Mycket underligt.

Konstigt för övrigt att man inte hör några invändningar från liberalt håll om att det fruktansvärda "kommunistiska" Kina nu har tagit över SAAB? För det är kinesiska staten med sin vedervärdiga blandning av det sämsta från båda systemen som köpt in sig på Stallbacka i Trollhättan.

Konstiga äro liberalerna...

SAC:s vidriga arbetsmetoder?



Vilka är de avskyvärda arbetsmetoderna?



Sitter och
roar mig med att läsa indignerade liberalers åsikter om mitt fackförbund och deras "vidriga arbetsmetoder" (autentisk kommentar!) på Dagens Konflikt.

Jag frågar
mig vilka dessa är? Att i alla lägen stå upp för sina medlemmar? Att ha den mest djupgående interndemokrati jag har stött på i någon folkrörelse jag har sett? Att solidariskt stå upp för varandra mot de som utnyttjar oss eftersom ingen annan gör det?

Vilka är syndikalisternas "vidriga arbetsmetoder" egentligen? Gud vad svenskar är historielösa. Alla rättigheter vi idag har som medborgare, ALLA, har tillkommit via arbetsplatskamp, direkt eller indirekt. Det är ingen som har givit dem till oss för att vara snälla bara så ni vet det.

Grattis, familjen Shalit!

Och de tiotusentals som berörs av de namnlösa tusen palestinierna som frisläppts. Det är tydligen viktigt att de inte får några namn i media. Folk skulle ju kunna få sympati för terroristerna, gubevars!

Occupy-rörelsen.

Jag sitter och funderar på hur jag ska förhålla mig till den så kallade "Occupy-rörelsen". Ju mer jag läser om dem, desto större frågetecken.

Å ena sidan: det är underbart att folk börjar vakna runt om i världen, att fjällen faller från deras ögon och att "det sovande folket" nu vaknar upp ur sömnen, för sovit har de sannerligen gjort, bara inte samma slags sömn som Fredrik Reinfeldt avsåg när han skrev boken med den titeln.

Å andra sidan:
det förefaller vara en ytterst spontan och omedeveten protest från folk som inte har ens embryot till en plan om hur samhället ska styras skulle de segra. Ju mer jag läser om främst amerikanerna, desto orimligare förefaller protesterna. Deltagare efter deltagare stiger fram och säger att de egentligen inte vill förändra så mycket. De vill ha kvar samma styre som innan, samma system som innan. De vill bara att det ska vara lite snällare mot dem. Hur naiv är inte en sådan inställning? Det märks att det inte är några skolade socialister med i det här direkt.

För det
kapitalistiska systemet kan inte vara lite snällare. Det kan inte vara elakt heller. Det kan bara vara till för att generera mesta möjliga avkastning på investerat kapital. Det kan inte ta sociala hänsyn, för det finns ingen social hänsyn inbyggd i systemet. Det är som att uppröras över att karaktären CJ i spelet Grand Theft Auto San Andreas inte kan utveckla vingar. För den möjligheten är inte inskriven i programkoden.

Man tycker inte att det ska krävas så mycket för att inse detta, men uppenbarligen gör det det. Detta är vad vi revolutionära socialister har kommit till insikt om i våra studier av samhället, systemet och utvärderar som värdelöst med hjälp av våra studier av marxistisk dialektik och praktik. All denna insikt verkar saknas om inte helt så till stora delar i den här rörelsen.

Här i Sverige verkar den till stora delar företrädas av medlemmar i vaken.se. En förening för konspirationsteoretiker, foliehattar och allmänna knäppskallar som egentligen mest kan liknas vid Miguel Cervantes Don Quijote, riddaren av den sorgliga skepnaden. Så där är ingen socialistisk praktik eller insikt att vänta heller.

Jag avvaktar
med spänning, för trots allt så kan inte socialism byggas uppifrån, sextio års desperata försök i Sovjetunionen efter Vladimir Lenin bevisade det med all änskvärd tydlighet. Folkets vilja måste vara styrande. Men en outbildad folkmassa kan inte bygga socialismen heller. Det kommer bara att fortsätta som innan utan en radikalt annorlunda ideologi.

Ruttna Sverige



Vem trodde att Sverige var orört?

Okej, jag
får fortsätta med en liten spin off från Juholt-tråden.

Det värsta i det här är inte Håkan Juholts aningslöshet, dumhet eller what not. Det är bara vad man kan vänta sig av den politiska adeln. Det allra allra värsta del ett är att någon i riksdagsförvaltningen i efterhand har skrivit in skärpningar i regelverket för ersättning. Är det Stockholm eller Moskva vi har vårt parlament?

Det allra allra värsta del två är att tankarna på ett temporärt svenskt medborgarskap tydligen finns inom socialdemokratin. Vedervärdigt bortom anständighetens gräns!

Allt jag kan säga om Ljugholt och den politiska adeln.



Ja, skulle du?

Det var så
roligt, jag måste skratta, det kom en rundlagd smålänning in!
Han hade brillor och drack groggar och mustaschen den glänste fin.
Han satte bo i en stockholmsförort och drog ur muschen en riktig vals
om att han inte kunde regler som varje annan svensk måste!

Det var så roligt, jag måste skratta, det gick en ljugande Juholt ut.
Och allting dansade ut med honom så hela kassan vart tom till slut.
Det var ej länge sen som det hände men han får säkert sitta kvar
och säga att vi vanliga ska betala för våra riksdagsmäns feta dar.

RSS 2.0