Nafissatou Diallo och makten.

Nu undrar ni antagligen vem Nafissatou Diallo är. Jo, hon är städerskan som Dominic Strauss-Kahn med största sannolikhet har våldtagit, med pytteliten sannolikhet har haft sex med. Man får inte såna skador i underlivet av sex som Nafissatou Diallos läkare konstaterade på henne. Dominic Strauss-Kahn är släppt, fri att återvända till sitt lyxiga hem i Frankrike, fri att åter gå runt och göra som han vill.

Det har hans advokat, skurken Benjamin Brafman, sett till. Advokater påstår ofta att de inte försvarar brott, att de så storslaget försvarar personer och annat halvreligiöst mumbo-jumbo från den kyrka som är vår kapitalistiska "demokrati". Men det Benjamin Brafman har gjort, i alla fall i det här fallet, vem kan hålla koll på allt ont en liten tyskamerikansk advokat har gjort, är just att försvara ett brott. Och stå för det. Det kan tänkas hedra honom på i alla fall någon punkt men så är det inte. För han och hans flock har nagelfarit denna arma kvinna (med påvisade våldtäktsskador i underlivet) å det grövsta, gjort sitt bästa för att skita och pissa på hennes heder och kommit fram till att hon ljög om en gruppvåldtäkt i Guinea som är det land Nafissatou Diallo kommer från.

Tänk er det bisarra i detta. Här sitter ett antal välmående, rika amerikanska advokater som aldrig har haft ett bekymmer i sina liv och gör sitt bästa för att försvara en fransk, stenrik våldtäktsman som faktiskt fick lite bekymmer det senaste halvåret. Mot en fattig svart arbetande mamma som nämnde franska våldtäktsman utnyttjat som egendom, fullt i stil med hur romarna kunde utnyttja sina slavinnor. Tror fan att Nafissatou Diallo har ljugit om saker för att få uppehållstillstånd i USA för att slippa sin vedervärdiga skittillvaro i Guinea. Tror fan att Nafissatou Diallo har slingrat sig för att få en bättre framtid för sig och sina barn genom att få komma till Amerika och arbeta.

Tyskamerikanen Benjamin Brafman säger i GP idag (i alla fall i pappersupplagan, jag har inte hunnit kolla om artikeln ligger på gp.se än för jag blev så förbannad över hans uttalande att jag blev tvungen att skriva detta): "Hon tornar upp sig över Dominic Strauss-Kahn som bara är 1.68 lång" och menar med det att "hon (Nafissatou Diallo, min anm) skulle troligen vinna om det kom till slagsmål. Hon är ingen liten person".

Då undrar jag med över tio års facklig erfarenhet på olika nivåer detta: hur i helvete skulle en fattig kvinna från tredje världen som äntligen lyckats komma till det land hon såg som målet för sina drömmar om en bättre framtid för sina barn, våga försvara sig fysiskt mot en gäst på sin arbetsplats där hon vet att några av jordens mäktigaste personer bor? Jag har själv arbetat på hotell en kortare period (Gothia Towers i Göteborg) och jag vet att man som hotellarbetare inte kaxar med gäster för det sätter en i oerhört mycket trubbel. Det är ändå i Sverige som har någon form av anställningstrygghet och arbetarskydd.

Det har inte USA.
Nafissatou Diallo visste att hon skulle vara av med sitt arbete och försörjning i en grisblink om Dominc Strauss-Kahn kommit ner med näsblod till receptionen, eller ens antytt att hon varit ovarsam fysiskt med honom på vilket sätt det vara månde. Det omvända gäller inte i hotellvärlden. Gästens ord är mer eller mindre lag och Nafissatou Diallo har garanterat många erfarenheter av hur det har gått för kamrater på jobbet som hamnat i onåd hos någon liten chef som bara vill se bra ut uppåt.

Det de allra flesta människor vill är att arbeta för sin försörjning, kunna ge sina barn något bättre än det man själv fick av livet och vara stolt över det ens händers styrka har frambringat. Det är ytterligt få som orättmätigt bara vill ha en klump pengar och sedan inte göra något annat för resten av livet. Jag tror inte för ett ögonblick på att Nafissatou Diallo är en av dem. Hon vet med all sannolikhet vilken lott i livet som samhället har tilldelat henne. Hon vet med all sannolikhet att det enda hon hade obegränsat av i sitt liv var sin heder, vilken Dominic Strauss-Kahn tog ifrån henne. Och en liten tyskamerikan vid namn Benjamin Brafman nu har stulit helt från henne.

Och skulle det
till äventyrs vara så att Dominic Strauss-Kahn har rätt så har han bara råkat ut för produkten av det samhälle han som kapitalistisk ekonom (socialist, ha!) varit med och skapat och uppmuntrat: girigheten.

Daniel Suhonen nöjer sig med lite lite...Kapitalismens sätt att överleva när den börjar lida av svält

Socialdemokraten Daniel Suhonen
har en rätt bra debattartikel i Aftonbladet. Han efterlyser den handfallna vänstern som borde stå rätt upp som ett fytorn i storm och berätta att vi har lösningen, botemedlet mot "kriserna", börsfallen, oron på marknaden och den oansvarigt förda ekonomiska politiken. Jag sätter ordet kriserna inom citationstecken eftersom det inte rör sig om någon "kris" utan om en naturlig svängning i kapitalismens livscykel.

Likt Fågel Fenix måste kapitalismen dö för att kunna återskapa sig själv om den inte längre kan suga ut mer. Det är därför kriser och krig ständigt skapas i kapitalistiska stater. Inget sätter fart på efterfrågan som ett krig. Ja jag anklagar västledarna för att medvetet starta krig för att kunna berika sig själva ytterligare.

Och Daniel Suhonen kräver bra saker. Jag är visserligen motståndare till socialdemokratisk realpolitik, men grundkraven är det inga fel på. Dock, och här är jag obeveklig, han nöjer sig med alldeles för lite. Det Daniel Suhonen kräver är samma sits som vi satt i under socialdemokratins guldår; lite högre beskattning för de nästan rika (dock utan att röra de rikaste), lite rättvisare fördelning och mer makt för arbetarna på arbetsplatserna

Jag som revolutionär socialist kräver även att vi som arbetar två timmar om dagen för att tjäna in vår lön och sex för att skapa mervärdet som kapitalisterna berikar sig på ska få demokratisk makt över det mervärdet. Och det gör inte Daniel Suhonen. Det tror jag nämligen att man kan bli utesluten ur socialdemokraterna för. Men det är också ett mått på varför socialdemokratin oupphörligen kommer att gå i samma fälla; man kan inte rösta bort kapitalismen. Det är som att försöka bli av med en vresroshäck med ogräsättika. Här krävs starkare medel.

Rebels with an unknown cause.
Det pågår ju
någon form av kravaller i Storbritanniens städer. Vissa anser att de är politiska, vissa anser att det bara är förstörelselusta. Ungefär som här i Göteborg när det bränner till i Backa eller Tynnered. Tyckare från alla läger kommer upp lite varstans ifrån.

Det som sker är att David Cameron (tory) har startat skördetröskan och gett sig ut på fälten för att skörda det hans föregångare, den numera senila baronessan Thatchter, sådde. Hon slog effektivt bort fundamenten för tre generationer att få arbeta för sin försörjning, kunna skicka sina barn på utbildning och nu även att kunna känna någon som helst tro på framtiden och det gemensamma samhället.

Och David Cameron skördar. Med uttryck som man inte hade vetat om de kom från Bashar al-Azzad eller Moammar Khadaffi vid första påseendet. Han talar om grym hämnd, (ännu mer) repression, straff och gummikulor. Men sådant har aldrigfungerat. Storbritannien kan se fram emot ett fullskaligt klasskrig när Camerons efterträdare ska starta sin sköretröska om 30 år och "V for Vendetta" kommer att vara en realitet. Det mest skrämmande är att folk tror att Cameron sitter på lösningen.

Sveriges kriminalitet har aldrig varit så låg som på 70-talet. Symptomatiskt nog var detta även tiden då mest pengar satsades på kriminalvård och folk kände stor tilltro till framtiden och tillvändhet till samhället. Varför det var så har pseudofascisterna och deras liberala kusiner aldrig något svar på.

Men de här kravallerna är i högsta grad politiska. De är en oskolad, omedveten handling av ett trasproletariat som inte kan rikta sitt hat mot det samhälle som berövar dem allt någon annan stans än rätt ut, rätt på. Det är därför de slår sönder sitt eget närområde, det är därför som Tynnereds ungdomar tände eld i Tynnered när Askim där deras klassförtryckare lever ligger på andra sidan motorvägen. De har aldrig fått lära sig vem fienden är, de är inte skolade. Det är arbetarrörelsen som får ta på sig det här. Förr i tiden skolade vi barn och ungdomar att lära sig att fienden inte bodde två trappuppgångar bort utan i grosshandlarvillan, i Fabian Bengtsson-huset i Hovås och att fienden har exklusiva fester på Royal Bachelor´s Club längst upp på Viktor Rydberggatan.

Men det gör vi inte längre. Vi enskilda försöker, men de mäktigare bland oss i arbetarrörelsen lär ut att klassamarbetet är det viktigaste av allt, de lär oss att vi inte är kapabla att vara våra egna herrar, att vi måste ha stat och partiapparat att se om oss. Tror fan att vi står handlingsförlamade efter ett antal generationer då.

Det finns ett litet antal brottslingar som kravallar i London, Birmingham, Manchester och Liverpool. De ska dömas och avtjäna det av samhället utdömda straffet, inget snack om saken. Resten av dem är revolutionärer utan mål för sin revolution och de är födda in i sitt straff för brott de äldrig visste att de begick.

0.013 människor om dagen!Hur många afrikaner dör när de försöker ta sig till Fort Europa varje dag?

Enligt P1 dödades 136 människor som försökte ta sig från Östeberlin till Västberlin under åren som muren stod.

Möjligt att antalet människor som dör varje dag när de försöker ta sig in i EU inte är riktigt lika högt, men det är å andra sidan varje dag.

0.013 människor om dagen kan ofta vara betydligt viktigare än flera hundra i veckan om syftena är de rätta.

Hanif Bali är fullständigt vansinnig.

Moderatslyngeln Hanif Bali som verkar tro att ingen kan kritisera honom för att han är blatte eller nåt, skriver här mer eller mindre att om man är mot det femte jobbskatteavdraget är man för rasism.

Han försöker gnugga in att det faktum att oppositionen och Sverigedemokraterna på varsitt håll verkar vara överens om att stoppa att Hanif ska få lägre skatt på sin redan monstruösa inkomt, bidrar till ökad rasist.  Att rastänkarna i SD röstar med Alliansen nio gånger av tio verkar han lägligt ha glömt.

Det här är det
vildaste, dummaste fjantigaste och mest barnsliga utspel jag har läst. Hanif Bali och jag är inte från samma värld. Jag är svenne men han härstammar inte från Iran som han påstår. Han är från en annan planet och hur han kom till jorden vet jag inte.

USA i kris?

USA har fått sänkt kreditbetyg av Standard and Poor´s. Det innebär att de får aningen sämre ränta när de ska låna pengar vilket utgör lite mer än halva deras ekonomi just nu. Jo, budgeten tog slut i början av augusti och då var att leva på lånade pengar det enda som återstod.

Medborgare, vare sig du är lönearbetare eller inte, fundera en stund på vad som skulle hända om din budget tog slut i början av augusti. Om du hade levt så in i helvete oansvarigt som USA och stora delar av världen gör? Hade det då räckt med ett lite sämre kreditbetyg, aningen högre ränta och sedan business as usual? Nej det hade det såklart inte. Du hade fått gå till socialen. Hade du haft ägodelar hade du först fått lägga ut hus och hem till försäljning innan kommunen hade kunnat hjälpa dig och du hade levt upp alla de pengarna.

Trots det här skiten
har London råd att arrangera OS 2014. Jag tycker det är rätt märkligt. Trots det här har H&M:s ägare Stefan Persson fortfarande en större privatförmögenhet än hela Karibien har tillsammans. Trots det här glider överklassen fortfarande runt på en räkmacka! Jag och min fru har besvär med att få låna åttahundratusen till ett hus trots att vi har den lagstadgade kontantinsatsen.

DET FINNS PENGAR! LÅT ALDRIG NÅGON LURA I ER NÅGOT ANNAT!
Det handlar bara om huruvida vi har the guts att ta dem.

RSS 2.0