Dicken ute på vift...

Dick Erixon är klart lustig. Han utger sig för att veta och kunna så otroligt mycket (i Värmland hade han blivit kallad för en jävla arselog som vi säger när annat folk säger besserwisser).

Ändå vet han inte att vänstersossar har känt sig överkörda av partiets mäktiga högerflygel minst sedan 70-talet...

Israeliska terrorister kan komma att bevaka DC-matchen!Bilden med den charmfulla texten hittade jag på en kristdemokratisk blogg, förresten...

Dock inte Tzipi Livnis far,
han dömdes ju faktiskt för terrorbrott.

Om israeliska säkerhetsagenter börjar "agera på egen hand" vid Davis Cup-matchen i Malmö kräver jag att de omedelbart grips, häktas, hålls kvar i Sverige till rättegång samt därefter slängs i fängelse för att därefter utvisas på livstid.

Tillsammans med sin ambassadör. Där kan vi öppna hem för hemlösa istället.

BTW, jag har ju varit i Stockholm över natten. Den stadens centrala delar börjar påminna om Barcelona, Amsterdam eller Hamburg när det gäller hemlösa! Skrämmande, skrämmande.

Gamla Sverige börjar se ut som... Riktigt gamla Sverige igen!

Mordbrand!

Vad man missar saker bara genom att vara i huvudstaden en natt då! Jag visste att stadshotellet i E-tuna hade brunnit, men det här med Södertälje har totalt undgått mig!

"Global intifada"
, jag säger då det. Sickna stollar. De kommer ju åka för mordbrand så det visslar om det.

Tack för husrummet Malin! Synd att det inte blev nån gröt, jag såg fram mot det ju!;) Snygg lägenhet måste jag säga!

Folket behöver bröd och skådespel!

Landet går inte speciellt bra just nu.

Därför ställer
vi till med ett sjuhelvetes kungabröllop så att folket i alla fall får lite skådespel. Snart är det ju bara bröd på tallriken.

2009, någon?

Man med dunkla motiv ägd av klassmedveten äldre dam!Owned...

Ha ha ha, dagens
suraste min när han inte får som han vill sitter på den här antikhandlaren (enligt uppgift sverigedemokrat, men det vet jag inte, klart är att han vill få damen i filmen att uttala sig negativt om invandrarsituationen i Landskrona i alla fall.

Men tji fick han!

=)

De enda som pratar om "judar" är nazister och borgare.

Tidningen Skånska Dagbladet tar aktiv ställing mot rasism om man får tro dem själva.

De kräver att "rasistmarschen" ska stoppas på ledarplats. Gott och väl, men vilken rasistmarsch är det då man pratar om? Jo, en eventuell samling vid  Baltiska Hallen när Israels DC-lag ska spela mot Sveriges. Skånska Dagbladet menar att den samlade vänstern ska genlmföra marschen för att det är judar som ska spela. Hål i hövvet eller, Skånska Dagbladet?

Det här vansinnet
måste få ett slut. De enda, överhuvudtaget enda, som pratar om "judar" är Svenska Motståndsrörelsen, Nordiska RIkspartiet och borgarna! Dick Erixon, Erik Svansbo, Johan Ingerö , och en bunte Sverigedemokrater. Givetvis finns det drösvis med borgerliga lågpannor till som sitter hemma och skriker varg.

Jo de skriker varg. Den alarmism de ägnar sig åt kommer att göra så att när den riktiga vargen närmar sig kommer ingen att ta varningarna på allvar eftersom borgarna att ha varnat alla trötta. Det de gör är att kratta manegen för de riktiga rasisterna.

Skärp till er och hyfsa debatten!
De enda som pratar nedvärderande om judar och andra är Sveriges samlade borgerlighet, borgarpress och Achmed Rahmi. Vi andra diskuterar ideologin sionism och ägnar oss inte åt vilket folk en människa kommer av. Jo, det finns vissa obalanserade element som i anfall av historielöshet blandar samman judar med Israels Lebensraum-politik, det gör det. Men jag har inte träffat på någon som inte tar avstånd från dem.

Om inte nu någon vänlig pro-sionist berättar för mig hur jag istället borde anse?

Om Malmö är hatets huvudstad så är Erik Svansbo djävulens fiolspelare.Inte Erik Svansbo, men den här är nästan lika läskig som han.

Nu har det inte bara
brunnit i proppskåpet på Erik Svansbo (FP). Det gjorde det för länge sedan nämligen.

Hela centralanläggningen, tillsammans med matarledning, transformator, jordtag och överhuvudtaget hela nätanslutningen är nedmonterad, smält och såld till Kina.

Malmö har ju röstat nej till att låta tennismatchen mellan Sverige och Issrael genomföras med publik på läktarna. Detta har fått den gode fiolspelaren, sionisten och folkpartistiske riksdagskandidaten (damn! Vad ska vi med (SD) i riksdagen till om Erik Svansbo kommer in?) att gå igång på alla cylindrar. Motorn är helt uppenbart inte miljövänlig.

Läs den helt patetiska postningen där han kallar Malmö för "hatets huvudstad"! Jag lovar er, först skrattar man en stund, men sedan blir man lite rädd; den här kardinaldåren kan faktiskt sitta i Sveriges riksdag om ett tag...

Varje dag med SDU är en dag med humor!

Erik "Det har inte hänt" Almqvist (SDU) är bara för söt här när han blånekar till rånet av under cover-reportern från SR.

Dessutom är han, som alla sverigedemokrater, extremt historielös när han säger:

"- Inget annat parti skulle utsättas för nåt sånt, dessutom strider det mot EG-rätten och vi kommer att agera juridiskt."

Det skulle ju vara kul om det stred mot EG-rätten, många jag känner skulle kunna bli av med sina skuggor då. Det strider inte mot EG-rätten, Erik. Tyvärr.

En annan helt sanslöst
stor humor är den här kommentaren:

"- Okej, det låter märkligt. Men det ska bli intressant att höra det i så fall. Det har inte hänt.
"

Ojdå Erik, det hade det visst...


Erik Almqvist (sd) up for uteslutning?

För att vara fälld för rån och sitta kvar som ledare för Schweden-Jugend måste ju vara oförenligt med Sverigedemokraternas partilinje?

Sverigedemokraternas
ungdomsförbunds ledare Erik Almqvist visar var han står när det gäller hans moral beträffande stöld och kvinnofridskränkning. Läs och lyssna här. Han har betett sig hotfullt mot och rånat en under-cover journalist från SR!

Jag tror inte att så många köper ditt snack och krystade försök till bortförklaringar, ja utom dina vanliga gråterskor med Jorma och Roberth "femåringen" Ström ("Nicklas ditt äckliga kommunistas!" som argumentationen går från honom...) i spetsen då. Kan inte vänta på att få höra programmen i Kaliber!

- Jag har ju sett filmerna, jag vet vad som finns på dem, säger Sanna Klinghoffer på Kaliber.

Vågar man gissa
på lite gruppheilande?

Antar att du blir utesluten
från partiet om du fälls då? Precis som så många kriminella sverigedemokrater som gått före i den svängen. Åklagaren borde ta upp historien om din bundna flickvän i trapphuset också, men där fanns det ju oturligt nog inga övervakningskameror som det fanns på färjan ni åkte med. =)

BTW: Såhär säger Robert Boström
(SDU) på deras ungsvenskarnas (det hette gamla Högerpartiets direkt nazistiska ungdomsförbund när det begav sig, jag UNDRAR varför SDU tog det namnet till sin sajt?) forum på direkt fråga om något kan ha sagts som kan vara skadligt för partiet: "Det gäller väl till andra med, men ingenting som sades på Tallinnkryssningen 2009 kan komma att skada partiet i dess fulla sammanhang.".

Antar att i dess fulla (!) sammanhang förklarar de fulspriten tillminderåriga och gruppheilandet med att det var repetiotion för en teaterpjäs mot alkoholmissbruk bland unga och mot nazism...

Felizidades a un resuldado muy bien, Hugo! Pero la lucha continua mañana!

I Alvaro Uribes korrupta höger-Colombia mördades 48 fackligt aktiva 2008.

I Hugo Chavez Venezuela vann presidenten en folkomröstning med 54%.

Borgarna de små kraxar på om diktatur.

I Venezuela...

Lite nostalgi för i kväll!

Satt som bekant för ett tag sedan på ARAB och letade fakta till mitt examensarbete. Lägger upp några av de bilder jag tog. Samtliga är från Fastighetsarbetaren 1946 och framåt och samtliga är fria att sprida.

Ett fastighetsarbetarpars vardag på 40-talet. Lön utgick till en person för två arbeten.
Såna här panncentraler var inte så länge sedan det fanns. På de riktigt stora kunde det arbeta 15-20 man som eldare och tekniker. En riktigt stor finns kvar på St Jörgen, vet inte om den är i bruk. En finns vid Marklandsgatan med, den används inte mer. Det här var före fjärrvärmeutbyggnaden.
Det såg lite annorlunda ut i klassrummen då jämfört med nu... Läraren i strikt kostym och äkta svart tavla. Bilden är från en av de första utbildningarna för fastighetsarbetare/eldare som inte hölls helt i Fastighetsarbetareförbundets regi. Det tog till 1952 innan fastighetsägarna insåg behovet av att utbilda sin personal i alla fall lite. Många som fick arbete som eldare hade varit på sjön innan och lärt sig hur en panna ska eldas. Notera den härliga comb-overn på andra raden!
Såhär kunde det se ut inne i ett pannrum efter andra världskriget. Inte världens bästa arbetsmiljö. Man eldade med antingen koks, kol eller i de fall värden ville kosta på det, ved. Men många pannor hade "lillfingersstora tjuvhål i sig" och det medförde ju att det brann slut på en timme i en eldstad som skulle försörja en uppgång med kanske 20 lägenheter."Amalia, låt oss gå över till andra sidan! Det kan komma en proletär nedramlande på oss!" säger den fine herren när han och hans fru passerar ett ställe där takskottning pågår.


Undrar vad Arbetsmiljöverket hade sagt om den här arbetsmiljön?Ovanlig syn nuförtiden i en tidning från ett LO-förbund. Man rapporterar om SAC från en rätt neutral vinkel, men visst, lite "rätt åt konkurrenten" kan man utläsa om man vill. Jag kan föreställa mig att SAC organiserat många portvakter som arbetade ensamma förr i tiden. SAC har av tradition haft en rätt stark koppling till yrken där ensamarbete varit legio.Den blev fel, men den är för bra för att jag inte ska lägga upp den! SSU lockade med bystiga halvnakna damer i sin annons för sitt lotteri. Kan man ana att detta var innan man tog sin första jämställdhetsplan i förbundet tro..? Det var skoj att följa de där annonserna, de var återkommande. De första lockade med en bil eller så, och sedan gick det bättre och bättre...


Det var allt för i kväll!


Ner med "konsten"!

Nej nu jävlar i havet är jag rejält förbannad!

Den här världen delar man med en otrolig massa idioter, men frågan är om inte största delen av dem är så kallade konstnärer?

Bara tanken på att vandalisera gemensam egendom som de förbannade "grafittimålarna" gör som ser till att tunnelbanetåg och spårvagnar ser ut som fan, får mig att koka av ilska!

Stryp alla bidrag till kulturen på tio år. Det är skit samma, för vi som skriver, målar, spelar eller gör något annat på kammaren kommer i princip aldrig fram av annat än egen kraft ändå. Det vore nog nyttigt för alla dessa skamfläckar till konstinstitutioner vi har i det här landet att klara sig själva ett decennium. Och alla statsförsörjda "etablerade" som skulle vara tvungna att skaffa jobb, jag kan redan höra ångestskriken från den öfre medelklassen som måste ut och arbeta med något!

Innan romarriket föll stod dekadensen på sin topp inom alla samhällsskikt. Såna här "konstverk" visar att vi inte är långt efter.

Men att det får sponsring, det är nog det största tecknet av alla på dekadens!

Uppdatering 12:30. Jag ser att Sveriges så kallade kulturminister (en av alla dessa moderatkvinnor med dubblet efternamn som jag aldrig minns) också är grinig. Men vi är det av olika orsaker. Jag gillar riktig grafitti, stora vackra färgmålningar på trista gråa motorvägsbroar och liknande, och anser inte det vara kriminellt. Det gör hon. Jaja, det handlar ju som vanligt om "äganderätten" som moderaterna kallar det. Jag för min det anser att det handlar om trygghet. Ingen blir mer otrygg av en fin, färgglad betongbro, men däremot av en söndertaggad, sänderslagen spårvagn.

Kommittéer och center gör ofta bort sig tycker jag.

Svenska kommittén mot antisemitism presenterar det de tycker står för antisemitism på Jinges blogg, dels lovar de att plocka fram mera.

Ärligt talat, de har snart
gjort sig löjligare än vad Centrum mot rasism gjorde med nogger black.

Jag har läst Jinge längre än de flesta (eftersom Rosemari Kulturbloggen som var min "chef" när jag bloggade för LO i slutet av förra istiden, när LO-bloggen låg trea på bloggtoppen och inte runt plats 200 som nu)"anti-tipsade" om honom).

Antisemitism
(på riktigt alltså, inte låtsasvarianten som man plockar fram när köttgrytan är hotad) är ett ställningstagande emot enskilda judar och mot ickepolitiska judiska företeelser, göranden och låtanden. Det har Jinge aldrig tagit ställning för, tvärtom.

Ska bli spännande att se vad de "plockar fram" mer för kort ur den uppenbart märkta och skamfilade gamla kortleken!

Fade to yellow...


Läs det här på
Jeanette Stojic utmärkta blogg!

LO håller på att sälja
sina medlemmar, nu igen! Alltid, hela tiden. "För att det behövs." "För att vi begriper men inte ni." "För att vi sak få behålla vår plats kring köttgrytorna."

När ska vi sluta låta pamparna styra över oss och börja bestämma själva?


Fade to yellow:

Worker´s rights will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
  LO has lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need a true union to set me free

Things not what they used to be
Missing rights are more for me
Deathly lost, this can t be real
Cannot stand this rage I feel
Hatred is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now he 's gone

No one but us can save ourselves, with reforms it is to late
Now, I can't think, think why I should even try
Yesterday seems as though it never existed
Treason greets you cold, now I will just say goodbye LO!


Det vansinniga med kärnkraften är att så många tror att den är "säker" och "miljövänlig"!


Återger en text som kommer från hemsidan Milkas.


RADIOAKTIVISTER. Foto: Erkki Santamala

Hälleberget håller inte över tid!

Publicerad: 03/10/2008 08:52

Lokalt Det finns ingen säker metod för slutförvaring av det farligaste radioaktiva kärnkraftsavfallet.
Men det finns en bättre plats än sprickigt urberg under Östersjön.
Det var mycket tunnsått med politiker på gårdagens kärnkraftsseminarium som ordnades i Självstyrelsegården med anledning av att Åland ska höras i arbetet med miljökonsekvensbedömningen av det planerade slutförvaret vid Forsmarks kärnkraftverk ungefär 60 km fågelvägen från Eckerö.

Inte heller tjänstemännen var många. De som kom jobbar alla inom natur- och miljöområdet.
Budskapet från talarna var unisont:

– Om motkraften blir stor på Åland så kanske det går att få planerna ändrade så att avfallet inte läggs ner djupt under Östersjöns botten utan att det i stället förvaras i inlandet, ovan mark och på ett sådant sätt att det kan kontrolleras och övervakas.

Inspirerande

Den mest inspirerande talaren var Nils-Axel Mörner, geolog och Sveriges mest kända motståndare mot slutförvaring under havet.

– Industrin hävdar att man klarar av att lösa problemet och att man lär sig på vägen. Så sa man också med Hallandsåsen, och alla vet hur det gick, sa han och syftade på det havererade tunnelbygget för några år sedan.
Hans – och också andra föreläsares – förklaring var att teknikerna som har i uppgift att konstruera lagret är piskade att tro att projektet lyckas, annars kan kärnkraftverken inte drivas eftersom ett tryggt slutförvar är en förutsättning.

Inga säkra berg
– Det finns inga säkra bergsområden. Det finns inga säkra ”bergsplintar” som man talar om också i Olkiluoto. Förespråkarna hävdar att risken för jordbävningar är nästan lika med noll under de kommande hundratusen åren, medan jag anser det geologiskt bevisat att jordbävningar upp till 9 på Richterskalan blir väldigt många.
Och så kommer det ju också en och annan istid på vägen. Vad händer med avfallet då? Eller räknar man med att det inte gör något att avfallet läcker ut då eftersom människorna ändå flyttar eller dör ut?

Falsk bild
Civilingenjör Gunnar Lindgren, civilingenjör och författare, håller sig i nutid i sin kritik av kärnkraften. Han hävdar att bilden av kärnkraften som ren, klimatneutral och ofarlig för omgivningen är falsk.
– Varför har ett kärnkraftverk hög skorsten? Jo, för att gasen som släpps ut 24 timmar i dygnet innehåller radioaktiva partiklar. Det gör också kylvattnet som släpps ut 24 timmar om dygnet.
Systemet är alltså inte slutet, säger han och förklarar processen.
– Det här är ett bekymmer runt hela världen. Och den information som Statens strålsäkerhetsinstitut ger ut kan ingen annan än tekniker begripa.

Svårt att tolka

Den som kan läsa ser att till exempel en enda reaktor i Oskarshamn 2002 släppte ut 10 becquerel upphöjt i 11 det året. Alltså 100.000.000.000 bq!
Han är övertygad om att vi om fem-tio år kommer att förstå hur miljöförstörande kärnkraftverken är. Han hänvisar dessutom till undersökningar i Tyskland som visar att leukemi hos barn ökar runt alla kärnkraftsanläggningar.
– Det här är känt inom den medicinska forskningen, men det når aldrig ut. Staterna är så beroende av kärnkraften som energiform i dag.

Passiva finländare

Gerd Söderholm , journalist och gräsrot, har mycket kontakt med franska kärnkraftsmotståndare. Det är ju franska Areva som bygger världens största kärnkraftverk i Olkiluoto som bäst.
– Frankrike är oerhört intresserat av Finland. Problemen hopar sig i det egna landet, och därför behöver fransk kärnkraftsindustri öde natur, jungfruligt vatten, passiva invånare och politiker. De kunde inte ha lyckats bättre än i Finland där riksdagen röstade för det nya kärnkraftverk utan att veta något om det!

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax

Tjejers rökning fortsätter att gå upp.

För en gångs skull skriver Johanne Hildebrandt något bra.

Jag personligen begriper inte att så många tjejer lockas av att röka cigaretter. Kolla in kvinnor i medelåldern som rökt sen trettonårsåldern! De ser ofta ut som om man hade satt ett fisknät över ansikte och överkropp och dragit åt, så djupa är rynkorna. Och tjejer som brukar vara så utseendemedvetna!  Att ni får killar ändå får nog skyllas på att vi killar ofta nöjer oss med vad som helst i den åldern, för när man har rökt cigaretter så luktar man helt enkelt hundbajs ur munnen.

Jodå, jag har rökt cigaretter själv, och jag har hund, så jag vet. Om jag inte hade rökt själv när jag var sexton år, och sålunda inte kände hur min första flickvän stank hade jag säkert kysst henne ändå, men herregud vad äckligt det smakar.

Visst, Grace Kelly rökte cigaretter med stil på film, men det var hon det. Fattar inte var glamouren ligger i att flämtande stappla efter spårvagnen fem i sex en svinkall marsmorgon med slask, snö och is på marken. Givetvis kryssandes mellan fimparna, med en cigarett i handen som man måste se till att ta sista blosset på innan man slänger sig på vagnen. Ni ser inte kloka ut så ni vet det.


Time to take out the trash, ja...

Bloggaren Andrea Doria publicerar en sophämtare som heter Jonte. Han skriver grymt bra, och jag som hämtat sopor själv, om än inte i samma skala känner igen mig i nästan allt.

Rekommenderas, för inlägget är förbannat bra!

Sophämtare, ni har mer stöd än vad högerbloggarna vill ha det till!

Minkattack mot Blondinbella!
En flådd mink säger mer än tusen drinkar på Kharma


Moahahahahaaaa!


Det här var något av det roligaste jag sett! Blondinbella höll sin egen lilla "loppis" och skulle sälja av lite av sina gamla pälsar när två djurrättare dök upp och levererade en flådd mink till det poshiga överklassgänget.

Skapade såklart panik.
Fjollor, har ni aldrig sett ett djur som blivit av med sin päls till er förut?

Roligt också eftersom
det bevisar att djurrättare har humor;)

Piketen i "skämtsam" homoshow med dragna vapen och blottade kön.

Vad säger man egentligen?

Sånt här har jag misstänkt piketen för sedan första gången jag hade "äran" att stöta på dem. Nu kan inte polisen ha mycket förtroende kvar hos allmänheten.

Påminner om ett visst
"böglyft" och "skämtstånd" i vissa högergrupper...

Dagens "Lika som bär"!

Haha, jag var bara tvungen att lägga in en bild som jag fick skickad till mig av min kära fru (som tycker att jag är väldigt lik Shrek) på ondskans representanter i Shrek2, Fairy Godmother och Prince Charming, a.k.a. Maud Olofsson och Fredrick Federley...De ÄR väldigt lika! =)Lika som bär: Fredrick/Prince Charming och Maud/Fairy Godmother?


True love comes from Staffordshire! True evil from Aftonbladets kommentatörer.
Vår lilla totalt odugliga kamphund.


Jag är så trött på
alla dessa förståsigpåare som tror att de vet vad en "kamphund" är!

Nu har en tragedi
inträffat i England, där en Staffordshire Bull Terrier (SBT) och en Jack Russel Terrier (JRT) haft ihjäl en tremånaders bebis.

Genast börjar karaktärer som Bengt 59 och Sverigefan 40, ifrågasätta våra hundar och kalla dem för psykiskt sjuka, framavlade för död och liknande idiotier.

Jag tror inte på att
barnet blev ihjälbitet för det första. Det skriver man nog bara som rubrik för att få läsare. Däremot tror jag mycket väl att det kan ha gått till så att hundarna helt enkelt rev ner barnet från sängen det låg på. Bägge raserna kan leka extremt hårt i timmatal. Jag är ägare till en helt underbar liten SBT på snart ett år, jag vet.

Jag skulle önska att ni läser på lite. En "kamphund" är en hund som tränats till kamp. Oavsett om det är en kanintax, en collie eller en cane corso! De så kallade "kampraserna", bull and terrier-hundar, är det i alla fall oftast inte! Vet ni varför? Ja frånsett att vi som har renrasiga SBT med stamtavla betalar 13 lök för våra hundar så för att de är odugliga som det!

De har så lite aggressivitet i sig att det är löjligt! Vår hund är världens sämsta vakthund, hon tror att alla i hela världen älskar henne. Det krävs en nedbrytning av hunden av rent marinkårsmässiga mått för att den ska ställa om och bli aggressiv.

Lär känna en SBT, en Amstaff, en Ambull, en PitBull eller en Bullterrier innan ni uttalar er! Det enda som förmodligen stämmer i artikeln är polischhefens uppmaning att aldrig lämna barn och hundar ensamma.

Staffekärlek, den enda sanna kärleken.

UPPDATERAT: Enligt Sky News har man inte sett något blod på Jack Russeln, och heller inget på staffen "eftersom den var svart". Men alla jag känner som har svarta staffar (vilket är de flesta eftersom svarta staffar är överlägset vanligast) ser direkt om deras hundar blöder. Konstigt det där... Nej, detta stöder enbart min teori om att barnet avlidit av lekskador. Detta är ju såklart även det MYCKET allvarligt, man lämnar inte barn och djur så att sådan situation kan uppstå, men det är för mycket lösa trådar och "kamphundsjournalistik" i det här för att jag ska vara nöjd.

" Jag ska vara en av de farligaste hundarna tydligen. Jag är en renrasig amerikansk pitbullterrier, importerad från USA. Jag kan visa att jag är renrasig för jag har en stamtavla hemma som är så lång som sex generationer. Jag finns på jorden av en anledning: för att ni skapade mig! Och ju farligare ni gör mig, desto fler av min ras hamnar i fel händer. I händer som lär oss fel saker.

Vi vet inget om kamp förrän ni lär oss!

Vi är av rasen terrier – det betyder att vi har en vilja som är starkare och större än vissa andra rasers. Men det gör oss inte till onda hundar! Rädslan för oss är det som gör oss onda. Rädslan att vi är farliga är det som gör oss farliga. Vi finns här för att ni skapade oss och för att ni ville ha oss här. Men när ni börjar tappa kontrollen över det ni skapat, föraktar ni oss och tänker inte på konsekvenserna av det föraktet. Vi är kanske utmärkta för kamp då vi har en smidig kropp, bra storlek, relativt stort gap, tjock hud och kort hår.

Men även om vi vore den ultimata kamphunden är det på oss det gör ont. De är vi som får ta alla smällar, alla sår och alla bett. Det är vi som får sitta i burar, får dåligt med mat, inte får besöka veterinären när vi har ont och ofta lämnas i skogen för att dö. Jag var inte född till det där och jag har tur.

Jag har tur som sluppit kamphundarnas hems­ka värld. En kamphund är ingen ras, en kamphund är en hund som hamnat i fel händer och blivit tränad till att göra något den tror är rätt, för att ni lärt dem det. Alla hundar kan bli kamphundar, det handlar bara om träning. Hur ska vi veta vad som är rätt och vad som är fel? Vi är hundar! Vi är människans bästa vän.

Och ändå sviker ni vår blinda tillit och vår villkorslösa kärlek. Ni gör oss till något vi inte är, bara för att ni kan. Bara för att ni har makten att göra det – makten att slå oss, ta bort oss, sätta på oss el-halsband, halsband med piggar inåt, munkorg… ja, säg allt ni människor har kommit på för oss hundar, bara för att kunna hålla kvar just den makten. Jag är inte född till kamp! Vi blir bara det ni valde att göra oss till! Och ju farligare ni gör oss, ju räddare ni blir för oss, desto mer makt ger ni åt fel händer! Låt oss nu ha en tyst minut för alla hundar som används eller har använts i kamp. Och för alla djur som far illa på grund av er människor.

Bimbo amerikansk pitbullterrier
"

Gud bevare oss alla - Likud kommer att starta tredje världskriget!

Förmodligen kommer de än värre galningarna från Israel än det så kallade arbetarepartiet som styr nu, Likud, med krigsförbrytaren Benjamin Netanyahu som führer, att vinna valet. Netanyahu har konkurrens om führer-posten med en ännu större tokstolle och übermensch än ens terroristdottern Tzipi Livni mäktar med, nämligen Moshe Feiglin.

De är ett gäng krigshetsare av än värre slag än Folkpartiets Fredrik Malm, och om de vinner har Gazas, Västbankens och Israels egna araber bara en sak att göra: börja slåss för att undvika fullständig utplåning. Likud lägger nämligen inte fingrarna emellan.

Åh, och Likud är självklart med i samma politiska international som svenska moderaterna, med det grymt ironiska namnet International Democrat Union.

Akademiker, och ändå så dumma? Hur klarade ni utbildningen?
Ja, trots era höga utbildningar står det många gånger pinsamt klart.

Många akademiker begriper
, sin höga utbildning till trots, inte vad de pratar om. Det står klart efter ett antal besök på bloggar som skriver om sophämtarstrejken.

Många är de som gnäller
som tikvalpar över att sophämtarna har lika mycket, eller mer, i lön än vad de har.

Det herrar (för det är givetvis nästan bara karlar och så någon enstaka moderatkvinna. Dubbla x är tydligen inget skydd mot dumhet i alla fall) akademiker inte har tagit med i beräkningen är att sopkillarna inte omfattas av den borgerliga regeringens krav på att vi ska arbeta så länge vi kan. Eftersom ni i era tweedkavajer med påsydda läderbitar på ärmarna och bostadsrätt i city inte kan begripa varför, så ska jag berätta det för er: det är för att de är tvingade att gå i pension innan sextio års ålder! Kropparna deras håller inte så länge! Det har ni aldrig med i era ekvationer. Men det är klart, många är ju de akademiker som tror att kroppsarbete är avskaffat i Sverige för att de själva har distanserat sig så långt att de inte fattar att det inte alls är det.

Sitt ni där med era
rejäla löner när ni är sjuttio och fortfarande jobbar med relativt friska kroppar och skänk en tanke till sophämtaren som inte kunnat göra nåt utan assistent sedan han var i sextioårsåldern.

As stated above...

Transportfacket ställt åt sidan i Stockholm
Amerikanska kollegor till sophämtarna i Stockholm i strejk!

De anställda
vid prisdumparföretaget Liselott Lööf i Stockholm strejkar vilt.

Stå på er tills företaget får böja knä nu gubbar! Det är något så vackert med en vild strejk. Det är folk som inte längre låter sig trampas på, och det är något av det finaste som finns.

Det är rätt att göra uppror.

Bort med rötäggen inom poliskåren!


Jag är inte ett dugg
förvånad över den rasism som kommit i dagen hos malmöpolisen. Som resande i en fotbollsklack möter man "Sweden´s finest" över hela landet, och på en del ställen utmärker de sig genom att vara riktiga svin.

Helsingborg, Kalmar och Västerås- polisen har hittills varit de värsta av dem alla. Man blir kallad för precis allt möjligt av killarna i blått med pistoler, batonger, pepparspray och skallgalna schäfrar som skriker rätt ut, pissar på sig av stress och gör volter i kopplen, bara för att man har kommit till deras stad för att se på en fotbollsmatch. Den som tror att bara så kallade huliganer bär ansvaret när det blir bråk på läktare har aldrig varit nära när piketpolis från en småstad gör chock.

Sådana här element inom kåren måste bara bort. De kan inte tillåtas att vara poliser med de åsikterna om människor, svenska medborgare ska kunna känna sig säkra på att slippa nedsättande tillmälen, fysiskt våld och liknande när de omhändertas av polis för vilket brott det vara månde!

Vad skönt det måste
vara för de ändå vettiga poliser jag vet finns (K och J, jag menar er!) där ute att slippa blandas ihop med såna här halvnassar.

Börja med att ge de här sparken så fortsätter vi sedan.

LO:s kritik faller platt.

LO kommer med en ny rapport om skillnaderna i lön mellan arbetare och "elit". Tveksamt om det är Aftonbladet som använder sig av den vokabulären eller LO. Jag tror på Aftonbladet. LO skulle nog aldrig kalla sina samarbetspartners (man driver ju FÖRETAG med eliten, bevars, och dem kallar man inte vad som helst!) för i det här sammanhanget lite nedsättande "eliten".

En ledande person i ett riskkapitalbolag har i snitt 95 gånger högre lön än en industriarbetare. Ja, det där visste vi redan. LO:s kritik är bra, men eftersom man inte är beredd att göra något åt den faller den rätt platt tycker jag. Jag orkar knappt bli upprörd längre, det är ju fullständigt sanktionerat av hela apparaten LO + sossarna att vissa ska kunna bli exakt hur rika som helst utan gräns överhuvudtaget.

Dessutom tjänar nog Wanja Lundby-Wedin
ca 10 gånger så mycket som mig i månaden, så hon ska nog inte orda allt för mycket om giriga näringslivstoppar. Ordföranden för LO borde inte få ha mer än högst dubbelt så mycket som en lön på LO-genomsnittet om han/hon inte bodde i Stockholm från början och 50% mer om det är en stockholmare. Det är trots allt ansvarsfyllt att vara LO-ordförande, men inte motiverar det tio gånger mer än vad jag får.

En gång kändes det
som om LO var en del av Sverige. Nu känns det som om LO är en del av Norra Bantorget. Eller okej, en del av Stockholm. 68:an ligger ju i den staden.Stockholms sophämtare nära strejk!Strejka i Stockholms drömfabrik också!

Som jag skrev
för ett par månader sen så går det ofta åt helvete när dagens nya "hjältar", entreprenörerna, ska ta över offentlig verksamhet och pressa ner löner och arbetsvillkor eftersom det är vad de tjänar sina pengar på.

Dagens Nyheter skriver
om hur situationen ser ut för sophämtarna i Stockholm. Dessa är nära vild strejk på grund av usla villkor med kraftigt stigande avfallsmängd.


- Förr va, då käkade folk kokt potatis på måndagen, stekt på tisdagen, mos onsdagen och så blev det pannkaka på torsdagen. Fredagen var vikt åt radhusbiffen och sen var det tomt i kylskåpet. Nu storhandlar folk, jobbar över och hinner inte käka upp maten de köper. Jag lovar, mängden sopor har ökat ofantligt, tro mig, jag har varit i branschen i 27 år...


Första gången jag såg en sopbil med namnet Liselott Lööf på undrade jag hur länge det där skulle hålla, för man fick Berlusconi- och Napolivibbar direkt. Nu har det visat sig vad Liselott Lööf tjänar sina pengar på: knäckta sophämtarryggar.

Nej ut i strejk för tusan!
Liselott Lööfskan kan gott hämta soporna själv. Hon kan ändå inte ersätta er med några brytare, för så jävla många med lastbilskort finns det inte.

Snett över gatan släpar Peder Murell på en pirra med sex sopsäckar med så där en 250-300 kilo surt stinkande hushållsavfall, det droppar odefinierbar vätska ur illa knutna påsar och Peder svär när en av dem går sönder och innehållet smetas ut över trottoaren.

- Fast det kunde vara värre. Typ spöregn. Eller svårforcerade snövallar på gatan.


Sånt har jag också sett efter att ha tömt sopor på svenska mässan i massor av år. Både inne och ute.

Liselott Lööf ska dumpa priset på entreprenaden med 1,3 miljoner kronor. Det är mer än vad både Berra och Peder får ut i ersättning för sina knäckta ryggar i framtiden det. Men Liselott sover nog gottt om natten.

- Det värsta är att de som bestämmer, de har inte fattat. Konkurrens funkar bara till en viss gräns. Nu har vi människor blivit handelsvaror, utan att någon förstår hur mycket vi jobbar. Vi är beredda att strida för vår sak, säger Berra som skulle få sin lön sänkt med mellan 20 och 30 procent samtidigt som han förväntas jobba mer om han skrev på.

Ni fattar ju själv att vi inte kan ha det såhär. Eller det kanske "funkar" tills slipsnissarna själva blir konkurrensutsatta?

- Det finns en gräns för vad vi tål. Den är nådd, säger Berra Ramhquist.

GAIS ska INTE bolagiseras!

Herre min gud.

Nu pratar folk om att GAIS borde bolagiseras på gais.nu.

Och som argument för det anför en person att GAIS inte är Barca eller ens tillhör toppskiktet i Sverige!  Antingen tror han att det är en fördel att vara en väldigt liten spelare på en jättestor plan eller också tror han att det bara går att byta tillbaka till föreningsform igen senare.

Jag har läst för mycket
marknadsföring, fastighets- och företagsekonomi! Hjälp!

Vanans makt är stor!

Har ni vant er vid att se partibeteckningar med stor bokstav ännu? Jag trodde att det skulle ta for ever att göra det, men insåg redan idag att jag har vant mig.
 
Det ser inte SÅ illa ut i alla fall.

Ny Martin Ingvar äntrar scenen?

Nu görs ånyo attacker på kampsporter från en hjärnforskare. Den här gången heter han Nicklas Marklund. Har aldrig hört talas om honom förut, det brukar vara Martin Ingvar som låter sitt hat mot sporter där man rör vid varandra välla ut.

Anyway, den här gökens tes är alltså att Ingos demenssjukdom var ett resultat av boxningen. Kan så vara, men det vet varken han, jag eller någon annan säkert. Det är även helt obstridbart att boxning - särskilt proffsboxning - ger skador på hjärnan.

Men det gör ishockey också, minst sagt. Amerikansk "fotboll". Rugby. För den sakens skull kan du få ett stenhårt skott i skallen på en fotbollsplan och dö direkt om det vill sig illa. Jag minns hur GAIS L-G Carlstrand fick en svår skallskada sedan han trillat i en nickduell i början på 2000-talet. Fältritt är direkt livsfarligt med dödsfall varje år...

I slutet av artikeln skriver han om hur illa det är att "Tyvärr verkar ännu värre avarter av kampsporter som tillåter sparkar mot huvudet bli allt populärare och kan följas i många TV-kanaler på bästa sändningstid. I vilken omfattning dessa andra kampsporter, exempelvis kickboxning och K1, leder till hjärnskador är idag inte känt men naturligtvis är det mycket troligt att så är fallet.".

Det märks att hans ämne är hjärnan och inte kampsporter. Jag har utövat olika former av kamparter och sporter sedan jag var femton år. Den värsta skada jag har fått under den tiden har varit något näsblod, en fläskläpp samt en liten flisa borta från en tand. Han har förmodligen inte en aning om hur svårt det är att sparka någon i skallen (förutsatt att personen står upp då)! Det är inte lätt någonstans! Kickboxningen fick införa en regel om minst åtta sparkar i varje rond på nittiotalet. Varför? Jo för att boxarna boxades med händerna eftersom det är mycket lättare. Arten jag tränar just nu är kyokushinkai karate, en ganska hård och fysisk form av arten som brukar kalla sig "the strongest karate". Väldigt tävlingsinriktad med fullkontakt (utom slag mot ansiktet) som regel. Skulle säga att de vanligaste träffarna är låren samt slag mot mage/bröst. Man kanske sätter en jodan-träff halvhårt var tredje månad? Och de träffarna är som en ganska bra högerkrok ungefär.

Jo jag har tränat boxning också. Nicklas Marklund, och alla andra hjärnforskare, borde vara jävligt glada ju fler arter det kommer där man sparkar mot huvudet istället för att slå.

RSS 2.0