Dagens Arena - framtidens ledarsida

"Regeringens jobbpolitik vilar på en logik sprungen ur "The Strict Father Morality", vilken brukar beskrivas ungefär som följer: Människor är mer benägna att följa sina lustar än att göra vad som är rätt. Människor som inte utsätts för disciplinära åtgärder kommer inte att handla moraliskt. Att resurser i världen är begränsade leder till disciplin eftersom människor tvingas konkurrera för att överleva. Marknadslösningar och orättvisor är därför ett sätt att disciplinera människor. Om människor bara fick vad de behövde, skulle de inte ha något skäl att bli disciplinerade (resa sig från soffan och gå till arbetsförmedlingen).

Att ge människor
saker efter behov och inte förtjänst är därför omoraliskt eftersom det skapar omoral (trygghet söver människor till utanförskap). Konsekvensen av denna syn är förstås att det alltid kommer att finnas vinnare och förlorare. De som är mer disciplinerade kommer att vinna i samhället och därför förtjäna sin framgång.

Ekonomisk framgång blir utifrån denna logik ett tecken på att man är en bra människa, därför är det också rimligt att sänka skatten för höginkomsttagare. De mindre disciplinerade (brist på framgång är ett tecken på bristande disciplin) ska tjäna de mer disciplinerade/mer framgångsrika. Att som socialdemokraterna kritisera strategin att bryta utanförskapet med lågkvalificerade arbeten i tjänstesektorn blir enligt denna logik att se ner på människorna som utför dessa jobb."

Utdrag ur text av Katrine Kielos på Dagens Arena. En grupp har skapats på facebook för alla som är intresserade. Den borgerliga mediedominansen i Sverige är ett demokratiproblem och måste brytas! Gå med nu!

Anfall av skilda slag

Fan vad natta, när jag gick in på jobbet åkte jag på ett EP-anfall och dunkade på huvudet rakt i golvet. Jag slog sönder ena ögat och läppen plus att jag fuckade upp ena knäet! Nåja, jag slapp i alla fall åka till sjukhuset, ambulanskillarna från Ulfab tyckte att jag var såpass klar att det inte behövdes. Freddan körde hem mig och det tackar jag för.

Fast det var ju inte så jag ville att min sista dag skulle bli direkt.

Jag har grunnat lite på Göran Johanssons uttalande om att smugglade flyktingar ska skickas tillbaka pronto för att ta bort marknaden för smugglarna. Han har givetvis rätt i att det är för jävligt att kriminella nätverk tjänar stora pengar på folks lidande men han angriper problemet i fel ände. Dock kan aldrig han angripa det från rätt ände eftersom han har ställt upp för mycket av sossarnas sjuka EU-politik och det är Schengenavtalet vilket partiet i princip okritiskt ställt upp på, som gör att flyktingarna måste smugglas eftersom det inte fungerar att söka asyl i hemlandet. och de inte släpps in.

Mänsklig nöd och lidande bekämpas inte med en flyktingkvot!

Men jag är lätt förbannad på en massa beskäftiga parti- och SSUmänniskor och andra som tjafsar om att "fiska i grumliga vatten" och rena dumheter som att "anpassa sig till Sverigedemokraternas politik" och sånt. Göran Johansson är en klarsynt man, och han styr Göteborg, som har stora problem i sina förorter med extrem trångboddhet som ahr uppstått för att asylsökane får bosätta sig var de vill. Det är inte ovanligt att det bor femton personer i en tvåa både vuxna, ungdomar och småbarn och det säger sig självt att en sådan situation inte är människovänlig och måste lösas. Det har man fattat i de båda andra stora invandringsstäderna Malmö och Södertälje också. Om Sveriges samtliga kommuner, även borgerliga som skyller på att man inte kan ta emot flyktingar eftersom man inte har någon allmännytta, vore med och tog sitt ansvar skulle situationen se mycket ljusare ut.

Göran Johansson var själv med Metall och smugglade ut människor från apartheidens Sydafrika på 70- och 80talen, så sådant kan han nog betydligt mer om än de flesta av er som bitchar.

Inlaga från förbundet!

               
                
                                                                                            
FASTIGHETS KRÄVER BÄTTRE VILLKOR FÖR STÄDARNA VID EU-INSTITUTIONERNA

Som ordförande i UNI-Europa för anställda i den europeiska städindustrin reser Fastighetsanställdas Förbunds ordförande Hans Öhlund till Bryssel för att protestera mot villkoren för städare vid EU-institutionerna.

Vid Europaparlamentet ser städarnas villkor ut så här:
Arbetstid antingen tidiga morgnar eller sena kvällar. Ingen dagtid förutom för en mindre jourstyrka. Heltidarbete existerar inte. Arbetstiden på morgonen är 06-09. Städningen skall vara klar när parlamentarikerna kommer till jobbet. Arbetstid på kvällen 18-22. Fackliga ombudsmän nekas komma in på parlamentet för att träffa medlemmar.

Onsdag 21 november träffar Hans Öhlund Jan Andersson (s), ordförande i Europaparlamentets sysselsättningsutskott. Öhlunds budskap till Andersson är bland annat:
  • Städarna vid Europaparlamentet tjänar 30-40 euro om dagen på sina deltidsarbeten.
  • Som arbetstiden är förlagd är heltid en omöjlighet. De tvingas städa morgnar och kvällar när ingen annan är där.
  • Städare stör, menar parlamentarikerna. Europaparlamentariker är folkvalda, det är hög tid att de gör rent i eget hus och ser till att erbjuda drägliga arbetsvillkor till städarna.
  • Den pågående upphandlingen är en möjlighet att införa nya och bättre arbetsvillkor. Låter parlamentet det billigaste budet vinna upphandlingen kommer det att undergräva förtroendet för de folkvalda.
  • Att fackliga förtroendevalda inte får komma in på medlemmarnas arbetsplats är förkastligt. Rätten till facklig verksamhet är en grundläggande rättighet som måste gälla även vid Europaparlamentet.

På torsdag 22/11 deltar Hans Öhlund också i manifestationer som det belgiska facket FGTB anordnar utanför EU-parlamentets och EU-kommissionens byggnader.
                  
                   
             
                                                                                                                
   Meny
                                                  
Fastighets kräver bättre villkor för städarna vid EU-institutionerna
          
                                                     
                                                            
                                                                                                                                         
            
E-post: info.fk@fastighets.se   
      

Från sår till fest - en blandad dag.

Idag hjälpte jag Camilla att flytta tillbaka till stan. Det första som hände var att hon tappade ett tungt CD-ställ i metall på sin stortå så att nageln gick av och det började störtblöda. Fick praktisera mian talanger först som cykelbud när jag fick kasta mig på hojen och försöka handla på Munkebäcks apotek som givetvis var stängt. Därifrån fick jag hoja ned till Olskroken och köpa sårtvätt, kirurgtejp, sterila kompresser och alvedon till henne. Sedan fick jag leka Florence Nightingale och lägga om tån eftersom ingen annan pallade. Herregud, vuxna karlar som blir vita som lakan i fejan av lite blod! Ibland tackar jag min uppväxt på landet i en jägarfamilj för mycket. Såret var inte djupt men i tårna löper många blodkärl och det blödde rejält.

När jag gick i mellanstadiet var jag en period engagerad i RKUF, och de övningarna kom väl till pass nu. Chockad över hur djupt de sitter kvar. Men bra.

Jaja. Sambon och jag har varit och firat hennes fars fördelsedag. Vilka underbara människor hennes (och min numera) släkt rymmer, jag tackar min lyckliga stjärna varje gång. Nu är det bed time och i morgon blir det hårdträning.
Löpning, ring fighting och styrka.  Fy fan vad kul det ska bli!!!

Anställningsbar..?

På måndag gör jag min sista hela vecka för min arbetsköpare på Svenska Mässan. Kan lova att det börjar kännas pirrigt nu. 3/12 börjar jag på Fastighetsakademin, det ska verkligen bli skitkul att få ett nytt spår i livet. Jag hoppas att jag klarar av studierna, sist jag pluggade, på nittiotalet (då jag tack vare den sanslösa lågkonjunkturen inte kunde få något jobb hur jag än försökte) tvingades studera, gick det inte så bra.

Men nu har jag
en helt annan inställning. Känner mig riktigt motiverad för att börja. Det bästa är att jag inte ens behöver byta fackförbund när jag är klar!

Jag tycker i och för sig att det är själva satan att det ska behövas tre terminers studier för att kunna anställas som fastighetsvärd, det är många i min sits som har svårt med matte som skulle kunna göra det jobbet men inte klarar utbildningen. Nu har jag välsignats med inte bara världens snyggaste och sexigaste sambo utan även världens smartaste sambo också, och hon är grym på matte och en grym pedagog, så hon kommer att hjälpa mig.

Men nu jävlar är det helg, Dropkick Murphys senaste, The Meanest of Times, ligger i stereon, skallen ska rakas, kängorna knytas och hängslena på och sen ska jag till Halta Lottas och träffa mina boys från jobbet.

Interpellationer och anti union busting!

image13

Vänsterpartisten Mats Pilhem
har ställt en interpellation till Göteborgs kommunstyrelses ordförande Göran Johansson om förhållandena i Göteborgs hamn efter bråken som har varit där. Han undrar huruvida man ställer sig till att ha hyrt in företaget som nu anställer Göran Persson (skam över honom!), JKL, som union busters. Svar kommer på kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag. Ska bli riktigt intressant.

Union Busting är något som har varit framgångsrikt i flera europeiska länder och i USA men har misslyckats grundligen i Sverige. GM lär ha köpt tjänster av USA:s bästa union busters för att knäcka SAABs verkstadsklubb i Trollhättan och Opels IBMetall-klubb i Rüsselsheim. Dessa lovar resultat eller pengarna tillbaka på sin hemsida, men deras representant fick åka hem med oförrättat ärende. Rüsselsheim vet jag inte hur det gick med, men han lyckades inte bräcka Paul Åkerlund och hans kamrater. Mycket för att amerikanen inte kom runt vår centraliserade löneförhandlingsrätt. Det är en av anledningen till att bl a Centerns ungdomsförbund talar sig varma för "decentraliserade kollektivavtal" trots att svenska avtal är bland de mest flexibla i världen... De vet att vi inte får säga ja till att sänka lönerna i avdelningar och klubbar och eftersom arbetsköparna måste upp med frågan till Stockholm stöter de på patrull där och får inte lov att driva sina företag med förlust. Långt sidospår, jawohl.

Jag är väl lite av ett svart får (men ingen svart fot, ha ha!) för att vara engagerad i LO eftersom jag anser att det borde vara det fristående fackförbundet Hamnarbetareförbundet som skulle få teckna avtalet eftersom de organiserar ca 80% av de anställda jämfört med Transportarbetareförbundet som bara har runt 20% av medlemmarna i Göteborgs hamn.

De är stridbara och tuffa och framförallt jamsar de inte med i ramsan om "klassamarbete" och annat skit som bara de ägande klasserna tjänar på. Men det är detsamma inom alla branscher, vi påverkas alla av den satans entreprenörsvågen med outsorcing, downsizing och "fokusering på kärnverksamheten". Det är lite underligt att å ena sidan se partiet hylla antalet jobb det skapar och å andra sidan höra ledande företrädare klaga över att de här entreprenadföretagen utnyttjar, bränner ut och kastar bort sina arbetare utan att ha uppgifter till dem om de är tvungna att vara sjukskrivna på 80%. Då får de bli 100% sjukskrivna istället eftersom du antingen är 100%ig i sådana företag eller inte arbetar alls.

Jaja.

P1 hade idag en intressant grej om arbetarerörelsens gamla symboler och om att extremhögern är på väg att ta över flera av dem! Vidrigt! Det är tydligen inte bara Reinfeldt som bygger ny fasad....

Svårt med andras pengar, moderaterna???

Högerkolonnen, den så kallade Alliansen, gick till val med en retorik som gav vid handen att de var tiotusen gånger mer högstående moraliskt och kompetensmässigt än de trötta korrupta socialdemokraterna.

Ha ha, det har vi ju sett hur det gick med den saken, visst hade de en poäng i att ett långt regeringsinnehav kan få en att spåra ur, men som de skällt på flygplansanvändningar och allt genom åren också går de förbannade klantarslena och gör samma sak knappt ett år senare.

Ja ja. Jag ska snacka med gubbarna på klubben i morgon, jag ska propagera för införandet av "Säg något snällt till en borgare-dagen".

De har det inte lätt just nu...

http://tv4nyheterna.se/1.208757/nyheter/2007/11/18/de_drack_vin_skattebetalarna_stod_for_notan;jsessionid=bacoXnNgGFR8peqbWzuzr

Äntligen har jag fått fatt i siffrorna!

Ha!

Jag har fått tag i siffrorna från den av borgarna omhuldade SIFO:n som sade att 61% av medlemmarna i LO vill att stödet till Socialdemokraterna ska upphöra. Lägger in URL:en längst ner sen.

Men så här är det:


LO har ca 1.6 miljoner medlemmar.

Antalet tillfrågade var 524, 275 män och 249 kvinnor.

Det var 61% av dessa som var för att stödet skulle upphöra. Att på ett så oerhört lågt antal tillfrågade dra de växlarna finner jag inte ens som dålig journalistik utan dessutom direkt oseriöst. Fullt möjligt att LO och (s) ska gå skilda vägar, men det är upp till 1.6 miljoner medlemmar i LO och ca 200000 sossar att bestämma.

Inte en massa
borgare som inte är medlemmar.http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=570811&lid=puff_571430&lpos=lasMer

Ny länk!

Jag lägger in en länk till nätverket Bara Bröst som kämpar för kvinnors rätt att få besöka badhus på samma villkor som män!

Gott kämpat kamrater!

Ida och UV is back on the pitch!

Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster har öppnat sitt tidigare så tysta förbund. Hon skriver på svt.se/opinion, och hon gör det mycket bra! Tack kamrat Gabrielsson!

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=96671arbetarperspektiv.blogg.se4&lid=puff_966936&lpos=lasMer

A Man in Black and a man with black intensions

Jag har fått en slags aha-upplevelse. De blir färre och färre med stigande ålder, men de är nästan alltid lika trevliga. I det här fallet rör det sig om att jag har fått upp ögonen för hur sanslöst bra The Man in Black, Johnny Cash, verkligen var!

Visst, jag gillade honom redan innan, nynnade med i "I walk the line" och "The ring of fire", "Folsom Prison Blues" och såna, men min sambo hade två av hans album på sin hårddisk och jag la över dem på min mp3-spelare och sedan var det kört. Nu fattar jag vad folk pratar om alltså! Johnny var inte världens bästa musiker och absolut inte bästa sångaren heller, men satan i gatan vilken känsla han förmedlar!!! När han kör "Where were you" med en okänd körtjej reser sig håren på mina armar och jag får gåshud.

Johnny Cash stod alltid på underdogens sida. Han sjunger ofta om Gud och Jesus och sånt som jag tar avstånd från (inte Jesus kanske, men kyrkan som påstår sig tjäna honom) men ur ett underläge. Han var en modern amerikansk folkhjälte, han såg till den lilla människan och han var själv missbrukare under en tid av sitt liv så han visste vad han snackade om.

Jag kan bara rekommendera. Köp någon av Johnnys skivor och njut av en av de sista stora.

Sedan har jag idag en debattartikel på ledarplats i GT där jag svarar på den självgode fuskförsvararen Robert Gidholms, vd för Skattebetalarnas Förening, mer än dumma försvarstal för den skattefuskande medelklassen
. Den var obehaglig att läsa för han antydde att journalistkåren är att belasta för moderaternas skattefusk och att allt blir bättre om medelklassen får mindre skatter. Usch. Visst är Skattebetalarnas Förening en sällsynt gnällig intresseförening (inte i klass med Villaägarna, men nästan) men det här var beyond deras vanliga agenda. Jag tror att Robert Gidholms egna visioner kom med där.

Nåja. Indisk mat avnjuten. Nu är det dags för ostkaka.

"San Quentin, may you rot and burn in hell..."

En samling små hycklare!

Fredrick Federley
Dominka Pezchynski(reservation för stavningen)
LUF
LUF Väst
CUF
MUF
MUF Göteborg
KDU
Carl B Hamilton
Den sanslösa samling ungborgare, ouppfostrade spottgrisar utanför Briggen som berättade att de var där av princip, inte för att Sofia var ung och snygg
Frida Metso Johansson
Markus Karlsson
Ella Bohlin
Alla, i princip, Sveriges högerbloggare
"Synthbandet" Neurobash


Ni, mina ovänner, är en stor samling ruttna hycklare!! När HRF satte Sallads-Sofia i blockad i vintras var det ett helvetes liv på er. Ni kraxade om hennes frihet som kråkor som slåss om ett kycklingskrov. Ni var så indignerade
att ni knappt kunde prata, ni gick på om frihet frihet frihet från morgon till kväll.

Och hela tiden misstänkte jag att ert intresse berodde på att Sofia Sallad är ung, blond och söt. För INGEN INGEN INGEN av er har trätt fram till försvar för Videomix ägare Kent Olsson i hans kamp mot Handelsanställdas Förbund. Det bevisar min tes, ni är en samling hycklare med en ideologi som inte sitter djupare än ett vackert ansikte! Det visste jag förstås sedan inte en enda av er små latmaskar "tog strid för friheten" ute på Landvetter för ett par år sedan då Transports medlemmar strejkade där och vi var där och visade dem vårt stöd.

Eller när en medelålders alban på Högsbo industriområde blev satt i blockad för att han vägrade teckna avtal för sina bilmekare och Metall tog striden. VAR VAR NI DÅ NÅGONSTANS??! Vi stod där och frös i regn och dimma, men inte en enda av er dök upp! Och försök inte gömma er bakom att ni inte visste, för det var lika mycket media i början som Sallad hade.

Det begriper ju
en idiot att ni kom för att Briggen ligger mitt i stan och att Sofia var bra media. Det bådar gott inför framtida strider för det visar att er stridsmoral som sagt inte går djupare än ett vackert ansikte och om slagfältet ligger centralt med nära till en latte efteråt. Vi tar striden i gruvor, ute i skogen, på Harsprånget, you name it.

En fråga bara: Hur fan orkar ni leva med er själva?

Facklig seger!!!!

I dessa dagar av den fisförnäma överklassens fuskande och skäll på att de blir granskade är det viktigt att trycka på saker som verkligen är betydelsefulla: Videomix har fått avtal!!!

Grattis till de strejkande på Videomix från Arbetarperspektiv!

Det har
varit två månaders stenhård faclig kamp, de har fått utstå uselt väder, spott och spe från äckliga borgare som spottat på dem (jag vet väl hur det var utanför Briggen. Tyvärr spottade ingen på mig, det är lättare att vara kaxig mot en liten handelstjej än en stor ful hundrakilos tatuerad grovarbetarkille med rakat huvud liksom...) och låg inkomst, strejkersättningen är inte stor! Men nu har de VUNNIT! Enligt Videomix hemsida har deras vd tvingats på knä och ska nu skriva på ett avtal!!!

Den bittre Kent Olsson
hotar med att säga upp 20 anställda och stänga flera butiker eftersom han inte har råd med ett avtal gråter han. Konstigt med tanke på att han gjorde 13 miljoner i vinst förra året? Men de är väl investerade i något skatteparadis. Han gav också strejkbrytarna en bonus, så nog har han pengar alltid.

Kent Olsson har
enligt de anställda arbetarna lagt ut lögner om dem på hemsidan och misskött sina åtaganden som arbetsköpare å det grövsta, så det känns extra skönt att se en sånt praktexempel på svenskt näringslivs och borgerlighetens allra sämsta ansikten på fall.

Ett bra exempel
på facklig sammanhållning och hur bra det blir om vi arbetare är solidariska mot varandra.

Dagens fetaste känga
delas ut till de timanställda strejkbrytare och svartfötter som gjort det strejkbrytare alltid gör; sänkt arbetarkampen till träsknivå och förlängt konflikten med flera veckor istället för att gå ut till era arbetskamrater och lämna Kent Olsson därinne i sin mögiga videobutik. Nu får ni skörda frukterna av era kamraters slit utanför i ur och skur. Ni suger!

KRIS något för moderaterna?

Krimininaliteten hos de Nya Moderaterna verkar vara utan slut! Nu är det EU-parlamentarikern och adelsdamen Charlotte Cederschiöld och hennes make Carl som låtit en stackars oförsäkrad kvinna städa deras paradvåning! Det rapporterar TT idag på morgonen.

Svenska folket röstade in ett simpelt gäng brottslingar i Rosenbad! Det är helt sanslöst, men åtminstone bekräftar det vad man alltid har vetat om moderaterna; att det är de mest välbeställda som fuskar mest och att de Nya Moderaterna är lika med de Gamla.

Det roliga är
att de tror att det bara är att be om ursäkt! Jinge polisanmälde Clase, hoppas att han anmäler adelskärringen Cederschiöld också.

En ytterst positiv sak med detta är ju i alla fall att det förstärker ens klasshat.

Undrar om KRIS (Kriminelllas Revansch I Samhället) kan gå in och stötta här? De brukar vara jättebra på att få brottslingar att gå den smala vägen igen.
   

Det stänker dynga på Nya Moderaterna!

image12

Jo jo, mycket kul
man får reda på i dessa dagar.

Jag läser i LO-tidningen
som damp ner på min hallmatta i förmiddags att Nya Moderaterna är medlemmar i den politiska internationalen International Democrat Union. Ett ironiskt namn med tanke på att deras broderpartier i den här skaran bland andra inrymmer fina gamla partier som chilenska Union Democrática Independiente och Renovación Nationál. Båda är starka fans av Pinochets diktatur och hyllar ofta den gamle massmördaren.

Vidare i
medlemsmatrikeln hittar vi klimpar av brunt guld som Acción Democratica Nacionalista från Bolivia. Jajemen, det är den gamle militärdiktatorn Hugo Banzers parti! Visst serru. Vi finner också upphovet till Paraguays plågor, Colorados. Men det är inte slut där. När El Salvador var en diktatur under militärens stövelklack skickade partiet Arena ut dödsskvadroner för att döda motståndsmän och kvinnor, både verkliga och inbillade i sina hem. Jodå, Arena är ett broderparti till Nya Moderaterna.

I Latin - och Sydamerika blåser en stark vänstervind över hela kontinenten. Majoriteten av länderna styrs av demokratiskt valda vänster eller mitten-vänsterregeringar. Sveriges biståndsminister Gunilla Carlsson tänker strypa biståndet till ett av planetens fattigaste länder, Nicaragua. En tydlig politisk markering mot ett allt mer vänstervridet latinamerika för att istället belöna stater med högerregeringar i andra delar av världen.

Det jag frågar mig nu är hur stor kontakt Nya Moderaterna har med de här fascistpartierna? De är medlemmar i samma international, och vad jag vet av arbete inom min fackföreningsinternation UNI har man rätt täta kontakter och träffas minst en gång om året.

Usch, jag ryser. De Nya Moderaterna kanske är nya, men deras vänner är sannerligen gamla bruna spöken från det förgångna. Hoppas de stannar där bara...

It never ends!

It never ends, does it?

Jag tänker på
borgarnas, och främst med svidande övervikt, moderaternas förakt mot lönearbetare och deras rätt till bra lön, trygga villkor och pension i framtiden. Och moderaternas själva rätt till att i enlighet med sin ideologi få saker på huset fixade billigt trots att moderater oftast är kapitalstarka och gott kunde ha betalat vitt. I alla fall är Nicola Clase, klanten och äktenskapsbryterskan Ulrika Schenströms efterträdare garanterat tätare än de byggnadsarbetare som renoverade hennes och makens fritidshus i Stockholms skärgård.

Min mors släkt
har sedan urminnes tider suttit på två pyttesmå sommarstugor i Norrtälje skärgård, men beslutade sig för kanske tio år sedan att sälja. Det här var som nämnts i Norrtälje skärgård och jag vet ju hur mycket kåkarna gick för, så jag kan ju bara tänka mig hur mycket Clases hus är värt. Ingen byggnadsarbetare har råd med den (men det är det säkert många som tror, myterna om byggnadsarbetarnas löner kan ju få Wallenbergarnas förmögenheter att framstå som veckopengar om man är dum nog att tro på vad borgarpressen skriver), det är en sak som är säker. Och hon kan inte ens tänka sig att ge dem skäligt betalt.

Många, dock inte
riktigt alla, det ska sägas, moderater försvarar det här oskicket. De menar på att det upprättas ett avtal mellan den som köper tjänsten och den som ska utföra den, och om den som ska göra jobbet inte vill utföra arbetet till det pris som köparen vill betala är det bara att neka att göra det. Säger han okej upphör moderatens ansvar. Det ingår i deras ideologi att tro på det här.

Det ingår också i deras ideologi att tro att det går att neka att ta ett jobb om man är polack eller baltisk byggnadsarbetare och kommer hit för att söka arbete. I den moderata ideologin ingår även att tro att man gör polacken, vi kallar honom Janusz, en tjänst om man låter honom slava för mer pengar han skulle ha fått i Polen, men pengar som en svensk kollega inte hade gått ur sängen för.

Det gör man inte.
I ett kortsiktigt perspektiv får Janusz visserligen lite mer pengar än han skulle ha fått i Polen, visst, men han utför samtidigt jobbet på den fina Nicola Clases sommarstuga helt utan trygghet om han skulle skada sig. Då blir det som i gamla tider i Sverige om en daglönare skadade sig. Det var bara ut på vägen och försök söka din lycka någon annanstans. För Nicola Clase och hennes man hade ju inte haft något ansvar då de var svarta arbetsköpare. Precis som artonhundratalets träpatroner. Janusz har heller inte, om Nicola Clase skulle ha retat sig på något han sade eller gjorde, haft någon trygghet. Hon hade bara kunnat skicka av honom på dagen med hot om polis för vad som helst. Inte heller hade han tjänat in någon svensk pension, något som kanske värmt rejält på äldre dagar i Polen. Och att pengar från andra länder kan göra nytta och förgylla tillvaron på ålderns höst har jag sett på nära håll då min sambos chilenske farfar avled i somras och det oväntat trillade in ett antal tusen från hemlandet till hans stackars änka som löste henne ur en svår situation.

När man diskuterar
det här med moderater visar de ofta upp en naiv, på gränsen till barnslig inställning till det här. De tror att om Janusz skadar sig när han och hans kompis Marek renoverar Nicola Clases underbara sommarhem är det bara för honom att sticka till sjukhuset och få billig vård och därmed finns det inte längre något klassamhälle! De fattar inte att pengarna som driver sjukhuset är pengar som de skulle ha betalat i arbetsköparavgifter och sociala avgifter för Janusz och Marek och dels pengar som de båda skulle ha skattat för, men då hade de varit nere på nästan en polsk lön och då hade de inte tjänat något på att åka hit i sin lilla tjecktillverkade Skoda (vilket är något helt annat än de tysktillverkade som säljs i Norden). Det är sålunda ine Januszs och Mareks fel. De följer bara sina magar, något som är helt naturligt och i linje med mänsklig biologi.

Nej, moderaternas
fusk och bluffande och trixande och knixanden, deras grå och svarta affärer slipper vi aldrig. Inte ens själve oantastlige Fredrik Reinfeldt var ju helt vit, hans drottning Filippa hade ju ordnat en svart aupair, något de gör allt för att folk ska glömma. Men. Faktum kvarstår.

En klass som
har brottslighet inbygd i sin politiska ideologi är svår att få hederlig.

RSS 2.0