Ordet för vårt samhällsskick!Statsministern i den representativa kleptokratin Sverige?


Jag läste just
ett riktigt bra ord på Newsmill för vår styrande elit, vår politiska klass, som består av alla som har ett betalt politiskt uppdrag som de lever av från vänsterpartister till de brunmörkaste av de kristdemokrater (fatta mig rätt, ingen politiker borde få arbeta med det på heltid! Två dagar i veckan ska de vara ute på sina vanliga jobb eller endast få ersättning för två dagar i veckan om de aldrig haft ett vanligt jobb) som man kan hitta på Ulf Ekmans blogg:

Kleptokrater.

Med andra ord lever vi i en representativ kleptokrati. Ja det stämmer ta mig fan, det gör vi ju!

Undrar om unghögern skrattar lika mycket som jag?

Inte lite lustigt är det. Här har brackig svensk höger i alla år gått och kritiserat sossarna för att vilja detaljstyra det svenska näringslivet. Särskilt de unga - också går en president från deras drömland, USA, och i praktiken avskedar en chef på ett privatägt företag!

Ja jag menar Barack Obama, Rick Wagoner och General Motors!

Jag har skrattat åt det här hela eftemiddagen.


Åsa Linderborg sammanfattar läget!

Åsa Linderborg skriver precis som jag känner. Jag klistrar in texten eftersom det blir bättre än att länka! Åsa, suveränt skrivet!

Åsa Linderborg:Bonushärvan kring Wanja Lundby-Wedin är ett symptom på socialdemokratins kris: ingen ideologi, ingen politik, ingen strategi. Inget civilkurage. Frågan rör vid samhällskroppens nervsystem: motsättningen mellan arbete och kapital. När klassklyftorna och den folkliga vreden växer har arbetarrörelsen ett gyllene tillfälle att flytta fram sina positioner. Men i stället för mobilisering lyckas man lysa upp den nattsvarta himlen med en enda fråga: Varför ska man alls rösta på Socialdemokraterna?

 

Arbetarrörelsens avradikalisering har pågått i decennier. Nyliberala monstertruckar har krossat alla andra perspektiv, samtidigt som socialdemokratin förlorat kraften som folkrörelse. Det finns inte längre något organiserat tryck underifrån som binder partiledningen vid grundprinciperna.

 

 

Avradikaliseringen måste även förklaras med att socialdemokratins ledare lever under helt andra villkor än sina medlemmar. Det är tabu att tala om löner i Sverige, eftersom vi då måste prata klass, men frågan är lika giltig som den är gammal. ”Du har blivit fet, kamrat”, skrev Ture Nerman redan på 1910-talet i en dikt som ringade in den sociala autism som oundvikligen följer på välavlönade förtroendeuppdrag. Ett intressant experiment skulle vara att under ett års tid låta fackföreningsledarna få en lön som motsvarar medelinkomsten för en LO-medlem. Argumentet att ingen vill vara LO-bas under såna villkor, tror jag inte ett dugg på. Man blir inte fackligt aktiv för att man vill tjäna pengar, utan för att man vill påverka. Då skulle fler fackligt aktiva kunna arvoderas, vilket skulle sätta fart på mycket.

 

Wanja Lundby-Wedin sitter kvar, och det gör även Fredrik Reinfeldt – som fört den mest antifackliga politiken sedan mellankrigstiden. Han gör det med en vänsterretorik som är lika falsk som till intet förpliktigande. Och han gör det med hjälp av Sverigedemokraterna, som blir hans stödparti hösten 2010. De enda som vinner på sånt här är nämligen borgerligheten och dess extremister, vilket Magnus Marsdal har visat i den briljanta boken Högerextremismen dissekerad (Celander förlag), om Fremskrittspartiet som snart är Norges största parti. Det är när arbetarrörelsens ledare upplevs som en del av den borgerliga eliten, som arbetarklassen drivs i famnen på högerextremisterna – som låtsas stå för något annat.

 

 

Marsdal kallar den norska sossenomenklaturan för ”Armanidemokraterna”, efter Jens Stoltenbergs dresskod. Att Wanja Lundby-Wedin är lika lite klädd i Armani som Göran Persson är född på Torp, spelar ingen roll för den som fortfarande upplever klassorättvisorna från den andra sidan.

Åsa Linderborg


Hälsningar från Olivier Besancenot.

HÄLSNINGAR TILL ARBETARINITIATIVETS

LANSERINGSMÖTE I STOCKHOLM 28 mars

 

 

Olivier Besancenot, NPA, Frankrike

 

Kära kamrater

 

Jag vill sända er allt mitt stöd och all solidaritet från NPA till det möte ni organiserar. I Sverige som på andra håll drabbas arbetare av förödande effekter från kapitalismens kris. Direktörerna och regeringen använder tillfället för att utlösa ett veritabelt socialt krig mot det vi vunnit, mot våra löner och arbetsvillkor. För miljoner människor framstår kapitalismen som ett skandalöst, exploaterande och odemokratiskt system. Ett system som inte kan gör mer humaniserat, mer demokratiskt eller reglerat. Mot detta börjar arbetare och ungdomen göra motstånd om det så är i Grekland, på Irland eller i Tyskland. Den 29 januari och 19 mars tågade nära tre miljoner arbetare i Frankrike efter att samtliga fackföreningar kallat ut dem mot avsked och för lönehöjningar.

 

 

Ett starkt tryck finns bland gräsrötterna för en återupptagen generalstrejk, så som var fallet i franska Västindien. Men de fackliga byråkraterna vill inte det.

 

 

Det är för att kämpa mot detta kapitalistiska Europa som NPA kommer att ställa upp i EU-valet, bedriva en kampanj för ett alternativt program till Europafördragen och uppmana till samordnade strider i europeisk skala. Den 4 april kommer vi att tåga tillsammans mot NATO i Strasbourg. Men vi hoppas intensivt att en starkare samordning utvecklas mellan alla antikapitalistiska partier och grupperingar som växer fram i Europa idag. Partier och grupper som helt oberoende av institutioner och regeringskoalitioner med socialdemokratin kämpar för arbetarnas Europa.

 

 

Lycka till med er kampanj

Olivier Besancenot

 


Ja vad ska man säga? Jag vet ett antal fackliga byråkrater här hemma också som behöver skrämmas. De som arbetar för LO såg tydligen Lundby-Wedins försvarstal igår som något slags upprättelse att döma av vad som skrevs på facebook. Jag såg det som ett slag i ansiktet. Svensk fackförening är snart fullständigt sammanvuxen med kapitalet. Usch och fy.LO presskonfar ikväll. Wanja avgår?

Landsorganisationen håller presskonferens i kväll klockan 22:00.

Det är knappt pengarna tillbaka på att Wanja Lundby-Wedin kommer att berätta att hon avgår. Det är skitsamma egentligen, för vem som än kommer efter henne kommer att vara del av samma system som hon och resten av LO-topparna. Det blir inget nytt under solen alls.

Kamphund eller pudel?

Eeh... Jag hörde just den här sverigedemokrattanten som bryter säga att man inte kan ha en kamphund med sig i sängen som en pudel eftersom kamphunden har "det" i blodet?

Jag är ägare till en liten hundfröken som av de flesta vara av en kamphundsras och hon sover hos oss varenda natt bara så att fru Sverigedemokrat vet det. Hon är nämligen mörkrädd, sällskapssjuk och totalt hängiven sin flock. Precis som alla andra hundar.

För övrigt snackar Mikael Jansson (SD) skit. Han har inte alls "tagit upp det med några medlemmar efter mötet" och han har inte sagt ifrån överhuvudtaget.

Min övertygelse om att det partiet inte har en dold agenda har då inte minskat...

Dagens citat.

"För oss är det solklart - vi är inte rasister!"

Mikael Jansson, (SD) Göteborg Ekot 12.30 idag 29/3 2009.

Kan man överhuvudtaget komma längre in i självförnekelse?

Glöm inte att lyssna på Kaliber!

Idag 29/3 klockan 13:00 sänder det granskande magasinet Kaliber i P1 början på sin granskning om Sverigedemokraterna från insidan.

Jag vet redan hur det kommer att låta efteråt: "Det här är påhittat", "Det är inspelat i studio med röstskådespelare av PK-media" också vidare från allehanda rättshaverister som inte begriper hur långt in i dimman de är.

De har spelat in på Sverigedemokraterna möten i Stockholm, Göteborg och Skåne. Kan man hoppas på att få höra Dragan Klaric sätta foten i munnen offentligt? Här i Götet vet jag redan exakt vad de går för och vad de säger, Stockholm har jag ingen insyn i överhuvudtaget och bara lite i Skåne, så det ska bli intressant.

Glöm inte att lyssna.
Kaliber fällde spelkungen Rade Koturs imperium. Kan de fälla skånekungens också?

Shall we?

Jag måste erkänna att jag har följt Let´s Dance ganska slaviskt för första gången. Har väl med åldern att göra antar jag. Eller nåt. Hur som helst så började jag titta för att Kitty Jutbring skulle vara med. Jag har alltid gillat Kitty och hon är dessutom kompis till en före detta arbetskamrat, så lite koppling finns. När hon försvann började jag hålla på Magnus Samuelsson, före detta världens starkaste man.

Och igår kväll fick jag för en gångs skull hålla på den som vann. Som gaisare är man inte så van vid det, så det känns lite konstigt.

Jag har alltid fnyst föraktfullt åt sånt som Let´s Dance. Men jag tror att det kan vara rätt utvecklande att utsätta sig för sådant som man inte alltid gillar från punkt ett. Nu återstår att få frugan med på att prova att dansa jive, ha ha! Det brukar ju vara tvärtom med frustrerade fruar som sliter hela sina liv för att få karln att prova att dansa och så sitter jag med en fru som bara "Nej!". Jag tror att det förutom att vara otroligt kul kan vara nyttigt i karaten, tror att man blir smidigare och får lättare att flytta på sig.

Men det får finnas
någon jävla gräns och den drar jag tvärt och hårt vid melodifestivalen. Det är inte musik de spelar där utan någon slags... jag vet inte.

Burfåglar och fattigbloggar.

Jag hörde på radion igår (Studio Ett, vad annars?) en debatt mellan en redaktör på Aftonbladet och någon ursinnig liten burfågel från DN om den så kallade Fattigbloggen som på kort tid blivit en av landets största bloggar. Det är ett projekt där en journalist ska leva på socialbidragsnormen i en månad och skriva om det hela tiden.

Burfågeln var tvärgrinig över bloggen och kallade den ett hån mot riktiga fattiga. Jag fattade inte hur hon fick det till det, hennes enda argument verkade vara att journalisten från Aftonbladet när projektet var över kunde återgå till sitt vanliga liv. So? Är inte det bara jävligt bra? Åh, jo, hon hade ett till. Aftonbladet borde ha lyft upp en "äkta" fattigbloggare istället.

Skitsnack av Burfågeln såklart.
Det hon och DN var förbannade över var att Aftonbladet så tydligt visar upp att det finns utfattiga människor i deras Sverige, som lever på randen till att sätta sig och tigga. Mammor som inte äter själva den sista veckan i månaden för att ha råd med mat till barnen! För i kommentarsfältet på bloggen kommer sådant fram.

Hade Aftonbladet
nu "lyft upp" en äkta fattigbloggare hade Burfågeln eller någon anna vän av ordning (världens farligaste kompis) säkert satt dit denne för att inte stå till arbetsmarknadens förfogande hela dagarna dessutom. Dessutom hade knappt någon brytt sig, och det hade varit mumma för DN.

DN och borgarna är förbannade på att Fattigbloggen har blivit en sådan succé, och på sanningen om det kapitalistiska samhället i Sverige kommer fram.

Och Aftonbladet upprättar sig delvis i mina ögon. Ska inte skriva lika arga grejer om att ni fortfarande är en Se&Hör-kopia med lite senaste nytt i framöver.


Uppdatering: Det verkar som om "Ung var jag fordom" har rätt. Burfågeln är från Expressen.

Arrogansen mot en gammal arbetare...

...från Magnus Andersson, ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund är skakande. Än mer skakande är det när det framkommer att mannen (signaturen "Forestman") som försöker få svar från Magnus är gammal centerväljare. Men det passar väl inte att en sådan kan förstå och uppskatta LAS antar jag?

Det är rätt talande i och för sig. Nu ska ju centern in i finsalongerna i storstäderna, då vill man inte ha med några blåbyxor, motorsågar, gummistövlar, timmertänger eller traktorer. Och inte en enda gammal människa mer än Maud Olofsson verkar det som.

Tysk bilpapperstiger?

Jag hörde i Ekot i morse att tyska IG Metall går med på att skära ner arbetstid och lön - i utbyte mot andelar i bolaget.

Om det är tillräckligt
mycket andelar för att kunna pressa tillbaka lönerna och förhindra nedläggning/flytt av fabriken sen så kanske det inte är helt dåligt.

Annars är det bara en papperstiger.

Wanjas problem blir alltmer uppenbara.

Hon har helt enkelt suttit instängd i borgen för länge så att hennes kontakt med verkligheten har upphört. Nu på morgonen sa hon i Ettans morgon-tv att "hennes trovärdighet kan ha blivit naggad i kanten".

Snälla Wanja, inte har den det! Den är borta helt och hållet. Jag fick ett litet hopp när den store tjommen från Byggnads vadhannuheter som är ordförande för LO Mellansverige stod och var lite klädsamt förbannad mittemot Wanja i studion, men han gjorde givetvis en kovändning på slutet och berättade om vilka fina vänner de var lika förbannat och att det här inte gick att jämföra med Stig Malms byggbonusar.

Slutet gott allting gott
blir det nog för Wanja. Vi andra får fortsätta knega ihop till bonusar åt henne och hennes gelikar i Schlaraffenland.

Okej högern, ta nu avstånd från det nazistiska våldet!

Nu har ni skrikit på oss ända sedan Israel gick in i Gaza. Vi skulle ta avstånd från judehat och antisemitism. Det var inga som helst bekymmer, det har jag alltid gjort.

Men nu när Mattias Berhardsson, kommunfullmäktigeledamot från Rättvisepartiet Socialiterna har blivit misshandlad och utsatt för mordförsök hörs det inte någonting från ert håll. Jag har i alla fall inte sett något. Kom igen nu, ta avstånd från kedjehundarna!

Wanja, du är ju bara löjlig!
Dumhet har väl ingen färg egentligen, men detta kommer Wanja närmast.

Wanja, om du tror
att någon går på din lilla snyftvals i Aftonbladet idag så är du dummare än jag fick intryck av när vi möttes i valrörelsen och på borgen.

Det är dags för dig
och alla andra pampar i den politiska klassen att ta ert pick och pack, avgå, klippa er och skaffa er riktiga arbeten. På tiden för er som aldrig haft några.

Fy fan för det ni gjort LO till.

Le Monde om NPA

Det här är något som jag hoppas att miljonbonusadeln i LO-toppen också får börja frukta i framtiden. Franska Le Monde skriver om NPA, Nya antikapitalistiska Partiet, 20/3.


NPAs aktivitet i fabrikerna skrämmer facken

 

Börjar Olivier Besancenot och hans NPA att ge François Chérèque kallsvett ? Fyra dagar innan mobiliseringen den 19 mars anklagade CFDTs ordförande NPAs talesman för partiets hållning i den sociala krisen genom att proklamera att « NPAs aktivister åker runt till företag i kris. Lite likt rovfåglar som inväntar misären för att agera »

  
»Om François Chérèque ser med förvåning på antikapitalisters närvaro vid fabriksgrindarna får han lov att vänja sig för de kommer att bli fler och fler », svarade den unga revolutionära ledaren.

 

Poltiska vänsteraktivister har närvarat vid fabriksgrindarna i åratal. Olivier Besancenot har gjort det till en del i sina valkampanjer att besöka industrier i konflikt , men man stöter också på Marie-George Buffet från PCF och Arlette Laguiller från LO.

 

Två gånger ,1974 och 1980, försökte LCR att gå ut i industrin genom att dussintals erfarna aktivister tog anställning. Men utan större framgång. Med Olivier Besancenots popularitet och tillflödet av nya medlemmar råder en ny situation.

 

« NPAs aktivister finns inte längre bara utanför grindarna men också innanför », säger Florence Johsua, doktorand vid Cevipof. « Arbetet i industrin » organiseras nu av en « arbetsplatskommission ».

 

Partiets nyrekrytering inom bilindustrin är märkbar med nya medlemmar på Renault, Citroën, Peugeot, Ford likväl som på Posten och SNCF(järnvägen, m.anm.) Men det är ännu inte tillräckligt för att skapa riktiga bastioner. « Vi har fått förstärkningar men vi har inte ännu stora avdelningar i industrin », säger Basile Pot en av de ansvariga i NPA. Men effekten av Olivier Besancenots slagord är en realitet. Det är troligen det som CFDT är rädd för.

 

François Chérèques utfall sker i en mycket spänd social situation. Med den ekonomiska krisen som förvärras och mångfalden av avsked och besked om företagsnedläggningar förvärras det sociala klimatet. Antalet strejkaktioner i företagen multipliceras och metoden att blockera företag sprider sig. Många fackliga ledare anser att de sociala konflikterna kan utlösas snabbare med löntagare som inte har något att förlora längre.'

 

« François Chérèques utfall visar på en rädsla som växer proportionellt med att Olivier Besancenots inflytande ökar », säger Jérome Fourquet, chef för IFOP(opinionsinstitut, m.anm)

 

Förtroendet för NPA-ledaren avtar inte : enligt den senaste undersökningen av BVA för BFM och La Tribune, publicerad den 14 mars, anser 35% att han är « kapabel att leda förändringar », vilket är bara 3% mindre än Nicolas Sarkozy.

 

Hans politiska trovärdighet oroar också CGT men Bernard Thibault(CGTs ordförande, m.anm.) aktar sig noga för att attackera Becansenot. Han nöjde sig med att den 10 mars varna för alla försök att « importera » konflikten på Guadeloupe, såsom NPAs ledare förespråkat.

 

« Kravet på 200 euro netto för alla, som på Guadeloupe,  möter ett stort gensvar på arbetsplatserna », säger Dominique Mezzi från NPAs ledning.

Anledningen till att jag dissar PolitikerbloggenSprängskiss över Politikerbloggen

Ja, förutom att
den är att jämföra med en överfull, inflammerad septiktank i det redaktionella innehållet, men det är bland kommentarerna som man hittar de rena fekalklumparna.

Signaturen "MrM" skriver:

" Att hata en människa bara för att man inte har samma politiska åsikt, det är rasism. Och denna typr av rasism finns de gott om inom ung vänster."

Och det här har denna konstiga människa hävdat länge. Redan när jag skrev där hävdade han samma dumma gegga. Ja jösses.

Jag tittade in där idag på morgonen efter att ha hållit mig borta kanske ett år för att se om det blivit någon förbättring, men nix. TV4 borde skämmas över att äga denna vettlösa blogg. Samt över att avlöna Daniel Ahlsén och Niklas Svensson.

Årets T-tröja?

Vad tycker Israels "ickerasistiska" tillskyndare på liberal- och brunhögerkanten (konstiga tider ger konstiga allianser) om den här tröjan som israeliska soldater bär enligt Ali Esbati:
"Lasermannen årets svensk" Tel Aviv- stylee?Snart på ett rasistsvin nära dig!

Ärligt talat, råder det längre något tvivel om att Israel är en ras-stat?


Jag har ett bättre förslag...

Nu har tydligen CUF varit ute i LAS-avskaffarsyfte igen. Allt för, påstår de, att göra det lättare för unga att ta sig in på arbetsmarknaden.

Men jag, som tillbringar
varje dag i verkligheten och inte på powerluncher på Timbro, fikor i Gamla Stan med Fnöffe och Gugge eller långhelger på Yasuragi med senaste Sturplansragget har en bättre idé, hämtad rätt av från verkligheten.

Jag är ju snart klar med min utbildning och har börjat kolla runt efter arbeten. Jag ska arbeta i fastighetsbranschen, en knakelibrak-gammal och av tradition ganska outbildad bransch. Medelåldern i branschen är enligt vår rektor 48 år jämfört med medelåldern på hela svenska arbetsstyrkan som ligger på 40. Det är en hel del som behöver avgå naturligt.

Men ute på företagen säger man på flera ställen samma sak numera: folk stannar till de är 67. Konsekvent. Senast idag pratade jag med personalchefen på ett av Göteborgs riktigt stora bostadsbolag, och hos honom var det samma sak.

Vad säger det?
Är det LAS eller de försämrade pensionsvillkoren som håller unga ute från arbetsmarknaden? Jag köper garanterat att man vill jobba om man känner att man orkar efter 65, det komer jag säkert att vilja själv, men det här är till stor del frågan om planerade avgångar, som var tänkta att ersättas bland annat med folk från min klass, men som nu har ändrat sig. Varför har de ändrat sig tro?

Nej, CUF, ni är fel ute. Ställ krav på er Timbroförgiftade ordförande att han sätter lite eld i rumpan på sin thatcheristiska monetarist till partiordförande så att hon börjar arbeta för förbättrade pensionsvillkor så att fler har råd att gå i pension vid 65 och helst tidigare än så. Då kommer ungdomarna ut på arbetsmarknaden. Och stannar där.


Påven - nu igen...

Jag begriper inte hypen om att "Guds Rottweiler", den gamle hitlerjugendmedlemmen Joseph (kul namn i dessa dagar...) Ratzinger som blivit så kallad "påve" (drömyrket för alla som gillar att ha klänning på sig) kväkt ur sig ny reaktionär smörja om att kådisar skulle vara orsaken till AIDS, inte botemedlet.

Det har all religion, något av ondo, alltid ansett så länge de har funnits. Religiösa människor är nämligen ofta så intresserade av vad folk har mellan naveln och knäna och vad de använder detta till i sängkammaren att de håller på att spricka. Det är inte underligt, det är människans natur att bli kåt. Och eftersom vi är djur (något som även det är ett chockerande påstående för religiösa) är det även naturligt att vi vill sprida våra gener bland så många som möjligt.

Skillnaden är att vi kan välja bort spridandet om vi vill.

Anyway. Intresset
för vad folk har mellan naveln och knäna och vad de använder dessa delar till och med vilka står ofta i bjärt kontrast till deras gamla hittepåtrosatser från precambrisk tid eller tidigare och inte något som borde tillåtas ha någon som helst impact i ett modernt samhälle. Olyckligtvis har det ändå det. Nå. Det får de religiösa att rodna om små kinderna av skam. Det är nämligen något som de religiösa är näst mest intresserade av. Skam. Att må så uselt som möjligt eftersom de tror att det tyder på att de lyder sin gud och de påståenden som guden påstås ha nedtecknats i de precambriska skrifterna.

Skammen och illamåendet
får dem att vilja att andra ska må lika dåligt som de, och helst ännu värre. Därför tar de till såna hår idiotuttalanden som den trötte gamle mannen som vunnit förstaplatsen för alla som gillar att gå runt i klänning nu har gjort. Han lyder sin gud och vad för andra röster han nu hör och förhoppningsvis är han lycklig i sin magsurhet och sitt illamående som han vältrar sig i. Men det ger honom inte rätten att oemotsagd sprida sitt totala nonsens. Ålder är ingen ursäkt för dumhet.

Ny i länklistan!

I länklistan lägger jag idag till fantastiska fotbollsbloggen The Langham Court! Det är en riktig pärla för oss anglofiler som inte är så överförtjusta i the Premiership eller ens i the Championship utan drömmer oss till möten mellan Bradford City och Stafford Town i FA-cupen och liknande pärlor.

Gillar du engelsk fotboll
- läs. Du kommer inte att bli besviken!

Dagens länk!

En bra artikel från ETC om det nya antikapitalistiska partiet i Frankrike, NPA.

Moderaternas systerparti tappar makten!
Brown, baby, Brown!Idag är jag glad
för att partiet Arenas från El Salvador som är medlemmar i samma international som Sveriges moderater, International Democrat Union, förlorar makten i landet!

Arenas sände så sent som på åttiotalet ut dödspatruller för att undanröja dem som de ansåg stod i vägen för deras USA-understödda politik.

Dessa anser Moderaterna att de har ett utbyte av att vara med i samma international som.

Vad folk tycker om Wajnas bonusaffärer

...och om LO i stort tror jag.

Jag publicerar lite citat från Aftonbladets kommentarsfält här:

"Mummlan, Idag 08:53 Wanja Lundby-Wedin tror att det finns en "risk" att de "inte upplevs som konsekventa". Ha ha ha!!!! Ja, du Wanja, i går - alltså efter att det börjat hetta till för finansbolag och banker som varit frikostiga med bonusar - så la' LO ett FÖRSLAG att de rörliga delarna i chefernas löner, ska tas bort. Och vid det här laget så vet alla att rörliga delar är samma som bonusar. Och, notera att de la FÖRSLAGET i går. Det är ju skrattretande!!! Som gammal sosse gör det mig så heligt förbannad att inse att det faktiskt är socialdemokratin och LO och hela det socialdemokratiska etablissemanget som lagt grunden för alla dessa bonusar. Det är ni som skott er hejdlöst på det förtroende som väljarna gett er. Jag tycker att den nya regeringen gjort ett utmärkt jobb i att rensa och framförallt ta ställning vad det gäller falskspel och hyckleri. Det socialdemokraterna och ni i LO står för är inget annat än ren och skär girighet och stöld av medlemmarnas pengar för att finansiera er egen privata rikedom. Jag mår illa av alla dina uttalanden Wanja Lundby Wedin. Du har ingen som helst förankring bland vanliga människor längre. Att du fortfarande sitter kvar beror troligen på att ni som sitter i toppen skyddar varandra. Kanske pga att ni skott varandra med medlemmarnas pengar under så lång tid att era vänskapsband är vävda av korruptionens sega garn. Nej Wanja, gör inga fler uttalanden! Avgå i stället - och ta med dig hela ledningen - och deklarera sedan öppet vilka förmånliga pensionsvillkor ni gemensamt förhandlat till er. För visst är det så, att om hela LO-ledningen skulle avgå eller bli tvungen att gå - så skulle LO gå i konkurs pga era frikostiga avgångsvederlag och pensioner?"

"
Nosse, 44 år, Idag 09:15 Wanja Lundby-Wedins jobb har alltid i alla lägen varit att legitimisera Los svek mot sina egna. Tänk om detta vore 70-tal. Tänk att kunna profitera på arbetarnas numera patetiska lojalitet till den graden så det bara återstår en explosion."

"Tvifan, 68 år, Idag 09:28 Bra skrivet Mummlan. Ja, Wanja har förbrukat det hon möjligen har haft kvar av förtroende bland oss som är drabbade av smittan. "Jag förstår att det sticker i ögonen"...Varför i helvete säger hon inte stopp och belägg då? Är människan totalt utan heder? Nej, BORT med hela roffargänget. LO-delen av styrelsen har visat vad de går för så: BORT!"

"Vagel, 46 år, Eskilstuna, Idag 09:29 Håller med Nosse och Mummlan. Det är synd att arbetarna är så lättlurade att de tror att sossarna och LO står på deras sida. Wanja är inte det minsta trovärdig. LO-toppen skulle ha en medellön av de de påstår sig representera. Då skulle det nog vara mer "action" i löneförhandlingarna."

"S-O R 61, 61 år, Idag 09:43 Nej avsätt dem genast förren de skor sig ännu mera. Och ge dem vanlig a-kassa,sjukassa och folkpension som arbetarna har på fabriks gålvet. Detta vilar på folkets axlar och se till att de blir gjort så. Tack"

"Nosse, 44 år, Idag 10:19 "Vi är glada att opinionen varit med och påverkat?, säger hon nu". Bryr DU dig om opinionen!? Herregud Wanja. Sluta nu! Du har svikit din egen mjölkko. AVGÅ! "

"manne44, 59 år, Idag 10:48 Bunta ihop alla bonusentusiaster och samla dem i GLOBEN.Där kan en rättegång hållas och dessa kriminella varelser kan få sina straff utdömda.Nu får det vara nog med stölder från våra pensionspengar och övrig dränering av våra företag.Sätt stopp en gång för alla för RAMQVISTSYNDROMET, som fått en spridning likt pesten i landet.(Ramqvist är f.d. VD på Ericsson,som körde företaget i botten pga bonussjukan)"

"Metropolitan, Idag 10:53 Tänk vad LO varit tyst i ditt jobb med att stå emot bonusarna, annars brukar man skrika högt i media när man inte gillar något. Lundin är ute på mycket tunn is."

" enjejuumebo, 107 år, Idag 11:10 FALSK, falsk, talar med kluven tunga, Att hon inte SKÄMS"

"suspenderad, 42 år, Idag 11:35 iallatider lysande inlägg jämföra en försäljares lönesystem med en girig direktör som tjänar flera miljoner i månaden. Tror ingen missunnar säljaren bonus, då han sålt något och ökat vinsten för just det företag han jobbar för. Det är skillnad på det och giriga fackpampar och höjdare inom näringslivet som ska ha bonus fastän det går uselt. går ett företag så dåligt att de behöver friställa människor finns det väl ingen rim och reson i att betala ut flera miljoner i bonus. Lämna facket gå med i A-kassan försörj inte dessa parasiter som sitter i LO toppen"

"Tony.G, 48 år, Karlskoga, Idag 11:35 Jag hoppas hon får sparken från LO. Annars ska jag byta fack till syndikalisterna. Eller jag gör det nu på en gång. Krusar inte fack och banker som ger ut bonusar."

"LabanFredrik, 66 år, Lerum, Idag 12:18 LO var med och införde bonus i AMF. Vem tror ni LO representerar? Definitivt inte vanliga arbetare!"  Det skulle vara mumma i munnen för Svensk Näringsbrist det! Det är MYCKET bättre att stanna kvar men engagera sig så in i helvete för att LO ska bryta med sossarna, sparka ut näringslivetsmaktstrukturer ur organisationen och börja föra kamp igen! Min kommentar. Man fattar direkt när det är ett troll från moderaterna som skriver=)

"kulpennan, 55 år, Idag 12:28 Till Mumlan; Läste just ditt inlägg för frun. Hon asgarvade sorgset och bad mig skriva att vi på denna adress instämmer till fullo i din, och andras, analys om moralen i toppen. Visst är det trist men det känns ändå på något sätt befriande att fler och fler inser hur turerna går. Hoppas detta kan leda till något i förlängningen. För övrigt så vill jag önska alla en fin dag. Här skiner solen så nu går vi ut igen. Vårkänslor, vilodag. Yipppie för vintertrötta svenskar."

Nakenpoliser eller beslöjade poliser?Vad är värst? Detta...

Jag tänkte på
de här piketpoliserna i Göteborg som poserade med vapen... Nu är de anklagade för att ha tränat styrka nakna på ett gym avsett för kvinnor samt att ha ollat en smörgåstårta.

Min stilla undran är:
vad gör dessa "herrar" lämpligare som poliser än en tjej i slöja? Svaret måste ju bli - inget.

Eller?...eller detta? Tänk inte mer på smörgåstårtan...

Överlevde Auschwitz- kan knäckas av Försäkringskassan!

Miriam Landau (varning: Aftonbladetlänk!) överlevde förintelselägret i polska Auschwitz. För det har Tyskland givit henne skadestånd på 80000 kronor..

Nu vill den kära Försäkringskassan
i Sverige, för här bor Miriam och hennes man, räkna de pengarna som pension - och sänka hennes ersättning från Försäkringskassan.

Jag trodde att jag hade blivit förvånad över Försäkringskassan för sista gången när de började matcha medelålders utslitna albanska städerskor med fyra år i skolan och knappt någon svenska att tala om mot arbetsmarknaden för att "hitta jobb i någon butik" åt dem, men inte. Den kära myndigheten kan tydligen överraska ännu. Några åtgärder fick de inte, det vara bara ut och sök jobb.

Arbeit macht frei, Försäkringskassan. Visst är det så ni också ser på saken?

Försäkringskassan är inte
längre en statlig myndighet. De har blivit något annat. En institution där människor regelmässigt och systematiskt får sin värdighet kränkt.

Socialistiska Partiets ställningstagande efter Göteborg och Genua.

Något länkstrul blev det uppenbarligen efter att jag försökt länka till Socialistiska Partiets uttalande om våra ståndpunkter efter kravallerna i Göteborg och Genua.

Cheezle var vänlig nog att uppmärksamma mig på att länken var korrupt, och det var den. Problemet var att det var exakt samma länk som till sidan texten låg på. Jag är inte tiullräckligt internetkunnig för att veta vad man gör då, så jag lägger upp texten som en bloggpost istället.

"Efter Göteborg och Genua...

Protesterna vid EU-toppmötet och vid George W Bush' Sverigebesök är den största framgången för vänstern på decennier.

Demonstrationer, möten, debatter och fester samlade sammanlagt mellan 30 000 och 40 000 deltagare. Något liknade har vi inte sett sedan Barsebäcksmarschen på 70-talet.

En påfallande stor del av de som deltog i protesterna var ungdomar. Deras protest ska inte ses som en del av det EU-motstånd som lever vidare från folkomröstningen, utan som en del av den protestvåg som dragit fram över västvärlden under de senaste åren.

Den internationella protestvågen har försatt borgarklassen i ett tillstånd av mild panik. Från första stund har de bemött den med våld.

Redan vid demonstrationen vid EU-toppmötet i Amsterdam 1997 greps hundratals fredliga demonstranter. Senare tilldömdes de skadestånd, men borgarklassen har sedan dess i allt högre grad använt sin våldsapparat – polis, paramilitärer, militär – för att slå ner protester.

Våldsanvändningen från den borgerliga statens sida accelererade efter protesterna som stoppade WTO-mötet i Seattle 1999. Därefter etablerades möstret av zoner med demonstrationsförbud, gripanden redan innan protesterna börjar, massiva polisstyrkor som ockuperar hela städer, smattrande helikoptrar och framförallt ett totalt förakt för yttrandefrihet, mötesfrihet och mänskliga rättigheter.

Göteborg utgjorde inget undantag från den internationella regeln. Tvärt om var det en upptrappning, i två avseenden.

För det första var inringningen av Hvitfeldtska Gymnasiet på torsdag morgon det grövsta övergreppet dittills mot våra politiska rättigheter, eftersom skolan var det center som protester och andra aktiviteter skulle organiseras från.

För det andra var det första gången under protestvågens historia i väst som polisen använde skjutvapen. (I den fattiga delen av världen dödas folk som demonstrerar mot IMF, Världsbanken och WTO varje månad). Med början trosdag kväll drog polisen pistoler vid upprepade tillfällen. Pistolviftandet fick sin oundvikliga kulmen när pikétpoliser från Göteborg och Stockholm skottskadade tre personer vid Reclaim The Streets gatufest på fredagkvällen. Bara veckor senare krävdes det första dödsoffret i väst, när en 23-årig aktivist avrättades med två skott i huvudet vid kravallerna i italienska Genua.

Massmedia har spelat en avgörande roll för att röja terrängen för polisens övergrepp. Genom att okritiskt föra ut – och i vissa fall förstärka – polisens version av händelser piskade de upp en stämning där det var ok att skjuta ungdomar efter att ha ingripit för att stoppa dans. En slunga gjord av en kondom blev en granatkastare, ett par handskar vid ett transformatorskåp blev en vapengömma, brända utemöbler blev en stad i ruiner, krossade fönster blev en våldtäkt. Efter att polisen skottskadat aktivister var frågan inte hur det kunnat undvikas utan varför polisen inte använt mer våld: varför inte tårgas, vattenkanoner, gummikulor, militär?

Journalister: Det är skillnad på skjutna människor och sönderslagna fönster. Det är skillnad på misshandlade ungdomar och trasiga busskurer.

För att lägga skulden för våldet i Göteborg på oss som organiserat protesterna måste man leva i fullständig okunskap om det internationella möstret.

Det innebär inte att vi försvarar krossade skyltfönster och brända bajamajor – tvärt om ingår det i polisens strategi att med hjälp av provokatörer starta vandalisering för att kunna ingripa mot protester efter eget godtycke.

Polisens våld och förtryck ger inte heller något carte blanche till demonstranter att urskiljningslöst ägna sig åt slag med polisen. Folk som protesterar har rätt att försvara sig, och att vissa i trängda situationer tar till stenkastning är begripligt, men i längden har vi inget att vinna på våldsamma sammanstötningar med den borgerliga staten – våldet är deras specialitet, deras poliser och militärer är välutbildade, välbeväpnade, räknas i tiotusental.

Vår styrka är massorganiseringen, och den genomförs inte i tårgas och stenregn. Samtidigt gör den nya internationella situationen att vi måste vara beredda på att försvara oss – men då på ett disciplinerat, organiserat sätt som har till mål att minimera våldanvändningen från båda sidor.

Att polisen använder provokatörer för att starta vandalisering borde ge en tankeställare till de grupper och individer som försvarar sabotage som politisk metod. Vi måste brännmärka de sortens handlingar som det de är: angrepp på rörelsen, eftersom de inte skadar det kapital sabotörerna tror sig attackera nämnvärt, samtidigt som de gör att överväldigande delen av arbetarklassen tar avstånd från vår kamp och i förlängningen kanske också från våra mål.

För oss är det en överlevnadsfråga att kunna hantera vandaliseringen. Vi lastar ingen organisation för händelserna på Avenyn, eller för bråken med polisen på torsdagskvällen. Vår uppgift är att föra en dialog med alla som deltar i protester, med mål att minimera våldsanvändningen och stoppa vandaliseringen. Förhoppningsvis är det möjligt att göra genom planering och överenskommelser, men om det inte är det kan vi komma att tvingas konfrontera vandalerna fysiskt.

Att däremot låta brännmärka andra organisationer och utestänga dem från samarbete är att gå för långt. I så fall riskerar vi att isolera en del av de radikaliserade ungdomsgrupperna och på så sätt driva dem allt längre in i ett träsk av konfrontation med maktens hantlangare och symboler. Vi riskerar då en utveckling där en del ungdomar drivs in i skapandet av terroristliknande organisationer.

I det här sammanhanget får vi inte glömma de som inte agerar. Ett stort ansvar för samhällsutvecklingen de senaste kvartsseklet, i korthet ”gången rik till och fattig ifrån”, vilar på det byråkratiska skikt som kontrollerar arbetarrörelsen. De har förvandlat våra fackliga-, sociala-, och politiska organisationer från organ för arbetarklassens kamp mot kapitalet till organisationer som skyddar kapitalet från arbetarklassen.

Majoriteten av arbetarklassen, och den absolut överväldigande majoriteten av de unga, ser inte längre fackföreningar och politiska partier som verktyg för att skapa en bättre värld. I den situationen skapas utrymme för sabotagestrategier och romantiserad individualistisk revolutionism.

För oss ställs i den situationen en dubbel uppgift: å ena sidan måste vi vinna de traditionella massorganisationerna, i första hand fackföreningarna, för en strategi som leder till ett socialistiskt samhälle. En minimiförutsättning för att det ska vara möjligt är just nu att skapa ett tryck från basen som gör det omöjligt för byråkratin att ställa sig utanför protester som den i Göteborg.

Å andra sidan måste vi vinna den nya rörelsen för socialismen, och för en strategi som gör den möjlig.

Den nya rörelsens ryggrad finns i kampen för överlevnad i tredje världen. Den finns där bönderna kämpar för jord i Brasilien, där de aidssjuka kämpar för mediciner i Sydafrika, där folket kämpar mot vattenprivatisering i Bolivia, där metallarbetarna kämpar mot avsked i Sydkorea.

I väst handlar kampen mot den globaliserade kapitalismen än så länge i mycket om spontanitet och mer eller mindre symbolisk kamp mot dess mest tydliga yttringar. Kampen tar sig formen av försök att riva murarna kring maktens toppmöten, utrotande av genmodifierad gröda, parodier på sexistisk och förnedrande reklam.

Den sortens handlingar har en funktion som propaganda. Förutsatt att de utförs på ett sätt som är acceptabelt för arbetarklassen och andra förtryckta grupper kan de sätta sökarljuset på missförhållanden, och visa på att motstånd är ett av de val vi har.

Men de kan aldrig i sig själva överskrida sin propagandafunktion. Mer eller mindre individuell kamp kan aldrig förändra samhället i grunden, det kan endast konfrontation mellan sociala krafter, klasskamp. Därför måste de som nu radikaliseras vinnas för en strategi som inriktar sig på massaktion.

Fackföreningars deltagande i Seattle, Nice, Quebec och Genua pekar på att en sådan utveckling inte bara är önskvärd utan också möjlig.

Vårt arbete måste nu fortsätta för att vinna ungdomar i kamp mot kapitalismen. Vi måste nu arbeta för att bygga en internationell massrörelse mot kapitalismens skadeverkningar och för en alternativ värld, en bättre värld, en socialistisk, demokratisk, jämlik och jämställd värld.

Men vi tänker inte bara glömma och gå vidare. Händelserna i Göteborg markerar en ny fas i den borgerliga statens agerande, en ny fas som vi måste förstå och bemöta. Därför kräver vi:

- En oberoende undersökning om Göteborgshändelserna.
- En tribunal om Göteborgshändelserna.
- Att polisen ställs till svars för sina mordförsök.
- Att Håkan Jaldung avgår.
- Att nationella insatsstyrkan upplöses."

Katolska kyrkan gör mig rasande!
Not welcome!

Också finns det folk
som tjafsar om risken för sharialagar när vi inom samma union som vi lurades med i på nittiotalet har två länder med abortlagar från 1200-talet, som får sharia att se ut som lagen mot att gå mot röd gubbe.

Katolska kyrkan
är ju alltid underbar och eftersträvansvärd. Inte. Det var sådana som den här kardinalfan som fördömer och exkommunicerar en nioåring med familj som fick abort sedan hennes redan förlåtne styvfar våldtagit henne, som Jesus Josefsson från Nasaret menade när han sade: "Huggormsyngel, jag känner er icke" och "Det som ni gjort mot dessa mina minsta, det har ni och gjort mot mig".

Brinn i helvete, själlösa svartrock!

Det var så sant!Bengt af Klintberg, etnolog och folklivsforskare


Ja just ja!
Jag vet att antalet påståenden om kungahusets fantastiska förmåga att dra in pengar till landet numera har exploderat på nätet, men kan någon verkligen härleda detta med konkreta siffror eller är det bara vad man misstänker?

Tarja Halonen, Finlands
president, lär ha ett liknande rykte om sig. Är det någon som vet om det är mer än en klintbergare?


Nu börjar angreppen kamrater!

Jo ni vänner och kamrater, huka er i bänkarna, för nu drar offensiven igång.

Idag rapporterar fulmedia
om centerpartistiska (varför är jag inte ett dugg förvånad) Elizabeth Peltola, kommunalråd i småländska (varför är jag inte förvånad här heller?) Älmhult som hänvisar till IF Metalls skurkaktiga brott mot det fackliga löftet och vill att de kommunalanställda ska betala henne ur krisen genom sänkta löner.

På Ring P1 idag
rapporterade en facklig kamrat Skogs och Trä- facket att deras chefer kommit in på expeditionen dagen efter IF Metalls förräderi blev känt med en blåkopia av deras avtal och ville att klubben skulle skriva under! Detta fastän han borde veta att Skogs-och Trä inte gått med på några sådana dumheter trots en lika stor arbetslöshet i förbundet. Detta med att cheferna hugger direkt och vill sänka lönerna har jag, Fredrik, Hans, Fawsi, Malin, Jenni och vi andra som var fackliga informatörer på LO Väst stått och varnat för i flera års tid för unga medlemmar.

Nu kommer vi att se slag på slag på slag mot det som en gång var "världens starkaste fackförening" som Vanja Lundby-Wedin sa att man inte skulle bråka med till borgarregeringen i fjol. Vad jag vet har hon inte öppnat näbben sedan det här kom fram. Hon kanske har haft för mycket att göra med sommarstugan ute i Stockholms skärgård och med att planera för sin pension? Skam att arbetsköparna inte ens behöver bråka med facket som gör arbetet åt dem.

Patetiskt.A man of a thousand contradictions.

Jan Björklund.

Ni vet killen med gluggen mellan tänderna där det går in en folka, landets bredaste bonnlurksdialekt, en mun som är så ful mot sina underlydande att det är pinsamt bara att komma ihåg saken och en besynnerlig syn på hur man delar in folk beroende på vilken religion de har (judar = OK, muslimer = inte OK) och dessutom tittar bort när både sittande och blivande riksdagsledamöter från hans sorgliga lilla frikyrkoparti bedriver hets mot de som inte var OK? Han i alla fall. Majoren. Skolministern (men varför han är det vete fåglarna.
Det är väl uppenbart att han och hans stridskuk hellre skulle ersätta Stig "Tomhylsan" Tolgfors som krigsminister. Det heter det inte nu, men det skulle Björklund ändra titeln till.

Anyway.

Om honom kan man
säga mycket.  Det är lustigt att han förutom att han bara ser grandet i sin broders öga (Ilmar Reepalus så kallade judehets) och inte bjälken i sitt eget (hans blivande riksdagskandidat och fullständiga stolle Erik Svansbos mångåriga hets mot muslimer och deras rätt att utöva sin tro i Sverige).

Nu vill han i alla fall att barnfamiljer ska få göra ännu mer avdrag för att ha skattefinasierade pigor hemma. Det han bommar är att många av de som kommer tvingas vara pigor i Björklunds väljargrupps hem själva har barn och familj. Men de har inte råd att ha någon som städar åt dem, det får de göra själva.

I Folkpartiets Sverige
är det helt rätt att en blivande riksdagskandidat gör allt utom att uttala sitt stöd för fascismen och rasåtskillnad offentligt, och dessutom avhjälper vi någon promille av arbetslösheten genom ännu ett onödigt städbolag. Det finns en sak jag håller med Carl Bildt om. Han sa en gång på sin knastertorra adelshalländska: "Sverige behöver inte fler hårfrisörer" och jag säger att Sverige inte behöver fler städbolag.

I alla fall inte skattefinansierade. Borgarna är väldigt inne på att staten inte ska finansiera bilindustri, men det går väldigt bra att finansiera corporate jävla medelklass barnfamiljers ångest. Konstigt det där.

Årets bild, tredje plats!
I tävlingen om Årets bild 2008 kom den här trea i kategorin sport. Den är från vårderbyt 2008 när  Andreas Tobiasson tackar IFK: s Pontus Wernlöös för de skruvdobbar som hamnade i fejset på Pelle Blohm i samma derby år 2000.

Jag kan inte kommentera ett dugg.

Jag har fått mail från folk som vill att jag ska kommentera det som hänt (?) i Malmö.

Det tänker jag inte göra eftersom jag inte vet vad som har hänt mer än vad olika fulmedia skriver. Jag har inte pratat med en enda som skulle kunna ha varit på plats.

Lite imponerande att ni vill att en snubbe som varit och kastat boll med sin staffe, lagat mat och varit på föredrag om miljömålen ska kommentera det som hänt i en annan stad dryga 20 mil neråt kusten, men jag vet mindre än vissa av er tycks tro. Ni verkar ju ändå inte särskilt intresserade av sanningen.

Få tyst på Moralmajoriteten!

Vad fan är detta?! Är vi på väg att bli USA eller? Ska vi ha en satans Moral Majority med paniskt livrädda Linda Skugge-morsor som vill utplåna allt som inte står i samklang med deras upplevda moral och som till och med kan kosta folk jobben???

Kija Habibzadeh hade
en provanställning som fritidsledare på en fucking fritidsgård (inte ett dagis!) i Bunkeflostrand. Hon har varit med i Baren och har även arbetat som modell innan. Hon har en hemsida där hon har bilder på sig själv, bl a naken (inga porrbilder!) och iförd fetischkläder. Dessutom en varning om att det finns bilder som kan vara olämpliga för minderåriga!

Det fick en jävla morsa att gå igång på alla åtta, ringa och klaga - och Kija fick inte sin anställning!!!

Helt otroligt, jag tror
knappt mina ögon när jag läser sånt här! Skit i vad folk har gjort innan, ge dem en andra chans! Jag vet att vissa småbarnsmammor tenderar att bli just Linda "Bacillskräck" Skugge och bli neurotiska idioter som är övertygade om att deras barn är de enda som fötts i världshistorien, men det här är en frtitidsgård!

Jag tror inte att ett enda tonårsyngel, eller för den delen barn, avlider av att se en kvinna utan kläder. På fritidset är de 13-19 år gamla!

Hell, jag växte upp på det minst sagt moraliskt tvivelaktiga sjuttiotalet när förskolebarn förevisades livesex (dock inte jag personligen) och inte fan dog jag av det! Det gör inte dagens glin heller. Jag hann i alla fall bli fjorton innan mina föräldrar köpte video och jag kunde se min första sönderspelade gryniga porrfilm, svartvit och utan ljud. Dagens unga kan tanka eller streama porren direkt från internet in i rummet och är betydligt mer exponerade för sån här skit så jag tror inte att Kija gjort vare sig till eller från!

Ge henne jobbet tillbaka och få tyst på moralkärringarna - av vilket kön de vara må!

Stoppa matchen del III

Visst var det skönt med de lugna protesterna igår kväll, och visst var det skönt att se Sveriges samlade borgerlighet stå med långa näsor och inte få sin fredagskravall som de så hett längtat efter? Stackars lille Per Gudmundson, det måste ha svidit rejält i ditt onda skinn!

Jag måste bara
delge er ett debattinlägg som jag hittade på Kommunisternas blogg (SKP). Inlägget är gjort av

Det är skrivet av Haim Bresheeth som är jude, professor vid University of East London i Storbritannien.


Talet i sin helhet kan hämtas här: http://www.inminds.co.uk/jews-against-zionism.html#t3

”De flesta i min familj utplånades i Förintelsen, i olika koncentrationslägen och i Warszawa gettot. Jag föddes i ett flyktingsläge i Israel strax efter kriget tog slut. Jag berättar inte detta för att vinna sympatier, vilket vore dumt eftersom de flesta av er är judar. Jag berättar detta för att förklara varför det är så lätt for mig att förstår mig på Palestinier i Gaza och resten av Palestina. Det är mycket lätt för mig att begripa vad som händer till dem därför att de har bott i en kombination av ett koncentrationsläger och Warszawa getto under så många år att vi har slutat räkna.

 

”På en viktig punkt tror jag inte att det finns den minsta skillnad mellan olika israeliska regeringar – det sionistiska projektet har varit, är idag och kommer att vara fokuserat på att beröva den palestinska befolkningen i Palestina deras egendom och driva dem ur landet. Det har varit så, det är så och det skall vara så – varje israelisk regering har gjort det – det spelar ingen roll om det har varit Barak eller Sharon eller Netanyahu – det fanns ingen skillnad…

 

”De (sionisterna) gör alt för att få dig att tro att de vill ha fred – även jag trodde en gång på dem och de flesta av er har trott på det – det vet jag. De kommer att göra allt för att försäkra att människor i Väst tror att de vill ha fred – de deltar i möte. De skriver under dokument – de kommer att göra allt detta och sedan kommer de att se till att det inte finns en chans att det blir någon fred…

 

”Om ni ser till att i varje butik som ni besöker vet att ni inte kommer att handla där om de säljer produkter från Israel… fler israeliter kommer att ta sitt förbannade förnuft till fånga och inser att rättvisan är inte delbar, freden är inte delbar, mänskligheten är inte delbar…”

 

Översättning: Peter Cohen


Stoppa Matchen del II!

Är det här ett bevis på det man alltid har misstänkt: att tennisspelare inte är the sharpest tools in the shed? Jag menar, Björn Borg har ju aldrig imponerat på någon med sina briljanta analyser av vare sig det ena eller det andra. Inte någon av de som följde i hans spår heller. Deras grej var att stå och fjutta en liten luddig boll över ett nät och bli miljonärer av det (jösses!).

Å andra sidan
har vi bröderna Klitschko som är tungviktsproffs i boxning och läkare båda två samt sensei Dolph Lundgren som har tredje dan i Kyokushinkarate och är kemiingenjör. Well.

Nu bevisar Mats Wilander
i intervju med fulmedia att han inte begriper demokrati.

""I understand the logic," said Mats Wilander, the former world No.1 who is now Sweden's team captain, in a telephone interview. "What we don't understand is how you have five people of one party in politics and four people of the other party and you vote 5-4 and that's the way we lose the crowd. How can it not be more clear cut than that?"

Så traditionen inom
svensk tennis verkar fortsätta. I helgen stoppas matchen!

Högerentristerna uttalar sig.Inte Jonas fot, men lika förbannat en svart fot!


Läs själva vad "socialdemokraten"
och högerdrängen Jonas Morian (som jobbar som chef för nåt åt PR - hållet hos det rekorderliga vanvårdsföretaget Attendo Care) har mage att uttrycka om IF Metalls svek mot sina medlemmar och resten av arbetarrörelsen! Passa gärna på att läsa hans drabant Erik Laakso samtidigt.

Han har mage att prata om att Metall tar "ansvar", fanskapet! Det märks tydligt att han inte räknar med att behöva ta några strider för sina egna villkor i framtiden eftersom han inte ser dem som hotade.

Jonas Morian äcklar mig så!!!
Han och arbetsgivarföreningarna och Svenska Dagbaldet, Dagens Nyheter och Göteborgs Postens ledare låter exakt lika idag.

"En liberal är någon vars intressen inte är hotade"
sade Willis Player. Nicklas Eriksson säger: en liberal är någon som är Jonas Morian.

Också är de rädda för oss som är medlemmar i trotskistiska partier, för att vi skulle infiltrera och ta över! Ha! Kära sossar, det är inte oss ni ska vara rädda för, det är moderaternas lakejer i era egna led som Jonas Morian och Erik Laakso som står för hoten mot arbetarklassen!

IF Metall - fackets Miljöpartiet!

IF Metall har brutit det fackliga löftet.

"Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin och under några omständigheter arbeta på sämre villkor eller till lägre lön än det vi nu lovat varandra. Vi lovar varandra detta i den djupaste insikten om att om vi alla håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav".

Så lyder löftet. Detta har nu IF Metall under Stefan Löfvén brutit. Vill minnas att jag har varnat för honom innan. Jag uppmanar härmed alla metallare att kollektivt kräva extrakongress och avsätta hela styrelsen.

Och fy fan vad jag tycker synd om Malin, Håkan, Robin och Christian och alla andra som dagligen måste försvara det här beslutet för medlemmar och för andra fackliga i dagarna. Inte lär det bli bättre längre fram, för den som tror på en "återställning av lönerna när läget är bättre" är naiv på gränsen till debil. Det kommer att ta årtionden av facklig kamp - igen. Och hur ska man kunna lita på IF Metall i några som helst tvärfackliga sammanhang igen?

Så tusen tack för ökad sten på bördan, Idrottsföreningen Metall.

Visa till Stefan:
(Melodi "Ombudsmannen", Dan Berglund)

"De va vi som lärde upp dig vid maskinen minns du de,
 när du ung o finnig gjorde din bejublade entré.
 O då va de int evärt att du sa nånting tvärt.
 För då va du inte värd mycket mera än en fjärt -
 gamle Stefan, de e andra tider nu!

Minns du de, säg minns du de, Stefan minns du de? Eller har din bakdel blivit allt för bre?

Men snart blev du intresserad för å slåss för våran rätt o du sprang på alla kurser o blev slipad i ditt bett.
O käften din blev smord, den blev smord med stora ord,
som spruta ut med ost o korv kring vårat matsalsbord
om jämlikhet som öka vitt o brett!

Minns du de…

Så du valdes till förbundet o du lovade o svor,
nu ska fan ta frikadellerna på bolagens kontor.
O vi gladdes av o höra´t de va du som skulle göra´t
o så smög du hela tiden runt med rävar bakom örat.
Säg minns du än ditt löfte, “käre” bror?

Minns du de…

Stefan minns du oss kamrater, vi som ännu knegar här?
Vi fick lönerna sänkta och nu går vi här o svär.
Du va de hopp som fanns, o vi undrar ju till mans
om du än idag kan minnas vem som gav dig din chans - o vem som har betalt din karriär?

Minns du de…

Så idag när vi behövt dig o på spel tillvaron står
ja då sviker du oss grundligt genom avtalsbanesår.
Din kostym är ren o sträckt o du är så jävla fräck
att du med hela rörelsens löfte driver gäck - men Stefan:
man får skörda vad man sår!"

Ny text: Nicklas Eriksson


"Jag formulerade inte brevet själv..."
Åsna, dock ej Björn Pålsson.

Nej visst.
Och pitbulls äter barn.

Ibland funderar jag på varför jag lägger så stor energi på att bekämpa Sverigedemokraterna här när de har (hade, enligt ryktena sparkade det oerhört demokratiska partiet ut honom på öronen) såna åsnor som Björn Pålsson från Landskrona i sina led.

Ja alltså rojalisten och demokraten som vill förbjuda Republikanska föreningen för att de vill avskaffa kungahuset.

Sverigedemokraterna gör ett bra jobb med att avskaffa sig själva, tror jag ska ge dem en break. Inte mycket som gått deras väg på sistone=)

RSS 2.0