:
man inser att en strejk nästan aldrig med rådande ordning för den fackliga rågången i Sverige medför några pang och jubelskrällar och flera tusen på ett bräde. Detta eftersom vi har valt den ordningen vi har, att vi arbetar på lång sikt. Man studerar och man inser att ett avtal kan öppna upp för nästa, och nästa. Det verkar inte syrrorna ha gjort heller.

Ärligt talat tycker jag att de gnäller. Visst, jag inser att det är pissvårt med en kapitalistisk samhällsordning där det heligaste näst äganderätten är inflationsmålen från Bryssel, men det hjälper FAN inte att lämna facket och bli svartfot! Det är verkligen inget bra sätt att protestera, då blir avtalet bara sämre nästa gång eftersom facket blivit försvagat.

Sen får man någon jävla gång begripa att de ledningsproffs vi har i facken i Sverige står på arbetsköparnas sida genom att de omfamnar den svenska modellen som eftersträvar stabilitet men inte ser till vem som har mest i plånboken, vi eller arbetsköparen. Och man får också fatta att vem det är som väljer de här styrelseproffsen. kongeress efter kongress, år efter år. Ni. Vi.

Är man så in i helvete missnöjd som en del syrror gav uttryck för i morgonekot så får man fan i mig inse att det inte är ledningen det är fel på, de gör bara det de är programmerade att göra. Det är ens eget fel, och man får lägga lite jävlar anamma på att få bort dem!!! Inte bara stå och svamla om att lämna fackföreningen och svika de som väljer att vara kvar. Facket är inget försäkringsbolag!!!

De som
tänker lämna är fan i mig inte riktigt kloka i huvudet.

De borde boka tid på plastikmottagningen där de arbetar för att få näsan förlängd lite grann eftersom de inte verkar tänka längre än den räcker!

Dagens bild!

Jag kan bara inte låta bli! Den här är så klockren! Undrar vad den väluppfostrade och svalt italienskt högadliga Ana-Maria Corazza-Bildt sa när hon fick de det här beviset för bordsskickets uppenbara avskaffande hos den halländska knapadeln? Ett fall för hon etikett-tanten på DN?

Jag hittade den hos Ingiberg.


image56

Glitterféerna

Jag och andra märker allt mer hur dessa jävla modebloggar förpestar våra kommentarsfält.

Natalie B (sorry Glitterfén, du får ingen länk) verkar vara särskilt duktig på att spamma, men jag har haft andra glitterféer som "vill önska en trevlig helg" eftersom de vet att man kollar på deras för mig totalt ointressanta blogg och att de får högre rating på det viset.

Det blir tyvärr svårt att införa spamfilter mot glitterféerna, men de av er som läser detta:

image55

STAY THE FUCK OUT!!!

Chi-chi-chi le-le-le viva Chile!

Jag läser i Göteborgs Posten att nära hundra hantlangare till Augusto Pinochet, 3000 chilenares bödel, massors fördrivare och ett antal moderata riksdagsmäns (och kvinnors) idol, ska gripas.

Måtte de dömas till de straff de förtjänar. Ärkegalten själv, och Margaret Thatchers idol, kom ju undan när han dog härom året. Jag har aldrig trott på himmel eller helvete, men om det finns är det få som jag önskar en enkel biljett neråt som Augusto.

Moderaterna är för övrigt medlemmar i samma politiska international som Chiles båda fascistpartier (jo det är de, det är inte något jag skriver för att kasta extra skit på dem) Union Democrática Independiente och Renovación Nationál.

Båda dessa förde fram Pinochet som president under diktaturen och moderaterna tyckte att det var onödigt att ta avstånd från juntan!Halshugg alla homosexuella!

"Gambia: ?Halshugg alla
homosexuella?

Gambias president Yahya Jammeh vill mörda landets homosexuella, det sade han i ett tal nyligen.

Jammeh sade att han planerar att halshugga alla homosexuella i landet. Han menade att eftersom Gambia är ett religiöst land ska inga syndiga eller omoraliska handlingar såsom homosexualitet tolereras.

Presidenten uppmanade alla homosexuella att lämna landet och aviserade att "strängare lagstiftning än den i Iran" snart kommer att införas. Jammeh har tidigare kritiserats av omvärlden för att han påstår sig kunna bota aids. Det skriver Svt.se.

Olle Eriksson"

Hämtat
från yelah.net

Nävisst
, inga bögerier ska vi ha i vårt vackra religiösa land. Men knulleriet på turistorterna där kvinnor övertar mäns sämsta sida och blir sexturister, det skiter han som alla kapitalister i för det drar ju in PENGAR till det fina, religiösa Gambia!

Brinn i helvete, Yahya Jammeh!

Transport och Hamnarbetareförbundet vid samma bord?

I Göteborgs hamn kan en konflikt bryta ut natten till måndag.

Arbetsköparen har uttryckt en önskan om att få förhandla fram ett gemensamt avtal med både Hamnarbetarförbundet och Transportarbetarförbundet.

Hamnarbetarna har sträckt ut näven. Fattar Transport den?

Från Hamnarbetarnas hemsida:

"
Svenska Hamnarbetarförbundet
   

2008 04 10

Vi vill ha ett starkt avtal
- tillsammans med Transport

Stuveriavtalet löper tillända den 31 mars i år och förhandlandet om nytt avtal inleddes den 20-21 februari med fortsättning en vecka senare. Det är svårt att veta vad framtiden bär sitt sköte men kanske var det så att en ny era inleddes i och med dessa förhandlingar eftersom Hamnarbetarförbundet och Transport för första gången satt gemensamt vid en förhandling på riksnivå.

Redan för två och ett halvt år sedan inleddes en trevande process med kontakter mellan de två fackförbunden och denna process har under senare tid tagit fart. Syftet från vår sida i Hamnarbetarförbundet är att söka skapa en förhandlings- och avtalskoalition med Transportarbetareförbundet så att båda förbunden kommer att stå för hamn- och stuveriavtalet på den fackliga sidan. En stor draghjälp i denna process har naturligtvis varit att arbetsgivarförbundet Sveriges Hamnar för första gången har givit officiell status åt en önskan att se de båda fackförbunden som gemensam motpart och tecknare av avtalet.

   

I syfte att komma åtminstone en bit på väg i denna process har förbundens respektive avtalsdelegationer träffats för att söka hitta gemensamma ståndpunkter och det var i ärlighetens namn inte så svårt. De, av respektive avtalskonferenser, fastställda avtalskraven skilde sig inte särskilt mycket åt och vi har i grunden samma intressen och alla är hamnarbetare som representerar hamnarbetare.

   

Bilden bör också kompletteras med det faktum att arbetsgivarna varit på offensiven under senare år. Att deras huvudorganisation Svenskt Näringsliv vill urholka arbetsrätten och försämra villkoren på arbetsplatserna har inte kunnat undgå någon som överhuvudtaget följer samhällsdebatten. Detta gör det viktigare än på länge att vi som hamnarbetare visar upp en gemensam front för att försvara våra intressen.

   

Svenska Hamnarbetarförbundets verkställande utskott har som en följd av ovanstående deltagit i de inledande förhandlingarna som  observatörer , men i själva verket har vi kunnat ha full insyn i och visst inflytande på förhandlingarna. Från båda förbunden har betonats den stora vikten av att det sluts ett ett-årigt avtal; dels för att framtiden är svår att sia om och att inflationen ökar, vilket brukar vara de fackliga motiven för korta avtal, men också för att ett kort avtal är av vikt för att hålla liv i den pågående dialogen mellan förbunden. Det senare motivet borde vara av intresse också för arbetsgivarsidan, om de menar något med uttalandet om att man vill se Hamnarbetarförbundet som avtalsmotpart.

   

Dessvärre gjorde arbetsgivarsidans förhandlingsdelegation en annan bedömning och förhandlingarna avbröts 28 februari i huvudsak p g a oenighet om avtalsperiodens längd trots vissa eftergifter från vår sida vad gäller mer flexibla arbetstider. Det råder nu osäkerhet om vad som kommer att hända men en inte alltför vågad gissning är att nya förhandlingsdatum sätts ut före avtalets utgång den 31 mars.

   

Det som hänt är något helt nytt sedan Svenska Hamnarbetarförbundet bildades i Örnsköldsvik för 36 år sedan (mars 1972). Under större delen av dessa år har förbunden bekrigat varandra och inte alltid med justa medel. Någon gång måste man dock kunna dra ett streck över gammalt groll för att kunna gå vidare och bli gemensamt starkare. Detta betyder inte på något vis att vi i Svenska Hamnarbetarförbundet är beredda att upplösa vårt förbund för att gå upp i Transportarbetareförbundet. Vi tycker att vi har ett bra och starkt förbund med sunda värderingar och en demokratisk struktur, som ger medlemmarna ett direkt inflytande över de stora viktiga frågorna. Vår direktdemokratiska beslutsordning upplevs som ett problem av - framförallt - arbetsgivarsidan, men också Transportarbetareförbundet, då man tycker att det är för omständligt med medlemsomröstningar. Vi ser inte alls detta som något problem och kan en tio gånger så stor organisation som hamnarbetardelen av amerikanska västkustförbundet ilwu fatta sina beslut på detta sätt så nog skall vi klara av det utan större tidsspillan.

   

Eftersom förbundets 12:e kongress äger rum i slutet av april kommer självklart frågan om gemensamt avtal och samarbete med Transportarbetareförbundet att bli en av de stora frågorna som då skall debatteras och utvärderas, men för oss förtroendevalda i förbundsledningen känns det så här lång rätt. Samarbete äger också rum i allt större utsträckning rum lokalt och i den turbulens som varit i Göteborgs hamn alltsedan förra våren har hamnarbetarna uppträtt gemensamt oavsett fackligt medlemskap och funnit detta vara en styrka.

   

Frågan är snarare om vi inte för vår egen skull som hamnarbetare, men också för hamn- och stuveribranschens skull, bör eller t o m måste fortsätta på den inslagna vägen för att säkra en bra framtid i hamnarna.

   

Björn A.Borg"

   

Dagens citat!

"Varför ska alla människor ha exakt samma rättigheter?"

Fredrick Federley, "liberal", debatterar papperslösas  rätt till vård i P1.

Undrar vad Voltaire, Rosseau och gänget skulle säga om saken?

Men det är ju skönt att han flaggar sina sanna färger.

Sjuksystrarna visar vägen!

Kvällens dikt kommer från Mats Nörklit och publicerades i fredagens LO-tidning.

Sjuksystrarna visar vägen:

"I Sverige har du folkets stöd
för kampen om din lön
när det som är ditt levebröd
behövs för livsmiljön,
är nödvändigt för liv och död
av vikt för liv och lem,
kan rädda folk i verklig nöd
med livet självt i kläm.

Så strejka, aktiespekulant
ditt stöd blir säkert likadant."

Byggarsafe.

image54

Henrik Schyffert har tydligen fått jobb som kommentator åt Svenskt Näringsliv, det femte borgerliga partiet.

Rätt kul. Åh, och du kan kolla Byggarn. Det förekommer inte något våld i den.

Åt de som har skall varda givet!

Nu basunerar Aftonbladet ut att a-kasseavgiften ska sänkas för "90%".

Men för mig som är medlem i Fastighets går den upp med 31 kronor!

För medlemmar i HRF:s a-kassa går den upp med 36 kronor!

För arbetarna i de två sämst betalda branscherna i landet, städ och hotell och restaurang, med mängder av oseriösa arbetsköpare och konstiga anställningar går alltså a-kasseavgiften upp. Dessa kategorier är också de som behöver överlägset mest facklig hjälp samtidigt som det är två små förbund med dålig ekonomi. Igår kväll ringde en kollega och kamrat som varit med i facket i 30 år och som nu funderar på om det är värt det mer.

Konstigt bara att Handels fick sänkt med ett par kronor, jag hade väntat mig att de med skulle åka på en höjning.

Låt mig gissa att detta kommer att föranleda ännu fler avhopp ur såväl fack som a-kassa. Låt mig gissa att ännu större höjningar kommer snart. Låt mig gissa att vi snart kommer att stå utan skydd alldeles.

nyttarbetarparti.se

image53

De här hade jag faktiskt inte hört talas om innan. Socialisterna kallar de sig rätt av. Intressant, de verkar faktiskt mena lite allvar. Men jag undrar hur de har tänkt sig allt de skriver i sitt partiprogram på reformistisk väg? Borgarklassen kommer att ta till vapen som de alltid gör när deras självgivna äganderätt hotas, påhejade av den politiska klassen som vill bevara status qou för att skydda sig själva och sin egen upphöjning.

Jag håller med dem om att frasradikalism och mystjafs på caféer om världsrevolution är meningslöst, men jag är intresserad av hur de har tänkt lagstifta bort det borgerliga samhället.

Dagens länk!

image52

Motbilder ger Dagens länk.

Israel tar mer och mer formen av det Tredje Rike som bidrog till skapelsen av landet. Så typiskt att sonen blir sin faders avbild.

Lite kort på valparna!

Var och hälsade på på kenneln igår. Lite kort på valparna blev det allt.

image47

Lillkillen Chandresh

image48

Chandrika, snyggast huvud och vår favorit!

image49

Chandrika chillar på min arm

image50

Charu har troligen några reptilgener som inte försvunnit helt

image51

Såhär sover staffar. Spelar ingen roll hu gamla de än blir.

Försvarstankar

image46

Well, aningen överdriven kanske, men...

Jag är ingen försvarsvän, men ska vi ändå ha det ska det vara en folkarmé som kan ta egna initiativ, ingen elit-proffsdito som lyder order likt robotar, ingen NATO-kommenderad robotarmé med "frihetlig" agenda.

Varför vill jag då ha det så? Jo, jag anser att risken för att en kupp i Sverige liknande de i Spanien, Chile, Grekland et cetera förvärras med en elitmilitär. En armé måste kunna tänka själv och gå emot och åsidosätta sina befäl om de ger order som är fel på något sätt som svenska soldater gjorde under strejkerna innan Ådalen då militär ännu fick sättas in mot civila, och sattes in med glädje av lokala träbaroners panikslagna politikervänner. Togs soldater från lokala regementen var risken/chansen stor att soldaterna och de strejkande var bröder, kusiner eller släkt på annat sätt och sin släkt skjuter man inte gärna på. Därför hämtade man till Lunde in kapten Mestedon och hans förband från Östersund där ingen soldat hade släkt i Ådalen.

Jag inbillar
mig i alla fall att en värnpliktsarmé skulle vara såpass intelligent att den försökte hejda ett fascistiskt maktövertagande i Sverige.

Vilken
sida generalerna är på vet vi.

Condi till Den Haag!

image44
Progressiv politik i Kalifornien

Via Björn Fridén hittar jag detta hos bloggaren Exilen. Kalifornien har avskaffat lagen som förbjuder offentliganställda att vara medlemmar i kommunistpartiet.

Lite progressiv politik för att ha en så icke progressiv guvernör.

Kan inte
låta bli att dra på munnen lite åt detta när jag ser republikens flagga. Både den ryska björnen och den röda stjärnan finns ju på plats.

image43

Vårdförbundet vs Strejkbrytarpacket

image41


Vårdförbundet har gjort en upptäckt och dragit en erfarenhet som jag tror många akademiker- och tjänstemannaförbund skulle vara betjänta av att dra.

De har fått strejkbrytare i boet.

Strejkbrytaren är en opålitlig, gemen liten varelse som tror sig stå över resten av arbetarklassen eller ha behov som särskiljer sig från restens. Genom att svika sina kamrater och hugga kniven i ryggen på dem, genom att bevisa för dem att deras kamp betyder noll och ingenting och jobba under konflikt visar strejkbrytaren sitt rätta jag.

Såklart,
det ligger väl i sakens natur, för strejkbrytaren är i de flesta förekommande fall icke organiserad, även om han eller hon gärna njuter frukterna av sina kamraters kamp på arbetsplatsen. Också tackar de smutsiga kräken för allt de fått gratis genom att göra på det här viset.

Strejkbrytaren hejas på av arbetsköparen, såklart, men det spelar mindre roll. Vad Vårdförbundet gör nu ska bli intressant att se. Troligtvis inget annat än att bli lite klädsamt sura, men jag blir inte ledsen om det kommer rapporter om gråtande sköterskor som springer hem med blåtiror från de avdelningar som är uttagna i strejk. Snarare förvånad.

Oavsett vad ungliberaler och fyrtiotalistsossar tycker så är arbetsmarknaden fortfarande en strid. Och i en strid kan det bli offer. Särskilt för små skadeinsekter som strejkbrytare.

Hittade också det här från beklagansvärda SKL. Se hur upprörda de är över den berättigade vreden mot att socialdemokratiska politiker agerar strejkbrytare i "arbetsköparuppdraget"! Precis, det är därför varje enda sosse som hamnar i en sån här sits borde avgå från sitt uppdrag utan att tänka två gånger på det. Men det begrep jag redan på Frank "strejkbrytarn" Anderssons dagar när han sprang och låste upp skolor och daghem som var uttagna i strejk (det var där han lade underlaget till sitt eget tillkortakommande), de s-politiker som "tog ansvar" och löpte och låste upp soptippar under kommunalstrejken.

Allt för många sossar älskar makten mycket mer än sin klass eller i alla fall den klass de säger sig vilja tjäna med ert uppdrag. Det var faktiskt för att jag inte ville bli som ni, era ryggradslösa kräk, som jag lämnade maktpartiet. Dock ska de riktiga socialdemokrater som fortfarande håller idealen högt inte känna sig träffade av det här. Jag vet att ni är många, och jag vet vilka ni är.

Det här är ett fint exempel på hur äckligt det kan bli ute på arbetsplatser när det finns fler än ett förbund.

Det finns inga godtagbara skäl för att bli strejkbrytare. Och det finns inga godtagbara skäl för kamraterna att inte förakta och frysa ut en sådan när konflikten är över.

Han eller hon har visat att han pissar på er. Varför ska inte ni pissa på honom?

image42

Bajsfontäner och tvångsanslutningar!På spykranen
Politikerbloggen fortsätter den äppelkäcke folkpartisten Daniel Alsén med fet lön från fyran (jag har aldrig fattat vad exakt han får lön för?) att göda den snuskiga debatt som där pågår. Karaktärerna, och invektiven, är desamma. Och kommer väl aldrig att bli något annat.

Men jag tycker i alla fall att det är humor bortom alla gränser att borgarna nu vill införa tvångsanslutning. De som i alla år har gnällt som idioter på något som avskaffades 1990 (anslutningen till SAP via ett medlemsskap i ett LO-förbund som INTE var en tvångsåtgärd eftersom det gick att gå ur) ska nu införa samma sak! Och deras argument som var att man måste få välja själv! Kan ge mig på att det östgötska mobboffret Anders Borg var en av dem som sved högst över LO:s anslutning till SAP och nu får han, styrkt i sin verklighetsuppfattning av en behövlig liten dos realpolitik (något som kanske vore bra för vissa på bajsfontänen Politikerbloggen), själv införa en så tvingande åtgärd!

Hoppas det svider rejält i den liberala huden i så fall!

Moahahahahahahaaaaaa!


Lyckliga dag! Punkt.se försvinner!

Skittidningen Aftonbladets skitavknoppning Punkt.se läggs ned med omedelbar verkan! Lyckliga dag! Jag har hatat den sedan den kom. Fattas nu bara att LO skjuter till pengar till mäktiga vidriga mediekonglomeratet Schipsted för att "det är viktigt att få unga att börja att läsa oerhört viktiga Aftonbladet med den viktiga ledarsidan eftersom den är socialdemokratisk".

Nej, det
lär väl i alla fall inte hända (förhoppningsvis, man vet aldrig hur pamparna tänker i styrelsen...) i alla fall.

Men jag
är ledsen för kolportörernas skull även om jag störde mig på dem också.

Johan the dreamer

image40


I Göteborgs Postens helgbilaga "Två dagar" finns en återkommande avdelning som kallas "Porträttet" där er person får stor plats att berätta om sitt liv och leverne. Den här veckan är det mannen som ingen som är politiskt intresserad kan undgå att ha åsikter om, Johan Staël von Holstein.

 

Jag personligen anser att han är en pajas, för hur en sån otrolig loser, jag menar karlen står rätt upp och ner utan att skämmas på Handels och berättar om hur han i princip slarvade bort sex miljarder kronor, intjänade under sex år, kan tas på någon form av allvar av någon begriper jag inte. Fast å andra sidan så är det väl mest Jonas Birgersson och Erik Wikström som faktiskt anser att han är något att ha? Har inte resten av världen genomskådat att han är en luftslottsbyggare som plundrar ut så mycket pengar han kan ur bolagen han startar och sedan inte bryr sig, dampunge som han enligt egen utsago är?

 

Nej uppenbarligen inte. Det amerikanska affärsmagasinet Chief Executive målar upp en fasansfull vision om hur Johan Staël von Holstein är en av morgondagens "globala ledare" (den världen hade inte jag velat leva i) och Financial Times skriver ett långt porträtt där man betecknar honom som en "affärsevangelist" som Sverige behöver. Att han kraschade hela Icon Media Lab på en fikarast med alla de oräkneliga miljarders miljarder som försvann, och den avgrundsdjupa krisen som blev förvärrad av det spelade tydligen ingen roll för de här magasinen. Och inte för Johan heller verkar det.

 

Det som skrämmer mig med Staël von Holstein är inte något av det ovanstående. Jag skiter i små mer eller mindre välartade handelsgossar som adopterats in i adeln och som har en dysfunktion i synapserna som gör att han säger konstiga saker ibland. Nej, det som är djupt obehagligt med Johan är hans sätt att vilja vara med och styra över vanliga människors vardag trots att han inte är politiker. Även de som inte är anställda av honom. Han har stormaktambitioner. Han personligen sätter en ära i att jobba tills man (nästan) dör av utmattning, han tycker att det är fint. Han tycker att det är helt okej att gå in och arbeta gratis "i början". Han tycker att det är det finaste som finns att vara ?entreprenör?, ett ord som gör mig så förbannad att det flimrar framför ögonen på mig trots att jag i princip aldrig jobbat för något annat.

 

För Johan Staël von Holstein är så enormt världsfrånvänd att Marie Antoinette måste sägas ha ena benet förankrat djupt i Frankrikes bondeklass och det andra lika djupt i det fattiga trasproletariatet som svälte i Paris på 1700-talet. Han tror att alla kan börja med att jobba gratis. Han tror att alla kan skaffa fram ett startkapital genom att ringa upp några klasskamrater och säga "hörrudu gamle gosse, skulle du kunna tänka dig att låna mig ett par miljoner, jag har en liten idé!". Och han tror verkligen på att alla kan, och har som högsta mål, att få arbeta i den takt han själv gjorde som färsk från Handels.

 

Fuck, han tror säkert att alla kan komma IN på Handels och tillgodogöra sig undervisningen där! Och Johan Staël von Holstein tror säkert att alla vill det också. Men att de hindras. För är det inte det alla hans repriskrönikor i Metro brukar gå ut på? Att de hindras av något som bland de ungborgare som han själv emotionellt fortfarande befinner sig bland populärt kallas "Jante?"

 

I Johan Staël von Holsteins välisolerade drömvärld är alla sina små egenföretagare. Ingen är anställd. Alla måste ta ansvar för sin egen ekonomi, och de som inte kan det, tja. Och där stannar det, vid "tja", för jag tror inte att han har tänkt så långt att han vet vad som ska göras med dem. Jag vet inte hur hans dampade hjärna ser ut, men om bara några neuroner hade varit kopplade på ett annat sätt hade han kanske bara blivit en störig moppeunge som drog runt på den halländska landsbygden hela livet ut. Så jag tycker ju inte att han ska sätta upp riktigt så mycket käft i såna här frågor.

 

Jag är en som säkerligen skulle överleva i Johans otäcka värld. Jag är stark, orkar arbeta tills fan avlöser mig, är smart och kan prata för mig. Men jag vill inte. Jag är nämligen fullt nöjd med att ha ett jobb som fastighetsskötare eller värd och gå där och jobba tills pensionen. Jag vill kunna jobba mina åtta timmar (sex timmar ska det bli i framtiden!) och sedan gå hem och ha dagen ledig till min sambo och våra eventuella barn och hunden vi ska skaffa. Inte sitta med en massa "affärskollegor" till långt in på natten, spela golf med någon kund på söndagen och vilka andra degenererade nöjen ägarklassen nu håller på med. Jag vill gå på fotboll en gång i veckan, boxas, träna karate, gå ut och gå med barnen i Haga, kasta pinnar med hunden i Gubberoparken utan att tänka på hur det går på företaget hela tiden! Jag värdesätter andra saker än arbete för arbetets skull helt enkelt.

 

Men det är nog det som den där neuronkopplingen i Johan Staël von Holsteins huvud inte tillåter honom att se, att alla andra inte är med på samma tåg som honom och att folk inte längtar efter att få jobba dygnet runt tills de faller ner döda. Att det faktiskt inte behöver vara helvete på jorden att vara anställd. Att jorden klarar en Johan Staël von Holstein men inte sex miljarder. Det är nog det han inte fattar. Och sedan kan han skrika sig blå om Jante i Metro tills redaktören Pitkänen tröttnar på hans repriser.

 

Den dagen Johan Staël von Holsteins idéer om hur vanligt folk ska styras får genomslag och blir verklighet är samma dag som revolutionen måste börja, för då har vi verkligen nått vägs ände.


 

Jag måste avsluta med något som gjorde Johan ledsen i ögat. Härom veckan skrev tidningen Affärsvärlden (som uppenbarligen inte är lika världsfrånvänd som sina brittiska och amerikanska kollegor) att det var bra att Johan nu satt i Kulturrådet, för där gjorde han minst skada. "Det är ju absurt, vad skulle jag kunna göra för skada?" frågar sig den adopterade baronen.

Ja du Johan. All i hela världen?

Varför Israel inte är en demokrati enligt Röde Condoren

Björn FridénAlliansfritt Sverige skriver om de 34 borgerliga plattnackar som frambär sina hyllningar till Israel i Aftonbladet. Röde Condoren hittar en del fel i deras inlägg:

"Följande sakfel hittades av mig!

Israel är en demokrati - fel. Partier som kritiserar eller är emot Israel som en judisk stat eller sionismen får inte ställa upp i val.

modern [stat] - fel. Det är en stat där religiösa lagar råder för såväl judar som kristna, muslimer och andra troende. Det finns inte heller någon separation mellan kyrka och stat.

framgångriks nation - fel. Israel är beroende av USA:s pengar. I annat fall skulle det vara en primitiv bonnstat som överlevde nätt och jämt på jordbruk. Som ändå kommit genom att sno mark.

Man läser inte om att mellanöstern är omgärdad av diktaturer - fel. Det förekommer ofta att Israel är mellanösterns enda demokrati. Däremot framkommer det inte att många av dessa diktaturer, förutom Iran och ibland Syrien får stöd från västvärlden.

Nidbilden av Israel är kutym - fel. Se ovan.

neutrala skildringar ovanliga - fel.

positiva reportage sällsynta - fel.

Palestina är ingen demokrati - fel. Det hade fria val, felet är bara att "fel människor vann".

Israel är det enda lande där man kan välja vilka som ska styra landet - fel. Partier som kritiserar sionismen är förbjudna att delta.

...fri press får råda - fel. Enligt Gush Shalom så har staten rätt att stänga ner en tidning.

I Israel får kvinnor verka fullt ut - fel. I Israel får inte kvinnor skilja sig utan att mannen samtycker. Och OM mannen samtycker försöker rabbin som verkar vid förhandlingarna att lappa ihop äktenskapet i alla fall. När det gäller värnplikten får israeliska araber inte göra den vilket sätter de på efterkälken i samhället eftersom värnplikt är ett krav för att få studera eller få vissa jobb.

Israel respekterar minoriteter - fel. Beduinerna i Negev är diskriminerade och trakasseras av myndigheterna. Bland annat försöker man förmå de att flytta in till städerna så man kan riva deras eftersatta bostäder och tält.
Israeliska araber är strukturellt diskriminerade och kristna blir ofta trakasserade och deras liv dikteras efter religiös lag."

Takterna sitter i sen gammalt märker jag!

image39

Sent
i går kväll blev jag uppringd på dolt nummer (en riktig lågoddsare, ha ha!) av en anonym karl som var så nervös att han knappt kunde hålla rösten stadig, men ändå försökte få den att låta djup och respektingivande. Han frågade vad jag menade med att kalla ett antal sverigedemokrater med utländsk bakgrund för husnegrer.

Något jag också gjort, det erkänner jag bredvilligt.

Jag
undrade givetvis vad det var för en kurre jag snackade med, men det ville han givetvis inte säga. Jag märker att takterna sitter i sedan förr, att ringa och hota gjorde gamla nazistiska BSS som sverigedemokraterna uppstod ur redan på tidigt nittiotal och redan då mottog jag mitt första hot från dåvarande Vitt Ariskt Motstånd för min kamp mot fascismen. Sedan fyllde det på med en dåre som påstod att han var med i KPML(r):s ungdomsförbund, men han kände ändå inte till RKU... Well.

Karlen avslutade med att säga att han tyckte att jag ska passa mig. Jag undrade vad jag skulle passa mig för, men han la på.

Takterna sitter i, som sagt.

Men fy fan Göran Johansson, vill du få mig att lämna LO med?!?

image37                                                               VERSUS                                                      image38


Göran Johansson
, ordförande för kommunstyrelsen i Göteborg, går ut med vad han tycker om facklig kamp i GP. Så här säger vördade herr Johansson om hamnarbetarkonflikten mellan den fria fackföreningen  (inte med i LO, dödssynd i vissa sosseläger) Hamnarbetarförbundet och Göteborgs Hamn (kommunalägt). Det är pinsamt tydligt att det är väldigt länge sedan Göran själv stod på barrikaderna och hade något att kämpa för på egen hand. Hamnarbetarna ska såklart rätta sig efter vad arbetsköparna och LO beslutar och vara jävligt tacksamma. Det är inte acceptabelt att två fackföreningar som dessutom båda två är röda (well, sort of...) strider på det här viset, det fattar vem som helst att Svenskt Näringsliv gnuggar händerna!

"Göran Johansson: Hamnarbetarna jävlas Göran Johanssons plötsliga inhopp i hamnkonflikten väcker starka känslor bland GP-läsarna. Johanssons anklagade på tisdagsmorgonen Hamnarbetarförbundet för att "jävlas"."Äntligen är det någon politiker som bryter tystnaden om att Göteborgs hamnarbetare är bortskämda", skriver en läsare. En annan tycker istället att det är "skandal att Göteborgs starke man ger sig in i detta".

TISDAG 13 MAJ
Det var på morgonens frukostmöte med Svenskt Näringslivs medlemmar i Göteborg som kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Göran Johansson, tog bladet från munnen i hamnkonflikten.
Han gjorde det på en direkt fråga från AB Volvos styrelseordförande Finn Johnsson:

- Det är en sak som skiljer Göteborgs infrastruktur från resten av landet - att en så väldigt stor del av vår export och import går här igenom. Staten och övriga regioner måste känna ett väldigt stort ansvar för att bevara den infrastruktur som är nödvändig för vår handel. Och det argumentet tycker jag inte man hör så mycket om, sa Finn Johnsson.

Göran Johansson höll med:

- Det är helt rätt, vi har två problem i hamnen. Det är dels Hamnarbetarförbundet som just nu håller på och jävlas så mycket de orkar, vilket innebär att det finns rederier som är beredda att lämna Göteborgs hamn.

Han fick då frågan från debattens moderator Fredrik Belfrage:
Är du antifacklig?

Och svarade:
- Hamnarbetarförbundet sa jag. Det måste sägas, att det spelet som pågår i hamnen nu, är avgörande för Göteborgs hamns framtid. Man är inne i ett antal förhandlingar som är väldigt avgörande, och ligger på gränsen. Får man inte ordning kommer redarna att vända.

Det är ingen tvekan om att Göran Johansson lägger stor del av skulden för hamnbråket på den fackliga organisationen. Men uttalandet kan också ses mot bakgrund av den gamla internfackliga konflikten mellan LO-förbundet Transport och Hamnarbetarförbundet.

Det är Transport som har rätten att teckna kollektivavtal, men det är utbrytarfacket Hamnarbetarförbundet som organiserar de flesta anställda i hamnen.

Den andra frågan som Göran Johansson lyfte upp gäller transportsystemen till och från hamnen och de investeringsbeslut som Göteborg och övriga regionen väntar p när det gäller järnvägen.

- Marieholmsbron är antagligen den mest kritiska punkten i hela den svenska infrastrukturen. Sveriges import och export hänger på en svängbro, sa Göran Johansson.

Göteborg Hamn är en aktuell fråga i dag, även i Stockholm. Där pågår förhandlingarna i Arbetsdomstolen där hamnbolaget har stämt Hamnarbetarförbundet för vad som inträffade i samband med övertidsblockaden vid midsommar förra året."

Lysande inlägg från Petter!

Petter Nilsson skriver en lysande stänkare på SVT:s debattsida. Jag lägger upp den här. Konstigt egentligen att folk med insikter som Petter ännu tillåts skriva där i en tid när annat tänkande än det liberala ses som ickedemokratiskt och tankebrott. Det är väl bara en tidsfråga innan forumet stängs på Fredrick Federleys eller någon av de andra apartheidfirarna begäran antar jag.

"Nyss hemkommen från demonstrationer i Italien är det med stor oro jag ser framtiden an. I Italien har främlingsfientliga Lega Nord gjort ett rekordval och bara några år efter det att Berlusconi stod på scen och kramades med den neofascistiska terroristen Luca Romagnoli så leder mediamagnaten återigen landet.

Svenska ledarsidor gör inte stor affär av vare sig Berlusconis kopplingar till bombkastande fascister eller att han köpte sig en valseger på samarbete med öppet främlingsfientliga grupper.

Jag misstänker att orsaken till att det inte debatteras är att nästa val i Sverige redan nu riskerar att gå samma väg och liberala skribenter vill hålla ryggen fri om de måste stödja sådan politik.

Det som gör mig oroad är att det italienska katastrofvalet har sin förklaring i den italienska vänsterns misslyckande när de gick in i regering. Vänsterpartiernas fiasko går att spåra tillbaka till en Natobas i Vicenza som skickar bomber till Irak.

Före förra valet deltog Partito Rifondazione Comunista (PRC) i protesterna mot flygbasen, arm i arm med den utomparlamentariska vänstern krävde de ett slut på det smutsiga kriget. När PRC kom till makten i Prodis olivkoalition så ledde det politiska maktspelet till att basen blev kvar och Italiens deltagande i kriget fortsatte.

Inte heller förbättrade vänsterregeringen situationen för arbetarklassen och under långa perioder lamslogs Italien av stora strejker, protester mot en vänsterregering som inte talade för arbetarna.

Det är under dessa strejker som Prodis regering lägger grunden för de främlingsfientliga strömningar som nu blommar ut i den nya regeringen.

På samma sätt är det inte på grund av sverigedemokraterna Gunnar Sandelin nu gör sig ett namn på att "säga sanningen" om "invandringens kostnader". Det är socialdemokratins fel.

För en vänster som inte driver en vänsterpolitik är det katastrofalt att sitta i regering.

När SAP:s mest offensiva budgetpropositioner vänder sig till företagen med rabatter på arbetskraft så ger de sd rätt.

För om klasskampen inte längre existerar, om konflikten mellan arbete och kapital är över, hur ska vi då förklara att kapitalismen, - vårt nuvarande samhälle - skoningslöst gynnar fåtalet på flertalets bekostnad?

Vad ska de arbetare tänka som ser hur chefen blir allt rikare medan deras egna lönekrav "måste stå tillbaka"? Vad ska de tänka när dagisen blir färre och närakuterna läggs ned, samtidigt som skattemedlen "måste" gå till lägre avgifter för chefen?

Då börjar de stolta parisare som en gång stormade himlen att istället sparka nedåt. Om det inte är något fel på samhällsordningen i sig, då är felet någon annanstans. Då måste det vara muslimerna, äktenskapets upplösning, fackförbundens oresonlighet eller invandringens kostnader.

I Italien bytte många av fackförbundens medlemmar från PRC till Lega Nord. En arbetare som inte erbjuds alternativ måste se om sitt eget hus och börjar sparka på de som är under honom.

Den vänster som säger att Göran Perssons budgetsanerande världsrekord i restriktiv finanspolitik var nödvändigt (eller till och med bra) har redan förlorat, oavsett vem som vinner valet.

Den har förlorat eftersom den inte erbjuder de sjuksköterskor som sparkades under 90-talet eller de vars löner nu är skamligt låga, några alternativ till "den enda vägens politik", bara hur fort resan ska gå.

I Italien kallar sig fascisterna för "tredje positionen", varken höger eller vänster, och samhällets motsättningar blir då mellan olika kulturer eller folkgrupper, stolta entreprenörer eller bidragstagande parasiter. En förklaringsmodell de delar med sina liberala kamrater i Sverige.

I Italien handlade valet nästan uteslutande om "säkerhet", om en allmän känsla av otrygghet. Högerns svar blev som alltid hårdare tag. I Sverige är folkpartiets svar på varje problem att peka ut en grupp och lova hårdare tag mot dem. Ett nytt problem betyder en ny lag.

Jag tror att fp tror sig vinna sd:s väljare för en mindre främlingsfientlig politik genom samma problemformulering med något andra lösningar, men allt de gör är att bekräfta deras världsbild. Med den utgångspunkten kan man inte "bemöta sd". Såväl Leijonborg som Sahlin misslyckades här, för att ingen kan vinna en sådan debatt.

Om man går med på antagandet att kapitalismen i sig inte är problemet blir resten av debatten en fråga om vem som ger kapitalismen mest problem; invandrare, låglöneländer eller oresonliga lönekrav.

Har vi, med nuvarande vinstnivåer för svenskt näringsliv orörda, råd med blattarna och arbetarnas löner?

Då blir a-kassan, asylen, arbetsrätten och så vidare en fråga om hur solidarisk man kan kosta på sig att vara, inte en grundförutsättning för kampen om makten över samhället.

Italien är just nu mer illa däran än Sverige, men det erbjuder en bild av hur Sverige kan se ut om tio år.

Om de röda fanorna inte erbjuder möjligheten till ett annat samhälle, riskerar människor att istället vända sig till de bruna skjortorna.

Det är på modet att "säga sanningen om invandringen" - när blir det på modet att prata om våra kostnader för Wallenberg och bankakuterna?

När tänker SAP säga sanningen om att Sverige fortfarande är ett klassamhälle?

Petter Nilsson
tankesmedjan konflikt
skriver på dagenskonflikt.se och antigon.wordpress.com"


Staffar makes you go around Sisjön!

Har varit på staffepromenad runt Sisjön idag. Jättekul i vanlig ordning. Synd att det var så få där, bara tre hundar. underbart väder och allt. Jag och sambon cyklade från Olskroken till Sisjön, gick runt den och sedan cyklade vi hem igen. Ungefär 30 kilometer. Grymt imponerad av min sambo att hon orkade. 30 kilometer hade inte varit jobbigt för mig ens i ett sträck, men hon är inte lika tränad som jag och ändå fixade hon det suveränt! You rule, girl!

Nästa promenad kommer vi att ha med vår egen lilla valp, fast hon får nog åka på armen större delen av vägen då.

Fotomodellen Elsa in action!"Grupp"bild.

image36

Störtsköna Troja med variant på staffeleende. Jag lovar att det sitter en hund bakom den där tungan!

Mycket bra ledare från Arbetaren

image33

 

Ledare i Arbetaren 7/5 2008. Sätter fingret på något av det jag upplever som största problemet med LO.

 

"Säg det, säg det, säg det igen... Att lyckas föra ut ett budskap, oavsett sanningshalt i botten, handlar om upprepning: Om ett påstående manglas ut gång på gång är sannolikheten stor att det upplevs som sant.

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har de senaste åren manglat ut en bild av sin egen organisation som svag, närmast helt i händerna på den fackliga motparten vilken å andra sidan har en urstark position ? som den missbrukar.

Den analysen är mycket märklig mot bakgrund av vad som faktiskt har skett på svensk arbetsmarknad de senaste åren: Vinsterna har skjutit i höjden medan lönedelen av företagens kostnader minskat. Samtidigt har både inkomstklyftor och antalet visstidsanställningar ökat, EU-domstolen har genom Vaxholmsmålet begränsat fackens handlingsfrihet och den borgerliga regeringens slag mot a-kassan har lett till en medlemsflykt i förbunden utan motstycke.

Slutsatsen av dessa fakta är i själva verket motsatsen: De fackliga organisationerna har visat sig ytterst svaga, de har inte på något sätt missbrukat sin styrka utan i stället accepterat att arbetarnas del av kakan blivit allt mindre.

Man kan tycka att Svenskt Näringsliv borde jubla. Och att LO borde, om inte gråta så åtminstone rannsaka sig själva, spotta upp sig och försöka komma igen. Men icke. Klagolåten från Svenskt Näringsliv är ? pr-mässigt ? konsekvent!

Och LO? Trots att organisationen fortfarande har styrka att de facto stoppa landet, lyder deras upprepade mantra: kompromiss och samförstånd.

Kulmen nåddes förra sommaren när LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin gjorde sitt första uttalande om att hon var villig att diskutera det Svenskt Näringsliv upplever som ?problem?. Sedan dess har det spekulerats om ifall det innebar att hon öppnade dörren för ett nytt huvudavtal, 70 år efter det legendariska Saltsjöbadsavtalet från 1938. Nu vet vi. I måndags presenterade LO, PTK och Svenskt Näringsliv likalydande pressmeddelanden på sina hemsidor, med innebörden att de kommer att inleda regelrätta förhandlingar med sikte på att träffa ett nytt huvudavtal under hösten. LO:s styrelse fattade dock inte beslutet om att gå in i förhandlingen enhälligt.

Det kan tyckas självklart att ett gammalt huvudavtal förr eller senare måste ses över, men tidpunkten kunde inte vara sämre vald: Inte sedan storstrejken 1909 har väl svensk fackföreningsrörelse varit svagare. Att LO i ett sådant läge vill gå in i förhandlingar är svårbegripligt. Vad har de att vinna? Själva nämner de sådant som omställningsförsäkringar. Men frågan är vad det är värt i relation till vad arbetsgivarsidan vill ha upp på förhandlingsbordet: Att skrota lagen om anställningsskydd och att begränsa konflikträtten.

Salladsbaren i Göteborg har varit ett rött skynke i debatten, och efter den kräver Svenskt Näringsliv en typ av proportionalitetsprincip i konflikträtten ? att stridsåtgärderna måste stå i relation till både problem och antalet medlemmar på arbetsplatsen. Men även här har LO misslyckats pr-mässigt. Blockaden av Wild?n Fresh var något så ovanligt som prov på det organisationen visat sig väldigt dålig på: Uthållig kamp för upprätthållandet av kollektivavtalet. Den rätten bör inte begränsas ? den bör användas flitigare."Gnällande sionister, kolla hit!

image32

En som aldrig fick bli sextio år och heller inte uppleva firandena.... Återigen grattis, mördarstat!

Några gnälliga sionistbloggare har börjat klaga på att vi, deras motståndare lägger ut bilder på döda palestinska barn som dödats av deras idealstats militär.

Jag säger som Jinge, det är vår förbannade plikt som demokrater att visa de här bilderna för världen, eftersom det inte är så många annars som är intresserade av att göra det.

Så sitt ni där i Tel Aviv, Jerusalem och alla illegala bosättningar under kulörta lampor och njut av festen och känn er riktigt utvalda av gud medan världen blir mer och mer medveten om er vidriga politik och de mord ni begår.

Grattis på 60-årsdagen!

             image31
Nämen så att grattis på fördrivelse... jag menar födelsedagen, Israel!


In vino veritas

Eine Rasse.

Ein Skin.

Eine Volk..spartei? Eller?

Det roliga är att läsa alla unga (eller inte...) bloggarborgare som springer till sin borgarbroders försvar. Möjligtvis någonstans nämns att det var ju "omoget gjort" men sedan övergår visan direkt till att handla om hur vidrig det de kallar för kommunismen var.

Jag har nyheter åt er: två fel gör inte ett rätt.

Facebook - inte bara turd!

Facebook är minsann inte bara skit.

Jag har hittat en av de jag vill ha kontakt med från högstadiet! Tjoho!

Första Maj kom och gick, känns alltid som en urladdning efteråt och lite tomt känns det nu, men vi var många i alla fall. Hade väl varit lite kul att höra vad Mona Sahlin sa på Götaplatsen, men så dags var jag hemma igen. Liberala Partiet demonstrerade med sin mogna banderoll vid Kopparmärra såg jag. Fattade aldrig varför de kastade sina flyers omkring sig?

Ett borgarkräkVasaplatsen hällde ut en sopkorg över tåget, tur att man hade paraplyet uppfällt.

Har haft morsan på besök ett par dagar, det är därför det har varit spätt med bloggposter ett tag nu. Nu är Svägerskan på besök med sin helt bedårande lille son på tre månader. Han är söt som socker, den lille och vi kommer väldigt bra överens.

Första Maj, Första Maj, varje sleten kavaj...

image30

...blir en mantel av glimrande ljus....

Då har
det börjat dra ihop sig... Första Maj fyller mig alltid med en pirrande känsla, en görgo sådan. Våren har skrudat Västra Götaland, Göteborg och gatan jag bor på i underbara färger, solen har flödat i en vecka och jag har redan en bonnebränna av guds nåde. Det får man av att ligga på knä och föryngringsbeskära, plantera, lägga ut farthinder på områdena, kratta, rensa och binda upp.

Men det
är inte bara hoppet om vår som fyller mig på Första Maj utan även hoppet om en röd framtid, en framtid utan "satsa på dig själv"- paroller, egoism, fascism, nazism och enögt fokuserande på privategendomen och konsumtionen som vägen till lyckan. Första Maj är en dag för tankar, för minnen och och hopp för framtiden.

Dagen började tidigare med frukost antingen på SSU-expen eller partidistriket. Nu är det ju inte så mer som ni som läser här regelbundet vet. Ni som hittar hit för första gången eller inte läst igenom tidigare poster får veta det nu, jag har gått ur partiet. Facket lämnar jag dock bara som död. Men nu blir dagens första punkt manifestationen för Spanienfrivilliga på Masthuggstorget. Alla grenar från det socialistiska trädet samlas där för att hedra minnet på de svenskar som reste ner till Spanien för att ansluta sig till internationella brigaden och slåss mot general Francos fascisttrupper. Efter det är det lite allmänt morsande på folk man känner, kanske en fika på Andra Långgatan innan det är dags att ställa upp i tåget. Alla andra år har jag gått med sossarna/LO:s tåg men inte i år. Valet står mellan Vänsterpartiets eller SAC:s tåg i år.

Anledningen är att jag inte sympatiserar med vare sig sossarna eller LO i år (och allt mindre i framtiden som det ser ut nu). Sossarnas skuggbudget var ett skämt och högerledningen för LO bara jamsar med och säger ja och amen till alla stolligheter som Mona Sahlin och hennes jasägargäng hittar på. Jag sympatiserar i och för sig inte med SAC:s idéer om facklig kamp heller, men bita ifrån, det kan de. Vänstern har massor och åter massor att bevisa innan jag känner att jag kan ställa mig bakom dem fullt ut, men att gå i ett tåg är ett måste på Första Maj, och a tåg of one går ju bara inte. Ärrarna är en total omöjlighet, jag marscherar aldrig under några stalinistfanor och trottarna är mest... konstiga.

Vi får se, bestämmer mig under förmiddagen i morgon.

RSS 2.0