Vårdförbundet vs Strejkbrytarpacket

image41


Vårdförbundet har gjort en upptäckt och dragit en erfarenhet som jag tror många akademiker- och tjänstemannaförbund skulle vara betjänta av att dra.

De har fått strejkbrytare i boet.

Strejkbrytaren är en opålitlig, gemen liten varelse som tror sig stå över resten av arbetarklassen eller ha behov som särskiljer sig från restens. Genom att svika sina kamrater och hugga kniven i ryggen på dem, genom att bevisa för dem att deras kamp betyder noll och ingenting och jobba under konflikt visar strejkbrytaren sitt rätta jag.

Såklart,
det ligger väl i sakens natur, för strejkbrytaren är i de flesta förekommande fall icke organiserad, även om han eller hon gärna njuter frukterna av sina kamraters kamp på arbetsplatsen. Också tackar de smutsiga kräken för allt de fått gratis genom att göra på det här viset.

Strejkbrytaren hejas på av arbetsköparen, såklart, men det spelar mindre roll. Vad Vårdförbundet gör nu ska bli intressant att se. Troligtvis inget annat än att bli lite klädsamt sura, men jag blir inte ledsen om det kommer rapporter om gråtande sköterskor som springer hem med blåtiror från de avdelningar som är uttagna i strejk. Snarare förvånad.

Oavsett vad ungliberaler och fyrtiotalistsossar tycker så är arbetsmarknaden fortfarande en strid. Och i en strid kan det bli offer. Särskilt för små skadeinsekter som strejkbrytare.

Hittade också det här från beklagansvärda SKL. Se hur upprörda de är över den berättigade vreden mot att socialdemokratiska politiker agerar strejkbrytare i "arbetsköparuppdraget"! Precis, det är därför varje enda sosse som hamnar i en sån här sits borde avgå från sitt uppdrag utan att tänka två gånger på det. Men det begrep jag redan på Frank "strejkbrytarn" Anderssons dagar när han sprang och låste upp skolor och daghem som var uttagna i strejk (det var där han lade underlaget till sitt eget tillkortakommande), de s-politiker som "tog ansvar" och löpte och låste upp soptippar under kommunalstrejken.

Allt för många sossar älskar makten mycket mer än sin klass eller i alla fall den klass de säger sig vilja tjäna med ert uppdrag. Det var faktiskt för att jag inte ville bli som ni, era ryggradslösa kräk, som jag lämnade maktpartiet. Dock ska de riktiga socialdemokrater som fortfarande håller idealen högt inte känna sig träffade av det här. Jag vet att ni är många, och jag vet vilka ni är.

Det här är ett fint exempel på hur äckligt det kan bli ute på arbetsplatser när det finns fler än ett förbund.

Det finns inga godtagbara skäl för att bli strejkbrytare. Och det finns inga godtagbara skäl för kamraterna att inte förakta och frysa ut en sådan när konflikten är över.

Han eller hon har visat att han pissar på er. Varför ska inte ni pissa på honom?

image42

Kommentarer
Postat av: Calle

Så om 10 av 500 anställda vill strejka, så ska ingen av de andra 490 få göra något som de där 10 gjorde?

2008-05-20 @ 11:34:13
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Få? Vem har pratat om att "få" något? Det handlar inte om att få, det handlar om att ta.

Dessutom, om förhållandena ser ut på det viset, visa mig de som seriöst skulle anse det värt att gå ut i strid då.

2008-05-20 @ 13:57:28
Postat av: Gustav

Det är ju löjligt att inte respektera strejkbrytares val, även om man inte gillar fenomenet. Om de inte sympatiserar med strejken, dess mål, eller organisationen som arrangerar dem offrar de ju sig själva för en sak de inte tror på. Det skall man aldrig göra. Skulle du vilja bli uttagen till tvångsarbete för politiska motståndares sak, om man skulle tänka sig motsatsen?

Jag hade brutit en eventuell strejk omedelbart om jag inte sympatiserade med fackföreningen som drev den. Facket har rätt att strejka, de som inte vill göra det har rätt att arbeta om arbetsköparen tillåter. Men visst kan man säkert räkna med utfrysning av något slag.

Moget förresten med liknelsen med skadeinsekter et cetera. Vem brukar gnälla om att en del ur högern pratar om parasiter, egentligen? :)

2008-05-20 @ 16:00:13
Postat av: Nicklas Eriksson

Märks tydligt att Gustav här aldrig har haft något att kämpa för:)


Svartfötternas val att bli just svartfötter har nog rätt lite med just det att göra utan snarare att de har valt att stå utanför facket och därför inte får någon ersättning, vilket de givetvis inte heller ska ha.

Skadedjur är de lika förbannat oavsett om du anser det vara moget eller inte.

2008-05-20 @ 16:15:31
Postat av: Gustav

Ungefär som de som snyltar på bidragssystemen, eller maskar på jobbet de inte gillar? :P

2008-05-20 @ 17:05:14
Postat av: Nicklas Eriksson

Några snyltare har jag stött på i mina dagar, även om de inte varit många. Och de som varit det har tillstor del varit det på grund av att få alternativ givits dem. Några var rena jävla arslen som älskade idén att någon annan jobbade ihop deras levebröd.

Intressant att du identifierar dig med dem.

2008-05-20 @ 17:11:45
Postat av: Gustav

Jag identifierar mig varken med kampgänget, arbetsmoralisterna eller bidragssnyltarna, var skulle jag ha gjort det? Jag sa ju att den här skadedjur/parasit-terminologin är dum.

Men det är ju samma sorts argumentation du använder, att strejkbrytare inte gör rätt för sig och att de åker snålskjuts, et cetera.

2008-05-20 @ 17:34:37
Postat av: Nicklas Eriksson

Javisst är det. De gör ju inte rätt för sig.

Du kan försöka ställa dig utanför så mycket du vill, det bevisar bara att du aldrig varit med om en konflikt. När en sådan väl kommer finns det inget sådant som att stå utanför. Då väljer du sida oavsett vad dina fina liberala ideal säger.

2008-05-20 @ 17:57:00
Postat av: Gustav

Nepp, någon arbetsplatskonflikt har jag inte varit med om, ännu.

Det är klart att jag kommer att välja sida. Den som passar mig bäst, hoppas jag. :)

2008-05-20 @ 18:26:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Det kan du alltid hoppas, men sida kommer att väljas åt dig om du inte gör det själv.

Och skammen över att vara strejkbrytare och därmed klassförrädare kommer att sitta inbränd i dig för alltid.

2008-05-20 @ 18:34:55
Postat av: Samira

Jag tror inte att folk som han KAN känna skam över sådant.

2008-05-20 @ 18:38:08
Postat av: Gustav

Du har rätt Samira, jag har ingen "klasskänsla" och känner ingen speciell skuld eller lojalitet till den eventuella klass jag tillhör.

2008-05-20 @ 19:45:01
Postat av: Niclas

Själva terminologin är intressant. Människor som inte beter sig i enlighet med de socialistiska dogmerna är "skadedjur". Mycket talande. Och skrämmande.

2008-05-20 @ 20:49:01
Postat av: McVicar

Jag klickade på en länk och hamnade i 1800-talet.

2008-05-21 @ 02:28:02
Postat av: Daniel

"Strejkbrytaren är en opålitlig, gemen liten varelse"

"jag blir inte ledsen om det kommer rapporter om gråtande sköterskor som springer hem med blåtiror från de avdelningar som är uttagna i strejk"

"i en strid kan det bli offer. Särskilt för små skadeinsekter som strejkbrytare."

Du är verkligen Killing-gängets "Veiron i ottan" fast på riktigt, komiskt.

2008-05-21 @ 13:56:58
Postat av: Nicklas Eriksson

Stackars er! Hoppas ni inte sover dåligt i natt.

2008-05-21 @ 14:01:05
Postat av: Nicklas Eriksson

McVicar: säger inte det någonting till dig? Hur långt har vi hunnit..?

2008-05-21 @ 14:45:45
Postat av: Byggaren

Kul att se att du inte utvecklats alls sen du skrev på LO-bloggen och hyllade Amaltheamannen som sprängde strejkbrytare i luften. Jag kommer också ihåg att du skrev att du kom från medelklassen då. Är det därför du måste visa dig beredd att skada folk som sticker ut från ditt kollektiv för att få tillhöra arbetarklassen? Är din självkänsla så låg att människor måste skadas för att du ska få känna dig hel?

2008-05-22 @ 22:11:24
Postat av: Nicklas Eriksson

Då kommer du ihåg fel. Jag skrev att min mamma är lärarinna. Mellanstadie. Min far är skogsarbetare. Sjukpensionerad. Min morfar var brevbärare, min mormor var skolsköterska. Min farmor var hemsjukvårdare, min farfar gruvarbetare.

Jag själv är grovstädare, truckförare, rivare, flyttgubbe och miljöarbetare under utbildning till fastighetsvärd.

Mycket kan man säga om min självkänsla, men den blir aldrig så låg att jag inte vågar stå för det jag skriver med mitt eget namn, "byggaren"...

2008-05-23 @ 09:05:05
Postat av: Byggaren

"Jag skrev att min mamma är lärarinna."

Vilket gör att du är född i medelklassen.

"...under utbildning till fastighetsvärd."

Vilket också gör dig till medelklass av yrket.

"Mycket kan man säga om min självkänsla, men den blir aldrig så låg att jag inte vågar stå för det jag skriver med mitt eget namn, "byggaren"..."

Men du anser att det är helt OK att skada och till och med döda strejkbrytare. Och detta bara för att få passa in i en klass som du inte ens tillhör.

2008-05-23 @ 09:29:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Om du säger det så. Men jag är lite nyfiken på varför du anser att min mammas varande lärarinna är dominant över min fars varande skogsarbetare och vad jag fick lära mig i hemmet? Det är inte penetrans inom genetiken vi snackar nu. Dessutom undrar jag om du tror att klass är något man alltid är bunden till och inte kan ta sig ur?

Nope, det gör det inte. Fastighetsvärdar organiseras inom Fastighetsanställdas Förbund (LO), går in på under 20000 (vilket faktiskt är mindre än jag tjänar i mitt städaryrke!) och är ett ytterst vanligt arbetarkneg.

Vadå, trodde du att du skulle få mig att skämmas för det eller?

2008-05-23 @ 09:52:15
Postat av: Nicklas Eriksson

Förresten, kom igen nu, liten, och presentera dig med ditt namn. Eller har du låg självkänsla..?

2008-05-23 @ 09:55:00
Postat av: Byggaren

"Men jag är lite nyfiken på varför du anser att min mammas varande lärarinna är dominant över min fars varande skogsarbetare och vad jag fick lära mig i hemmet?"

Nu hamnar vi i samma absurda situation som en där man försöker bestämma på vilken sida som adligheten ärvs på. En av dina föräldrar är tjänsteman. På vilket sätt gör det att du föds som arbetarklass?

"Nope, det gör det inte. Fastighetsvärdar organiseras inom Fastighetsanställdas Förbund (LO), går in på under 20000 (vilket faktiskt är mindre än jag tjänar i mitt städaryrke!) och är ett ytterst vanligt arbetarkneg."

Ach so. Det är facktillhörigheten som bestämmer din klass. Vilken tur...

"Förresten, kom igen nu, liten, och presentera dig med ditt namn. Eller har du låg självkänsla..?"

Med tanke på vad du och dina gelikar vill göra med oliktänkande så är det inte konstigt att man är anonym. Det enda som skiljer dig från dina antagonister på högerkanten är era mål. Era medel är precis lika vidriga.

2008-05-23 @ 10:46:23
Postat av: Nicklas Eriksson

Det gör det inte. Klass ärvs inte. Det är det jag försökt komma fram till hela tiden. Klass är något du är, inte vad dina föräldrar var.

Ja, du är ju en liten fegis, nu brände det till va:) det kanske till och med var du som ringde och hotade mig häromkvällen?

Stackars liten, hoppas det inte gör för ont den dag du blir en lydig jycke och bryter en strejk för att du tror att chefen ska ge dig något fint, kanske bjuda hem dig på middag? Gubbarna kanske nöjer sig med att låta dig sitta utanför byssjan på rasterna efteråt. Det är det minsta du förtjänar, Fido.

2008-05-23 @ 11:24:56
Postat av: Byggaren

"Det gör det inte. Klass ärvs inte. Det är det jag försökt komma fram till hela tiden. Klass är något du är, inte vad dina föräldrar var."

Har du läst det på någon marxistisk kvällskurs? Självklart är klass något du ärver, annars skulle det inte finnas några klasskillnader. Dvs en person med högutbildade föräldrar har betydligt bättre förutsättningar än en knegarunge från Södertälje. Sedan kan man och bör givetvis göra en klassresa utifrån de förutsättningar som man fått. Den som inte strävar stagnerar i sin utveckling.

"Ja, du är ju en liten fegis, nu brände det till va:).."

Inte det minsta. Jag vet vad du och andra höger-/vänsterextremister är kapabla till att göra med sina meningsmotståndare. Därför är jag anonym. Titta på bilden du lagt in i detta inlägg så förstår du bättre. Våld är helt enkelt din ideologi. Får vi se en bild på hur folkmassor tvingar judar att skrubba tyska gator härnäst?

"...det kanske till och med var du som ringde och hotade mig häromkvällen?"

Du vet att detta inte vore min stil. Du är välkommen att ha din åsikt. Sedan får du vara beredd att få mothugg men det skulle inte falla mig in att hota någon för att han har knäppa åsikter.

"Stackars liten, hoppas det inte gör för ont den dag du blir en lydig jycke och bryter en strejk för att du tror att chefen ska ge dig något fint, kanske bjuda hem dig på middag? Gubbarna kanske nöjer sig med att låta dig sitta utanför byssjan på rasterna efteråt. Det är det minsta du förtjänar, Fido."

Dina argument arbetar mest emot dig själv. Men jag tvivlar på att du är medveten iom detta själv.

2008-05-23 @ 18:26:17
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, en bild man lägger upp på bloggen är ju så klart en komplett karta över en persons själ. Ska du inte ta och kamma dig lite nu?

Hur fan skulle jag kunna veta att "det inte vore din stil"? Vad har jag för garantier för att du ens är samma människa bakom aliaset "byggaren"? Vad vet jag om vem du är över huvud taget, Fido?

Jaja. Kom inte till mig och gnäll den dag du verkligen arbetar när de andra går strejkvakt och din biltank är full med cement.

2008-05-23 @ 19:20:17
Postat av: Byggaren

"Ja, en bild man lägger upp på bloggen är ju så klart en komplett karta över en persons själ. Ska du inte ta och kamma dig lite nu?"

Låt oss koppla ihop bilden med din text:

"...men jag blir inte ledsen om det kommer rapporter om gråtande sköterskor som springer hem med blåtiror från de avdelningar som är uttagna i strejk."

"Och i en strid kan det bli offer. Särskilt för små skadeinsekter som strejkbrytare."

"Han eller hon har visat att han pissar på er. Varför ska inte ni pissa på honom?"

Detta tillsammans med de hyllningar som du tidigare gett Amaltheamannen kan inte ge någon annan tolkning än att du anser att det är helt OK att skada och ibland till och med döda meningsmotståndare.

"Hur fan skulle jag kunna veta att "det inte vore din stil"? Vad har jag för garantier för att du ens är samma människa bakom aliaset "byggaren"? Vad vet jag om vem du är över huvud taget, Fido?"

Du kan exempelvis utgå från det jag skriver. Har du sett någon text där jag hyllar politiskt våld? Det enda lovliga byte jag ser för politiskt våld är diktatorer, oavsett politisk tillhörighet.

"Jaja. Kom inte till mig och gnäll den dag du verkligen arbetar när de andra går strejkvakt och din biltank är full med cement."

Att tvingas in i ett kollektiv med våld är aldrig OK! Om det sedan är Röda Pionjärer, Svenska Kyrkan, HitlerJugend, Svenskt Näringsliv eller LO spelar ingen roll. Det är moraliskt fel oavsett hur mycket ditt kollektiv vinner på det. Att du inte förstår detta är mycket sorgligt...

2008-05-23 @ 22:53:02
Postat av: Nicklas Eriksson

Eeh... Bli inte alldeles för full av dig själv nu. Jag har inte sett NÅGOT du skrivit alls förutom det du skrev på LO-bloggen för några år sedan.

Men det är okej att dö av arbetsolyckor, bli sjuk av arbetet och dö i årslånga plågor, allt för någon annans vinsts skull..?

2008-05-25 @ 17:59:47
Postat av: Niklas

Eftersom du inte försöker vara det minsta nyanserad så tänker jag inte försöka vara det heller, utan bara argumentera i samma stil, fast åt andra hållet:

"Folk som organiserar sig i fackföreningar eller visar sin otacksamhet mot arbetsgivarna genom att strejka är inget annat än smutsiga kommunistråttor och det är varje människas plikt att avliva dessa sista vanvettiga stalinistrester så fort tillfälle ges".

Så, nu ska jag ge mig av till mer seriösa sidor där man bryr sig om hur verkligheten ser ut.

2008-05-25 @ 18:23:03
Postat av: Byggaren

"Men det är okej att dö av arbetsolyckor, bli sjuk av arbetet och dö i årslånga plågor, allt för någon annans vinsts skull..?"

Nej, det är inte OK att folk dör i arbetsolyckor. Både arbetsgivare och fack gör sitt yttersta för att förhindra detta. Ser inte likheten mellan detta och ett scenario där en eller flera personer går in för att skada eller döda en annan människa. Det första är en olycka och det andra är ett mord. Ser du verkligen inte skillnaden?

2008-05-25 @ 19:54:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Hej då Niklas! *vinkevink*

"Det första är en olycka..."

Är det? Min tolkning är att det är ett mord det också, eller i alla fall ett dråp eftersom arbetaren tvingas vara där för att alternativet är svält.

Nej. Ingen skillnad.

2008-05-26 @ 13:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0