Dagens hjälte, en riktigt modig 16-årig tjej.

Modigt, nassesvin.
Slå ner en sextonårig tjej, starkt jobbat din jävla "kampsyster"! Ge dig på någon i din egen storlek nästa gång om du törs ditt pannkaksspacklade läpppiercade helvete!

Och du, modiga ariska hjälte som törs slänga en plåtis i bakhuvudet på samma sextonåring så hon svimmar: gratulerar till ditt värdelösa liv du måste leva. Hoppas det känns riktigt jävligt.

Till Natalie Sörman
vill jag säga: all respekt kamrat. Om fler var som du skulle kampsystrarna och de ariska hjältarna till bondlurkar inte ha en chans att förpesta tillvaron för oss vettiga människor.

Vilken religion har inte spridits med svärd?

". Fullt kristna blev dock gutarna inte förrän den norske kungen Olav den helige, åtminstone enligt krönikören Niels Strelow, besegrade den hedniske guten Dacker i Bro och hans här på Lekare hed och tvingade de överlevande att välja mellan dopet och svärdet."

Angående SD:s internethundflock som ständigt gläfser om att just islam ska ha spridits med svärdet.

Är Sverige verkligen en demokrati?

Jag har suttit en stund och lyssnat på både ekot och på Studio 1:s telefonväkteri med statsminister Fredrik Reinfeldt. Han drar samma gamla vanliga trötta drapa om sin uttjatade arbetslinje som är paradox eftersom alla vet att det nästan är omöjligt att få ett arbete om du är ung eller gammal och kanske lika svårt att byta jobb i Sverige idag.

Jaja, det där vet alla. Ekot handlade om utfrågningen om politisk extremism som hölls i riksdagen på begäran av riksdagens egna extremister, slipsnazisterna. Alla som bemötte deras argument framhöll att Sverige är demokratiskt, och att "alla som utmanar demokratin ska ha stryk" och jadajadajada.

Jag tycker inte att Sverige är värst demokratiskt. Alls. Allvarligt talat, har vi låst oss så i uppfattningen att det enda som kvalificerar ett samhälle att kalla sig en demokrati är att det håller allmänna val vart fjärde år så är vi illa ute. Det har vi förmodligen. Tänk efter själv. Vad har störst inflytande på ditt liv? Är det vad politikerna i riksdagen bestämmer eller är det vad  din chef och din arbetsköpares ledning säger? Vad bestämmer du egentligen själv på jobbet? Jag har hört SSU:are (numera aktiva socialdemokrater i Göteborg) stå i talarstol och hätskt utbrista det gamla högerpartiets (slå upp vad de heter nu om du inte vet) slagord: "Demokratin slutar vid fabriksporten!"

För mig är svaret ytterst enkelt. Min arbetsköpare bestämmer över mitt liv. Han håller i sin hand möjligheten till min försörjning, min självrespekt som arbetare och en stor del av mitt sociala umgänge. Riksdagspolitikernas små beslut är blott små pustar mot min hud i jämförelse med det min arbetsköpare buffligt och ofta ganska ovarsamt vidrör mig med. Han bestämmer och gillar jag det inte så har jag en radda tandlösa lagar till mitt skydd, de går allt som oftast att köpa sig fri från för tre månadslöner. Jag kan inte bestämma över min tid och mitt liv eftersom jag måste stå till hands och tjäna honom en så stor del av dygnet att det blir meningslöst att lägga upp livet på annat än jobbet.

Är det rätt att det ska vara så? Är det okej att Sveriges grundlag vilar på förväxlandet av verkligt folkstyre och äganderätt till privategendom? För det är vad landets, och för den delen hela västvärldens, grundlagar är uppbyggda på. Fråga dig själv: är detta rätt? Och om du inte tycker att det är det, gör något åt saken! Jag försöker i alla fall och jag börjar här och nu med att säga att inte bara måste vi införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön, vi måste dessutom sänka antalet arbetsdagar till fyra i veckan! Det betalar vi med vinsten på vårt arbete. Carl Bennet, sossarnas egen lille favoritkapitalist, hade år 2007 en taxerad förmögenhet på 805 760 977 kr. Gissa om det finns pengar eller inte?

Revolution i Tunisienعاشت الثورة!


Jag måste bara
säga: ett fyrfaldigt leve för Tunisien, dess folk och revolutionen som de har genomfört! Idag flydde diktatorn Ben Ali landet och det är osäkert om han någonsin kan återkomma.

"Ett folk kan aldrig ha fel"

Karl Marx

En dikt om aftonen en söndag.
Ni skapar farlig spänning i samhället.

Ni med eran
jävla allians.
Ni med er glädje över skattesänkningar.
Ni med er lycka över polisens kränkningar.
Ni med ert bottenlösa oförstånd.

Tror ni verkligen att ni sitter trygga?
Känner ni er säkra när ni håller på Borg?
Tror ni att lyckan eran ligger i ert jobb?
Känner ni er glada när ni leker morgonpigga?

Ni är så lurade så det är inte sant.
Ni är såna ärkejubeltorskar.
Ni åker lika fort som jag när allting kraschar.
Ni kommer stå och gråta efterklokt.

Jag undrar ofta om ni menar allvar;
Bara en hund litar så på sina herrar
Som ni gör på den käre ledaren.
Där ni knegar, drar och sparar till er själva.

Ni tror det
kanske inte, men jag är
ändå ganska avundsjuk på hela packet
som utgör er usla kader.
Ignorance is bliss är ni: jag dör av stressbesvär.

Ni med eran jävla allians!
Ni som inte gjort en dag i arbetslivet.
Ni på skolor och de blå ungdomsförbunden
Ni får förlåta mig, min kverulans - men faktum är att ingenting är överdrivet.

En liten reflektion på trettondagen.

Det var väl inte särskilt otippat att Levi Klausen till sist skulle avsäga sig sitt uppdrag för Sverigedemokraterna i Filipstads KF? Alla sanningssägare och usla lögnare åker ju från det partiet. Till sist blir bara de riktigt vassa lögnarna kvar, och då finns det inget som längre skiljer SD från resten av den politiska klassen i Sverige. Då har de blivit det de en gång föraktade och deras röstsiffror kommer att falla som Junilistans gjorde.

Noterar också
att den grötmyndige Michael Cocazza, VD för skandalbolaget Botrygg, till sist (bättre sent än aldrig!) insett att företag inte kan stämma privatpersoner för förtal. Calle FridénUtsikt från ett tak klarar sig allt. Cocazza borde kanske börja med ren maffiaverksamhet istället? Han verkar ha talang.

Andraklasspassagerarens sista sång?Every night in my dreams...

Grattis Estland!

Så skriver
Expressens debila ledarredaktion efter att det stackars plågade lilleputtlandet vid östra Östersjön nu gått ombord på Titanic, förlåt, jag menade anslutit sig till euron.

Finns det några
fler i Sverige än ett gäng så idealistiska folkpartister att de är fullt jämförbara med de som går med nordkoreanska flaggor i ärrarnas Första maj-tåg, som inte inser att euron är ett projekt som kommer att haverera och dra massor och åter massor av människor med sig i djupet? Det är bara en tidsfråga. Redan har de flesta av de av euroländerna själva uppsatta reglerna för eurosamarbetet brutits med nödvändigheten som förklaring. Redan har land efter land tagits på bar gärning med att fuska med allt ifrån bokföring till skatteuttag. redan har kravaller och folkresningar varit resultatet av de kollapsade ekonomier som euron har varit med och bidragit till i flera länder. Det senare dock ett friskhetstecken hos Europas folk.

Euron står minst sagt på skakig, sank och vattensjuk mark.

Och i det läget
tycker alltså Expressens ledarredaktion och en liten del av ledande folkpartister att jovisst, det här ser ju skitbra ut, klart vi ska gå med! Visst ska vi avsäga oss vårt räntevapen, visst ska vi avhända oss vår (relativt) självständiga riksbank! Klart vi ska bekämpa arbetslöshet med lägre löner istället för arbetsmarknadspolitik för det drabbar ju inte oss på Expressens ledarredaktion.

RSS 2.0