Favorit i repris

Med anledning av att jag blev ifrågasatt av en anonym kommentator (aren´t they all?) på Politikerbloggen publicerar jag här en gammal bloggpost som återger min inställning till arbete under socialismen. Jag lade ut en direktlänk, men man kan inte begära att "Föredetta Sosse" ska hitta den. Det är nog svårt för honom. Så här kommer den:

"Rättning vänster för fanen!"

Nej nu får det jävlar i havet vara nog! Efter att Mona Sahlin öppnat truten och kväkt ur sig kanske det första vettiga hon har sagt sedan hon blev partiledare tycks stora delar av den svenska historielösa vänstern koka av indignation!! Det var i en intervju i Folkpartiets husorgan DN (länk längst ner) som Mona Sahlin sa att om man inte vill arbeta ska man inte ha a-kassa som stora delar av ung(?)vänstern gick ballistic. Och jag snackar om både sossar, ungvänstrare och en del frihetliga.

"Hon låter som en ny borgare!" "Varning, hon är en ny Thatcher, håll er undan" "Nu sviker sossarna - igen!". Men vad tusan, det måste väl finnas någon rim och reson i vänsterlägret? Vad exakt är det sossarna sviker? Någon som kan sin historia? Någon som har åtminstone ett ben av arbetarmoral i kroppen, ni kan väl inte bara vara studenter och fesna akademiker?

Finns det överhuvudtaget någon av er som skäller på det enda vettiga Sahlin har sagt på länge som går upp klockan sex och går till jobbet? Eller ligger ni och drar er fram till elva-halv tolv, läser lite för att sedan gå ner på stan, träffa kompisarna från skolan på något murrigt café för att sörpla fucking soyalatte och slänga bombastiska plattityder om "arbetarklassens makt" och "överbyggnad och marxistisk dialektik" och hur lite ni får i studiebidrag omkring er?

Get real! Att göra sin plikt, att arbeta, har varit ett av arbetarröelsens starkaste verktyg för välstånd sedan vi startades av pionjärer som Mäster August Palm och Charles Lindley på sent artonhundratal. Dessa herrar förstod det ni inte verkar ha fattat att socialismen aldrig kommer att innebära att friska människor slipper arbeta! De begrep att ur arbete stiger välstånd. De skapade a-kassan för att människor i ett utsatt läge skulle slippa dumpa löningen för sina kamrater till godsherrarnas (numera "De Nya Moderaterna" och Centerpartiet Nationalsocialisterna. Känns det konstigt att se det skrivet? Ja det tycker jag också, men jag gör det för Marie Wickbergs skull. Hon är centerpartist, tjugo plus och posh stureplanscenter. Hon vägrar låta bli att skriva VPK istället för Vänsterpartiet eftersom också hon är rejält historielös och dessutom okunnig och tycker att vänstern ännu är ett stalinistiskt parti, så då ger jag igen med samma mynt. Det var inte mycket som skilde från att gamla Bondeförbundet skulle vara öppet nazistiskt.) förtjusning.

Denna exellenta solidariska uppfinning för att vrida makten ur borgarens hand verkar ni mena ska vara ett slags ymnighetshorn som ska vara till för att ni ska kunna slippa diskarjobb och att arbeta som städare tills ni hittar ett roligare jobb! Nej för röde jävulen, rättning i vänsterleden! Om det visar sig att vi består av så okunigt folk vet jag inte hur vi ska kunna omdana samhället på socialistisk grund! Ta er en rejäl funderare på om ni inte ska starta en studiecirkel i såväl vad socialismen egentligen innebär som en i konsten att se strukturer i samhället! De strukturer som ska hålla ihop det klasslösa socialistiska samhället som så många av oss har som mål skapas inte genom soyalatte, palestinasjalar och definitivt inte av en indignerad lat jävla plakatvänster!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=703842


SMR går på patrull i Partille!

Ha! Den så kallade Svenska Motståndsrörelsen skriver kamprapport på sin hemsida över att de var uppe och vandaliserade i Furulund.

De var där på torsdagkvällen och innan lunch på fredag var samtliga deras klistermärken borttagna. Då jag tömmer papperskorgarna har jag även den stora glädjen att informera om att de var fulla av organisationens flygblad som tydligen stoppats i de boendes brevlådor.

Jag har även ägnat stora delar av min lunch åt att ta bort deras och rivaliserande nazistgängs propaganda från torget i Partille och andra delar av Partille Centrum. Klickskrapan är en fantastisk uppfinning och ihop med lite hett vatten finns det inget dekallim i världen som står emot.

Hur tänker (s) i Smedjebacken?

Socialdemokraterna i Smedjebacken ska pröva om sjukskrivna i mer än sextio dagar ska ha rätt till förskoleplats.

Just såna
saker som fick mig att lämna partiet.

Och det kommer inte att bli mindre sånt från partiet till vänster närmast höger, det kan jag garantera. Var är solidariteten och omtanken om den lilla människan?

Blä.


Göteborg är blött! Vad krävs för att ni ska fatta?

Delar av Göteborg står under vatten. De har lagt ut sandsäckar på Södra Hamngatan, P-arken håller på att flyta upp på land, och rikemännen på Nya Eriksberg blir nog lite våta om sina church loafers när de ska ut till sin vattenskadade Beamer i morgon. Men såklart ska de ändå ta Beamern för att åka och handla lite frukost trots att det extrema vädret på senare år beror på för mycket utsläpp av växthusgaser.

Jag har praktik på HSB i Partille och cyklar nästan varje dag, men det är inte kul att åka längs E20, det kan jag lova. Det är så extremt mycket avgaser att jag snyter svart när jag kommer upp till Furulund. Och ändå, varje dag, året runt, dessa enorma mängder fordon med oftast bara en person i varje bil. Vad krävs för att ni ska tänka om egentligen? Att ni dör drunkningsdöden hemma på gräsmattan?

Sossarna i Göteborg har börjat prata biltullar. Klok idé som jag stöder fullt ut. Henrik Ripa (m, såklart) i Lerum blir vansinnig och kräver att Lerums kommun ska få vara med och folkomrösta eftersom hans kärnväljare jävligt gärna bor i lågskatte-Lerum men mer än gärna jobbar i balla Göteborg. Samma med moderatsnipan i Härryda, ingen aning om vad hon heter. Sorry, ni ska inte alls få vara med och rösta, varför ska ni få äta kakan och ha den kvar? Glöm det, Ripa. Sitt du där och sura och blockera utbyggnaden till tvåspår av järnvägen. Är sossarna smarta tar de bort den delen av det kommunala självstyret 2010 så att små självsvådliga sketkommuner som Lerum inte kan få sitta och blockera viktiga beslut som rör hela landet.

Jo just det,
Svenska Motståndsrörelsen, de erbarmliga kukhuvudena till nazister som "står upp för nationell socialism" hade tapetserat halva området i går kvälls. Synd att samtliga era märken är borta nu. Gissa vem som tog bort dem? Jo jag.

Ey, serber, lägg ner nu!

Ni pratar om hur Kosova är "er kulturella vagga". Jamen varför bor ni inte där hela bunten då? Sverige är en massa svenskamerikaners kulturella vagga, men de bor inte här bara för att dra en parallell till hur lätt fånig er nationalism ter sig.

Anledningen till att ni håller på och startar bråk om Kosova hela tiden är att ni ser ert land falla ihop. Tänk om det RIKTIGA Serbien inte är större än så, läskigt va?

Jag har
ett riktigt gott råd till er som tydligen gillar att slåss om grejer som hände för hundratals år sedan: glöm och gå vidare! Jo, ett mycket bra råd! Ingen av er kan lastas för Trastfälten, inte många levande för Jugoslavien, ingen av er för Tito. Och jag vet att många av er ser er som Europas portvakter mot den onde turken som resten av kontinenten är skyldig er hejdlösa mängder respekt och klappar på axeln för, men vet ni vad? Knappt någon av er som lever nu kan prisas för det heller, lika lite som en tysk som föds idag kan lastas för förintelsen.

En serbisk kvinna i Kosova gastade på radion igår om att "vi kan inte lämna våra förfäders gravar!"

Jodå, det kan ni om ni vill. Det är bara att åka. Låt nu för fan Kosova vara!

Del ur moderaternas partiprogram

Moderaternas partiprogram

RIPPAT FRÅN MODERATERNAS PARTIPROGRAMS kap 7 - Definitioner


§ 1 Arbetslös person
Individ som besitter stort mått av lathet och arbetsskygghet. Liksom stor benägenhet att fuska till sig bidrag såsom A-kassa och socialbidrag med mera, allt för att slippa arbeta. Majoriteten har frivilligt valt arbetslöshet framför att arbeta.

§ 2 Arbetslöshet

Uppkommit enkom på grund av arbetarklassens lathet, bidragsberoende och totala oförmåga att utföra ett arbete. Måste avvecklas snarast möjligt, till vilket pris som helst. En arbetslös måste tvingas att flytta, finns inga skäliga anledningar till att avböja ett jobberbjudande.

§ 3 A-kassa
Försäkring avsedd för höginkomsttagare så att de slipper flytta ifrån Stocksund i händelse av arbetslöshet.

§ 4 Arbetsförmedlingen
Tillsynsmyndighet för att kontrollera att de arbetslösa (se § 1) inte får de jobb de jobb de vill ha. Huvuduppgift: Invecklad byråkrati, splittring av familjer.

§ 5 Invandrare
Se definition av "Arbetslös person"

§ 6 Socialt skyddsnät
Totalt onödigt. Kan ju få arbetarklassen att tro att de är värda något.

§ 7 Gratis sjukvård
Extremt farligt fenomen. Kan få arbetarklassen att tro att deres liv är lika mycket värda som överklassens.

§ 8 Budgetunderskott
Orsakat av vidlyftiga utbetalningar av totalt onödiga bidrag. Åtgärd: Ta bort bidragen, låt den bidragsberoende arbetarklassen klara sig medelst hederligt arbete.

§ 8 Solidaritet
Vad fan är det????


Hittat via Utsikt från ett tak (http://utsiktfranetttak.blogspot.com/) som i sin tur hittat det hos en tatuerad sjökapten.

NATO till för vem och av vem?

"Svenskt medlemsskap i NATO naturligt på sikt" säger Sten "Tomhylsan" Tolgfors, det stackars andravalet till försvarsminister i Sveriges mest misslyckade regering sedan Karl Staafs dagar, dvs den vi har nu. Den är iofs vida mer brottsbelastad än Staafs också men det är en annan och flitigt debatterad historia.

Varför är
det alltid de som löper minst risk att dö långsamt i feber, infektion och blodförlust av att ha fått ett underben avsprängt av en trampmina som propagerar mest för att bli medlem i NATO?

Hur kommer det sig att det är de som nästan garanterat slipper stå på flygplatsen och se zinkkistan med sin son/dotter i lastas av som gods från ett militärflygplan som är positiva till att Sverige ska bli medlem i den här galna sammanslutningen som hotar världen med kärnvapen?

Jag undrar
hur det kommer sig att inga av de som är just målgruppen för att få glädjen att sitta i något gudsförgätet fångläger någonstans i Långtbortistan och ruttna bort under tortyr, kyla, svält, övergrepp och dehumanisering höjer sina röster och aktivt tar ett steg för Sverige in i NATO?

Svaret är
enkelt och självklart: Klassintresset såklart.

För ingen ska inbilla mig att det är killar och tjejer i kolanäsornas sammansvärjning eller lundsbergsparasiterna i "kretsen runt prinsessan Madeleine" från Stureplan som förväntas axla sin M-16 (jag tror inte den hederliga gamla AK-5:an kommer finnas kvar så länge), stiga ombord i trupptransportflygplanet, flygas till andra sidan jorden för att dödas som kanonmat i ett krig som inte rör dem överhuvudtaget.

Ingen ska heller inbilla mig att det är snipiga skånska gamla borgarkärringar som ringer in till Ring P1 och skorrar att det vore "en trygghet" att vara med i NATO (autentisk kommetar!) som ska mata raketgevären tills de inte hinner undan med ena armen och får den bortbränd av lågan, får avsked med halvinvalidpension på ett antal hundra i månaden och därefter lämnas åt sitt öde.

Det finns inte en enda som ska försöka inbilla mig att det blir en ung Bonnier som ska möta pansarsoldatens död i flammor och förvriden metall i en bombad stridsvagn.

Det finns
inte någon idag som för diskussionen om vem det är som förväntas vara den första ur landstigningsbåten upp på en minerad, taggtrådsbemängd, kulbeströdd strand med läckande gasmask i väntan på C-stridsmedlen från kontrahenten. Ingen berättar vem som förväntas rensa skyttegravar med skarpslipad spade och eldkastare, ingen säger vem som kommer att bli dum i huvudet av minnena från skriken, döden och lidandet de kommer tvingas utstå under NATO- flagg.

Inte fan kommer lille prins Carl-Philip att göra det i alla fall. För det kommer bli de samma som idag gör det från USA, England, Kanada eller något annat NATO-land. Unga arbetarklasskillar. En del tjejer från samma klass också är klart, men mest grabbar eftersom krig för det mesta är ett manligt hantverk. Många gör det frivilligt under påverkan från staten och kyrkan om att det skulle vara ärofyllt "att tjäna sitt land (hur mycket äger de av det egentligen?) men många gör det också som ett alternativ till ett vanligt jobb eller till arbetslöshet.

I USA kan man idag välja att få fängelsestraff omvandlade till tjänstgöring i armén eller marinkåren (jag har aldrig hört talas om att det skulle kunna gå att gå in i flottan eller flygvapnet), och då det är mest unga arbetarklasskillar och främst av hispanisk eller afrikansk härkomst som döms i USA är det självklart flest av dem som kommer att göra det här.

Snart är den allmänna värnplikten avskaffad till förmån för en professionell armé här i Sverige och den dagen lovar jag er säkert som amen i kyrkan att det kommer upp ett borgerligt lagförslag om att tillåta dömda att tjänstgöra där i stället för att sitta i fängelse. Fredrik Malm kommer skita på sig av lycka och Federley ska vi bara inte tala om. Blondinbella blir nog glad över det frihetliga initiativet hon med, men sedan kommer det att komma ut en ny strumpbyxa som kommer att dra till sig hennes uppmärksamhet mer.

Men de tre kommer ju garanterat att slippa dö i främmande land eller att ta emot några kistor med döda i på Skavsta.

Dropkick Murphys uttrycker det fantastiskt bra och enkelt i låten "Worker´s song"(hela texten är fantastisk, men det är de sista raderna som passar bäst in här så dessa kursiveras:

Yeh, this one's for the workers who toil night and day
By hand and by brain to earn your pay
Who for centuries long past for no more than your bread
Have bled for your countries and counted your dead
In the factories and mills, in the shipyards and mines
We've often been told to keep up with the times
For our skills are not needed, they've streamlined the job
And with sliderule and stopwatch our pride they have robbed

[Chorus:] We're the first ones to starve, we're the first ones to die
The first ones in line for that pie-in-the-sky
And we're always the last when the cream is shared out
For the worker is working when the fat cat's about

And when the sky darkens and the prospect is war
Who's given a gun and then pushed to the fore
And expected to die for the land of our birth
Though we've never owned one lousy handful of earth?
[Chorus x3]
All of these things the worker has done
From tilling the fields to carrying the gun
We've been yoked to the plough since time first began
And always expected to carry the can


Oempatiska förbannade svin!

image22


Jag förstår
mig inte på alla dessa jävla svennekarlar med noll förmåga till empati! Vad fan håller ni på med egentligen?

Massor
med blekfeta karljävlar halvvägs in i medelåldern har på sina bloggar hemska åsikter om den stackars förskolelärarinnan som får migränattacker av randiga kläder. Nu sitter en massa nöjda, kärnfriska karlfanskap som säkert aldrig haft så mycket som ont i skallen förutom när de tagit lite för mycket en fredag eller lördag och fördömer och hånar den här säkert mycket olyckliga människan på de mest hånfulla sätt bakom sina jävla datorskärmar.

Vet ni att hon inte har fel? Man kan få migrän av att titta på olika mönster. Men det har väl ni missat, de pratar väl sällan om sånt på Canal Plus och Fyra Sport? Vet ni sedan hur migrän känns? Vet ni att det kan kännas som om skallen håller på att klyvas i tre dagar? Vet ni att man ofta under de här tre dagarna ofta måste ligga totalt ljud- ljus och luktisolerad och bara kräkas? Vet ni att man får en otäck aura i synfältet som blurrar till din syn? Fattar ni vad det är ni fördömer, era elaka känslokalla kräk?

Ni är säkert den typen som tror att fibromyalgi inte är en sjukdom, att bögar borde "hlla sånt för sig själva" och att den här dagislärarinnan bara är en hysterisk "sve och brännkärring". Jag lovar, jag har sett er förr. Kryp för fan in under era snuskiga stenar igen och skjutsa era pojkrackare till hockeyn i morgon och stå och vråla könsord till den trettonårige domaren under hela matchen och var RIKTIGA karlar. Gå sen ut på puben och sup er till larvstadiet på lördag och vråla "ööööh, hora mera öl" till servitrisen som de RIKTIGA män ni är. Apstadiet kan ni inte supa er till, det befinner ni er redan i.

Jävla svin.

För en del länkar till de RIKTIGA KARLARNA som inte låter lite migrän däcka dem: http://knuff.se/u/33db99/765/n

Det är inte fascism när VI gör det!

image21


Jag kan
inte släppa det här med moderata samlingspartiet och deras international International Democrat Union märker jag. Just nu när detta skrivs står mannen som tyvärr är Sveriges utrikesminister, Carl Bildt, i talarstolen i Riksdagen och pratar om "humanitärrra insatserrr" , "säkerrrhetssituationen i Sudan","vårrrt långsiktiga engagemang i Afghanistan" med mera. Mycket vackert om man bortser från den adelshalländska som det sägs på.

Jag fattar inte hur Carl Bildt kan stå och säga sånt här med gott samvete, men just samvete har väl aldrig varit hans eller hans partis stora profil.

Moderaterna  umgås och trivs utgår jag ifrån med kreatur som Arenapartiet från El Salvador som så sent som på åttiotalet skickade dödsskvadroner efter sina politiska motståndare! De träffar med jämna mellanrum även Chiles båda fascistpartier Union Democratica Independiente och  Renovacion Nacional som visserligen gjort en make over a la Sverigedemokraterna och som skriver sin historia på hemsidan från och med när regimen föll men som ändå bär den gamle mördarens porträtt i demonstrationer och som sörjer sin general.

Medlemmar i  det här vidriga, mögliga förtryckargänget är också den barbariske militärdiktatorn Hugo Banzers Accion Democratica Nacionalista från Bolivia samt Coloradopartiet från Paraguay som tvingade tusentals i landsflykt och är orsak till Gud vet hur mångas "försvinnanden" i diken, gamla gruvor och bilkrossar.

Övriga medlemmar i det här vämjeliga gänget där vårt regeringsbärande parti alltså med stolthet är medlemmar är också Likud från det som med svidande ironi brukar kallas "Mellanösterns enda demokrati" Israel som dag för dag närmar sig en komplett kopia av Sydafrika på åttiotalet med P.W. Botha och full apartheidpolitik. Likud är ansvariga för tusentals palestiniers, jordaniers, egyptiers, libanesers och oskyldiga israelers död. Likud har ansett det fullt rimligt att bomba flyktingläger där kvinnor, barn och gamla dött i flammor och av splitter för att komma åt några få galningar. De har även ordnat kärnvapen åt Israel.

Sedan har vi det jag anser är själva pärlan i juvelen. Republikanerna, the United States of America. De som liksom varit drivande i allt det här. Visserligen har Demokraterna i USA massor med blod på sina små liljevita New England-händer de med, men de är inte med i International Democrat Union så de lämnas till en annan blogg. Republikanerna under den dyrkade cowboypresidenten Ronald Reagan drev på Contras politiska mord i Nicaragua, deras styre har aldrig skapat annat än krig, krig och mera krig!

Och inget av det här är äldre än högst trettio år. Och här står Sveriges utrikesminister av 2008 års modell i plenisalen i huvudstaden i ett land som inte sett krig på 199 år, pratar om fred, frihet och förhandlingar. Och är medlem i en organsiation som stödjer de som aktivt ägnar sig åt motsatsen till det han pratar om.

Det skulle heller inte förvåna mig om inte de partier som fört fram Spaniens, Portugals de ungerska pilkorsarna och Greklands militärregimer är medlemmar i International Democrat Union, men det kan jag inte bekräfta. En del av dem finns inte längre heller.

Jag får inte ihop det. Moderaterna måste lämna International Democrat Union, ta avstånd från sina mördarvänner och lägga alla papper på bordet. Vad har man gjort tillsammans med de här varulvarna? Vilka planer har man haft för framtiden?

Och framför allt: vad är det som gör att de som svenskar känner sig som en del av det här sant fascistiska brödraskapet?

Glädjande från Fastighets!

image20


Mitt fackförbund Fastighetsanställdas Förbund (damn, jag önskar att man kunde ändra tillbaka till gamla namnet Fastighetsarbetarförbundet) går från klarhet till klarhet och det känns som om förbundet efter allt för många års tystnad och arbete i det fördolda har något riktigt bra på gång med RITA- projektet.

För ca två veckor sedan gick man ut med att man ställt en motion till LO-kongressen om att man vill tillåta papperslösa arbetare att gå med i LO-förbunden, något som bara SAC syndikalisterna tillåter idag.

Nu publicerar man en kartläggning över hur många som arbetar papperslöst i Sverige i städbranschen och kommit fram till att det är runt 4000 varav 2000 i Stockholm.

Syftet är inte att trissa upp svarta löner utan att öppna upp för kollektivavtal enligt förbundssekreteraren Sten-Erik Johansson.

Självklart ska Fastighets välkomna papperslösa i leden! De om några har en ytterligt svår situation på arbetsmarknaden där de villigt utnyttjas av samvetslösa "entreprenörer" (jag vill kalla dem brottslingar) som vill kunna driva sina små företag med förlust.

Bra jobbat, Hans Öhlund och resten av förbundet! Hoppas LO ställer sig positiva till motionen!

www.fastighets.se

http://www.projektrita.se/

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=742209


Utanför

Sådär då.

För ett par timmar sedan pratade jag med partidistriktet.

Nu är jag officiellt partilös.

Nicklas Eriksson

Oberoende socialist.

Mina brev till tre kvinnor

image19


I torsdags kväll satt jag och skrev ihop tre brev till tre olika kvinnor.

Det första till Kerstin Billmark, ordförande i Lokalförsörjningsnämnden där jag varit ersättare.

Det andra till Helena Nyhus, ordförande i Idrott och Förening där jag också varit ersättare.

Det tredje till Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt och någon som jag betecknar som en vän förutom partikamrat.

De borde ha fått dem idag. Förhoppningsvis hunnit läsa dem också.

I breven förklarar jag att jag vill hoppa av mina uppdrag och begära utträde ur socialdemokraterna. Det sved att skriva dem, för jag har haft så kul och lärt mig så mycket och lärt känna en massa underbara människor genom socialdemokratin, men det är dags att lämna. Jag förklarar i breven att jag inte kan stå för politiken som partiet för och att jag inte skulle kunna förklara den för en väljare i en valrörelse. Jag anser att högervridningen har gått alldeles för långt inom partiet och valet av Mona Sahlin till ordförande var i det närmaste farsartat. Jag är spiksäker på att folk gavs munkavle från 68:an och blev tillsagda att inte kandidera för att släppa fram Mona, även om jag givetvis aldrig kan bevisa det.

Jag anser att socialdemokraterna är ett parti som styrs från Stockholm, av högersossar, tjänstemän och akademiker och som bara skenbart lyssnar på Rörelsen och sedan gör som de vill i alla fall. (s) i Göteborg är annorlunda och om hela partiet hade haft vår anda hade jag kanske valt att stanna, men det känns som om vi är totalt utfrysta här i Väst.


Dessutom saknar socialdemokraterna tro på folkmakt när de vackert sitter fint inför EU, globaliseringen och kapitalet. Jag har alltid varit allergisk mot ordet "klassamverkan" och "vi sitter i samma båt" eftersom min fasta övertygelse är Karl Marx och Friedrich Engels ord: "Arbetarklassens befrielse måste vara dess eget verk". Ingen, absolut ingen som tjänar på att mänskligheten delas in i klasser kommer att göra det åt oss och därför är det så kallade klassamarbetet ett dödfött projekt förutom för den styrande eliten.

Det är väl tio år sedan partiet skrev ut socialismen ur partiprogrammet, och det är den ideologin som ligger till grund för min samhällsanalys, mitt tänk och mitt handlande.

Jag är helt enkelt för röd för att vara socialdemokrat.

Därför skrev jag de här breven till tre kvinnor som varit partkamrater, ordföranden och vänner. Jag ville att de skulle få höra det först, av mig personligen. I morgon ringer jag partidistriktet och avsäger mig posterna offentligt och begär utträde

Död åt E-Type för hans stöd till massmord! Eller något...

Rätt intressant att E-Type som är moderat (jodå, medlem i partiet) hade en röd stjärna på t-shirten... Skulle jag gå runt med en sån hade jag väl blivit hängd för "mitt stöd för kommunnismens folkmord" eller något annat vansinnigt som unga liberaler brukar häva ur sig.

Låten sög fyllospyor som legat i solen men var ändå ungefär tiotusen gånger bättre än hans vanliga alster.

De får ändå full pott för mest gayiga och mest självironiska utan att fatta det, framträdande. Rob Halfords anda är inte död inom hårdrocken tycks det. Bara det att hans musik var så bra...

En lista om mig.

Den eminente bloggaren Livelev har en sån här lista på sin blogg. Har varit emot såna där "utmaningar" och sånt förr, men den här verkar rolig att fylla i. Kanske man får lite perspektiv på sig själv om man gör det?

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hade just flyttat in i min ex-fru Anjas villa, knäckte timmar på Svenska Mässan och var fortfarande nyfiken på Göteborg.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Då hade jag mer eller mindre just träffat min nya sambo Sandra och upptäckt att jag började bli kär i henne.

Fem snask du gillar?
Engelsk konfekt, riktigt mörk choklad, eeh... nej, godis är inte min pryl.

Fem sånger du kan hela texten till?
1. Märk hur vår skugga 2. De mördades fria republik 3. Nationalsången 4. Enter Sandman 5. Born in the USA.

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Ge CSN sparken omgående, betala min sambos studieskuld och köpa hus till oss och vår staffe. Eller ja, köpa den först då såklart. Skulle öka på mitt månadsgivande så mycket som möjligt.

Tre dåliga vanor?
1. Jag snusar. 2. Får ångest för skitsaker. 3. Är lättirriterad.

Fem saker du gillar att göra?

1. Gå på GAIS-matcher. 2. Dricka gott kaffe. 3. Förkovra mig i olika saker. 4. Träna karate. 5. Sitta på Café Cigarren på Järntorget och tjöta med min vän Malin.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
1. Bostadsrätt. 2. Fotbollsshorts modell Ralf Edström. 3. Friidrottsshorts modell Stefan Holm. Pungen hänger ju ut på karln! 4. Stekarkläder. Hatar brats av hela mitt hjärta. 5. En pudel. Hatar dem av hela mitt hjärta

Fyra favoritsaker?
1. Mina cherry red Dr. Martens. 2. Min laptop, speciellt sen Baggen pimpade den. 3. Min cykel. 4. Mina cigarrer som ligger på mogning. 5. Min kaffekvarn.


Gör gärna egna listor!


Trapped down below

I natt avled en gruvarbetare i en olycka i en svensk gruva.

För att hedra hans minne lägger jag ut texten till den enda låt jag kan om att dö i en gruva.

Buried Alive Written by Dropkick Murphys

Nothing they could do just sit down there As the black closed all around them
 And the water rose so quick and cold An unlikely place to drown

(chorus) Nine in the mine, trapped down below Down! Down! Down in the ground

And this would be the day I didn't kiss my wife goodbye
Take care of my family, I'm buried alive
They held their heads up high As they strugged hard to breathe
And asked the Lord to open his arms For the nine souls he'd receive
They lashed themselves together So in Death all might be found
And prayed there for a miracle Some twenty-four stories down

(chorus) Nine in the mine, trapped down below Down! Down! Down in the ground

Federley gör mig besviken!

Inga rykten om någon motkampanj från överklassens lata klubbhoppande jeunesse d´or mot SACs blockad mot moderaternas favoritrestaurang Lilla Karachi, där den allt annat än seriöse ägaren vägrat betala ut lön till sin delvis svartanställde arbetare.

Jag, som trodde att er kamplust satt så djupt som närmsta espressobar fick fel. Den sitter inte ens så djupt. Eller kan det vara det att ägaren är en svartmuskig pakistanier och inte en blond söt flicka "som bara vill sköta sitt livsverk, sin dröm" som Sofia, och därmed ingen bra media?

Eller skräms ni lite grann av de rödsvarta fanorna? Känner ni av SAC.s klasshat lite tydligare än LOs? Känns det lite mindre som en lek för er när SAC är inblandade?

Jag vill veta. Vad är svaret? Var är motkampanjen? Federley, så besviken du gör mig!

Bassem Nasrs och hans blinda öga!

  Jag läser på bloggen "Beska droppar" en krönika av Bassem Nasr, som tydligen går ut på att  invandrargrabbar "syns, hörs och stör mest. Samma sak på diskoteken, krogarna och de centrala torgen. Och detta på svenska killars bekostnad."

  De svenska killarna blir undertryckta, åtsidanställda och mobbade av de tuffa, coola invandrargängen, överallt i samhället, tycks det om man läser vad Bassem skriver. Så är det ju verkligen inte, det är tvärtom, men det kan verka vara på det viset eftersom det handlar om nägot helt annat än rasism här. Vare sig "riktig" rasism eller (och det ordet gör mig fan vansinnig, som om det skulle finnas något annan än just rasism) omvänd rasism.

  Visst, jag är inte blind och jag har bott i Lövgärdet, Hjällbo, Angered och Bergsjön i tretton år. Jag har aldrig haft bil så jag har åkt samma spårvagn som de här "invandrargängen" som det kallas fast de flesta är födda här. Jag ser och hör. Unga killar i allmänhet brötar, lever om och för kort sagt ett jävla liv. Och jag håller med om att gäng från förorten är lite extra duktiga på det. Vissa gånger när jag varit ute på promenad har det hänt att jag blivit stoppad av ett gäng med mixad härkomst som velat balla sig lite, men det har aldrig blivit mer än det eftersom jag dels inte visar någon som helst rädsla för dem och att de inser att "Shit det kommer nog att svida lite att sänka den här svennen fast vi är fem stycken". Det här har heller inget med rasism att göra, fast de har varit från mellanöstern och jag är en första klassens svenneman med kritvit hud och världens bredaste mittbena.

  Det här har Bassem glömt lite grann, men det är inte så underligt, om man vet vem han är. Han är skåning och beskriver sig på sin blogg som "himmelsblå centerpartist". Och det är ju därför som han aldrig kommer att se att "invandrargängens" skrämmande och dominerande beteende inte har ett piss med rasism att göra, det är bara Bassem och de riktiga rasisterna i våra brunblå partier som tror det, och det för att de inte, eller sällan, erkänner klass som ett problem i Sverige eller ens alls.

  För det är det som det här handlar om från början till slut. "Invandrargängen" kommer ofta från sämsta tänkbara bakgrund, ekonomiskt och socialt. De står längst ner på samhällsstegen (invandrartjejer är det ju i alla fall "synd om" och de för inte lika mycket väsen) av alla som finns på den nedre halvan. De har absolut minst chans att få arbete. De har mest begränsat socialt kontaktnät. De har sämst ekonomisk situation. De pratar ganska ofta dålig svenska fast de är födda här, eller i alla fall en svenska som inte kommer att imponera på personalchefen där de söker jobb eftersom förörtsbrytningen är samma klassmärke som den finska brytningen var en gång i tiden). De har sämst betyg av alla med dåliga betyg. De är absolut mest utsatta över huvudtaget av alla som lever och verkar i landet Sverige.

  Och det får dem att hata! En del vet ofta inte ens om ATT de hatar, för klasshat är en medfödd mekanism och något som finns hos alla, även hos Bassem Nasr, spelar ingen roll vad han tror om klass. Ett bra exempel på borgerligt klasshat är det lätt att hitta just nu, när unga tuppar går till storms mot SACs blockad mot en oseriös arbetsköpare i Stockholm och kräver hårda polisingripanden istället för att vara på den utsatte arbetarens sida.

  I ett land som Sverige där det är fult att visa känslor om det inte är fotboll eller hockey kan en såhär stark känsla vara mycket svår att hantera. Svenska politiker har dessutom gjort sitt bästa för att ta bort begreppet klass (hur ofta hör du en sosse prata klass? Aldrig, om det inte är första Maj) och klasshat får man inte nämna eftersom det är fult att hata.

  Så man vet inte vad det är man känner, kort sagt. Men man vet att man är persona non grata i Sveriges arbetsliv och sociala liv. Krogar tillåter bara en viss procent blattekillar, annars går svenskarna därifrån, till exempel. Och man har ofta inget begrepp om politik och politiska lösningar på problem eftersom det ska man inte röra vid för det var det som gjorde att farsan fick sticka från Chile, Uruguay, Iran, Irak, Kurdistan, Palestina, Serbien, Bosnien eller where ever, och det ska man akta sig för som fan. Dessutom är politik ofta jävligt svårt att förstå sig på, och har man då inget större intresse för skolan så lägger då inte jag någon skuld på de här grabbarna för att de inte förstår sig på turerna. Jag var sån när jag var i "invandrargängens" ålder.

  Politik är på TV. Annars finns det inte i Sverige liksom.

  Hur vet jag då att det inte handlar om rasism? Jo, till att börja med så är det rätt sällan som de här "invandrargängen" är etniskt homogena. Titta får ni se. Ofta är det tre kurder, en somalier, två irakier en vietnames och en jugge. Eller hur ni nu vill ha det. Det handlar om kompisgäng helt enkelt, och då skiter man i härkomst. Hade de varit rasister hade de bara hållit sig till sin egen etniska grupp.

  Okej fine, men hur vet jag att de inte är "rasister mot svenskar" då? Jo, det finns det de som är. Men de är inte många. Åtminstonde har inte jag stött på någon. Men jag har varit städare i halva mitt liv och arbetat med folk från de flesta av jordens länder som ingår i sfären "tredje världen" på något sätt, och jag har aldrig stött på rasism mot svenskar. Bara klasshat. Jag har som sagt levt i "blatteförorter" till Göteborg i tretton år och trivts förträffligt. Aldrig blivit utsatt för någon form av rasism. Dessutom har jag varit lokalpolitiker där länge och det första folk önskar sig av sitt boende oavsett var de kommer från brukar vara att det ska flytta dit mer svenskar eftersom det vore trevligt.

  Borgerliga ungdomar begriper sällan känslan av utanförskap som drabbar de här killarna och revanschlusten det för med sig. Bassem Nasr vet jag inget om, han kanske kommer från sin etniska grupps överklass och då är det inte underligt att han blundar för samhällsstrukturen. Bassem Nasr skriver lite om svenska flaggan, varför den är förbjuden samt att Iran eller Kurdistans symboler är tillåtna. Jag skulle säga att de här symbolerna hänger runt halsen på killar i brist på bättre. Man har som sagt inget begrepp om klass eftersom ingen har berättat om det för en och därför söker man sig till den sämsta av gemenskaper, nationalism. Den är sämst eftersom den bara gynnar de som äger landet och inte de som bebor det och arbetar för att de inte har annat val.

  Många etniskt svenska killar känner det här också, och tyvärr eftersom deras kunskap om stat, kapital och klass är lika låg som hos deras kamrater på andra sidan spåren, låter en del av dem det manifesteras i att till en början knalla runt med en 100%-svensktröja. Sedan börjar man hänga på något av de communityn som finns för klasshatande svenska killar som någon vill få att se deras kamrater med svart hår som fiender. För att någon tjänar på att arbetarklassen och underklassen slåss med varandra istället för att göra gemensam sak mot "någon". Vem det är får ni fan tänka ut själva.

  Bassem Nasr har, på grund av att han har sagt som det är men glömt en avgörande dimension, tyvärr gått "någons" ärenden. Han ser en del av problemet, men eftersom han är socioekonomiskt enögd blir det bara fel.

Göran Persson, jag föraktar dig och allt du står för!

Ord kan idag inte beskriva mitt totala förakt mot godsherren och überdirektören Göran Persson:

"Som statsminister var Göran Persson (s) bestämt emot avdrag för hushållsnära tjänster. Nu har han själv, tillsammans med hustrun Anitra Steen, beviljats maxavdrag för just sådana tjänster.

Enligt Aftonbladet har paret ansökt om sänkt skatt för tjänster som kostat dem 51 938 kronor och har beviljats skatteavdrag på 12 985 kronor vardera.

I en tv-debatt med Fredrik Reinfeldt (m) inför valet 2006 utryckte Persson tydligt att han var emot just den typen av avdrag.

- Svenska folket ska inte betala Reinfeldts städning, sade han då.
Det framgår dock inte av skattekontorets beslut vilken typ av hushållsnära tjänst som Perssons och Steens avdrag gäller."

Tror det var DN jag hämtade artikel ifrån. Just nu är jag så arg att det bara kokar i hela mig. Jag slet röven av mig för dig på Götaplatsen, ideellt, för att du skulle valtala på Götaplatsen 2006. Fy fan vad jag ångrar det! Du borde ha fått ställt i ordning rubbet själv. Då tog du också upp det här satans överklassavdraget. Nu går du och drar av för piga själv, din förbannade överklassgodsherre! Om det är så att du inte orkar städa sjä'lv så bor du för stort!

RSS 2.0