The Champ has punched out!
Ingemar Johansson 22/9 1932 - 30/1 2009


Världens störste "champ" har avlidit.

Ingemar Johansson, arbetargrabb, boxare och gaisare har stämplat ut för gott. För oss som har dig som föredöme, att aldrig ge upp, kommer du alltid att leva, lika vital som på bilden. Du tvingades leva sjuk på ditt sista, och trots att sorgen över att du är borta är stor, är lättnaden nu lika stor över att du och din familj nu slipper lida.

Tack Ingo. Tack, champ!

Mina tankar om saker och ting.

Vad jag inte uppskattar med leninismen (egentligen mer marxism-leninismen), för att återknyta till mitt inlägg om Kuba och dess styrelse, och tjafset som blev därefter, är att den plockar bort det i Marx ord som den inte anser nödvändiga, bland annat teorin om arbetarnas allienation, utan vilken implementerande arbetarklassen har det nästan lika illa i ett postrevolutionärt samhälle som i ett kapitalistiskt.

Dessutom kan, tror jag, inte ett parti ta hela rollen som avant-garde. Om det måste till för en revolution är nog inte landet redo för den i vilket fall och resultatet blir inte det önskade. Åter dessutom, ett enda land kan aldrig uppnå socialismen på egen hand. Se på Kuba (sic!). Ett parti kan ha en vägledande och skolande roll, men arbetarklassens frigörelse måste vara dess egen. Partister som ickepartister.

Så anser jag om det skulle vara några oklarheter.

En vända hem...

Det har varit lite stilla på min blogg ett par dagar. Det beror på att jag har varit "hemma". Jag gör ju sista terminen på min utbildning nu och jag och två kamrater har beslutat att skriva om fastighetsskötarna vs driftteknikerna och det arbete de utför.

 Vi bestämde oss för att
inleda med en historisk tillbakablick från Andra Världskriget och framåt ungefär. Men vänner, döm om min förvåning när vi insåg hur extremt dåligt dokumenterat yrket fastighetsarbetare är! Det fanns inte en rad skriven på Göteborgs stadsbibliotek! En klar brist.Jag beslöt därför att fara "hem".

Jag tog snigeltåget till Stockholm.
Hur den staden skulle kunna härbärgera mitt "hem", jag som är lantis till födsel och göteborgare till ohejdad vana begriper jag inte riktigt själv. Men det gör det. På Upplandsgatan 4, precis bredvid LO-borgen ligger den här byggnaden:Nämligen Fastighetsanställdas Förbunds förbundskontor. I samma byggad lilger också Arbetarrörelsens Arkiv och bibliotek, och där hade jag tänkt leta efter skrifter som dokumenterade yrket. Och att jag hittade! Jag plöjde 14 års fackliga tidningar, den gamla stolta "Fastighetsarbetaren" som tidningen som idag har namnet "Fastighetsfolket" hade då. Jösses vad man skrev på den tiden, vilken debatt! Den var inte annorlunda än de vi driver idag kan jag säga.

Jag intervjuade också
sympatiske P A Hammarström från förbundet om hur det var när han började i gamet. Vi i arbetsgruppen försöker utröna när ordet "Fastighetsvärd" och "Drifttekniker" nämns första gången. Ingen lycka hittills, men ordet "Husvärd" hittade jag i ett nummer från 1960 faktiskt.

Och jag har hittat ett nytt "hem", det underbara Arbetarrörelsens Arkiv och Bibliotek! Far dit om ni kan, det är värt så mycket. Jag har skaffat lånekort!Fångars mat måste kosta lite mer.

Jag stör mig något enormt på dessa välvilliga småbarnsföräldrar (för det har jag fått intrycket av att många av dem är) som håller på och gafflar om att skolbarns mat ska få kosta som fångars, och att fångars ska få kosta som skolbarners.

De har förmodligen aldrig tänkt tanken att fångarna ska ha tre mål om dagen medan deras telningar ska ha ett...

 

Gammelmedia och den skrumpnande... pennan.


Jag tror att gammelmedia
och dess representanter känner av åldern nu och att den förr så rappa, erigrerade pennan numera drabbats av en högst beklaglig impotens.

Det är väl därför Expressens kulturskribent Björn Wiman känner att han måste ta till hånande och förklenande omskrivningar om alla som inte har en mediakoncern i ryggen och en "blogg" som kräver inlogg för att kunna kommentera.

"Mikrosbloggosfären" kallar den falske bloggaren oss andra som måste ha reklam för att överhuvudtaget kunna skriva och inte bara som ett sätt att kunna höja utdelningen till aktieägarna men ändå.

Sött, Björneman, sött. Vi var här före dig och vi kommer att finnas kvar när den sista papperstidningen ställts ut på museum. Vad ska du försörja dig på då?

Fram för det svenska.

Kan det vara den här låten som Robin menar?

Storswensken (text: Ronny Eriksson)

 

Nu är det tid att vi alla tar strid
o förvaltar det vikingaarv som vi fått
o gör oss av med varenda jugoslav
o skickar hem varenda slem hotten-tott.
Kom, låt oss jaga dom, dit därifrån dom kom
o sen aldrig släppa nån jävul över bron.
Ner med det utländska.
Fram för det storsvenska.
Fram för det svenska i vår svenska nation.'


Bort med Bernadotte från vårt kungliga slott
o bort med hans invandrarkärring, och sen
sätter vi Reefat-Al Sayed på en kamel
o så skickar vi den hem till öknen igen.
O Miro Zalar, honom förklarar
vi som en icke längre önskvärd person.
Ner med det utländska.
Fram för det storsvenska.
Fram för det svenska i vår svenska nation.


Bort ävenledes med Ford o Mercedes,
kamera o klocka, telefon o kompass.
Bort med Jonnie Walker, bingo o poker,
fotboll o glass o Dallas o negerjazz.
Ner med bananerna o utländska “vanerna”.
Ut med Pekingesern, av med joggingskon.
Ner med det utländska.
Fram för det storsvenska.
Fram för det svenska i vår svenska nation.


Bort med alfabete o sifferhelvete.
Bort med alla utländska ord likaså.
Tro inte en sekund på att jorden är rund
det är det nån svartskalle som har hittat på.
Ner med vetenskaperna. Länge leve aperna
ty vi är storsvenskar, saliga i tron
Ner med det utländska.
Fram för det storsvenska.
Fram för det svenska i vår svenska nation.
"

 

Ja, med detta i bakhuvudet: fram för det svenska för faen! Kålrötter, rovor , lingon och granbarrste med okryddat kött att äta och inga jävla blattemetoder för att bygga hus, bort med sån skit. Låtom oss alla leva i lerhyddor som riktiga svenskar!


"Vatican, we have a problem..."


Ja det har vi.
Ett stort, tungt problem med Vatikanen, den heliga stolen och allt som kommer därifrån.

Det hade vi i och för sig förut med, men den förre påven var polack och hade nog inte allt för trevliga minnen av hur nazisterna slet sönder hans land och resten av Europa.

Den påve som nu sitter är ex-hitlerjugend. Bara en sådan sak. Åh, visserligen bara ex-hitlerjugend som "var tvungen" att vara med, ni vet hur det brukar låta. Jag tror inte för en sekund att Joseph Ratzinger var tvungen att gå med. Eller det kanske han var, men jag tror att det begreppet inte gick att tillämpa eftersom han med största sannolikhet gick med helt frivilligt. Nu är han ett av de gamla kräken som står och söker försoning inför en stor post (eller som för vissa, för att slippa ett åtal) och hans apologeter berättar hur ofrivilligt han var med i minior-nassarna och deltog på deras jamborees.

Joseph Ratzinger,
den gamle tysken, släpper in det nazistiska, förintelseförnekande katolska brödraskapet SSPX i värmen igen. Den gamle polacken Karol Wojtyła exkommunicerade dem. Ser ni ett samband?


Under strecket:

Nej, jag menar inte att alla tyskar är nazister. Lika bra att skriva det i förebyggande syfte. Trollen flockas verkligen där ute nuförtiden. Undrar om det beror på att många av dem blivit av med jobbet och inte har så mycket annat att göra än att hänga på nätet?

Så blir det när allt fler ska ha av allt mindre resurser!

En blogg som jag tror heter Poitiers skriver om de nya profitörerna i vårdsvängen, och hur en av Svenskt Näringslivs påläggskalvar som driver vårdföretag har fällts både som företagare och i sin profession som barnmorska.

Shori Zand heter hon och driver ett vårdföretag som heter Storken. Passa er för det!

Dagens citat.


Dagens citat av Robert M. Pirsig:


När en person lider av en vanföreställning kallas det mentalsjukdom. När många personer lider av en vanföreställning kallas det religion.”

Stulet från Proletärbella:)

No we can´t!

Republikanska Föreningen har gjort en rätt rolig annonskampanj som driver med Barack Obamas "Yes we can" och det faktum att vi i Sverige inte kan välja oss en svart statschef som amerikanerna kan. Detta eftersom det precis som på yngre bronsåldern, är ett ämbete som ärvs, precis som i Nordkorea och Kuba.

Liberal redaktion ger munkavle om Gaza!

Jag antar att journalisten på liberala Göteborgs Posten Gert Gelotte nu omedelbart kommer att stämplas som kommunist och antisemit av de tröttsamma brunliberalerna som krigar för fullt på internet.

Han vägrade nämligen att
skriva positivt om Israel efter att ha varit i Gaza och sett folkmordet med egna ögon. För det belades han med munkavle av Stampen Media som äger GP, och av Peter Hjörne, ägare och politisk chefredaktör, själv.

Gert Gelotte borde ha haft
med sig Per "Lösningen på muslimfrågan" Gudmundson, Dick "Bomba för fred är rätt väg att gå" Erixon och Dilsa "Krig är alltid den bästa utvägen" Demirbag-Sten på den resan. Åsynen av barn som smält av vit fosfor kanske kunde ha lugnat även de tre krigshetsarna? Eller det tror jag inte.

Vad har Sveriges samlade liberalkår att säga till sitt försvar? En av deras omhuldade politiska redaktioner har helt enligt bästa Sovjetiska modell lagt munkavle på en journalist som ville ha fram en sanning som inte passade politiken. Det är inte första gången det händer på en politisk redaktion, inte sista heller, men liberalerna ska alltid framstå som så jävla oskyldiga.

Upp till svaromål nu, oh ye skenheliga!

"Det är inte bara bildjournalistiken som är pressad. På PK Västs (Publicistklubben, min anm.) fullsatta januarimöte avslöjade GP:s ledarskribent Gert Gelotte varför läsarna inte längre får veta vad han tycker om Israels agerande i Palestina.

 

Helsingborgs Dagblads kulturchef Gunnar Bergdahl var tagen av vad Gert Gelotte berättade.

 

- Jag blev väldigt berörd. Det var strongt att berätta. Samtidigt känner man den största oro för hur Sveriges näst största morgontidning styrs opinonsmässigt. Det är bara att hoppas att Stampenimperiet inte växer ännu mer, sa Gunnar Bergdahl innan han tog över som debattledare på den del av PK-mötet som handlade om bildjournalistik.

 

Uppgifterna om Gerts Gelottes konflikt med GP:s huvudägare och politiske chefredaktör Peter Hjörne har cirkulerat i journalistkretsar en längre tid.

 

Nu pratade GP:s ledarskribent öppet om hur han själv ändrade sin världsbild efter en resa på Västbanken, och han gav sin version av varför han inte längre skriver om saken i GP.

 

Konflikten uppstod redan efter att Gert Gelotte skrivit den första av fyra krönikor efter sin Palestinaresa. Det var fyra texter som bröt mot GP:s traditionellt Israelvänliga linje på ledarsidan.

 

- Det blev ett herrans liv. Peter Hjörne blev väldigt upprörd. Jag vet inte, men jag tror att han tillät mig att publicera alla fyra artiklarna eftersom det redan var känt bland andra journalister att de var planerade, sa Gert Gelotte.

 

- Peter pratade allvar med mig i telefon. Det var ett antal samtal på ledarredaktionen. Det pågick under lång tid. Jag tyckte länge att jag befann mig i någon sorts limbo. Jag visste inte vad jag fick skriva, och vad jag inte fick.

 

För att testa gränserna skrev han en artikel som, enligt hans egen uppfattning, enbart byggde på offentliga fakta från FN och det svenska utrikesdepartementet. Den fick inte publiceras och det blev nya samtal med Peter Hjörne.

 

- Slutresultatet blev att jag hade att välja mellan att ställa upp på GP:s linje och att inte skriva alls. Då har jag valt att inte skriva.

 

- Förstå mig rätt, jag anser inte att jag är illa behandlad. Ledarredaktionen är en väldigt trevlig arbetsplats. Och arbetar man där får man göra valet, antingen ställa upp tidningens linje eller inte skriva. Det är inte synd om mig, möjligen om GP:s läsare.

 

Gert Gelotte berättade också om sin inre resa när han omvärderade synen på Israel-Palestina-konflikten.

 

- Jag levde i villfarelsen att det största hindret mot en tvåstatslösning var palestinsk terrorism. Men man behöver inte resa länge där nere innan man förstår att det är helt fel. Sedan börjar man fundera över sig själv, hur har jag kunnat leva så många år i tron att det är offrets fel? Det är aldrig offrets fel. Och här är det tydligt vem som är offret.

 

Vad skulle då Gert Gelotte vilja skriva om Israel-Palestina-frågan, om han fick?

 

Mycket, framgick det av samtalet med PK:s styrelseledamot Karl-Axel Jansson. Så här svarade Gert på frågan om hur konflikten skulle kunna få ett slut:

 

- Jag hyser ett orealistiskt hopp om att Barack Obama skall ha fattat vad det handlar om. Det är bara USA som har makten att tvinga Israel att lämna Västbanken och bryta blockaden av Gaza. Det är där man måste börja.

- Israel måste tvångsförflytta en halv miljon bosättare som ockuperar 40 procent av Västbanken. Det är den enda lösningen. Annars finns ingen fred i sikte. Då slutar det med att den ena parten gör slut på den andra."

 Även Lasses Blogg skriver om det här.


Bildspel säger mer än tusen ord.

Kommunisternas Blogg (skp) har lagt upp ett bildspel som visar rätt bra vad det är frågan om i Israel idag.

Titta och förfasas över
hur det misshandlade och kränkta alkoholistbarnet Israel, som svurit att aldrig bli som sin far, faktiskt har blivit det i viss mån.

Att göra det lätt för sig.

Lennart Eriksson, moderaten som fick smaka på sin egen borgerliga medicin och lika skandalöst som när vilken facklig som helst blir utköpt, blev just det från sitt jobb på migrationsverket tack vare LAS § 39 är en snubbe som gillar att göra det lätt för sig.

Han frågar sig på sin blogg Sapere aude! i en omröstning: "Anser du att Israel har rätt att existera?" Sedan följer alternativen: "Ja", "Nej" och "Vet inte". Det tycker jag är att göra det jävligt lätt för sig. För visst tycker jag att världens judar har rätt till en egen stat. "Alla folks frihet, hela världens fred" är en vacker och lovvärd tanke. Kan de inte finna fred i ett annat land så.

Bara inte på ockuperat land och inte till priset av tiotusentals ockuperades blod, liv och lem. De judiska israelerna kan få finna sig i tanken på att vara i minoritet i sitt land i framtiden precis som boerna i Sydafrika fick. Och går det någon nöd på dem idag? Nej.

För precis som exempelvis
Jinge så tror jag att en tvåstatslösning blir mer och mer avlägsen för var dag som går. Den möjligheten känns utspelad, och let´s face it, vi såg hur bra det blev med en stat konstruerad på etnisk och religiös grund. Inget vidare. Det nya Israel borde vara en sekulär stat. Precis som alla stater i och för sig...

Jag röstade "ja" i alla fall. Jag anser att Israel ska ha rätt att finnas under de former som nämnts tidigare.

Det var en snubbe på Ring P1 igår morse som tyckte att man borde flytta Israel till Texas istället, det var lite humor. Öken, värme och ännu närmare till USA, liksom.

PS: Såg ni den goe israelen som trodde att Barack Obama var muslim på Nyheterna igår? Det är visst många som på allvar tror på det!

Handla israeliskt... eller inte.

Karlen som driver bloggen FiM (Fred i Mellanöstern, han borde lägga till "på Israels villkor", det hade speglat sanningen bättre) lägger ut en lista "för alla som vill handla israeliskt". Ja de måste ju vara tiotusentals... Det var därför deras demonstration samlade hela två- trehundra personer i Stockholm medan demon mot Israels vidriga krig samlade 12000...

Anyway, här är skiten. Den funkar ju på två sätt om vi säger så... Åh, och till min stora lycka, FiM, så har jag en Wassermax!

" Handla israeliskt

På uppmaning från folk som vill handla israeliskt, lägger jag nu ut en lista med israeliska varor (tack antisemiter, för hjälpen).

Vegetariska produkter från Israel och Tjeckien

Vegetariska produkter från Israel och Tjeckien

 • Mat & dryck
  • Frukt och grönsaker av märke Jaffa, Carmel, Top, Mehadrin, Agrexco och Bio-Top (”ekologiskt”)
  • Cocktailtomater (Rini Cherry, Melody, Bio-Top, Dana Cherries, Arav A, Carambola, Carmel)
  • Dadlar (Deglet Nour, Jordan River, Jordan Plains) (OBS! Många dadlar är från Iran…och vad tycker vi om Iran?)
  • Djupfryst mat från Hälsans Kök (Sojakorv, Gourmetbullar, Gourmetburgare, Sesam Nuggets, Vegeschnitzel, Gourmetfärs, Vegebitar)
  • Viner av märket Carmel och Golan Heights Winery
 • Hudvård/hygien
  • Hudvårdsprodukter av märke Ahava och DSD.
  • Tampong, Apoteket tillverkare Rostam Ltd.
 • IT-produkter
  • WizLan, Checkpoint, RiT, RadGuard, Algorithic, Ossi Scandinavia AB
 • Hushållsprodukter
  • SodaStream kolsyremaskin och essenser (OBS! Inte efterföljaren Wassermax)
 • Skor, väskor, strumpor, plånböcker…
  • NAOT"

The hollow men.

Såg just att IQ-reserven som hänger på Carina och Stefans sd-blogg har börjat kalla svenska muslimer för "ockupationsmakten".

En av dem, karaktären
"Robin_shadowes", skriver att han inte äter pizza längre för att han inte litar på att köttet inte är halalslaktat, samt att han tror att muslimska pizzakockar inte använder toalettpapper utan brukar vänsterhanden.

Så sorgligt. Alla dessa hatande, små små små män, med ett komplex av litenhet större än Småland hängande över sig.

Någon som vet om det finns någon vetenskaplig studie gjord över de här hatande, ihåliga livrädda krakarna? Jag skulle ge mycket för att få reda på vad som döljer sig innanför pannbenet på någon av dem.

Och det skulle vara
intressant att veta om Robin_shadowes står på någon lista inför något val eller har något uppdrag för Sverigedemokraterna

Tack för den svenska vården som är så jävla bra!

Till alla er där ute som går runt och tror att den allmänna vården är så otroligt dålig: här är ett exempel på att så inte är fallet.

I fredags vaknade jag med en snabbt tilltagande värk ovanför höger höft, under revbenens fäste i ryggen någonstans. Det var lite diffust, jag kände inte exakt. Jag ringde vårdcentralen för att beställa tid (OBS, inte för någon akuttid), berättade som det var, att jag trodde att det berodde på mina lipomer (en slags relativt ofarlig tumörsjukdom) och att det gjorde ondare och ondare.

"Har du så ont att du behöver komma in redan idag då kanske?" frågade sköterskan, men jag sade som det ärligt var:

 "Nej, riktigt så ont gör det inte. Jag kan vänta ett tag. "

"Okej, jag ska titta på det så ringer jag upp inom en halvtimme" sa sköterskan. Femton minuter senare ringde hon och meddelade att jag var välkommen på måndag (ja, idag då) för att träffa en specialist på allmänmedicin.

Nu sitter jag framför datorn,
opererad och klar. I förmiddags då. Tusen tack till den svenska sjukvården och till er som just nu betalar skatt för att den här åtgärden kunde genomföras till den för mig högst överkomliga summan av etthundratjugo kronor. Högst överkomligt för en student.

Till sommaren börjar jag jobba igen, antingen på ett nytt jobb eller på mitt gamla. Då börjar jag åter betala in för er som kanske gått i pension eller börjat plugga, eller blivit sjuka tills (hoppas inte men man vet ju aldrig) dess.

Östra Göteborg - nazifri zon!

Kan rapportera att de modiga hjältar från avsomnade NSF, numera "Folkfronten" (alltså bara namnet!) som gjorde sig besvär med att sätta upp sina lortiga klistermärken i Östra Göteborg natten till idag 19/1 gjorde sig besvär i onödan.

Skiten är bortstädad.
Vidare försök kommer också att avlägsnas direkt den sätts upp. Östra sidan av stan skall vara en nazistfri zon.

Livni kallad terrorist i Washington och tar bort frågor som inte passar henne.

För Guds skull, kolla hela klippet när Tzipi Livni, The Aunt of all Wars, blir kallad terrorist i Washington och hur de frågor som inte passar Israels hållning helt enkelt tvingas bort genom att frågeställarnas mikrofoner stryps!

Tack Hampus Eckerman
Motbilder! Samt therealnews.com!

Göran Skytte har en grej där...

Den gamle ex-maoisten Göran Skytte känner att han måste häva upp sin stämma för att inte bli helt ifrånåkt i Israeldebatten.

Göran Skytte är visserligen
att likna vid en kuvad gammal hund som har gått från att vara en varg nu snällt sitter under husses bord och slickar honom  tillgivet på handen för att inte glömmas bort, för att få sitt bröd.

Det han skriver i slutet ställer jag upp på. Jag blir galen av ilska när jag ser folk (och jag skiter i om de har blåa eller bruna ögon, inte som Mohamed Omar) bli galna av glädje över att bränna en flagga och hojta religiösa slagord av allt dumt att ropa.

Vi behöver mindre religion i den här konflikten, inte mer. Men det där verkar också vara en stockholmsgrej. Förra lördagen på Gustav Adolfs torg stod det kanske tio-femton ungdomar och skrek "Allahu akbar", men de tystnade när några äldre gubbs som såg ut att vara PKK eller Irans kommunistparti sa åt dem att knipa käft.

Sedan var det ju pajasen från det religiösa palestinska samfundet, men han var nog den minst uppskattade talaren, och också därför lagd sist. Jaja.

Jag håller med Göran Skytte
när han säger "Aldrig i livet vän med judehatarna". För så är det, jag är inte så enfaldig att jag tror att alla judar i världen stödjer Israels barnamord och folkrättsvidriga attack mot en demokratisk vald regering. Däremot kan jag även säga "Aldrig i livet vän med arabhatarna". För de blir också fler för varje dag. Och dem tar inte Göran Skytte avstånd från.

Religion är ett opium för folket. Oavsett vilken religion vi pratar.

Pingat på http://intressant.intressant.se

Vänta här nu... Det är något med den här artikeln!

Jag funderar lite grann på fallet med artonåringen som är familjehemsplacerad hos en familj där mannen tidigare varit "tredje högste chef" inom Original Gangsters, den göteborgsbaserade kriminella gruppering som leds av Denho Acar som sitter och lever fint i Turkiet. En position som mannen nu betalat sig fri från. Det skiter Aftonbladet glatt i, de friskar på med rubriker som "Gangsterboss" och "ligaledare". Han borde stämma tidningen för ärekränkning.

Nu har socialtjänsten kovänt, först skulle man ta artonåringen därifrån med omedelbar verkan när man fick reda på mannens i familjen bakgrund.

De funderingar som
dyker upp hos mig är:

Nummer ett - är inte en artonåring i Sverige myndig? Får inte han bo där han vill om det är okej med familjen? 

Nummer två - verkar som om svensk socialtjänst har börjat fatta något någon enda gång. Att sätta en strulig sjutton-artonåring hos en person som tidigare varit i skiten själv, men fattat, vänt sig 180 grader och börjat leva ett hederligt liv kan vara exakt vad som behövs för att rätta upp killen. Att han sedan får arbeta med kroppen i mannens bilglasmästeri är också suveränt! Det kommer att betala tillbaka sig så otroligt mycket till samhället.

Det är nog faktiskt
en av de få saker som den borgerliga regeringen har gjort rätt, att återinföra yrkesskolan utan dessa sjuka krav på betyg i de teoretiska ämnena. Jo, sjuka krav. Att uppnå ett Godkänt i matte B kan för vissa i den åldern vara lika med att ta sig simmande till månen. Det går helt enkelt inte. Inte i matte A heller för många.

Jag vet, för jag
var en av dem. Hade jag sluppit sossarnas enfaldiga krav på "alla ska ha godkänt i kärnämnena" (de övriga kärnämnena har jag minst VG eller fyra i) så hade mitt liv innehållit en bra bit mindre kajkande på komvux, kurser på universitet och andra boguskurser för att fylla ut tid. Jag hade kunnat gå direkt in på en yrkesutbildning och sedan ut i arbete.

Först nu, vid 35 års ålder har jag insett var knutarna i matten sattes fast av ett ofullständigt lärosystem tidigare i livet för min del och jag har godkänt i såväl fysik som VG i företagsekonomi.

Det borgarna inte gör bra
, för inte mycket de gör är ju det, är att försvåra vidareutbildning om man skulle komma underfund med att det är vad man vill.

Jag hoppas att allt
löser sig för den här killen som blev fosterhemsplacerad hos en så farlig man som "OG:s tredje chef" i Sverige".

Men vad fan, sosse igen:)

Hittade ett lite småroligt verktyg, Bloggparti, som man kan testa vilket parti ens blogg harmoniserar med genom Beta Alfa.

Tyvärr har den bara med de sju systrarna i riksdagen, så Arbetarperspektiv blev sosse med vänsterpartiet i tät följd. Men men, som småunderhållning duger det väl.

Vad vill vi ha för folk i EU egentligen? Finns det NÅGRA krav?

Måste säga att det är starkt av Göran Hägglund att ta bort den religiöse extremisten Lennart Sacrédeus från Kristdemokraternas EU-lista. Bara det tagna efternamnet, "helig Gud", får en ju snabbt att inse vilken typ det är frågan om.

Lennart Sacrédeus tillhör den
religiösa avarten Ja Till Livet som är det närmaste en stenkastande mobb utanför abortkliniker vi har i Sverige. Han har sagt homoäktenskap är första steget mot barnäktenskap och äktenskap med djur, och Göran Hägglund kan knappast vara nöjd med att få leka brandman och få släcka bänderna som han har orsakat och sedan oförstående löpt vidare med ett nytt skolastiskt, torquemadaleende fastklistrat i ansiktet. I somras erbjöds han även att gå med i Sverigedemokraterna och stå som toppnamn på deras lista.

Den gången tackade Lennart Sacrédeus nej. Gör han det nu också?

Lennart Sacrédeus och mulla Omar må stå varandra ljusår ifrån vad gäller utseende och val av politiska metoder, men när det gäller graden av religiös extremism kan de när som helst ta varandra i hand som bröder.

En sak som är lite kul
med honom är att Lennart Sacrédeus är journailst. Det går ut till alla er som tror att alla journalister minst är vänsterpartister...

Dock, och detta är nästan lite komiskt, så efterträds Lennart Sacrédeus av en annan spritt språngande stollig kristdemokrat. Det är KDU:s före detta ordförande Ella "tillbaka till spisen" Bohlin, det närmaste sarah Palin vi kommer i Sverige om vi nu ska hålla Kristi Brud och Barnflickan utanför det här.

Ella är öppen kreationist och förespråkar "intelligent" design istället för Charles Darwins lära om utveckling. Hon tror med andra ord att jorden skapades för lite drygt 6000 år sedan, att allt som motsäger det är fejk. Alla dinosaurieben som hittats är gips, alla metoder för att mäta ålder genom radioaktivt sönderfall är bluff. Hur de menar har de dock aldrig kunnat förklara... Hon tror med andra ord att för 6000 år sedan existerade Adam och Eva. Och en sådan, som nästan är utrotade i Sverige vill alltså (kd) att vi ska skicka ner till Bryssel för att skämma ut oss mer än vi redan lyckats med sedan Olof Palme blev skjuten.

En sak som är lite kul
med henne är att Ella Bohlin sitter i kristdemokraternas studiesociala utredning. Med de åsikterna.

Jesus, save me.... from your followers!

Skönt att nån säger sanningen. Även om det är Luciano.En ledsen Totto gillade inte att bli kallad trotsig...

Det lär ha varit lite lesset i ögonen när en så otippad person som backslick-bratwannabeen och sellouten Luciano Astudillo tog bladet från munnen och sade sanningen om mannen med bluffmastern i ekonomi, Sven-Otto "Totto" Littorin i kammaren idag....av avelspudeln Luciano Astudillo.

Luciano gör givetvis en rejäl utställningspudel på sin blogg. Han tycker att Littorin är trevlig att umgås med privat. Där har vi en sån där grej som jag aldrig klarade av som aktiv i politiken. Att umgås med folk som man innerst inne tycker representerar en fullständigt äcklig politik, de är inte annorlunda som personer än politiken. Borgare vill mig illa.

Jag ryser av obehag av tanken på att umgås med Jonas Ransgård (m), Susanna Haby (m), Heléne Odenjung (fp), Axel Darvik (fp) och Mikael Jansson (sd) privat!Själv hade jag inte gillat tanken på att hänga med borgare privat...

Samma på Facebook
, där ser jag ofta att de sossar jag lärde känna som är i samma ålder som jag har friends som är rena råmoderaterna! Och de mailar varandra fram och tillbaka, skriver på varandras sidor, kommer på varandras bjudningar... Skriver jag inte vilka så blir ingen ledsen i ögat som "Totto" i alla fall.

Ärligt talat, hur klarar man av att gå på fester hemma hos varandra, ta en fika, ses på stan med - en borgare? En person som aktivt försöker störta det du själv står för? Speciellt en moderat som du vet är medlem i International Democrat Union, kompis med flera aktiva renodlade fascistpartier. Jag har ärligt talat lite svårt för att begripa det. Jag har nog lite svårt för det där med att skilja på sak och person, för om det är skillnad på sak och person, hur djupt går passionen för frågorna man driver då? Det är väl därför folk tycker jag är otrevlig, men jag säger bara vad jag tänker.Jag hade nog blivit lite stel och svårkontaktbar av det.

Dagens länk!

Klockan är inte mycket, men jag har redan hittat dagens länk. Den går till Kildén & Åsman som bryter den osynliga handen och ställer det orimliga i vår livsföring på sin spets!

Gatorna ska sopas rena, hela världen kommer hit!

Den store nye och redan högt älskade ledaren Barack Hussein Obama ska den tjugonde januari sväras in som president över USA.

Hans närmsta grannar, de som bor runt Vita Huset men utan att ha tak över huvudet, bussas bort. De slipper visserligen militärläger som thailändarna slängde horor och tiggare i inför något flashigt evenemang i Bangkok för ett antal år sedan, och "försvinner" knappast som mången vagabond säkert blivit inför storpolitikens, högfinansens eller den genomkorrumperade idrottens triumfer i österled eller som det säkerligen kommer att bli i Sydafrika 2010. De får enkla bussbiljetter till härbärgen där de får varm mat eller också får de gå på bio.

Men det där är skit sak samma. Det som stör mig är att det är så in i helvete ovärdigt människor att göra på det viset. Hemlösa är inte jobbiga skadedjur, horor är inte parasiter som måste sopas bort så att de inte ska störa när de rika vita ska skriva historia! De är människor de också!

Det är Barack Hussein Obamas företrädare som sett till så att gatorna runt Vita Huset är fulla av människor som aldrig ens blivit utförsäkrade (såsom håller på att hända i Sverige nu eftersom hans ideologiska likar fyller på med hemlösa och horor här också, trappan vid Börsen är full av fyllon i riktigt taskigt skick när vädret tillåter) för de har aldrig ens varit införsäkrade från början!

Innan han tar emot väskan
med avfyrningskoder till de fredsbringande amerikanska kärnvapnen kan han ju se till att sopa gatorna runt Vita Huset rena på riktigt. Genom att se till att de som lever där får tak över huvudet och arbete. Sedan blir de billigare och billigare för varje dag som går för att till sist vara med och bidra till systemet istället för att tvingas ta emot det lilla som D.C. eller kyrkorna (dessa hycklare som borde piska politikerna istället för att samordna jävla "charity" så att rika kan köpa sig ett gott samvete) kan bidra med.

Ge dem statliga arbeten för fan, det har ni råd med!

Så kan det gå om inte haspen är på!

Såhär kan det gå om man inte har kollektivavtal som förbundet äger. Då kan lokala företrädare pressas så oerhört att de går med på frysta - som i det här fallet - eller sänkta löner. Nu ägde ju förbundet lönefrågan i avtalet så det blev aldrig något. När P1 Morgon skrek ut det häromdagen reagerade jag med ett lyft ögonbryn där jag satt vid gröten och tänkte "jaja, we´ll see about that we will".

Det låg nog nära till hands för gamla industrifackets verkstadsklubbs styrelse på Continental att gå med på sänkta löner. Och hade vi haft en sådan struktur att de lokala klubbarna fått gå med på lönesänkningar, ja då hade de kommit också. Det är det här borgarna, främst då Centern och deras galopperande ungdomsförbund i spetsen, menar med att det ska gå att anpassa avtalen lokalt.

För om de menar något annat, ja då är de opålästa bortom vett och sans eftersom de svenska avtalen går att böja och mecka med in absurdum i nästan varje sak för att passa den lokala strukturen på den arbetsplats där det används.

Centern vill helt enkelt att du som arbetar ska få välja mellan sänkt lön, sänkt lön, sänkt lön - och till sist stå där utförsäkrad och utan möjligheter att vidareutbilda dig när kunskaperna inte är tillräckliga eller när du tappar en fyrahundra kilos växellåda till en dragvolvo på axeln så att den går i flera hundra små fina benbitar (ja det hände en kille jag känner på Volvo. Han fick vidareutbildning och har varit i arbete sedan dess och har betalt tillbaka utbildningskostnaden till samhället med råge).

Det är faktiskt bättre att rörelser
som inte förmår konkurrera går i putten, men då får det ju satsas på nya arbeten också.

Tyvärr sviker sossarna mer och mer även på det här planet och tvekar på återställare vid en högst eventuell valvinst 2010 för att "det inte går". Palme hade gråtit om han sett vilket gäng som sitter och leder sossarna och LO idag.

Jag gör det redan.


Under strecket: jag rekommenderar Scoops senaste utgåva med temat "Att granska hatet". Rolig läsning!

Storägare i Volvo anklagas för bolagets förluster!

Det verkar som om IF Metallklubbarna på AB Volvo runt om i landet haft mer rätt än någon anat när de anklagat bolaget för att delat ut mer pengar än tillrådligt till aktieägarna. Nu går Gunnar Ek, Aktiespararna, ut och anklagar storägare för att ligga bakom förlusten, och han höjer fingret mot den av svenska liberaler så älskade Christer Gardell:

"-Framför allt Christer Gardell som aktivt arbetat för att få detta till stånd. "

"-Man hade utan tvekan behövt de 20 extra miljarder som man tvingades av storägarna att dela ut, till att förstärka bolaget genom att till exempel köpa andra företag, som nu kan köpas till låga priser, säger Gunnar Ek.
"

Vem är förvånad? Jag har suttit i styrelsen för ett av landets allra största serviceföretag och sett på hur vansinniga mängder med miljoner vi skeppade ned till Paris medan vi själva fick fightas järnet för en lokal lönebildning som aldrig blev av eftersom Fastighets inte kunde komma överens med Almega om en grundsyn. Strejka fick vi ju inte för kollektivavtalet.


Grattis kära ABC!

Angereds Boxing Club, ABC, har fått årets föreningspris av Göteborgs Posten. Priset är på 20000 kronor, men borde vara på det tiodubbla. Klubben har räddat så många killar och tjejer från skit att det är helt sanslöst, och därmed sparat på så mycket gemensamma pengar.

Tommy Andersson, klubbens starke man, är en helt fantastiskt människa och samma med Lillan och Semmi och de andra på klubben.

Grattis och åter grattis kära ABC! Jag kanske kommer upp till Angered och kör ett par pass om ni lovar att inte slå skallen av mig! Jag vet att ni har många hål att stoppa pengarna i, det här måste vara välkommet en masse!

Vem är Mohamed Omar?

Är det någon som kan berätta för mig vem den här Mohamed Omar som tydligen kommit ut som islamist är? Dilsa Demirbag-Steen är skitförbannad på honom och det gör att jag blir intresserad. Jag gillar när hon är förbannad.

Sitter och lyssnar på partiledardebatten
från riksdagen nu. Borgarna kan bara inte begripa att köpfesten är slut, och det är därför vi måste sänka lönerna för dem så att de får insyn i hur det är att vara fattig i landet Sverige under deras styre 2009.

Men det är å andra sidan inte många sossar nuförtiden som kan heller. Skillnaden är att de i alla fall försöker sätta sig in i saken lite mer. Nej, ärligt, ingen folkvald borde få tjäna mer än en grundlön på 30000 kronor för de som suttit allra längst i riksdagen. Därefter borde de få OB, övertid m.m. precis som vi andra. Skulle vara intressant att höra dem komma med den gamla drapan om att de alltid är i tjänst efter det. Dessutom ska vi ta ifrån dem alla former av fallskärmar, och de skulle vara hänvisade till AF vid arbetslöshet precis som de som de styr över.

Men det var ett sidospår. Vem är Mohamed Omar och vad är han känd för?
 

Gammal text i ny tappning.En egen piga. Drömmen för mängder med corporate människor ur mellanskiktet som bor för stort
och försummar sina brats till barn för karriärens skull.


Jag kom bara på att jag
var tvungen att skriva om den gräsliga sången om den stackars lilla pigan så att den passar dagens förhållanden. Enjoy!

"I mellanchefens stora bostadsrätts halvmiljoners ädla kök, där finns en skattfinansierad liten piga. Hon alltid har så brått för där är så mycket stök och jämt ska hon för alla vackert niga. Och skit av bolagschefen hon måste ta emot, men av det har pigan sällan något minne. För tidigast av alla hon stiger ur sin säng, och sedan är det buss och vagnen i en timme.

Och först ska mellanchefens frukost hon göra riktigt god, hon lagar al italia al fretta. Och sedan uppå ädla foten av mellanchefens fru ska tretton tusen kronors skorna rätt hon sätta. Och sen går hon och väcker deras bleka feta son som spelat WoW till klockan fyra som ett jävla spån. Och sedan under dagen hon har ett fasligt sjå att röja undan, handla, städa och en fem minuters få.

Och hon ska sopa trappan och hon ska skura golv och hon ska bära varor, mat och Evianvatten. Hon kommer ej i säng förrän klockan slagit tolv men då så får hon ligga bredvid katten. Men hon är sällan ledsen fast det är mycket knog, hur än det går i livet så klarar hon sig nog. För se hon går och tänker på hämnd vad än hon gör, så mellanchefens lilla piga har ett strålande humör.
"

Nicklas Eriksson 2009

Ta avstånd från skändning av mosaiska begravningsplatser!

Innan någon ställer frågan vill jag meddela att jag tar totalt avstånd från skändningen av Malmös judiska begravningsplats som försiggick natten till idag.

Svenska judar kan aldrig lastas för vad sionisterna i Israel gör, någonsin. Det finns säkerligen de som stöder sionisterna, och de ska naturligtvis ha sin del av skammen, men som grupp kan svenska judar inte klumpas ihop och lastas, aldrig.

Däremot kan ett större antal svenska kristna (säkerligen fler än vad det finns judar i Sverige) lastas för stöd till sionisterna, så om något överhuvudtaget ska skändas (vilket det inte ska) borde det i konsekvensens namn vara en vanlig svensk begravningsplats.

I kungens stora slott

Det bara slog mig sådär i all hast på kvällen att av 4762 som har röstat på dn.se tänker i denna stund 41% utnyttja det fina lilla överklassavdraget som den wunderschöna regierungen unter Veltmarschalk Reinfeldt satt ihop och skaffa sig en alldeles egen liten piga! Tänk vad skönt för corporate piffiga 43-åriga nyblivna mammor att slippa ta i de "schitiga" blöjorna! Vilken dröm för den uttröttade husfadern att få komma hem till en ren bostadsrätt i city efter en hård arbetsdag på Handels eller Börsen!

Kan inte låta bli att lägga in
en fin gammal text om hur underbart det är att det vackra folket skapar arbete åt plebejerna som jag fick lära mig när jag var liten.

"I kungens stora slotts stora, stora, stora kök, där finns en liten, liten , liten piga. Hon alltid har så brått för där är så mycket stök och jämt ska hon för all vackert niga. Och bannor utav alla hon måste ta emot, för jämt är lilla näsan så rysligt svart av sot och tidigast av alla hon stiger ur sin säng, och sen går hela dagen lång ut i ett enda fläng.

För först ska kungens krona hon göra riktigt fin, hon gnider den med putset blanka lätta. Och sen på huvudknoppen av drottning sura-min ska lock peruken riktig rätt hon sätta. Och sen går hon och väcker prinsessan Ädelknopp och tittar efter att snällt hon stiger upp. Och sedan under dagen hon har ett fasligt sjå att lära allra, allra minsta lilla prinsen gå.


Och hon ska sopa trappan och hon ska skura golv och hon ska bära slask och ved och vatten. Hon kommer ej i säng förrän klockan slagit tolv och då så får hon ligga brevid katten. Men hon är aldrig ledsen fast det är mycket knog, hur än det går i livet så klarar hon sig nog. För se hon går och sjunger så glatt vad än hon gör, ty kungens lilla piga har ett strålande humör.
"

Vänta bara tills lilla pigan fått sig en marxistisk skolning. Vidrig sång. Den ska jag lära mina barn också.

Hitta pitbullen!

Ja, du vinner ingen resa eller så, men du kan öka på din kunskap om hundar av kampras lite om du gör den här tävlingen.

Det här testet är både lärorikt och skoj. Glöm inte att läsa texten ovanför innan du börjar, det kan ge lite ledtrådar.

Snart slut på attackmöjligheter från högermännen.

På knuff.se vimlar det av indignerade inlägg från de mörkermän som villigt drar ut till sin allierade, Israels försvar. Man försvarar villigt över 800 döda i Gaza, varav dessa 200 barn. Man försvarar att skolor, sjukhus och bostadsområden bombas till grus med att påstå att motståndsmännen "gömmer sig bland civila". Ja hur fan skulle de kunna göra annat? Gaza är dryga 250 kvadratkilometer stort och har en befolkning på 1.5 miljoner.

Och dessa svenska högermän
sitter här framför sina datorer med sina kaffekoppar och sina bullar och tycker att palestinierna ska gå ut på öppen mark och fight it out like men. De som aldrig varit med om värre än ett slagsmål i sjunde klass.

Dessutom, surprise surprise, måste även motståndsmän bo någonstans! De har familj! Barn att bry sig om. Ja, för tro det eller ej så är de vanliga människor. Det trodde säkert inte Erik Svansbo,  Dick Erixon, Dragan Klaric, Per Gudmundson, Patrik Ohlson, Johan Ingerö med flera liberaler/sverigedemokrater.

Lite lustigt att dessa i vanliga fall heta fiender bildat allians och tagit ställning för det israeliska massmordet i Gaza.

Anyway. De här pellarna har länge slagit
mot oss med att vi som kritiserar Israel och inte är rädda för att kalla det de gör vid sitt rätta namn, skulle vara antisemiter (kandidat till årets mest utslitna ord?), alltså såna som är emot judar (ja egentligen araber med eftersom de också är ett semitiskt folk). De har i alla år låtsas som att vi aldrig har motsagt dem och inte brytt sig ett dugg om att vi socialister inte är antisemiter. För fan, vi följer ju en lära författad av två judar! Flera av de stora namnen i våra internationaler, partiledare och ideologer har varit judar! Vi har lika mycket emot judar som en pärlmussla har emot floden!

Det vi däremot har problem med
, är den semireligiösa ideologi som vissa judar och även ickejudar (de ovan nämnda plus Fredrick Federley och Fredrik Malm) följer: sionismen. På de grunderna borde man kunna kalla de här männen för antikaukasier eftersom de är emot nazismen som vissa av kaukasiskt ursprung följer, men inte en vettig människa skulle få något sådant för sig. Uppenbarligen är de här herrrarna inte så värst vettiga.

Men här är grejen:
jag tror att vi har slutat bry oss om antisemitkortet. Det känns så. Innan blev det alltid en spänd stämning i alla bloggar och i alla diskussioner när antisemitkortet spelades ut (förutom mossadbloggen som ger alla antisemitkortet och sedan tar tillbaka det om det skulle visa sig att stollen som driver bloggen har fel) och en lång utläggning om varför det är fel följde oftast från den för antisemitism anklagade.

Men nu verkar det som om det är slut på det, för numera är det mest "jaja, ska du inte ta och gå och lägga dig igen" när vi anklagas för antisemitism. Tillräckligt många har fattat att det går att protestera mot Israel utan att vara emot judar. Och nu framstår det allt svagare och mer desperata "antisemit!" som rena löjan, som det sista försvaret från ett gäng ihåliga män (och ett fåtal kvinnor) som börjar inse att de har satsat på fel häst och att de nog snart får rikta sin grymhet och lusta att slå ner på förtryckta åt annat håll. Om vi börjar skjuta bort det de har tagit till mer kraftfullt nu, att vi skulle hålla i lag med de dårreligiösa i Hamas som har mer gemensamt med deras koallitionspartner kristdemokraterna (de som sverigedemokraterna kommer att ersätta i "Allians för Sverige") så har de inget att slänga på oss.

Antisemit min röv. Och religion är ett opium för folket!

Beverley har fel! Israel har inga rättigheter alls!

Aftonbladet intervjuar familjen Jamil som bor i Ashkelon som ibland besjkuts av Qassamraketer från Gazaremsan. Mamma Beverley sköter en stor del av snacket.

De kommer med den trista gamla drapan om att de "har slitit hårt" och att "Israel har rätt att försvara sina medborgare".

Nu ska jag trycka en rätt obekväm sanning i ansiktet på familjen Jamil: Israel har inte rätt att försvara sina medborgare med mer än att Ehud Olmert, Tzipi Livni och Ehud Barak (se där namnen på folkmördare som kommer att nämnas i framtidens historieböcker) och resten av den israeliska regeringen personligen stoppar raketerna.

Israel är en ockupationsmakt och som sådan har man inga rättigheter alls gentemot det folk man ockuperar.

Palestina däremot är ett ockuperat land och därmed har man inga skyldigheter alls gentemot sin ockupant, endast rättigheter. Man kan önska att inga oskyldiga skulle dödas på någon sida, men så länge människan är människa endast är nog det bara en nåd att stilla bedja om. Palestinierna har rätt att bekämpa sin ockupant som folkrättsvidrigt har stulit deras land (det blir inte mindre folkrättsvidrigt för att världssamfundet var med på att stjäla landet, det smetar bara ut skammen på så många fler. Fast å andra sidan, hur skulle världssamfundet kunna veta att Adolf Hitlers offers ättlingar en dag skulle bli nästan lika vidriga som han var? Israel är som ett misshandlat alkoholistbarn som svär att aldrig, aldrig bli som pappa var, men icke desto mindre en dag blir lika illa som han. Värre kanske eftersom Israel har kärnvapen).

Familjen Jamil borde rikta sin vrede mot
den regering, och den politiska ideologi som flyttade ut dem till Ashkelon. Det är de som är de riktiga skurkarna här.

Suverän demo i Göteborg idag!

Göteborgs Posten påstår att 4000 demonstrerade mot ockupationsmakten Israels blodiga terror mot allt som är arabiskt i Gaza idag, men jag tror dem inte. Jag var där, och jag har sett såpass många demonstrationer upp och nedför Avenyn att jag själv bedömer antalet till 5000 eller mer.

Och det absolut roligaste
var att det var så oerhört många vanliga Svenne Bananer och Kokosnötter där och inte bara det vanliga träsket! Massor med helt vanliga svenska män, kvinnor och barn som gick sida vid sida för att skrika ut sitt avsky mot slakten i Gaza. Över 800 har dött, ca 200 barn. Vedervärdigt av Israel.

Det lustiga var att Anders Carlsson (kp) var bra i sitt tal! Ja! I vanliga fall somnar jag efter en minut när han sätter igång med sitt förbannat trista "USA-imperialismens rätta ansikte" och andra floskler som var gamla redan på Frank Baudes tid. Men idag glödde han verkligen, det hördes att den gamle stalinisten menade det! Det  bästa var när han sa att en ockupationsmakt inte har några rättigheter, bara skyldigheter och att ett ockuperat folk inte har några skyldigheter, bara rättigheter. Då jublade massan på torget så att det blev rundgång i mikrofonen.

Hans Linde från Vänsterpartiet presterade nog också det bästa tal jag hört honom ge i mitt liv, och det börjar bli ett antal nu. Spartacuskören är alltid bäst!

Sedan kom det upp någon religiös tokfrans och började recitera någon dammig helig gammal bok, men då gick så många att de säkert inte låter de stollarna tala nästa lördag igen.

Well, vad väntar du på? Stå inte där och titta på, in i ledet och börja gå!

Annelie Hulthén möblerar om i KS.

Annelie Hulthén, ny ordförande i staden Göteborgs kommunstyrelse efter Göran Johansson, sätter igång med att möblera om i KS.

Anna Johansson kommer in som ansvarig för SDN-utveckling, storstadsfrågor och integration. Ett kompetent val. Anna har dessutom lyskraft och nog med pondus för att välta omkull moderaterna på bänken mittemot, det har hon redan gjort flera gånger om så det tvekar jag inte på att hon fortsätter med. Dock är det inte moderaterna som är jobbigast att ha att göra med i Göteborg, vare sig i KF eller KS utan det är näbbgäddorna Mikael Janson och Heléne Odenjung från folkpartiet. Jag var övertygad om att de var gifta med varandra tills jag fick reda på att så inte var fallet. De ser ut att förtjäna varandra och båda tror att de är roliga.

Visst, den mätte radhusstrebern Jonas Ransgård
(m) från Askim försöker någon gång då och då (oh vad han vill vara Göteborgs egen Fredrik Reinfeldt!) , ochälskar att läsa sina egna insändare i GT, men det är faktiskt rätt löjligt att se hur trötta de åldersstigna moderaterna är i jämförelse med folkpartisterna. Vare sig Odenjung eller Jansson är särskilt gamla, och de har även den lille sprätten Axel Darvik, direkt från riksdagen med skamlöst högt avgångsvederlag på sin bänk. Gött att veta att jag bekostar hans studier. "Ett privilegium", sade Darvik om den saken när jag frågade honom, och visst har han rätt. Mina egna studielån bara växer.

Jaja. Kristdemokraterna finns i KF
, jag vet bara inte vilka de är. Jo, en. En busschaufför, och just det, en urgammal man som heter Ture Jakobsson. Han lägger interpellationer om mat i äldrevården en gång var fjärde månad, emellanåt säger han inget.

Sedan är där bara Centerns
partisekreterare Anders Flanking, och han bara håller med folkpartisterna. Sedan finns det ju ett mandat som är a waste of space också, men han pratar i genomsnitt en gång per kvartal. Den avdankade f.d. partiledaren Mikael Jansson från det rasistiska partiet (sd). Anna får inga bekymmer med honom heller. Han verkar skämmas över sitt parti de få gånger han öppnar munnen. Eller också är det gnälldialekten han skäms över.

Det blir mer intressant att se vad göteborgsvänstern gör nu när de tre har gift sig på riksplanet! Det blir en intressant nöt vars innehåll vi väntar på ska avslöjas. Vänsterns lagbygge är annars kompetent och stabilt med de unga krafterna Jöran Fagerlund, Ana Rubin, Ashraf Naseri och Christian Larsson som yngre fläktar och Eva-Lena Fransson, Leif Ståhl, Mats Pilhem och gruppledaren Marie Lindén som balanserande mer erfarna krafter.

Sedan tar Annelie Hulthén in Mats Arnsmar. Jag skäms, jag har suttit i samma KF-grupp som Mats, mött honom på fackliga möten och under valrörelser och allt, men ändå vet jag inget om honom. Mats får i alla fall ansvar för arbetsmarknadsfrågor (stackars jävel!) och stadsbyggnad.

Miljöpartiet med sin konstiga ordförande
, urskånskan Kia Andreasson är som överallt annars helt opålitliga. Det kan bli spännande också. De har en lirare som heter Firas Almesri som jag personligen aldrig skulle lita på i sitt lag. Fast lita på en politiker? Hmm. När Lage Rahm stack till riksdagen försvann deras starkaste kort tror jag.

Det väntar en rätt intressant
tid fram till 2010. Jag vill inte tvingas köpa bostadsrätt, så jag hoppas såklart inte att borgarna vinner för då är nog det område där jag bor bland de första att säljas ut.

Granskning från och med idag.

Det får räcka med rasistiska "demokrater" en stund nu. Jag inför granskning ett tag innan kommentarerna syns. Räknar med att behålla det ett litet tag, vi får se hur länge.

Muffare visar sitt rätta jag - nu igen!

Jag kan bara inte låta bli att publicera en del av den cachade bloggen "Mandomsprovet" av MUF-medlemmen Jonas Bysell från Jämtland, a.k.a. han som spårade ur totalt på MUF:s årsstämma på Hotell 11 här i stan. Han kom till middagen iförd badbrallor och skjorta, gav den nyvalda styrelsen fingret och det ryktas att han även ska ha klått upp sin tjej. Dock inte bekräftat.

Kolla särskilt in bilden av Benito Mussolini på förklädet som den unge moderaten köpt till sin mamma i Italien.

Det värsta är att han inte är lika upprörande som Fredrikarna Malm och Federley ändå.

Norsk polis tankar om vad som är riktig katastrof.


Det har varit sammanstötningar
mellan proisraleiska och propalestinska demonstranter i Oslo.

Medan kulorna viner över
, runt och genom folk i Gaza har den norska polisen sina egna funderingar över vad som är illa:

"Polisen bedömer läget som mycket allvarligt.

– Nu är ingenting heligt. De krossar rutor helt omotiverat och de sätter eld på olika saker. Bland annat försökte de bränna ner julgranen på Universitetsplatsen, säger Uni Grøndal vid polisen i Oslo till Dagbladets nätupplaga.
"

Min politiska position.

I dessa dagar, då det åter blivit populärt att lägga ut sina charts från The Political Compass på sin blogg får väl inte jag vara sämre. Enjoy!Såhär står Nicklas Eriksson politiskt. Tydligen.

Lisa Bjurwald kastar bumerang med sig själv!

Uppdatering 090109: Jag har just fått påpekat att författaren till orginalkrönikan inte heter Lisa Brunwald utan Lisa Bjurwald. Ber om ursäkt, jag var något trött när jag kollade in krönikan. Nu är det ändrat.

Kände för att skriva om SvD:s Lisa Bjurwalds
krönika lite, den är så rolig.

"Som socialistisk svensk är det en smått surrealistisk känsla att varje gång Israel dominerar bloggrapporteringen betrakta den fulla vidden av högervridningen i Mellanösternfrågan.

En av de mest häpnadsväckande kommentarerna hittills står journalisten och sionistsympatisören Lisa Bjurwald för. I en artikel på svd.se menar Bjurwald på fullaste allvar att Israel befinner sig i underläge mot Hamas.

Vi tar det igen: diktaturen Israel, som låter människor som nyss blivit myndiga och som ännu inte fullgjort sin militärtjänst gå i krig i Gaza och utövar ett vidrigt statsunderstött rasförtryck, går med vapen i hand och ekonomiska medel i krig mot några uselt beväpnade rebeller för att säkra fortlevnaden för en stat som bygger på fördrivandet av hundratusentals människor, skövlandet av lika många hem, olivlundar och åkrar och införandet av världens nya apartheidstat. Så beter sig en klart fundamentalistisk rasiststat som kämpar för sin egen fortlevnad, inte för folkets.

Hamas är möjligen en terroristorganisation som medvetet gömmer sig bland civilbefolkningen för att de inte har någon annastans att gömma sig. Jag vet inte så mycket om de terrordåd de påstås ha utfört, men det står helt klart att de inte förfogar över pansar, jaktflyg, Cobras, hellfiremissilier och sidewinders likt den israeliska krigsmaskinen. De har möjligen ett heligt krig mot judarna och utplånandet av staten Israel inskrivet i sin stadga - det vet jag inte. Men de
är demokratiskt valda till att styra den palestinska staten som nu angrips med full kraft av en av världens mäktigaste, kärnvapenbestyckade militära supermakter. Lisa Bjurwald vill att Hamas ska komma ut och "fight it out like men" mot den israeliska armén. Man tar sig för pannan. Så resonerar bara en som befinner sig så långt bort från förtryck som det bara är möjligt och som har allt att vinna på att liera sig med förtryckaren.

I måndags brann judiska samfundets lokaler i Helsingborg. Det var andra gången på fyra dagar som samfundet utsattes för ett brandattentat. Aktionerna är helt ologiska. Antisemitismen är central i den folkvalda terrororganisation som pyttesmå delar av den svenska vänstern nu öppet hyllar - och för den delen också hos det iranska ledarskapet. Vad nu Iran har med svensk vänster att göra, det var ju Bjurwalds USA som gjorde Iran till vad det är idag, en plats så avgrundsreligiös att till och med Bjurwalds egna borgerliga kamrater i Livets Ords och Ja till Livets politiska gren Kristdemokraterna ryser av välbehag vid blotta tanken. Vad beträffar Helsingborg utfördes det avskyvärda dådet garanterat av någon stollig nazist, en ideologi som Lisa Bjurwalds parti aldrig förmått ta avstånd ifrån på riktigt. "De är idioter, men de är VÅRA idioter", liksom.

Alla är inte lika tydliga med sina sympatier. En norsk läkare på plats i Gaza, Mads Gilbert, har under konflikten fått sina uttalanden förvandlade till braskande tidningsrubriker i svenska medier ("Det här är det värsta jag sett", "Vi vadar i blod"). Den läsare som gör en enkel personkoll på internets sökmotorer, får veta att Gilbert är en revolutionär kommunist som uttalat sitt stöd för 11 sep-tember-terroristernas attacker mot USA. Har han fel som yrkesman för det? Är han som revolutionär kommunist, men läkare, mindre trovärdig än om en råborgerlig doktor stått och påstått att de bara hade mindre krossår och lite orolig nattsömn att ta hand om? Löjligt av Bjurwald att förringa.

Gilbert och hans läkarkollega Erik Fosse är utsända av den norska biståndsorganisationen NORWAC, för vilken Fosse är chef. NORWAC:s samarbetspartner inkluderar Hizbollahs Martyr Foundation, som samlar in och delar ut pengar till självmordsbombares familjer. Vilket ju är rätt snällt eftersom de med stor sannolikhet annars hade fått svälta. Palestina är inte känt för att ha något av det som proppmätta Lisa Bjurwald dagligen kan ta del av. Det är ofta därför självmordsbombare uppstår. Men det är klart, är man inte med så är man emot, och då får man skylla sig själv om man haft någon i släkten som blivit självmordsbombare, och då far alla föresatser om rätt ut genom fönstret i den borgerliga snålblåsten.

Naturligtvis kan man trots extrema åsikter göra stora insatser som läkare i en konfliktzon. Men är Gilbert en opartisk källa? Knappast. Är det lämpligt att ge honom en så dominerande roll i mediebevakningen av Gaza? Definitivt inte. Från SvD:s moderatförening hade man hellre sett Carl Bildt, men oturligt nog saknade han såväl medicinsk kompetens samt mod nog att bege sig till Gazas skitigaste hellhole.
"

Now. Hamas är en jävla skitorganisation
, galet religiös, vars kvinnosyn befinner sig på medeltida nivå och som förmodligen beklagar uppfinnandet av elden. Jag ger dem inget stöd överhuvudtaget som organisation, och faktum är att jag inget vet om deras påstådda terrorism.

Men faktum är, och det är lite lustigt, att den svenska högern hela tiden sedan 2005 har blundat för att de valdes till styrande part av det palestinska folket i ett val som observatörerna hade lika mycket problem med som de brukar ha med ett val i Norge. Det vill säga inga. Att det inte passade "Mellanösterns enda demokrati" och deras kukförlängare USA med apologeter som Lisa Bjurwald står häpnadsväckande klart. Frågan är om inte Bjurwald, Federley och Malm ska ta och ifrågasätta varför det är rätt att först försöka svälta ut ett folk som genomfört ett demokratiskt val, och sedan låta dem dö i flammor, av splitter och av fosforbomber istället för att föra dialog.

För det är väl det de borgerliga
"demokraterna" alltid har varit kända för?

Bara idioter angriper judiska församlingar!

Judiska församlingen i Helsingborg har utsatts för ett brandbombsattentat i dagarna. Någon slängde in en så kallad molotovcocktail men den lyckades inte med sitt syfte, att sätta eld på synagogan och dess anslutande lokaler.

Oavsett vem som gjorde det här så är det en handling som är urbota dum. Judar i allmänhet bär inget kollektivt ansvar för vad terrorstaten Israel håller på med i sitt utrotningskrig mot Gazas palestinska befolkning. Judar i allmänhet kan inte sägas dela den ideologi, sionismen, som är en ren och skär övermänniskoideologi som hotar allt och alla som inte håller med dem.

Judar kommer, precis som alla vi andra
, i helt olika förpackningar, med helt skilda bakgrunder, klassmässiga och intellektuella. Jag har inte en aning om vam som slängde in brandbomben i synagogan, men hoppas sannerligen inte att det var någon som kallar sig "vänster". För i så fall är det nog dags att den personen tar sig en rejäl titt i spegeln och funderar över vad han eller hon håller på med samt uppdatera sig lite på vad juden (vilken ironi!) Karl Marx faktiskt skrev.

Personligen tror jag att det är något nazistsvin som vill lägga skuld på vänstern som utfört dådet.

Anders Svensson skriver väldigt bra om det här usla fenomenet.

Stoppa Matchen!


Sverige ska möta förtryckarstaten Israel
i tennis i Malmö och det finns en "hotbild" enligt SvD. Vilket gyllene tillfälle att parafrasera Hoola Bandoola Band!

Jag lägger in texten
till "Stoppa Matchen" men skriver om den lite. Konstnärlig frihet tror jag det kallas.

"Sionisterna regerar Med terror och tortyr Se´n snackar dom om defensiv,
Ja, det är nästan så man spyr. Medan bönderna och jobbarna Hålls i schack med militär,
Så kan dom rika spela tennis. Men dom ska jävlar inte spela här.

Stoppa Matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen

På Berlinolympiaden 1936 Fick Hitler så mycket reklam Att han nästan blev perplex. Och generalerna i Israel Dom är ute efter samma sak. Men vi ska inte propagera För deras terrorapparat.

Stoppa Matchen, stoppa matchen Så kan man inte spela tennis med dom där Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen

Dom Limhamnsbor, som hotar Med batonger och gevär, Vill bara skydda dom profiter, Som turismen innebär. Precis som generalerna Har dom ekonomiska motiv. Och se´n säger dom, Att sport inte hör ihop med politik.

Stoppa Matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen

Man måste välja sida Och man måste ta parti. Man kan inte dra sej undan Eller ställa sej bredvid. Om matchen spelas, Blir den israeliska överklassen stolt. Men om matchen stoppas, Visar vi vårt stöd åt Gazas folk.

Stoppa Matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa Matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa Matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa matchen, stoppa matchen Stoppa Matchen
."

Dagens länk 2!


Dagens andra länk måste bli denna: En chef på migrationsverket har blivit utköpt för sitt ensidiga försvarande av det sionistiska massmordet på försvarslösa människor.

Intressant.

Dagens länk!

Dagens länk blir från Roya - Intersektionalen som bloggar klokt om det israeliska massmordets unga svenska apologeter Fredrick Federley(c) och Fredrik Malm(fp).

För att det är skillnad på folk och folk, stupid!


Aftonbladet är vanligtvis
en riktigt dålig tidning. Deras journalistiskt ambition brukar inte sträcka sig längre än vem Bonde-Söker-Fru-Sören firade nyår med. En tidning som en gång var Sveriges ledande motståndsorgan ser nu Se&Hör som sin stora konkurrent. Sorgligt.

Men ibland får de till det
lite grann. Som när de skriver om de tusentals svenskar som riskerar att straffas med förlust av livet som de känner det. Deras brott: de är inte tillräckligt sjuka för att dessa hjärtlösa skal som kallas liberaler ska anse dem berättigade till lite pengar så att vardagen går ihop sig för dem.

Ingela Gustafsson, 51 år gammal, ställer frågan vad det är tänkt att hon ska leva på när Försäkringskassan drar in hennes sjukersättning. Jag kan svaret åt henne: På nåder.

Nya Moderaterna - För att det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk såklart!

Bloggen Bent sätter tillbaka ordet "hel" framför "idiot".

Den centerpartistiska Bloggen Bent anklagar hela "vänstern" för att stödja den religiöse tyckaren Andreas Malm för att denne vid något tillfälle i sin ungdom kanske eventuellt enligt källor som vanligtvis brukar ha fel under en sökarperiod var lite inne på anarkism. Sedan gick han vidare och fann väl någon tomte som han kan kalla gud.

Och för det tycker en liten centerpartist
, som är partikamrat med en jävel vars pengar nu används för att slakta kvinnor och barn i Gaza City (there´s one for you, Fredrick Federley), att alla vi som bekämpar liberalism och konservatism skyddar Andreas Malm för att vi inte kollektivt avsäger oss det han babblar om.

Jag kan berätta för dig varför vi inte gör det, Benteboy; för att han inte är viktig. Det säger en kille i ditt kommentarsfält och det stämmer.

Andreas Malm är en tokreligiös person
som har mer gemensamt med centerpartiets koallitionspartner kristdemokraterna än med oss. Det är inte alla som går efter principen "min fiendes fiende är min vän" bara för att ni på din sida gör det (åker (kd) ur 2010 kommer Reinfeldt och lakejer att bilda regering med Sverigedemokraterna). Så du har det klart för dig, Benteboy.

Uppdaterad länklista!

Det är inte ofta länklistan uppdateras mer, men nu hände det.

Jag lade till Jag kan bete mig, Sebastians roliga och varma blogg. Besök rekommenderas:)

Monas mummel om markoffensiven!

För första gången hörs nu något från det Nya Utankurspartiet Socialdemokraterna om Israels mordräd i Gaza. Eftersom det är Mona Sahlin som uttalar sig är det svårt att begripa vad som sägs, förutom att det antagligen är bra med mindre skatt, lägre a-kassa och att vi måste bli det nya företagarpartiet. Men:

Mona "60-årsfesten" Sahlin
anklagar utrikesminister Carl Bildt för att mumla på sin blogg och tycker istället att han ska säga något. Mer kräver hon inte. Ingen är förvånad. Men jag vetesjutton om hon får komma på pensionsfesten om fem år för sin hårda och antisemitiska kritik nu... Se upp nu, Mona, Mossadbloggen kanske utnämner dig till rasfiende.

En Marknadsliberals syn på demokrati och människovärde.

Musiktema: Ya hobbi falastin

Bloggaren
Marknadsliberalen som egentligen heter Stefan Karlsson, ger uttryck för rent svinaktiga åsikter.

Han skriver: "Förre Ung Vänster-ordföranden Ali Esbati, som är en mästare på att ta händelser relaterat till Israel ur sin kontext och därmed förtala Israel på ett sätt som förmodligen upplevs som övertygande för dem som inte har klart för sig hur de palestinska problemen är helt självförvållade,uttalar tämligen oblygt sin djupa beundran för Hamas och sin förhoppning om att den Egyptiska regimen ska störtas, något som garanterat skulle leda till att den starkaste oppositionsrörelsen, Hamas motsvarighet Muslimska brödraskapet, skulle ta makten (min kursivering).".

Vad skriver Marknadsliberalen här egentligen? Jo, att lidandet i Gaza, påtvingat av Israel i första hand, USA i andra och Sverige i och med EU-medlemskapet i tredje, är något Gazas utfattiga torterade befolkning har sig själva att skylla för, för att de utnyttjade sin rösträtt som Stefan Karlsson ser som självklar och lade sin demokratiska "en man, en röst" på det alternativ som majoriteten  trodde var det bästa för den palestiska nation som var i gryende. Inte sagt att det var det bästa, men vilka är vi här i Sverige, feta och mätta att bedöma det?

 "Mellanösterns enda demokrati" som vissa kallar slaktarstaten Israel, tålde inte att Mellanösterns andra demokrati röstade "fel" i deras ögon. Och detta ska det palestinska folket skylla sig själva för enligt Marknadsliberalen. Det är självförvållat att Israels F-16 nu skjuter missiler över en tätbefolkad stad. Ja!

Sedan traskar han på i ullstrumporna
och gör jobbet för oss som agiterar mot hans version av demokrati enklare när han säger: "Ultravänsterns vurmande för islamister blir därmed allt tydligare. Med tanke på hur Hamas och Muslimska brödraskapet står för statligt påtvingad könssegregering och dödsstraff för homosexualitet så är tydligen deras vanliga hjärtefrågor om feminism och "gay pride" inte så viktigt längre." och använder sig av den tröttsamma gamla slöan om att "ultravänstern (hur man nu kan kalla Vänsterpartiet för det?) stöttar religiösa fundamentalister.

Det tycker han nog att jag gör också, men det ska jag säga herr Marknadsliberalen att jag skiter blankt i om Hamas, Muslimska Brödraskapet eller annan valfri "tro-på-tomten-organisation" totalt upphör att finnas. Jag tänker på de stackars jävlarna i Gaza som bara försöker överleva dagen (och som nu antagligen kommer att ta till vapen till siste man), jag tänker på de kvinnor som sitter med dygnsgamla barn i famnen och försöker vyssja dem till raketdån, i damm och explosioner, jag tänker på de stackars fäder som försöker avgöra om kötthögen framför dem innehåller delar av deras barn eller inte!

Klassisk taktik från högern att utpeka vänstern som tillskyndare till olika kyrkor. Marx skrev att religion är opium för folket, och det håller de flesta av oss fast vid. Me ndet är ändå okej, för det gör mig bara argare och därmed starkare besluten att bekämpa åsikterna hos såna som Stefan Karlsson, Marknadsliberalen.

"En potentiell negativ följd av detta vore att högerpartiet Likud och Benjamin Netanyahu lär försvagas i det kommande israeliska valet, vilket vore synd eftersom Netanyahu är det bästa valet för Israel eftersom han står både för en realistisk hållning mot palestinierna och en marknadsliberal ekonomisk politik." skriver han sedan.

Mmm, Likud, detta väldoftande parti, medlem i International Democrat Union (tillsammans med moderaterna), syskonparti till general Francos gamla Partido Popular, Acción Democratica Nacionalista från Bolivia. den gamle militärdiktatorn Hugo Banzers parti, Colorados från Paraguay som under mer än sjuttio år varit ansvariga för att Paraguay inte är en demokrati (de rika som Marknadsliberalen håller på vill helt enkelt inte att det ska vara det),  Arenapartiet från El Salvador som så sent som 1980-talet skickade paramilitära dödsskvadroner efter rödingar, sköt dem och slängde deras kroppar i massgravar eller i diken. International Democrat Union, där högerpartiet Likud, som Marknadsliberalen verkligen gillar, hyser också intressanta punkter som de båda chilenska fascistpartierna Union Democrática Independiente och Renovación Nationál. Båda är starka fans av Pinochets diktatur och hyllar ofta den gamle massmördaren genom att bära hans plakat i marscher (ja de säger inte demonstrationer). De sa heller inget om de grekiska partier som understödde diktaturen där, och Salazars och Catanhos underbara ofrihet för annat än de rika och marknaden i Portugal är medlemmar i International Democrat Union.

Så jag undrar, käre herr Marknadsliberal, vilka som är de största tillskyndarna till folkets ofrihet och den rikes stövelklack? Vi eller du?


Du skriver också i kommentarsfältet "För det första: alldeles bortsett från att Hamassupporters inte kan ses som oskyldiga offer så är det på intet vis nödvändigt att döda allihop, det är bara nödvändigt att döda Hamasanhängare som gör väpnat motstånd.".

Det är ju alldeles otroligt generöst av dig
. Du ser alltså inte en vanlig palestinsk medborgare (eller för den delen israelisk...) som återigen bara utnyttjat sin demokratiska rättighet att välja sin regering och röstat på Hamas som helt oskyldig? Tack, du har just gjort vår kamp ännu lite lättare!

Synd bara att Israel räknar stenar, tomflaskor och slangbellor som väpnat motstånd och med det i hågen gladeligen dödar barn. Inte underligt att unga israeler som tjänat sin  war machine måste resa till Goa i ett halvår efter avslutad tjänst och försöka knarka bort minnesbilderna av det de bidragit till och som du sitter här uppe i Högan Nord och skördar frukterna av.

Markoffensiven och morden inledda.

Sionisterna har inlett en ny fas i sitt långsamma folkmord. Israeliska styrkor finns nu inne i Gaza enligt DN. Undrar hur många som ska behöva dö för deras övermänniskoideologi den här gången? Granatsplitter stänker in i Röda halvmånens läger, ambulanspersonal kan inte undsätta skadade på grund av granatbeskjutning och F-16 flyger och skjuter missiler.

De jävlarna har i alla fall lyckats bomba ett sjukhus. Nå, så fattiga på utrustning som de har varit så har Israel säkert resonerat som så att det inte gör något. De kan i alla fall aldrig skylla det på oavsiktlig eller felriktad eldgivning, de känner till Gaza in i minsta detalj.

Kalla mig antisemit tills era tungor
blöder, kom med era infantila hotbrev, det skiter jag i. Jag tänker ändå aldrig sluta berätta om den terror ni anställer på er palestinska befolkning, era förbannade nazister!


La revolución de Cuba tiene cincuenta años hoy! Felicidadez a el gente..?

Nämen god morgon!

Är det till att vara bakis
och skakis idag..? Tråkigt, hehe!

Nå. Förutom alla bränder
, hot, misshandlar, skador och allmänt jävelskap som verkar ha dragit fram över stan i natt har det blivit nytt år, och femtioårsdag för en av de mest missuppfattade revolutionerna i vår tid, den kubanska. Precis som alla andra revolutioner som egentligen är statskupper (även om den kubanska enligt min mening hade betydligt större del av folkresning i sig än den ryska) är de inte revolutioner i mer än ett par månader. Sedan tar politbyråer, partier, politruker, tjekor och annat skit över och den unga gryende socialistiska staten blir till en statskapitalism i stället.

Jag blir så ledsen när jag
läser reportage och ser dokumentärerna på tv om Kuba. Precis som i Sovjetunionen har castroismen [på riktigt, inte utåt] tagit avstånd från Karl Marx lära, tagit bort allienationsteorin och därmed blivit precis lika illa som arbetsköparna var under Batista. Arbetarna blir precis lika otillfredsställda av arbetet under den förmenta socialismen som de var under privatkapitalismen! Och som en man i SVT:s dokumentär säger: "Socialism är att fördela välståndet, inte att fördela fattigdomen".

Något att tänka på för de som känner sig manade i framtiden.

RSS 2.0