Frånvaron av arbetarklassen i tv-serier.

Det är lite ont om arbetarklass i den com-tv som går på femman, tv 3 och tv 6, minst sagt. Spontant kommer jag bara på Lilly i "How I met your Mother" som jobbar på kindergarten och Janitor i "Scrubs". Men han är också en rejäl Working Class Hero... Sen finns ju Earl och hans brorsa i "My name is Earl" som representerar ett reellt trasproletariat som faktiskt existerar i vissa av marknaden bedömda som olönsamma delar av Amerika.

Det är ett problem att i princip alla karaktärer framställs som oilka stadier av mellanskikt i tv. Inte bara säger det något om vad samhällets ideal är, det gör det också svårt för den mediefostrade generationen att identifiera sig med arbetarklassen, något som den största delen av dem kommer att tillhöra.

Visst, det förekommer
att tjejer arbetar som servitriser i de här serierna, men de är alltid på väg någon annanstans. "Actress slash waitress" liksom. Det ger intrycket att det inte är något värt att arbeta hederligt, trots att det är det 90% av alla som tjänar pengar gör. Det kanske är något för Alliansen att angripa istället för sjuka och arbetslösa..? Men det är klart, i ett land som USA ÄR det ju inte något värt att arbeta som servitris, de lever ju bara på dricks där tack vare frånvaron av fackföreningar.

Varför det är
så här har jag såklart min teori om. Jag tror att manusförfattare och regissörer helt enkelt inte kan identifiera sig med någon från arbetarklassen. Men jag tror också att de som styr över de här serierna och deras framställning tycker att det är jobbigt att påminnas om att det faktiskt är människor av kött och blod som sliter ihop till deras utdelningar. Jo det tror jag faktiskt.

Inte ens ni
liberaler lär ju kunna neka till att det faktiskt ÄR ont om arbetande karaktärer i de här serierna? Kommer ni på någon mer än Lilly och Janitor, skriv är ni snälla!

Nämen ÅH vilket intressant valtest...

Roade mig med att göra ett sånt där valtest. Fjantigt, men hade lite tid att slå ihjäl. De testerna är ju inte direkt utformade för revolutionärer.

Såhär blev resultatet:


Det får väl anses som i alla fall lite korrekt, eftersom det kommer att bli en håglös röst på V i riksdagsvalet. Men aldrig i livet att jag skulle rösta på Miljöpartiet, jag avskyr dem precis lika mycket som resten av de borgerliga. Faktiskt skulle jag hellre rösta på Piratpartiet om jag blev tvingad att välja mellan de båda soppartierna.

För övrigt anser jag att överåklagare Björn Eriksson måste ha besök av en tidigare inkarnation där han var hovnarr. Han hade varit rolig om han inte hade varit så mäktig. Tragiskt att det inte ska gå att fälla snutar för vare sig våldtäkt eller mord och åklagare för korruption och inkompetens i det här landet. Nåja, det kommer en dag...

Fram med bevisen för kungens cash flow till Sverige!Bara schack matt - ingen remi, vi som väljer vår chef är vi!


Man hör jämt
och ständigt om hur fantastiska bidragstagarna i vårt arvskungahus är (intressant att man ärver statschefsposten i såväl Nordkorea som Sverige för övrigt...) och hur extremt mycket pengar de drar in till AB Sverige.

Jag har däremot aldrig sett några bevis för att så skulle vara fallet, och med största sannolikhet finns det heller inga. Det är bara en myt som unkna och påfallande dumma och masochistiska rojalister kommer med för att kunna hävda den här odemokratiska och tragiska institutionens existensberättigande.

Har ni bevis: link or it didn´t happen.

Sverigedemokraterna har svängt!

Jo i sin syn på facket och arbetsrätten har man svängt. Till höger. Numera tycker de att 2/10-regeln (alltså rätten för företag med upp till tio anställda fritt ska få undanta 2 personer ur turordningslistan vid uppsägning och som det förbannade Miljöpartiet står bakom) ska utökas till alla företag.

I den här intervjun, som i sig är värd att läsa eftersom den är så komisk, med deras arbetsmarknadspolitiske talesman Per Björklund, från Dagens Arbete 20071126 säger Björklund som svar på fråga:


"Vill ni som centern att även stora företag (med fler än tio anställda, red. kommentar) ska få göra undantag?

Nej, där anser vi tvärtom att det inte behövs. Jag kan säga att de företag jag har jobbat på, där funkar turordningsreglerna ganska bra."

På två och ett halvt år har de alltså svängt rejält i denna fråga. Om Björklund nu hade rätt från början, han verkade inte ha koll på värst mycket i den intervjun.

Vem vet hur de ändrar sig nästa gång och i vilken fråga.

Fira Första maj med Socialistiska Partiet i Göteborg!Temalåt: Svarta tupp


På Första maj 2010 har Socialistiska Partiet som vanligt firande med tal. I år talar Lars Henriksson med flera. 12:00 börjar vi och platsen är såklart Järntorget.

Dyk gärna upp på manifestationen för Spanienfrivilligas minneMasthuggstorget en timme innan. Det är inte många kvar nu av de ca 500 svenska antifascistiska hjältarna som trots aktivt motstånd från bland andra sossarna for till Spanien för att hjälpa den folkvalda spanska republiken mot reaktionens järnhårda nävar.

Angående presstödet till ND


Kampen mot fascismen tas inte via liberala regler och förbud

Jag är för det rent principiellt. Det är moraliskt fel, men det är en annan sak. Men om liberalerna i den politiska klassen får strypa den klent förtäckt nationalsocialistiska Nationell Idag så blir det Proletären i morgon, Flamman i övermorgon och ETC och alla andra sen veckan efter. Allt för att Bonniers monopol ska kunna bli ännu starkare och den liberala tankepolisen ska få utöka sin tankekontroll över medborgarna. De vill kunna döma oss som inte ställer upp på deras liberalism för tankebrott och som de gjorde med Lars Ohly, kastrera oss och få oss att ta avstånd från vårt kall att omstörta det borgerliga samhället och förråda vår klass. De vill att vi likt SSU:s högerfalang ska jamsa med i den infantila sången till marknadens lov som det enda saliggörande för ett fåtal medan våra kamrater proletariseras ytterligare.

Jag skiter högaktningsfullt
i "den tjeckiske vikingen", Vavra Suk och hans klent förtäckta nazistiska publikation, den kan fara åt helvete vad mig anbelangar. Men reglerna ska gälla lika för alla. I Internationalen, Flamman och de få gånger jag läser Proletären får jag läsa saker som inte skrivs någon annanstans i hela Sverige. Jag får läsa om klasskamp i Fillippinerna, om facklig kamp och strejker i Malawi, och om hur fattiga kvinnor organiserar sig mot världskapitalismen i små, men starka kollektiv i Bolivia. Det står aldrig i borgerliga SvD, DN eller Aftonbladet.  

Aldrig att jag ställer upp på att låta det hända. Ge de förbannade halvnazisterna deras pengar, det är inte med regler och förbud man störtar fascister ändå. Det har kampen i Göteborg som numera är en i princip nazistfri stad visat. Den kampen tar man på gatan bland deras väljare, deras symaptisörer och våra klasskamrater som förleds av populismens enkla lösningar. Hoppas Vavra Suk kvävs av sedelbunten.

Regeringen tillämpar chockdoktrinen.Den här mannen underlättade för chockdoktrinen i Chile...

I boken "Chockdoktrinen" skriver kanadensiska Naomi Klein om det hon kallar chockdoktrinen. Detta är den liberala högerns sätt att implimentera sin ekonomiska politik i samhällen som förut avfärdat den, eller på annat sätt fört en annorlunda ekonomisk politik. Hon nämner det klassiska skolexemplet - hur chiciagoskolans krongestalt och en av historiens farligaste män, extremistekonomen Milton Friedman, med god och välkomnande hjälp av fascisten Augusto Pinochet som störtade den folkvalda Salvador Allende-regeringen införde sina doktriner i Chile 1973.

Naomi Klein tar även upp hur myndigheterna i New Orleans efter orkanen Katrina, struntade i att återuppbygga kommunala skolor och annan gemensamägd egendom för att sälja marken där denna stått till privata intressen, de byggnader som klarat sig till friskolebolag med mera. Alla var för upptagna med att rädda det som räddas kunde och inte många protester kunde höjas mot detta odemokratiska agerande.

Idag har Sveriges liberala regering, låt vara i mycket mindre skala, till synes framgångsrikt tillämpat chockdoktrinen i Sverige. Man har släppt tågtrafiken på de banor som Statens Järnvägar har monopol på till privata tågbolag. Detta helt i skuggan av vulkanaska, otrohetsaffärer bland överklassens junesse d´or, champions leaguedrama, den förestående revolutionen i militärdiktaturen Thailand och Systembolagets datahaveri. Man gör detta rätt obemärkt, det blev en snabbis i Ekot och Sveriges Radio har det inte ens utlagt på sin hemsida i skrivande stund. Inte Aftonbladet heller. Endast SvD skriver lite om saken.

Regeringen har inte bestämt hur länge det här "frisläppandet" ska vara, men jag är beredd om att slå vad om att det kommer att vara - för alltid. Det är nämligen ytterligare en sak med chockdoktrinen: det är väldigt svårt att minimera skadorna av den  på parlamentarisk väg, och att bli av med den är helt omöjligt....den här mannen underlättar för den i Sverige.

Partisanhunden Luks

Josip Broz Tito med sin schäfer och livräddare Luks


Partisanhunden Luks


I början av 1940-talet var Josip Broz Tito en jagad man. Som ledare för de jugoslaviska partisanstyrkorna, som gjorde motstånd mot tyskarna, var han dödsdömd. Mer än en gång var nazisterna nära att döda honom. Men han räddades av sin trogna hund, Luks.

 

När nazisterna invaderade det forna Jugoslavien på 1940-talet, var de inställda på att snabbt få full kontroll. Vad de inte räknat med var det styvnackade motstånd som olika gerillagrupper omedelbart startade.

 

Enade stridiga viljor


Den största vageln i ögat på brunskjortorna var utan tvekan de kommunistiska partisanerna, ledda av Josip Broz Tito – den man som efter kriget lyckades med konststycket att sammanföra serber, kroater och kosovoalbaner i ett enat Jugoslavien. Men tillbaka till krigsåren. De tyska ockupanterna var fast beslutna att krossa upprorsmakarna. I maj 1943 inledde de sin femte offensiv mot partisanstyrkorna. 127000 fascister ringade in gerillastyrkorna uppe i bergen mellan floderna Tara och Piva. Med hjälp av två militärexperter, som britterna hade släppt ner med fallskärm försökte partisanerna taktiskt fly undan. Men reträtten gick långsamt eftersom de hela tiden var under beskjutning från det nazistiska artilleriet.

 

Tito var måltavlan.

 

Den 9 juni kunde ha blivit dagen då det jugoslaviska motståndet krossades för gott. Tyskarna var övertygade om att stridsviljan skulle släckas, bara motståndarnas populäre ledare kunde bringas ur livet. Stora ansträngningar gjordes därför för att röja undan Tito, och stora ansträngningar gjordes för att finna partisanledarens huvudläger och rikta förödande eldkraft mot det. Den här varma junidagen var det sånär att de lyckades.

 

Det berättas att Tito gick och språkade med en av britterna, en major Stuart. Läget var kritiskt och alla råd från denne erfarna militärstrateg var ytterst välkomna. Med de båda männen fanns också hundälskaren Titos ögonsten, den trogna schäfern Luks. Det är omvittnat att Josip Tito under hela sitt liv alltid omgav sig med hundar, och var bra på att tyda deras signaler och kroppsspråk. Luks lär ha varit en av hans favoriter.

 

Denna dag gjorde dock Luks något som partisanledaren inte hade väntat sig. Plötsligt kastade sig nämligen hunden fram, och vräkte omkull honom. Man får anta att ledaren blev både överraskad och förbryllad. Men förklaringen till överfallet kom bara bråkdelen av en sekund senare. En bomb detonerade precis intill den plats där Tito just stått, och splitter yrde i luften.


Husse klarade sig – hunden dog

 

Den engelske majoren Stuart fick sätta livet till i attacken, medan partisanledaren undkom med endast en lindrig armskada. Livräddaren, schäfern Luks, fick dock aldrig uppleva några hyllningar från sin chockade och tacksamme husse. Svårt sårad dog hunden på platsen.

 

Men den dramatiska situationen är ett ytterligare exempel på när en tillgiven hund genom sina skärpta sinnen och sin självuppoffrande omsorg om sin herre ser till att världshistoria skrivs.

 

Björn Skoog och Mårten Öhman Hundsport 4 2010


AIK - en förening med mycket allvarliga problem.

AIK är en klubb med problem. Stora problem. Större än jag kunnat fatta förrän idag. Och då menar jag inte bara på grund av resultaten i Allsvenskan. Nej AIK har de största problemen på grund av de maffialiknande strukturerna inom föreningen. Eller ska jag säga bolaget, för det är ju faktiskt vad det är, ett företag bland andra företag.

Men det är inte bara styrelsen som står för maffiadiktaten och handlandet. En mängd små människor inom AIK som kallar sig supporters står för en minst lika stor del av bläckfiskens tentakler. Det är nu rätt länge sedan som den här falangen började ta sig friheten att söka upp spelare på stan som de inte tyckte presterade alternativt gjorde saker som supportrarna inte tyckte att de skulle, och mer eller mindre frihetsberövade spelaren och körde hem denne.

Det är också ett icke föraktligt antal år sedan som den Solnanska Camorran sökte upp tränare och ledare på deras träningsplan i Karlberg och under hotfulla former höll "kvartssamtal" med dessa. Nu har det hänt igen. Det är inte andra gången sen den första, det har skett flera gånger. Men igår var det alltså dags.

Och nu framkommer ett tecken som är riktigt allvarligt: de ledande faller undan för hoten och sportchefen Björn Wesström säger: "Det som sägs på ett sånt möte stannar där" till Aftonbladet! Det är helt horribelt. En maffia som kallar sig supportrar kommer likt Tony Soprano och hans gäng till en idrottsanläggning. Marscherande i rad för bästa skrämseleffekt:Där låtsas de som om de kommer som vänner. De skakar till och med hand med dem de är där för att träffa som antagligen är för rädda för att göra något annat.Sedan ger de antagligen ledningen ett erbjudande som de inte kan säga nej till. Som sagt, det här är långt ifrån första gången detta sker, och AIK lägger mer pengar på säkerhet än vad någon annan klubb gör i Norden. Både på extern i samband med match - och intern. Tror jag det.Efter det var det spelarnas tur att få höra vad maffian tyckte och tänkte om de usla prestationerna på planen. Måste vara lätt för dem att prestera bättre i framtiden. Med sådana fans, vem behöver fler förluster för att det ska gå åt helvete?

AIK har som sagt problem, både i de allsvenska matcherna - och långt värre: en maffiakultur bland supportrarna samt en tystnadens kultur inom ledningen till följd av hot. År 2002 avgick Olle Nordin, dåvarande tränare till följd av hot från maffian. Hur länge orkar Mikael Stahres nerver med?

Händerna är skitiga men det är tvålen med!Smutsen kommer närmare "Tvålen"

I spåren av fusket inom moderaterna i samband med provvalen säger Fredrik Reinfeldt att han "bara kan konstatera att HG Wessberg (den statssekreterare som utpekats som högste med insyn i fuskhärvan) säger att det inte stämmer".

Vad var det nu Fredrik Reinfeldts smeknamn var när han från ingenstans ploppade fram med sina cockerspanielögon i valet 2006 från en av de mest tillbakadragna oppositionsledarrollerna någonsin?

"Tvålen". Så var det.
Ett namn han givits av sina moderatvänner eftersom han var så svår att få grepp om. Men nej du Fredrik. Nu är du inte bara moderatledare mer. Nu är du statsminister, tjugo kilo tyngre, och det är din förbannade skyldighet att göra mer än att konstatera saker! Vi pratar inte om någon liten moderat gruppledare i någon liten rasistisk skånsk bondhåla, vi pratar om en statssekreterare för jävulen! En av landets högsta politiska tjänstemän har blivit anklagad för ett väldigt allvarligt fel, och då måste du liksom ta i saken.

Det är ett krav vi ställer på dig.


Men givetvis har Fredrik Reinfeldt gjort mer än så. Bara det faktum att han var en och en halv timme sen till pressminglet på min gamla arbetsplats Svenska Mässan i går kväll gör ju att man fattar att han har suttit med sin landsfaderspanna i djupa veck. Och han är ju rätt känd för att balla ur rejält när det skitar till sig inom hans egna led. "Ska de första skotten mot en moderat statsminister komma inifrån?" är ju ett berömt citat av Fredrik Reinfeldt när han på allvar började lägga sig till med Göran Perssons stil och förtryckte Karl Siegfried i FRA-debatten.

En tvål är inte alltid lätt att fånga eftersom den är väldigt hal, det stämmer. Men jävlar vilka nedskitade tvålar jag har sett i mina dagar som grovstädare. Hoppas det är nästa "tvål" till rakning nu.

Nationaldemokraternas misslyckade dag.

Nationaldemokraterna anser sig själva vara en folkrörelse. Måste med andra ord vara dags för att omdefiniera det ordet till betydelsen: "grupp ur folket som kan vara hur liten som helst". Rätt fånigt av dem att kalla sig för det när de fick runt 3000 röster i hela landet i förra valet. Jaja.

I Landskrona var de verkligen hur få som helst, max tio personer tydligen. Runt tio gånger fler var deras motdemonstranter. Artikeln i Helsingborgs Dagblad är ovanligt skarp för att vara mjäkig svensk press och jämför rättmätigt Marc Abrahamssons retorik med Adolf Hitlers!

I Göteborg hade de samlat runt 150 med hang arounds. Ja, för rörelsen Keillerspark.se som Göteborgsposten i sin okunskap beskriver som opolitisk leds av folk från ND. Ska bli intressant om "rörelsen" finns om två veckor.

Här var antalet motdemonstranter 400. Fler orkar de inte samla, och i den bunten var verkligen inte alla deltagare folk som ens sympatiserar med ND. Kan tänka mig att alla foliehattar från vaken var där, ett helt gäng flashbacktroll och några få moderater och kristdemokrater som inte kommit ut ur rasistgarderoben ännu.

Hur går Polen vidare?

Flygkraschen i Ryssland där Polens president, den ultrakonservative och folkfientlige Lech Kaczyński dog är tydligen en stor tragedi för polackerna om man ska tro media. Personligen tror jag att 98% av polackerna inte kommer att märka ett dugg. Men presidenten var inte ensam. Här är en lista på de som var med i kraschen.

Snacka om att lägga alla ägg i samma korg!!!
Hur tänkte de egentligen???

UPDATED list of dead:

Lech Kaczyński, President
Maria Kaczyńska, First Lady


Ryszard Kaczorowski, last President-in-exile


Krzysztof Putra, vice-Marshal of the Sejm (speaker of Parliament)
Krystyna Bochenek, vice-Marshal of the Sejm


Jerzy Szmajdziński, former Minister of Defence and intended Presidential Candidate for this year's election
Władysław Stasiak, chief of the President's office
Jacek Sasin, his deputy


Aleksander Szczygło, chief of National Security Bureau
Paweł Wypych, Secretary of State in President's office
Mariusz Handzlik, his deputy


Andrzej Kremer, vice-minister of Foreign Affairs
gen. Franciszek Gągor, Chief of Staff
Jerzy Bar, ambassador to Russia


Andrzej Przewoźnik, major historian


Maciej Płażyński, MP, former Marshal of the Sejm
Przemysław Gosiewski, MP, former minister
Zbigniew Wassermann, MP, former minister
Izabela Jaruga-Nowacka, MP, former Minister of Social Policy
Jolanta Szymanek-Deresz, MP, former chief of President's Office
Aleksandra Natalii-Świat, MP, vice-president of Law and Justice party
Leszek Deptuła, MP
Grażyna Gęsicka, MP
Arkadiusz Rybicki, MP
Stanisław Zając, MP
Edward Wojtas, MP
Wiesław Woda, MP
Sebastian Karpiniuk, MP
Grzegorz Dolniak, MP


Janusz Kochanowski, Ombudsman


Sławomir Skrzypek, President of the Polish National Bank


Janusz Kurtyka, President of the Institute of National Remembrance (state institution for historical research)


bishop Tadeusz Płoski


and the chiefs of every arm of the Armed Forces.

Stoppa "BB" från att föda upp pit bulls!

Alla pit bulls har någon gång varit en sån här. Om det sen gick snett beror det så gott som aldrig på hunden själv.


"BB" tror sig avla fram rena Pitbulls, där hon själv knåpar ihop sina stamtavlor och säljer dem som renrasiga hundar. Hon har inga papper på sina avelsdjur, även om hon gång på gång påstår att dem har "rent blod". Senaste parningen var mellan mor och son - inavel! På något underligt vis tror hon själv att detta är helt rätt sätt att avla på, och tror sig också veta precis vad hon pysslar med.


För att skydda pitbullen som ras, måste vi alla som älskar och bryr sig om rasen ta avstånd från denna kvinna, och hjälpas åt att få stopp på detta vansinne!


Sprid ordet vidare, ju fler vi är, desto bättre!


Jag går ut med en  påminnelse till alla att gå med i FB-gruppen "bojkotta BB:s avel"

 

"Beskrivning av grupp:
En grupp vars primära syfte är att motverka B-B kennels avel av icke renrasiga pitbulls och att även försöka sätta stopp för detta trams de kallar stamtavlor.Gör Din röst hörd. Smutskasta dock inte i onödan, tillför något med Dina inlägg och åsikter.Tack!

Denna grupp tar avstånd... från uppmaningar till bruk av våld eller annat liknande tilltag. Om dess medlemmar uttrycker sådan åsikt är det helt på eget bevåg. Alltså ställer sig inte gruppen bakom detta!

Fortsätt ifrågasätta dokumentation som hon uppvisar. Be om källor hon har fått sin information ifrån. Be om bevis för att det skulle vara något annat än blandraser hon håller på med. Visst, allt hon skriver är inte sammanhängande, men att gång på gång gå på henne ang missbruk och liknande tillför inte diskussionerna någonting. Håll allt Ni skriver på en vuxen nivå."

http://www.facebook.com/group.php?gid=224400214557#!/group.php?gid=224400214557


Gruppstyrelsernas protest mot IF Metalls svek mot medlemmarna.

Här är det uttalande som gruppstyrelserna på Volvo Lastvagnar skickade till IF Metalls avtalsråd i protest mot det urusla avtal man i medlemmarnas namn (trots att medlemsomröstnignar om avtalen är förbjudna inom LO-förbunden):

"*UTTALANDE: *
 

Till IF Metalls avtalsråd, Göteborg/Tuve 100330


*Rösta nej till avtalet*När nu IF Metalls avtalsråd samlas till möte den… uppmanar vi alla
representanter att rösta nej till den avtalsuppgörelse som högsta
ledningen för IF Metall förhandlat fram, och detta av två anledningar:Ett huvudnummer i årets avtalsrörelse var att från en samordnad
fackföreningsrörelse täppa till luckan i LAS, som gör det möjligt för
företagen att kringgå återanställningsrätten på nio månader genom att ta
in bemanningsfirmor under denna tid. När ledningen för IF Metall nu
säger att man har avtalat fram en ”förstärkt företrädesrätt” under sex
av lagens nio månader stämmer inte detta, eftersom avtalsförslaget
innebär att arbetsgivarna kan plocka bort 30 procent från
återanställningslistan de sex första månaderna. Vad man gör är att man
ersätter möjligheten för bemanningsfirmor att runda LAS med ett centralt
kollektivavtal där arbetsgivarna får en avtalsrätt att plocka bort
anställda - till exempel fackligt aktiva, obekväma arbetare, anställda
som omfattas av Rehab. Dessutom har företagen rätt att ta in
bemanningsfirmor under de sex första månaderna upp till 30 dagar, och
efter sex månader har företagen full möjlighet att ta in
bemanningsfirmor. Vad förbundsledningen här gör är att man täpper till
ett kryphål samtidigt som man borrar upp nya hål, och ger företagen en
möjlighet att med kollektivavtalet runda LAS med nya svängar.För ungefär ett år sedan tecknade förbundsledningen ett centralt
ramavtal, det så kallade krisavtalet, där lokala klubbar med detta avtal
som utgångspunkt kunde teckna lokala krisavtal. Förbundsledningen
intygade att detta var ”en engångsåtgärd i en extrem situation”, och
liknade avtal var inte att tänka på i framtiden, speciellt med tanke på
att ekonomin nu håller på att lyfta och att regering och riksdag inte
tog sitt ansvar utan enbart IF Metalls medlemmar. Trots detta löfte
innehåller det nya avtalsförslaget en passus om att krisavtalet förlängs
fram till oktober 2010. En engångsåtgärd har plötsligt blivit en
”tvågångsåtgärd”, och vem vet om det kommer till en lågkonjunktur nästa
gång, om det inte då också kan betecknas som en ”extrem situation”?Förbundsledningen har genom att vika ner sig i dessa två principiellt
mycket viktiga frågor utan att ta strid mot arbetsgivarna svikit sina
medlemmar. Av den anledningen vädjar vi till IF Metalls avtalsråd att
säga nej till avtalet.


Gruppstyrelse 30, 32, 34 och 35"

Bo Rothstein förutspår trasproletariatets återkomst.

På Expressens sidan fyra (någon sorts kultursida tror jag, har inte läst Expressen i pappersform på kanske fem år) förutspår Bo Rothstein, samhällsvetare och professor vid Göteborgs universitet, trasproletariatets snara återkomst. Givetvis utan att nämna det ordet, det är ju marxistisk terminologi gud bevars.

Bo Rothstein tar därmed i det som vi inom vänstern har varnat för sedan sent åttiotal, grattis. Ni övriga är därmed bara dryga tjugo år efter.

I alla fall, han skriver att nobbade män är en tickande bomb. Han syftar på de män som enligt timbros terminologi inte är anställningsbara på grund av bristande utbildning. De är visst inte partnerbara heller eftersom det enligt Rothstein bara är 23% chans för en arbetslös eller långtidssjukskriven LO-man att leva i ett förhållande med barn.

Jag ska inte hacka i onädan på Bo Rothstein, det är väl bättre med sent än aldrig att man tar upp det här. Men det är också lite signifikativt för vårt samhälle att det här kommer upp när det är (unga) män som drabbas. Ett kvinnligt trasproletariat finns det redan. Det är vår tids fattighjon, de som tvingas vänta vid telefonen ständigt och jämt, aldrig kan unna sig att vara bortresta eftersom de är livrädda för att inte bli uppringda mer av Birgitta eller Anette på hemtjänstkontoret om de inte är riktigt äckligt flexibla och ställer upp när som helst.

De här kvinnorna anses av någon anledning inte vara någon tickande bomb? Jag begriper inte, vad är det Bo Rothstein är rädd för när det gäller de unga männen som inte går igen när det gäller de unga kvinnorna? För visst är det som han skriver, att kvinnor får bättre och bättre studieresultat, bättre och bättre arbeten med mera, men det kvinnliga trasproletariatet är cementerat sedan början på nittiotalet.

Jag tror att det Bo Rothstein försöker säga är att vi måste bygga större och fler fängelser för att kontrollera de män som agerar utåt i sitt missriktade klasshat och hat mot det borgerliga samhällets orättvisor. Jag tror att det han försöker säga är att vi måste skärpa straffen för en massa brott som de här framtida förövarna kommer att begå i sin ilska över att bli bortsorterade. Och jag är säker på att han inte ens är riktigt medveten om att han sätter ytterligare en sten i rullning i jordskredet från att ha varit ett tryggt samhälle till ett Amerika a la 80-talet. Ett samhälle som amerikanerna nu insett faktiskt inte fungerar, men som vi under den moderata regeringen gör allt för att införa.

Sjukt.

Metalls avtal ut på omröstning!För en medlemsstyrd fackförening och för ombudsmannaväldet slängt i havet!


Hjälp Metalls medlemmar som de flesta är ledsna, besvikna och förbannade på sin gula förbundsledning och sin skitdåliga förhandlingsdelegation som glatt (och fyllda av fruktan för en konflikt) gick med på ett uruselt avtal med teknikarbetsgivarna att få ut avtalet på medlemsomröstning!

Det är visserligen
mot LO:s stadgar (har ni hört på helvete!) att medlemmarna får bestämma, men någon gång måste vi ta upp knytnäven ur fickan och klippa till våra förbundsledningar i plytena så att de fattar något någon enda jävla gång! Ha Hamnfyran som förebild!

Skriv på här!

Extremhögerpolitiker mördad i Sydafrika

 

Afrikaner Weerstandsbewegings flagga med triskelon i mitten.

Eugene Blanche
(!), grundare av extremhögerpartiet Afrikaner Weerstandsbeweging (Sydafrikanska nazister, ni vet, de som flaggade med triskelon som symbol. Triskelonflaggor har även synts i Sverige under nazistiska demonstrationer vid enstaka tillfällen) har hittats död på sin farm. Han misstänks ha slagits ihjäl av två arbetare på farmen.

Den illa gör, han illa får heter ju ordspråket. Afrikaner Weerstandsbeweging kämpade mot nedmonteringen av apartheidsystemet och jag har svårt att tänka mig att Eugene Blanche var så värst snäll mot sina arbetare. Till sist blir alltid kärlet fullt - och rinner över.Roligt att se att genbankens finest är samma avskum i Sydafrika som här. Det här är nassesvin från AWB.

Barneys blogg!

Jag är ett stort fan av serien "How I met your mother". Här hittade jag Barneys "personliga" blogg. Rätt kul om man följer serien:)

RSS 2.0