Sverigedemokraterna - nu även med spåtanter?

Passar i och för sig ihop rätt bra med den övriga pajasförsamlingen som utgör sverigedemokraterna och deras resande marknad till tivoliskojerier.

Den så kallade "Tant Elisabeth"
som skriver ihop med den allt mer desperate Dragan Klaric på hans blogg skriver såhär:

"Man kanske skulle ringa en spågumma och se vad 2009 har att erbjuda en. Själv lägger jag kort för att se vad som händer och vilka goda råd jag kan få. Men om man är seriös så tar man inte betalt för tjänsten eftersom då mister man gåvan.

Elisabeth
"

Detta angående den norska
stortingsledamot som i likadan vidskeplighet som tant  Elisabeth själv ger uttryck för men ändå hånar, ringde en massa medielinjer och lät skattebetalarna ta notan.

Jojo. Det är knappt det är lönt att försöka göra narr av cirkus Helsingborg mer, det sköter de så utmärkt själva. "Lägger kort"! Sedan sätter du ut en tallrik gröt till tomten eller? Någon jävla måtta för det väl snart vara på nyvidskepligheten här i landet! Och ni ska ha mage att klaga på muslimer för att de tror på Allah!

Gött nytt år!

Jamen så atteh... Gott nytt år då!

Väntar på lite folk som ska droppa in här framåt kvällen. Att det skulle råda någon form av finanskris märks inte på att hur oerhört mycket pengar som skjuts rätt upp och ut i rymden precis.

2009 får bli året när jag äntligen slipper fri från städbranschen (hoppas jag). Jag är klar med den, den kan inte lära mig mer. Nu satsar jag allt på fastighetsarbete.

Tack Isabella!

Det här var den bästa julklappen du kunde ge mig!

Efter att ha vridit mig av skratt
i fem minuter kan jag till sist konstatera att Blondinbella är den store, fete vämjelige Tyko Jonsson.

Grattis, din lilla moderatflodhäst!

PS: Vad vet du om att "arbeta" - egentligen?

PPS: Har ni lagt märke till hakkorsflaggan i flaggspelet i nämnda program?

PPPS: Jag är rätt övertygad om att lilla Bella begått fler lagbrott i sitt unga liv än vad Karl-Bertil Jonsson gör i den tecknade filmen. Hur var det med det här att dricka alkohol innan arton och ta lagen i egna händer, Isabella...? Överklassen gör som vanligt, hackar på de lagbrott som gagnar deras intressen.

PPPPS: Hon är i alla fall bra för klasshatet
- på ett bra sätt!

Hatten av för offren.

Det börjar dra ihop sig till årsdag av tsunamin. Fyra år har det gått sedan mina vänner Emelie och Per mötte sin död i Khao Lak i Thailand.

De fick dö tillsammans
i alla fall, alltid något.

Ni är inte glömda på grönsvart ståplats. Så ledsen att ni inte får se Atleterna springa in på nya Gamla Ullevi, det kommer att bli magiskt.

Cheers, mates!

Facklig stolthet? Klubben eller avdelningen?Var ligger den fackliga kampviljan egentligen?

Jag satt och ögnade igenom
förra veckans LO-tidning när en artikel fångade mitt intresse och klappade till mig som en fuktig vante. Här står svart på vitt en av de saker som jag ogillar med LO men inte lyckats specificera. Jag skrev något liknande för ett par månader sedan, men här har vi ett konkret exempel.

Det rör sig om företaget Menigo i Stockholm. De ska flytta verksamheten till Strängnäs, och ser en bra chans att göra sig av med de lågproducerande. Man erbjuder personer med "normal" närvaro och att de är "normalpresterande". De som har vabbat för mycket eller varit sjuka, de erbjuds helt enkelt ingen ny anställning. Resten ska Menigo bemanna med inhyrd personal, en taktik som är tillåten sedan Industrifacket fick stryk i ABU Svängsta-målet.

Det är som det brukar,
ett skitagerande av ett skitföretag. Men Handelsanställdas Förbunds avdelnings agerande har varit mer än fult. Man har nämligen klappat klubben och medlemmarna på huvudet och gjort upp med arbetsköparen rätt av.

- Det här känns som en spark i arslet, säger Christer Elfström som är klubbordförande på Menigo Stockholm. Handels avdelning har gjort en förlikning med Menigo som innebär att en "arbetsgrupp" ska avgöra vilka som är "normala" eller inte.

Handels Stockholmsavdelning försvarar sig med att man har fått igenom en stor och gloriös seger:

- Alternativet var att ingen hade fått någonting. Jo förresten, fallet med fyra chaufförer skulle vi ha kunnat vinna i AD. Det var bättre att vi fick en lösning som alla fick del av, säger Hans Boberg som arbetar där som ombudsman.

Och det är just det, den där fega "vi vet inte hur det går om vi går till domstol, det är bättre att vi får till något lite halvmösigt så att alla blir missnöjda på något sätt"- attityden! Att köra över en lokal klubb är det fulaste en avdelning kan göra enligt mig. Stockholmsavdelningen påstår att klubben visst har hållits informerad, men det tror jag som jag vill på. Jag har träffat lite för många småpåvar till ombudsmän för att svälja det rätt av. 

Dessutom påstår Boberg
att personalen på Menigo tycker att avtalet är bra. Jag ifrågasätter starkt hur han kan veta det, ombudsmän ses inte sådär jätteofta glidandes runt på ett lager, snackandes direkt med en lokal klubbs medlemmar utan att klubben känner till det. Jag tror att en eller två på Menigo har ringt till Boberg och sagt att de är nöjda och att Boberg på det baserar sitt konstaterande "personalen är nöjd".

Sluta klappa arbetare på huvudet
, ombudsmän och avdelningar! Låt klubben rösta om era uppgörelser innan ni stadfäster dem! Inför direktdemokrati och var inte så in i helvete flata! Om det går åt helvete så gör det, men då har folk i alla fall sluppit bli behandlade som snorungar av ombudsmän som alltid vet bäst! Och vem fan vet, de kanske till och med vinner!

Jag lovar att det kommer att öka anslutningsgraden mer än aldrig så många affischtavlekampanjer!

PS: All props till Menigos klubbstyrelse!

The Regiments!

Kolla in bandet The Regiments från Göteborg! Grymt bra! De spelar på Henriksberg i kväll. Piss att man inte kunde vara där!

Ali, kom hem! Vi behöver dig!

När Sveriges kanske vassaste vänsterdebattör vaknar till liv från exilen i den sista Sovjetstaten gör han det med besked!

Ali Esbati skriver så vasst om bl.a. Dilsa Demirbag-Sten och resten av högerns allt större oförmåga att ta avstånd från nationalsocialisterna och deras våld!  (Varning: länken går till Aftonbladet!)

Det är det jag också sagt under en längre tid; högern och nationalsocialisterna ÄR samma andas barn. De sista folkpartisterna som hade en människovänlig agenda städades undan med Bengt Westerberg och ersattes av en missionspastor med renlärig svenskgermansk ordning för ögonen som i sin tur ersattes med en halvgalen major med extremt fult språk (och han ska prata om hur det låter i skolan, herr "Runka-upp-stridkuken" Björklund).

Centern kantrade för länge sen
från en praktisk, pragmatisk grönt folkhemstanke till stålblå nyliberalism (dock med korporativistiska tendenser visar det sig nu när taburetterna kan hotas av landsbygdsfolk som inte röstar på dem mer sen de förlorat knegen på Volvo och SAAB med underleveratörer).

Kristdemokraterna har aldrig överhuvudtaget haft en människovänlig politik, men en gång satte de faktiskt ner foten mot nationalsocialismen. Det gör de inte mer.

Moderaterna är fortfarande med i samma international som förde Franco, Pinochet, Salasar, Noriega och Banzer till makten genom järnhård repression, politiska mord, tortyr och korruption. Klart inte de säger nåt, det hade man liksom inte räknat med.

Skönt att se att du är vaken ännu
och inte bara svamlar på norska, Ali! Striden hårdnar, jag önskar att du ville flytta tillbaka till Sverige igen.

Nyktra får förtur till studentbostäder

Enligt Aftonbladets artikel får nyktra studenter förtur till rum i korridor när de hyr av IOGT. Kommenterarna i fältet är VÄLDIGT upprörda över det.

Jag ser inte problemet
- låt bli att hyra av ett nykterhetsförbund om ni inte kan hålla er torra. Och fixar ni inte det ska ni nog tänka över era alkoholvanor.

Jag visste inte ens
att vi (jo jag är med i IOGT!) hade studentbostäder? Där ser man. Att försöka leva nyktert är ett bra initiativ tycker jag. Jag tycker heller inte det är fel att vilja säga upp de som bryter mot överenskommelsen. Jag vet själv hur illa det är att sitta som nykter på en fest med en massa drängfulla jävlar som uppfattar en som en provokation, och hade jag varit student som inte hade eget boende är jag säker på att jag hellre sett en nykter korridor än en där en stereo stod och pumpade hela tiden, spring i dörrar, fylla och bråk och annat trevligt som följer i alkoholens spår.

Vad tycker ni?

Dagens länk 2!

Johannes Forsberg, Expressen, skriver bra, men enögt, om ungas sunda, men lika enögda, skepticism mot det marknadsliberala elitprojektet EU.

Dagens länk!

Dagens länk går till Saker jag stör mig på. Håller inte med om ALLT han skriver, men den här var klockren. Så länge de företag varslar personal på grund av att "de inte går runt" samtidigt som de ger sina slappkukar till direktörer och aktieägare den vanliga dusören samt bonus ska de bara ha en teleräkning som är så fet att de baxnar.

Political quiz!

Snabbt nu utan att wikia eller googla, vem var Sveriges första kvinnliga partiledare?

In your face, Dickie!

Den ultraborgerlige bloggaren Dick Erixon retar dagligen upp massor med människor, men är samtidigt så feg att han gömmer sig i elfenbenstornets högsta kammare med portarna stängda mot massornas vrede.

Det vill säga, han har inte någon kommentarsfunktion (bäst att tillägga det, jag har ju blivit så frasradikal att folk kanske inte fattar var jag menar;) på bloggen.

Jag antar att han känner sig säkrare så. Skulle tro att han tänker att "folk kommer alltid att läsa min blogg i vilket fall! Haha!!"

Ja ni fattar. Men själva anledningen till att jag just nu sitter och skriver den här texten är för att det slog mig medan jag surfade bort från intressant.se att - jag besökte inte ens hans inlägg trots att inlägget var mycket provocerande!

Det är jag säkert inte ensam om. Hoppas att det får till följd antingen att Dick Erixon slutar skriva eller att han skaffar sig en kommentarsfunktion så att man kan säga honom ett sanningens ord eller tre.


Dagens länk!

Jeanette Stojic skriver bra om Laval, EU och LO och dess flathet gentemot Bryssel.

Har det hänt något bra egentligen?

Jag sitter här och lyssnar på den smått imbecilla underhållningen under mellanspelet till Idol och försöker komma på vad den moderatledda regeringen har gjort som är bra under de dryga två år de har suttit in office.

1: De har gjort om tiderna
för epileptiker att få ta körkort. Nu behövs bara ett anfallsfritt år mot två innan.

2: ROT-avdraget kan komma tillbaka. Det är bra, det finns fan så många som inte har råd att renovera huset, jag känner flera.

Fyll gärna på om du kommer på något mer.

Närmare SAC har jag aldrig varit.

Jag går med i SAC om detta blir verklighet.

Skam över svensk fackförening och socialdemokrati
om de böjer sig för det borgarna tycker är "rimligt".


Jaså, låter det så nu?Maud "Skriet från Vildmarken" Olofsson
, nuförtiden också känd som "Vindkraftverket som tidigare kallades vindflöjel" tycker numera att det är sunt att politikerna ställer krav på företagen.

Intressant, det har hon minsann aldrig
ansett förr. Vad har hänt med gamla Mård? Tidig demens? Eller pallar hon inte trycket av att ha ansvar i kris? Vad har hänt med hennes i valrörelsen så nyliberalt snofsiga och innerstadsdesignade friedmanska åsiktspaket? Hon kanske får hoppas på ett nytt sådant under granen från de snälla ideologerna på Timbro och Svenskt Näringsliv, för annars, hujedamej, kanske Mård blir en tocken däringa Åsa-Nesse-Marxist.

Hur skulle det se ut?

Äh, det vi ser är ännu ett klassiskt fall
av omvändelse under galgen. Klart som fan att hon fortfarande tycker att vi arbetare ska bjuda under varandra för att få jobb, klart hon ännu anser att marknaden blir bäst lämnad i fred. Det har inte ändrats. Men det är alltid lika roligt att se en liberal idealist förnedras offentligt av realpolitikens hårda hjärta.

Kravallerna i Grekland ett friskhetstecken!

Röda Malmö skriver väldigt bra om kravallerna i Grekland och varför de får så lite uppmärksamhet i media.

Västeuropa genomlever nu det första riktigt folkliga upproret på jag vet inte hur länge, och det nästan göms. Hmm. Den grekiska regeringen verkar vara ett par riktiga skitstövlar, i alla fall om man ska döma av hur de behandlar asylsökande.

Jimmy Windeskog, here´s one for you!

Jimmy Windeskog (nd), flitig kommentator på Arbetarperspektiv får en egen bloggpost tillägnad sig.

Jag skulle vilja veta varför du, Jimmy som påstår dig vara aktiv antinazist sågs ansluta dig till tåget i Salem med några av landets mest aktiva nazister och gå med dem i deras demo?

Är du entrist kanske?

Det var la gött då!

Men titta! Vänterpartiet är landets tredje största parti. Grattis!

Oroande utveckling av den svenska polisen!

Följ liveuppdateringen från SalemMotkraft.net. Om den här utvecklingen fortsätter från polisens sida dröjer det inte längre förrän folk börjar beväpna sig, och då jävlar har vi riktiga problem!

Respektera mötesfriheten ska även
den svenska polisen göra! Vi kan inte acceptera godtyckliga "förhör" och "ID-kontroller" för att hindra människor från att säga sin mening, då är vi inte ett dugg bättre än vad Italien är. Snart, jag lovar, kommer det första seriösa förslaget från riksdagen att ställas om att använda armén vid såna här tillfällen. Det kan komma från vilket som helst parti, utom förmodligen från Vänsterpartiet, med tanke på den vansinniga uppmaningen att begränsa mötesfriheten som kom från alla partier i Salem utom (v). Även sossarna slöt upp som demokratins dödgrävare, min glädje över att sedan snart ett år inte längre vara medlem där har aldrig varit större, och heller inte mitt förakt för dessa historielösa så kallade företrädare för arbetarrörelsen.

Sluta för helvete upp att pepparspreja
ungar och sluta för helvete upp att ha målet att låta nazisterna gå oemotsagda! De dödar oss och vi får inte ens vara där för att protestera mot dem? Någon måtta får det faktiskt vara!

Peppfilm inför Salem!

Kolla de nordiska hjältarnas peppfilm inför Salem 2008!

Större humor blir det inte!

Mordförsök mot fackligt aktiva. Colombia? Nej, Sverige.

Med anledning av det senaste mordförsöket på fackliga kamrater publicerar jag detta från SAC(min styckeindelning).

" 1999 mördade nazister syndikalisten Björn Söderberg. Nu har de försökt igen. Två syndikalister från Stockholm – den ene tidigare styrelseledamot i fackföreningen Stockholms LS – och deras snart treåriga dotter tvingades klättra ut från sin balkongen på tredje våningen när nazister satte eld på deras lägenhet.

Fackföreningsmedlemmarna har innan händelsen varit uthängda på den öppet nazistiska sidan Info-14. Nazisterna bakom Info-14 är samma personer som årligen arrangerar en stor nazistmarsch i Salem.

Strax innan klockan 21.00 måndagen 1 december hörde våra medlemmar ett plaskande ljud från hallen.
– Jag såg att någon hällde in en klar vätska genom brevinkastet och förstod på lukten att det var bensin, berättar en av dem. Jag skrek så högt att de inte kan ha undgått att höra: ”vi har barn här inne!”. Bara någon sekund senare tände de på. I hallen hängde familjens vinterkläder, och det tog bara sekunder innan elden spred sig vidare till köket och vardagsrummet. Att ta sig ut genom ytterdörren var omöjligt.

– Vi fick fira ner vår dotter till grannarna på balkongen under, säger vår medlem. Vi bor högst upp på tredje våningen. Hade vi tappat henne hade hon dött. Paret klättrade därefter ner samma väg. Bakom dem slukade elden ägodelar, minnen och framtidsplaner.

Våra medlemmar och deras dotter klarade sig mirakulöst utan skador, men det förändrar inte det faktum att någon eller några kallblodigt och överlagt försökte ta deras liv. För sex månader sedan publicerade den öppet nazistiska hemsidan Info-14 namn och bild på våra medlemmar. Polisen arbetar utifrån teorin att dådet var politiskt motiverat, och utfördes av samma gärningsmän som två dagar tidigare brände ner det frihetligt socialistiska kulturhuset Cyklopen i Högdalen.

Ärendet rubriceras som mordbrand. Vår medlemmar har i sitt fackliga arbete verkat för antirasism och minskade klassklyftor. För detta skulle de enligt nazisterna straffas med döden. Nazisterna bakom Info-14 är samma personer som driver organisationen Salemfonden, som den första lördagen i december årligen arrangerar Nordeuropas största nazistmarsch.

– De som arrangerar Salemmarschen är inga ofarliga individer med en lite avvikande åsikt. Det är personer som är ideologiskt övertygade nazister, uppenbarligen kapabla att mörda för sin sak, säger Ola Brunnström från SAC:s Arbetsutskott. På lördag arrangerar de personer som försökte mörda våra medlemmar en marsch i Stockholmsförorten Salem. SAC uppmanar alla att ansluta sig till Nätverket mot rasisms motdemonstration klockan 12.00. Låter vi nazisterna stå oemotsagda vet vi aldrig vem de attackerar härnäst. / SAC:s Arbetsutskott"

Ockupantscenen slår till igen!

Så var det dags för Göteborgs kämpande ockupantscen att flytta in i ett nytt hus. Eller, de har varit där ett tag. Det är ett övergivet behandlingshem som ägs av kommunala Higab. Dessa har inte varit lika vare sig snälla eller smarta som Poseidon faktiskt var eftersom Higab har stängt av el och vatten, något Poseidon inte gjorde. När börjar det brinna?

Låt det vara nog nu! Inför samma typ av lag som Holland har haft länge som säger att ett hus som stått övergivet i ett år är fritt för vem som helst att flytta in och claima som sitt (det som är roligt i sammanhanget är att Holland ofta framhålls som ett liberalt drömland. Holländsk liberalism och svensk måste stå i motsatsförhållande till varandra då den holländska verkar vara inriktad på människan medan den svenska är inriktad enbart på äganderätten och försvaret av den)!

Det står alldeles för många fina, bra och fullt funktionsdugliga hus övergivna runt om i Göteborg och Sverige för att vi stillatigande ska ta detta när så många är bostadslösa!

Jag är så jävla bra!

Jag har ännu inte denna termin fått ett betyg under VG. Och då ska man betänka att vi bara har tre betygssteg på KY-utbildningar: IG, G och VG=)

Ergo: jag är så jävla bra!


Idag fick jag slutbetyg i företagsekonomi också. Själva sista tentan fick jag visserligen bara G på, men slutbetyget är detsamma som ovan! Nu satsar jag allt på VG i VVS också. Trodde aldrig att fysik kunde vara skoj, men fan, det kan det!

Yey!

Fest hos mig om 364 dagar!

Det här var en fin idé! Bloggaren Göte Kildén tycker att "vänstern" borde fira 30/11 själva och hylla den okände skytt som ändade Karl XII:s liv och satte punkt för det svenska stormaktsväldet. Det tycker jag med!

30 november nästa år firas hos mig, kamrater! Vi kan ha minicirklar om Peter Englunds böcker, iscensätta slaget vid Poltava baklänges samt lobba för en dokusåpa där lag Vasaätten tävlar mot lag Bernadotterna om vilka som har de legitima anspråken på den svenska tronen som en plan i att undergräva monarkin!

Ärligt talat låter det som mer produktivt, och roligare, än att springa och jaga halvdebila fattigdomshyllare.

RSS 2.0