Hoten mot demokratin

Det var onödigt att bjuda fascister och liberaler på tårtan i fejset på Jimmie Åkesson. Mest för att nu är media och alla tyckares sökljus på antifascister och påstår att det skulle vara de som är ett hot mot demokratin. Inte att det vandrar nazistiska våldspsykopater på Stockholms gator och skanderar "Adolf Hitler" så att det ekar mellan husen, anfaller journalister som man tycker ser judiska ut och angriper motdemonstranter med sina sköldar.

Gemensamt för alla som sitter och gastar om sin tårtdemokrati är att ingen av dem är hotad av fascister och nazister. De flesta är liberaler, några socialdemokrater. Sossarna, i alla fall de i den politiska adeln, har glömt sin historia. Förr i tiden var de hotade av nazisterna de också, men numera är de oberörbara. Men det är inte vi andra. Nazisterna är ett ytterst reellt hot mot oss. Men det anses av någon anledning inte vara ett hot mot tårtokratin.

Tidigare i veckan som Åkesson fick grädde så blev en socialdemokratisk lokalpolitiker i Nordmaling angripen och misshandlad i sitt hem så svårt att hon var tvungen att läggas in på sjukhus. På politiska grunder. Är det ett hot mot tårtokratin?

Ärligt talat. Om er så kallade demokrati är så ömtålig att den hotas att förstöras i ett land där två ministrar mördats på öppen gata, där fackföreningsfolk mördats av nazister, där ungsocialister fått sina möten anfallna av organiserade rasister, så vill jag inte ha den. Ta den och stick.

RSS 2.0