Vad har borgarna lyckats med?

Vad har borgarna lyckats med under sitt ömkliga första år i regeringsställning på tolv år?

Foto-Lasse har svaret!

http://fotolasse.se/index.php/samhalle/en-annan-manniskoras.htm#comment-144550

Dra åt helvete IFK Göteborg!

image11

Jag har svårt
att med ord beskriva hur mycket jag missunnar IFK Göteborg och deras medelmåttor till fans det SM-guld de just nu håller på att spela sig till. Enda trösten är att vädret är hemskt även med Göteborgsmått mätt, så med lite tur är de värsta hånflinarkukarna hemma från jobbet med förkylning i morgon.

Rätt ofta stöter
man på pundhuvuden till blåvitare som på det lite underlägsna krypande sätt som blåvitare alltid pratar med gaisare på, frågar en om man som gaisare inte hellre ser guldet gå till "staden Göteborg" än till "ett stockholmslag". De ställer frågan lite menande, som "kom igen nu DET kan du väl i alla fall ge oss". Jag har alltid misstänkt att de vet att det bara är speciella människor som GAIS attraherar. Och när man talar om att, nej aldrig i helvete, vad tror du, skulle du hellre se att guldet gick till GAIS? så ser de så här hundvalpigt stötta ut och samtidigt lite skrämda ut. Som sagt, bara medelmåttor attraheras av den lätta vägen och håller på Blåvitt. Ungefär som de som håller på Manchester United.

Jag hatar alla guldkandidaterna i årets allsvenska med en lidelse som jag inte vet vad jag ska göra med ibland. Oftast försvinner den med en timmes säckträning. Mja, Kalmar och deras supportrar behöver jag ha så oerhört lite med att göra i och med att ingen vettig människa utanför deras mörka hörn av landet håller på KFF så de stör jag mig bara lite på.

Men IFK:s fans
måste jag stå ut med att ha omkring mig jämt och ständigt och därför får ni er ett fett långfinger till er och er vidriga klubb;

Dra åt helvete.

Dagen påverkad av "galen" japan

Lördag middag och eländiga TV3 kör ett "Heroes"-maraton. Min sambo älskar det, så hon ligger såklart i soffan och har en underbar dag.

Jag å andra sidan har det inte. Vi bor i en tvåa, så jag kommer inte undan ljudet från teven och den där förbannade japanen som kan böja tid och rum eller vad han nu pysslar med! Jag hatar hans röst mer än en gaffel mot en tallrik! Han pratar inte, han gal som en jävla tupp! Varje gång han öppnar munnen kommer det ut ett kuckelikuuuuuu! Nanda-jåååå....

På jobbet kom vi förresten fram till att "Heroes" främst är ett program som killarna verkar avsky och våra flickvänner/bekanta gilla som tusan? Undrar varför? Jag är ju gammal serietidningsnörd med Marvel Comics som favorit (utom "fantastiska fyran" de suger!) och när "Heroes" annonserades såg jag fram mot jula. Men det är ju bara en massa psykologidravvel...

Men helt sur
är inte dagen hittills! Den underbara människan jag lever med (trots att hon har taskig seriesmak;) väckte mig 10:30 med nygräddade pannkakor med lönnsirap och nybryggt kaffe. Kan en kille bli mer än kär av sånt? Dessutom räknade jag ett kapitel i matteboken. Hade 57 rätt av 67 uppgifter och de flesta felen var rent slarv! Tjohoo!

Jaja, ska äta andra frukost strax och sticka upp till Skatås och pumpa stål.

Lönearbetet kräver en kropp i form.

Säga vad man vill om den svenska högern...

...konsekvent är den då verkligen inte!

En kille i MUF Luleå som heter Jonas Grafström ondgör sig över att den lille sextonåringen Anton Bergsmark i SSU Södra Stockholm skrev det han gjorde om att den där överklasskillen blev ihjälsparkad i Stockholm. Visserligen reagerar han med all rätt, för det kan aldrig vara okej att man blir ihjälsparkad på gatan, och om inte ens överklassen med alla sina möjligheter går säker blir det etter värre för oss arbetare.

Poängen är
att Jonas Grafström är en (jag tar bort den mindre smickrande termen hycklare då Grafström visat sig kunna argumentera för sin sak) smula ur kurs anser jag. Han går på om att han inte ens tror på termen klasshat och lite längre ner i bloggrollen går följande rader att återfinna: "

Castro är död


Norra skåne

Hörde på avvägar denna underbara nyhet.

Inget har kommit upp i nått större media så får se om det stämmer. Mest troligt inte tyvärr
"¨*

Vad säger det om ditt eget klasshat, Jonas Grafström???

*)
Min kursivering

En högerbloggares hjärta.

Jag har ofta undrat om vissa högermänniskor verkligen har hjärtan, om de har förmågan att känna inför något som inte är pengar, om det inte är som i Astrid Lindgrens "Mio min Mio" att de likt Riddar Kato har en sten i bröstet och en järnklo till hand.

Well, har i alla fall hittat en som inte motsäger den tesen.

Efter "Uppdrag granskning" igår har ingen av högerbloggarna ens kommenterat det vidriga som utspelades. Inte så konstigt, det ingår ju i deras politik att det ska vara på det viset. Marion Radetski, ekonomisk rådgivare till regeringen Bildt och stenrik professor i nationalekonomi vid Umeå universitet tyckte ju själv inför Janne Josefssons kamera i programmet "Striptease" på nittiotalet att vi i "manschettyrkena" skulle nöja oss med sådana löner "eftersom de inte presterar för större värden".

Men nu har jag
hittat en! Han skäms tydligen för sina åsikter eftersom han väljer att vara anonym, men väl ansiktlös har den fege fan inga bekymmer med att basunera ut att det är synd om de som driver företaget som har hållit sig med livegen slavarbetskraft. Mäste säga att svinet han har på bild är talande för hans åsikter.

Här är mörkermannen!


http://kretiner.blogspot.com/2007/10/skitprogram.html

Framtiden i det borgerliga Sverige!

Titta på "Uppdrag granskning" i kväll ni som kan, för ni får se en bit av det Sverige som väntar er när moderaterna har lyckats med sin kampanj mot fackföreningen och arbetsrätten, som de redan till stor del har lyckats med i min bransch, vi har blivit av med så många medlemmar genom deras fördyrande av a-kassan att nästa avtalsteckning inte kommer att bli lätt. Eller det är det aldrig, men svårare i och med att vi kommer att ha mindre medlemmar att hota med att ta ut i strejk.

I alla fall, det kommer handla om de arma stackars jävlar som slavar med att städa hos hamburgerkedjorna och precis som fallet var med städningen i tunnelbanan som SEKO raidade för ett antal år sedan verkar de ha fått lön i förhållande till var de kom ifrån. Några kollektivavtalsenliga löner var det inte fråga om och det är det garanterat inte här heller.

En kille från Kamerun
har haft 37 spänn i timmen, garanterat inga försäkringar, övertid, pension, semester eller OB. Med fastighets avtal (HRFs avtal är sämre, men det används antagligen pga industriavtalsprincipen) skulle de haft minst 90 kronor! Antagligen en slant över, men jag kan inte tariffen i huvudet!

Ja men ni fattar
! De här killarna och tjejerna har inte behandlats schysst! McDonald´s med kollegor i regnskogsmördarbranschen har definitivt inte tagit sitt ansvar för om man köper tjänster till de priserna ska man ana oråd om man inte har bott i en garderob hela livet.

Det här är vardag för massor med människor i servicesvängen varje dag över hela världen. De arbetar heltid men är så fattiga att de inte har råd med livets nödtorft. I vissa länder är den här slavlönen lagfäst, i Sverige har vi fri lönesättning som ska regleras genom avtal. Befinner man sig i en så utsatt situation att man tar ett sånt här jobb är det lagligt att arbeta för summan, men det är fortfarande inte lagligt att arbeta svart eller att låta någon arbeta svart!


Och det här
tycker mängder med borgerliga sympatisörer är fullständigt i sin ordning! Det är ju frivilligt så då måste de ju vara nöjda? Javisst, det tror jag också. Åh hoppas verkligen jultomten kommer i år så jag äntligen får träffa honom!

Fotbollsidioter och Göran Persson!

Alltså, den här dagen har bjudit på två saker, förutom jubelidioter som tror att plast och sågspån är papper... Göran Perssons nya bok och de galningar som slåss i fotbollens namn.

Jag börjar med Persson.

Det kan inte vara
någon hemlighet för de som känner mig och er som läst min blogg ett tag att Göran Persson inte tillhör mina favoriter. Jag har till och med mailat Marita Ulvskog och krävt att han ska uteslutas ur SAP för jag tycker att han skämmer ut partiet(trodde någon att jag fick något svar? Ha ha ha!). Tyckte jag i och för sig innan han avgick också, men det är lite hårt att kräva att statsministern ska uteslutas ur partiet typ.  Den mannen är verkligen something alltså! Nu sitter han verkligen och drar åt skygglapparna så att det stasar i skallen på honom!
Både han och jag deltog i valrörelsen 2006 och jobbade som små blå(ha ha!), men han gled runt i flyg och limo med sina ja-sägare ständigt på plats. Jag rörde mig i hela Göteborg, i city och förorter, bland vanligt folk. Och nittio procent av dessa som sade att de inte ville rösta på socialdemokraterna angav Göran Persson som orsak till det! Ingen jävla fastighetsskatt! Enda gången på en månad jag ens debatterade den var med en moderat surfitta på Frölunda Torg! Jag tycker fan det är helt sanslöst att han inte begriper! Vi föll inte på någon skatt överhuvudtaget!! Det var folks dislike, i vissa fall till och med hat, mot Göran Persson och hans fläskiga omoderna ledarstil!! Fatta det till sist, karl!!! Valrörelsen igenom fick vi skit, blev utskällda och hånade för Göran Persson. En karl på Kortedala Torg skulle röstat på sossarna om vi inte haft Göran Persson som partiledare, och varken (v), (mp) eller borgarna var ett alternativ för honom så den token gick och röstade på Sverigedemokraterna istället!

På valdagen
stod jag utanför Hammarkulleskolan och Nylöseskolan, och i Hammarkullen röstade nästan 70% på socialdemokraterna, men de allra flesta tog en röd valsedel till kommunen och till regionen, men gav tillbaka riksdagssedeln. "Den här kan du få tillbaka" var den förhärskande kommentaren följt av "Jag röstar inte på den där Persson!" och jag kan lova att de som stod vid andra vallokaler fick samma kommentarer och fick tillbaka sina riksdagssedlar.  Så sorry, Göran Persson, det var tack vare dig och dina ja-sägare som var rädda för dig och slog i dig att du var en bra ledare som vi förlorade valet!

Så då var det sagt.
Då går vi över på det andra ämnet för dagen. Fotbollshuliganerna.

Jag är svinkluven i denna frågan. Å ena sidan tycker jag att de är ena förbannade små löjdar som borde få finna sig i att bli strippade på sina jävla jackor som kostar som en trebarnsfamiljs månadshyra och bli dömda till fängelse samma natt, utan att vare sig få hem och hämta tandborsten eller pussa mamsen hej då, för de skadar samhället och fotbollen och de skitar indirekt ner mig som ickefightande fotbollssupporter också genom sitt barnsliga "Röda-vita-rosen"- beteende. Å den andra sidan så vet jag att det som medierna ofta lägger fram som
"huliganslagsmål" ofta är ren gatukamp mot nazister och fascister. Det vet inte ens många som tror sig veta något om firmor om man ska döma efter bloggar här på nätet.

Visst, jag är inte för att nazister ska få skallarna inslagen mer än någon annan, och de har en demokratisk rätt att föra fram sitt sjuka budskap men ofta är de själva ute på jakt efter oskyldiga som inte ingår i deras übermänniskestat när de stoppas. En del firmor har starka nazikopplingar och andra har lika starka  vänsterkopplingar.

Så jag är väääldigt kluven. Men stoppas måste det. Till varje pris. För människolivet måste hållas som det ,est värdefulla av allt i världen och en person har redan dött i den här vuxenvarienten av "Röda-vita Rosen"(Tony Deogan). Annars är vi redan till hälften i nazisternas samhälle.

Nya medlemmar rockar!

I kväll har jag varit och pratat facklig-politisk samverkan på en kurs för nya partimedlemmar! Sånt är alltid jättekul. Det är en sån kick att möta dessa entusiastiska människor som är där för att se till att den här regeringen inte blir omvald, som de sa. En sa att det var synd att det krävdes en valförlust för att han skulle ta steget fullt ut och bli medlem efter ett liv av sympatiserande och röstande.

Ja.

En sak med det här gänget som jag tycker var lite trist var att de verkade bli väldigt imponerade av att en vanlig städargrabb kan sitta i kommunfullmäktige och olika nämnder. Inte bra om vanliga människor börjar tro att politik är för proffs! Då har liberalerna lyckats med ännu en av sakerna på sin dolda agenda.

Det var sex nya medlemmar som fick sig en duvning i arbetarrörelsens historia och så hade vi lite allmänna samtal kring facket. Så otroligt inspirerande! Och om ni tycker att sex stycken låter lite kan jag berätta att det här var hos en (1) av Göteborgs kanske 200 (s)-föreningar som nästan alla kör studiecirklar just nu. En del har fler, en del har färre. Men jag kan lova att om alla har lika skoj på sina som vi hade på våran kan jag garantera inte bara att Reinfeldt åker 2010 utan också att borgarkolonnen inte får en chans igen förrän nästa generation som inte upplevt helvetet de ställer till kommer upp och tror att blått är lite roligare. I vanliga fall tycker jag att de löjliga klämkäckheter som partidistriktet slänger ur sig bara är pinsamma men det har de faktiskt rätt i: roligast vinner!!!

Moderaterna ökar antalet förtidspensionärer!

Borgarkolonnens statsminister gick till hårt angrepp mot Mona Sahlin i tv-debatten för ett par veckor sedan:

- Var tionde minut såg vi en ny förtidspensionär under dina år tillsammans med Göran Persson!

Man behöver inte vara Einstein för att fatta att meningen med det var att tittarna skulle förfasa sig och vända vänsterblocket ryggen för det nya Arbetarpartiet (givetvis utan "e", "arbetare är man ju bara när man har ett jobb!"). Men borgarkolonnens egen mysgubbe Reinfeldt inte berättade, kanske inte ens vet, är att siffrorna inte alls har blivit bättre sedan hans regering tillträdde! Förtidspensioneringarna har tvärtom ökat!

September 2006 till augusti 2007 hade 50067 personer beviljats sjuk-och aktivitetsersättning(det som förr hette förtidspension). Motsvarande siffra för perioden september 2005 till augusti 2006 var 48403 stycken. 1600 pers fler alltså!

Visst, antalet
som lämnar sjuk-och aktivitetsersättningen och går ut på arbetsmarknaden har ökat lite, och det ska man ju vara glad för, men att inte samtidigt berätta att antalet nybeviljade har stigt är inget annat än ohederligt (men vem hade väntat sig annat av en moderat? "Skatt är något man börjar betala i samband med en ministär" verkar ju slagordet i Rosenbad vara nuförtiden.)!

Det totala antalet personer som har sjuk-och aktivitetsersättning ligger nu på 552294 personer i hela landet, med andra ord ca 200 fler än i september 2006.

"Vi återför människor till arbetsmarknaden" vrålar moderaterna och deras hang-arounds centerpartiet och trummar sig på bröstet så att det dånar.

Den som kan sin statistik och vet att kolla upp saker säger: Ja det gör ni, men samtidigt sätter ni ännu fler i UTANFÖRSKAP! Ert mest älskade ord.

Källor: LO-tidningen samt Försäkringskassan

Upp och nedvända världen!

image10

Fan, ur led är tiden!


Har just lyssnat på debatten i Studio 1 mellan Olle Schmidt från Folkpartiet och Susanne Eberstein, socialdemokrat och partikamrat till mig.

Olle Schmidt vill att vi svenskar ska gå till folkomröstning om det förbannade EU-fördraget där euron ska smygas på oss trots att en stor majoritet sade nej till att införa samma eländiga valuta 2003.

Susanne Eberstein vill
att riksdagen i  gammal god tredejdels demokratisk ordning ska få avgöra att vi ska smygas in i Europas förenta stater, för det är vad fördraget innebär. Det här känns upp och ned-vända världen för mig för jag håller med Olle Schmidt i den här frågan, låt vara att vi har diametralt motsatt uppfattning om utgången av en folkomröstning. Han är övertygad, frisk och liberal i sin övertygelse (liksom Eberstein...) att svenska folket vill ha en framtid som en delstat i EU. Vad fan, vi skulle ju få köpa vin i kiosken liksom...

Jag tror att svenskarna, dock med liten majoritet, skulle säga nej till fördraget. Och hoppas. Missförstå mig inte, jag är av uppfattningen att internationellt samarbete är helt nödvändigt, och jag tror också att socialismens framtid ligger i större ekonomiska zoner, inte i mindre. Men, och det är så viktigt, jag anser inte på något vis att Europeiska Unionen är rätt forum för detta. För EU är trots allt en liten del av världen och som unionen är skapad står den på en klart liberal grund som syftar till att ta bort så många regleringar som möjligt för att kapitalet ska få flyta så fritt som möjligt och att skapa så få störningar för monstret som kallas marknaden som möjligt.

Jag tjänar inte på EU!
Jag har ett låglönearbete och är kraftigt outbildad. Alla länder i västra Europa klarar att hålla igång en fungerande import och export på egen hand, inte minst Sverige och vi skulle kunna tillverka det vi behöver själva, vi har kärnkraftverk och egna djuphamnar, vi har en gedigen infrasturktur och på sikt kommer vi till vägs ände vad gäller kapitalismen rent ekologiskt. Världen klarar bara så mycket tillväxt, så på sikt måste vi gå ner i standard eller dö ut som art ändå!

EU är inte intresserat av sådana som mig. Vad vi som är kuggar i hjulet skulle behöva är en union som inte tar bort regleringar som stater som kommit längre än alla andra vad gäller en bra tillvaro för arbetarklassen med fina möjligheter, som Sverige, och som hjälper stater som inte kommit lika långt att hålla stånd mot kapitalets nedbrytande processer och införa en arbetarvänlig marknad. Allt för att gå mot ett statsfritt samhälle på sikt. Vi kan inte låta oss dikteras av de rika som vill bli ännu rikare. För det är det EU går ut på. Att göra dem ännu tätare. Allt på vår bekostnad.

Desstuom är EU en rasistisk konstruktion. Genom halvfascistiska specialpolisstyrkor gör man allt man kan för att hindra fler kamrater från fattigare länder att komma hit och skapa sig en bättre framtid på de rikas bekostnad. Mn talar sig varm för "arbetskraftsinvandring" men vill inte ge medborgarskap till de utbildade indier och kineser som man vill ska komma hit och arbeta tills deras kunskaper är out of date. Då vill man kunna skicka hem dem och ta hit nya. Vi behöver lägre murar mot omvärlden, inte högre!

Det enda som skiljer det från det förra förslaget till konstitution är att de har tagit bort en del fraser och flyttat om några stycken. De vet att nästan ingen kan tillgodogöra sig det otroliga kanslispråk som man skriver sina dokument på, och att så gott som ingen klarar att sätta sig in i hela frågan. Vi hade en sjuhelvetes tur att LO upptäckte utlokaliseringsdirektivet i det förra försöket till grundlag som hade inneburit att facket inte hade haft någon motpart att förhandla med. Det sa svenskarna nej till, och vi lyckades få politikerna att lyssna på oss. Har vi samma tur igen?

Jag tvivlar.

En äkta glädjens dag!

Maud Olofsson kan kackla hur mycket hon vill om "glädjens dag" när välbeställda får rätt till skattesubventionerat tjänstefolk, idag var det en äkta glädjens dag för idag vann svenska folket, i alla fall den del av oss som tror på ett jämlikt samhälle en stor vinst.

De två små överklassglinen, skyldiga som synden, räddades inte av sin klassbakgrund! Pappas pengar hjälpte inte! Det tingsrätten inte var kapabel till att göra (läs för fega!) gjorde Svea Hovrätt och dömde de jävlarna till fyra års fängelse för grov våldtäkt!!! Jag är så glad att jag kan hjula runt lägenheten!!! Man är så van vid att Peter Althin eller Leif Silbersky eller någon annan satans lagvrängare får ut dem, men inte denna gång! Revansch! Deras överklaganden till HD blir bara en sak i luften eftersom HD bara tar upp mål där det inte finns prejudikat och det gör det i allra högsta grad här.

"Dom kommer ändå bara att få välja anstalt själva och ta någon bekväm nära hemma" sa Mia på jobbet lakoniskt idag. Men nej Mia, så kommer det inte att bli! För fyra års fängelse innebär riksanstalt, det vill säga Kumla, Norrköping, Tidaholm, Växjö eller Hall. Det kommer bli tre långa år i självvald isolering för de här små pojkarna, vana att få vad de vill och det de pekar på, för annars kommer de nog inte att vara så attraktiva när de blir utsläppta igen. Om de nu klarar gå ut för egen maskin då.

Utsatta arbetare!

Jag vill uppmana er att lyssna på Kaliber i P1 idag. Gå in på www.sr.se/p1 och klicka er vidare till Kaliber. Dagens avsnitt handlar om hur utländska gästarbetare bor när de är här och arbetar i den globaliserade ekonomins namn: familjer och ensamma som bor i smutsiga gamla byschor och övergivna gamla statarlängor som har stått obebodda i årtionden.

Man utnyttjar konsekvent deras utsatthet och att de skitlönerna de får ses som bra för att snålkuken Svensson ska få sin jävla groggveranda byggd, sina garage ommålade och sina garageuppfarter omlagda!

Men det är klart,
de är ju fria från den grymma maffiafackföreningen, de tyranniska ombudsmännen och de frihetskvävande arbetsmarknadslagarna...

Fy fan!

Det håller
på att växa fram ett Sverige där människovärdet för vissa grupper är bra mycket lägre än det är fär andra!!!!

Det är ju katastrof!


Lyssna! All hail Kaliber!!

Svält i Japan!

Bloggaren Paradigmo  skriver om  en ytterst angelägen sak!  Människor i Japan har börjat dö av svält! Det kommer inte fram i borgarpressen precis! Read all about it!
 
http://paradigmo.wordpress.com/2007/10/13/okande-klassklyftor-leder-till-svalt-i-japan/#comment-11601

Rättning vänster för fanen!

image9

Nej nu får det
jävlar i havet vara nog! Efter att Mona Sahlin öppnat truten och kväkt ur sig kanske det första vettiga hon har sagt sedan hon blev partiledare tycks stora delar av den svenska historielösa vänstern koka av indignation!!

Det var i en intervju i Folkpartiets husorgan DN (länk längst ner) som Mona Sahlin sa att om man inte vill arbeta ska man inte ha a-kassa som stora delar av ung(?)vänstern gick ballistic. Och jag snackar om både sossar, ungvänstrare och en del frihetliga.

"Hon låter som en ny borgare!" "Varning, hon är en ny Thatcher, håll er undan" "Nu sviker sossarna - igen!".

Men vad tusan, det måste väl finnas någon rim och reson i vänsterlägret? Vad exakt är det sossarna sviker? Någon som kan sin historia? Någon som har åtminstone ett ben av arbetarmoral i kroppen, ni kan väl inte bara vara studenter och fesna akademiker? Finns det överhuvudtaget någon av er som skäller på det enda vettiga Sahlin har sagt på länge som går upp klockan sex och går till jobbet? Eller ligger ni och drar er fram till elva-halv tolv, läser lite för att sedan gå ner på stan, träffa kompisarna från skolan på något murrigt café för att sörpla fucking soyalatte och slänga bombastiska plattityder om "arbetarklassens makt" och "överbyggnad och marxistisk dialektik" och hur lite ni får i studiebidrag omkring er?

Get real! Att göra sin plikt, att arbeta, har varit ett av arbetarröelsens starkaste verktyg för välstånd sedan vi startades av pionjärer som Mäster August Palm och Charles Lindley på sent artonhundratal. Dessa herrar förstod det ni inte verkar ha fattat att socialismen aldrig kommer att innebära att friska människor slipper arbeta!

De begrep att ur arbete stiger välstånd. De skapade a-kassan för att människor i ett utsatt läge skulle slippa dumpa löningen för sina kamrater till godsherrarnas (numera "De Nya Moderaterna" och Centerpartiet Nationalsocialisterna. Känns det konstigt att se det skrivet? Ja det tycker jag också, men jag gör det för Marie Wickbergs skull. Hon är centerpartist, tjugo plus och posh stureplanscenter. Hon vägrar låta bli att skriva VPK istället för Vänsterpartiet eftersom också hon är rejält historielös och dessutom okunnig och tycker att vänstern ännu är ett stalinistiskt parti, så då ger jag igen med samma mynt. Det var inte mycket som skilde från att gamla Bondeförbundet skulle vara öppet nazistiskt.) förtjusning.

Denna exellenta solidariska uppfinning för att vrida makten ur borgarens hand verkar ni mena ska vara ett slags ymnighetshorn som ska vara till för att ni ska kunna slippa diskarjobb och att arbeta som städare tills ni hittar ett roligare jobb!

Nej för röde jävulen, rättning i vänsterleden! Om det visar sig att vi består av så okunigt folk vet jag inte hur vi ska kunna omdana samhället på socialistisk grund! Ta er en rejäl funderare på om ni inte ska starta en studiecirkel i såväl vad socialismen egentligen innebär som en i konsten att se strukturer i samhället! De strukturer som ska hålla ihop det klasslösa socialistiska samhället som så många av oss har som mål skapas inte genom soyalatte, palestinasjalar och definitivt inte av en indignerad lat jävla plakatvänster!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=703842

Bort med Panos Ljungskile från eliten!

Fy fan säger jag bara, måtte inte Panos Ljungskile gå upp i Allsvenskan! Deras "åshöjdenorganisation" är ett hån mot allt vad elitfotboll heter, jag vet inte ens om de har elljus på Skarsjövallen (som de i god Panos-tradition har sålt ut och bytt namn på till någon sponsorröv)? De hade inte det sist vi möttes i samma serie i alla fall, de fick dispens!

Deras äckliga korvförsäljaridrottsplats med bajamajasläpkärror , snoriga ungar som springer omkring och ska sälja bingolotter till motståndarsupportrarna(!)och tombolalottförsäljare (bara en sån sak!) får mig att rysa av obehag.

Det borde inte finnas någon plats för såna som happy go-lucky hummertinesvinen från E6:an i elitfotboll, men lik förbannat är de på väg upp som en ond tand igen! Kan inte någon rik baddräktsmiljonär från Grekland bara köpa klubbhelvetet igen och lägga ner den? Och gärna hela Ljungskile när han ändå är igång!

De flesta av oss vill inte ha er med!

Den ena av Miljöpartiets språkrör, Peter Eriksson, killen som inte ser några problem med trovärdigheten att köra runt i stadsjeep går ut och talar om att han inte vill regera ihop med vänsterpartiet om sossarna skulle få bilda regering nästa val.

Well, gissa vad Peter? De flesta sossar ser er som en kvarnsten kring halsen som vi måste dras med. De flesta vill till att börja med ha en ren sosseregering och i andra hand en regering bestående av socialdemokraterna och vänsterpartiet. De allra flesta av oss glömmer aldrig att ni gick ihop med borgarna och försämrade arbetsrätten!

Jag ser miljöpartiet
som ett borgerligt parti som vi tyvärr måste ha att släpa på. Jag kommer aldrig någonsin att lita på att ni inte snurrar som en nysmord vindflöjel och gör upp med borgarkolonnen istället i någon fråga som ni ser som "omodern!

Den dag ni åker
ur riksdagen kommer i alla fall inte jag att grina. Ett borgerligt parti mindre.

Che muerte 40 años hoy!

Hoy es el 40.o aniversario de la muerte de Ernesto "Che" Guevara.

¡No apoyo todos sus métodos, pero sin embargo él era un hombre de la abundancia que ocurrió entre los trabajadores para luchar para las derechas de los pobres y para el socialismo!

Eso lo merece un lugar en mi libro de héroes. Los opportunists adecuados del ala intentan a menudo hacerle un asesino, pero conjeturo que va con el trabajo como revolucionario.

Skotten i Blekinge

Jag känner mig föranledd att kommentera den tragiska händelsen i Blekinge med pappan som sköt två tonåringar som kom till familjens hus mitt i natten för att trakassera och störa. Pappan gick efter år av trakasserier ut med ett hagelgevär och sköt två av dem varav en dog och en skadades svårt.

Och jag förstår honom. I åratal har hans familj härjats av de här barnen, vilka säkert inte har begripit vad de har gjort. Han har anmält dem ett flertal gånger med ingenting har hänt. Jag förstår honom så väl. Och det är så lätt att sitta här och tycka, men kunde han inte ha skjutit ett varningsskott först? Jag menar inte att lägga skulden på honom, som skrivet, jag förstår honom. Men han har dödat en tonåring och skadat en annan svårt.

På borgerliga bloggar drivs ett hat som verkar vara utan botten mot tonåringarna. De flesta borgerliga debattörer (nota bene: de är nästan samtliga utan officiell partitillhörighet utom en som öppet är folkpartist) menar att han har gjort helt och hållet rätt och attdet ska vara var och ens rättighet att försvara sig och sin familj med vilka means som helst. Och visst ska man få försvara sig om det är nödvändigt, man måste till och med få döda i självförsvar, och det är inte där huvuden ska rulla utan hos polisen och socialen som säkert vetat men åter, intet gjort

Tankar på väg mot skilsmässan.

image8

Som säkert alla
vid detta laget vet går jag med funderingar på att lämna partiet. Sossarna alltså. Det påminnner på ett ruggigt sätt om tankarna som började virvla runt i mitt huvud för nästan två år sedan när tankarna på skilsmässa från min exfru började komma.

Socialdemokraterna, SSU och LO har givit mig den bästa perioden i mitt liv. De har givit en outbildad utflyttad värmländsk arbetarklasskille utan en spänn på banken utbildning, insikt och ett självförtroende utan dess like. Visserligen har jag fortfarande inte en spänn på banken, men mitt mentala kapital har gått från sparkonto till miljonfond. Jag har träffat underbara människor, jag har lärt mig att strida och vilka strider som är värda att ta.

Och det är just det som är problemet! Socialdemokraterna strider inte mer. Partiet har blivit en del av samma marknadshyllande dumliberala nyborgerlighet som man en gång skapades för att bekämpa. Det är bara det att man vill ta utförsäljningarna och marknadsliberaliseringenlite långsammare än dumhuvudet Odell och hans anhang vill. Borta är tron på gemenskapen, socialismen och det klasslösa samhället. Socialdemokraterna vill inte avskaffa klassamhället, de vill bara mildra effekterna av det lite grann och det är därför man inte lyckas presentera någon egen politik.

En bunte livrädda fyrtiotalister med kommunistskräck som aldrig öppnat en skrift av Karl Marx har skrivit bort socialismen och alla former av kamp ur partiprogrammet, man tror att man kan besegra kapitalismen genom att klappa den på pannan och be den vara snäll medan man löser dess fjättrar.

Och samtidigt ändå inte! För det är stockholmsfalangen som står för allt jag avskyr med partiet. Alla de tjänstemän och "kulturskribenter" som är lite sådär lagom ljusröda i den "fritänkande" huvudstaden och som alla verkar tycka att det är något speciellt med! Alla de här stockholmssossarna med konton på facebook och en massa borgerliga kompisar från alla partier. De som håller på och springer på premiärer och äter laxsnittar med med en massa fula kändisar och borgerliga statssekreterare och deras staber med vilka man känner större gemenskap än den arbetarklass som går upp klockan sex varje morgon och vars värden man säger sig vilja försvara men samtidigt föraktar.

Här i socialdemokraterna i Göteborg
är det till stor del representanter för den här klassen som utgör partiet! Vi är en massa från facket som representerar oss själva och våra arbetskamrater, vi som går i blåställ och signalkläder. Vi som sitter i kassa och som borgarna köper sin importerade honung och fucking ruccola av. Vi som jobbar på de privatägda dagis där de rödliberala kulturskribenterna, filmkritikerna, nätkändisarna och de andra brackorna med poäng från Södertörns högskola och bostadsrätt i närförort lämnar sina barn hos. Vi som som tömmer deras trekammarbrunnar och vi som kommer hem till deras förbannade bostadsrättsföreningar och byter stammar och gör rent i deras svalar och putsar deras fönster. Det är något helt annat än den navelskådande kulturnomenklaturan uppe på baksidan det. Det är vi som bestämmer här, och vore partiet i övrigt som det är i Göteborg skulle jag aldrig ens fundera på att lämna.

Men nu är det så i det gamla folkrörelsepartiet att det är Sveavägens ord som är lag, och de har bestämt att vi ska "bli småföretagarnas parti,vi borde redan vara det". Sådant är jag allergisk emot och därför tänker jag samma tankar som fick mig och exfrun att gå till tingsrätten och lämna in skilsmässopapperen för mer än ett år sedan.

Illa!

Illa är det!

Familjen Pinochet har släppts. Misstankarna kvarstår dock.

Om den är så osann, varför bryr ni er så mycket?

Idag hade Michael Moores nya film "Sicko" premiär på bio i Sverige. För er som levt i en garderob de senaste åtta åren handlar den om USA:s ruttna sjukvårdssystem där alla ska dra in feta pengar på att medborgare blir sjuka.

Inte oväntat på något sätt gör borgarpressen sitt bästa för att misskreditera Michael Moore - och hans film. Det gör de varje gång han släpper en rulle som kryper under skinnet på dem och får deras idealland att framstå som det imperium på fall, detta Rom, som det är, gammalt, på fallrepet som en före detta storslagen boxare som känner ungdomen rinna bort och desperat klamrar sig kvar vid toppen.

Svenska Dagbladet, moderaternas partiorgan, gör sitt bästa för att skriva ner honom och filmen utan att det direkt märks, man kallar det som sker i filmen för "ett lokalt problem". Så gör ofta borgerliga debattörer när man vrider om snoken på dem med ett argument som de vet är sant själva och de för en gångs skull inte kan ljuga sig ur - då är det ett lokalt problem. Jag minns en ungmoderat som jag slängde busfärska siffror i knäet på som visade att det amerikanska undret med en flexibel och wonderful arbetsmarknad inte kom de arbetslösa gruvarbetarna i Appalacherna, Pennsylvania, Michigan eller de outsorcade industriarbetarna i de stora östkuststäderna till del för fem sketna ören. Då sa han att det visserligen var sant, men just, ett lokalt problem. Att det berörde miljoner människor var liksom inte viktigt. För moderater finns det liksom inte en människa bakom siffran.

Nå. I alla fall. Om ni har lust att kolla lite vad jag menar, gå då in på www.knuff.se och kolla på rubriken "Sicko". SvD gastar lungorna ur sig mot filmen, och även DN har "synpunkter". Visst, jag säger inte att Michael Moores filmer är till hundra procent sanningsvittnen. Men, och det sitter som en kniv i mitt sinne, om den är så osann, varför bryr ni er så otroligt mycket???

En skön skön nyhet!!!

Augusto Pinochet, Chiles vidrige diktator, 3000 människors bödel, många flers torterarmästare och orsaken för ännu fler att fly sitt hemland (och räddaren av Chiles ekonomi, enligt många borgerliga debattörer. Att han kidnappade musikern och poeten Victor Jara, torterade honom svårt till döds och lät sina fascistdrängar dumpa Jaras lik med avhuggna händer på hans frus gräsmatta speler mindre roll när privategendomen till varje pris ska försvaras...) han undan rättvisan. Jag har inte trott på himmel eller hevete sedan jag var liten, men i fallet döda diktatorer hoppas jag att helvetet har ett speciellt litet rum för folk som Augusto, Benito, Pol, Stalin, Adolf, Juang och Mao m.fl.

Anyway, hans familj verkar få skiten deras far aldrig hann med. En domare i Chile har utfärdat arresteringsorder på hans änka och deras barn för korruption. De tros ha undanfört stora mängder pengar från statliga chilenska fonder (ser man på, det fanns visst pengar i Chile ändå. Undrar då varför Augusto och hans lakejer kände att de behövde rädda ekonomin?) till egna konton utomlands.

Yey that!!! Det är så otroligt skönt att läsa det! En sak som skulle göra min dag ännu roligare vore om man hittade ledtrådar till den gamla skräcködlan Margaret Thatcher (som var en stor beundrare av, och vän till familjen Pinochet, och en av ytterligt få statmän/kvinnor som sörjde (öppet) när den gamle krokodilen gick och dog häromåret) och hon hamnade i fängelse!

Men man får väl nöja sig med det lilla! Hoppas nu att Lucia Pinochet trivs i fängelse:)

Dags nu: Lägg ner SSU!

När man läser sånt här http://www.expressen.se/nyheter/1.863411/rum-fick-saneras så känner man bara en sak som städare: avsky. Nej en till! Förakt också. Förakt för att en människa kan sjunka så lågt att han gör så mot en annan människa, men också för att det är SSU-ungdom som gjort det! Nej fy för i hela heta helvete säger jag! Vad sysslar ni med i SSU egentligen? Det verkar bara bli värre o värre!

Jag lämnade med ålderns rätt, men också för att jag inte villa slicka röv på "rätt" personer och för högervridningen inom förbundet.

Lägg ner SSU!
Ta verkligen bort skräpet! Som det är nu verkar det inte ha något berättigande. Starta sedan om det igen, utan några arvoderade ordföranden, styrelser och ombudsmän utan låt det ta tid, låt folk göra saker själva och för de pengar de kan samla in. Inga tal från Ingvar Carlsson, Thage G Pettersson och såna om "SSU-förbundets gamal ärevördiga historia" och sånt mög. Historian var igår och vi måste framåt. Lägger det SSU som finns nu ner och släpper fram något annat kan det bara bli bättre. Då kanske det kan gå åt rätt håll.

Och då slipper
ni förnedringen av att förbundet går omkull för att det dör utan medlemmar eftersom ingen vill vara medlem i ett ungdomsförbund som kletar skit på väggarna på toa för en kamrat till mig att städa av!

RSS 2.0