Hur man skiter där man äter.

 

Den här bilden lade moderaterna upp när det begav sig. Nu har Jan Hallberg (M) i Göteborg sagt ja till vägtullar.

Kan du lita på en moderat?


Bra jobbat, Helsingborgspolisen!


Ännu ett exempel på polisbrutaliteten i Helsingborg. Nästa gång slår polisen ihjäl någon.


Jag hade bestämt för mig att pepparsprayen när den kom sades bara skulle få användas på hotfulla som riskerar att skada? Kan någon förklara hur den kvinnliga polisen som sprayar X i ansiktet kan känna sig så extremt hotad att hon måste ta till ett vapen som permanent kan skada synen med ett 2 meter högt staket emellan? Är hon så feg ska hon kanske inte vara polis.

Fan ta tjejkompisars killar!

Jag har kommit på att jag faktiskt saknar fullt med gamla vänner i mitt liv! Och när jag tänker på det är det i stort sett bara tjejkompisar som är borta. Och varför? Jo, för att de har träffat någon bredbent jävla surkuk med snyggskjorta och designjeans som "blir så svartsjuk" om jag träffar mina vänner!

Och för husfridens skull blir det ju så att jag låter bli att föreslå att vi ska hänga lite då och då. Ert usla självförtroende har kostat mig ett gäng fina vänskaper nu. Skärp er för satan, är jag ett så stort hot mot er tycker ni?

Speciellt DU, Thomas
eller om det var Erik du hette, ska lyssna på det här: jag kände din sambo ÅRATAL innan du ens visste att hon fanns. Om jag hade velat göra ett move på henne, tror du inte att jag hade passat på under de åren, din dumme fan? Och vad tror du om mig, hon har ju berättat att jag är gift! Det bevisar ju vad du tänker på innerst inne, du tror att alla bara planerar för att vara otrogna.

Nej fan ta er
, era griniga livrädda jävlar! Sluta ta mina vänner. Ni får gärna leva med dem och det är ni som har dips, jag har aldrig ens velat ha det, men jag hävdar rätten att träffa en vän och en kamrat utan att du kommer med ditt dåliga självförtroende och förstör!

Och till de vänner jag har kvar: ska ni skaffa en karl, skaffa en som inte fruktar alla andra killar som en grinig revirhävdande gammal pitbull!

Blåvit komik!

Det är rätt lätt att inse att Zvi Mazel inte bara är konstkritiker utan även en gudsförbannad lögnare när han i intervju påstår att "85 % av svensk press ägs av socialdemokraterna eller fackföreningsrörelsen".

Däremot kan det inte vara lätt för den israeliske journalist och utrikeskorre som är satt att bevaka Sverige och som var med i P1 morgon igår 25/8 när han trodde att israelisk pressfrihet är ännu lite större än i Sverige eftersom "tidningarna i Israel är privatägda".

Say what? Vad har hänt med att göra lite research på landet man ska bevaka, och särskilt på kollegorna?

Jag visste inte att
den kungliga familjen Bonnier samt norska mediekopncernen Schipsted räknades som kooperationer! Kan vem som helst köpa in sig?PS: läste att
den store israelvännen och uttalade liberalen Magnus Betnér får skit för sina judeskämt också. Hittar ingen länk, men det är allmänt förekommande i bloggosfären så ni får leta. Stor komik är det i alla fall.

Utsatte helsingborgspolisen gaisare för mordförsök?

Apropå de förbannade skånska gödsvinsfascisterna till helsingborgspolisers romerska brutalitet mot fotbollssupportrar sist det begav sig, här kommer en ögonvittnesskildring av en kille som kallar sig REAL GAIS på planket gais.nu. De kommer från en kille som heter Robert Lindberg som skriver på sajten nyheter24.se. Jag känner både Robert Lindberg  och REAL GAIS, har gjort i många år. Han är inte bättre än dig och han är inte sämre än mig. Det finns ingen anledning att betvivla att det var såhär det gick till. Jag har styckat upp texte nför läsbarhetens skull:


 ”Nyss hemkommen från Helsingborg. Jag fick den stora äran att köra idag så jag var och är fortfarande nykter. Vi var en gäng som gick före ca 70m före resten då vi kom till Olympia. Vi hade bilen parkerad utanför Idrottens Hus som ligger alldeles bredvid stadion,skulle dit och fylla på med mera öl.

DÅ händer följande,ca 70 st av deras kategori C kommer joggandes emot oss. Inte EN ENDA POLIS kom från det hållet. Ser deras supporterpolis springa runt som en nackad höna av PANIK och har NOLL KOLL. Bright och nykter som man är säger jag till gubbarna att det är nog läge att gå över vägen till Olympia. Vårat gäng kommer och det blir lite bråk som snabbt avstyrs.

Nu händer det som är något av det värsta jag har sett i fotbollssammanhang i Sverige och då har jag sett en hel del. Polisen ringar in alla gaisare med hästar,hundar,bilar och piketer. Här tycker jag att ok det är väl lugnt,nu är ju alla samlade,inga problem. Det är nu polisen börjar skrika åt precis alla gaisare “IN MED ER” och med dragna teleskopbatonger och pepparspray slår de vilt och sprutar pepparspray på allt och alla som inte flyttar på sig.

PROBLEMET för oss gaisare är bara att de har satt upp kravallstaket framför våran entré. I det här staketet hade de bara öppnat en “sektion” som är ca 1,5 meter bred. Alltså uppstår ett djävla tryck mot staketet och folk KOMMER INTE IN. Det kommer mer poliser en piket med civilsnutar som också ger sig in i slakten med mord i blicken. De slår och slår,sprutar pepparspray på folk som inte går in. SOM TUR ÄR river några hjältar staketet så att vi kommer in. Innanför sen ligger folk blåslagna och med svidande ögon till höger och vänster. Detta kunde fanimej ha slutat i en katastrof. Hoppas att ni är nöjda ERA SKÅNSKA AS.

ReaL GAIS"

Har skånepolisen gjort sig skyldig till mordförsök eller dråpförsök? Jag anser att de bör JO-anmälas.

Kristina, kamrat: all respekt till er på Romano Trajo sedan innan, men om det var de här satans terminatormaskinerna ni hade emot er ökar jag på det dussinfalt!

Svensk polis går till attack - återigen!Såhär såg det ut i Helsingborg i kväll när stans polis gick till attack mot gästandefotbollssupportrar.

Det finns runt om i Svea Rike så jävla mycket psykfall i poliskåren så att hälften kunde vara nog. Idag på eftermiddagen innan GAIS match mot Helsningborg gick bl. a. den här huliganen (han i uniform, den andre killen har sina barn i den vita bilen) till attack mot fredliga fotbollssupporters gästande från Göteborg.

Det var inte många som valde att åka ner helt enkelt eftersom många är rädda för supporterpolisen i Helsingborg som flera gånger har gjort sig skyldig till grov misshandel (ev. försök till dråp. Har svårt att se hur det kan vara något annat när man anfaller med tillhygge som silverryggen på bilden gör) och andra övergrepp som olaga frihetsberövande av många lags resande supportrar.

Jag har personligen blivit utsatt för försök till misshandel av polisen i Kalmar (av någon anledning är det just i dessa tre små hålor som polisen är som allra aggressivast och har allra störst anabolmuskler) för att jag tog ett steg ur kön till insläppet för att kolla en sak, om det var hur mycket det kostade att gå in eller hur lång kön var. I Västerås (när vi låg i Superettan) försökte jag prata med en stor polis om varför de tagit i så mycket för lilla Gårdakvarnen, jag skulle skoja och frågade lite skämtsamt om de hade laddat upp för Intercity Service Crew. Då ryckte han batong och försökte slå mig.

Båda gångerna hann
jag undan för att jag var snabbare.

Svensk polis innehåller
alldeles för många jävla galningar! Jag tänker skriva om detta varje gång jag får bilder på det. Händer gör det varje match, men det är inte alltid man lyckas behålla kameran om de får syn på en.
Muslim räddar judar från "kristna".

Hos Bahlool hittar jag detta. Intressant i dessa dagar då Israels smutskastningsmaffia arbetar övertid. Se filmerna innan ni kommenterar!

Folkpartist så in i bänken pwwnd!

Folkpartisten Lars Hansson i Lund kommer pösandes till barnen på nedlagda och ockuperade fritidsgården Romano Trajo och ska ge dem en lektion i sin borgerliga svennedemokrati men blir på ungsvenska så in i helvete ägd att det inte är klokt! Snacka om vem som har lärt sig om demokrati och vem som inte har gjort det! Kursiv skrift inklippt från Sydsvenskan.

" Sydsvenskan sammanförde barn- och skolnämndens ordförande Lars Hansson (FP) med tre av de berörda barnen och fritidsansvarige Rickard Persson.
GA_googleFillSlot("SDS_Artikel"); if ($("#google_ads_div_SDS_Artikel").length > 0) { $(".ad_article").css('display', 'inline'); }

LUND. – Ni kan inte stänga vårt hem!

– Respekterar ni inte demokratiska beslut?

På en soffa i Borgarparkens bygglek går diskussionens vågor höga. Ingen ser ut att ge sig men Lars Hansson säger sig ha fått något att fundera över efter mötet.

Mariam Bandeily, 15: - Jag har gått på Romano Trajo sedan tvåan och jag fattar inte varför ni lägger ner. Det är mitt hem och de som går dit är mina bröder och systrar.

Lars Hansson: - Det handlar om att använda pengarna bättre. Vi kan inte ha samma verksamhet på många olika ställen. Ni kan gå till Sankt hansgården eller hit till byggen eller till Fäladsgården.

Hossein Muhammed, 12: - Vi vill inte gå hit. Det finns inget som Romano Trajo. Vi som bor på Magistratsvägen vill ha ett ställe som är nära.

Lars Hansson: - Men hit eller till Sankt Hansgården är det ju bara några hundra meter. Är det lokalen det handlar om?

Lydia Woldemariam, 11 år: - Ja det är det. Det går inte att förklara. Det är som vårt hem ni har tagit.

Lars Hansson: - På Romano Trajo fanns få inskrivna barn. Det gjorde att det gick med stora underskott. Man använde pengar man inte hade.

Mariam Bandeily: - Hur många inskrivna vill ni ha? Vi är många som gick dit utan att skriva in oss men det kan vi göra.

Rickard Persson: - Det är bara de yngre som är inskrivna. Ni som är äldre ska gå till fritidsgården.

Mariam Bandeily: - Där är man inte lika välkommen och dit kan man bara gå på kvällen. Vi som är över tolv har ingenstans att gå efter skolan.

Lydia Woldemariam: - Jag kommer att sitta i trappan och vänta.

Sydsvenskan: Vad brukade ni göra på Romano Trajo?

Mariam Bandeily: - Vi diskuterade allt, livet efter döden och sånt. De som ville gjorde läxor. Vi hade ett tjejrum där vi dansade.

Rickard Persson: - Det känns som ni har känt trygghet där. Vad kan vi göra för att ni ska trivas här eller på fritidsgården?

Mariam Bandeily: - Det vet jag inte. Jag vill bara ha Romano Trajo kvar. Och jag kommer att gå dit igen, jag struntar i om polisen kommer. Ni kan inte stänga vårt hem.

Lars Hansson: - Har du inte lärt dig om demokrati i skolan? Inser du inte att ni utnyttjades av folk utifrån som ville ockupera? Genom att ställa upp för dem gör ni skit för er själva.

Mariam Bandeily: - Vadå demokrati? När är det val nästa gång? Då kommer nog inte du att få sitta kvar. De som ockuperade var våra vänner.

Rickard Persson: - Men de var inte från Norra fäladen.

Lars Hansson: - Vi vill att ni ska vara med och påverka så att allt blir bra. Det har cheferna här på norr fått i uppdrag att se till. Jag tror att ni kan komma fram till något tillsammans.

Hossein Mohammed: - Vi vill bara ha Romano Trajo kvar! Ingenting annat!"

 

Om nu folkpartisten verkligen går hem och funderar, det är något annat det. Mer troligt är väl att han står och smyger och ser på med njutning i kulisserna nästa gång Romano Trajo ockuperas och poliserna kommer och misshandlar dem som är där. 

Semantik på eftermiddagen.

Idag snackade jag en liten stund med SACO:s ombud (konstigt, specar inte de sin fackförening? Det hade ju aldrig stått LO:s ombud på min expedition på tiden det begav sig) på min arbetsplats. En skärpt tjej när det kommer till lag, skulle tro att hon är med i JUSEK, men när det kommer till organisationsteori och semantik som hör ihop med arbetsmarknadsfrågor är hon inget vidare.

Vi pratade om att jag söker nytt arbete. Hon sa att det då gällde att hitta en ny arbetsgivare.

- En ny arbetsköpare, rättade jag lite snusförnuftigt.
- Men, sa hon, jag tyckte du sa att du inte ville starta företag?

Jag gav henne hela
förklaringen utan att hon bad om den. Att den som anställer dig köper din tid och din arbetskraft, han eller hon GER dig verkligen inte något alls. På måndag ska jag prata borgerligt nyspråk med henne.


Kära medsvenskar, en del av er är fullständigt vidriga!Vem som är den verklige idioten kan man ha åsikter om...

En ung, förmodligen mycket mycket störd
kille från lilla Lerum har erkänt att det var han som pinade ihjäl djuren på orten. Det är äckliga, bestialiska handlingar. Vidriga bortom mycket annat.

Men de handlingarna
skrämmer inte mig så mycket som en annan företeelse. Det som skrämmer mig mest är kommentarerna i fälten i bloggarna som offentliggör honom med adress, namn och bild. Det är äckelframkallande kommentarer från vanliga killar och tjejer som vill sprätta upp hans mage och se honom krypa runt och försöka samla upp sina tarmar, trycka ut hans ögon och andra nazistiska saker. De vill med andra ord bli djurdödaren från Lerum - fast de vill mörda en människa?

Gör inte det dem värre än den unge mannen? Jo, i min bok blir de värre eftersom människor är värda mer än djur.

Många av de här kommentarernas avsändare påstår sig ha barn, och det har de säkert med. Ni måste vara världens absolut sämsta föräldrar, visste jag vilka era identiteter hade jag tipsat socialen för utredning pronto! Era identiteter känner jag dessvärre inte, men jag vet mycket väl vilka ni är: ni är svennemorsan som handlar dansk fläskfilé, fryst pommes frites och mangomarinad till grillkvällen medan mannen är och fixar lådvinet på bolaget. Ni är killen som går förbi nere på gatan nu i p-vaktsuniform. Ni är den söta tjejen som tar emot andras barn på dagis varje dag och som alla ungar ÄLSKAR. Ni är mannen i rökrummet på färgfabriken som arbetat där sedan han var arton. Ni är personalchefen på det medelstora transportföretaget där ute på industriområdet som precis kommit tillbaka efter föräldraledighet. Ni är fritidspolitikern i landsortskommunens fritidsnämnd. Ni är hockeymorsan till lillkillen som precis ska bli c-pojk.

Det är ni som är
den förbannade Vän av ordning, världens farligaste kompis.

Alla ni, och hundratals svenskar till är precis så fullständigt vidriga som ni håller djurdödaren från Lerum för att vara. Jag är räddare för er än jag är för honom, och mitt förakt för er inställning är större än de gärningar han begick. Trots att jag har hund själv. Psykmördare är han förmodligen, och riktigt riktigt obehaglig och de gärningar han har begått hoppas jag är nog för att hålla honom inlåst tills han blir frisk eller dör inlåst om han inte blir det. Men han är inte farligare än Vän av ordning, det är nämligen den vännen som skapar totalitära samhällen.

Skitgubbe!

Det finns folk till allt, det vet ju jag som har arbetat på en internationell mässhall i nästan tio år. En gång var det en nisse på en dryckesmässa som söp sig så full att han kröp in mellan ett par pelare och somnade. Fackmässor stänger runt 17-18, så han kan inte ha varit uppe sent om vi säger så. Vaknade gjorde han strax efter 07:00 - dagen därpå. När vi kom upp i hallarna och hade börjat göra efterkoll så kom han lullandes. Pinsamt är bara förnamnet. På mässan har jag också gjort rejält äckliga saker.

Eftersom jag är den ende där som inte var rejält kackelmagad var det alltid jag som fick ta skit, piss och spyor. Men det var (nästan) alltid från knarkare, alkisar och uteliggare.

På den arbetsplats
jag nu är och jobbar, ett stort fint kontor mitt i city med nästan uteslutande vit övre medelklass som arbetar, där får man såna här överraskningar:
Vad är det för fel på karlfan (för det var givetvis på herrmuggen) som har åstadkommit det här? Och hur är han byggd egentligen, när jag skiter så hamnar det i vattnet och inte på porslinet bakom mig! Framförallt inte uppe på kanten! Hur kan man bara lägga den här rukan, torka sig - och gå därifrån? På bilden sticker det fram lite lite av en toaborste (till höger). Den GÅR att använda, fattar du?!

Efter mina outsorcade, lukrativa och kraftigt efterfrågade yrkeskunskaper såg klosetten ut såhär:Ja där syns toaborsten
bättre ja. Jag tror helt ärligt att det är ett uttryck för klassförakt att lämna toaletten sådär när man vet att det är en NAP ("Någon Annans Problem" för er som inte läst Liftarens guide till galaxen!) och att denne NA är en inhyrd städare. Jag blir alltid lika arg när jag hittar en toalett i det här skicket, det är så FÖRBANNAT respektlöst att inte kunna städa lite själv efter sig. Jag är där för att städa visst, men inte för att mocka efter kundens personal!

Skitgubbe!LO och Wanja Lundby-Wedin ska skämmas!

Jag tycker det är lustigt, hela dagen har jag gått på jobbet och lyssnat på P1. Jag har hört nyheter minst en gång i timmen, och inte en enda gång har jag hört LO:s ordförande uttala något som ens påminner om självkritik en enda jävla gång. Detta i skuggan av det stora medlemstappet sedan 2006.

Wanja Lundby-Wedin, kan du inte ens tänka tanken att den kan ligga i alla fall någon del av felet hos din stora, feta, slappa, tungfotade, döende "fackförening"? Och dess sammanblandning med det stora, feta, slappa, tungfotade och döende partiet sossarna?

Fan, jag är fortfarande medlem dels för att jag tycker så bra om mitt eget lilla kämpande förbund, Fastighetsanställdas! Annars hade jag blivit syndikalist för länge sedan! Om LO vill ha tillbaka medlemmar/överleva i framtiden så får ni fan spotta upp er lite!

Jag menar, vad mer
kräver ni för att ni ska visa lite liv? En arbetslöshet som säkert snart ligger på 25% i verkligheten och en borgerlig regering, och man hör er knappt öppna käften från Norra Bantorget! Det är ju så att man skäms för er!

Är man mätt, trött och nöjd
så ska man inte bedriva facklig verksamhet, då ska man tillbaka till golvet! Kanske vore nåt för dig, Wanja?

Sverige svankar upp!

Den här spyan från israeliskt håll är riktigt rolig.

Visst, det är
löjeväckande att påstå att det har förekommit regelbundna mord för att stjäla organ, det låter som en haschskröna från Kao San Road som mer härdade backpackers drar för att skrämma de färska med. Det skulle inte förvåna mig om det har förekommit någon gång, det pågår vanisnnigt mycket shady business i världen, men regelbundet? Nja. Och att det skulle bero på att de som pekas ut är judar? Snälla, sluta!

Men Israel visar sina true colors i det här debattinlägget. "Mellanösterns enda demokrati" förstår inte hur Sverige kan "tillåta" att Aftonbladet publicerar det de gör. Vadå "tillåter"? Och alla minns väl hur "Mellanösterns enda demokratis" sverigeambassadör för några år sedan tog censursaxen i egen hand och kastade en utställning som han tyckte var för kritisk mot "Mellanösterns enda demokrati" i vattnet.

"Mellanösterns enda demokrati". Ha, jo jävlar! Och Sverige inte bara tar emot, Fredrik Reinfeldt är där och smörjer innan. Sorgligt.

Uppdatering: till och med en Lila liberal håller med mig! Det var som tusan, nu kommer Johan Ingerö (killen som garanterat hade varit med i Hassangänget om han haft åldern inne och Alexander Bards konkurrent om titeln som Folkpartiets självutnämnde chefsideolog trots att han inte är medlem!) att ringa hem till killen och skälla ut honom!

Total besvikelse...

...är vad jag känner sedan jag fått reda på att en jag känner via internet visar sig vara aktiv Sverigedemokrat. Fy fan vad besviken jag blir.

Gemensamma intressen
eller inte, jag vill inte vara vän med dig mer, R.

Dan före dan...

Nja, det kanske är ett tag kvar, men i morgon klockan nio sätter i alla fall jag mig i en skolsal och börjar på en av tre omtentor i matematik. När de är klara får jag ut min examen. Matematik är som karate, gnetar och tränar du så klarar du tentorna/graderingarna.

Jag kommer att klara den.

Osu no seichin!

Dagens foton och ett konstaterande.

Det har blivit lite foton såhär på Kulturkalaset i Göteborg. Det pågår en utställning på Gustav Adolfs torg om skyltar med allehanda stolliga felöversatta eller bara konstigt formulerade budskap. En av de bästa enligt mig ser ut såhär:
Den i bakgrunden är fin med...
Det kan bli så fel så fel!

Dagens andra fel är folkpartisten Mattias Sundin från Norrköping som fortsätter sitt skallgalna korståg mot bull- and terrierhundar och får sällskap av en kollega i Västerås. Någon form av organisation kommer från oss ägare. Vi måste företräda oss själva och våra vovvar i den här frågan. Svenska Kennelklubben gör inte tillräckligt och de som har American Pit Bull Terrier och blandisar företräds inte alls. Folkpartiet har förklarat oss krig och vill göra oss så illa som ett rasförbud skulle bli. Det är en utmaning som inte kan låtas gå nonchalerad. Våra hundar är INTE mordmaskiner!
Ständigt detta liberala hyckleri!
"Frihet för de som det är LÖNSAMT för ja! De där palestinerna är ju såna där muslimer och de öppnar inga företag!"


Hörde Birgitta Ohlsson (FP)
i debatt med Urban Ahlin (S) i P1 Morgon idag. Birgitta Ohlsson kritiserade Urban Ahlin för att han hade varit på eritreanska kulturfestivalen, ett evenemang som till stor del anordnas av folk som kryper för diktatorn Afewherki i Eritrea. Det retade upp evigt überpräktiga Birgitta Ohlsson så till den milda grad att hon nära på tog till ögonen när hon beskrev de "frihetsvänner" som demonstrerade utanför.

Det fick mig
att tänka på Knutna Nävars sång "Det är något konstigt med friheten". För nog går väl Birgitta Ohlsson regelbundet på israeliska kulturevenemang och andra? Var finns frihetskampen för palestinierna när Birgitta môlar i sig gratis goda snittar och färsk frukt som vuxit på ockuperade områden? Visst, det finns grader i helvetet, i Israel finns inte bara ett parti (man får ha fler så länge man driver den politik som Knesset vill), men trots det kan en stat som har raslagar till syfte att skilja folk från folk och ge dem olika rättigheter vara en demokrati.

Liberalernas hyckleri är avskyvärt.

Apropå liberaler så var det riktigt roligt att höra partiets chefsideolog Alexander Bard ryka ihop med sin partikamrat Rolf Bromme. Bra debatteknik, Bard. Eller inte... Fick lite associationer till Lazze Ohlys "Ung vänsters sämste debattör". Roligast är det när Bard börjar skrika (ja!) om personangrepp! He he he... Fan vad kass.

Hamnarbetarna ut i strejk igen!

Hamnfyrans medlemmar lägger ned arbetet måndag 17e augusti. Göteborgs Hamn, kommundrivet av en sossemärkt kommunstyrelse, försöker knäcka Hamnarbetarförbundet som organiserar 80% av arbetskraften i hamnen.

Måndagen den 17:e augusti stannar verksamheten i Göteborgs Hamn. Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 har varslat om strejk under ett dygn. Under den efterföljande veckan råder övertids- och nyanställningsblockad från och med 18/8 klockan 00.00 till och med 23/8 klockan 24.00.

Konflikten i hamnen har nu pågått i långt över två år. I dagsläget är Hamn4an fortfarande utestängda från förhandlingsrummen, trots att fackföreningen alltjämt organiserar 80 % av de kollektivanställda på arbetsplatsen. Avdelningens företrädare nekas också att ta ut facklig tid enligt samma villkor som minoritetsfacket.

Strejken är den senaste av ett flertal punktaktioner från Hamn4an som syftat till att etablera en demokratiskt legitim förhandlingsordning i Göteborgs Hamn, där arbetsgivaren realförhandlar med båda fackförbunden och förankrar överenskommelser om arbetsvillkoren hos de kollektivanställda.

Hamnarbetarförbundet måste ha allt stöd som kan uppbringas, och svenska (dock ej Transport) och utländska fack har lovat sympatiåtgärder.                   

Allt stöd åt Hamn 4:an!


En stad, och ett samhälle, i förändring

Göteborg förändras, precis som samhället gör i övrigt. Och världen också. Om det är till det sämre eller till det bättre är det bara vi människor som kan avgöra.

Jag gick till jobbet i veckan nu, långt innan klockan sex på morgonen. De enda som var vakna förutom vi serviceråttor som kryper upp och ut ur alla möjliga spårvagnar och bussar på väg mot packhus, höglager och lastkajer var ett galet packat och gapigt grabbgäng som stod och förde ett helvetes liv i Brunnsparken. Åh, och givetvis de enda som börjar jobba innan oss, Gatukontoret och Park och Natur. De omtalade byggarbetarna och hantverkarna har just satt på kaffet när vi äntrar truck, städvagn eller sopbil.

När jag gick förbi gatukorsningen Norra Hamngatan - Nils Ericssons gata lade jag märke till en solreflex mot något i den tidiga morgonens gråa ljus och jag tittade upp. Där, på gaveln av det nu ombyggda huset som hyser ett av alla hotell som ligger Innanför Vallgraven, såg jag något som gjorde att jag var tvungen att ta upp kameran. Ställt i relation till det som denna post inleds med tycker jag att bilden är mycket talande. När jag flyttade till Göteborg för snart femton år sedan stod där en helgonbild. En vanlig syn i Rom, Marseille, Split eller till och med München. Numera, en förgylld fasces.
Fordom en helgonbild. Numera något helt annat.

Jag, en medgångssupporter.

Års- och medlemskort ska inom en snar framtid klippas i två bitar och avsändas i retur till Gaisgården. Alla prylar jag har som är grönsvarta ska läggas i en kartong och bäras ner till soprummet.

Jag har gett GAIS en tredjedel av mitt liv. Den har bara gett skit tillbaka och nu är jag trött på det. Jag har varit med på Bollspelaren och sett er torska mot fucking jävla Sylvia! Jag har åkt 60 mil enkel väg till Strömvallen för att se er få stryk. Jag var till och med med i grusgropen i Jonsered och såg er få stryk i division två. Jag har stått på allsköns jävla "arenor" i svensk lingonserie och tokstöttat i en dekad nu.

GAIS, ni får klara er i superettan utan mig. Stötta i med- och motgång står det ju i sången, kanske någon invänder? Nej, för det finns bara motgång som gaisare. Medgången är bara tillfällig och jag orkar inte med mer förnedring. Jag har svalt tillräckligt. Knacka mig på axeln om ni kommer tillbaka till Allsvenskan någon gång så ska jag se om jag orkar få en gratisbiljett till någon match, för nu är jag trött på er.

Hej då!

....


Jaja, vem fan tror jag att jag lurar? Det är klart jag inte kommer att göra det där! Men jag lovar er att det är så det känns!


A Kodak moment!
Vad: en ny variant på gamla Hänga Gubben.
Var: nära Rörpojkarnas hämtlager, Olskroken.
Teknik: filtpenna på vitmålad betong.
Konstnär: okänd. Men klarsynt.

Ge Samuelssons medarbetare pris!

Gotlands landshövding Marianne Samuelsson får sparken. Hon (som tillsammans med Johan Stäel von Oben, förlåt, Holstein, är de enda som verkligen anser att man inte bara får, utan dessutom bör behandla människor olika) har inte ens vett att avgå, hon är tvungen att få sparken av Mats Odell. För det är såklart det hon har fått oavsett hur fint Odell försöker linda in det i Ekot.

Det roliga är att hon tidigare på dagen har mage att gå ut med en pamflett där hon påstår sig ha blivit utsatt för en "illojal medarbetare"! Illojal! Den medarbetaren borde få ett civilkuragepris av något slag! Hoppas vi privatanställda kan få ett medlarskydd i framtiden också.

Inte riktigt klara med analysen tror jag...Precis som vissas analyser, inte riktigt färdigt...

Vissa hävdar
att det skulle vara skillnad på Hapoel och ett landslag från Israel i och med att Hapoel är ett klubblag (från Israel, men hey, vad spelar det för roll?) och att det därför inte var rättfärdigat med en bojkott! Vissa (som dessutom säger sig vara socialister eller anarkister!) går så långt som att hävda att det vinstdrivande företaget Hapoel skulle vara socialistiskt och "en drivande kraft mot nationalism"! Det tyckte deras representant också när han uttalade sig i GT. Som skäl angav han att "tiotusentals palestinska barn" sprang omkring i Hapoel- tröjor...

Vad jag vet är inte Hapoel socialiserat, spelarna äger det inte. Det ägs av en ägare eller aktieägarna, precis som alla andra företag. Lägg ner de där naiva funderingarna nu! Ska man bojkotta så måste man bojkotta ALLT som representerar staten Israel, inte bara valda delar. Det man själv tycker om kan tyvärr inte få passera bara för att - man giller det!

Det märks att socialistscenen i Sverige idag domineras av folk som inte var med när vi andra bojkottade ALLA representanter för Sydafrika och inte bara det vi ogillade. 


RSS 2.0