Vilka är det som stöttar Assange?

Jag blir inte riktigt klok på vilka det är som stöttar Julian Assange. Alltså var de står rent politiskt. Som jag får det till är det rätt få vänstermänniskor som stödjer honom, de flesta verkar vara rena högerliberaler som i vanliga fall inte tvekar att ge USA sitt förbehållslösa stöd. Kring Julian Assange florerar de värsta konspirationsteorier jag har hört sedan Palmemordet, och det är inte ovanligt att både argument från och människor från högerliberalsekten vaken.se är med och kommer med sina irrläror.

Mitt främsta argument för att USA aldrig kommer att se Julian Assange på amerikansk mark, i alla fall inte utlämnad från Sverige är: om han inte blivit utlämnad av en av USA:s närmast allierade genom alla tider, nämligen Storbritannien, varför i hela friden skulle då på papperet neutrala Sverige då lämna ut honom? Det har jag aldrig fått något svar på av foliehattarna.

Hur trötta är Timotejs bokare på SD?

 
 
 
 
Timotej
 

Jag kan tänka mig att Timotejs bokare är rätt ordentligt trött på Sverigedemokraterna som borde vara som flugor kring en skitkorv så fort det drar ihop sig till partifest eller kongressfest...

Oroande händelser i Sydamerika

Paraguays president, Fernando Lugo, en före detta katolsk präst har blivit avsatt av den gamle militärdiktatorn Hugo Banzers militärparti Colorados. Inte formellt, det är en riksrätt tillkallad av kongressen som avsatte honom. Hans ersättare heter Frederico Franco (liiiiite obehagligt namn på en spanskspråkig ledare....). Men Colorados har styrt Paraguay med hård, om än på de senare åren inte fascistisk, hand i mer än femtio år.
 
Lugo påstås ha misskött sitt presidentskap sedan sjutton personer dödades vid en avhysning av jordlösa bönder. Inte bara sydamerikanska länder med vänsterstyre som Venezuela och Bolivia, samt centralamerikanska Nicaragua protesterar, utan även grannländerna Argentina och Chile, båda högerstyrda har lämnat in sina protester.
 
Det här är inte bra. Varje kupp mot en vald president väcker ont blod på Södra konen och river i gamla sår.

I valens bleka skugga.

Jaha, elitens påtryckningar och skrämselpropaganda fungerade. Vänsterkoallitionen Zyrisa har erkänt sig besegrade. Galningarna i stalinistkyrkan KKE ställde sig ju utanför och ställde upp som sossarna brukar göra, för att bilda egen regering. Greklands folk har bara gatan kvar att ta till nu, för med EU:s, IMF:s och Världsbankens lydiga drängar Neo Demokratia väntar bara mer stål att äta.

Och det är nog lika bra, för det är bara där folkets vilja gör någon riktig skillnad. Om val hade kunnat förändra något hade de varit förbjudna.

Å andra sidan
gick det sämre än väntat för de franska nazisterna och Marine Lepen kom inte in i nationalförsamlingen. Det franska socialistpartiet (dock nästan lika rôtna som Pasok och sossarna) fick egen majoritet.

Alltid något.

Total idioti från Vänsterpartiet

Det är när jag ser såna här förbannade idiotförslag som jag skäms över att ha röstat på Vänsterpartiet. Politiker ska ge fan i hur folk pissar på toaletten. Snacka om att ge de som alltid håller på att snacka om att vänstern ska detaljstyra allt vatten på sin kvarn!

Vänsterpartiet i Sörmland; gör om, gör rätt och lämna underlivsfrågorna till Kristdemokraterna! Idioter!

Skolavslutning och historieförfalskning.
Nu börjar debatten
ebba ut för den här gången. Eller debatten, det liknar mer kriget. Kriget mellan dem som anser att skolavslutningar ska hållas i kyrkan enligt tradition trots att det långt ifrån är tradition i stora delar av Sverige. I Nordmark i Värmland där jag kommer ifrån var vi som jag kan minnas i kyrkan en gång under låg- och mellanstadietiden, och vi hade så tråkigt att några av oss bad om att få slippa det till nästa år. Jag minns att jag satt där och bara längtade ut från det mörka, dammiga kyrkorummet. I skolan pyntade vi och tog in björkar, fröken målade tavlan med färgkritor som hon bara använde på avslutningen. I kyrkan hängde den slaktade palestinske frihetskämpen från Nasaret på sitt kors med en zombieartad blick i sina döda ögon som rullat upp mot himlen i dödsögonblicket. Och den där orgeln. När jag gick på mellanstadiet skulle det vara lång tid kvar innan jag bevistade min första begravning,men jag tycker mig minnas att jag tänkte att såhär kommer det att kännas på en begravning ungefär.

Sen gick det lång tid, ända tills nian, innan vi hade avslutning i kyrkan igen. Jag tror det berodde på att vår dårkristna SYO-konsulent tvingade rektorn att hålla den där, rektorn var en liberal gubbe som inte hade mycket till övers för religionen utan trodde på förnuft.

Också har vi ju ofrånkomligen hycklarfaktorn som nästan inte en enda av förespråkarna för avslutning i kyrkan kommer ifrån: de besöker inte kyrkan själva. Inte annat än i samband med inbjudan till eller eget bröllop, dop, begravning eller konfiramtion, men ändå vill de tvinga dit sina ungar "för det är en så fin tradition". Och därmed gör de sig inte bara skyldiga till hyckleri, utan även till historieförfalskning, eftersom det som sagt var inte är någon tradition. Jag tycker att de allvarligt talat borde ta och titta över sig själva och tänka sig lite för. Men hycklarsamvetet verkar vara ett ytterst flexibelt ting. Jag kan inte ta dem på allvar. Inte ens de av mina vänner eller släktingar som vurmar för den här gamla nekrofila seden kan jag ta på allvar i den här frågan eftersom jag vet att de inte under en enda av de 52 söndagar som går under året placerar baken på en kyrkbänk under en gudstjänst, mässa, högmässa eller bönestund.

För de är inte kristna! De tror allt som oftast på "något", men för dem framstår det som lika orimligt som det gör för mig att Nasarén skulle ha varit Gud i människohamn som dog på korset, pinad under Pontius Pilatus, nedstigen till dödsriket, på tredje dagen uppstigen igen ifrån de döda, uppstigen till himmelen också vidare. Men ändå ska de ha sina och andras ungar till kyrkan! Jag fattar inte och kommer aldrig att fatta.

Jag tror i alla fall på Gud, men Gud kan jag när som helst komma i kontakt med genom meditation, och jag skulle aldrig få för mig att kräva att mina eller andras barn ska släpas till en helgedom vilken det än månde vara, för en tradition vilken som bäst är drömd och historieförfalskad.

RSS 2.0