Michaels död orsakar mera död!

Tolv personer uppges ha tagit livet av sig i svallet efter Michael Jacksons död påstår Expressen i dag. De headlinar med det, så damn me om jag orkar länka.

Tur att det inte
finns en enda artist i världen vars bortgång skulle få mig att ens riva mig hårt på handen.

Ärligt, det är så tragiskt att det finns människor som blir så upphängda på existensen av en människa som de aldrig träffat eller ens haft chansen att få träffa, att de ser dennes bortgång som ett skäl till att ta sitt eget liv.

Men skärp dig, Lasse, eller!När jag ser den här gubben ringer jag Lillhagen...

Lasse Kronér
och Håkan Hellström, av vilka jag ser upp till den senare och anser den förstnämnde vara en flane, tycker att Göteborgs stads välfunna förbud mot "gatumusikanterna" här i Göteborg påminner om tyskt trettiotal. Det märks att den gode Kronér inte är så värst historiekunnig. Och inte så kunnig i arbetsmiljölagstiftning heller.

Förbudet har inte kommit till för att stoppa gatumusikanter utan för att stoppa den psykiska belastning det innebär för butikspersonal att dag ut och dag in tvingas höra samma två melodier utan variation på en ostämd gitarr eller ett förbannat dragspel! Jag arbetar på en av de största arbetsplatserna i Nordstan just nu, och när jag går ut på frukostrasten står en gubbe och spelar "Besame mucho" på dragspel. Går jag ut på lunchen står han där och spelar "Besame mucho" på dragspel. När jag går från jobbet på eftermiddagen står han där och spelar "Besame mucho" på dragspel.

Jag håller på att törna på honom. Att springa fram och snitta hans jävla dragspelsbälg med mattkniv ter sig plötsligt som riktigt lockande! Och då jobbar ändå jag så att jag inte alls behöver konfronteras med hans vämjeliga dragspel mer än om jag själv skulle vilja! Lasse Kronér glömmer nog bort mitt i sina allegorier att han på den tiden han själv var gatumusikant kunde ta sin gitarr och dra när han tyckte att han spelat klart. Jag kanske skulle ta min gamla sjuhundrakronors resegitarr och åka ner till Onsala där han bor och ställa mig utanför hans kåk och lira "Fjäriln vingad" hela dagarna? Undrar om den gode smörgås-Lasse skulle få lite perspektiv på vilka dumheter han kläcker då?

Det han kallar ett förbud gäller dessutom inte dygnet runt utan bara några timmar om dagen. Så stäm ner, stäm ner, Lasse Kronér! Stäm ner, stäm ner, Lasse Kronér!

Staffekärlek:)Tjohoo!

Idag har det varit staffeträff i Slottsskogen i Sveriges underbaraste stad! Vi var 17 hundar allt som allt. Vi gick inte så långt på grund av värmen (varför måste det bli varmt som vid Medelhavet bara för att det blir sommar? Tvi! 25 grader räcker utmärkt, det behöver inte bli 30).

Måste bara bjuda på en lekbild på vår lilla gris när hon ska försöka äta upp öronen på sin kompis från Halmstad som hon älskar över allt annat.

Dagens glädjande besked!Inget EU-parlament, och nu gillar svenskarna blattar mer. Börjar bli ett hårt liv för Jormarna.


SOM-institutet
har genom sin forskning kommit fram till att svenskarnas attityd mot flyktingar blir bättre. Företrädare för och sympatisörer till Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna hävdar ganska ofta att de har folkets stöd i sin kamp mot flyktingar. Det här måste komma som ett rätt hårt slag mot dem, eftersom de alltid har satt en hög trovärdighet just till SOM-instituet, i alla fall när det gäller deras rapporter om journalisters politiska tillhörighet samt hur lågutbildade de som röstar vänster är.

Hans-Ola Mårtensson har bränt sista proppen men Millton har säkrat upp!

"Juristen" Hans-Ola Mårtensson (någon journalist som vill gräva i hans examen? Jag tror att han har köpt den på samma postorderuniveristet som Sven-Otto Littorin!) påstår att islam är en "psykosocial sjukdom" och en massa andra besynnerliga saker. Utbildat folk brukar inte så ofta ge uttryck för snus, folköl-och Eddie Meduzastinkande rasism, den brukar vara långt mer subtil, så det är säkert på det viset.

Jag tror att han är fucked som jurist hos migrationsverket i alla fall. Det bör han vara, och det känns ju rätt bra i så fall. Det verket klarar sig utan fler rasistsvin.

Jag var och lyssnade
på "de Rödgröna" på Gustav Adolfs torg idag. De lät peppiga och svejsiga och we shall overcome som tusan. Men för en annan som minns att det knappt är ett halvår sedan som Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Mona Medelklassväljare försökte manövrera ut Vänsterpartiet totalt var det mest skrattretande.

Jaja, vi får se om vi ställer upp i riksdagsvalet. Annars blir det väl en uppgiven röst på Vänsterpartiet. LITE bättre än den så kallade Alliansen blir det väl för vanligt folk, de vill nog gärna tro det i alla fall.

Det roliga med
den här så kallade "krisen" är att den inte är någon kris utan en helt naturlig del i det samhälle som är kapitalistiskt. Ett sådant samhälle, som format av Milton Friedman och hans smalnackade universitetsliberaler måste braka ihop i cykler eller drabbas av krig, för annars kan inte hjulen snurra så fort som Friedman och andra monetarister kräver, postumt eller icke.

Det är kul nu när man har börjat arbeta och upptäcker att ena arbetskamraten är kommunist från El Salvador och den andra är frihetlig vänster (!) från Kuba. Vi har roliga diskussioner - på spanska I might add! - på lunchen, ha ha.

Staffekavalkad!


Okaj bröder och systrar
, här kommer en liten bildserie på skithunden som härskar här hemma. Enjoy!
Kom IGEN då husse!!!
Bus med BÄSTA kompisen Elsa!

Åååh... HOPP!

Och igen!

Om jag ser så mesig ut jag kan så får jag nog en godbit!


Presenten från AK

Jag fyllde ju 35 år här i dagarna. AK gav mig årets mest ideologiska och en av de mest uppskattade presenterna. Nästa år lovade man en uppgradering;)

Tack, lads!


Glad midsommar - på riktigt.
Slänger in en nytagen bonusbild på en glad "kamphund" i gröngräset i Gubberoparken:)

Jag har suttit och räknat en bra stund nu, och jag tror att jag firar sex år som absolutist i år. Fick nyss ett sms från ett ex som löd: "Fader alkohol, du som är i duken, helgad vare din promille. Tillkomme ditt rus. Ske din vilja så som i hjärnan, så som i benen. Vår dagliga grogg, giv oss idag och förlåt oss våra nyktra stunder trots att vi inte förlåta dem som sålt oss mäsk. Låt oss inte ha långa bakfyllor, och fräls oss ifrån delirium, ty fyllan är din och promillen och groggen i evighet. Amen!"

När jag läser sånt är jag aldrig gladare över de sex välinvesterade åren och aldrig gladare över att bara sitta hemma med fru och "kamphund" och bara ta det lugnt på midsommar. För svenskens sjuka, destruktiva förhållande till alkohol visar sig aldrig från sämre sida än just då. Hade svensken och spriten varit ett riktigt par hade soc intervenerat för länge sedan.

Läser också via Anders Svensson att polisen i Göteborg bryter med organisationen Lugna Gatan. Det verkar vettigt, den organisationen drivs av en tjomme (åtminstone här i stan) som verkar vara riktigt skum. Hoppas bara att det går bra för ungarna som är organiserade där.

Glad midsommar
på er. Tänk över om det inte vore värt ett nykterhetslöfte i morgon bitti. NI missar inget. Tro mig, jag lovar.
Inte min i alla fall!

Fan vad jag stör mig på när någon benämner säg Fredrik Reinfeldt som "vår" statsminister! Vadå "vår"? Jag har då inte röstat på kräket!

Kom igen Lagena!Verkar som om budskapet har gått hem hos Lagenas arbetare!

Redundans skriver skitbra om den vilda strejken på skitföretaget Lagena och flashar årets bästa remake på "Kom igen Lena".

Underbart att de förväntade strejkbrytarna inte agerade efter bolagets förväntningar! Det finns en sak som är vackrare än en avtalsstridig strejk och det är just förväntade svartfötter som ber patron fara åt helvete och går och ställer sig hos sina kamrater på andra sidan av the picket lines!

Lagerarbetarnas blogg

Jan Björklund och hans thatcheristiska krig mot arbetarna.Inte där ännu, men tendensen finns.

Folkpartiets apologeter
och sedvanliga gråterskor gnällde som tikvalpar över att vissa inom den utomparlamentariska vänstern har börjat anse dem som varande ett parti med en delvis fascistisk agenda som ska behandlas på samma sätt som Sverigedemokraterna. Det var de inte alls det, skrek bland andra Fredrik Malm och hans fru Gulan Avci indignerat, nästan ilsket.

Vad säger man då om Jan Björklunds senaste krigsförklaring mot arbetarklassen? Nu ska det inte gå att läsa upp betyg från gymnasiet på komvux mer, det ska bara gå att tenta upp dem. Lycka till med det säger jag bara. Hur många år extra kommer det att ta? Det här är bara ännu ett steg på vägen mot en komplett underklass i Sverige. Det här är samma politik som Margaret Thatcher förde i Storbritannien, och se hur otroligt bra det landet mår!

Det måste vara något fel på Jan Björklund, för det här är bortom det vanliga liberalgnället om att det är så jobbigt att betala lite skatt, det här indikerar en vilja att se chavs i Sverige. Det här betyder att Jan Björklund och hans Folk(vilket folk?)parti vill införa trailerparks i Sverige. Detta betyder att Jan Björklund kommer att gå till historien som mannen som återinförde hisspojke, tuggummiförsäljare, skoputsare och piccolo som yrken i Sverige. För det blir konsekvensen. Undrar vad den så kallade oppositionen kommer att säga om saken? Ingen kommer att orka med de studierna på egen hand. Grattis Jan. Grattis.

Rösta på Socialistiska Partiet 2010 istället, garanterad avskaffning av den nya klassbasserade skollagen utlovas här och nu.


PS: Folkpartiet är kanske inte
ett parti med fascistisk agenda -ännu. Men tendenserna finns där, klart och tydligt. Den ökade intoleransen med allt som inte är medelklass och över, intoleransen mot alla blattar som inte är deras klart definierade alibin och deras skrik om hårdare tag. Allt, jag säger allt detta har varit tecken på att något riktigt riktigt äckligt har börjat gro i alla de länder som till sist fått se sina grödor bindas ihop till ett spöknippe.

Dåliga odds, spela inte på detta!

Är det ens pengarna tillbaka på att någon vit domstol kommer att finna det 88(!)-åriga liket till nazist som öppnade eld på förintelsemuséet oförmågen att dömas på grund av ålder..?

Förslag på aktiviteter för Leijonborg!

Tycker det är lite lustigt att medierna spinner så hårt över att Lars "over the hill" Leijonborg äntligen avgår. Svensk politiks egen Herr "fattar inte när det är över" har lämnat rampljuset. Svenska journalister får något att göra tycker de. Men vad tycker göteborgarna om att Lars Leijonborg avgår? Jag slänger in denna skärmdump från Göteborgs Postens tyck.

Kolla särskilt vad signaturen "leffe" längst ner skriver. Han är inne på något där...


Gråt gråt gråt......från besvikna
Sverigedemokrater i en kommentarsspalt i en Expressenblogg.

" Detta är en framgång för SD och vi KOMMER in i riksdagen 2010 och då "jäklar" skall det snackas integration och invandring." skriver signaturen "emma".

Vågar man hoppas på lite nazistiska kampsånger vid det hötidliga öppnandet också, eller håller ni det på Estlandsfärjan..?

Kristdemokraterna har garanterat inte varannan damernas...

Man märker ju vad Kristdemokraterna är för parti när en gammal knastertorr politruk som Alf Svensson, 70, (Siewert Öholm kallade honom "statsman" i sin platonska gråtmilda artikel på Newsmill. Frågan är hur man kan kalla en före detta lärare vilken som bäst var biståndsminister i tre år och har obetydligt mer internationell politisk erfarenhet än vad jag har för statsman, men det får stå för Siewert) kan ersätta Ella Bohlin, 30.

Nåja, tekniskt sett
är det väl ingen skada. Tokreligiös kreationist som tokreligiös kreationist. Det finns visserligen mer än tillräckligt av dem i EU, men så länge det bara är en från Sverige så.

Nicklas Eriksson

Bara i Sverige!

Nicklas Thorén gör debut på Arbetarperspektiv idag! Varsågod, kamrat! Scenen är din!

Jag brukar sällan tycka att svensk polis gör något bra. Men när de för en gångs skull gör något skitbra, då blir de "prickade" av justitiekanslern!

Marie Oswaldson, som är tidigare polismästare i Göteborg ville inför Valborg effektivisera polisens arbete mot ungdomsfylleriet och gjorde något som jag anser vara mycket bra: hon tog fram en förenklad blankett för förverkande av alkohol för minderåriga (bara att det finns en sådan blankett visar ju hur skevt svensk politik är ute! Minderåriga ska inte ha alkohol och tar polisen alkohol ifrån dem så ska det ut i närmsta dagvattenbunn ögonaböj!) så att fältpoliserna skulle spara tid i Slottsskogen och Bältesspännarparken där hundratals berusar sig.

Det fick hon inte, för JK anser att pappa statens vanliga, skitlånga blankett ska fyllas i till punkt och pricka. Sånt här händer bara i Sverige! Det är ju på såna initiativ som Oswaldson tog som den så kallade Växjömodellen har blivit så framgångsrik när det gäller att mionska fyllan bland unga, minustolerans (det går knappt att prata om nolltolerans ens!) och spriten/ölet/vinet ut i en gatbrunn på påträffande! Undrar hur de kan arbeta där utan att få paragrafryttarna på JK på sig?

Marie Oswaldson, du är polis och har gjort något bra. Det är ta mig katten inte ofta det händer, så därför uppmärksammar vi det här idag!

Nicklas Thorén

Nassarna i Skellfteå gör ett kraftfullt intryck...

...eller inte. Såhär såg det ut när de "firade" med att bli äggade, få stryk av polisen (kul att i alla fall de fick utöva sin favoritsysselsättning på nationaldagen - inte) och bli till allmänna åtlöjen i sin lilla hemstad. Och som vanligt är det nazisterna (och polisen) som är våldsamma. En polis åker på stjärten i den här filmen, men otvetydigt är det nazisterna som vill ta till våld. Även SVT visar upp när nazisterna tar till våld.


De borde verkligen tänka sig för. Alla minns vilka som var nassar på 90-talet där jag kommer ifrån.


Nazist anfaller motdemonstranterBokrecension.

Har precis läst ut "Men inte om det gäller din dotter" av Jan Guillou. SPOILERVARNING!

Sämre bok har jag sällan läst. Den klart utan konkurrens sämsta av alla som han någonsin har skrivit. Den innehöll inte en spännande sekund eftersom man visste att de skulle klara det. Det enda som var lite oväntat var att Carl Hamilton gifter sig med Mouna al Husseini på slutet.

Det måste vara
Jan Guillous egen längtan efter att få göra bokslut (?) över Carl Gustaf Gilbert Hamilton som drev honom att skriva den här boken som förutom kioskdeckarplotten är ett enda långt raljerande innehållande vapenmärken, matlagning, vinpimplande, utgångshastigheter, jämförelser mellan stridflygplan, länders arméer och annat som jag antar får stridskuken att svälla på Jan Guillou (som Jan Björklund skulle ha sagt).

Jag begriper inte
varför han skrev den, den tillför inget och den drar inte ifrån något. Jag som läst allt han någonsin har skrivit kommer att låtsas som om den här boiken inte existerar.

Yey Söderling!

Det var la gött att Robin Söderling vann på ett så orginellt sätt mot chilenon han mötte. Det är säkert bra.

Personligen är jag mest imponerad av att han orkat med alla år med en så dödligt tråkig sport som tennis.

Dagens "Don´t say I didn´t told you so..."

Michael Zand från Halmstad hoppar av SD eftersom han "har upptäckt att de är rasister".

Bara att säga grattis. Ännu en moderat har landat på planeten jorden. Välkommen till verkligheten önskar jag och Nicklas Thorén Zand som även sägwer sig ha blivit hotad av sina forna partikamrater och utsatt för utpressningsförsök.

Reflektioner från en tröttande dag.

Idag har jag röstat.

Rösten gick självfallet till Arbetarinitiativet och krysset hamnade på... Nej, lite hemlisar vill jag väl ha!

Glädjande som tusan var i alla fall att hälften av den rätt tjocka bunten av valsedlar jag lade ut i förröstningslokalen var borta. Kan vår tunga annonsering i området haft betydelse? Kul i så fall. Ska ta en rajd med nya sedlar till "mina" lokaler. RS:arna är ju extremt duktiga på kampanjer och lär väl ha koll, men vi har ju vår egen lista också och den lägger inte de ut.

Annars har jag även ägnat hela dagen åt att göra färdigt mitt examensarbete om fastighetsarbetets historia. Blev grymt bra, och ska bli kul att lägga in i CV:t.

Den femtonde börjar jag arbeta igen, för den tolfte är skolan slut. Ett och ett halvt år har bara försvunnit, det har gått så fort att det är overkligt!

Måste se till att komma igång med jobbsökerierna nu bara. Lätt att bli lat när man till skillnad från de flesta i klassen har ett arbete att gå tillbaka till. Men en sak är säker: nu ska det börja sparas till mer gaddningar!


Arbetarinitiativet i NSD 2 juni!

"Ett träd som tappar kontakten med sina rötter torkar och dör, och till slut står den där med sin torra krona. Likadant är det med gräset. Fjolårsgräset vissnar och dör och är inte mer till någon nytta.
Nu har våra fackliga och politiska representanter totalt tappat kontakten med oss som har valt dem. Det börjar bli helt uppenbart för alla som har ögon att se med och öron att höra med.
Och vi som är trädets och gräsets rötter känner att vi behöver komma upp i ljuset och andas livsluft. Våra döda toppar kväver oss. De måste huggas och klippas ned.

Ändå har de torra trädkronorna mage att envisas med att tro att de har vårt förtroende. De visar sina leende ansikten på tv och låtsas som om ingenting hänt.
De tror att det glöms bort ganska fort om de har massor av obetalda parkeringsböter eller disponerar lägenheter som någon behövande i stället borde ha fått. Eller att de har dubbla löner, eller pensionsvillkor som de annars förvägrar hårt arbetande människor.

Dessa hycklande välavlönade politiker, tjänstemän och direktörer i statliga verk och fackliga toppar är det solidariska samhällets verkliga dödgävare, och de är dem vi närmast ska skylla på när den kollektiva moralen är i upplösning.
Men ändå ger de flesta av oss vårt förtroende åt dem i val till olika församlingar allt från fackliga poster till stolar i europaparlamentet. Varför är det så? Varför får vi inga bättre företrädare? Var finns de som ska representera oss?
Jo, mitt ibland oss. Det är vi själva som måste stiga upp ur tv-sofforna. Någon annan väg finns inte. Vi kan inte ropa på kavalleriet.

Vi bör och kan kritisera dessa män och kvinnor som utnyttjar vår blåögdhet. Vi kan kräva deras avgång, men vi har skyldigheten att komma med verkliga alternativ. Och det är bara vi som kan hjälpa oss själva.
När vi inom arbetarrörelsen har hittat varandra och börjar leva under samma villkor, kan vi också börja ta itu med de verkliga orättvisorna i detta klassamhälle."
 
Av Sixten Snell
Gruvarbetare och kandidat för ArbetarInitiativet i EU-valet
Insändare i NSD tisdag 2 juni

Vad är grejen med hårdrock?Vad fan är grejen?

De som vet
säger att Sweden Rock Festival är igång. Uppenbarligen ska något hårdrocksfyllo (uppenbarligen, för varannan post handlar om alkohol) blogga därifrån för Aftonbladets räkning.

Jag måste säga att jag inte på många år (eller kanske inte alls) förstått det där med metal. Jovisst, jag älskar melodiös death metal som Avatar när jag jobbar eller cyklar och när jag tränar på gym får det gärna vara exempelvis System of a Down i mp3-spelaren. Men jag fattar inte det här med att "leva metal". Jenasvästar, nitar, weekend warriors, kamp mot, ja något (hårdrockarna verkar inte veta, men att de kämpar är tydligen viktigt) också denna eviga fylla som jag inte står ut med.

Att få stå i en kohage i Blekinge med näsan i den svettiga armhålan på en stolle med avklippt t-shirt, hemmagjorda Saxontatueringar och näven i vädret som vrålar "yyyyööölärrrgh", kallar sig för Örglyr Wargkük* och spelar bas i typ Nekrofilian Warpigs framstår inte som något jag vill betala tusentals kronor för direkt.

Jag har i och för sig aldrig varit på festival, men ju mer jag läser om det desto mindre framstår det som attraktivt att åka på. Ge mig en go reggae- eller skaspelning utan fylla men med desto mer galen dans och möjlighet att sätta sig och ta det lugnt emellanåt så mår jag bra. Är det dessutom inomhus eller i alla fall utan lera så mår jag ännu bättre.

Sluta röka!Drop it like it´s hot!Kan bara inte
hålla inne med det här. Det är en dum debatt på Aftonbladet som återkommer vartenda år: huruvida det ska vara tillåtet att röka på uteserveringar eller inte.

Jag röker cigarr på någorlunda regelbunden basis. Det gör jag för att slappna av, inte för att bli piggare. Att röka cigarr (eller för den delen pipa) är meditiativt och gör såvida du inte röker varje dag och inte tar halsbloss (något som vare sig pipa eller cigarr kräver) rätt gott för själen.

Men. Och det är ett stort men. Jag kommer ändå inte att stå på barrikaderna när det är dags att förbjuda tobaksrökning. För ett sådant förbud kommer i hela Europeiska Unionen. Det är uppe med jämna mellanrum inom allmännyttan och de privata hyresbolagen att förbjuda rökning i privata bostäder. Både för att det förstör en hel lägenhet som kostar skitmycket att sanera, måla och tapetsera om, men också för att det är så in i helvete dyrt med alla skador som den nervösa ovanan cigarettrökning orsakar. Och nej, snart täcker inte tobaksskatten de skadorna.

Debatten om det ska vara tillåtet att röka på uteserveringar eller inte är så dum att det är löjligt: det är klart att det inte ska vara! Varför ska vi då ha ett rökförbud på krogen och varför ska det delvis vara lättat på på årstidsbasis? Det är rätt enkelt: ni får helt enkelt sluta. Just do it, som de säger på Nike.

I´ll be back after the finals!

Jag har pissmycket att göra med sluttentorna. Kommer att köra på och försöka ta igen när de är färdiga.

Avtalslagen here I come...

Jo! Vi har ställt ut vår lilla kamphund också. En etta blev resultatet! Duktigt, tjejen!

RSS 2.0