Svenskens Fritzl-kärlek till alkohol går mig på nerverna.

Om främmande makt skulle få för sig att vilja erövra Sverige skulle ingen kväll passa bättre än just denna, Valborgsmässoafton 2009. Det är 22 grader varmt klockan kvart i sju och folkpromillen kommer nog, innan kvällen är över, att ligga någonstans runt 2.2.

Svensken blir i kväll
så full att knappt en enda utom några finniga livgardister med tvångskommendering skulle infinna sig till rikets försvar om ryssen kom. Redan vid sex när jag var ute med hunden var uteserveringarna smockade med folk på väg in i dimman. Det exklusiva franska caféet (där ingen talar franska) var nästan tomt, men sunkpizzerians uteservering var knökad. Alkohol!

De som inte satt
på pizzerians däck halvlåg på ett härligt festivalromerskt dekadent sätt i Gubberoparken med en engångsgrill, i färd med att förstöra det spirande vårgräset, ivrigt glufsandes i sig halvfabrikat. Med åtminstone en bag-in-box chilenskt vin. Vissa sällskap per person. Ett par låg redan avdäckade.

Staffen gjorde naturbehoven
och på väg tillbaka hem noterade jag att i stort sett alla tonåringar hade lila kassar eller klirrande ryggsäckar. Men det kunde man ju bara vänta sig. Det värsta var att i stort sett alla vuxna också hade det. Bäva månde stadens Göteborgs poliskår, räddningstjänt och akutmottagningar, för denna natt kommer inte att bli snäll.

Om lede fi kom över Östersjön
i kväll så skulle han ha till i morgon kväll på sig att sätta sig tryggt och säkert innan den stupfulle och djupt överhängde svensken ens skulle ha begripit vad som hänt.

Borgarnas värsta mardröm!

Sådant här, mina vänner, det är sådant som får borgarna att SKAKA av rädsla ända ut i fingerspetsarna, det här är deras absolut värsta mardröm: arbetare som står enade tillsammans och som kämpar mot ett mål!

TIll kamraterna på Volvo Lastvagnar
: kämpa på, men akta era ryggar! Det har kommit knivar i dem förut från lakejerna!

För ett rött Europa - på riktigt!

För ett
rött Europa!


Offentligt möte med franska NPA

Tid: Måndag 11 maj kl. 18.30 Plats: Folkets Hus, Järntorget

Talare: Margaux Leduc


Arrangör: Arbetarinitiativet & Socialistiska Partiet


Kom och hör idéerna från det nya antikapitalistiska partiet!

Svennebananer i pyjamas...


Den här videon beskriver extremt bra hur jag och många gaisare ser på IFK Göteborg och de flesta av deras fans.

Tack Promoe
, du har gjort det igen!

Sverige - en stat att göra som man vill i... om man är polis.
Snart på en gata nära dig?


Vi ger bort mer och mer
av vårt självbestämmande. Nu vill Beatrice Ask öppna för att beväpnad utländsk polis ska få operera i Sverige. "Bara man slår fast vem som leder är det ingen fara" tycks ministern mena.

Jag antar att moderaten bygger sin argumentation på samma grund som de delvis gjorde gjorde för att få igenom pigavdraget:

"Det är redan så många som gör det så vi kan lika gärna tillåta det".

Eftersom det finns all anledning att misstänka att flera länders säkerhetspolis kränker svensk lagstiftning genom att verka här mer eller mindre öppet och mer eller mindre sanktionerat (vem missade Mossad utanför Baltiska Hallen? Vem känner inte igen en iransk säkerhetstjänsteman vid en demonstration mot mullorna?) kan vi ju lika gärna tillåta Orpo att ta färjan till Travemünde-Trelleborg och köra en tur i Skåne eller?

Moderat lagstiftning at it´s finest...

Gör det rätta, tag... Sverigedemokraterna!?


Tydligen går
i alla fall diskussionen (varning, Dick Erixon!) inom moderaterna och bland sympatisörer, en del mer öppna än andra.

"Vi ska regera med stöd av Sverigedemokraterna!"

Gör det enda
rätta, rösta inte på något borgerligt parti 2010!

Tack till er som just nu betalar skatt!

Har just hämtat ut medicinen som jag som kroniskt sjuk behöver. 1300 spänn gick det på. Nästa gång blir det 50% av det och då når jag gränsen för högkostnadsskyddet. I juni börjar jag jobba igen, då fortsätter jag inbetalningarna till någon annan.

Min medicin är inte så dyr i förhållande till andra. Min pappa tar en som innehåller en substans som som går loss på 40K kronor grammet! Grammet! Tack vare den klarar han att hålla sig relativt aktiv, utan den satt han i rullstol och fick ha hjälp med allt. Nu behöver han bara hjälp med kostnaden för medicinen.

Och så finns det folk som tycker att skatt är stöld...

Franska arbetare tar ingen skit!

En dag hoppas jag kunna skriva lika bra som Kildén och Åsman. Detta om arbetarnas reaktioner på Continental i Frankrike är LYSANDE! Och svaret på frågan om deras "grova våld" är också fantastiskt i sin enkelhet!


Idioter på spårvagnsfärd!

Här i den vackra staden Göteborg har vi som alla vet spårvagnar i kollektivtrafik. Dessa lockar ibland begåvningsreserven bland stadens ungdomar (av manligt kön, need I say more?) att "surfa" längst bak på vagnarna. Det gick bra att göra på de gamla sextiotalsvagnarna som har ett rejält koppel längst bak.

Dock, de nya från Ansaldobreda har inget koppel utan är nästan lika släta som en sacco-säck. Finns med andra ord väldigt lite att hålla sig fast i på dem. Detta på ett fordon som snabbt kommer upp i sextio kilometer i timmen och kränger som fan i kurvan upp mot Olskroken och vidare mot Redberget! Däe flyger man av som en vante och slår antingen ihjäl sig mot asfalten eller blir överkörd.

När jag och min fru
var på väg hem från "kamphundens" agilitykurs i kväll så hoppade ett gäng ur sagda begåvningsreserv upp på vagnen vi åkte som just stannat vid Svingeln. Vi satt ju längst bak, och kameran var ju redo, så enjoy, här kommer ett gäng bilder på some of Gothenburg´s not so bright youngsters!

"Okaj gubbar, sisten upp e änna emo!"

"Ah skit gôbbfan har änna en kamera..."

"Aja, vi drar la denna gången, men passa dig nästa, gôbbe!"

"Grr.... mutter... nästa gång ska han allt få!"

Mitt tips till begåvningsreserven
, och speciellt den halvmetersflanen i svart måste bli (förutom att det är artigt att tacka när folk räddar en från att slå ihjäl sig): Om man vill verka gangsta, hård och kriminell så ger det ett jävligt taffligt intryck att kasta sugrör på folk man inte gillar...
Respekt till Pappers!

Respekt till Pappers avdelning i Djupafors som ställer in sitt deltagande i sossarnas och LO:s Första maj-firande i protest mot en LO-ledning som skiter totalt i medlemsstockens vilja! Vanja Lundby-Wedin trodde nog att det var över nu, men det är nog nu det börjar på allvar. De enda, förutom vissa s-kvinnor som har förtroende för henne är väl just de av våra förbundsordföranden som sitter i LO:s styrelse.

Hoppas bara att
pappersavdelningen går med några andra istället eller firar själva.


Proof of global warming!

Hittade den här bilden hos Bahlool. Då jag är sysselsatt med att läsa miljökunskap passar den bra, ha ha!


The little poser!
Slänger in en liten bonusbild på den lilla kamphunden=)

Ballsy av S-kvinnor!

Ibland blir man verkligen förvånad. S-kvinnor kräver att Israeliska arbetarepartiet utesluts ur Socialistinternationalen! På tiden att någon från deras egna led agerar mot dem! Det hade jag aldrig trott att jag skulle få se.

Kaxigt av S-kvinnor!
Hoppas de orkar stå emot kritiken från sionistlobbyn bara.

Federley känns bara trött och lite smådesperat.Du börjar kännas gammal, Feffe.

Det känns som om det mest är gammelmedia som bryr sig Feffe Federleys senaste "kupp". Jag såg det på Knuff men orkade inte ens bry mig om att läsa inlägget. Federley vill ha en regeringsombildning... Jag trodde att han äntligen kommit ut och skulle erkänna att han välkomnar Sverigedemokraterna.

Säger väl rätt mycket om hur en man som jag förut avskydde passionerat bara har gjort sig... likgiltig?

Tack till BK Röva.

I vanliga fall ägnar jag BK Häcken lika mycket uppmärksamhet som jag gör åt något lag i tvåan, men faan alltså...

Nu är det bara Örgryte kvar att slå blow it så kanske de svinen kommer ner på jorden lite.

Ord kan inte beskriva hur skönt det är när de förnedras. Och ingen som inte är gaisare fattar, så försök inte ens.

Moderat på upptäcktsfärd!

En liten riksdagsmoderat har upptäckt att stora världen inte är som Täby Centrum en fredagskväll. Vad hade han väntat sig? Han tog bilder på en diktator i ett land med tvivelaktig demokrati.

I en perfekt värld hade väl Mugabe signerat bilden också. Underligt att han uttalar sig som han gör, för moderaterna har traditionellt aldrig haft något emot diktatorer, och när det begav sig var deras ungdomsförbund öppet nazistiska.

Gruvan tar ingen skit.

Apropå inget så är det skönt att det fortfarande finns riktiga krigare i IF Metall. Vad hade svensk fackföreningsrörelse varit utan dessa gruvarbetare?

Fast... såklart.
Inte svårt, de sitter ju med trumf på hand. "Flytt´gruvan då om hä int´pass"... I alla fall skönt att se lite fighting spirit från IFM.

Tragiken i att inte hinna först.

Alltid när jag träffar en nazist eller ex-nazist i en situation där politik inte kommer på frågan att ta upp slås jag ofta av hur snälla killar de egentligen är. Oftast jävligt trevliga också!

Idag jobbade jag ihop med en gammal (nåja, vi är födda samma år...) nazist halva dagen. Stor grov kille med rakat huvud, glad och fryntlig. Han visade en del av sina NS-gaddningar (hans eget ord. Det var varghakar, solhjul, triskelon, massa olika runor, viking, SS-soldat och en "patriot"), ville kolla på mina och berättade en massa historier. Antagligen trodde han att jag var sympatisör, jag ser ju ut sån själv och är likadan till humöret. Jag har inga speciella rödingtatueringar, så det var ju lugnt så. Och nej, jag berättade inte att min fru är blatte, ha ha!

Vi diskuterade hundar, han hade haft två rottisar. Vi snackade familj, jag berättade att vi håller på och han visade mig kort på sina barn som han hade ett antal med lika många tjejer.

Jag anade att han
kände sig jävligt trasig någonstans långt inne. Det är en annan sak jag tänker på när jag träffar nazister. Oavsett vad många rödingar ägnar sig åt så är de sällan (säger inte aldrig) lika trasiga och oläkta som människor som nazisterna är. Den här killen och jag hade kunnat bli bästa polare om vi bara jobbat ihop hela dagen, jag lovar.

Det är det som är så förbannat tragiskt, att vanföreställningen om att människor skiljs åt av yttre olikheter hann ta en i grunden bra kille först.

Dagens länk och en nyhet!

Idag hittade jag en blogg som jag blev riktigt glad över att hitta! Den tillhör Jöran Fagerlund, Vänsterpartiet i Göteborg. Jöran är en skön kille, kom(mer) till kommunfullmäktige i elegant kostym och fedora medan en annan slafsade in i signalbyxor och stålhättor. Han är ett av mina stilmässiga ideal, även om jag aldrig skulle kunna ha kostym hela tiden.

Skriver riktigt bra gör han också! Besök rekommenderas!

Nyheten är att från och med idag börjar min gode vän Nicklas Thorén att skriva lite då och då för Arbetarperspektiv!

Nicklas och jag är i samma ålder ungefär, men han är råsynthare och ett allmänt popoffer, ha ha! Jag ska tvinga honom att låta bli en massa obskyra synthlänkar. Vi kommer oftast bra överens och delar i princip samma syn på politik. Hans arbete är dock rätt annorlunda än mitt, han plockar med saker på ett kontor någonstans i stan. Men han säljer ändå sin arbetskraft. Inte heller är han med i SP, jag tror inte ens att han röstar.

Men det ska jag också se till att han börjar med. Han får väl presentera sig när han känner för det. Welcome aboard, som Karl-Alfred skulle ha sagt!

Kulturfyra i påsk!

Kulturbloggens "Kulturfyran" handlar denna vecka om Rick Falkvinge, ledaren för datascoutklubben Piratpartiet och hans facebook-raggande.

Expressen och allehanda septikmedia har ju försökt skandalisera det, men det kommer de aldrig att lyckas med. Varför? Folk tycker helt enkelt inte att det är en skandal att en partiledare knullar ute på valturné. Samtidigt tror jag att en del tycker det är kul att få bekräftelse på att även politiker raggar på olika communitys, även om jag själv aldrig skulle få för mig att ragga på just facebook om jag vore singel.

Frågorna som Kulturbloggen vill ha svar på är alltså följande:

 

1. Är det en skandal att ragga tjejer via Internet?

 

Svar: Nej.Inte att ragga snubbar heller.


2. Har du förtroende för Politikerbloggen?

 

Svar: Nej, inte det minsta. Har aldrig haft och kommer aldrig att få.


3. Vad tycker du om Piratpartiet?

 

Svar: Lika nödvändigt för oss som arbetar som extrasalta chips i Sahara. (Extra uppdatering för nördjävlar: jag är fullt medveten om att man dör utan salt i blodet. Tack ändå till Grå för att han bevisar det jag skriver). Totalt onödigt enfrågeparti.


4. Har du haft något romantiskt förhållande på grund av eller genom Internet?

 

Svar: Jajamensan! Hittade min lilla fru genom spraydate!

 

Glad Påsk! Nu ska jag gå ut med vår lilla påskgris på promenad! Slänger in en helt omotiverad bild på henne bara för att hon är så otroligt gullig!

 

A vaddå då? Även "kamphundar" gillar sol faktiskt!

 


Dagens citat.

"Sverigedemokraterna är snart den polerade rasismens riksdagsparti och den utomparlamentariska avgrundshögern dess inofficiella hjälptrupper, hur mycket Jimmie Åkesson än försöker distansera sin rörelse från ett brunt förflutet. Vänsterns lika självklara som otacksamma uppgift är att ta striden med mörkermännen i vilken tid och skepnad de än uppträder.

En kamp som liberalerna – som hittills aldrig fått en arm sönderslagen eller ett hem i brand – i efterhand brukar tillskriva sig själva, samtidigt som de grötmyndigt mässar, att fascister och socialister är samma andas barn som helst kan slå ihjäl varandra."

Åsa Linderborg, Aftonbladet


Copkiller?
ICE-T när det begav sig. LAPD svarade med en t-shirt där det stod "Let´s ICE-T".


Kan inte låta bli
att häpna över de hatets och oförsonlighetens apologeter (jävla puckon på ren svenska) som får komma till tals i allehanda medier. Till exempel Oisín Cartwell (who ever the fuck that is?) i Aftonbladet idag om Annika Östberg.

Ja hon är dömd för polismord. Ja hon dömdes för ett knivdråp som hon erkände men vars omständigheter ingen levande svensk (för att låna dina ord Oisín) vet något om Ja det var dyrt att flyga henne till Sverige. Ja, Oisín, du ser ut som en evangelisk högerkristen precis som de hatiska släktingarna till Richard Helbush, polismannen som blev skjuten av Annikas kille. Hur fan de nu fick för sig att de kunde bevisa att Annika själv genom detta var en mordlysten galning säger mer om att det är krut i amerikansk bourboun och att sprit och religion inte ska kombineras vid utövande av lag än om vem hon egentligen är.

För satan, hon var säkert inte mer än fjorton är gammal i skallen när det begav sig. Dessutom använde hon droger vid den tiden, och alla utom CUF och LUF vet att det är farligt för ens hjärna.

Lite drygt 650000? Vad är det om man drar av det från Elmehagens pension? En piss i Missouri. Jag lägger GÄRNA lite av mina skattekronor på att Annika Östberg ska få sitta här eftersom jag tror på att man någon gång kan avtjäna det man döms för, alldeles särskilt när det har skett i ungdomligt narkotikapåverkat oförstånd.

Dessutom tycker jag
att både hon och hennes mamma har lidit tillräckligt. Sen tycker jag att man inte ska göra skillnad på vilket straff man får för att ha mördat oavsett vilket yrke offret hade. Det om något säger något om vilken sorts samhälle man har.

Mats, byt jobb, okej?En liten hyllning till "sportjournalisten" Mats Olsson som inte sett en allsvensk match på 2000-talet men ändå tar sig rätten att tala om för oss att vi är helt värdelösa.

Arbetarperspektiv goes gästinlägg!


Just precis!


"När Vanja
(egentligen heter hon Vanja, hon har bara lagt sig till med "W" för att kokettera) säger att det bara är medlemmarna som kan avsätta henne, varför genomför inte LOs förbund en medlemsomröstning, för att ta reda på vad medlemmarna faktiskt vill?

Jag antar att de inte vågar, för de är rädda för vad resultatet skulle bli."


Frugan.

Din egen karriär

Måste lägga upp texten till "Din egen karriär" som Sten och Stalin gör den. Respekt till gubbarna i Backadalen, vars ilska över skandalen inom LO där det nu visar sig exakt hur långt topparna står från det liv vi på golvet lever fick mig att tänka på den.


"När dagens slit är över
far du hem till ditt hus
Skymningen har fallit
och i fönstren brinner ljus
Du tänker på ditt liv,
du har det ganska bra
Du har blivit VD på något bolag
Ja, du har glömt vem du en gång var


För en gång uti din ungdom
så visade du ditt hat
Du demostrerade för Vietnam
och kallades för "kamrat"
Men tiden sprang förbi
& tron på rättvisan försvann
Du klättrade högre på din stege
& blev en hänsynslös tyrann


För du tänker bara på din egen karriär
Det är bara dig själv du håller kär
Ditt tidigare liv, det har du förrått
Ja, du är nöjd med det du slälv har fått


Ditt liv består nu mest
av att effektivisera industrin
Du sparkar ut en knegare
& köper en maskin
Du skiter i om han tvingas
att leva i misär
för det är profiten som du skapat
som du sedan trohet svär"

There´s something rotten on Norra Bantorget!

LO:s ledning är fullständigt korrupt.

Wanja Lundby-Wedin är bara en tillgång i deras värld. Vår bryr hon/de sig inte om.

Heja GAIS!

Örgryte - GAIS 1-5!

Wow som fan!

För övrigt...

...ryktas det att det är jävligt ute med Black block alltså...

Blondinbellas enkla blås!

Hee hee hee!

Blondinbella påstår
att hennes blogg har blivit hackad, allt gammalt material kommer inte att kunna återställas!

Nämen vad lägligt. Just när Skatteverket skulle börja granska Spotlife! Hoppas hennes farsa får fängelse. En man som ser sin dotter som något att tjäna pengar på ska sitta i fängelse där han kan få den vård han behöver.

Solveig Zanders (C) syn på hemlösas ekonomiska situation!
Inte fattig i Sverige?


Hur många riksdagsledamöter
är egentligen lämpliga för den stol de sitter på? Om man påstår att människor i Sverige som sover under bar himmel i provisoriska läger i Göteborgs parker inte är fattiga har man inget i riksdagen att göra, för då är ens verklighetsuppfattning så kraftigt rubbad att det är frågan om man inte är självsvådlig.

Jag skrev till henne:

"Men snälla Solveig! (efter att hon varit med i Debatt tror jag det var)

Inga som sover "på gatan" i Sverige? Nu får du väl ge dig! Nej, de sover kanske inte mitt på Drottninggatan där du kan se dem, men ta och kliv bort från huvudgatorna i Stockholm, Göteborg och Malmö (och även mindre städer som Karlstad!) så ska du se att du snart hittar bevis som motsäger dig.

Jag springer och rör mig ofta i Slottsskogen och andra parker i Göteborg och det räcker med att vika av från de asfalterade stigarna så får du se rester av nattläger, provisoriska plattformar som skydd mot markfukt, nedlegat gräs med mera, överallt i hela parken! Åker du vissa spårvagnar så kan du ibland se eldar lysa djupt inne bland träden. Min uppskattning är att mellan tjugo och trettio personer sover i Slottsskogen under bar himmel eller i små vindskydd som monteras ned på morgonen - varje dygn. Även i Keillers Park på Hisingen har jag hittat sådana här spår, i Överåsparken i Örgryte och i Redbergsparken finns spår.

Då har jag inte gått in på de som bodde i en övergiven utbränd gammal husvagn under Älvsborgsbrons södra fäste (fastlandssidan) hela förra sommaren. Efter E20 mot Stockholm fanns i höjd med Gamlestaden ett tältläger i ett halvår. Det försvann i höstas.

Så titta dig omkring Solveig - bara för att du inte ser de hemlösa som sover under bar himmel betyder det inte att de inte finns.

Vänliga hälsningar

Nicklas Eriksson

Göteborg"

Hon svarade:

"Hej!
Tack för att du engagerar dig. Uppskattar det. Vad jag sa var att det inte fanns några fattiga i Sverige. Dessutom ifrågasatte jag varför man sov på gatan.
Då jag inte är inlåst i Riksdagen eller saknar efrarenhet från annat i livet än att vara Riksdgsledamot kan jag med fog säga att i Sverige behöver vi inte leva på gatan och inte vara fattiga. Försörjningsstöd, a-kassa eller ersättningar från socialförsäkringssystemet är olika skyddsnät. Det innebär att vi inte kan leva på samma sätt som om vi har ett avlönat arbete. Men vi är inte fattiga. I dag påstår man att man är fattig om man inte kan köpa märkeskläder eller åka på semester utomlands. För mig är fattigdom något helt annat. De flesta av oss har under olika faser i livet levt på högre eller lägre inkomster. Men vi har inte varit fattiga för det.

Det är min inställning och med hänvisning till det vill jag med alla medel i världen medverka till att alla människor, som har möjlighet, ska kunna försörja sig själva, vara oberoende om än utan att vara rika.

Vänligen
Solveig Zander, c
Riksdagsledamot"

Hennes sista mening är ett utmärkt exempel på hur borgarna idag ser på människor som inte bidrar till samhället enligt deras sätt att se det, inte ställer upp på bikupenormen eller på annat sätt sticker ut:

 "Så länge du inte dör av att din kropp bryter ner hjärtmuskeln på dig för att tillgodogöra hjärnan den energi den kan få ut därav (det vill säga av "svält") så vill inte vi ta något ansvar för dig. Detta grundar vi på den liberala teorin om frihet som gör det helt okej att uppföra sig hur fan som helst så länge du inte bryter mot den enda rättighet vi anser okränkbar (så länge det inte är oss det handlar om): äganderätten".


Är konsekvens liberalt? Nej inte särskilt tydligen.

Wanja Lundby-Wedin har tydligen försökt manipulera innehållet i Aftonbladet på något sätt. Eller också har hon inte. Jag orkar inte bry mig, jag är inte ett dugg förvånad. Den som såg kvällstidningar som något slags bärare av journalistisk gärning, tänk om va?

De liberala koprolalikerna
med Erik Svansbo i spetsen sitter som vanligt och gastar i högan sky över saken.

Det kan de väl få göra, men minns då vad liberala Göteborgs Posten gjorde mot journalisten och krönikören Gert Gelotte när denne inte ville backa Israels utrotningskrig i Gaza: gav honom munkavle. Jag skulle tro att det är något liknande här.

LO äger nämligen Aftonbladet precis som släkten Hjörne äger Stampen Meida AB och därigenom Göteborgs Posten. Det anförde de som argument till att Gelotte blev satt i frysboxen från ledarsidan, att de äger tidningen och därigenom bestämmer vad som ska stå där. Jag förstår inte varför en liberal av alla ,jag menar de tror ju på äganderätt, vill neka Wanja Lundby-Wedin som högste representant  för majoritetsägaren av Aftonbladet att göra samma sak?


Leo Sundberg, vem fick rätt?

Döm om min förvåning när jag hörde namnet på den avhoppade sverigedemokrat som skulle vittna om rasismen inne i partiet i radio - Leo Sundberg!

Killen som en gång drev bloggen med samma namn (bry er inte om att söka efter den, den är grundligt nedlagd). Killen som jag hade massiva duster med. Killen som jag var så in i helvete förbannad på för att han inte, som tidigare röding och facklig dessutom kunde se att invandringen till Sverige inte är något hot! Killen som var partikamrat med mig en gång. Killen vars blogg jag helt enkelt fått hålla mig borta ifrån eftersom den innehöll hela den nyfrälstes galna ortodoxi.

Skönt att han har kommit på andra tankar.

Såhär skriver Dagens Nyheter:

" ”Vad fan är det för parti jag är med i egentligen?” Så tänkte Sverigedemokraten Leo Sundberg när han pratade med muslimska ungdomar på Rosengård. Nu ser han det som sin skyldighet att berätta om främlingsfientligheten i partiet.
GA_googleFillSlot("SDS_Artikel"); if ($("#google_ads_div_SDS_Artikel").length > 0) { $(".ad_article").css('display', 'inline'); }

– Jag upplevde Sverigedemokraterna som ett gnälligt kafferep där man mest snackade skit om olika invandrargrupper eller socialdemokraterna, säger Leo Sundberg.


Leo Sundberg lämnade Sverigedemokraterna i januari. Han var besviken på det som han upplevde som utbredd rasism i partiet.


– En partimedlem sade att kurder var brottsliga för att det låg i blodet. Att mångkultur bara fungerar om man har en kalasjnikov riktad mot kurderna. Samma kvinna sade att Hitlers grundidé var bra, säger Leo Sundberg.


I söndags avslöjade Sveriges Radios program Kaliber främlingsfientlighet på Sverigedemokraternas möten. I Kalibers dolda mikrofoner beskriver en medlem invandrare som ”råa och riktiga barbarer”.


En SD-medlem berättar i programmet att han stoppat sin sons kompis på tröskeln till deras hem eftersom kompisen hade somaliskt ursprung. Om kompisen kom in i hemmet skulle han behöva lägga om hela golvet, säger han.


Leo Sundberg hörde programmet utan minsta förvåning.


– Sverigedemokraterna är ett parti som lever på att exploatera folks rädsla. Toleransen för rasism är väldigt hög. De personer som säger att det var naivt av mig att gå med där har rätt.


Den tjugonde november förra året stod den 25-årige Leo Sundberg på ett SD-möte utanför riksdagshuset i Stockholm och höll ett flammande tal:


– Arbetarklassens hopp i nästa val står till Sverigedemokraterna, ett parti som vill lämna EU:s fria marknad och som vill sätta stopp för den makalösa massinvandringen!


Han fick applåder. Bland övriga talare fanns partiledaren Jimmie Åkesson och SD:s toppkandidat till EU-valet, Sven-Olof Sällström. Leo Sundberg kände att han blivit en viktig kugge i partiet.


Det hade gått snabbt. Leo Sundberg hade bara varit medlem i Sverige­demokraterna i ett halvår. Han sågs som en duktig talare, och fick genast bli programledare i Radio SD, partiets närradioprogram i Stockholm. Totalt sände han sex program.


Hans bakgrund var rödare än de flesta sverigedemokraters. Leo Sundberg var i sin ungdom medlem i Kommunistiska partiet. Sedan blev han socialdemokrat. Under 2007 var han ordförande för Socialdemokratiska studentförbundet i Kalmar, där han pluggade företagsekonomi.


Missnöjet med socialdemokraterna växte under de två år som han var medlem. Han tyckte att klyftan mellan socialdemokrater och vanliga väljare var alltför stor.


– Aktiva socialdemokrater är ofta medelklassmänniskor. De vet inte hur det är att vara en skitig knegare som släpar sig upp klockan sex på morgonen för att gå till fabriken.


Socialdemokraterna ville inte diskutera problem med invandringen, tyckte Leo Sundberg.


– Jag har jobbat mycket som slaktare och har en stark facklig arbetar­identitet. Jag var orolig för lönedumpning om Sverige släppte in för många invandrare.


Leo Sundberg fick sin ekonomie kandidatexamen, men lyckades inte få jobb som ekonom. Däremot fick han ett jobb i en affär i Botkyrka utan­för Stockholm. I februari 2008 gick han ur Socialdemokraterna.


Efter att han på sin blogg skrivit en del invandringskritiska inlägg hade Leo Sundberg fått ett rykte bland SD-anhängare som ”vettig socialdemokrat”. Han uppvaktades av Sverige­demokrater som tyckte att han borde bli medlem. I april 2008 gjorde han slag i saken. Han höll inte med om allt i SD:s politik, särskilt inte arbetsmarknadspolitiken som han såg som arbetarfientlig.


Fördelen med hans nya parti var, som Leo Sundberg uppfattade det, att SD vågade det andra partier ryggade för: kritisera invandringen och islam.


– Jag har svårt för religion i allmänhet. Och islam har en konstig syn på homosexuellas rättigheter, exempelvis. Man ska inte kritisera enskilda muslimer. Men religionen måste man kunna ifrågasätta, och där tycker jag att Socialdemokraterna var för undfallande. SD vågade i alla fall prata om problemen.


I april förra året träffade han ledningen i Stockholmsdistriktet. Han fick försäkringar om att främlingsfientlighet var ett avslutat kapitel inom SD. Ganska snart märkte han att det inte stämde.


– En partikamrat berättade att han varit på rockkonsert. ”Det var trevligt. Det var faktiskt inte en enda kulturberikare där”, sade han.


”Kulturberikare” är ett ironiskt uttryck som i främlingsfientliga kretsar används om personer med utländsk bakgrund.


– Egentligen menar de förstås tvärtom: att de förstör kulturen. Det här uttrycket används hela tiden.


När Leo Sundberg var i Stockholmsförorter och delade ut SD-flygblad fick han instruktioner att hoppa över hem med ”konstiga efternamn”.


– Det retade mig. Vi skulle ju inte göra skillnad mellan folk beroende på etnicitet. Jag hade en tanke om att vi verkligen skulle visa att vi inte var rasister, och försöka värva medlemmar bland somalier i Rinkeby, till exempel. Det finns ju många invandrare som gör jättestora ansträngningar att komma in i det svenska samhället.


Leo Sundberg började känna obehag.


– Men jag tänkte ändå fortfarande att rasismen bara var undantag, några idioter som sade idiotiska saker.


Kommentarerna fortsatte.


– En kille sade: ”jag tycker det är sjukt att svenskar och invandrarbarn leker med varandra. Hur kan man ha en kompis som heter Muhammed?”


I slutet av november eller början av december i fjol – Leo Sundberg kommer inte riktigt ihåg – blev han utskickad av partiet som talare för en nybildad lokalförening. Det var då han hörde sin partikamrat tala om att brottsligheten låg i kurdernas blod.


– Samma kvinna sa också att tjetjenska barn springer omkring med knivar i munnen. Jag kan inte begripa hur SD kan sätta henne på listan till EU-valet, säger Leo Sundberg och skakar på huvudet.


Det blev Leo Sundbergs sista möte med SD. I december flyttade han till Malmö. Han var fortfarande medlem i partiet. När Rosengårdskravallerna bröt ut ville Jimmie Åkesson proklamera undantagstillstånd på Rosengård, skicka dit nationella insatsstyrkan och införa utegångsförbud.


Leo Sundberg cyklade till Rosengård. Skeptisk till mediernas rapportering ville han se situationen med egna ögon.


– Jag pratade med två muslimska killar. Jag sade: ”Det finns folk i mitt parti som vill köra in militär i det här området. Vad tycker ni?”


Killarna blev upprörda. ”Kan ni inte komma hit och prata med oss i stället för att skicka militären på oss?” undrade de.


– Det de sa lät rimligt. Det blev lite droppen för mig. ”Vad fan är det för parti jag är med i egentligen?” tänkte jag.


Efter Rosengårdsbesöket lämnade Leo Sundberg partiet.


– Då kände jag att muslimer för Sverigedemokraterna är några man ska vara rädd för och hålla fram som ett skrämselspöke. Men man ska inte prata med dem. Bara om dem.


Du och Kaliber har berättat om rasism från personer ganska långt ner i partiets hierarki. Men hur tror du det är högre upp? Är Jimmie Åkesson rasist i dina ögon?


– Jag inte fått det intrycket. Nej, det känns inte som om han är det. Däremot är han nog mer medveten om rasismen i partiet än vad han vill påskina utåt.


Partiets och Jimmie Åkessons linje är så kallad ”öppen svenskhet” – att en person med svart skinn kan vara lika svensk som en med vit hudfärg.


– Det tror kanske Jimmie Åkesson på. Men att alla i partiet skulle ställa upp på det – det är bara snack.


Varför berättar du det här offentligt?


– Jag tycker att jag har en skyldighet att berätta. Många personer har, liksom jag, gått på den bild som SD försöker sälja: att partiet lämnat rasismen. Men det är ingen sann bild."


Lite hets inför Allsvenskan!

Idioten som driver bananer i pyjamas-bloggen "Skinn och ben från Glenn Hysén" gjorde mig årets tjänst.

Han lade upp
den här bilden som jag letat som en stolle efter sedan min förra dator kraschade.
...och den sjunde ängeln grät när hans sigill slutligen föll till jorden... Joh.Upp. 6:66


Den är ju så jävla snygg, man blir riktigt lyrisk när IFK Lättmjölks från vårt stolta stadsvapen stulna sköld faller för grävskopan! Det gör att hoppet om ett blåvittfritt Sverige lever!

Vad tusan, jag slänger in en annan riktigt snygg hets-bild inför helgen.
En toalett att vara stolt över!


GAIS möter nåt gäng bortifrån Härryda någonstans, UJS tror jag de heter. De är inte från Göteborg i alla fall. Men strunt samma, det finns bara två göteborgslag, resten är stadsdelslag.Protester från oppositionen på Volvo!

Ett flygblad med den här texten delar Socialistiska Partiet vid Volvos verkstadsklubb ut vid Volvos stämma där aktieägarna ska tilldela sig själva 4 miljarder kronor.


*Rösta nej till aktieutdelning, dra tillbaka liggande varsel och satsa
på de anställda!*

Igår var det en svart dag på Volvo Lastvagnar i Tuve. Ytterligare flera
hundra av våra arbetskamrater tvingades lämna sina jobb. Idag står deras
platser tomma i fikarummen, deras röster saknas i matsalen, stämningen
är dämpad. Men idag, här i Lisebergshallen, märks inget av detta. Här är
det fest. En fest som kommer att kulminera med att ni aktieägare på
styrelsens förslag beviljar er själva 4 miljarder i utdelning. Pengar
som vi och våra sparkade arbetskamrater jobbat ihop. Pengar som ”inte
finns” när vi diskuterat alternativ till att sparka folk på Lastvagnar.

Men det finns ett annat alternativ, och det är att ni aktieägare lyssnar
på budskapet i detta flygblad och säger nej till aktieutdelning 2009.

För två år sedan, inför bolagsstämman 2007, snurrade hjulen för fullt på
Volvo. Företaget tjänade mer pengar än ledningen kunde hantera. För att
komma undan detta pikanta problem valde man att gödsla börsen med
ofattbara 20 miljarder kronor – aktieutdelningen tredubblades! Det
ansågs inte som något problem av direktionen. Vår vinstmaskin skulle
snart ha tjänat in de pengarna igen.

När det nu gått grus i denna vinstmaskin och då tycker många med oss att
ägarna borde ta första smällen. De vinster som det nu skall kalasas på
har uppkommit genom en ständigt accelererande jakt på
produktivitetsö

kningar och rationaliseringar som tryckts ner på oss från
företagsledningen. Dessa ”ständiga förbättringar” skulle stärka vår
konkurrenskraft och därmed trygga våra jobb. När nu mer än sextio
procent av metallarbetarna på Lastvagnar i Tuve sagts upp framstår detta
som ett hån.

Med det lättsinne Leif Johansson visade med företagets tillgångar 2007,
blir det närmast löjeväckande att höra honom tala om nödvändigheten av
att avskeda sextio procent av oss arbetare på Tuvefabriken. Volvo har
tjänat massor med pengar också 2008. Den totala vinsten förra året blev
15,8 miljarder. Att behålla 1000 anställda i ett år skulle kosta 10 % av
den föreslagna aktieutdelningen på 4 miljarder. Ett billigt pris för att
behålla viktig kompetens och förhindra många mänskliga tragedier.

Men det är inte omsorgen om våra jobb, oss anställda eller ens om
företaget som styr Volvoledningens agerande. Nej, för Leif Johansson och
hans fallskärmsbröder är det börsen och hur den kan förväntas må som är
viktigt. Den som glufsade i sig 20 miljarder överskottspengar 2007. Vi
arbetare är schackpjäser som offras för att våra direktörer skall kunna
visa handlingskraft. När Volvo tjänar pengar tillfaller de ägarna. När
det går dåligt sparkar man ut arbetarna. Vi arbetare har ingen
Johanssonsk fallskärm, bara en kraftigt försämrad A-kassa, som i bästa
fall motsvarar 60 procent av lönen under ett år – sedan ingenting. När
han säger att det är smärtsamt att kasta ut nästan 1300 arbetare från
Tuvefabriken i en trolig arbetslöshet, är det en lika trovärdig smärta
som den schackspelaren känner inför ett bondeoffer.

Vi har med sifferuppgifter i detta blad visat att man till en blygsam
kostnad kan behålla människor och deras kunskap i vårt företag. Men då
krävs det att ledningen flyttar fokus från hyenorna på börsen till det
de själva vid högtidliga tillfällen brukar kalla Volvos viktigaste
resurs - de egna medarbetarna. Och nu är det upp till bevis för er
aktieägare att visa vilka som är företagets viktigaste resurs, vi
anställda eller ni aktieägare."


RSS 2.0