Inte ett ord om strejken?

Jag är lite förvånad över att det varit sådant kaos i Norge och att knappt någon i media sagt något. Igår ringde min kompis som kör lastbil där och berättade att han satt i en 4 km lång kö till den sista hamnen i landet, Larvik, som var öppen och skulle lasta. Det tog honom 7 timmar att få lastat. Idag skulle även Larvik gå ut i strejk. Men knappt ett ord i svensk media.

I wonder why...

Tänk att de är så rädda för oss!

Efter dagens löjligaste gnällattack någonsin i svensk politiks tassemarker, efter att Vänsterpartiet i Malmö låtit glada barn slå sönder en piñata med bilder av borgarna på, är det klart för alla som har ögon att se med: borgarna fruktar oss. De är fullständigt livrädda för oss i den revolutionära vänstern! Trots att vi är så små, så krympande och så totalt ickehotande så är det sista de ser på kvällen hur fjättrarna bryts och vi slipper lösa och de somnar med ett huttrande.

Fastän vi inte samlar tillräckligt med anhängare för att få in ett enda av de revolutionära partierna i Riksdagen (vad fan det nu skulle där och göra) så är vårt segervrål det de tror sig höra när klockan ringer dagen efter. De är fullständigt skräckslagna för revolutionens timme. Det syns med all önskvärd tydlighet på kommentarsfälten.

Och Vänsterpartiets Aron Etzler
är rädd och gnäller, men vågar inte riktigt ge order om pudel. Sicken ynkedom. Stå på er V i Malmö.

Jag förutspår att en borgarpiñata blir årets julklapp!

Glad Första maj!
Glad Första maj, kamrater!

Idag samlas vi åter på gator och torg för att fira arbetarklassens högtidsdag. Det är en speciell dag varje år, större än jul, påsk och definitivt större än sjätte juni, denna löjeväckande "nationaldag" som inte en levande svensk har en riktig relation till. Den enda högtid som kommer nära Första maj är midsommarafton, den dagen är vår verkliga nationaldag och kommer så att vara tills landet Sverige inte finns mer.

I år, liksom alla andra år är Första maj viktigare än någonsin. Nu har den borgerliga, djupt ideologiska högerregeringen suttit länge och börjat bli riktigt varma i kläderna. De verkar utan att synas, får oss att se de saker den vill att vi ska se. Får oss att titta bort från det de inte vill. De vill att vi ska titta på varandra med avund, osäkerhet och rädsla. De vill inte att vi i de producerande klasserna ska hälsa varandra med "kamrat", för det vore ett hot mot hela institutionen för deras makt. Istället vill de att vi inte hälsar varandra alls. Om arbetare från Irak slåss med arbetare från Sverige så hindrar det dem från att förenas mot det system som håller dem nere.

Det är något
som alla borgare vet oavsett partifärg, och det är givetvis därför som socialdemokraterna aldrig löst frågan med segregering och arbetslöshet trots sitt brontofantiska rekord i regeringsinnehav. Borgare som borgare, det är inte fanorna man känner igen dem på utan politiken som förs. I Helsingborg idag lockar de röda borgarna med en "familjedag" med hoppborg, grillning, clowner på styltor, ansiktsmålning och jävla ponnyridning.

Vi socialister, kommunister, anarkister, revolutionärer avvisar allt sådant. Visserligen kan Första maj mycket väl vara en dag för familjen, men invid uppställningen för ett Första maj-tåg har sådant latter ingen plats. Där ska manas till eftertanke, ingjutas stridsvilja och klassgemenskap och inte vara något jippo sådant man kan finna utanför köpcentrum och på IFK Göteborgs hemmamatcher.

För Första maj
är en glad dag, men samtidigt en allvarstyngd dag. Från kravallerna på Haymarket via svenska statens terror och mord på arbetare i Lunde i Ådalen 1931 via de franska och brittiska kravallerna. Från Rosa Parks vägran att anta anvisad plats i bussen via kampen mot apartheid. Från Stonewall Inn till lagstiftning om förbud mot diskriminering landar vi i Första maj! Arbetare över hela världen går idag ut på gatorna för att visa att vi finns, att vi är redo att strida och att vi inte är någon kuriositet, att vi inte bara är trötta gamla betalda ombudsmän och partigängare som hos sossarna utan att det är vi som bygger era hus, sköter era gamla föräldrar och bygger och underhåller infrastrukturen.

Det är arbetarna
som skapar allt. Och vi nöjer oss inte med en del av kakan, vi vill ha hela jävla bageriet! Det är vad vi idag säger till varandra, från oljearbetare på Grönland till jordbruksarbetare på Tasmanien säger vi till varandra: kamrat, din kamp är min, och min är din och räcker varandra handen. Det är nog för att få arbetsköparna och överklassen att darra i sina stora hus och lyxiga bilar, för en enad arbetarklass är vad de fruktar allra mest på hela jorden.

Glad Första maj, kamrater!

RSS 2.0