Niklas Wykman bekräftar att han är helt dum i huvudet.Detta kommer att bli svenska soldaters öde i Eritrea.


Här bekräftar ordföringen
för ungmoderaterna, Niklas Wykman, att han är totalt dum i huvudet. Allt inför öppen ridå på Newsmill utan att skämmas.

Han vill att Sverige
ska skicka soldater som skulle gå in i Eritrea för att frita Dawit Isaak. Visst, ett vällovligt syfte kan tyckas. Problemet är bara att Eritrea skulle sparka vår stjärt sönder och samman om vi gick i krig med dem. Eritrea är ett litet, mycket fattigt land med bara hälften av vår befolkning, men de har en vältränad och framför allt extremt erfaren krigsmakt efter de senaste årens krig mot Etiopien, en vansinnigt mycket större granne med ett ännu större krigsmaskineri som trots detta inte lyckades krossa Eritrea. Etiopierna anföll på fem fronter med flyg, trupp och pansar, men lyckades ändå inte med att ta Asmara.

Jag har arbetat med åtskilliga eritreaner under åren. Ingen av dem ger mig själ att tro att en svensk trupp skulle bli annat än utskrattad och nedmejad om de gick in på eritreanskt territorium. En kille i övre medelåldern som kom till Sverige för ett antal år sedan började köra stridsvagn som trettonåring och har mer timmar i strid bakom sig än jag har på arbetsplatsen!

Mot detta vill Niklas Wykman sända ett gäng bleka, halvtränade svenska värnpliktiga som skulle koka bort i den östafrikanska solen innan de kom av landstigningsfartyget. Men okej, jag kan säga ja till en sådan operation: om vi sände en ren MUF-bataljon (kunde möjligen utökas med dårarna i Legion Wasa och Fredrik Federley som gråter öppet när han fått en smäll på käften själv, men inte tvekar att sända pengar till krig så länge det bara är i andra länder folk dör) med Niklas Wykman och Fredrik "Allt blir så bra om vi får bomba" Malm som högsta operativa befäl.

Folkpartister och moderater är alltid snabba att anmärka på att vi rödingar vill leka med andras pengar. Själva är de snabba att vilja leka med andras liv.
 

Ska jag ta det som ett hot, Dragan?

Jag gillar att kolla upp hur det är med föredettingar ibland, både inom popscenen och inom det politiska. Så självklart skriver jag då och då till Dragan Klaric, den numera brottsdömde, från Sverigedemokraterna för att höra hur det står till med honom. Han svarar sällan, och det kan ju bero på att han är upptagen med något (vad det skulle vara vet jag inte), men nu hörde han av sig! Med en länk som går till en adress jag inte bott på de senaste tre (eller är det fyra?) åren...Well. Som jag
svarade honom blev jag inte ett dugg rädd sist nån kompis till honom hörde av sig och försökte låta manlig i sitt framvästa telefonhot trots att han mer påminde om en fjortonåring som ska ringa en tjej första gången, och jag blir inte rädd nu heller. Den dag jag blir rädd för ett gäng totala åsnor som Sverigedemokraterna ska jag sluta med politik. Ni lär ju få göra det ni eventuellt har tänkt själva eftersom INGEN gillar er, och det jag har sett av er medlems/sympatisörsstock i Göteborg imponerar inte.

Så Dragan, ska jag ta detta som ett hot eller som ett skämt? Jag fattar inte.

Leta på rätt ställe!
Fredrik Malm?

Liberalerna gråter tarmarna ur sig nu igen.

Det är en (troligen) folkpartistisk valarbetare (medieuppgifterna är otroligt dåliga, men högern betraktar dem förstås som sanning då det gagnar deras syften) som fått en fläskläpp på ett torgmöte någonstans i Stockholmstrakten.

Han skulle ha fått
det då han enligt uppgift försökt försökt hindra (Fredrik Malm går så långt att han pekar ut Nätverket mot rasism fast han skriver "Nätverket för rasism" eftersom det står i tidningen att det var en man av turkisk härkomst som var inblandad, och Fredrik Malm vet  ju, eftersom han är gift med Gulan Avci att turkar inte kan bete sig som svin rent biologiskt och av den anledningen åka på en smäll. Jag är ju gift med en sydamerikansk tjej och vet att Tito Beltran garanterat genetiskt är oskyldig till det han dömts för samt att Dogge aldrig ens smygrökt tobak) någon från att slita ner deras plakat eller klottra på dem (här går uppgifterna också isär).

Någon skriver
att "de kastade röd färg på plakaten". Men snälla!

Jag tror inte för fem öre på att det var personer från Nätverket mot rasism som eventuellt klappade till valarbetaren (om han nu var det). Det kan lika gärna ha varit någon packad eller påtänd stolle som gjorde det. Jag har själv blivit verbalt attackerad - företrädesvis på mycket långt håll - när jag har valarbetat, men även blivit hotad med kniv på Första majGötaplatsen av en äldre man som mycket väl hade kunnat vara medlem i Contra, så långt in i dimmorna var han.

Folk ber en dra åt helvete när man valarbetar, vissa låtsas inte se en och går rakt på en, i tron att partitröjan man bär gör att de ska kunna bete sig hur de vill mot en. Folk har spottat rätt framför mina fötter. En kamrat har varit med om att en jävel på en 250 kubiks cross gjorde en burn out i lösgrus rätt framför henne. I Torslanda blev våra små SSU:are mordhotade av aktiva nazister när de hade torgmöte där.

Sånt här händer hela tiden i en valrörelse. Tyvärr. Jag har varit med om att kompisar fått sitt material stulet rätt ur handen och kastat på gatan. Det har inte hänt mig personligen, men tillräckligt ofta för att folk ska tycka att det verkar vara en kul grej att göra. Varför skulle vanligt folks förmåga att bete sig som svin mot valarbetare upphöra vid sossarna och bara drabba vänsterpartier? Det kan lika gärna varit en sån allan-ballan unge på 25+som åkte förbi en kamrat i Lysekil och gjorde en drive by shooting med en supersoaker med färgat vatten i på en facklig uppsökeriturné.

Men, och det här
kan komma som en överraskning för er liberaler som inte ser verkligehten så ofta: det är inte alltid det är organiserat vänsterfolk som är förbannade på er och era budskap. Er regering drabbar de flesta på något vis.

Jag beklagar fläskläppen som snubben åkte på (om han nu gjorde det). Det gör klimatet hårdare för oss alla som arbetar politiskt. Det jag vill säga är att ni ska ta det lite lugnt innan ni skriker efter giljotinering. Fast det är ju en liberal specialitet. "Liberals - cappin´folks since 1789" typ;)

Håll lite bättre ordning på era möten i framtiden, vi har alltid security eftersom vi ser att det behövs, så kan ni förhoppningvis undvika sådant i framtiden.

Lyssna på Kjell!

Kjell Pettersson, medlem i Socialistiska Partiet och på listan för Arbetarinitiativet berättar vad han vill med kandidaturen!

Piratpartiet pirater på riktigt!

Piratpartiet är totalt livsfarliga för de som inte har pengar.

Att rösta på ett parti vars ledare beskriver sig som monumentlat ointresserade av statsbudget och fördelningsfrågor är inte bra för någon annan än de som redan har pengar.

Piratpartiet har tagit ställning för och emot och är en lika genuin klassfiende som vilket annat liberalt parti som helst.

Jag visste att de inte räckte till. Har jag någonsin hört en oseriös förhandlingstaktik så är det Piratpartiets. Men de hycklar ju inte med att den bygger på svek, det gör de andra.

All cops seem to be bastards!

Åh fy fan vad man blir arg när man ser såna här bilder!!! Eländiga poliser, kan ni inte hålla igen på ert äckliga övervåld någon gång? Får ni en kick av det eller vad är det frågan om egentligen?

Studentockupation i London

Studenter på London Met University ockuperar Campus i protest mot nedskärningarna och är en uppföljare till en strejk som facken UNISON och UCU genomförde förra veckan.

John McDermott rapporterar.

Hota inte FK:s personal, hota systemet istället!

Hoten mot Försäkringskassans personal ökar, skriver Aftonbladet idag.

"Det är oacceptabelt"
trumpetar chefen.

Oacceptablet? Ja.

Förståeligt? Fullständigt.


Men det är ändå synd, det är inte Försäkringskassans golvpersonal hoten borde riktas mot utan mot det skitsystem vi har som värderar en människa i kronor och ören, och ytterst mot systemets förespråkare. Det system som inte går att rösta bort, eftersom hela vårt samhälle vilar därpå och som alla partierna i riksdagen antingen förespråkar direkt eller inte bryr sig om att kritisera i realpolitikens och borgfredens namn.

Hur ser Nicke ut?
Har fått ett rätt stort antal förfrågningar genom åren om hur jag ser ut. Vissa har frågat om jag finns till och med. Ja, jag sitter här och skriver, så det måste jag ju nästan?

Så dum att jag
lägger ut en porträttbild på mig själv, det får ni faktiskt ursäkta att jag inte är. Det fanns en bildbyline på mig på LO-bloggen, de som var med på den tiden minns den. Jag har inte lyckats hitta den på nätet. Om någon orkar lägga energi på det, be my guest.  Den togs när jag var ung och rask.

Men nu har jag hittat en maskin där man får göra om sig till LEGO-gubbe. Och det har jag gjort. Den blev faktiskt riktigt lik, borde varit med jeanslik färg på brallorna, men det får ni tänka er helt enkelt.

Lite bilder

Lite bilder från min senaste Stockholmsresa. Det fanns en tid när svensk fackförening vågade säga sanningen om saker och ting. Bilderna är från 70-talet och framåt.Ett plötsligt påminnande om hur fort reaktionen kommer i en borgerlig värld.
Moderaterna ville inte ens beklaga bombningarna av La Moneda, presidentpalatset.Sånt här skulle man ALDRIG se i fackföreningspress numera.Även reklamen var från en annan tid. FFS, kolla frillan på han som "kör"!Tekniken är inte heller state of the art men hetaste skit just då. Apropå frillor ja...-Du skrev fel, det skulle ju stå "främja"! - Ta det lugnt, det blir bättre såhär!Inget är så vackert som förbannade människor!Förmodligen gäspar den här snygga pitbullisen bara. Det brukar vara så på bilder där de ska se farliga ut.Jag är riktigt stolt
över mina arbetskamrater på jobbet och kamrater i fackföreningen idag. Nya numret av Fastighetsfolket hade kommit och låg och väntade på hallmattan. Förutom en rätt trött ledare från min förbundsordförande Hans Öhlund (som jag omedelbart svarade på) var där en insändare från gänget som städar på Lindholmen. Den är så vacker! Jag ska återge den för er:

"Vi städanställda på xxxxxxx Ericsson Lindholmen, protesterar mot  de ansvariga för AMF-skandalen och önskar att ordföranden Wanja Lundby-Wedin får lämna posten omedelbart. Hon är ovärdig att representera ärligt arbetande LO-medlemmar!

Vi ifrågasätter systemet med pamparnas extraknäck i en massa styrelser. Har de för lite att göra? Sänk LO-ledarnas löner till medlemmarnas nivå + 10000 extra därutöver. Vi vill se en kultur där fackliga förtroendeposter ska vara våra högsta hedersuppdrag - och inga plattformar för karriärister. Smaka på ordet "heder", Lundby-Wedin. TIllåt inga extraknäck" våra representanter ska lägga all tid på våra frågor!

Stäm Elmehagen om han inte betalar tillbaka våra pensionspengar på 62 miljoner. Människan tjänade ju 42 miljoner under sin tioåriga anställning på AMF. Det borde räcka för den gamle mannens återstående levnad, även om han äter kakor varje dag."

Tod och arbetskamraterna Ilona, Christer, Fahma, Naowarat, Singh och Funda på xxxxxxx
."

Det ni, vänner, är ilska direkt från golvet, rätt från arga LO-medlemmar. Det gör säkert ingen skillnad på kort sikt, men på lång sikt kanske vi kan välta den roffarkultur som LO nu är en lika stor del av som Svenskt Näringsliv.

Kör hårt, killar och tjejer!


PS: jag har valt att kursivera företagsnamnet för att dölja det för de jävlar som sitter på en firma som bolaget har hyrt för att söka av medierna för att hitta sammanhang där bolaget skulle kunna misskrediteras. Jag fick när jag var ordförande i verkstadsklubben samt sekreterare i koncernfacket en utskällning av en hönsig personalchef samt en distriktschef för att jag hade undertecknat en insändare med bolagsnamnet, och jag hoppas fan att kamraterna slipper detsamma nu. DS.

Luftfartssabotage!

Ett antal små besvikna fans till loserklubben Djurgården blev så besvikna över Kattegattstorsken mot Malmö Iff Iff (där förre GAIS-spelaren Wilton "Batata" Figueredo nätade) att de blev avslängda av planet de skulle resa hem till Tjockhult med igen. Ytterligare att par är gripna misstänkta för luftfartssabotage och misshandel..

En annan har ju
kuskat land och rike runt med buss och tåg (dock aldrig flyg) till fotbollsmatcher, och man har ju blivit vittne till en massa dumma grejer. Dock inget lika dumt som detta. Luftfartssabotage är nämligen inte vilket litet småbrott som helst, det räknas som ett allmänfarligt brott och ger maximalt fyra års fängelse.

Det är om det är ringa.
Är brottet grovt dömes till fängelse lägst två år, högst tio år eller livstid. Ja, ni läste rätt. Livstids fängelse. Det riskerar de små grinkillarna. Kan bli svårt att förklara för chefen på jobbet som inte hade en aning om att man var en fullblodshuligan.

Nu tror jag givetvis inte att de kommer att bli dömda för det, men det visar än en gång på att det är värt att tänka till innan man gör något riktigt riktigt korkat. Som att börja hålla på Djurgården till exempel.

När borgare talar sanning...Do you take milk and sugar with that, professor Bullshit?


...så brukar sossarnas, vänsterpartiets och miljöpartiets
siffror gå upp. Nu har inte borgarna talatr sanning på väldigt länge, men jag minns hur det kan låta.

Det här klippet kommer från den legendariska samhällsserien "Striptease" med Janne Josefsson. I det här avsnittet är professorn i nationalekonomi, Marion Radetsky, gäst. Han har en brutal kur för att lösa arbetslösheten. Vi som arbetar i det som professorn har mage att kalla "manschettyrken" ska sänka våra löner med hälften och bo i kollektiv för att finansiera våra liv.

Marion Radetsky arbetade
sist jag hörde något om honom, som professor på Umeå Universitet. Han har säkert en lön på runt 800000-900000 kronor om året. Han satt som Carl Bildts ekonomiansvarige i den borgerliga katastrofregeringen 1991-1994 och han har fungerat som något av Carl Bildts mentor i makroekonomiska frågor. Något att tänka på för er som tror på att moderaterna har förändrats.

Behöver svenska fackklubbar frukta sitt förbund om de säger sin mening?

För jävligt, men inget jag är direkt förvånad över. I det här reportaget från Konflikt om facket i Sverige säger en verkstadsklubb från IF Metall nej till att medverka i radio av rädsla för repressalier, och det är garanterat inte från ledningen av företaget man fruktar de repressalierna.

Olle Ludvigsson, arbetarkillen
som godkände de enorma utdelningarna till Volvos aktieägare samma vecka som de sa upp senaste vågen anställda sitter med också. Han diskuterar med Jan-Olof Carlsson från Volvo i Umeå. Samma företag, samma fack men helt andra insikter dem emellan. Enjoy!

Hanna får smisk av kristdemokrater!

Hanna Wagenius (C) får stryk i horerifrågan av sina egna, lite äldre nästan-partikamrater. Det står att läsa på den digitala skithögen Politikerbloggen, och dit vägrar jag att länka, så jag klipper in texten här istället.

"Centerns ungdomsförbund har med styrelseledamoten Hanna Wagenius i spetsen drivit i gång en massiv kampanj för att legalisera köp av sexuella tjänster i Sverige. En rad myter om sexköp florerar i debatten och det är hög tid att nyansera diskussionen.

I stället för att vänta in regeringens utvärdering av sexköpslagen väljer Hanna Wagenius att sprida myter om sexköp i tv-nyheter, debattartiklar och bloggar. Hanna hävdar att de svenska prostituerade har fått det sämre sedan sexköpslagen trädde i kraft. Detta är en osanning. Många har uttryckt tacksamhet över lagen eftersom den betonar att det inte är de prostituerade som begår ett brott utan sexköparna, dvs. de som upprätthåller efterfrågan. Den som säljer sex kan därmed känna sig helt fri att vittna i en rättegång eller att anmäla våld till polisen utan att befara några som helst repressalier själv.

Ett land som har en öppen och fungerande sexmarknad kommer alltid att locka till sig människohandel och tusentals kvinnor, flickor och pojkar kommer att fortsätta utnyttjas då de som står bakom sexhandelns kan tjäna enormt stora summor. Tack vare sexköpslagen har Sverige inte haft samma negativa utveckling när det gäller människohandel för sexuella ändamål som de länder som legaliserat köp av sexuella tjänster. Sexköpslagen har gjort den svenska marknaden svårare och mindre attraktiv för de kriminella nätverk som exploaterar människor för sexuella tjänster. Orsakerna till detta är flera:

- Det är svårare, mer kostsamt och mer riskabelt att marknadsföra kvinnor här än i länder där sexköp är tillåtet.
- Kunderna är medvetna om att de begår ett brott, vilket bidrar till att många avstår.
- Allmänheten kontaktar polisen när de misstänker att prostitution eller människohandel pågår.
- Gatuprostitutionen är marginell, vilket medför färre impulsköp på väg hem från jobbet.
- Polisen kan via Internet få samma information som sexkunderna och därmed en god överblick över verksamheten

Hanna Wagenius har tagit fasta på två myter: Att prostitutionen skulle ha gått under jord och att sexköpslagen bidrar till att de prostituerade måste arbeta under farliga, oskyddade förhållanden. Prostitution har dock alltid varit en mer eller mindre underjordisk verksamhet och det är fortfarande så att den sexuella tjänsten utförs på en avskild plats. Prostitution är ofta sammankopplad med våldsbrott och naturligtvis skulle dessa brott förekomma även om det vore lagligt att köpa sex. Den prostituerade är lika utsatt i den enskilda situationen när köpare och säljare möts.

Bilden av den lyckliga horan måste nyanseras. Forskning kring prostitution visar att det i många fall finns ett samband mellan tidigare sexuella övergrepp och prostitution, men detta är ingenting som uppmärksammas i debatten. Inte heller poängteras det att majoriteten av kvinnorna som prostituerar sig tvingas in i prostitution på grund av fattigdom och utsatthet. Att det aldrig förekommer kvinnor som uttalar sig om prostitutionens förträfflighet efter att de avslutat ditt liv som sexsäljare borde också säga mycket. Frågan om vad som är ett fritt val problematiseras sällan.

Sexsäljaren har varit i fokus i den senaste veckans debatt, men nu är det dags att diskutera och synliggöra sexköparen och prostitutionens samhällsstruktur. Vi kan inte acceptera att någon, år 2009, ska få köpa en annan människa, om det så bara är en kropp. Detta är en form av modern slavhandel som inte hör det civiliserade samhället till. Målet måste vara att skapa ett samhälle utan torskar och hallickar där sex inte är en vara eller en tjänst som någon kan köpa. Grunden för all sexualitet måste vara frivillighet och ömsesidighet – först då kan man tala om en frigjord sexualitet. Sex mellan samtyckande människor skall vara gratis. Att betala för sex medför att säljaren hamnar i beroendeställning till köparen. Först när sex är gratis kan vi tala om ett fritt val och detta borde en självklar utgångspunkt även för den som kallar sig liberal."

Kristdemokraterna, dessa inskränkta, bibelsvingande navelskådare, annars övertygade om sin egen rasmässiga och religiösa förträfflighet som nästan inte har fattat någonting alls efter att hjulet uppfanns har alltså begripit detta! Denna självklara sak som en mängd unga människor med Hanna Wagenius och det manliga drägget av liberaler som likt hundar kring en löptik hänger på "Isabella Lunds" blogg i spetsen, vägrar att ta in. Man undrar var (enligt egen utsago) ytterst monogama Hannas intresse ligger i den här frågan?

Nästan lite av ett hallelujah-moment!


Gustav säger vad många tänker.

Gustav från (V) i Göteborg säger i det här klippet vad många tänker om sossarnas antifackliga debattartikel i Göteborgs Posten tillsammans med alla borgarna samt Miljöpartiet som redan bevisat sin antifacklighet många gånger om. Med sådana fiender behöver borgarna inga vänner!

Ruttet, Anneli, riktigt ruttet av dig att skriva den artikeln!

Han var på allvar! Nä! Jo-o, för det sa Jimmie!

Jag tog inte Sverigedemokraterna på allvar innan heller, men jag vet att det finns folk som gör det.

Här är deras senaste klavertramp och det yttersta beviset på att man inte ska rösta på dem. Kan man inte skratta åt sig själva och sin egen -ism är man fan i mig livsfarliga!

Ishacka! Ishacka! Ishacka!  ;)

Börja hora, Hanna, så ska jag respektera din motion!

Hanna Wagenius från CUF, den dag du själv eller någon du känner och älskar säljer hålen på gatan eller bara för att du måste ska jag respektera din liberala inställning i horerifrågan. Det gäller för övrigt svansen av liberala pojkar som hänger på "Isabelle Lunds" blogg också och är överlycklig över att de har hittat någon som påstår sig vara hora och nöjd med det som de kan använda som exempel på hur bra det är när man får "välja".

Liberaler är det allra farligaste som finns för alla som säljer arbetskraft, inte ens nazister är farligare för oss som kollektiv även om liberaler inte är farliga för oss som enskilda. Detta eftersom de saknar allt som ens avlägset påminner om förmåga att tänka i flera led.

Den fråga som Hanna Wagenius nu tar upp kan leda till att horeri blir betraktat som ett seriöst arbete. Det kommer, om vi ska ha någon som helst konsekvens i det här landet och liberalerna inte ska riskera att falla på eget grepp i moralfrågan att medföra att man måste söka (och riskera att få!) lediga arbeten som hora vid arbetslöshet för att inte bli utstämplad från a-kassan!  

Hade det varit så jävla kul
tror jag att "Isabelle Lund" hade knullat gratis, ser ni. Om hon kunde få pengar någonannanstans ifrån som täckte de utgifter som hon vant sig vid som relativt lyxig hora så vill det till att man tänder rejält på själva grejen att sälja hålen för pengar. Jag hade i alla fall arbetat gratis om det hade varit så kul, även om jag aldrig kommer att anse att det går att jämställa horeri och ett vanligt jobb. Jaja kalla mig moralist ni, det skiter jag i, jag är stolt över att ha moral i kroppen.

Vad hände med er enda andra "lyckliga hora", Roshina Sambo från Varberg förresten..?

Nej, sexköpslagen är INTE lyckad
, men så fan att den ska ges upp bara för det. Ska vi resonera på det viset kan vi lika gärna införa fri fart på alla vägar i landet eftersom skitmånga kör alldeles för fort och risken för att åka fast är jätteliten.

Självklart måste polisen
tillföras mer pengar så att de kan utföra ett bra spaningsarbete på torskarna (hur många av de liberala pojkarna på "Isabelle Lunds" blogg skulle åka fast då? Hur många ministrar? Företagsledare? Partisekreterare? Tjänstemän på departementen?) och straffvärdet höjas så att vi tydligt markerar att det aldrig är okej att köpa någon annans kön för att tillfredsställa sin egen könsdrift - även om det finns ett fåtal som vill och de har en jävligt käftig lobby som gapar på i egenintressets namn...

Det är underbart att vara gaisare... sen när då?

Fan alltså, GAIS att ni måste förlora på det viset så ofta som ni gjorde i kväll mot fucking äckliga Djurkyrkogården också av alla jävla lag!

När GAIS spelar som de gjorde så vet man det redan i sjuttiofemte minuten: det är kört. Så och denna gång.

Enda trösten är att blowitt fick stryk av Elfsborg med 2-0.

Vänta här nu... Det här såg jag skulle komma som en tårta i fejset!

Tja, visserligen borgarmedia med ett intresse, men såna här artiklar visste jag skulle komma den dag som sossarna valde Mona Sahlin till partiledare. Hon, plus all skit som varit nu med LO-toppens klassvek och sossarnas och Miljöpartiets (all heder till Vänsterpartiet som vägrade skriva under det fientliga dokumentet) klara antiarbetarlinje i Göteborgs hamn bäddar för sånt här:

"
Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin i Skops senaste mätning om vem som är skickligast på att leda en regering.

Av de tillfrågade svenskarna svarar hela 73,9 procent Fredrik Reinfeldt på frågan om vem av statsministern och S-ledaren Sahlin som är skickligast på att leda en regering. Endast 26,1 procent väljer Sahlin. Jämfört med den förra mätningen, som genomfördes februari/mars, har gapet mellan de två ökat från 44,3 till 47,8 procentenheter.

Och inte ens de egna tycks vara helt frälsta. Av de socialdemokratiska väljarna väljer 45 procent Reinfeldt, enligt mätningen. LO-medlemmarna är än mer skeptiska. Där föredrar en majoritet, 59 procent, statsministern.

Reinfeldt å sin sida har ett kompakt stöd från de borgerliga sympatisörerna — 97 procent svarar att de tycker att han är skickligast.

Överlag är Sahlin mer populär bland de yngre, medan Reinfeldts stöd tycks öka med åldern.

Skop har också frågat vem som är roligast och trevligast som bordsgranne och här är det, trots att Reinfeldt rycker ifrån, betydligt jämnare. 58 väljer procent M-ledaren och 42 procent Sahlin."

(TT)


Dagens utmärkelse!

Jag glömde sånär bort det. Dagens fräckaste (på ett uselt sätt) måste gå till Transportarbetareförbundet med sina t-shirts där det stod "Transport - facket för hamnarbetare".

Fy fan vad dåligt.

Utkast: Idag är ...

Idag är det Första Maj och jag sitter här tidigt på morgonen och lyssnar på P1 och ett program som heter "I Sverige finns inga klasser".

Där hör man de mest absurda inlägg om att det inte skulle finnas ett klassamhälle i Sverige idag. Att höra en elev på Lundsberg lite besvärat förargat med lite forcerad röst hävda att det inte spelar någon roll i Sverige idag är så ... roligt, faktiskt. Det ger lite insyn i hur världsfrånvända de som går på Lundsberg och Sigtuna faktiskt är.

Ut med er nu!

SAC - garanterat störst i stan.

Jag visste att det skulle hända. SAC:s demonstrationståg var överlägset störst i Göteborg i år. Vi var mellan 2500-3000 pers. Bara förra året var vi 1700, och då spöregnade det från morgonen till kvällen. Idag sken solen som smält honung, staffen badade i Sponsringen och livet var lätt och roligt trots ilskan över bland andra Volvos tjuv och rackarspel ute på Tuve.

Det roliga var att Vänsterpartiet garanterat var runt 1500 pers. Ärrarna var skitmånga i år för att vara dem, säkert 500, och RS tåg såg jag inte så mycket av, men garanterat något liknande.

Sossarna hade nog inte så kul. Bara runt 1200 pers o tåget och ingen vet hur få på Götaplatsen. Jag var i alla fall inte där. Men det är inte så underligt, folk har rätt att vara arga och besvikna på LO och sossarna. När Anneli Hulthén går ut i debattartikel tillsammans med borgare och miljöpartister om hur rätt det är att skära ner på hamnarbetarnas arbetstider och deras säkerhetsarbetare och hur bra det är att vilja privatisera hamnen, ja då ska hon stå där själv och skämmas på ett ödsligt Götaplatsen med bara de närmast sörjande samlande.

Vi i SP hade inget eget tåg utan vi gick i valfria. Förutom att ljudanläggningen ballade ur lite då och då tycker jag att apellerna var mycket bra.

Nästa år blir vi
garanterat många fler! Oavsett om vi tagit över eller inte, som Anneli, SAC:s konferencier sa!

And remember: your means of production are belongs to us!

RSS 2.0