Reza Javid - inne på något!

Örebrosossen Reza Javid konstaterar att om man skriver något om Sverigedemokraterna som de inte gillar så får man någon ung missnöjd man (så gott som alltid under pseudonym, som inte går att hitta ens hos skatteverket. Några vanliga är "Sosse- aldrig mer", "Svensk pensionär" eller "Tobias") på sig som berättar varför man har fel.

Det har vi alla som bekämpar dem varit
med om. Man kan lägga ut inlägget vilken tid på dygnet som helst och det tar ett par minuter så är de där. De hävdar alltid, när man fått dem att indirekt erkänna att de skriver under pseudonym vilket sällan tar lång tid, att de minsann har jobb och ofta att de sitter på jobbet eller arbetar som egna företagare. Yeah right. De egenföretagare jag känner skulle aldrig ha tid att spendera den sanslösa mängd tid framför datorn som de här karaktärerna gör. Jag har heller aldrig haft ett jobb där jag kunnat göra det (när jag tänker på det har jag aldrig haft ett jobb där datoranvändande ingått utom de fyra år jag var klubbordförande). Jag har heller nästan aldrig tid att sitta hela nätterna och blogga, vilket hade varit kul i och för sig.

Reza Javid ställer sig frågan
vad detta är för figurer. Han tror, som jag, att en del av partistödet som (sd) får går till att delvis avlöna en, eller ett fåtal karaktärer som sitter och bevakar bloggosfären. Reza verkar dock tro att de är arbetslösa, men det köper inte jag eftersom arbetslösa jagas som vargar i en värmländsk älgjaktsskog under borgarna, och knappast skulle ha tid med att sitta och agera irritationsmoment dygnet runt.

Det vore intressant
med en djupare granskning i det här ämnet. Så fort den här bloggposten är avslutad mailas idén ut till TV4, TV3, Uppdrag Granskning, Aftonbladet, Kaliber samt Dagens Eko.

Nu kommer en av två saker att ske: antingen har jag någon dåre på mig inom en timme eller också ska de "bevisa att jag har fel", också får jag inga kommentarer från "Marianne i Burträsk" och "Börje från Floby - aldrig mer sossarna".

Jag kommer iofs aldrig
att rösta på sossarna heller, så något gemensamt har vi, Börje!

Galen eller hockeyfanatiker?;)

Jag bodde för många år sedan när jag bodde i Filipstad granne med en svårt psyksjuk man som när han lade av att äta sin medicin började gå hemma och föra långa monologer som han inte talade, utan vrålade fram. Han skrek helt enkelt tills antingen polisen kom eller tills han tappade rösten.

Nyss trodde jag att han hade flyttat in bredvid mig igen, men vid en närmare granskning visade det sig att det berodde på att Frölundas Riki Haru tryckt in 1-0 på Luleå, ha ha!

Även om jag inte är mer intresserad av hockey än av frisbbegolf (är ju fotbollskille) så blir jag glad om Frölunda kunde gå lite bättre snart. Ett Göteborg utan elitserielag skulle kännas för mösigt.

Hvad mena Per Gudmundson?

Per Gudmundson, "skribent" på SvD får ur sig något som jag inte riktigt begriper vad han vill med.

Någon som kan hjälpa till med tolkning? Eller kan det vara så att Gudmundson känner att ett islam- och muslimhat som borde räcka till en HMF-fällning vid en prövning inte riktigt räcker till..?

Jag vet inte. Vad menar karln?

Där for min respekt för Rooney!

Sånt här är riktigt jävla grisig stil alltså. FIFA kommer inte att straffa, men jag hoppas sannerligen att Evertons gubbar gör det. Detta ska han minnas till den dag han dör, varje möte ska han påminnas om vilken Judas han är.

Och jag som trots att han spelar i fucking Man United (som jag avskyr nästan lika innerligt som Blowitt) haft en viss respekt för Wayne Rooney!

It just blew out
the bloody window. Sorry for all of you Everton fans.

Men det är väl bara att inse att man är en anakronism och att ens egna ideal om klubbkänsla, passion och sammanhållning är värd lika mycket i "modern football" som en ren i Sarah Palins närhet. Jag minns, och kommer att minnas till sista dagen i mitt liv hur James "Prostitute" Keene dyrt och heligt lovade att inte spela för en annan klubb i Sverige än GAIS och ett par dagar senare skrev på för bonnflocken från Borås.

Vedervärdigt. Skamligt. Hederlöst.

Välkommen till bloggosfären!

Fasen, jag hade helt bommat att övergrymma svetsartjejen och knallröda Jeanette Stojic börjat blogga!

Förlåt att jag inte uppmärksammat det, kamrat! Det borde jag ha gjort!

Såna som du behövs så mycket! Det är så många högerlöjdar där ute som tror att vi socialister aldrig är från arbetarklassen och inte har jobb. Och välkommen till det riktigt röda laget;)

Change? You gotta be kidding...

Tycker mest att det är tragikomiskt i att det spekuleras i vad som skulle förändras för USA: s svarta om Barack Obama får tillräckligt stöd så att tillräckligt med elektorer röstar på honom (vilket jävla fucked up system är inte det!).

Det är klart att det inte kommer att hända något! Varför skulle det göra det? Barack Obama är lika maktlös inför kapitalet som vilken annan politisk ledare som helst, och jag tror dessutom inte att han har något intresse av att förändra för dem.

Han tillhör för övrigt den politiska elitklassen och som tillhörande den alltid sig själv och de sina närmast. Detta alldeles oavhängigt politiska åsikter och hudfärg.

Fram med tomtefällan!

Ärligt talat - jag är oroad och störd över nyvidskepligheten som sveper över både Sverige och Västvärlden!

Antalet stoll-religiösa
ökar i alla läger, TV sänder timmatal med bluff-medier, pseudovetenskapliga tomtar, och tidningarna pumpar på med jesusuppenbarelser i fönster, i kaffesump och fan och hans moster! Folk bestämmer delar av sina liv utifrån vad som stod i Metros horoskop i morse för crying out loud!

Som gammalt skinhead
har jag inget till övers för flumskallar och givetvis inte för det här fenomenet heller. Min materialistiska grundsyn blir störd över den här lätt fjolliga nytron på tomtar, "andar" (mitt absoluta hatobjekt här eftersom det är det minst definierbara som de nyvidskepliga lägger sig till med att tro på för att kunna sitta där på sina puffar med fingercymbaler och se ut som om de satt på någon urgammal visdom.

Österländsk medicin
är en sak. Chakran, reiki och annat är vetenskap som inte är godkänd av den västerländska medicinen som ser sitt monopol hotat. Men snälla ni, håll era vättar, skogsrån och andra dumheter så långt bort från mig som det bara är möjligt, annars sätter jag ut tomtefällor hemma hos er!

Carl Bildt slinter med tungan!

Det gör han här.

Här sjunger han... eller något.

Förbannade Häcken!

I skrivande stund leder laget från Göteborgs yttre skärgård BK Häcken med 3-0 mot vilket bondlag de nu möter. Det innebär att de är i allsvenskan!

Fan vad arg jag blir! Lag som Häcken har inte i Allsvenskan att göra! De har ingen publik, en arena som inte ens var modern som nybyggd och ingen är intresserad av att få upp dem! Det enda de har är Gothia Cup och tack vare den skiten kan de köpa sig såpass bra spelare att de kan gå upp!

Göteborg ska inte
ha fyra lag i högsta serien. Det såg vi redan år 2000 då vi hade hela fem! Staden är inte tillräckligt stor för det.

Ner med Häcken
och Örgryte till de roller de ska ha; som farmarlag i lägre serier till de två enda äkta göteborgslagen; GAIS och Bananerna i pyjamas, IFK.

Reality check for the Bernadotte!

He he he, det är sånt här som skänker livskraft!

Den stackars lilla rika kronprinsessan Victoria Bernadotte (vars rikedom består delvis av mina pengar) fick bära sina väskor själv och kom springande till flyget!

Det var nog något av det nyttigaste som hänt den lilla blåblodiga kultingen sen hon ploppade ut!

En liten reality check då och då mår ingen dåligt av.

Mina varmaste gratulationer till en dag i verkligheten, prinsessan!

The brown plague is a-rising!

Den bruna pesten är åter på marsch i mitt födelselän. Värmland har från och till varit hårt drabbat av arvet från den jävla veterinären i Forshaga och nu har de vaknat till igen.

När de vaknar
ska de sövas om igen. Omedelbart. Vi sövde de som stal vår kult på nittiotalet, men kris i den kapitalistiska ekonomin får dem att vädra morgonluft igen och söka splittra arbetarklassen än mer.

Jag sitter här i Göteborg och kan inte göra så mycket, det här är en strid andra måste ta, och jag hoppas att ni tar den. Det är som Jonas Wahlström Skansenakvariet sa: "Nazister är människans svar på babianer: en och en är de skitfega, men i flock blir de farliga för alla".

TV-bolagen kan bara dra åt helvete!

I den nya huliganlagens spår verkar det som om derbyn kan tvingas spelas under dagtid på helgerna. Det är väl skitbra! Vi som inte behöver supa oss knöl för att gå på match och sjunga för vårt lag under 90 minuter kommer dit ändå. Fyllona (företrädesvis i skinnväst) har alltid legat och sovit och lär fortsätta även om matchen går mitt i natten, sju på morgonen eller mitt på dagen. Kategori C tucker nog inte det är lika häftigt att punda loss mitt på dagen när de riskerar att hamna på TV i dagsljus så att mormor ser dem och de inte får de där tjugotusen när de tar studenten.

Det är en bra idé. Men då kommer TV-bolaget och gnäller. Misstänker att deras tittarsiffror går upp när minderåriga IQ-nollor som de som gick loss på Söderstadion senast går igång. De kan helt enkelt dra åt helvete. Det är människor det handlar om, och lägger de inte av får vi supportrar mangrant göra som man gjort i England, Skottland och Italien flera gånger: kasta ut TV-bolagen från arenorna på egen hand, eller helt enkelt förklara att de inte är välkomna, i sändning med bild och ramsor.

Vill de ha huliganer så klarar vi oss bättre utan deras stinkande miljoner!

Norska Byggnads stöder Malmö26!


Japp!
Det norska byggfacket gör något som svenska LO eller något av förbunden inte är förmögna till - de stöder Malmö26!

Uppenbarligen ännu en av vinsterna med att ha ett partipolitiskt fristående fack.

Se och lär, LO! Se och lär!

Pizza eller hund? Otäcka bilder!

Det finns ett slags varelser på denna jord, för vilka mitt förakt går väldigt, väldigt djupt.

Det är sådana stinkande kräk som tar sig rätten att ta en liten hund och genom att
misshandla och kränka den fysiskt och psykiskt, over and over again förvandlar
den till en dödsmaskin och låter dem slåss mot andra hundar, andra djur
eller bussar dem på människor.

Vi pratar företrädesvis om ättlingar till Bull and terrierhundar, Pitbull Terrier,
American Staffordshireterrier, Engelsk Bullterrier och den lilla vänliga
Staffordshire Bullterriern.

De gör det antingen för att tjäna pengar på det eller för att skaffa sig det de tror är
respekt, i ordets mest misstolkade betydelse.

Då jag är lycklig ägare till världens finaste Staffordshire Bullterrier och känner djupt för
rasen och alla andra bull and terrierhundar berör det här mig extra mycket,
både som kännande varelse och som hundägare eftersom vandrande
skithål som de här människorna tvingar mig att dagligen försvara min lilla hjulbenta gris
för folk som ifrågasätter henne och hennes existens.

Bilder som de nedanför skär mig rätt i hjärtat, och när/om jag någonsin engagerar mig
partipolitiskt igen så kommer min paradfråga att bli att införa strängare straff
för arrangörer av hundkamper, rätten att hindra dem från att någonsin äga
djur igen samt att återinföra hundskatt.

BIlderna:Pitbulltik med ansikte läppar och öron bortslitnaAnnan pitbull med ena frambenet bortrivet

London Underground!


Jag säger bara
London Underground! Nytt projekt blir att skriva en version om Göteborgs spårvägar!

Kolla även in Amateur Transplants
version och deras andra grejer. Sjuk (!) medicinarstudenthumor.

Varning för falsk jag!

Jaha. Jag ser på diverse vänsterbloggar, bl a Röda Malmö att någon av (sd):s fulbloggare har börjat med samma barnsligheter som Jinge och, tror jag, Anders Svensson varit utsatta för länge. Det kanske ska tas som en heder, jag vet inte?

De har börjat
skriva (sd)-positiva kommentarer i mitt namn. Ser ni något sånt på era bloggar, kamrater, så radera skiten viss i övertygelse om att det inte är jag som skrivit skiten.

Med kamratliga hälsningar

Nicklas Eriksson

Min fiendes fiende är min vän.Bild från en spansk massgrav där folk som protesterade mot de bruna ligger nedslängda.

Svensk normalhöger
håller hand med Sverigedemokraterna och vidare ner i nazionalistträsket. Rickard Wendel från moderaterna i Malmö håller en savelsefull predikan om hur illa det är att folk säger sin mening om dem när de försöker ha torgmöte. Han kommer med en liten passus om att han inte tycker om dem, men sedan hoppar han bara på vänstern.

 Christopher Aqurette som är någon sorts liberal skåning kör den vanliga litanian om hur hotat det fria ordet är. Som om hotet mot det fria ordet skulle komma från de som bemöter sverigedemokraternas ungdomsförbund på gator och torg och inte fegt sitter och hukar bakom skrivbord och datorskärmar och (nöjt) tittar på hur brunheten sprider sig. Det verkliga hotet kommer från deras egen regering, såklart, en lysande chans för dem att puffa undan FRA-debaklet för att istället komma åt sin egen fiende, den kämpande vänstern, men låta någon annan ta smällen.

Malmö MUF:s ordföring, Torbjörn Tegnhammar gråter även han över att sverigedemokraterna inte tillåts komma med sitt skitsnack oemotsagda på gator och torg. Också han kör på med "yttrandefriheten" som argument.

Gråtaren Kiwi kommer också dragande med den gamla uttjatade ramsan. Säkert en massa socialdemokrater och SSU:are med, jag var likadan på den tiden när allt skulle vara så politiskt korrekt så man kunde spy.

Alla de här har en sak gemensamt. Och det är att de inte har, eller TROR sig inte ha, något att frukta från Sverigedemokraterna. Alla de som är på plats och bemöter dem, VET att de har det. I Chile, Uruguay, Nicaragua, Argentina, Brasilien, Portugal, Italien, El Salvador, Tyskland, Grekland, Paraguay , Finland och sist men inte minst Spanien gick den politiska eliten och ägarklassen hand i hand med gatufascisterna, och särskilt då de rena högerpartierna. Det  är precis samma sak här i Sverige.

Dessa har verkligen inte något att frukta från Sverigedemokrater, Nationaldemokrater och liknande sörja, så därför slänger man bara med någon liten "fy"-kommentar om dem i sina inlägg och ägnar resten av det åt att skälla på de som konfronterar.

Men i Spanien, mina vänner, där kan jag garantera att det är många på både "fin" vänster-som högerkant nu vars sängar är svettiga om nätterna och som får allt större ringar under ögonen. Deras pacto de silencio, tystnadens pakt som infördes efter att fascistdiktaturen föll och som säger att vi rotar inte i det förflutna, håller på att rämna. Inte minst tack vare Martin Jönssons och Pontus Hjorténs utmärkta film "Marie Carmen España - El Fin de Silencio" påminns vi om vad som händer när politiker bara står och lallar om yttrandefrihet när de som utsätts för hot från de som förment undantas från yttrandefriheten sedan skjuts och slängs i diket och begravs med ett par skovlar jord.

Nu sitter det
ett gäng och tror att det aldrig kan hända i Sverige. Men det kan det. Det kan hända överallt i världen där ogräset tillåts växa sig starkt och livskraftigt under ytan medan andra låtsas som om det inte finns. Kanske blir det inte just Sverigedemokraterna som utser generalen som blir diktator här, men några av deras ideologiska vänner blir det garanterat. Och under tiden sitter de etablerade politikerna och agerar nyttiga idioter och bereder vägen åt diktatorn.

För de har inget att frukta, och min fiendes fiende är min vän. Så därför fortsätter vi att slå på de som upplever hotet och skiter i att ta deras rädsla på allvar för att inte minska i SIFO.

No, I don´t hate your fucking kids!


Men jag hatar
er föräldrar för att ni tar med de små parvlarna på en engelskspråkig version av en film som finns dubbad till svenska och ska sitta och förklarar för snorglyttarna eftersom de inte kan läsa?!? Tänker ni på att jag har betalat lika mycket som er för min biljett, och kanske vill titta på en film i relativ ro!?

INTE höra er sitta och teaterviska för er lortiga pattegluttare som med en dåres envishet frågar "a e de?" "affö gö a åä?" "a äe u?" var tredje sekund! Och då kan de inte prata rent för att de är för små utanför att de har sina waste containers till munnar fullproppade med snask gjort på döda grisars klövar och E-ämnen hela jävla tiden!

INTE höra DEM sitta och prata med era gruppsexpartners till grannjävlars ungar från er mellanskiktsstinkande förort som de har med sig för att det är er tur att avlasta dem den här veckan!

INTE störas av ungsatarnas mobiltelefoner, varken ljus eller ljud!

INTE störas av ERA mobiler, varken ljus eller ljud!

INTE sitta och lukta på deras eller era smygare!

Det här var bara lite av allt det jag hade lust att rent ut sagt klå upp er för ikväll på 18.45- visningen av Wall-e Bergakungens salar, sal 10. Grattis, ni och er privata lilla dagisarmé lyckades förvandla en trevlig kväll till en störig kväll!

Jag fortsätter nog som jag gjort innan: titta på film på TV eller DVD hemma eller inte alls. Nu hade jag trots allt inte betalat för biljetterna, jag hade fått dem av HSB efter min praktik där, och det är det enda som gjorde att jag inte flippade därinne.

Bio med barn SUGER!!!!

Vad exakt är stockholmare smartare än?

Den här var ju fin med! Handlar om hur underbara stockholmare är. Konstigt att man aldrig ser något av hur fucking fenomenal de är när man är där?

Kommentarerna från folket som bor Öster om Prag är ju också underbara... Som Anna Kinberg-Batra (då bara Kinberg) sa: "Stockholmare är smartare än lantisar".

Visst, säkert. Har aldrig varit så glad över att vara göteborgare som när jag läser sånt här eller när jag sätter mig på x-2000 på Stockholms centralstation.

You! I wanna take you to a....

themesong: Electric Six´s "Gay bar" (nu snor jag friskt från Ohyra här)

Moahahahahahahaaaaa!
Detta var bara för bra! Det var till och med roligare än roligt! Inte att karln körde ihjäl sig, för där går gränsen. Jag skulle aldrig fira att någon dör.

Men the sound of konspirationsteorier popping like corn och alla gnisslande tänder från alla ostädade unkna ettor där det bor en ensamstående liten nazionell nu, det hörs som kyrkklockor! Jörg Haider var på bögbar innan han körde ihjäl sig!
 
Det är ju det jag säger
, nassar gillar när vuxna män gör saker tillsammans! Sett deras bilder från lägren ute i skogen de har någon gång...? Bara det talar ju för sig själv. Och så har de mage att gå ut och gnälla på homos? Jag fattar ingenting.

Världens mest patetiska människa just nu..?

Ja, kan det vara någon annan än riksdåren Katrin Zytomierska? Upp med handen nu: hur många visste ärligt att människan var judinna innan ni tittade på länken idag? Jag hade inte en aning och jag tror inte att Marcus Birro hade det heller.

Nu anklagar den lilla sopan Marcus Birro för att hata judar... Niggah pleeze, det här var för mycket. Det hade jag inte ens väntat mig av henne. Att som högerelitmediemänniska dra rasistkortet till en invandrarkille, son till en fattig arbetskraftsinvandrare från Hammarkullen, det blir så fel att det inte är klokt. Att dra det överhuvudtaget påminner mest om en grinig liten sverigedemokrat från Helsingborg som har fått den kalla sanningen över sig som en kubik kallt vatten.

Hoppas nu att Marcus Birro verkligen polisanmäler henne och att hon blir dömd för förtal. Men det lär inte vara stor chans. Jag har blivit anmäld för förtal tre gånger och det har inte ens gått till åtal en enda gång. Och då har jag ändå i lagens mening gjort mig skyldig till det.

Katrin Zytomierskas dagar
som "mediepersonlighet" är nu förhoppningsvis räknade. I alla fall tills hon hittar någon ny kändis att banga.

Those are the days of the life of an attention whore.

Amerikansk politik bra att skratta åt!

Ni har väl alla läst om "Joe the Plummer"? Han som fick Barack Obama och demokraterna att snabbt sätta sig ner och titta över hela skattepolitiken? Han stegade fram på ett torgmöte och gnällde över att han inte skulle ha råd att starta en rörmokarfirma om demokraterna skulle höja skatten för folk som tjänade över 1.8 miljoner USD.

Detta bevisar hur långt de här politiknissarna är från verkligheten. En average Joe som kommer igång med en rörmokarfirma och inte "har råd" eftersom skatten höjs för folk som tjänar över sex miljoner SEK om året? Ni hör ju själva hur det låter! Jag hade bara garvat och önskat honom lycka till med firman, det fattar väl vem som helst som spenderar mer än tiden det tar att äta hotellfrukost i verkligheten varje dag att en liten rörmokarfirma inte kommer upp i såna pengar? Inte första året och säkert inte någon gång.

Det fordras en sjuhelvetes högkonjunktur för det=)

Super goop democrats!


Under strecket: jag följer det som händer kring "sossarna-på-papperet", Jonas Morian och Erik Laakso med stort intresse. Båda tillhör den yttersta högerkanten som finns inom (s) och nu har de börjat ifrågasättas rejält. Roligt att se att några är vakan på sitt pass och håller rent mot liberalerna i partiet. Men deras kritiker inom partiet är ALLDELES för mesiga! Spotta upp er för fan! Två av era mest kända i websammanhang hade lika gärna kunnat blogga ihop med Ingerö och Malm, och lika gärna vara med i folkpartiet! Ställ krav!

Jag fick 82.5 poäng av 89 möjliga på företagsekonomitentan i förrgår! Yeah!

Nytt rekord!?Ingen av personerna på bilderna har något med texten att göra eller är någon Girlyman heller!


Dragan "Jag går från klarhet till klarhet, och jag är definitivt ingen Girlyman" Klaric
sätter nytt rekord i att trycka in ordet kommunist i en mening (?):

"Jinge är en gammal vänstervriden kommunist som ni definitivt inte ska bry er om! Hans motiv till att angripa er och min gode vän på Fria Nyheter bottnar i avundsjuka! Att nu helt plötsligt jinges patetiska kommunist blogg inte längre toppar blogglistan måste svida hos denna gamla kommunist som har spridit lögner och sin kommunistiska propaganda länge! Så det bästa ni kan göra är att ignorera denna kommunist! Då och bara då kommer han att inse att han är en misslyckad patetisk kommunist som ingen bryr sig om! Dragan Klaric"

Upphittad på "Nytt i smygnassevärlden", a.k.a. "Fria Nyheter".

Senaste blogginlägget.

Kapitalism och låga skatter! Yeah!!!

Kommentera
det här, Sanna Rayman och säg sedan på vilket sätt det är bra.

Dagens dikt!

"Låga över länderna du flamma som vi tänder. Låga äver länderna med din klara röda brand. Stråla ut i fjärran vida, långt, långt bortom bergen. Gå med bud till dem vi inte räcker med vår hand.

Svaga är vi nog och små, men vår flamma skall ändå alla våra vänner på jorden nå. Mörkrets skuggor viker för den brasa som vi tänder. Utan gränser, utan gränser är vårt framtidshopp."

Jag som tyckte Politikerbloggen var vedervärdig!

Jag har läst Katrin Zytomierskas blogg. Den är förskräcklig. Hon är förskräcklig. Och det värsta är att den kryllar av folk som tycker att både hon och Blondinbella är någon slags positiva föredömen.

Inte konstigt att ungdomar sparkar ihjäl varandra på stan med elaka as som Katrin Zytomierska som föredöme, eller svälter sig själva och tar sms-lån för att kunna överkonsumera med Blondinbella i tankarna.

Jag har alltid varit glad
över att inte bo i Stockholm, men när jag läser om såna vedervärdiga företeelser blir jag så lycklig över att inte bo där att jag ska ta ut staffen på en långpromenad i vårt fina Göteborg så fort hon vaknat!


I see a darkness rising.

Så var det det här med the rising fascism i Italien igen.

Att Lazios, som är den italienska fascismens urhem och egna lag, och en del lags från norra Italien supportrar gjort såna här grejer sedan urminnes tider är inget nytt, men sett i ljuset av det nygamla i Italien med soldater på gatorna och allt så framstår det här i ett helt annat ljus...

Att ropa i öknen.

Dagens bild kommer från tecknaren Latuff:Då går det bra att ropa på högre skatt, ja...


Poesi från William!

Signaturen "William" på Annarkias blogg presenterar lite skojig poesi i svallet av ett nytt liberalt ekonomiskt misslyckande med förödande konsekvenser för världen. Jag kan inte undanhålla er dessa:

"Bä bä nyliberal, har du kapital? Nej nej kära du, jag har säcken tom. "

"Tänk om jag hade en liten nyliberal. umba, umba, fallerallerej Tänk vad folket skulle stå och gapa, umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla nyliberal. umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla nyliberal. umba, umba, fallerallerej"

"Imse Vimse nyliberal klättra upp för trå´n. Ner rasa börsen spola nyliberalen bort. Upp stiger socialismen torkar bort varje tår. Imse Vimse nyliberalen är nu mera glömd."

Katrin får thai-smisk!

Detta var ju skojigt att se!

"Jag gillar att röka, punkt slut"

"Jag tycker det är fantastiskt avkopplande att vara full"

Idiotcitat från Katrin Zytomierska (f.d. Schulman) som får duktigt med smisk av thaiboxarenPernilla Eklund. Sorgligt att unga tjejer har det pulvret som ideal. Hade hon inte varit så otroligt förtjust i fylla och cigg hade hon kanske klarat sig med hedern i behåll.

Sanna Rayman nästa in i ringen tack! Ding ding!

Blir jag ens kvar i LO med de här korrumperade topparna?

Jag vetefan hur länge jag orkar vara med i ett LO-förbund mer. Wanja Lundby-Wedin viftar lydigt svans åt högeräktenskapet, och viftande svansar på fackfolk är det absolut värsta jag vet.

Dessutom har jag ingen större lust att låta mina surt förvärvade pengar gå till Mona Sahlin och de övriga högervridna marknadsgläfsarna i partitoppen för rosmaskros-partiet.

Jag står och svajar här.
För första gången sedan jag var arton år och jag gick med i Livsmedelsarbetarförbundet är det helt plötsligt inte lika självklart som att solen går upp på morgonen att vara medlem i LO mer. Återigen är min självbild och min värld skakad.

Dock; att stå utanför
facket är heller inget alternativ, och det enda jag har är således Syndikalisterna. Där jag nog inte heller riktigt passar in.

Jaja, det ger sig. Jag får se. Antagligen kommer jag väl att blunda så hårt jag kan, stanna kvar i LO, försöka arbeta för en separation från rosmaskros-partiet. Något som antagligen är lika sannolikt som att det skulle gå att förändra (s).

Men man vet aldrig.

Either way, we´re fucked!

Man upplevde tiden under Ingvar Carlsson, högerkillen från SSU som hastigt och lustigt tog över efter Olof Palme, den siste socialisten som styrt sossarna.

Man upplevde den reaktionäre storbonden och råpampen Göran Persson, som aldrig gjort några hemligheter över sin beundran inför kyrkan, det "gamla" i samhället och sin oförställda förtjusning inför kapitalets makt.

Men så upplever man Mona Sahlin. Jag säger inte mer just nu om henne, men det faktum att hon gift ihop Socialdemokraterna med miljöpartiet får mig att må nästan lika illa som jag gör över Volvos varsel tidigare idag. I ett svep har hon kastat undan en stor del av det som svensk arbetarklass slagits för och trott att deras representanter också gjort. Hon har tvinnat ihop (s), som i och för sig haft en högerglidning som varit reell sedan 1986 (vem tog över då?) med ett parti som har fötterna i liberalismen, mellanskiktets avståndstagande och en flummig hippieideologi. Ett parti som försämrat arbetsrätten en gång, och inte kommer att tveka över att göra det en gång till. Och en gång till. Och en gång till. Förresten kommer inte det att bli så svårt med klättermöss som Erik Laakso och Jonas Morian, högerpojkarna som klättrar allt högre inom partiet...

Bedrövligt.

Jag har  som ni vet funderat över vilket parti jag ska rösta på 2010. Det har stått mellan Socialistiska Partiet och Vänsterpartiet. Socialisterna ligger närmare mig ideologiskt än Vänstern, men nu gäller det att rädda dem kvar i riksdagen så att de kan utgöra en stark vänsteropposition och vid behov fälla sossarna och miljöpartiet.

För alternativet kommer inte att göra sådan stor skillnad att det spelar någon roll. We´re fucked anyway.

Blondinbellas familj utreds av soc - äntligen!

Där ser man. Inte ens överklassbellas familj kommer undan.

Säkert inte bara jag som har anmält hennes olagliga spritkonsumtion. Vilken nesa för hennes "drivne" far som vissa tycker är en förebild för att han utnyttjar sin omyndiga dotter för att dra in feta pengar. Jävla cyberhallick.

Det roliga är att flanarna (både Bella och hennes pucko till morsa) inte ens fattar att de är en dysfunktionell familj och att ungen far illa. Typiskt överklassbeteende att bli förbannade över att lagen visst gällde dem också. Slår vad om att de inte ens begriper att i alla fall jag anmält dem inte för att göra dem illa utan för att barn inte ska dricka alkohol. Hennes mors kommentar tyder på att hon i alla fall inte är en lämplig förälder, för en sådan SKA lägga sig i sin omyndiga dotters alkoholkonsumtion.


Kung Fu Election!

He he he, ni har säkert redan sett det, men jag lägger ut en länk till Kung Fu Election ändå! Känslan att som Sarah Palin klädd i Ayla-kostym få gå lös med hockeyklubban var obetalbar!

Köper det garanterat om det kommer på PC!

Hemma från Katalonien!

Sådär ja. Hemma med allt från Barcelona dit vi åkte på bröllopsresa.

En magnifik stad, Spaniens Göteborg där det ligger i sin dalgång. Den mest välstädade spanska stad jag satt min fot i faktiskt. Betydligt renare än Göteborg självt. Och för en som pluggar byggteknik så går man ju igång på alla åtta var tredje meter! Gaudí var ett geni, men han var också galen, det råder inga tvivel om den saken. Jag ser fram emot att få trycka upp hans sätt att bygga utan att använda matematik i ansiktet på min lärare som påstod att det inte gick. Gaudí hann rätt långt på La Sagrada Familia under nästan 40 år utan att använda så mycket som en enda andragradsekvation i alla fall, ha!

Resan färgades
till stor del av mat och minnen. Det katalanska köket är verkligen helt otroligt, och det rinner snålvatten vid tanken på de utomordentligt goda bocadillas man kan köpa här och där. Min fru har varit där förut och vi besökte det hostel hon bodde på. En chilensk städerska kände igen henne till och med, och plötsligt förstod jag spanska igen, förstörd av sydamerikansk dialekt som jag är. Jag begriper inte ett ord catalán, och till och med när katalanerna talar castilliano (högspanska) förstår jag knappt vad de säger med sin grötiga franskfärgade dialekt. Men plötsligt var det som ett rinnande vatten igen! Skönt=)

Vi besökte Camp Nou
såklart, och även stadion där Barcelonas andra lag Espanyol spelar. Hela berget Mont Juïc där all sport i Barcelona har sitt urhem var intressant, även om kastellet uppe på berget minde om mörkare tider.

Apropå republiken
så var vi på en dokumentärfilmsfestival där en kompis till frugan ställde upp med ett bidrag som heter "The end of silence". Den handlar om "Pacto de silencio" som slöts mellan den spanska vänstern och högern när general Francisco Francos terror fick sitt slut. Pakten gick ut på att inte rota i det förflutna fast massgravarna bara täcktes av ett par decimeter jord i skogsdungar, diken och i raviner. Nu har det startats en process som förhoppningsvis kommer att få apologeter på båda sidor att darra inför framtiden, eftersom Spaniens folk verkar villiga att kasta av sig sitt historiska ok, mycket tack vare den spanske juristen Baltasar Garcon som gett sig fan på att gå till botten med det här när han inte lyckades med Augusto Pinochet. Han borde ha utrett djävulens ekonom Milton Friedmans ansvar och försökt få honom åtalad också!

Under världens största
kors på över 150 meter, i något som kallas för De Fallnas Dal (de "fallna" syftar här på de fascistsoldater som stupade i inbördeskriget, 50000 jämfört med de över 200000 som föll på republikens sida) ett par mil utanför Madrid, ligger Franco begravd i en stor vacker kyrka där det varje dag klockan elva hålls mässa över hans grav. Katolska kyrkan har ett mycket stort ansvar för sin del i terrorn mot Spaniens folk och jag hoppas att många kommer att få tillbringa sina sista år på sex kvadratmeter. Se filmen, SVT kommer att visa den, men datum är inte bestämt.

Det var över 300 personer och såg filmen, längst bak stod det rader av folk som inte fick sittplats, och längst fram satt människor dubbla rader på golvet framför första raden. En succé med andra ord.

Barcelona har såklart
sin egen mörka, nutida sida. Överallt finns det uteliggare och den desperata brottsligheten är hög. Narkotikan skördar offer varje dag, och massor av de trasiga existenser man ser på Diagonál och Ramblan är utlänningar, även övervintrade västeuropéer som en gång kom till Barcelona för stadens excellenta uteliv men fastnade i skiten. Bedrövligt, men det är priset för att en liten klick ska kunna bli rika bortom förnuft medan andra får klara sig utan ens en säng. Ni som tycker att det är rimligt borde skämmas.

Anyway. Nu är man gift och stadgad och en ny fas i livet tar sin början.Republikens flagga. Den nuvarande är helt enkelt fascistflaggan.

RSS 2.0