Första advent, redan!Tomten var ingen mysig gubbe i rött, han var en vresig fastighetsarbetare;)

Fan, det känns
som om jag gick ut akademin i måndags. Helt otroligt att det har gått ett halvår! Första advent och allt.

Jaja. Jag tänder väl ett ljus då, och sätter på "Fairytale of New York" med The Pogues och kvinnan med den gudabenådade rösten, Kirsti McColl som tyvärr blev ihjälkörd av en racerbåt (!) för några år sedan. Sorgligt men sant.

Av 2010 önskar jag mig för egen del: körkortet klart, examen klar och nytt jobb, även om jag trivs på IKEA. Jo, att flytten går bra också. Vi ska ju inte flytta så långt, men ändå.

Frid, kärlek och socialism till er alla!

Okej då, jag fortsätter väl med The Irish Rover då;) den är svår att stänga av när den väl har gått igång!

Maudan med de knubbiga fingrarna i sylten!

På min adelsära som jag ingen har! Detta var intressant. Inte själva företeelsen, den ägnar sig alla med makt åt. Men den talande tystnaden från bourgouassien, som i åratal har skällt på Mona Sahlin och påstått att hon fixade in sin dotter på nåt jobb i USA eller vad det var, och på nån annan sosse som påstods gynna sin unge med bostadsrätt där uppe i mörkret Stockholm.

Nu har Nyhetskanalen (r) tagit förra sekretererskan i husmorsförbundet Maud Olofsson på bar gärning med fingrarna i kakburken och gynnat sin sons företag. Då, vid Hjalmar Brantings polisonger, ljuder inga liberala Gjallarhorn, då faller inga reaktionära domedagsbasuner minsann! Då visar ingen Johan Ingerö fördömande ut "oppositionen" ur Riksdagens lustgård med önsketänkt faderligt utsträckt tillrättavisande pekfinger, då skäller ingen Gülan Avci (med vidhäftande krigsgalen make) som en bunden liten bichon frisé, då kaxar ingen fotostylad halsduksbehängd CUF-ordförande Magnus Johansson minsann! Erik Svansbo sitter tyst i sin grotta i det östgötska Utgård och smackar med sina tänder, lyssnar på Pop och trummar med händerna mot sidan av huvudet och sjunger "la la la la" så högt han kan. Dick Erixon skär tänder och sliter koleriskt i sin fluga och river av små hårtussar från sin rygg i indignation över att en av hans egna har visat sig vara likadan som hans största hatobjekt genom tiderna!

Hyckleriet inom politik vet inga gränser, men det roligaste är ju helt klart när de som skällt högst genom åren nu plötsligt får att ta hand om sin egen "Mauna"...

Urban outfitters gör en ABU Svängsta!Kommer att bli en allt vanligare syn på svenska gator.

Företaget Urban Outfitters
på Bibilioteksgatan i Ståkkhålm vill sparka hela sin personal och sedan hyra in dem via pesten som kallas bemanningsföretag till en betydligt lägre lön. Allt personalen ville var att detta genomruttna företag skulle teckna kollektivavtal så att de skulle få en lite större trygghet. Detta sviniga sätt att öva utpressning och lönesänkning mot sin personal öppnade fiskeföretaget ABU Garcia i Svängsta för när de vann i arbetsdomstolen i januari 2003. Det fanns ett skäl till att bemnaningsföretag var förbjudna i lag från trettiotalet och framåt, det kanske börjar trilla ner lite kronor om varför det var så nu?

När händer detta dig på din arbetsplats? Ni kanske har avtal nu, men rätt vad det är så har tillräckligt många lämnat facket för att kunna ha råd med ett par extra jeans varje månad att er arbetsköpare kommer och vill säga upp avtalet. Då blir det till att kavla upp ärmarna och ta fajten hela vägen en gång till. Jag garanterar att våra fäder och mödrar fyra generationer bakåt skulle vrida sig i sina gravar om de såg vilka klassomedvetna sillmjölkar vi har blivit. Stöd nu arbetarna och tjänstemännen på Urban Outfitters som är rädda om sina jobb och antagligen tycker rätt bra om att arbeta där de gör och för den de arbetar och gå med i Facebook-gruppen! Efter att du har gjort det kan du ta ställning mot kapitalets orätt mot oss som arbetar för vår föda genom att gå med i Socialistiska Partiet!Vi kommer att få göra det vi kan för att hålla strejkbrytare borta.


Anders Svensson (SP)

Josefin Brink (V) om saken

Nicke Grozdanovski (V)

Trotten (SP)

Mikael Nilsson (V)

Röda Verb (KP..?)

Jag har inte hittat en enda S-märkt blogg som skriver om detta.

Staffen testad och klar som WP-hund!Inte vår staff, men en jättefin American Pitbull Terrier


Idag har jag
, frugan och vår lilla staffetjej varit och gjort debut med henne i weight pulling- sammanhang. Vi träffades ute på Kviberg där klubben ligger. Det var vi, en New Foundland och tre amstaffar/mixar. NF:en och vår lilla tjej var helt färska.

Vi fick låna sele och en fem kilo tung kedja hängdes på. Sedan gick vi iväg på promenaden. Vi gick ungefär tre kilometer och lilltösen backade inte en sekund! Tappert drog hon kedjan hela vägen med ett koncentrerat uttryck i ansiktet. Hon var jätteduktig faktiskt!

Tur att spårvagnen
hem kom snabbt, för det pissregnade hela tiden, och staffar har ju inte så mycket päls, så hon frös direkt när vi stannade. Men det var jätteroligt och vi kommer garanterat dit igen! En hundsport som högerfolkpartisten Mathias Sundin och idioten som driver bloggen Agility dream skulle må mycket bra av att se i verkligheten, alla dessa "farliga kamphundar" som glatt gör något som de älskar.

Sic vis pacem, para bellum eller kommer kriget?


Sydamerika är värt att få fortsätta sin röda, fredliga utveckling utan att the Watchmen blandar sig i

Amerikas Förenta stater förstärker åter sin positioner i Syd- och Latinamerika under ledning av den falske fredsängeln Barack Obama. Med Colombia har man tecknat ett avtal om att få i stort sett obegränsad tillgång till landets militärbaser och eftersom Colombia är i stort sett det enda landet på den södra delen av den amerikanska kontinenten som har en reaktionär högerregering (Chiles regering är förment mitten - socialdemokratisk under Michelle Bachelet, men håller fortfarande fast vid i stort sett samma konstitution som skrevs av fascisterna) som leds av Alvaro Uribe skapar det såklart spänningar, främst i öster, i Venezuela som höjer såväl tonläge som antal soldater vid gränsen. Men även Peru förstärker sina militära styrkor, då colombianska trupper flera gånger ska ha kränkt den peruanska gränsen i jakt på revolutionära guerillas.

Barack Obama har såklart allt att vinna och inget att förlora på att Sydamerikas stater går i krig mot varandra. Delta i kriget tror jag inte att USA orkar, men the Langley farm boys från CIA har alltid ansett att det är skönt att ha permanent semester söder om Mexico såklart.


I det oroliga Honduras har regeringen Obama förnekat att det som inträffade, när den folkvalde presidenten Manuel Zelaya deporterades ut ur sitt land i pyjamas skulle vara en statskupp. Man beklagade det dock, i ett försök att trots allt stärka sina aktier efter all utbilding och beväpning till mördarförband i Nicaragua och El Salvador på åttiotalet. Planet som fraktade ut Zelaya mellanlandade på USA:s honduranska militärflygbas Soto Cano. En flygbas som Manuel Zelaya för övrigt ville stänga ner för att göra en civil flygplats av den.

Honduras närmade sig mer och mer Venezuela innan kuppen kom, precis som Chile närmade sig socialismen innan bomberna började falla över la Moneda.  Honduras gick också innan kuppen med i ALBA, den venezolanskt drivna ekonomiska samarbetsorganisationen, räckandes ett fett finger åt de totalt odemokratiska institutionerna IMF och Världsbanken.

Nästa söndag, den 29:e hålls ett mycket förvirrande val. Då ska kuppregeringen enligt sin egen och Vita Husets förhoppning väljas om. Om de lyckas vinna det valet kommer de ägande klasserna över hela det södra Amerika att åter sporras att ta till sina pappors och farfäders brutala metoder, eftersom det inte räcker med den ekonomiska makten för dem.

Om däremot honduranerna lyckas med att rösta emot högerkrafterna och säga nej till nyliberalerna och militärerna kanske Honduras kan stabiliseras, kuppmakaren Michelleti ställas inför rätta och till sist kanske självaste Alvaro Uribe faller! Sydamerika är värt att få fortsätta sitt demokratiska socialistiska projekt, där de väpnade revolutionerna i modern tid hittills har kommit från höger.

Kräv din rätt och gör det riktigt!Symbolen för Fjärde Internationalen, SP:s världsparti

Svart Verkstad
slår till igen! Den här gången luras de lite med den stackars överklassen i Malmö, däribland Zlatan Ibrahimovich som bor i Malmös mest exklusiva hus köpt för 26 miljoner kronor. Som vanligt är telefonsvararen fylld av oroade rikingar som tror att deras sista stund är kommen eftersom någon vill lösa boendesegregationen med lite ovanliga metoder (det är lite svårt att höra vad de säger dock).

Svart Verkstad har satt fingret på ett stort samhällsproblem som faktiskt måste lösas. De rika är landets mest segregerade grupp där de medvetet drar sig undan det övriga samhället som de ändå verkar vilja vara en del av. Det ses som tydligast i fallet Vellinge där ingen arbetar men dock bor, och i fallen Torslanda, Askim och Älvsborg i Göteborg som samtliga är svinrika stadsdelar men som vill bilda egna kommuner för att slippa vara med att betala för Göteborgs sociala kostnader. 

I nuläget, och med den ordning vi har i landet finns inget sätt att lösa den här problematiken. Det sätts press på oss i de lägre samhällsklasserna när vi uppför oss på ett sätt som den politiska klassen, ägarklasserna samt överklassen inte gillar, men när de uppför sig helt oacceptabelt ska vi bara nicka med och "förstå" dem.

Aldrig!


Därför är det viktigt att du som arbetare eller tjänsteman bryter med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som bara vill bevara nuvarande ordning med lite, lite bonus för oss och tar ställning för en revolutionär socialistisk politik som verkligen fördelar om rikedomen i samhället och inte fördelar fattigdom med hopplösa, statsstyrda femårsplaner! Om du förletts så långt som att rösta på borgarna eller fascisterna så är det ännu viktigare att du verkligen tar dig en funderar på om du som arbetssäljare verkligen är stark på egen hand som deras budskap är. Klarar du dig utan samhällsstöd om du skulle behöva opereras? Är du verkligen säker på att du har råd med självrisken på försäkringen de vill att du ska teckna istället? Är du ens säker på att försäkringsbolaget ser dig som en tillräckligt lönsam affär för att göra business med dig?

Ta ställning för din rätt som medborgare! Vägra vara kund i de rikas samhälle och spotta på deras hån mot dig! Sätt dig in i Socialistiska Partiets budskap och lär dig vad den permanenta revolutionen innebär!

Folk verkar hålla med mig.

Alla som har läst Arbetarperspektiv ett tag vet att jag inte har något till övers för Aftonbladet. Det är numera Se&Hör med lite nyheter. Deras läsare får en ofta också att tappa tron på mänskligheten när man läser kommentarsfälten.

Men idag
hickar man till lite. Läsarna höjer sig aningen i mina ögon, de föreslår sänkt pensionsålder och in med fler unga för att lösa krisen. De vill kanske inte gå lika långt som jag som vill tvinga arbetsköparna att vägra låta arbetare jobba efter 65 (som det är nu borde det vara 55 och vi skulle klara det utan bekymmer om samtliga som är +18 och går och drar i ständigt utanförskap oavsett om moderater eller sossar styr), men det är ändå uppfriskande.

Varför ska vår
teamledare som har fyllt 65 gå och hindra en av de unga tjejerna att få fast anställning? Jag eller Angela skulle kunna ta över som teamledare any second, rätt av. Angela har erfarenheten och jag har utbildningen.


Understrecket: några av Aftonbladets äckligaste signaturer citeras i artikeln, till exempel D_Darko. Många tror att de är så förbannat rediga för att de har utbildat sig och flyttat för jobb, och jag sätter vad som helst på att Darko är en av dem, men det är inte alls bara det.  Men det är klart, det är lätt att vara kaxig på internet.

Erikssons lag!

Murphys lag om alltings jävlighet, Godwins lag om nazireferenser.

När kommer det
en lag som säger att det alltid i en konversation i ett kommentarsfält förr eller senare kommer att dyka upp en fårskalle som ännu inte begripit vare sig att det inte finns någon yttrandefrihet på nätet eller att moderering av bloggar inte är samma sak som censur?

Nu! Jag lanserar den nu. Erikssons lag. Kom ihåg var du läste det först;)

Låt kustjägarveteranerna stå med tom kassa!


Ännu ett band, den här gången för att stödja militarism och krig.


Tydligen har
ytterligare en band-kampanj initierats, den här gången ett gult band (av alla färger, gult är klassförräderiets färg!) av föreningen Kustjägarveteranerna. Om du bär det så visar du att du stödjer den svenska invasionen av Afghanistan. SvD har (vilken överraskning...) propagerat för att man ska köpa det.

Men tänk lite nu. Sverige ligger i krig! Vi har inte alls några 200 år av obruten fred att fira, för vi deltar i en invasion av ett annat land! Kriget förs inte på svensk mark, men vi är lik förbaskat i krig, lett av en militärallians som vi inte ens är fullvärdiga medlemmar i utan bara prospects ännu. Är det värt att stödja med en enda skattad krona? Jag tycker inte det.

Köp inte det gula bandet, det finns annat du kan göra för att stödja en fredlig, talibanfri utveckling i Afghanistan. Gå med i Afghanistankommitén eller FN-förbundet till exempel. Supporta inte det här krigskåta initiativet av ett gäng tomtar som önskar att de fick vara på plats.

Test

Testing

Dagens "Lika som bär".

Likhet behöver inte alltid vara fysisk...

Margaret Thatcher?

Maud Olofsson?


Vampyrer och gamla lik... och ett system redo för graven.Bruna moderater i Vellinge vill inte ha dit bruna barn.

Idag sa min
teamledare (svartfot) något riktigt korkat. Hon är arg på fackklubben för att de vägrar backa på LAS-listan vilket medför omflyttningar. En del av våra kunder förnyar inte kontrakten eftersom de vill ha samma personal och inte se den utbytt så ofta. Det är väl bara att anställa då. Tar man in entreprenörer får man faktiskt räkna med att sånt händer. För övrigt är tanken med hela entreprenadsystemet att man ska byta arbetsköpare ofta, det har Inger Jonasdotter, vampyren med de vassaste tänderna på hela vampyrborgen Almega sagt till mig personligen. Konstig arbetsköparförening som skiter i om de svagaste medlemmarna går under.

Det tycker jag är ett talande exempel på att det (åter) är dags att förbjuda bemanningsföretag och låta kunderna anställa egna.

Jag tycker för
övrigt att Vellingemoderaterna på ett utmärkt sätt illusterar att vi har ett rasistiskt parti som styr regeringen här i landet. Hela naziklabbet borde gå med i Nordiska Rikspartiet. Liken makarna Assar och Vera Oredsson blir nog glada för lite nya medlemmar!

Åke Blomqvist köper sex med barn.Får helt plötsligt en helt ny innebörd.

Skitgubben och folkpartisten Åke Blomqvist, kommunalråd i Nacka kommun har åkt fast för att han köpt sex av en minderårig. Nu får han avgå och sedan tycker nog folkpartiet att det är bra med det, pedofilen och hortorsken är borta ur partiet och Erik Ullenhag kan andas ut.

Men jag menar på att detta är symptomatiskt för en man som Åke Blomqvist. Han är liberal, och för liberaler är detta beteende inget underligt. Det har jag allt märkt, de flesta som försvarat horeri både här och på andra bloggar är liberaler. Säkert ett och annat enstaka gödsvin till konservativ med som tycker det är en nåd given av gud att få doppa när han vill, men de allra flesta är som sagt liberala män.

Det är inte underligt
, för liberaler delar oavsett vad deras kvinnoförbund påstår, in mänskligheten i två delar: de som går att köpa och de som går att handla av. För en liberal är världen så enkel. Jag har tidigare skrivit om deras konstiga hat mot de som de anser stå under dem ("Annie, tripping" bland annat) och efterlyst ett ansikte på någon av de liberala hortorskar som hänger på "Isabella Lunds" blogg och försvarar den fria affärsuppgörelsen och transaktionen att byta pengar mot fitta (eller i mer sällsynta fall kuk). Skönt att få ett. Kul för Åke att hamna i fängelse nån gång (det kommer han säkert inte att göra, i alla fall inte på det här för hans kamrater i den politiska klassen i tingsrätten kommer att rädda honom).

Jag bara undrar, barnet han köpte och stack sin åldriga kuk i för skitiga pengar, vad var hennes frivilliga ingång i "affären"?Åke Blomqvist - fittköpande liberal! Han kände ju inte till att hon var minderårig...

Tvångsinlösen av villor!

Såhär gick det till när Svart Verkstad fick rikemansklubben ute i landets rikaste problemförort Stocksund att kollektivt skita ner sig.

Klockrent!

Såhär skrev
tidningen City om den samlade nedskitningen. Stackarna blev oroliga och skrämda ju!

Trotskis 130 idag!Lev Trotski - oppositionsman, antistalinist och ledare.

7/11 1879 - 21/8 1940

Det slog mig
att om Lev Trotski hade varit i livet så skulle han ha fyllt 130 år just idag. Grattis på födelsedagen får man väl säga då:)

Varför älskar vi då inte kapitalismen om vi nu borde det, Johnnyboy?Johnnyboy med ett skadeglatt leende på läpparna.

Johnny Munkhammar
, Timbro, skriver på Aftonbladet debatt att vi borde älska kapitalismen i ljuset av Michael Moores film "Capitalism - a love story".

Ta det lugnt, Johhnyboy, det gör vi i Sverige!. I alla fall alla partierna som sitter i riksdagen. Jag begriper inte varför liberalernas vakthundar ens orkar gå igång på såna saker som en Michael Moore-film, för inte är Moore själv något annat än en kapitalismälskare. Han vill garanterat inte avskaffa den till förmån för ett klassfritt, kommunistiskt (nej, jag menar inte stalinistiskt sovjetiskt!!!) samhälle. Han vill bara att det ska bli lite mer mys-sossigt. Lite socialliberalt. Lite "kapitalism med mänskligt ansikte", typ.

Men det är intressant
att Johnnyboy skriver att vi borde älska kapitalismen, för det är det garanterat inte många som gör, särskilt inte just nu och särskilt inte de som jag sitter ner med och berättar varför kapitalismen är orsaken till att de inte kan få ett arbete. Han ljuger om att kapitalismen ser till att individen kan förverkliga sina drömmar. Det är i och för sig sant om individen drömmer om att bli försörjd på andras arbete, men knappast annars.

I en arbetarägd
, arbetarstyrd kapitalismfri marknadsekonomi skulle vi ändå kunna förverkliga våra drömmar. Utan att behöva kannibalisera på våra kamrater och oss själva.

Kristendomens "kärleksbudskap".

Jag vet ju att förvirrade Sverigedemokrater plus en massa annat löst folk, så kallade "vänner av ordning", brukar påstå att kristendomen och islam skiljer sig åt eftersom islam inte har "kristendomens kärleksbudskap".

Kärleksbudskap? Ursäkta mig?

Såhär står det i Matteusevangeliet, som ingår i Nya Testamentet, en bok som kristna ofta menar botgör all den ondska som deras gud utsätter sin skapelse för. Det är Jesus själv som pratar.

Tro inte att jag har kommit med fred till jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. Ty jag har kommit för att ställa en man mot hans far, en dotter mot hennes mor, en sonhustru mot hennes svärmor, och mannens husfolk skall bli hans fiender.

 

Matteusevangeliet 10:34–10:36


Israeler fast för organhandel!

Göteborgs-Posten skriver idag om hur två israeler har gripits för illegal handel med stulna organ. Igår hörde jag Anna Veeder och någon nisse sitta och gråta i P1 om att Donald Boström var så fel, så fel ute. Han som inte ens anklagade någon.

"För den som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis. Propagandaapparaten (och Folkpartiet!) skyddar dem på alla vis..."

Oj. Oj. Oj.


Nu kommer det att ta hus i helvete!

Annie, tripping...Annie två timmar innan syran hamnade i winecoolern...

Nu är det någon
som har stoppat fulknark i Annie Johanssons vin på posha utestället alltså. Hon vill att unga ska anställas till ÄNNU lägre lön än avtalen redan stipulerar. Det finns en omständighet som jag skulle kunna tänka mig att acceptera att unga anställs till 2/3 av ordinarie lön: om Annie fick samma lön själv.

Se där kärnan
i liberalernas politik: andras ungar ska sälja hål så att liberalerna kan få knulla när de vill, andras barn ska dö i främmande land för NATO och andras ungar ska jobba till lägre löner. För det är väl ingen som är så förbannat dum att de tror att 2/3 kommer att gälla det jobb som vare sig lilla Annie Åklagare eller hennes onda ongar går ut i?

Vad har liberaler emot unga egentligen???

Jag är snart igång igen!

Jag vet att jag har varit lite dålig på att blogga på det senaste, men jag har börjat jobba på en ny placering. Ligger långt från där jag bor, måste åka pendeltåg dit och får gå upp jättetidigt och lägga mig lika tidigt. Är skittrött, men har snart acklimatiserat mig. I detta nu har jag nog faktiskt det bästa jobb min firma kan erbjuda för tillfället. Jag kör sopmaskin och renoverar kundvagnar i min egen verkstad utrustad med bra verktyg och jag trivs bra fast det är långt.

Om allt går som planerat tar jag körkort efter nyår och då köper vi bil direkt, så då blir det lättare med resorna.

Vi var och tittade på vår nya lägenhet och tog lite mått på den idag. Verkar som om vi får in rubbet.

Arbetarperspektiv har inflytande.Enligt bloggsöktjänsten inflytande.se är Arbetarperspektiv en mycket inflytelserik blogg. Tackar för det, men det är en del kvar att fixa när jag som har runt 600 unika läsare på en twingly-ping får samma betyg som Anders Svensson som har 15000. Men det verkar ändå vara ett intressant verktyg som jag ser fram emot att följa i framtiden!

Idag börjar jag arbeta på ett av stans IKEA. Ska börja städa upp och sedan köra traktor och ta in kundvagnar. Ska bli intressant att se verksamheten från insidan.

RSS 2.0