LO:s framtid (?)

Har Landsorganisationen, LO, någon framtid i ett samhälle som blir mer och mer accepterande mot svartarbete, där fler och fler går ur facket, där det blåser högervindar så starka att man håller på att trilla omkull när man stiger utanför dörren, där fler och fler blir tjänstemän och går med i gula fack?

Ja, jag hävdar
att man har det, men det kräver ett antal saker.

1: att man helst
vid nästa kongress avskaffar de femton förbunden och går ihop till ett fackförbund där alla arbetare kan organiseras. Som det är nu faller många mellan stolarna. LO- förbundens organisation är anpassad efter en samhällsmodell som började försvinna med Eriksdalsvarvet, nu är i princip helt borta, och som vi aldrig mer återser. Massor med unga, som är fackföreningens framtid arbetar inte på ett enda jobb. I alla fall inte i de lite större städerna. Man jobbar några timmar på Citymail, man gör ett par till som blixt i hamnen, man delar ut tidningar och sen gör man några till i hemtjänsten.

Fasta heltidsjobb är inte så jättevanliga nuförtiden att det motiverar den urgamla organisationsmodell som LO står för. Om man jobbar på posten ska man vara med i SEKO eftersom det är de som har avtalsrätten med posten. Då får man ingen hjälp mot sin arbetsköpare i kiosken, för där kan inte SEKO gå in eftersom Handels har avtalsrätten. Också vidare. Ni begriper va? Man har helt i linje med moderaternas politik knappt råd att vara med i ett fackförbund idag, hur skulle man ha råd att vara dubbelorganiserad? Jag känner faktiskt bara en enda person som nånsin varit det, men jag skulle bli förvånad om han är det än idag. SAC fattade grejen direkt.

2: att man bryter
samarbetet med socialdemokraterna. När jag berättade att jag anser det för en god vän fick jag mig nästan en utskällning. "Vem ska hjälpa oss då?" frågade hon. Vi själva. Som vi fått göra sedan vi fick åhmanlagarna, för det var senaste gången som sossarna verkligen hjälpte LO och Sveriges arbetare med något på allvar. Hade inte LO haft såpass med folk i partiet som man ändå har hade de socialliberala tjänstemännen (nope, säger inte att ALLA tjänstemän i partiet är det!) och genusvetarna från Södertörn fått igenom sina utförsäljningar, neddragningar och annan moderatpolitik i långsammare form för länge sedan.

Vi fick till en sjätte semestervecka på nittiotalet, men den försvann eftersom sossarna ansåg den "för dyr för samhället" trots att semester är avstådd lön, och skymdes i ljuset av den eländiga noshörningsungen Nelson som jag hoppas de kokade lim på. När Kommunal strejkade gick sossepolitikern från Göteborg, Frank Andersson och agerade strejkbrytare och låste upp skolor när vaktmästaren strejkade. Allt för att visa "samhällsansvar", dra åt helvete! Den såkallade "SSU-vänsterns hopp", Luciano Astudillo och Sven-Erik Österberg kokar ihop en vämjelig högersoppa som LUF inte hade skämts för i sitt så kallade rådslag om jobben. Vad är det för mening att fortsätta samarbeta med dem? På allvar?

3: att det LO jag vill se visar lite kuk och tar sin roll som förmodad kamporganisation på allvar. Att man verkligen klipper till när det är allvar och inte småfittar i konflikter som Kommunal har gjort och går med på att politiker som förutsätts vara på vår sida agerar som Svenskt Näringsliv. Saltsjöbadsavtalet med fredsplikten var bra förr i tiden, nu är det ett sätt för arbetsköparnas organisationer att säkerställa att våra löner bara graderas upp så exakt att höjningen försvinner på hösten när prishöjningarna på allt kommer och ett suveränt sätt för dem att köpa sig tre års arbetsfred.

4: att det LO jag vill se tar varenda enskild medlem på fullaste allvar och driver vartenda fall till högsta instans. Jag har sett alltför många kamrater gå ur facket sedan man konstaterat att "sorry, det finns prejudikat på ditt fall och vi kommer att få stryk i AD". Ja, det är en ekonomisk fråga, men då får man visa den där kuken och ändå försöka, samt sätta press på arbetsköparen. Det går om vi slipper arbetsfreden. LO måste begripa att vi har makten över Sverige och att vi kan stanna landet och ta ut samtliga medlemmar i strejk i 30 dagar. Det knäcker till och med Almega, jag lovar er.

5: att det LO jag vill se tar den ideologiska skolningen på allvar. Att man lär ut klassfrågor från grunden och inte jamsar om att "vi sitter i samma båt, och vi behöver ju varandra!" som valserna gått hittills. Klassamverkan är ännu en liberal lögn som arbetarklassen tjänar noll och inget på. Vi sliter, de tjänar som det alltid har varit. Det kan bara övervinnas med en skolad och ideologiskt mogen arbetarklass.

6: att det LO jag vill se inte fortsätter att utvecklas till ett försäkringsbolag och en juristbyrå. Att man skär ner kraftigt på ombudsmannakåren (de kan gott gå tillbaka till sitt gamla arbete igen) och använder de pengarna till den skolning jag nämner ovan. Som det är nu styrs fackföreningarna i princip av samma gamla trötta ombudsmän som i praktiken agerar chefer på avdelningarna trots att det väljs en ordförande. Man påstår att det är den enskilde medlemmen som är facket, men om den enskilde medlemmen inte uppfattar sig som facket utan bara ser en skylt på väggen ett kontor och en gubbe i en snurrfåtölj är vi inte en fackförening mer utan en juristbyrå light. Med uselt klädda jurister.

Kommer jag på något mer uppdaterar jag.

Uppdatering: om arbetsfreden avskaffades och lokal strejkrätt infördes skulle vi snart ha medlemssiffror som på sjuttiotalet igen när svartfötterna inser att oj, jag får visst inte en spänn om vi blir lockoutade!

Samma metod, olika mål?

"Palestinagrupperna:

”En elvaårig pojke dödades av israelisk militär i byn Nilin på Västbanken vid 17-tiden svensk tid idag (igår). Enligt läkare sköts han i huvudet på mycket nära håll med skarp ammunition. Vittnen berättar att det omedelbart dödande skottet, som kom från en pistol, träffade pojken i tinningen. Enligt källor på plats har israelisk militär efter dödskjutningen gått in i byn och ytterligare fem palestinier har skadats. När detta pressmeddelande skickas pågår fortfarande beskjutningen..”"

Jag minns att när jag skrev om fyrtioårsdagen av el doctor Ernesto Guevaras död så frågade någon om det kändes bra att hylla en som mördade barn. Något jag iofs inte gjorde (eller vet, jag har aldrig hört att Ernesto Guevara skulle ha skjutit en fjortonåring som personen påstod någonannastans ifrån), men posten var på spanska, som personen inte behärskade, och namnet Guevara räckte.

Det jag skrev i posten var att jag inte tyckte att alla Ches metoder var rätt, men att jag ställde mig bakom revolutionen i Latinamerika. Che, och på den tiden Fidel Castro, kämpade i alla fall för alla folks frihet. Vad kämpade den israeliska soldat som sköt elvaåringen i Nilin för?


Halalslakt, skäktning och annat djurplågeri är fel!

Oavsett vilken gammal dammig skriftrulle eller mångtusenårigt pergament som än säger det.

Nej, jag
håller helt med artikelförfattaren. Vad får oss att tro att högra däggdjur inte skulle kunna känna smärta?!? Hoppas ni som kräver sån här skit själva får känna smärtan och ångesten någon gång!
Bra debatt med allierad från oväntat håll!

Damn, jag trodde sällan att jag skulle hålla med en liberal om värst mycket, och en ultraliberal som Cristian Gergils ännu mindre men i den här diskussionen står jag på hans sida till tvåhundra procent. En mycket bra och nyanserad debatt, dock med Anja Sonesson (m) från Malmö med på samma cykeltur som allianskollegan från Landskrona.

Hennes resonemang är underligt och har lite skrämmande undertoner. Jag sätter en hundring på att Sonesson är den typen av människa som hajar till lite om hon möter en svart man på gatan också.

Ni som är emot bull and terrier-hundar kan aldrig vinna, ni kan aldrig få en värld där ni inte riskerar att få se en satt muskulös hund med brett huvud och tjock nacke. De är alldeles för snälla och underbara för att försvinna. Varje dag vinner vi på Staffar.se över nya människor på vår sida, och varje dag möter jag och S nya barn, mammor och pappor i Gubberoparken som inser hur barnkär Staffordshire Bullterrier är och inte alls några barnätande monster. Flickorna igår var inte ett dugg rädda för Jenny, inte ens när vi berättade vilken ras hon är, och det bästa och skönaste av allt: vi träffade en gammal vithårig dam med liten trasselsudd till hund (sur som Tudor kan tilläggas. Hunden, inte damen) som berättade att hon haft staffe och tyckte att det var en uuunderbar hund och gratulerade oss till vårt val!

Sånt ger hopp!

Smått intressant.

Detta var ju intressant. Kan det var 0.10 ggr pengarna tillbaka på att Tobias Struck skriver om saken?

Kapten Haddocks ordförråd räcker inte just nu!

Jävlar vad förbannad jag blir! I skuggan av mitt förra inlägg kommer det en sån här r*******savkomma med en hund som han inte ens lät bli ett år innan han tog valpar på, idioten! Smart också att sitta och leka gangsta och posa med tumtjock guldkedja och brallor från kriminalvården och "bättra på" vårt rykte ännu mer! Tjockhuvud!

Han älskade inte ens sin "kära" hund tillräckligt för att inte låta den smita hela tiden, och jag kan lova att om han haft henne i ett år har han inte under den tiden lagt lika mycket träningstid på henne som vi gör med Jenny på en vecka!

Calle, här har du
nog ett bra exempel på snubbar som din partikamrat från Landskrona vill sätta åt. Och såna ska sättas åt, det skriver varenda seriös bull and terrier-ägare och deras hundar under på!

(skulle det vara så att jag missbedömt killen enbart utifrån hans utseende och det sedan kommer till min kännedom ska jag omedelbart ta bort den ofördelaktiga kommentaren. Ser ju inte ut som guds bästa barn själv direkt. Men just nu är jag så förbannad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!)

Folkpartist tar cykeltur i "kamphundsfrågan"Jag, farlig? Skulle inte tro det...

Torkild Strandberg, folkpartist från Landskrona, tar fram monarken och ger sig ut på en rejäl hojtur i den så kallade kamphundsfrågan i Expressen som sin vana trogen lägger in en bild på en gäspande Staffordshire Bullterrier, i syfte att få den att se livsfarlig ut. Man blir så jäkla trött, särskilt som ägare av just en staffe. En hundras som ägnats 70 år av intensiv avel för att få bort dess kampbeteende. Det är 35 hundgenerationer det. Rasen Staffordshire Bullterrier stängdes 1935 när rasstandarden sattes av rasklubben i Storbritannien. Inte en ny individ har tillkommit sedan dess, men det betyder inte att rasen är degenererad och inavlad, vår Jenny har en inavlesgrad på 0.8% enligt SKK:s register (Torkild Strandbergs egen är säkerligen högre, och förmodligen din och min med!) och det är att jämföra med 0.

Torkild Strandberg framhäver
det särskilt hemskt att de så kallade kamphundsraserna avlats för att få fram egenskaper som "tävlingsinriktade, smärttåliga och orädda". Vilken sensation! Vad tror Torkild att taxen har avlats för att vara? Den ska gå ner till en grävling som sitter och morrar och är trängd i sitt gryt. Eller olika jaktterriers? Jämthund? Ställa älg är ingen lek direkt. Eller varför inte bordercollien? Eller "familjehunden" rhodesian ridgeback? Den avlades fram för att jaga lejon för god´s sake! Inte ens en så etablerad familjehund som dalmatinern är pålitlig. Inför remaken av "101 Dalmatiner" gav rasklubben ut en skrift som hette "Dalmatinern - den prickiga vargen" för att understryka att det inte är en familjehund.

Faktum är att just
Expressen/GT för ett par veckor sedan släppte en brittisk lista på vilka raser som biter mest och där kom pitbullterriern (som enda bullhund!) först på plats sex.

Men Torkild Strandbergs
, och andras rädsla måste såklart tas på allvar. Förutom det arbete vi seriösa ägare dagligen lägger ner på charmoffensiver är mitt tips att han dels lär känna någon bullhund. Förslagsvis kan han börja just med en Staffordshire Bullterrier. För vänligare, gladare och finare hund hittar man knappast. I rasens hemland kallas den för The Nanny Dog just för att den är så oerhört bra med barn. En uppfödare vi var i kontakt med innan vi skaffade Jenny, och som tidigare fött upp leonberger (också en etablerad "familjehund" fast de har psyke som silkespapper och kan väga sextio kilo) sa att staffen är den enda hund han till hundra procent skulle lita på om en liten unge tultar fram och tar maten ifrån när den äter. Sen tycker jag att han ska hälsa på en engelsk bullterrier, en american bulldogg och till sist sin största rädsla, en pitbull terrier. Och då menar jag inte någon av de blandraser som strövar på Landskronas gator.

För det kan jag
lova huvudet på att det är. Ingen av de här sketungarna som svärtar våra rasers rykten har nämligen råd med en renrasig hund. Vi lade 13000 för Jenny. Priserna ligger i den klassen, och för Ambull får du säkert hosta upp 15000. Mycket för att hindra oseriösa grabbar som vill boosta sitt ego med en hund som ser farlig ut. Vi letade i ett år, gick på mässor, diskuterade på forum, besökte tre kennels, läste böcker med mera. Och då är ändå jag uppvuxen med hundar.

Det jag föreslår
Torkild Strandberg är att han politiskt arbetar för en lag som ger bätte möjligheter att tillvarata en hund med bittendenser samt bättre möjligheter att se till att folk med ägareförbud inte skaffar en ny hund. Inte att försöka förbjuda en hel ras. Då kommer han ändå inte åt problemet eftersom de med bekräftelsebehov genast skulle skaffa schäfer (som det var på sjuttiotalet!) eller dobermann. Dessutom, om man förbjuder, säg pitbull då, så kommer de som har blandningarna omedelbart att para in en annan ras också kommer de runt problemet, precis som designerdrogerna.

Israel bygger homelands.

Enligt SVT Text ska Israel bygga "en stad för araber" i Galiléen. Detta eftersom "det finns behov av att vidga utbudet för den ickejudiska befolkningen" som inrikesministern Meir Sheetrit säger.

Ja, hur mycket mer bevis behöver sionisternas fans? Är inte Israel det nya home of apartheid så vet jag inte vad som är det! Här står dessutom en regeringsrepresentant och påtalar att det är nödvändigt att skilja folken åt - PW Botha hade inte kunnat göra det bättre!

SVT Text skriver dessutom att det råder brist på mark för den arabiska befokningen att bygga på då denna exproprierats för judiska bosättningar. Jojo.

Det är ingen högoddsare att den staden blir ett nytt Soweto, eller om ett par år, ett nytt Gaza.

Bloggutmaning!

Jag har blivit bloggutmanad av Marlene på Feminiman. Kul, även om jag aldrig lyckats med en hittills. Jag prövar i alla fall.


Regler:

Posta reglerna först.
Svara på alla frågor.
Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare.
När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag.
1. Gå ut med hunden.
2. Vila efter jobbet. Det är rätt tufft att gå upp fem, rasta jycken, cykla en och en halv min, jobba hela dagen i ett hus utan hiss och sedan cykla hem igen.
3. Kela med min kära sambo.
4. Hänga med henne och Johanna och Johanna.
5. Gå och lägga mig tidigare än igår.

Vad gjorde du för tio år sedan?
Hade börjat bo in mig i Göteborg. Hade nog precis flyttat till Bergsjön från Angered, som jag flyttade tillbaka till ett år senare. Byggde på gym som en gris och var i rätt bra tävlingsform inser jag såhär i efterhand. I should have learned to do that pose...

Ställen du bott på?
Nordmark, Filipstad, Angered, Bergsjön, Göteborg.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Köpa företaget jag är anställd av och ge det till de anställda bara för att få se personalchefens min.
2. Vänta tills IFK Göteborg börsnoterades, köpa laget för att minuten efter tillkännge mina nedläggningsplaner.
3. Ägna mig åt opinionsbildning mot kapitalism i tredje världen. Bygga skolor med marxistisk inriktning och anställa min svärfar som chef för verksamheten.
4. Köpa Aftonbladet från LO och i likhet med IFK Göteborg, raskt lägga ned det.
5. Köpa ett fint hus i Rommelanda med ett stall och en plätt med mark för hunden att få sina bullfnatt på. Sedan önskade jag nog inte något mer av livet.


Oookej, utmaningen gär vidare till Amanda Woodward, Calle, Ohyra, Christian, Fredrich och Alexandra

Nästa förtryckarregim till rakning!

Apartheid och raslagarna i Sydafrika föll av en orsak, och det var jag och mängder av min generation en del av, och det är jag oerhört stolt över. Nu ska nästa förtryckarregim falla. Det tar bara lite längre tid eftersom den här har fått folk att tro att de är en demokrati och att de är good guys. Men varje bloggpost, varje outande av en rasistisk sionist är ett steg på vägen, och tiden är på vår sida. Långt ifrån deras.

NOFX förutspådde svensk framtid.

Jan-Inge Flücht har genom åren fått motta en massa hot för sin hållning. De har kommit från alla håll. Nu har Jinge lagt ut diverse hotbrev på sin blogg till allmän beskådan. Just de här kommer från en bunt sionister. Modigt att kaxa mot en gammal man med hjärtfel, killar...

"Det heliga landets"
försvarare drar sig inte för att använda samma taktik som de som gjorde att "det heliga landet" skapades och brände deras förfäder till aska.

Sionister och nazister är samma skit. Det visar dessa med all önskvärd tydlighet.

På nittiotalet
gjorde den amerikanska punkgruppen NOFX låten "The Brews" som finns med på albumet "Heavy Petting Zoo". Den beskriver svenska sionister minst lika bra.

"Friday night we'll be drinkin' Manashevitz
Goin' out to terrorize goyem
Stompin' shagitz, screwin' shicksas
As long as we're home by Saturday mornin'

Cause hey we're the Brews
Sportin' anti swastika tattoos
Oi Oi we're the boys
Orthodox, hesidic, O.G. Ois

Orthopedic Dr. Martins good for
Waffle making, kickin' through the shin
Reputation, gained through intimidation
Pacifism no longer tradition

Cause hey we're the Brews
Sportin' anti swastika tattoos
Oi Oi we're the Brews
The fairfax ghetto boys skinheaded jews

We got the might, psycho mashuganas
We can't lose a fight, as we are the chosen ones
Chutspah, we battle then we feast
We celebrate, we'll separate our milkplates from our meat"

Den siste store?

Nelson Mandela, kanske min barn/ungdoms första superidol (ja kids, på den tiden var det faktiskt möjligt att ha en politisk gestalt som vare sig knullat i TV, lyft sig eller varit med i en McDonaldsreklam som idol!) uttalar sig mot fattigdomen och den ojämlika fördelningen i Sydafrika. Jag tycker att han underdriver, men å andra sidan är det stark medicin när antingen Nelson eller Desmond Tutu (på min förra arbetsplats Svenska Mässan sparades mattan han stod på när han fördömde George W Bushs politik och kriget i Irak och hängdes upp på en hedersplats nere vid aluminiumverkstaden) säger något.

Hur Nelson Mandela
kunde efterträdas av en sån idiot som Thabo Mbeki som tror att AIDS kan botas med c-vitamin eller att man kan slippa det överhuvudtaget genom att duscha efter samlag begriper jag inte. Inte heller har jag höga förhoppningar om Jacob Zuma trots hans betydligt starkare vänsterposition.

De har helt enkelt
inte fötter som är stora nog att fylla Nelsons skor. Kommer någonsin någon att ha det? Möjligtvis näste man eller kvinna som krossar den kvarvarande aparteidstaten Israels terrorvälde mot egna medborgare grundat på etnicitet och religion. Men i ANC kommer det aldrig någon lika gigantisk igen.

Något mellan smällen och spottloskan?

En trettonåring har fått stryk av ett gäng vuxna grabbar. Lägre än glocalnet, fegt och totalt utan heder att slå en så mycket mindre.

Samtidigt är jag inte överraskad över att det har hänt. För trettonåringar kan vara något av det mest provocerande som existerar. Medvetna om att de ännu är barn och är "heliga" samtidigt som de har kommit bra mycket längre in i vuxenvärlden än många fattar. Och av pressen framställs de alltid som riktiga små gullesnuttar när sanningen mycket väl skulle kunna vara att det var en riktigt obnoxious liten sketunge som kom fram till de äldre killarna och skulle spela allanballan för polarna. Jag har sett det hända massor av gånger. Och som vuxen är du totalt maktlös inför en sådan situation. En riktigt kaxig trettonåring (som mycket väl kan vara både full och påtänd och därmed utan normala spärrar även om jag inte vill påstå att det var så i det här fallet) kan gå fram till dig, förolämpa dig bortom vett och sans, spotta på dig, och du får inte göra ett enda dugg till ditt försvar mer än att springa därifrån.

Man blir riktigt arg på såna skitungar, och det äldre grabbgänget hade säkert både det ena och det andra i kroppen (och, som tidigare nämnts i avsaknad av normala spärrar).

Som polisen
sa efter Göteborgskravallerna: vi behöver något mellan batongen och pistolen. Verkar som om vi behöver något mellan slaget mot trettonåringen och att löpa sin väg, bespottad och hånad av en liten allanballan.

Dulee Johnson har lite heder i kroppen i alla fall!

Dulee Johnson, ökänd SAIK:are, klant, bigmouth, misstänkt wife beater och rattfyllo har äntligen kommit upp med något användbart och riktigt förnuftigt.

Han är liberian
och och hans förbundskapten vill tvinga landslagsspelarna att skriva på ett kontrakt som förbinder dem att komma till landslagssamlingar varsomhelst i världen oavsett hur läget är i klubblaget.

Dulee Johnson vägrar. Han prioriterar klubblaget framför sitt landslag. Ett beslut som får mitt grönsvarta hjärta att ta ett skutt av glädje. Nu har ju inte GAIS haft landslagsrepresentation (i alla fall inte svensk, nigerianer som spelat i landslaget har vi haft ett par gånger) sedan Sören "Zamora" Järelöv på sjuttiotalet, så risken att vi helt plötsligt skulle drabbas av spelarflykt till någon gudsförgäten landslagssamling är ju inte överhängande direkt, men jag som internationalist och motståndare till nationalstater tycker såklart att det är otroligt positivt att Dulee Johnson dissar sin förbundskapten.

Klubben kommer alltid först, den är större än vilken spelare som helst. Spelare kommer och går, folket på kansliet likaså, och det enda som består är klubbskölden och vi på ståplats. Den enda som kommit nära att vara lika stor som klubben har varit Ivan "el Gigante" Ottordahl. Du ska alltid saknas i tröja nummer sexton.
Socialdemokratin allt tröttare i hela Europa!

Via Queen of Light hittar jag det här mycket bra inlägget som på ett bra sätt tar grepp på Europas handlingsförlamade socialdemokrati som inte vågar så mycket som öppna munnen utan att trötta jätten USA har gett sitt godkännande:

"Den globala kapitalismens framfart

LT:s ledare (Östersund) skriver att det har varit ett möte i Aten av Socialistinternationalen (SI).

Vänstern har gått starkt framåt i Latinamerika, även en del i Afrika och Asien, och nu senast i Australien. Men socialdemokraterna i Europa är i kris.

"Bara 8 av EU:s 27 medlemsländer leds i dag av socialdemokrater eller socialister, och flera av dem samarbetar med högerpartier."

Tyskland är ett exempel, skriver Torsten Nilsson, på socialdemokrater som är i koalition med kristdemokraterna.

Socialdemokraterna satsar inte på att ta tillbaka regeringsmakten, utan grälar bla med Die Linke, Tysklands vänster. ( Die Linke har i övrigt också skördat framgångar.)

Samtidigt går det bra för Merkel. Med en egen majoritet i nästa val, kan hon slänga ut socialdemokraterna.

Vad gäller Storbritannien ska det "till ett under för att inte högern ska ta över i Storbritannien nästa år. "

Frankrike har ett splittrat socialistparti.

" I Italien upplevdes vänsterregeringen under Romano Prodi som så kraft- och färglös att italienarna kallade in den gamle fifflaren Silvio Berlusconi igen."

Den Europiska vänstern har minst sagt en idelogisk kris. Klassklyftorna ökar och det finns inget rättviseperspektiv att prata om.

"De europeiska socialdemokraterna vågar inte ens stå upp för demokrati i Mellanöstern när USA inte är med på noterna."

Vilken sörja!"


Way to go Ohly!

Om Lars Ohly menar vad han säger i den här intervjun i SvD låter det riktigt bra för framtiden. En regering med miljöpartiklarna och sossarna blir inget annat än en folkpartiregering. Bra om Vänsterpartiet vågar fälla en sådan eller gå i vänsteropposition som man gjort i Göteborg.

Tror moderaterna på det själva?

Statsminister Fredrik Reinfeldt höll ett tal om sin oansvariga politik under Almedalsveckan igår. När vi har en inflation som snart är galopperande vill han sänka skatterna med ytterligare 15 miljarder. Och sedan anklagar han oppositionen för att vara oansvariga ekonomiskt. Jaja.

Men han sade
något som borgare så länge jag har varit politiskt aktiv svängt sig med, vilket får mig att undra över hur de tänker. Så länge jag kan minnas har borgare hävdat detta.

"Vi måste göra det mer lönsamt att arbeta. Mer lönsamt än att inte arbeta."

Då undrar jag om någon enda av dem någonsin har varit arbetslös eller ens om de verkligen har pluggat, något som borgare är snabba att berätta att de minsann har. Eller har de köpt sina examina som Totto Littorin allihop och bara legat och rullat tummarna? För jag har varit arbetslös. Jag gick ut gymnasiet under Bildtregeringen 1991 (eller 92, det börjar bli ett tag sedan) då samma situation rådde. Borgarna kom till dukat bord, gjorde taberas på bordet, hade "otur med världsekonomin" den gången med och störtade landet in i ekonomiskt kaos. Och ja, den förra sosseregeringen gjorde förjobbet den gången med, eftersom de också för en borgerlig ekonomisk politik.

Men det var ett stickspår. Jag hade visserligen timjobb som städare, men det var inte ens nära en halvtid. Jag blev satt i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Säg den sjuttiotalist som inte minns Datorteket? Jag gick på KAS. Jag fick socbidrag. Jag fick till sist a-kassa. Det fanns helt enkelt inga jobb att få. Och hela tiden var jag fattig som en jävla kapucinermunk! Mitt och sambons stora (och enda) nöje i månaden var att köpa varsin rå lövbiff på grillen och ta hem den, göra eget kryddsmör och äta den hemma med stekt potatis eftersom matbudgeten inte medgav pommes från ICA.

Vi var kort och gott fattiga. Även med a-kassa. Vi hade ett sorts klassystem: lägst var att gå på soc, det var absolut sämst pengar. Sedan fick man KAS. Det var lite bätte, men överklassen bland den generationen i östra Värmlands bergslag var den som fick a- kassa! Det var mest pengar och man slapp förnedra sig för sockärringarna. Vi kände ingen som hade fast jobb!

Sedan flyttade
jag till Göteborg och fick fast jobb som städare. Och fick för första gången i mitt liv känslan av att vara inte rik, men klara mig själv. Jag hade svårt att tro mina ögon när jag såg summorna som trillade in på kontot den sextonde varje månad! Det var som att få mer än två a-kassa på samma gång! Och som jag levde! Tatueringar, festande, nya kläder, resor... Skillnaden mot förut var enorm!! Och då ska i betänka att jag gick in på dryga 74 kronor i timmen!

Det lönade sig med andra ord BIG TIME att jobba jämfört med att vara arbetslös, studera eller vara satt i åtgärd. Det får mig att fundera, om det lönade sig så för mig som gick från i princip näsan över vattnet till 74.60 i timmen, när är då nog nog för borgarna egentligen? Eller kan det vara så att jag har min far som lärde mig att rätta munnen efter matsäcken att tacka för min insikt?

Det lönar sig
att arbeta jämfört med att vara arbetslös. And that´s fucking final!

Tar sossarna avstånd från kommunism? Men snälla!

Bloggen "Den hälsosamme ekonomisten" som är rätt underlig och inte går att kommentera på undrar något som visar på hans totala okunskap om svensk socialdemokrati. Han undrar om sossarna tar avstånd från kommunism.

Det har sossarna
gjort sedan 1917, ekonomisten, läs lite historia utöver ekonomin. Sossarna har i alla år drivit ut kommunister ur LO, jagat rätt på trotskister i partiet och sparkat ut dem och på alla sätt "hållit den röda fanan fri från löss" som det uttryckts. De är så rädda för tankar på "blodig revolution" att de skakar, och de vill inte inse att syftet med en revolution inte är att komma åt kapitalsternas kroppar utan att komma åt deras system.

Det förment
kommunistiska parti han menar att klart ickekommunistiska, reformistiska sossarna skulle välja att samarbeta med är det, ironiskt nog, ickerevolutionära socialistiska och feministiska Vänsterpartiet som skrev bort revolutionen för årtionden sedan.

Jag vet inte
vilket parti Den hälsosamme ekonomisten själv stödjer, men det verkar vara moderaterna. Då undrar jag, ekonomisten, med bakgrund av moderaternas medlemskap i International Democrat Union där flera öppet fascistiska partier (Arenas från El Salvador, Eldorado från Paraguay och Chiles båda fascistpartier), rena krigsgalningar med rasteorier (Likud) och neocons (republikanerna och spanska Partido Popular) är medlemmar; tar moderaterna avstånd från fascism?

To hell with Gordon Ramsey!

Är det någon som har en DVD där superotrevlige (ham knäcker ju till och med mig!) helidioten Gordon Ramsey från "Hell´s Kitchen" får ordentligt med riktigt fysiskt stryk i en två- tre timmar är jag villig att ge en femhundring för den.

Snälla Ramsey, kan du inte öppna en krog i Sverige så vi får blockera dig åt helvete?

Nu börjar eländet igen!

Som göteborgare utsätts man för tre återkommande plågor under sommarhalvåret. Jag ska dra dem från plats tre med en kort motivering.

Plåga nummer tre
: Göteborgskalaset, numera omdöpt till kulturkalaset men med samma ruttna innehåll av fulla alingsåsare och nassar från Kungsbacka som löper runt på stan och trycker Langos och bakpotatis som om det vore popcorn. Numera är skiten i alla fall bara en helg vilket gör det lite mer uthärdligt och motiverar tredje platsen.

Plåga nummer två
: Partille Cup. Stan är full av handbollsungar på väg mot öarna när de egentligen ska till Kviberg, flåsande föräldrar och ledare på gränsen till vansinne. Det är inget mot vad göteborgarna är.

Plåga nummer ett
och en ständig orsak för att lämna stan: Gothia Cup! Som Partille Cup fast oändligt mycket större. Äckliga amerikanska brats som drumlar runt på stan, packade som få och så dryga att Yes inte räcker som jämförelse. Tyskar som snuskar omkring och ser allmänt otrevliga ut. En gång när jag satt på spårvagnen gick det på ett lag från typ Brasilien med två gigantiska trummor som de slog järnet på och sjöng så taket höll på att flyga av vagnen. Hade jag haft valpen med mig då hade jag käppjagat dem av vagnen, och hade det inte varit för att jag ska jobba på Angereds färgfabrik hela resten av sommaren hade jag packet, tagit med hund och sambo och åkt upp till Värmland hela veckan. Jag hatar verkligen Gothia Cup av hela mitt hjärta och jag bryr mig inte ett dugg om hur "underbart det är för ungdomarna att få umgås och göra det de älskar mest i en hel vecka". Det stör skiten ur mig så jag dissar det.

Nya matpriser med gammal orsak.

PRO har gjort sin årliga undersökning om hur mycket dyrare maten har blivit och funnit att matpriserna gått upp med ca 7% i år.

Det snackas om missväxt och inflation som boven bakom, men det är bara en del av sanningen. Det som inte nämns är ju att aktieägarna i livsmedelsföretagen, butiksägarna och cheferna fortfarande ska ha exakt samma vinst som i goda tider och det får kunderna kompensera.

Sådan är kapitalismen. Otack är den armes lön.

Bara kulturen och religionen ni fruktar? Skulle inte tro det...


Jag vet inte vad inte ni tycker, men jag tycker att Sverigedemokraternas företrädares bloggar ofta talar ett betydligt tydligare språk än det partiprogram de säger sig följa och det finpolitiska bullshit de lagt sig till med på senare år.

Bilden ovan hittade jag på Erik Hellborns blogg nu på morgonen. Han är ordförande för (sd) i Varberg och en gammal nätantagonist sedan rätt många år tillbaka nu.

Att tro att personer som hyser sådan rädsla och sånt förakt för "islam" som de säger (de verkar dessuotm tro att islam är en kultur) inte också föraktar människorna muslimer anser jag är skriande naivt. Jag tror inte att en människa är kapabel att separera känslorna mer än på papperet. För vi människor är en unik djurart. Vi är såvitt jag vet den enda arten som kan hysa personligt agg mot en annan individ av andra än rent överlevnads- och fortplantningsmässiga skäl, det vill säga att vi han hata någon för något annat än att han skulle ta maten och honorna från oss.

Just det vet jag ju att det som sedan blev Sverigedemokraterna, BSS, varnade för på vartenda jävla elskåp på sent 80- tal och tidigt 90- tal i och för sig, så just Sverigedemokrater står närmare sin djuriska sida än vi andra.

Frågan har fått ett svar. Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti som företräds av rasister. Inte nödvändigtvis FÖR rasister, dock. Men ändock.Eeh, ska du verkligen ha DET som tatuering???

Ganska bra tatuerad som jag själv är vore det mig främmande att helt dissa någons val av motiv (däremot själva utförandet, för det härjar många fultatuerare där ute!) eftersom motivet ofta är djupt personligt.

Men frågan är om inte det här är det jävligaste jag har sett. Tänk att varje dag se det gänget på sitt bröst! Ryyys...

Grannar man vill ha men helst skulle slippa...På turné i sommar

Enligt
DN åker den så kallade Stureplansgruppen ut på "sommarturné" i landet. Dock bara till bratäcklens små lekplatser som Visby, Båstad och nu även till Göteborg. Det drabbar ju i och för sig inte mig eftersom jag inte rör mig på Avenyn efter klockan åtta på kvällen mer än vad jag är absolut tvungen till, det vill säga aldrig.

Jag måste säga att jag ärligt tycker synd om lokalbefolkningen i Båstad och Visby när de brunkrämade, foundationladdade och fläskkotlettkammade små överklasskräken sladdar in med farsans porsche och en kopia av Blondinbella under armen. De är ekonomiskt beroende av de här gästerna från Schlaraffenland som uppför sig som idioter (jodå, jag ha sett dem i Grebbestad, Lysekil och  Fjällbacka och deras norska motsvarigheter i norra Bohuslän) hela nätterna igenom i de små byarna så de kan inte bara bomma igen.  

Och ett par gånger har jag varit med om, under fackets sommarturné, att pissura bohuslänska företagare som annars hatar facket över allt annat plötsligt har öppnat upp sig och berättat för oss hur gärna han skulle stänga över sommaren och bara åka ut med båten och inte komma tillbaka förrän Norge- och stockholmsplågan var över för säsongen men att han inte hade något val.

Tack Sverigedemokraterna för kvällens skratt!

Man behöver inte leta länge när man kollar efter "knäppa klipp" avdelning politik i alla fall. Sverigedemokraterna i Halland har granskats av SVT Västnytt, och min gamle antagoist från tiden på LO- bloggen Erik Hellsborn från Varberg bjuder på största flinet.

Inte bara gör
han bort sig fett i intervjun när han får frågan vad han tycker om invandringen i Varberg (jag höll på att skratta mig harmynt). Om man läser på hans blogg har han dessutom  blivit så ledsen över att han är en klant som framställs som en klant att han anmält Västnytt till Granskningsnämnden. Något säger mig att rättshaveristerna inom (sd) kommer att gå på pumpen i denna instans ännu en gång...

Imponerande fakta i alla fall: alla vet att (sd) i de flesta av de kommuner som fått oturen att dras med packet i KF knappt intresserar sig för att komma dit ens när det är budgetmöte, men i Laholm har man lyckats klämma ut sig imponerande 6 (sex!!) motioner! På två år! Jag undrar om inte det är snudd på rekord för (sd)? Halmstad nosar dock i hälarna på de tappra ariska kämparna från Laholm med fyra...

Keep up
the good work and the right arm (only when in private of course!), boys!

Gunnar Andrén (kkk*) gör bort sig - igen!

En liberal som jag inte respekterar, den så kallade "Prinsen" (kandidat till landets fånigaste smeknamn någon?), Mikael Trolin är på väg att vinna min respekt. I alla fall en bit av den.

Han har haft en beef med den snudd på rättshaveristen och riksdagsledamoten Gunnar Andrén, en av sjukförsäkringsfuskarna som Insider satte dit men som fick för sig att han skulle anmäla TV3 till Granskningsnämnden (trots att dessa bara handhar SVT, UR och SR och numera också Fyran) trots att dessa sänder från Storbritannien för att de avslöjat att han var hemma utan att sjukskriva sig.

Anyway, sagde Andrén har ringt och mer eller mindre hotat Trolin för att han publicerat otrevliga mail från Andrén som gått till Trolins sambo. Han kallar det i alla fall för Gestapometoder trots att allianskamrater till honom betett sig betydligt med Gestapo på sista tiden (centerns Roger Tiefensee är enligt massmail skitförbannad på att den fria pressen tillhandahåller möjligheten till massamail just nu. Hur lång tid tar det innan första centerkrvet kommer på att begränsa dem? Deras politiska kommisarie, förlåt, kommunikationschef försöker hämnas på en bloggare som hon inte tycker om genom att försöka få honom uppsagd).

Trolin har haft den goda smaken att lägga upp Folkpartihöken Andréns samtal som fri fil att ladda ner. Synd att kvalitén är så dålig, men såna troll som Andrén bland våra folkvalda måste stoppas innan de kan göra ännu mer skada.

*: (kkk) = Partiet för Kärnkraft, Kärnvapen och Kärnvapen, dvs Folkpartiet.

Öfre medleklassen hafva problem på Södermalm

Stackars, stackars övre medelklassen som bor i den vackra före detta knegarstadsdelen Södermalm i Stockholm. En Wallenbergare reagerar bestämt och med ryggmärgen mot att brevbärare ska slippa förslitningsskador och belastningsskador och föreningen måste in med något så fräckt som en åtgärdsplan! Det är ju rena rama Sovjet!

Snubben, som komiskt nog heter just Wallenberg, är faktiskt genuint upprörd! Mycket roligt inslag!

Ohyra gjorde mig uppmärksam på det.

Måste bara citera Dan Berglund, man får inte så många chanser till det nuförtiden:

"Vi mördades i den svenska industrin
 vi är femhundra per år som blir slaktade som svin
 i fabriker där man suger ut vår märg
 och störst av alla mördare är (valfri) Wallenberg.

 Det var vi som höll igång hans fabrik
 det var vi som föll och blev burna ut som lik
 vi bugade för bödeln, vi gödde honom stor
 medan sossarna och facket sprang och putsade hans skor."

I orginalet
är det Jakob Wallenberg som framställs, men alla wallenbergare besitter tydligen en inneboende avsky mot en dräglig arbetsmiljö.

Fredrik Reinfeldt och världens störste spåman!

Den eminente Paolo Pissoffi har skrivit mycket bra och träffande om Fredrik "Moroten" Reinfeldts stora problem i dessa dagar och sättet han väljer för att lösa dem på.

Mikael Wiehe om nedladdningsdebatten.

Mikael Wiehe skriver mycket bra om nedladdningen och dess konsekvenser på DN. Dessutom får ni som tror att socialister eftersträvar statligt anställda whatever och statlig intervention på alla plan en känga. Läs och njut. Och skäms, ni som bara vill ha gratis.

Lavesson-bashingen fortsätter...

Herr moderate riksdagsledamoten Lavesson uppvisar en skriande naivitet angående FRA.

Signaturen "Boris" ägnar sig att med ackuratess slå hål på Lavessons guard för att därefter plantera feta verbala krokar bakom den. Fet text är Lavessons, den vanliga är Boris:

"# FRA bedriver bara spaning mot företeelser utanför Sveriges gränser.
# Signalspaning är inte tillåten när det gäller kommunikationer inom Sverige. Inte heller när det gäller trafik som sker inom landet, men passerar gränsen av tekniska skäl är det tillåtet att spana på- vare sig mail eller telefon.

Detta är en teknisk omöjlighet, för att veta om informationen studsar tillbaka till Sverige måste den avlyssnas. I många fall gör den dessutom inte det direkt, ett mail via t.ex hotmail kan lagras där (utanför Sverige) i flera dagar innan någon läser det, och på så sätt drar tillbaka det till Sverige.

# Signalspaning får bara ske efter särskild beställning från regeringen och berörda myndigheter.
# Myndigheterna kan inte själva bestämma om vad som ska spanas efter, utan måste söka om tillstånd.
#Den domstolsliknande nämnden ska fatta beslut om huruvida "synnerliga omständigheter" föreligger för sökning på person.

Så varför behövs det då en stordator som ALLTID är inkopplad till alla medborgares datorer?
Övervakning EFTER husrannsakansorder är ok men då kan man lika gärna koppla in utrustningen till just den personens lina efter att man fått ordern.
Och vad är det som säger att "regeringen och berörda myndigheter" alltid vill väl?
FRA är massövervakning hur mycket ni än vrider och vänder på det.

#Signalspaningen ska bara ta sikt på yttre hot mot rikets säkerhet, internationell terrorism eller mycket allvarlig gränsöverskridande brottslighet.
Terrorister? Sannolikheten för en svensk att bli drabbad av en terrorist i Sverige är lika stor som att bli träffad av blixten 4ggr i rad och sedan vinna elva miljoner på lotto. Och om det mot all förmodan skulle finnas terrorister så lär de använda kryptering, lägga text i bilder och andra knep som det inte finns en chans att dekryptera ens om man vet att just den datan innehåller hemlig information, än mindre genom att scanna av all trafik som passerar en viss knutpunkt.

Lägg pengarna på sjukvård, trafiksäkerhet eller andra hot som DAGLIGEN dödar fler än vad terrorister gjort de senaste 10 åren.

#Det inrättas ett särskilt integritetsskyddsråd inom FRA.

Säger lika mycket som att McDonalds skulle inrätta ett hälsoskyddsråd.

Datainspektionen ska fram till kontrollstationen 2011 följa FRA:s verksamhet ur ett integritetsskyddsperspektiv.

Vad händer efter det? Och efter 20år?
När utrustningen väl finns på plats krävs det inte mycket för att göra om det från "terroristskydd" till Stasi 2.0"

Olof Lavesson (m) - bashing.

Jag vet inte vad den skånske moderate riksdagsledamoten Olof Lavesson tänkte på när han gick ut med den här snyftbloggen om att Expressen är taskiga mot honom. Han får fett med mothugg i kommentarerna. Expressen har upprättat en funktion som sänder protestmail om FRA-lagen till samtliga riksdagsledamöter om man aktiverar den, och tydligen har riksdagen mottagit strax under en halv miljon mail om saken.

Det har fått Olov Lavesson att bli lite ledsen i ögat och han tänker vidarebefordra alla mail han får till redaktören för Expressen. Ni märker att han är gammal muffare va? Indignaitonen lyser rätt igenom, men han försöker ändå ta det med någon form av humor (?). Han tycker säkert att det här är oerhört irriterande, men han (och resten av de klåpare som verkar ockupera vår riksdag) borde stanna upp och tänka lite grann innnan tangentbordet aktiveras. Vem är det som gör det här? Expressen? Nej, de tillhandahåller bara en tjänst. Vem kan det då vara? Kan det vara förbannade väljare som är griniga på bland andra Lavesson för att de pissade på folkets vilja både före omröstningen, vid omröstningen och the Moderat Big Kahuna himself, mister Reinfeldt tog sig en lång tillfredsställande ölpiss på oss, fjärtade ljudligt, knäppte igen gylfen och tyckte att vi bara skulle lugna oss lite (a.k.a. hålla käft, sköta vårt och inte bry oss så förbannat) så skulle alla tjäna på det "när dammet lagt sig".

Jag tror inte att folk kommer att glömma det här. Jag tror heller inte att den så kallade allians för Sverige kommer att få behålla regeringsmakten 2010.
Det trodde jag förut, men nu tror jag till och med att folk skiter i sossarnas tystnad och frånvaro av politik, miljöpartiets vanliga virrighet och frånvaro av politisk kompass och att vänsterpartiet har en partiledare som är lika attraktiv och spännande (för det måste man tydligen vara i politik idag) som ett kinaschackbräde från tidigt åttiotal upphittat på vinden till en sommarstuga och tar ifrån borgarna makten.

Och jag tror
att folk som Olof Lavesson kommer att vara bland de som får göra Fredrick Federley sällskap bakom disken till McDonald´s.

RSS 2.0