Dagens länk

Dagens länk:

Pasteys Plats

Sanna Rayman är en förbannad skitstövel!

Sanna Rayman, ledarskribent på SvD är en riktig jävla första gradens svinpäls, skitstövel och en fullständig avskrädeshög pyrande av klassförakt och en patetisk ursäkt för en mänsklig existens när hon utnyttjar sitt kändisskap till såna här digitala uthängningar av en ung man som sommarjobbar och inte tycker om att packa upp, hantera och sälja porr för att det strider mot hans värderingar.

Då kliver
det överbetalda gödsvinet till pissjournalist Sanna Rayman in och inte bara hånar honom offentligt för att han tycker att det är ett arbetsmiljöproblem för honom, nej hon hänger också ut honom med namn!

Dra så långt in i helvete
du bara kan komma, din satans liberala jävla träskpadda! Klaga gärna på hans fackförening om du vill, klaga på arbetsmiljölagstiftningen, men ge fullständigt tvära fan i honom personligen, det råder jag dig till Sanna Rayman! Jag råder dig även att så länge du lever aldrig klaga på något som helst i din arbetssituation så att jag får reda på det, för då kommer jag att dyka upp som en digital gubben i lådan och binda fast dig vid en j.peg och tvinga ner ditt råd till killen i Piteå i din såriga vårtbeströdda ursäkt för en hals på dig: BYT JOBB OM DET INTE PASSAR!

Hur en person som har nått Sanna Raymans postion i samhället kan vara så in i helvete känslobefriad, elak, korttänkt och sist men inte minst DUM I HUVUDET inte kan för det första låta bli att hänga ut grabben (hon hackar även på hur han agerat under sin studietid för att få universitetskiosken porrfri, den suggan), inte tänka sig in hur lätt det är att få sommarjobb i Piteå, och dessutom inte fatta att det faktiskt ÄR en arbetsmiljöfråga för honom fattar jag inte.

Sanna, vi tänker oss den här situationen: jag börjar på ditt jobb. Jag börjar slänga sliskiga blickar på dig, stryka mig mot dig när vi passerar varandra på trånga utrymmen, erbjuda mig att ge dig massage, kommentera din figur så att kollegor hör och dessutom nyper jag dig i röven och tafsar dig på brösten så fort jag får en chans. Låter det trevligt? Så du vänder dig till din chef eftersom du anser att jag ägnar mig åt sexuella trakasserier (naturligtvis är du för dum i huvudet för att vara med i facket).

Då säger din chef, nästan utan att titta upp från det han håller på med: "Så? Du får väl byta jobb om det inte passar!" och återgår sedan till sina sysslor. Ta två minuter av ditt liberala liv och tänk dig in i den situationen, HUR SKULLE DET KÄNNAS?!? För det är nämligen exakt samma sak! Det är den utsatte som avgör om det är dålig arbetsmiljö, inte du!!!

Min lycka
över att det inte är liberala jävla spånkoppar som Sanna Rayman (och för den del resten av SvD:s äckliga, rasistiska, muslimfientliga, reaktionära ledarredaktion) som driver arbetarskyddet i det här landet är obeskrivlig.

In the words of the only liberal I respect: Dra åt helvete, Sanna Rayman!

Uppdatering: Jo det finns fler liberaler jag respekterar. Dock inte och aldrig, Sanna Rayman.

Federlys krokodiltårar! Oscar nästa år?

Det här är det dråpligaste jag sett! Lilla gråtpojken Fredrick Federley snyftar ut i talarstolen innan han förråder svenska folket, men framför allt sina väljare, och bidrar till att införa Lex Orwell i Sverige.

Kände jag förut förakt mot den stackars pajasen vet jag inte alls vad jag känner nu.

Medlidande kanske?

Detta varnade jag för redan för fem år sedan!

Göteborgs Posten skriver idag om en kvinna som drabbas hårt av den vidriga Försäkringskassan och dess självgode "försäkringsdirektör" Stig Orustfjord. Detta skrev jag för fem år sedan en debattartiket i GT om, och fick ett extremt nedlåtande svar från Orustfjord, fyllt av härskartekniker och lögner. Han påstod att jag kränkte försäkringsläkarnas heder, men det är svårt att kränka hedern för den som ingen heder har. Den här attityden från Försäkringskassan sjösattes av Socialdemokraterna under brukspatron Göran Persson (som även han vid den här tiden var stenhårt emot statsfinansierade pigor. Ni fattar varför jag hoppade av den vidriga sörja som partipolitik är va?) och förvaltas nu vidare på ett underbart och omänskligt sätt av den borgerliga regeringen. Tvi er, som Ronja Rövardotter hade sagt.

Så här skriver GP idag i alla fall.

"Har sjuka inga rättigheter?"

Helena Kozan är orolig och förbannad. Hon har tillfällig sjukersättning och vet att hon blir av med den. Men ingen kan säga vad hon ska leva på sedan.

Jag har kontaktat Försäkringskassan och frågat vad som händer nu, med de nya reglerna. Men de har inget svar och de verkar totalt nedringda, säger Helena Kozan.
Hon hade otur när hon åkte vattenrutschkana på Danmarksemestern - en man for rakt på henne och Helena slog i skallen.
Huvudet värkte och hon var yr; hjärnskakning trodde läkarna och hon sjukskrevs i tre veckor. Helena Kozan tyckte att det kändes lite överdrivet.

Men åtta år senare har huvudvärken fortfarande inte släppt, annat än kortare stunder. Och efter att ha försökt jobba några månader tvingades Helena Kozan ge upp och acceptera en ny sjukskrivning.
"Hjärnskakningen" visade sig vara en whiplash-skada. Huvud- och nackvärken gör henne extremt känslig för ljus och ljud. Höger sida av kroppen domnar bort, hon drabbas plötsligt av dubbelseende och kan ramla utan förvarning.
- En bra dag har jag kanske en, en och en halv timme på förmiddagen som jag mår någorlunda hyfsat. Men när jag gjort något, dammsugit till exempel, måste jag lägga mig ned en stund och vila. Jag vilar flera gånger varje dag. Och en dålig dag ligger jag bara i fosterställning och håller om huvudet.

Ändå har hon prövat allt, nästan. Lättare arbetsuppgifter, tyngre mediciner, deltid och olika varianter på träning och behandling. Hon ville så gärna tillbaka till jobbet som undersköterska i hemtjänsten.
- Jag älskade ju mitt jobb, jag älskar gamla människor. Och jag hade planer på att läsa vidare till sjuksköterska, det var så mycket jag hade tänkt göra. Jag var bara 28 när olyckan skedde.
Sjukskrivningen övergick så småningom i en tidsbegränsad sjukersättning. Försäkringskassan var tidigt inne på att bevilja Helena Kozan tills vidare sjukersättning, alltså förtidspension. Men då var hon fortfarande övertygad om att hon skulle lyckas börja jobba igen.
- Nu har jag läkarintyg på att "den här tjejen kommer inte att komma tillbaka" och jag har väl accepterat det. Men det har varit en sorgeprocess. Det tog flera år att komma över det.

Frågan är vad som händer nu, när den tillfälliga sjukersättningen ska försvinna. Helena Kozan har försökt fråga på Försäkringskassan, utan att få besked. Hon tycker att det är jättejobbigt. Sjukdomen är illa nog och det är tufft att leva på 6 200 kronor i månaden. Men att inte ens veta om hon får behålla de pengarna, det tycker hon är kränkande.
- Jag fattar inte hur det har blivit så här. Det talas bara om fuskare och visst, det förekommer säkert fusk och då ska det bekämpas. Men nu pratar de bara om det, det är som om de glömt att det faktiskt finns människor som är sjuka också. Ska det vara så att vi faktiskt inte har några rättigheter? säger Helena Kozan."

Jag, den ende sanne liberalen!

Moahahaha!

Idag blev jag, ett stort gäng ärrare, vänsterpartister, RPS:are och SP:are plus en massa SAC-folk kallade för "de enda sanna liberalerna" av Josefin Malmgren från Liberala ungdomsförbundet som sade i sitt tal att hon övervägde att lämna folkpartiet och drog in dagens allra största applåd för det. Av olika orsaker givetvis. Men sen sade hon såklart att hon "skulle stanna och slåss för att förändra". Jaja, det trodde jag också att det gick när jag var i hennes ålder.

Men dagens anti-FRA-manifestation var bra och viktig, det måste jag säga. Men gud vilka kassa talare alla liberalerna som pratade var! Och så ovana att göra något i grupp. Det får ni träna på. Det blev inte lite glöd förrän Kristoffer från Rättvisepartiet klev upp på Gustav Adolfs staty.

Men det sved att bli kallad för liberal... Jag och min före detta arbetskamrat, nu bara kamrat, Johan enades om att det blir en bitter röst på Vänsterpartiet 2010 som Kamrat Fyra Procent. Så det var ju bra.

Nedbrottad - igen!


Den lyckan
man kan uppleva när man blir omkullbrottad av en nio veckor gammal staffevalp som sedan klättrar upp på ens bröst och ivrigt börjar slicka en i ansiktet och öronen är helt otrolig!

Men jag
tror att lillskitans lektant Azza har givit henne olater, för precis som Azza är Jenny snabb på att snappa efter näsan så liten hon är, ha ha!

Att ha hund är en lycka som borde vara alla förunnad. Vår kära uppfödare, Laila, är på utställning i Borås idag med Vegas och Diva. Vi önskar henne och doggarna lycka till!

Rubriken syftar på att jag alltid tycks bli nedbrottad av små tikvalpar. Förra året var det kompisarnas dansk-svenska gårdshund Tequila som stod för bedriften=)

Ännu en lågkonjunktur!Fan, dom har aldrig mått dåligt av en liten lågkonjunktur!

Moderaternas
basun SvD och partiets för Kärnkraft, Kärnvapen och Kärnämnen (kkk) husorgan DN rapporterar båda att klassskillnaderna ökar.

Samtidigt har inflationen inte varit så här hög på många år. Lönehöjningarna har ätits upp, och den så kallade tusenlappen som FR(A)edrik Reinfeldt stod och lovade alla har försvunnit med avskaffad avdragsrätt och höjd trafikförsäkring.

Volvo PV
varslar 1200 arbetare och tjänstemän. LV går bra än så länge, men det är bara tills Kina mättnar.

Känner
vi igen tecknen? Ja, jag som föddes 1974 och gick ut gymnasiet i början av nittiotalet gör det definitivt. Det är allt märkligt att alla borgarregeringar har sån OTUR! Kommer till dukade bord med i stort sett deflation och lyckas sabba allt så grundligt?

Men det
är klart, det går inte att skylla enbart på borgarregeringen. Dels har sossarna under årtionden nu fört en borgerlig-light politik, så de är inte så mycket bättre och ska definitivt inte sätta näsan i vädret. Men det som framför allt måste skyllas är själva det ekonomiska systemet som vi har, kapitalismen. Det skapar sina egna kriser eftersom allt det går ut på är att skapa ständigt högre tillväxt med hjälp av ständigt ökande konsumtion. Och eftersom de största klasserna, arbetarklassen och (inte ens!) medelklassen klarar av att konsumera allt de producerar kommer det såna här kriser med allt tätare och tätare mellanrum.

Marknaden
och dess tillskyndare bryr sig inte ett piss om volvoknegaren som tagit villalån och skaffat familj och att han inte längre klarar att betala sina skulder. Det kommer de aldrig att göra. Marknaden KAN inte bry sig, och dess tillskyndare vill inte göra det.

Vad ska vi göra åt de här jävla kriserna som ständigt återkommer och förstör för en hel generation? Vi sjuttiotalister var den första generationen som fick det sämre än sina föräldrar sedan tjugotalet eller vad det är. Och varje gång en sån här kris återkommer sprider sig oro, misstro och rasism som en sjuka och förstör för så många. Däremot finns det ett gäng som alltid mår bra och aldrig har det dåligt. De heter överklassen, säger inte det något?

För övrigt anser jag att inte bara Marianne Mikkos förslag om att registrera bloggar "för att ge dem en status" är dumt, det är hon som är dum. Fullt i klass med Ines Uusmanns "internet är en fluga".


Under strecket: Ikväll hämtar vi hem vår vackra lilla staffetjej Sjörövar-Jenny!

Fångar är inte lika mycket värda som andra!

Vad grundar jag den rubriken på nu då?

Jo på detta. Fångar på riksanstalten Kumla får inte träna kampsport mer oavsett vad de har gjort. Vad är det med det då, undrar säkert Sveriges farligaste kompis, "Vän av ordning". Jo, dels eftersom Kumlaanstalten ägnar sig åt kollektiv bestraffning, och det vet jag bara ett annat ställe i landet där det är okej, nämligen i skolan.

Nä, men ärligt nu, tjatar vännen. Vad är det för fel med att de inte får träna kampsport då? De använder ju bara de kunskaperna till att begå nya brott när de kommer ut och dessutom kommer de att använda dem mot både vakter och medfångar.

Jo för det första, kompis till ordning, så är det fel eftersom Kumla stänger av alla från den här träningen. Jag har inga problem med att ledningen drar in förmåner för fångar som missköter sig. Men anstaltsledningen slår mot alla, även folk som liksom jag själv behöver kampträningen för att ventilera sig. Och det är inte rätt. Man skapar fångar som går runt som veritabla tryckkokare.

Vän av
ordning har säkert aldrig mött en enda fånge i hela sitt liv. Jag har jobbat som informatör på KRAMI i över två år och har vänner som har suttit inne. Gemensamt för dem alla har varit att de som har skärpt till sig har tränat såväl styrka som kamp, både inne på kåken och utanför. Okej, en enda fann Jesus också, men han hade frikyrklig bakgrund redan innan.

Det vän
av ordning (och numera svensken i allmänhet) tror och tycker ofta att frihetsberövande straff ska vara så jävliga som möjligt. "Hur ska de annars lära sig?". Men det är inte poängen. En bra sak som sossar och liberaler gemensamt införde var just detta att poängen med frihetsberövande straff var just frihetsberövandet. Inte att du ska behöva sova på lite mögliga trasor, bli analknullad i duschen, få rutten mat och lida så mycket som möjligt under tiden i fängelse. Vad släpper du ut för varelse då?

Tanken var
att vi skulle ha en kriminalVÅRD, något som idag existerar enbart till namnet. Det vi har idag är i princip fångförvaring. Jag har inga siffror, men de som skulle ägna sig åt vård och rehabilitering av fångar är idag lätträknade och blir färre och färre i takt med att fångarna blir fler och fler.

Och i ett sånt läge tar man bort den disciplinerande kampträningen! Vansinne! Jag har tränat kamp i någon form under hela mitt vuxna liv och utan den träningen är jag rädd att jag hade blivit kursdeltagare på KRAMI istället för kursledare. Det man KAN göra, för jag vet inte exakt hur träningen bedrivs, vore att se till att ta in en legitimerad och utbildad budotränare. Ägnar man sig åt såkallad Ultimate Fighting med en utrangerad fighter med tveksam moralisk kompass är det klart att det kan gå rätt åt skogen om man bara får lära sig att slå, sparka och ta ner utan att samtidigt ha budons värderingar med i träningen. Så se till det istället, Kumla. Ta in en karate (eller annan budotränare, arten är inte så viktig i sig) coach, se till att träningen bedrivs i dräkter och att man följer budons etikett och att varje praktikpass följs upp av ett teoridito. Det kommer att resultera i lugnare fångar, mer respektfulla fångar, bättre stämning mellan fångarna och bättre stämning mellan fångar och vakter, jag lovar.

Jag har på nära håll sett boxningen rädda hur många galna, vilda killar som helst från gatan. De har fått börja med att slå ur sig sin vrede, klasshat och frustration på säckar och mitsar istället för på andra grabbar och tjejer. Sedan har de fått börja lära sig att respektera de som tränat längre än de själva, blivit bättre, fått börja ringfightas, bli så trötta att de går direkt hem och somnar efter träningen istället för att hänga i centrum, börjat tävla, lärt sig att följa reglerna och så småningom insett att det här gäller inte bara boxningsklubben utan samhället i stort. Vissa av dem som på förhand var dömda till ett liv hängande i Hjällbo centrum eller på Hammarkulletorget åker nu som jag runt och föreläser i skolor. De blir en utmärkt förebild, och varje enda en av dem hindrar flera grabbar från att hamna i den sits som det borgerliga samhället har färdigt åt dem.

Fångarna är lite äldre, men inte bortom all räddning. Lägg av Kumla, låt det sparkas, slås och kastas inne på anstalterna. Men under ordnade former.

Onigai shimasu!

Sverige as we knew it finns inte mer.

Dödsstöten för det Sverige vi kände har kommit. Det första äkta gated communityt har kommit till vårt land, komplett med doormen och vakter.

Det har i och för sig varit under uppsegling; många hus i stan har stängsel och är inkapslade med glas, men inga har väktare so far. Nu är det första riktiga gated communityt under byggnad i Malmö där de rika kan få bo och umgås med varandra utan att behöva besväras av underklassen.

Sorgligt. Och det sorgligaste är att det som får överklassen och medelklassen att dras till sådana här tummelplatser är den politik de - och för all del en stor del av LO- kollektivet- röstade på 2006. Och som sossarna inte gör ett dugg för att bekämpa mer.

Ohyra bloggar mycket bättre om det än jag. Jag är för ledsen.

Brev till Lena Forsman

Detta mailades till Lena Forsman för två minuter sedan:

"Pinsamt, kommisarie Forsman!

Antingen är du politiker ELLER kommunikatör! Begrips? Du är INTE båda. Du är INTE hög politisk tjänsteman (avlönad bl a av mig) och corporate "kollega" med en vd samtidigt. Du kan ju inte ens förklara ert "samarbete" mellan Strix och Centern när du gråter ut på dagensmedia utan svävar om "något slags kollegialt" utan att närmare gå in på det. Men alla begriper ju varför du gör så här.

Varför inte
säga som alla begriper att det är, du blev skitförbannad på Richard Slätt, och du insåg att du inte hade någon möjlighet att tysta honom på egen hand som ni kunde med Federley och Johansson. Richard Slätt är inte beroende av pengar som ni kan mobba bort honom från och du är förmodligen lite rädd för honom och hans vassa retorik, så du vågade inte ringa honom själv. Du ville heller inte anmäla Richard Slätt för rättsväsendet eller dra honom inför ett civilmål. Istället "reagerade du med ryggraden" som  "kommunikatör"  och mailade Richard Slätts chef eftersom du trodde att denne skulle agera repressivt mot honom och på så vis få din hämnd. Detta är något som alla begriper. Gör inte misstaget att tro att vi är dumma, Forsman.

Dessutom
borde du ju såklart även avgå från din tjänst som "kommunikatör" hos centern, eller ska jag säga "politisk kommisarie, ansvarig för politisk korrekthet och hederlig moral"? Men det tror jag vi väljare sköter om om ett par år.

Ha det så bra du kan och låt bli att skära ner vår demokrati mer. Ni politiker har ingen chans mot allmänheten längre. Ni har bara inte insett det.

Nicklas Eriksson
Göteborg"

Får jag något svar publicerar jag givetvis det också, men jag hör nog till den kategori som kommisarie Forsman har utnämnt till en människa som använder "det språket" och som hon inte kan gå i debatt med.

Forsman gråter ut!

Nu gråter Lena Forsman, centerns politiska kommisarie och hämndeängel ut hos Dagens Media. Fan, hur patetiskt får det bli?

Grattis Linda!


Min gamla
skolkamrat Linda Schönnberg från Filipstad har fått skivkontrakt! Gött jobbat Linda! Musiken är inte i min smak, men det spelar ingen roll, det finns massor av andra som gillar det!

You go, girl!

Lätt att äga folk som inte finns!

"Tobias Lindgren", känd bloggspammare från Sverigedemokraterna och fantasifigur, blir helägd av nittonåriga Hanna Wagenius från Centerns Ungdomsförbund. Läs kommentarerna till inlägget "Att sätta vapen i händerna på dem".

Hanna. Inte bara är du den enda organiserade ungliberalen från centern som inte kryper som strykrädda hundar och låter sig dränkas i spott från de som är vansinniga på Fredrick "Stasi" Federley och Annie "Thatcher" Johansson som Johan Pettersson, Marie Wickberg och pajasen och evige cufaren Ankersjö, du fullständigt äger den här fantasifiguren också.

Ska följa hur det går för dig med intresse.

Sossarna inte ett arbetareparti merSå rätt du hade, gamle kamrat!

Det kan tyckas som att slå in öppna dörrar, men Här är beviset för att jag hade rätt när jag klev av: Sveriges socialdemokratiska Arbetareparti är inget arbetareparti längre, inte mer än moderaterna.

Satsa du på medelklassen, Mona Sahlin, så satsar vi arbetare på oss själva. Precis som en viss Karl Friedrich Marx sa: arbetarklassens frigörelse kan bara vara dess eget verk. Sossarna har inte kunnat hjälpa oss med det, och är nu inte längre intresserade av att ens hjälpa till.

Sorgligt
. Ytterligt sorgligt.

Lars Lagerbäck måste bort!Mannen som håller på att sänka Sverige som fotbollsnation

Nu är
det dags! Lars Lagerbäck kan inte tillåtas att ta hand om svenska landslaget i fotboll ännu en turnering (om det nu blir någon!). Han har en inställning till fotboll som kommer från 20- talet och nationalromantiken (det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga!) , han spelar spelare som Allbäck och Alexandersson (snart fotbollsinvalid!) som tack för det som varit istället för unga och hungriga just för att kunna deltaga utan att bry sig om hur resultatet blir, han bryr sig inte om att en tung, svår och utmanande generationsväxling väntar runt hörnet när gamlingarna på över 35 tvingas sluta.

Hans
taktiska tänk om fotboll är en stark defensiv och förlita sig på enskildas förmåga att kontra in mål! Det såg vi ju hur bra det gick, inte ens Zlatan Ibrahimovic, en av världens bästa spelare, låt vara halvskadad, löste uppgiften på egen hand.

SvFF måste anama den modell som nästan alla andra länder använder; skriv kontrakt med landslagstränaren för en turnering i taget och låt resultatet vara garant för fortsatt jobb! Landslagstränare är inget vanligt jobb och de kan inte anställas på samma villkor som andra om Sverige vill hänga med ens runt tredje cirkeln bland de bästa i Europa!

Lars Lagerbäck MÅSTE BORT innan han gör mer skada!!! Gå in och skriv på!

Har vi yttrandefrihet, Lena "Gestapo" Forsman?Gestapotrollet Lena Forsman

Rickard Slätt som arbetar som arbetar på Strix Television och som liksom jag är ytterst besviken på våra ryggradslösa riksdagsmaskar (han är nog ännu mer besviken eftersom han är på samma sida som de som svek mest) har skrivit exakt som han känner för saken och för de grönblå quislingarna.

Detta har
fått centerpajasarna som inte klarar lite hat från en de svikit i grunden kontaktat kommunikationschefen Lena Forsman att maila hans arbetsköpare Henrik Stenlund för att få denne att vidta repressalier mot Slätt istället för att anföra besvär i genom domstol eller helt enkelt ringa Slätt själv! Presenterar hennes mail som jag tagit från Slätts blogg, han är kontaktad angående saken.

Jag uppmanar alla bloggare som läser detta att kontakta Slätt om saken och själva lägga upp denna styggelse till kommunikationschefs absoluta försök till förbrytelse mot den lilla yttrandefrihet vi har kvar. Det är nu helt uppenbart att Centerpartiet är intresserat av att kunna styra och kontrollera vad som skrivs i bloggosfären, så ni gör det ju på egen risk. Men troll som Lena Forsman ska bekämpas. Och bästa sättet att få sådana troll att explodera är att släpa ut dem i solen. Maila eller ring även Lena Forsman själv och fråga idoten vad fan hon håller på med!

Om vi låter fascister som käringen Forsman hålla gå på som hon vill är vi snart tystade. Jag skiter i vilken politisk färg du har, det gäller dig med just nu.

Centerpartiets Lena Forsman är ute efter att begränsa vår yttrandefrihet. Låt henne inte göra det!!!

"-----Original Message-----
From: Lena Forsman [mailto:lena.forsman@riksdagen.se]
Sent: den 19 juni 2008 11:01
To: Henrik Stenlund
Subject:

Hej, vänder mig till dig i egenskap av chef eftersom jag hade själv uppskattat en kontakt från en kollega i samma situation.

En person som presenterar sig som medarbetare på Strix har en blogg där han använder ett språk och en ton som tyvärr är vanlig i bloggvärlden men är oacceptabel i umgänget människor emellan.
Nu är det ledamöter i riksdagen som är föremål för hans hat men det är ändå över gränsen.
Vill bara fråga om du tycker det är ok att en medarbetare på ert företag, där han presenterar sig som journalist agerar så här.
Han presenterar även sina arbetsgivare genom att länka till er hemsida.

mvh Lena Forsman

http://rattochslatt.blogspot.com/
Lena Forsman
Kommunikationschef
Centerpartiet
08-786 60 89,
0706-33 10 08
lena.forsman@riksdagen.se
www.centerpartiet.se

Maria Ferm: De Gröna är liberala!

Puh!

Ett tag trodde jag att jag hade Maria Ferm, Grön Ungdoms kvinnliga språkrör i länklistan. Det hade jag inte annars hade jag plockat bort henne ögonaböj. Maria går nämligen ut idag och erkänner det vi andra redan visste, nämligen att "De Gröna" är liberala på sin egen blogg.

Jag har
henne som kompis på facebook, men den vänskapen avbyts idag.


Makten framför allt!

Som jag lovade för några månader sedan kommenterar jag inte längre på hela internets egen trekammarbrunn (septiktanken heter Flashback) Politikerbloggen men jag läser där med jämna mellanrum.

Det är verkligen
stor humor att se hur de vanligtvis gubbspänniga kommentatorerna Mr M, Bengan (ja han den där medlemmen i (kkk) från Malmö), Liberalkonservativ Svensson och de andra galenmoderaterna/liberalerna som vanligtvis dyrkar Fredrik Rundfunk bortom vett och sans nu lyser med sin frånvaro i kommentarsfältet. Det visade sig visst att deras omhuldade frihetshjälte inte var ett spår bättre än den så kritiserade Göran Persson. Om denne kallas "Nivea" för att han är fet och dryg så kan nu Fredrik Reinfeldt nu stolt bära upp smeknamnet "Eucerin": nästan lika fet som Nivea men ännu drygare.

Ärligt talat har nu den så kallade alliansen visat med all önskvärd tydlighet att oavsett regering betyder folket noll och ingenting. Det är makten som betyder allt.

Fan ta er, era jävlar.

Vad händer med F(RA)anskapet nu då?

Tja, vem vet vad som händer i FRA- frågan. Nu verkar det som om det kommer att bli som med Lissabonfördraget: nu ska det paketeras om så att förhoppningsvis ingen märker att det är samma ruttna kött i ny inbakning och så få packet att godkänna det till sist.

Jag kan inte låta bli att undra vem det egentligen är som har intresse av den eländiga lagen? Är det bara vanligt folk hade regeringen (oavsett färg) skitit i det vid det här laget, men det verkar ligga andra intressen bakom?

Jag vet inte riktigt men visst känns det knepigt?

Vad är viktigare än demokrati?

Nu är det bevisat. Partilinjen är viktigare än demokrati och vad väljare tycker.

Fy fan i hela heta helvete för representativ "demokrati". Och för FRA-lagen.

Italien ute på riktigt tunn is!Italienska fascistpartiets logga, några som kommer att bli överlyckliga av det här
Texten betyder "Fascism och frihet". Ni fattar själva.

Silvio Berlusconi,
Italiens plastikopererade presidentpanchis, mannen med jordens oljigaste flin och åsikter i klass med en ordinär gödselstack tänker låta militär patrullera gatorna i Italiens större städer. Det är såklart helt vansinnigt, men än vansinnigare är att 54% arma alabasterskallar av de som röstat i Aftonbladets lilla omröstning tycker att det borde vara så i Sverige också! Det konstiga är väl att de inte tycker att den paramilitära polisstyrkan Carabinieri inte duger mer?


Vad är det
som händer i det här landet egentligen, när slutade så många använda hjärnorna? Är det blondinbella och hennes puckade supportergrupp (säger bara "bella duger", jesus..) som röstat med sina hårsprayskadade hjärnceller och smått muffarfascistiska åsikter?


Fattar ni i
nte vad ni säger ja till? Jamen tänk er om ett stort gäng dumma nervösa artonåringa värnpliktiga med skarpladdade AK-5 skulle börja patrullera gatorna? Fattar ni ens det minsta av de konsekvenser det skulle medföra? När de balla gängen skulle fram och jävlas med dem skulle det smälla omgående! Vi skulle ha dödsskjutningar på stan varenda kväll, sanktionerade av staten! Hundratals liv skulle beröras av det, båda de som blir skadade direkt och familjerna till de som de värnpliktiga skulle skjuta ihjäl! För att inte tala om hur det skulle skada en så ung människa att döda en annan kanske i samma ålder!Jag vet hur
de små överspända, tvärnerviga skitarna som går högvakten bär sig åt, det är illa nog det! Jag råkade trampa innanför den vita linjen för ett av de där töntarna en gång och fanskapet skrek: "Halt! Utanför linjen!" som en annan übersturmbahnführer och gjorde en ansats mot mig! Jag steg ur hans lilla halvcirkel, stirrade häpet på honom och började sedan skratta. Det var det enda jag kunde göra, han var så liten och hjälplös i sin för stora hjälm, sitt guppande adamsäpple och sina finnar på hakan, och de små fjunen till skäggstubb. Men han höll i en automatkarbin som de har 20 skarpa skott till.


Italien
, på många sätt ett av mina mest älskade platser på jorden, förväntar man sig nästan en såhär urbota idiotisk grej ifrån. Den fascistiska hydran är inte död på något sätt där, den har bara gått under jorden lite så att inte turisterna vid Fontana di Trevi ska se den, för den är inte vacker. På kullarna i Lazio runt Rom lever drömmarna om ett Storitalien kvar hos burgna affärsmän, numera maktlösa markgrevar och storbönder. I Milano, i Venedig och i Torino tror man ännu på Gud, kyrkan och på den gamla tiden och önskar sig ett starkt samhälle med en stark furste där patrasket skyfflats undan och där arbetaren står med mössan i handen och kallar en patron. Som en jämförelse kan sägas att enda gången maffian har gått tillbaka i Italien* var under den fascistiska diktaturen. Och vänta nu innan ni ser ut som frågetecken och hasplar ur er ett "Det var väl bra?" så betänk varför: jo för Benito Mussolinis män behövde inga bevis. De visste på ett ungefär vilka som var maffiafamiljer, så de skickade dit soldater som helt enkelt radade upp dem på gården och sköt dem. Gud vet hur många oskyldiga som fick sätta livet till. Och vilka som stod på tur när maffian flytt upp i bergen.


Tänk för
fan lite grann innan ni säger er beredda att gå de här jävla dårarnas önskedrömmar till mötes ens på Aftonbladets hemsida!

* källa: Tomas Lappalainens "Maffia"

Men snälla Elisabeth!

Nu när det nya arty-farty uttrycket "gammelmedia" börjat cirkulera i bloggosfären läser jag den här artikeln på trekammarbrunnen Aftonbladets hemsida (betala för tidningen? Är du galen?).

Jag tycker att uttrycket "gammelmedia" är pretentiöst och riktigt löjligt, papperstidningen kommer att bestå så länge in i framtiden att vi nog inte riktigt kan föreställa oss det, men lite träffande är det. Och då läser man den artikeln, där själva definitionen av "gammelmedia", Elisabeth Höglund (ni vet tanten som är så rädd för allt att hon inte vågar ändra sin extremt ugly frisyr) går ut och slutar på SVT för att hon inte är kompetent att vara programledare.

Hon tänker
inte "ringa någon" heller. Hon väntar på att bli uppringd. Jag hade aldrig ringt, Elisabeth.

Något för Tiina Rosenberg?

Den här är snodd från Tjuvlyssnat.se. Jobbig sida, för går man in där är det skitsvårt att lämna.

"Buss 702, Falun

Tjej ~18 och kille ~20 sitter bredvid varandra på bussen och killen läser en tidning.

Killen: Haha, det finns ett handbollslag som heter Flensburg.
Tjejen: Jaha?
Killen: Men… flens
Tjejen: Vad är det?
Killen: Det är sånt där äckligt killar får på snoppen när de inte tvättar sig…
Tjejen: Men usch.
Killen: Vad kallas det när tjejer inte tvättar sig ordentligt där nere?
Tjejen: Vet inte… feminism kanske…"

Källa: Tjuvlyssnat.seUnder strecket: idag hade vi vår näst sista tenta och jag tror fan jag satte ett VG på den. Bara en tenta kvar nu så har jag min BB2-behörighet och kan börja jobba som elinstallatör!

 


Nej = jaaaaaaa!!!


Enligt DN visar de första siffrorna att slutresultatet i omröstningen om det förbannade Lissabonfördraget att irländarna har sänkt elitens försök att göra EU till en superstat där frihet ska vara en siffra och där lägst bjudande får jobbet!

Kan det vara så att detta är början till slutet för EU som vi känner det idag och en tillbakagång till ett Europa där folkens vilja styr och inte kapitalet och affärsmännen?

Ner med EU!


Apropå ickefrågan om mördarstaten Israel

Signaturen "Palestiner" skriver hos Jinge:

"För bara några timmar sedan släppte en israelisk flygpaln F16 en bomb över två våningshus i Gaza , huset jämnades med marken och en hel familj utplånades

Atalet döda har stiget till 7 och 40 personer skadades många av de mycket allvarlig enligt läkarna , Man letar fortfarande efter flera döda under hus ruiner

Det israeliska
barbariet vill inte upphöra och omvärldens rädsla för Israel tvingar de att hålla käften"


Välkommen, Chandrika!

Nu har jag och sambon bestämt oss för vilken valp från Joddricks c-kull vi vill ha, och det är inte förvånande att vi inte kunde göra annat än smälta som is för världens finaste lilla staffetjej, Joddricks Moonlight Chandrika! Om ett par veckor hämtar vi hem den lilla tjejen som kommer att utgöra ett efterlängtat tillskott till familjen!Chandrika, ca 6 veckor gammalChandrikas favorit, Nickes sandaler!Så ung och redan fotomodell!Såhär går det om man luktar för mycket på Nickes fötter!

Då hon har en liten piratlapp kommer hon troligtvis att få namnet Jenny efter Sjörövar-Jenny från Nationalteaterns underbara "Kåldolmar och Kalsipper" som varit viktig för oss båda i yngre år!

"Hon är Jenny (app-a du du a)
 Jenny, havets skräck!
 Jenny (app-a du du a)
 Rysligt rå och fräck!

 Hon skrämmer alla rika män
 som trampar på dom små!
 Jenny (app-a du du a)
 Kan du lita på!"


Under strecket: fakta om Staffordshire Bull Terrier som är en underbar familjehund och jättebra med barn (känd i Storbritannien som "The Nanny Dog") trots sin tråkiga historia!

Jag behöver din hjälp!

Såhär är det: efter att i alla år (utom mitt första val då jag vid dumma arton unga år röstade på centern. Ja jag skäms!) haft spikat vad jag ska rösta på så tänker jag inte rösta på Socialdemokraterna 2010. Jo kanske i kommunen, men inte í region (landsting för er som inte bor i väst) och riksdag. Uteslutet.

Nu går jag och är ambivalent som sjutton. Min sambo har svårt att förstå det, men det är inte lätt för en politisk junkie att ha en tabula rasa framför sig. Jag vill ha DIN hjälp, caballero! Vad fan ska jag rösta på? Och varför? Kom gärna med förslag så ska jag begrunda dem!

Och ja, känner ni för det så föreslå borgerliga partier. Jag kommer givetvis inte att rösta på dem, men förslag mottages ändå.

Thank you
for your time!

Hans Wallmark, lagbrytare och Wilhelm Zaisser-wannabe?

Fredrik Malm, krigshetsaren och Sveriges svar på den där stollige ryssnationalisten Vladimir Szirinovski som också tror att krig är svaret på allt, från partiet för Kärnvapen, Kärnämnen och Kärnkraft (kkk), formerly known as Folkpartiet, skriver på sin blogg att moderaten Hans Wallmark har "låtit riksdagens utredningtjänst utreda hur mycket pengar LO lade" på sin mycket vettiga brevkampanj. Ni vet, den som gick ut på att upplysa välfärdsförsämrarnas grannar om vilken sorts människor de bor grannar med.

Vad i HELVETE
, frågar jag mig, har riksdagens utredningstjänst med hur ett fritt fackförbund använder sina pengar? Nu märker man tydligt hur demokratisynen från borgarna är. Här använder man statliga resurser för att undersöka en facklig organisation, och detta på initiativ från en mörkerman från ett parti (som delar sovsäck med rena fascistpartier) som alltid kämpat emot som galningar för att kunna dölja att de fortfarande får rena pengagåvor från direkt från Svenskt Näringsliv fast alla vet att de får det! Tänk, säger tänk, om det varit sossarna som hade satt utredningstjänsten på Svenskt Näringsliv. Jag vågar inte ens tänka mig resultatet i borgerlig media och borgerliga bloggar! Fredrik Malm hade antagligen slängt det sista av masken och kört ner en bil full med dynamit under Sveavägen 68 och blommat ut till sin frihetsidol Timothy McVeigh. Vad Federley hade gjort? Han hade förmodligen fått en hjärtatttack och dött på fläcken av ren indignation.

Ärligt talat, är detta lagligt??? Tillskriver ikväll ett antal riksdagsledamöter för att fråga, och beroende av svaret kommer jag förmodligen att polisanmäla Hans Wallmark.Under strecket: Wilhelm Zaisser var förste chef för Staatssicherheitsdienst, också känt som Stasi. En annan organisation som lade statliga medel på att hålla fria fackföreningar under kontroll.

Rött kort på Roberth Ström

Efter två gula kort har managern för Surabloggen Roberth Ström slutligen fått sitt röda. Alla kommentarer från honom eller någon jag misstänker är honom kommer att tas bort så fort jag får tillfälle. Undrar om du är så kaxig face mot face, Roberth? Jag tror inte det.

Åh, och glöm inte: yttrandefriheten gäller INTE på internet!

Bloggutmaning med en twist

Ja, såhär blev det ju inte.


Johan Ingerö, ni vet han som fick Right On-line- bloggen kapad för ett par år sedan (har inte haft så roligt sen jag vet inte när) lade upp en lista på vilka delstater i USA han tror Obama resp. McCain kommer att vinna. Jag blev ombedd av Kulturbloggen att göra en egen lista för att högern inte ska stå oemotsagd. En mycket bra idé som jag stöder helhjärtat. Men eftersom jag vet för lite om det förvirrade valsystem som de har i USA med sina elektorer och superdelegater (allt för att folket inte ska rösta fel, liksom) känner jag att jag inte klarar det.


Istället berättar jag vad jag tror kommer att ske respektive vad jag vill ska ske.

Vad jag tror kommer att ske: amerikanerna kommer att känna att vi lika gärna kan stanna i Irak nu när vi har spenderat så in i bänken oräkneliga miljarder på det, till soundtracket av jublande, icke granskningsbara privatarméer och vapenindustrier och välja John McCain. "Dels för hans erfarenhets skull, dels för att vi kan väl för fan inte ha en svart in office på riktigt! Det var kul ett tag, men nu får ni lugna ner er!" USA är en rasistisk nation, uppbyggd på rasistiska värderingar och ideal och hela dess existens bygger på att svarta och lations kryper för de vita. Motsättningarna mellan fattiga och rika kommer att öka och USA kommer långsamt att gå mot total upplösning genom att det äts inifrån, söndras av intriger, maktspel och krig, både inbördes och vanliga, som alla stora imperier förr eller senare gör.

Ledsen men jag tror inte att Obama har några chanser. Han vill heller inte avsluta kriget, inget han sagt verkar tyda på det.

Vad jag vill ska ske: I första steget att Obama vinner valet och till att börja med inför sjukförsäkring för de över 40 miljoner amerikaner som inte har det. I andra steget att amerikas arbetar- och underklass börjar tänka lite själva, slutar vända sig till en massa kyrkor så fort de har problem och tar tag i sin egen situation. Att de organiserar sig, helt enkelt. I tredje steget att allt fler över åren börjar stödja SPUSA, och att såväl demokraterna som republikanerna minskar i betydelse i de stora väljargrupperna och till sist blir lika stora som folkpartiet och kristdemokraterna är här i Sverige och att USA blir ett frihetligt socialistiskt land. En samhällsomstörtning kommer givetvis att bli oundviklig, men jag hoppas att den inte följs av något jävla proletariatets diktatur utan att marknaden får finnas kvar, men under gemensamt överenskomna bestämmelser som alla tror på och vill följa eftersom det gagnar alla. Det är vad jag vill ska ske.


Såhär gissar Kulturbloggen förresten:

Dessa stater tror jag Obama tar hem:
Washington (11)
Oregon (7)
California (55)
New Mexico (5)
Minnesota (10)
Wisconsin (10)
Iowa (7)
Illinois (21)
Maine (4)
Vermont (3)
Massachussets (12)
Rhode Island (4)
New York (31)
New Jersey (15)
Pennsylvania (21)
Delaware (3)
Maryland (10)
Hawaii (4)
Washington DC (3)
North Carolina (15)
South Carolina (8)
Ohio (20)

Dessa delstater vinner McCain:
Alaska (3)
Idaho (4)
Utah (5)
Colorado (9)
Arizona (10)
Nevada (5)
Montana (3)
Wyoming (3)
North Dakota (3)
South Dakota (3)
Nebraska (5)
Kansas (6)
Oklahoma (7)
Texas (34)
Missouri (11)
Arkansas (6)
Louisiana (9)
Michigan (17)
Indiana (11)

Kentucky (8)
West Virginia (5)
Virginia (13)

Georgia (15)
Florida (27)
Alabama (9)
Mississippi (6)
Tennessee (11)
New Hampshire (4)
Connecticut (7)


Nytt verktyg och nya reflektioner

Jaha, jag har tydligen fått ett nytt, eller snarare aningens uppgraderat bloggverktyg. Vi får väl se om det blir några stora förändringar, men det känns inte så.

Per Gudmundson
, den tokige masen på SvD, skriver idag att borgerlighetens på Öfre Östermalm reaktioner på nazistsvinens marsch (läs "folkets marsch" hur de nu kan få det till det med bra mycket mindre än 0,1 promille av befolkningen på plats?) med "hopsnörpta munnar och rynkade näsor" är ett tecken på att vi som hävdar att borgerlighetens yttersta konsekvens är fascism har fel. Well, jag hävdar att Per Gudmundson har fel.

För det första: de hopsnörpta munnarna och rynkade näsorna bland rikemännen på Östermalm beror på att de inte gillar att se pöbel på sina gator helt enkelt, inte på att de tycker att nazistsvinen skulle vara så hemska. En borgare i Vasastan i Göteborg tömde en sophink över vårt Första majtåg nu i år liksom...

För det andra
: nationalsocialism och fascism, är trots sina många likheter, faktiskt inte sådär jättenära släkt. Det är det enda förmildrande draget med fascismen: att den är fullständigt färgblind. Det är inte nazismen, som utgår från att den vita rasen (nej jag tror inte  på olika mänskliga raser, men det är det här med folk och väsentligheter igen...) som trots att den bevisligen är på utdöende, skulle vara överlägsen alla andra. Nej, fascismen knows no race. Jo jag vet, ofta lånar fascister och nazister friskt av varandra och korsbefruktar varandra i ett vämjeligt brunt gyttjetråg där de ligger och bökar runt bland varandra. Men ändå.

Så länge nassegrisarna paraderar på det fula sätt som de gör kommer de aldrig att få borgarnas på Östermalm stöd. Det är inget de är intresserade av. De är alldeles för dräggiga för att tilltala öfverklassen. Skulle däremot nazistasen växa sig till en betydande maktfaktor, åter börja med fläskkotletfrisyr och röka cigaretter med munstycke skulle vi åter få se hur hela ägarklassen, som skedde i Tyskland när nazisterna reste sig och blev starka, vackert och med glädje anslöt sig till dem. För så skedde i Tyskland, i princip 100% av alla officerare, poliser, domare, åklagare, affärsmän (som då inte var judar) chefer och direktörer inom näringslivet anslöt sig till nazismen och dess ideal.

När däremot
vår sida växer sig riktigt stark, och en omvälvning av samhällsstrukturen är nära, då kommer vi att få se hur reaktionen går man ur huse för att till att börja med,  slå ner oss med vapenmakt och därefter införa ett fascistiskt samhälle för att se till att vi håller oss i skicket. Även borgerligeheten på Öfre Östermalm, hur mycket de än snörpte på munnen åt nazisterna igår.

Just det ja: du också Gudmundson.

Antingen gillar du en fri marknad... eller vadå?

Jag är ytterst road av till exempel bloggen Tommys Tankar. Han är folkpartist, liberal och i vanliga fall en rejäl förespråkare av en fri marknad, men idag är han arg för att McDonald´s har utnyttjat marknaden och betalat mest pengar för ett sponsorkontrakt med UEFA. Nu är visserligen UEFA och dess huvudorganisation FIFA två maffiaklanliknande svinorganisationer som arbetar som really busy bees och som vad gäller korruption endast överträffas av IOK, men det är en annan sak.

McDonald´s
har betalt mest pengar för att få ha ensamrätten till att kränga hemsk mat under UEFA: s arrangemang och detta tvingar nu den blott lite mindre äckliga hamburgerkedjan MAX att stänga sin restaurang under U21-landslagets match i Borås och på Borås Arena.

Tommy på Tommys Tankar är alltså skitförbannad över att något han varmt förespråkar har trätt i kraft och irriterat honom.

Den
borgerliga konsekvensen är slående!

En halvdöd höna hittar ett korn!

De som känner mig och de som läser här vet att jag anser Aftonbladet vara endast användbar till väggfoder, återvinning eller tändpapper. Det är helt enkelt en jävla skvaller- och annonstidning innehållandes rena oväsentligheter till 99%. En tidning i klass med Se&Hör som jag som medlem i ett LO- förbund tvingas vara med och göda på grund av den av styrelseproffsen astronomiskt överskattade ledarsidan som bara politiska nördar som jag läser.

Men ibland
hittar inte bara en blind höna ett korn, utan även en trippelamputerad, blind, döv, stum, näbblös, skabb- psoriasis- lus- och medaljongsjukedrabbad höna som Aftonbladet ett korn!

På dagens kultursida skriver man om Naomi Klein och hennes Sverigebesök i dagarna. Hon berättar om sin bok "Chockdoktrinen" och hur liberalernas (läs Milton Friedmans) idé kräver krig och katastrofer och ett (kan vara tillfälligt) demokratilöst tillstånd eller annat chockartat dito för att deras idéer ska gå att implementera. Något som jag och andra hävdade långt innan, det syns ju bara på kuppen i Chile som ett exempel.

Naomi Klein tar
även upp hur det gick till efter att tsunamin hade skövlat Sri Lankas stränder. Här i Sverige låg ju inte nyhetsrapporteringens tyngdpunkt just på Sri Lanka eftersom det inte är dit vi åker för att utnyttja befolkningens dåliga löner och undermåliga levnadsvillkor utan till Thailand.

Men där de fattiga lankesiska fiskarbyarna sveptes bort har fiskarna förbjudits att återuppbygga sina hus igen. Istället har kusten översvämmats av turistparadis i byggande. Blir lite kontraproduktiv för en fiskare att inte bo vid vattnet liksom. Om man inte har SUV som många svenska fiskare har.

I New Orleans
har de fattiga och offentligt ägda områdena inte byggts upp igen efter Katrina. Istället har privatskolor kommit dit. Var de fattiga tagit vägen någonstans kan man bara gissa. Många av de områden som tömdes men står kvar har inte öppnats utan står kvar, omgärdade av taggtråd. Vad marknaden har i beredskap för dem kan man bara gissa. Men det blir i alla fall inget som något så irriterande som fattiga kan ha någon nytta av.

I Irak
motarbetade USA lokala val eftersom man ville införa "instant capitalism" (man tog ingen lärdom av hur det gick i Ryssland. Och nej, jag säger inte att det var bättre på stalinisttiden! Egentligen skulle man inte behöva påpeka en så självklar sak, men det är det här med folk och väsentligheter) och det gick ju inte att införa demokratin först eftersom risken fanns att irakierna skulle avvisa den gode Milton Friedmans teorier. När irakierna inte ville följa planen ska massarresteringar och summariska fängslanden ha blivit amerikanernas svar (jag känner inte till det här, är för dåligt insatt i det).

Naomi Klein delar
min syn på privatarméer. Hon säger att kriget kan fortsätta tack vare dem, eftersom medleklassens söner inte behöver dö på en dammig väg i Irak, söndersprängda av en truppmina då. Och det stämmer, för vem tror på allvar att det är medelklassens söner och döttrar som utgör stommen i privatarméerna? De har nog sätt att försöja sig på ändå.

Hon ställer
sig frågan hur vi ska svara på en kapitalism som inte är intresserad av fred och som definitivt inte är intresserad av att ta fram lösningar på klimatförändringarna. I USA har det sedan en tid varit möjligt att köpa försäkringar som gör att man flygs ut vid hotande katastrofer och försäkringar som gör att privata brandkårer komer och skyddar ditt hus vid skogsbränder men skiter blött i att din oförsäkrade grannes brinner ner.

Hennes svar, att vi måste tänka nytt är givetvis ambitiöst. Vi ska inte acceptera en modell som bidrar till de problem som ska åtgärdas. Befolkningen i en region ska betalas för att inte utvinna olja till exempel. Ett något naivt svar tycker jag, för hur ofta äger "folket" sin "region"? Det är allt som oftast en sönderkorrumperad regering eller ett multinationellt företag som äger marken och gör vad de vill med den till högstbjudande.

Artikeln är bra, men Naomi, det går inte att be kapitalismen att avskaffa sig själv. Så länge någon jävel tjänar på att andra dör och naturen där just han bor inte blir oanvändbar kommer det att fortgå. Jag får väl läsa "Chockdoktrinen" när den kommer ut på biblioteket. Det ska bli intressant att se om Naomi Klein har några svar som hon inte ger i intervjun, för de som ges där är inte tillräckliga.

Sjukförsäkringen... RÄDDAD?! Hur tänkte ni då?

image60
Detta hittade jag på Lowdins Flickr.

Mycket
intressant, med tanke på att vi har en regering som påstår sig ha rekord i antal uppfyllda vallöften.

Hur förklarar
folkisarna det här tro?

Jag är glad för LO: s skull!

Ord kan inte beskriva min glädje över att LO- kongressen körde över styrelseproffsen och röstade för att LO ska verka för karensdagens avskaffande samt att sjukförsäkringen ska vara på 90%! Hur fan de kan vilja ha den kvar och med gott samvete kalla sig fackliga övergår mitt förstånd.

Det visar att folket där ute inte går med på liberaliseringen som LO: s styrelseproffs sitter vackert och viftar på svansen för. Det visar att det går att förändra bara folk vill.

Jan Jörnmark, professor i ekonomisk historia vid Handels och Chalmers sade på en debatt om hemlöshet jag var på att det inte går att stå emot globaliseringen. Det går alldeles utmärkt bara folk bestämmer sig för det. Bolivias folks agerande när deras korrupta regering ville sälja landets vattentillgångar i den heliga marknadsliberalismens namn är bevis nog för den saken. För det kan ju inte vara svårare att sänka en korrupt sydamerikansk regering än att sänka styrelseproffsen hos LO? Eller?

För er som gapar om fackliga maffiametoder!

För er som gapar om fackliga maffiametoder: Läs detta så kan ni ju ägna en stund åt lite eftertanke sen. Vad är mest maffiametod? En grundlagsskyddad åtgärd för att hävda den svagares rätt i en konflikt på arbetsplatsen eller att hota stycka en anställd som begär högre lön? Och att dessutom vara så in i helvete dum att man läser in hotet på svararen... jaja.

Sen kommer nummer två: en moderat nämndeman har fockats från sitt uppdrag för att han själv var dömd. Lyser inte med sina stora rubriker i borgarmedia idag direkt. Tvärtom hittar jag det längst ner på dagens gp.se. Den självgoda junesse d´or inom borgerligheten brukar ju påstå att de själva är väldigt oförvitliga.

För det tredje är det nästan alltid lika kul när kongressen kör över styrelsen, vilket man gjorde här.

För det fjärde, och det som är allra roligast: Fredrick Federley har ju utvecklats från en politisk påläggskalv till en ren tregedi, snart i allt han företar sig. Nu låter han staten och andra företag betala hans små företagseskapader! För fan, både han och hans kärring till kompanjon, nyliberala "företagerskan" Dominika borde ha råd att betala kalaset. Men då, tycker nyliberalerna, då är staten bra att ha. Det fanns en tid då centerpartiet ansåg att man skulle göra rätt för sig. Den verkar long gone nu. Kanske lika gone som Fredrickens riksdagsmandat nästa val? Hoppas kan man ju alltd.

What has the union ever done for us?

Ja den frågan kan man ju ställa sig, ha ha! De som tror att vi fått det som diskuteras i filmen utan arbetarkamp borde ta en historiegenomgång. Och då har vi tack vare arbetarkamp i Sverige ändå fått så oerhört mycket mer än de har i England där filmen är inspelad. Vad skulle kapitalisterna ha för incitament att bara lämna över pengarna till det utan ett hot, liksom?

Men det verkar gå åt samma håll här som det har gjort i England. Margaret Thatcher sade: "Ge mig fjorton dagar och jag ska förgöra fackföreningen" när hon var in office. De har inte repat sig ännu där borta.

Skrämmande.

Borgarnas eget Matrix!

I svårt überborgerliga NWT låter gnällfjantarna (jag hade faktiskt skrivit ett ord med en grov synonym till det kvinnliga könsorganet först, men eftersom folk har en så fantastiskt förmåga att fokusera på det väsentliga valde jag att omformulera mig för att slippa hamna i ännu en pseudodebatt med någon frågeduckare) från högerlägret sitt patetiska snyftande över Landsorganisationens brevutskick till sjukförsäkringsförsämrarnas grannar fortsätta. Såhär låter det:

"Vi vet var du bor!

I dagarna har grannarna till flera borgerliga riksdagsledamöter, både här i Värmland och i övriga Sverige, fått brev från LO med budskapet om att grannen "tänker försämra din sjukförsäkring". Sällan har man skådat ett sådant obehagligt övertramp! Det känns som att uppvigla grannarna mot riksdagsledamoten, säger centerns Roger Tiefensee. Många grannar har också reagerat starkt mot LO och deras kampanjmetoder. Det är sin sak att hysa en annan uppfattning men en helt annan att ta till sådana här synnerligen obehagliga metoder. LO borde skämmas!"


Ja tänk vad LO borde skämmas över att faktiskt göra något åt saken också och inte bara gå och hysa en annan mening! Tänk vilken skam som nu låder vid LO för att man inte bara gick omkring och knöt näven i fickan! Tänk om våra sjukt överbetalda riksdagsmän skulle behöva stå för vad de gör! Det går ju inte! Så kan vi ju inte ha det, går snacket i den så kallade alliansens kamrar på Helgeandsholmen! Vad ska vi säga om någon väljare kräver besked av oss på tåget hem?! Vi vet ju inget, vi följer ju bara partilinjen! Tänk om väljarna faktiskt skulle inse sanningen, att den demokratiska regeringen i Sverige bara är en chimär?

 

Ärligt talat, Roger Tiefensee, ta och snyt dig din lipsill! Du sitter och är i full färd med att demontera välfärden i Sverige för att kunna ge mellanskillnaden till de som redan har. Du anstränger dig för att försämra det som svensk arbetarrörelse byggt upp sedan 1900- talets början på en mandatperiod och så är du rädd som en bölande fyraåring för att du faktiskt ska behöva stå för det också? Nej en sån samling ryggradslösa maskar det sitter i Sveriges riksdag har landet aldrig sett maken till!

Det roliga i all den här skrattretande bedrövelsen av ynkedomar och krösamajor är att folkföraktande liberaler som just Roger Tiefensee, Johan Pehrson (kkk) och Fredrick "Partipiskan" Federley brukar slå knut på sig själva i sin iver att betona individens ansvar för allt möjligt. Att ta ansvar för att vila upp sig efter sin utbrändhet, att hitta ett nytt jobb på egen hand efter din axelskada, att förhandla dig till bra villkor med din arbetsköpare på egen hand. Allt ska vara ditt eget ansvar.


Men gud nåde den som utkräver ansvar av en borgerlig jävla riksdagsledamot när denne är LEDIG och HEMMMA, den begår det största av övertramp som kan begås!


Fy fan
vad bedrövligt. Det är inte LO som ska skämmas, det är det ni som ska.Under strecket: sossarna är inte ett dugg bättre när det kommer till demokrati på regeringsnivå, så slå er inte för bröstet.

RSS 2.0