Lögnen om Greklands valmöjligheter!I alla media
(i stort sett) sägs det nu att Grekland som befinner sig i ett pre-revolutionärt tillstånd, inte har något annat val än att foga sig i Världsbankens, IMF:s och EU:s (de tre olycksbröderna) krav på landet. Det vill säga att genomföra drakoniska nedskärningar av välfärden, sänka statliga löner med 30% och samtidigt höja skatterna, sänka pensioner, höja pensionsåldern med mera.

Åh, jag glömde givetvis sälja i stort sett alla statliga tillgångar. Främst de tre ovan nämnda aktörerna vill förvandla Grekland till den perfekta nattväktarstaten. Utförsäljningarna går inte ens att genomföra med nuvarande grekisk lagstiftning. Det säger något.

Men det är en stor, fet lögn att det grekiska folket inte har något annat val. För det har de. De har alltid valet att ställa Världsbanken, IMF och EU och sin egen regering åt sidan och sköta sitt land på egen hand. Revolution, vill säga. Det är dags för revolutionen att ta steget över Medelhavet nu. Det de tre olycksbröderna kommer med är ren och otäck högerpolitik som kommer att medföra att de som var rikast i Grekland innan depressionen kommer att fortsätta att leva ungefär som innan och att det grekiska folket kommer att få betala hela kalaset - som de inte ens var bjudna till!

Ελληνική αδελφούς και τις αδελφές μου, η ανατροπή της κυβέρνησής σας και λάκτισμα από την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και η ΕΕ! Πάρτε τον έλεγχο τους και ας πληρώσουν οι πλούσιοι!

Sommar i P1

"Sommar" i P1 drog ju igång igår och för en så inbiten stofil som mig var det en självklarhet att lyssna. Det var bloggerskan, journalisten, skribenten och mycket mer, Underbara Clara som pratade.

Och jag märker att jag är en anakronism, en lämning från en gammal tid. Underbara Clara är något slags feministisk antifeministsymbol på samma gång. Jag får inte ihop det. Hon hyllar att gifta sig tidigt (som kvinna då, inte som man. Det har väl att göra med att hon är frireligiös), bilda familj, bo på landet koka sylt och plocka svamp och allt sånt. Fortfarande som kvinna, inte som man, det pratade hon inte alls om vad jag hörde. Man ska ha klänningar, koftor, sticka, hemslöjda, ha strikta frisyrer (vilket ju får en gammal punkrockare som mig att fara i taket!) och i allmänhet se mycket äldre ut än man är.

Jag kan tycka att sånt är det lite väl kristdemokrats/evangelisk högervarning på. Samtidigt så är det ju sånt som alla som bor på landet gör. Det kommer nog jag också göra när jag lämnar den här stinkande storstan för att åter flytta ut i skogen. 

Hon säger också en massa feministiska saker, som att hon till hundra procent har valt det livet själv också vidare, men jag kan aldrig lita på det när det kommer från munnen på en som är frireligiös. Ingen människa som är stark, självständig och vet sitt värde behöver vara med i en kyrka och särskilt inte i en frikyrka. Jag tror säkert att Underbara Clara är ett mycket bättre föredöme för unga kvinnor är hål i huvena som Britney Spears och andra som bara vet sitt värde i antal uppmätta ståkukar hos de manliga bedömarna och visst, det är säkert mycket riktigt så att en femtiotalskjol är bättre för hälsan än blöta och svintajta jeans (stiligare med) men jag har ändå väldigt svårt med att hantera många 80-talisttjejers behov att bli små förkrympta tanter redan i unga år.

Jag börjar nog
bli gammal. Jag förstår mig inte på Underbara Clara alls. Och det är nog meningen.
Programmet ligger kvar på P1:s hemsida till 30 dagar efter att hela programserien är sänd!

Den nya evenemangsarenans placering.Typ i de krokarna någonstans!

I Göteborgs-Posten
idag presenterar man tre såna där elitarkitekters eländiga förslag på hur Göteborgs stads nya evenemangsarena ska se ut och var den ska ligga. Det ena är eländigare än det andra. Ett förslag ser ut som Mölndals Bro. Ett ser ut som en stadsfest vid Unter-den-Linden i Berlin. Det tredje som förutsätter att man river Valhalla (Valhalla är en kulturinstitution!) ser ut som ett kontorskomplex. Och samtliga ligger helt åt skogen.

Faktum är att hela det så kallade Evenemangsstråket som är Göran Johanssons (S) näst mest älskade bebis här i stan efter kaninhelvetet Liseberg ligger åt skogen. Det är inbyggt mellan rikemansbosättingar och landets näst mest trafikerade motorväg, E6/E20 och ett stort berg. Med ännu fler rikemansbosättningar på. Inget bra läge. Dessutom är det bara småstäder som bygger allt "roligt" på ett ställe. Alla andra sprider ut dem.

Jag är ingen arkitekt, gubevars, men jag vet att de här mardrömmarna som GP presenterar idag är rena skiten. Om tio år kommer vi att undra varför vi kulverterade Mölndalsån, rev halva Gårda, tog bort Valhallabadet och byggde upp ett nytt skitfult Mölndalsbro i stan.

Anders Svensson, min partikamrat, är inne på att arenan ska byggas söder om Liseberg men i den här frågan är han och jag inte eniga alls. På södra Hisingen (Lindholmen och västerut samt Kville) växer det nu så att det knakar. Om några år kommer det att vara utbyggd spårväg åt väster samt finnas en ny bro till öa. Bygg arenan någonstans mellan TV-huset och Frihamnen. Där finns tomma tomter alternativt en massa fallfärdiga hus och verksamhetsområden som ingen utom en massa skumt folk skulle sakna. Och Hisingen skulle få ett välbehövligt ryck.

Ockupera SAAB för fan!

Min irländska arbetskamrat underkände oss svenska arbetare totalt idag när vi diskuterade SAAB och att arbetarna inte får ut sina löner. Jag höll linjen att de borde ockupera sin fabrik. Det fick jag senare mothugg av en kompis som är ombudsman i ett LO-förbund. Hon undrade vad det skuller tjäna till. Jag undrade vad LO skulle kunna göra åt saken. Det svarade hon aldrig på. Självklart tjänar en ockupation inte mycket till när det är såhär långt gånget. Om SAAB finns kvar om en månad är jag en mycket förvånad man.

Men en ockuperad fabrik skulle visa något. Den skulle visa att arbetarna vid fabriken hade fått nog. Uppenbarligen är inte beskedet om att det inte blir någon lön dagen innan midsommarafton och när semestrarna börjar tillräckligt för det. Man kan ju undra vad som är det då?

Självklart kan svaret sökas i 70 år av sosseförgiftad fackförening. Klassamarbetet. Fogligheten. Man ska "känna" med "arbetsgivaren". En svensk arbetare bråkar inte, han protesterar inte. Det gör facket (försäkringsbolaget) åt honom, och om inte facket gör något så går arbetaren hem och beställer sig en fläskfilépizza och fredagsmyser oavsett vilka jävligheter som läggs på honom. Har han inte råd med någon fläskfilépizza så får han väl ta en knäcke med kaviar eller något. Om han har råd. Skulle han till äventyrs vara så förbannad att han ställer till med något så kommer det en ombudsman - från facket, inte arbetsköparens organisation - och skäller på honom och läser lagen för honom.

Så ser det ut i Sverige - där stabiliteten är viktigare än allting annat! Och i Kina!

Vem är terrorist och inte?

Angående de allt fler krig som våra "folkvalda" drar in Sverige i och vem som är terrorist så hittade jag en riktig pärla skriven av en kille som heter Kevin:

"Terrorist is just a title given to people who fight a force with greater numbers and technology by using covert methods that's all. You think Bush isn't a terrorist? War on terror is a joke, war is terror.

They used the national fear and fanned the flames so that they could systematically take away our rights and no one would say anything. Then used that fear and labelled anything that threatened there strangle hold on the global economy as terrorism and unpatriotic. Your either with us or your with the terrorists.
"

Kevin A. BaskovichTio år sedan svensk polis startade kravaller i Göteborg.

Jag orkar inte skriva så mycket om att det är tio år sedan Göteborgshändelserna. Eftersom jag arbetade inne på Svenska Mässan då är jag dessutom belagd med tystnadsplikt för resten av mitt liv om vad jag hörde, såg och upplevde.

Kan bara rekommendera att ni läser Anders Svenssons eminenta serie av bloggposter om saken. Han var med i händelsernas cemtrum i stort sett hela tiden och är nog en av de som vet mest om händelserna.

Att genomskåda den liberala politiken och att göra något åt den.

Varenda dag nås man av nyheter om försämringar av välfärden i det samhälle som våra förfädera slogs för att göra bättre. Det går inte ett dygn utan att man ser saker som är symptom på det kapitalistiska samhällets epic fail.

Varje dag
när jag kör genom Götatunneln har raden med skräp tillhörande Göteborgs hemlösa byggts på. Hela tiden hotas den offentligfinansierade verksamhet där jag arbetar av mindre medel och det är alltid något jag måste trolla med knäna för att lösa.

Idag läser jag två sådana saker i Göteborgs-Posten.


"Det lär kosta att få åka på de nya broarna över Sundsvallsfjärden, Skurusundet öster om Stockholm och Motalaviken. Regeringen tillsätter en utredning som ska lämna förslag på uttag av avgifter för de tre broarna, enligt ett pressmeddelande. Utredaren ska också se över villkoren för uttaget av trängselskatt."

Det här är ett typiskt exempel på en misslyckad samhällspolitik, det vill säga en liberal. Här ska bara de som använder de här broarna betala, vi andra ska minsann slippa i den låtsasfrivilliga idiotins namn. Snart kommer en sån här liten TT-artikel om att bara de som använder barnomsorgen ska betala och att vi andra ska slippa, jag lovar.

Det andra exemplet
är om skolornas "sparkrav". Det här är ett av svenskans mest missbrukade ord genom tiderna, eftersom det antyder att det finns ett slut på sparandet någonstans i andra änden av den jävligt fuktiga, kalla och mörka tunnel som är liberal ekonomi, men det finns det givetvis inte. Nedskärning är ett rättvisare ord eftersom de som beordrar "besparingar" aldrig har tänkt sig en återställare av systmet såsom det var innan. De stackars greker som nu står inför ett stålbad av Guds nåde kanske hoppas på att deras (helt maktlösa) regering någon gång ska låta dem slippa ur greppet, men så kommer det givetvis inte att bli av sig själv. För att tygla liberalerna går inte med vackra ord, diskussion och "reformer". Lika lite som det går att diskutera eller reformera bort religiösa dårar går det att göra det mes ekonomiska dårar.

Religiösa skägg som med gravjordiga och nattståndna dogmer försöker hindra ungdomar att leva sitt fria liv och göra det de vill i svenska förorter hålls bara borta från gatorna och torgen med konfrontation, och detsamma gäller liberalerna. Om vi då pratar gator metaforiskt, för på våra gator och torg ser vi då aldrig till Hampus Magnusson (M), Jonas Ransgård (M) eller Axel Darvik (FP). De håller till i de fina salongerna, på Börsen, Peacock Dinner Club eller ute i Askim där de slipper beblanda sig. Där sitter de och nästlar sig in i vår ekonomi genom det vi kallar för demokrati och de flesta av oss faktiskt också tror på är en demokrati.

Men Sverige är verkligen inte någon demokrati bara för att vi får rösta vart fjärde år. Vanliga medborgare stängs effektivt ute från beslutsfattande genom regelverk lika effektiva som en mur av säkerhetspoliser. Andras pengar styr i stort sett hela vår vardag, andras pengar dikterar exakt hur fritt du tillåts leva ditt liv. Eftersom äganderätten till pengar är heligare än allt annat i hela det kända universum i Sverige är dina rättigheter underordnade ägarens till pengarna.

Liberalerna måste
konfronteras de också, och hindras i sina onda uppsåt. De pratar sig trötta om sin eviga valfrihet, som lustigt nog mest tycks röra sig om vem du ska vara kund hos, men när du blir arbetslös, var är din frihet då någonstans? I händerna på den med pengar, precis. Är det rätt? Jag tycker inte det. Vi samarbetar i ett komplext maskineri för att generera de här satans pengarna som någon till sist sitter på i kraft av den orättfärdiga och lögnaktiga tesen att bara för att denne någon i början hade mer pengar än någon annan så har han rätt till de pengar som den andre har arbetat ihop.

Som sagt liberalerna måste konfronteras. Med det inte sagt att jag förordar att du ska gå ut och slå första bästa moderat eller folkpartist på käften även om det är nog så frestande många gånger. Det finns ett ryskt ordspråk som säger att man inte drar sabel för att krossa en lus. Du ska inte bli lika låg som högermannen Johan Ingerö som med liberalernas vanliga förtäckta ordalag har uppmanat till våld mot fackliga aktivister. Nej, du ska kräva svar av dem. Du ska dyka upp som gubben i lådan när de gör sina dagliga aktiviteter för att ställa frågor till dem, allt inför deras grannar, vänner och släktingar. Du ska engagera dig i något parti som står emot dem och du ska föra en revolutionär politik som inte tar hänsyn till den falska äganderätten utan vet att fördela inte bara skattemedlen utan även ägandet demokratiskt. Du ska göra din fackförening till ett kamporgan och stå emot idiotiska, medlöpande och destruktiva beslut på din arbetsplats och motverka att arbetare ställs mot arbetare. Du ska kort sagt inte nöja dig med en del av kakan, du ska ta hela jävla bageriet!

I alla fall. Göteborgs medelklass håller på att syna sig blå efter den skola som har minst barngrupper för de yngre  och bäst betyg för de äldre eleverna. Detta för att moderaternas liberala politik säger att bara de som utnyttjar skolan ska betala för den. Det är inte vad det står i deras politiska manifest, men det är vad deras politik alltid har gått ut på, och det finns ingen anledning att tro att de har ändrat sig när vi ser verkningarna av den förda politiken. Det är samma sak inom vården, de vill att bara de som utnyttjar vården ska betala för den, och vilka är det som är friskast i samhället? Just det, deras väljare. De som är sjukast är de som är fattigast och de röstar inte på moderaterna i någon större utsträckning.

Spara, spara och åter spara.
Det låter ju bra, men när man sparar lägger man pengar på hög. Man gör inte som Anders Borg et latronum, ger bort det i vinst till privata aktörer i riskkapitalbolag som inte går att nå.

RSS 2.0