Stureplansprofiler och strypsex

Jag läser på expressen.se om de så kallade Stureplansprofilerna och deras gärningar. Inte finns det minsta tvivel om att de är skyldiga, men säkert kommer de att gå fria. De är ju överklass och i princip omöjliga att döma för något.

Men skitsamma, just nu i alla fall.


För poängen är att deras snack om att många tjejer gillar att bli förnedrade sexuellt, och att många dessutom gillar "hårda tag" är ingen nyhet vare sig för mig eller för flera av mina killkompisar. Vi satt och snackade om det där på jobbet för inte så länge sedan och kom fram till att både jag och en kille till (som fan bara är tjugo!) träffat tjejer som velat att man ska strypa dem medan man har sex. Den jag träffade bad mig att sätta händerna runt hennes hals och klämma åt. Tveksamt gjorde jag henne till viljes, men när jag hörde hennes ulkande, hostande läte tände jag av som en tändsticka under en tiolitershink med vatten. Jag sade åt henne att det där får du hitta någon annan som ställer upp på, för det var bara äckligt.

Lasse berättade ungefär samma sak. En av mina allra bästa vänner har berättat om tjejer som knappt vill ha sex utan riktigt perversa inslag. Analt var i alla fall standard för en av dem, utan det var det inte värt att ha sex. En annan kompis tjej ville ha rejält med smisk. Det har hänt mig också, att en tjej bett att jag ska slå henne på skinkorna och kalla henne för fula saker.

Jag har så svårt att fatta det där, hur en normal och socialt anpassad människa kan tända på sån skit? Och när man inte ställer upp för att man inte tänder på att dehumanisera folk man tycker är vackra, intressanta och sexuellt tilltalande så kallas man för vaniljtönt också hittar de sig... ja vadå, en Stureplansprofil kanske?

Någon gång
hoppas jag på att kunna begripa vad som gör att folk vill känna sig förnedrade, smutsiga och inget värda i sexuella sammanhang. Jag hoppas på att kunna begripa varför det är så vanligt och jag vill vinna insikt i hur man gör för att tända på det för som det är nu är jag ett vitt papper.

Jag hoppas också på att det ska gå att fälla skyldiga män för våldtäkt be they rich or poor!

Klasskamp utan märg...

Aftonbladet! Denna gamla i smutsen dragna frihetspropagandist! Detta blad som varit så viktigt för arbetarrörelsen i det förflutna, men som numera bara är en sorglig kapitalistgödd skvallertidning finns givetvis representerat på min arbetsplats, Svenska Mässan nu under Bok&Bibliotek.

Och aldrig är Aftonbladet så rött som under Bokmässan, jag lovar er! De har en stooor monter med en massa helröda flaggor (vilket man knappt ser en enda av i sossarnas Första Maj-tåg nuförtiden, det är bara de gamla fackklubbfanorna och så den krossade tomaten i alla möjliga varianter) som drivs av små fläktar så att de fladdrar!

Men det var länge sedan Aftonbladet var en frisk fläkt! De gör ett så oseriöst intryck att ett nummer av Se&Hör känns precis lika trovärdigt rent journalistiskt, och det ENDA av värde som skrivs däri utgörs av Ingvar Perssons tyvärr sällan återkommande ledare.

Tyvärr, Aftonbladet.
Ni är för sorgliga. Lägg ner klasskampssymboliken, för det är inget ni ägnar er åt. Landsorganisationen, sälj omedelbart er del i skräpet. Ni överskattar betydelsen av ledarsidan något vansinnigt. Lägg pengarna ni får för kapitalist/spelbolagsdyngan till att utveckla LO-tidningen istället. Vi arbetare har inget att lära av Aftonbladet som nu bara står för degeneration och dekadens.

Klasskamp utan märg, röda fanor utan färg...

Göran Persson, världens girigaste man?

Göran Persson, socialdemokraternas förre partiledare och mannen som röjde vägen för mister Aubergine och de "nya moderaterna" har  visat att han ännu kan överraska! Nu tar han girigheten till nya höjder när han får fullt avgångsvederlag som statsråd och samtidigt har stora inkomster som motivationstalare eller vad fan hans lekstugejobb nu kallas för den där borgerliga jävla PR-byrån. Bra att grabben har ett jobb liksom...

Ärligt talat, Göran Persson, jag tror inte att något i historien har skadat partiet lika mycket som du har lyckats med. Du är ta mig fan helt sanslös. Du har nästan helt lyckats få folk att förknippa SAP med pamperier, herrgårdar och härskartekniker! Du har baktalat dina egna statsråd, du har varit oförskämd mot opposition och allierade och du har placerat dina kritiker på andra sidan jorden (Margot Wallström, Margareta Winberg, två kloka kvinnor under vilka socialdemokraterna garanterat inte förlorat 2006 års val).

Du har en
generaldirektö som tjänar ännu mer än du till fru (hade du blivit kär i Anitra om hon suttit i konsumkassan?) till fru och lever gott på din jävla herrgård. Du har ett fysiskt jättelätt jobb som jag garanterat också skulle klara, jag har gedigen erfarenhet som kursledare och älskar att snacka inför publik. Men jag går varje dag till ett hårt, tungt och skitigt jobb (idag stod jag en timme på knä upp till armbågarna i avloppsklägg) och skadar mina axlar varje dag genom att skotta tunga sopor. Jag skadar mina njurar och min rygg genom att köra ofjädrad truck fort på ojämnt underlag.

Min lönehöjning blev 800 kronor i år. I månaden. Det tror jag att du har i timmen.

Jag är glad att du har avgått som partiledare, jag tror inte att du någonsin har varit socialdemokrat i hjärtat, men jag tror att det jag skulle bli ännu gladare när du lämnar partiet. Gå med i de "nya moderaterna" istället. När Reinfeldt öppnade riksmötet i år lät han nästan precis som du och det skorrar lika falskt när ni pratar om arbetarklassen och de utsatta, för det kan ni nog lika mycket om, det vill säga ingenting.

By the way,
Göran Persson, jag såg att våra grannar, norrmännen inte är så dumma som vi svenskar gärna vill göra gällande! Ditt nyliberala favoritprojekt EU ger de kalla handen ännu mer än någonsin nu. 53% nästan. Fantastiskt.

Knarket är hippt igen. Tack till bland andra Federley!

Satan i gatan. Det är kul att polisen i alla fall försöker att göra något åt narkotikan som flödar i vårt samhälle (ytterligare en produkt av den liberala ekonomin!). Jag läser i Göteborgsposten på nätet (jag skulle aldrig betala för den) följande uppseendeväckande siffror:

"Helgens tillslag
* Antal personer misstänkta för narkotikabrott efter gatulangningsgruppens arbete i helgen: 18
* Antal beslag: 8
* Droger: Amfetamin, hasch, kokain, GHB, tabletter
Myndigheterna
Myndigheter som arbetar med krogfrågor:
* Polisen: Gatulangningsgruppen (här ingår också socialsekreterare), Ordningsvaktsfrågor, Gruppen riktade insatser, Civilpatruller
* Kommunen: Tillståndsgruppen
Krogknarket i city
Antal misstänkta för narkotikabrott i krogcity
* 2005:     308
* 2006:     491
* Hittills 2007:     411

Källa: Polisen

Narkotikabrott i Sverige
Antal anmälda narkotikabrott i Sverige
* 2001:    37 645
* 2006:    77 779
Narkotikabrott i Västra Götaland
Antal anmälda narkotikabrott i Västra Götaland
* 2001:     6 553
* 2006:    11 951

Källa: Brottsförebyggande rådet"

Och det lustiga är att Svensson i gemen inte har en aning om hur mycket droger det finns i omlopp. Man häpnar ofta när man diskuterar narkotika med någon. Knarket har kommit för att stanna, tro mig. Men så länge det "bara" är trasiga tjackpundare eller glassiga unga vackra partyknarkare som håller på väljer Svensson att inte se skiten tror jag.

Jag rör mig sällan, och aldrig frivilligt. närmare Avenyn och det fruktansvärda nattlivet där än Järntorget, men även på krogarna runt om där är folk påtända. Dock på ett annat sätt än kolanäsorna från Askim, det ska medges, men det är ändå knark. Dock har jag folk i min bekantskapskrets som är ute i svängen mycket och de knarkar. Det skulle de nog inte gå med på, men de tar ju narkotika så de knarkar absolut.

Men det förstås, de är ju inte de trasiga hålögda haldolskadade haldolskadade varelser som kan dyka på en på stan och be om en spänn. Ännu.

"Isabell Lund", du lyckades i alla fall inte lura mig!

Stora delar av Sveriges bloggosfär har sorg eftersom den såkallade Isabell Lund stänger ner sin blogg "Att arbeta som Eskort" sedan en journalist har hotat med att outa "henne".

Tror fan det.
Det skulle ju bli alldeles för ohanterligt när det kommer ut att "Isabell Lund" i själva verket är någon ur den unga bombhögern som gör allt för att legalisera sexköp och glamorisera horyrket!

Jag tycker inte
att journailsten ska skämmas för en sekund, jag tycker det är bra att "Lunds" blogg stängs ner. Den borde aldrig ens ha sjösatts.

Filipstad drabbas som de flesta andra

Filipstads kommun, min lilla uppväxtkommun i östra Värmlands Bergslag har enligt Filipstads Tidning (lördag 22/9) ansökt om 3 extra miljoner till försörjningsstöd. Det går helt i linje med det avslöjande TV4 gjorde för ett par månader sedan om att hälften av landets kommuner trodde att de skulle komma att behöva söka extra pengar eftersom så många förlorar på borgarnas politik att de inte kan försörja sig själva.

Det "nya välståndet" kommer tyvärr inte avfolkningskommuner i de inre skogslänen till del i någon högre grad, hur gärna stureplanscentern vill påstå det.

Det ska bli intressant
att se längre fram i vår hur många miljoner man tvingas söka då i Filipstad. Jag hoppas också att TV4 gör en uppföljning på sitt rep och granskar hur många kommuner som verkligen tvingades söka.

Åt den som har skall varda givet!

Jag tycker att den här artikeln från TT säger det mesta om varför borgarpacksregeringen driver en orättvis politik om nu någon händelsevis inte fattat det ännu(det roligaste är att jag snodde den från det liberala organet GP):

"Nästan nio av tio lyxvillor ligger kring huvudstaden. Ägarna tjänar alla minst 45 000 kronor per år när fastighetsskatten slopas.

Färskaste ministern i regeringen, Ewa Björling, gör en förtjänst på 40 000 kronor.

TT har låtit Skatteverket plocka fram var landets dyraste villor ligger. Drygt 85 procent eller 2 300 av 2 700 villor med ett taxeringsvärde på över fem miljoner kronor ligger i Stockholms län. Sedan kommer ingenting, sedan kommer ingenting och sedan kommer Skåne där 200 av landets femmiljonersvillor ligger.

I Norrlandslänen finns endast ett småhus med ett taxeringsvärde på över fem miljoner kronor, ägt av en finansman i Umeå.

Allra flest lyxvillor ligger i Danderyd. Här ligger vart fjärde hus som är taxerat till minst fem miljoner kronor.

I grannkommunen Täby har statsminister Fredrik Reinfeldt och hans familj en villa med ett taxeringsvärde på knappt 3,7 miljoner kronor. Hans hushåll gör en vinst på drygt 30 000 kronor per år. Detta till följd av att hans tidigare fastighetsskatt på en procent av taxeringsvärdet, alltså nästan 37 000 kronor per år i skatt, nu med de nya reglerna blir 6 000 kronor.

Även flera andra ministrar i regeringen tjänar många tusenlappar på förändringen. Störst förtjänst, drygt 40 000 kronor, gör den färskaste ministern, handelsminister Ewa Björling, och hennes hushåll. Även nye folkpartiledaren och skolministern Jan Björklund och EU-minister Cecilia Malmström tjänar över 20 000 kronor på att skatten slopas."

Utvisning inom EU?

Är det tillåtet att utvisa någon från ett EU-land till ett annat? Jag vet inte och vill ha svar på frågan om någon läsare vet?

Budgeten mot de arbetslösa för de rika!

Idag knallade Sveriges finansminister från finansdepartementet till rosenbad med höstbudgeten. Tror i alla fall inte att han blev tårtad eller nåt... Anyway, det borde nu stå fullt klart att vi har en regering som bedriver en fullständig hetsjakt på arbetslösa, sjukskrivna och andra som inte passar in i deras krispiga nyliberala samhälle.

"Alla ska jobba, inga bidrag" för att citera en överlycklig nyliberal kvinna som Sveriges Radio samplade på valnatten och använde i reklamen för ett inslag om den då nya regeringen. Och visst, vem fan motsätter sig att alla ska ha jobb? Jo, det finns ju ett par: EU, på grund av att alla inte FÅR ha jobb för då går inflationen upp för mycket och, paradoxalt nog den nya regeringen och deras tillskyndare. Detta eftersom om alla har jobb kommer det inte att finnas någon arbetslöshetsreserv som pressar ner arbetarlönerna med hot om att ta jobb för lägre pris. Alltså är deras "arbetslinje" ett slag i luften, en meningslös fras som upprepas likt ett mantra.

Socialminister Göran Hägglund (kd) gol idag ut på sin grumliga degerforssmåländska att "vi har avskaffat Sveriges mest hatade skatt!". En rolig sak är att han sitter i vad som med sjumilasteg är på väg att bli Sveriges mest hatade regering. Och det ännu roligare är att de inte fattar det, utan öser på med mer av det som gör att folk hatar dem: klasspolitik och skattelättnader för dem som redan har och mindre till dem som inte har.

"Nya moderaterna" min röv.

Ett stort fett IG till LO, (s) och Vänsterpartiet!

Jag tycker det är stor förbannad skam att LO, socialdemokraterna och vänsterpartiet inte deltog på demonstrationen  den 18:e september på Gustav Adolfs torg i Göteborg mot Högerregeringen och deras krympande av våra rättigheter och deras förvandling av Sverige till ett klassamhälle a la England!

Ett antal klubbar inom LO-förbunden Kommunal och SEKO hade balls nog att ställa upp och LO-facken i Västervik lär ha varit modiga nog att delta, men det var allt. Heder till dem, de kan säga att de gjorde något i alla fall när deras ungar frågar dem - LO centralt släpper pressreleaser och fucking utredningar som ingen läser. Fan vad dåligt!

Ung Vänster var där, men höger-SSUdistriktet Göteborg vågade inte släpa sig dit. Urkass!

Däremot såg jag fullt av vanliga gräsrotssossar bland folket på torget. Så skönt att se att det finns ett antal socialdemokrater som fortfarande vågar ta fight emot orättvisor och högervridning.

High fives på er ni också!

Alla borgare bloggar om Sahlin!

Bloggen Bent? Check!
Mina Moderata Karameller? Check!
Sakine? Check!
Folkpartiet i Nacka? Check!
Fredrik Malm? Check!
Dyslesbisk? Check, eller nej vänta hon skriver om Per Nuder!
Niklas Wykman? Check!
Jimmie Åkesson? Check! Iofs inte med i den så kallade alliansen men för en borgerlig politik.
Stefan Olsson? Check!

Nä men ni fattar, så kan jag hålla på. Hade jag orkat jobba mig hade jag kunnat sitta hela jävla natten och kolla borgare som blir mer och mer desperata över att folk inte har vett på att uppskatta deras "frihetspolitik" och istället för att komma med kreativa idéer för hur det ska lösas kastar sig över Mona Sahlin och hennes göranden och låtanden? När ska ni lära er att ni inte är i opposition längre, ni beter er som taffliga skolungar som ska åka skridskor för första gången!

Släpp sargen och kom in i matchen! Om man haft ett helt år och ändå inte lärt sig jobbet är det kanske ingen idé att fortsätta provanställningen eller?Moderaterna backar från jobbgarantin!

I maj 2006 bräkte moderaterna, peppade av de positiva vindar som då blåste att bara man fick ta bort lite lyxskatter så skulle alla få jobb inom fem dagar. Så här sade man:

?En jobbgaranti ska införas i Stockholm, där alla som idag är socialbidragsberoende ges en snabb individuell bedömning och, i de fall arbetsbrist är orsaken till bidragsberoendet, garanteras ­arbete inom fem dagar.?

Nu låter det annorlunda minsann! Så här säger moderate socialborgarrådet i Stockholm Ulf Kristoffersson efter ett för moderater så sällsynt, men ack så välbehövligt, besök i den verklighet där vi andra framlever våra liv:

"Det handlar om att inom fem dagar få en individuell plan: så här ser din väg tillbaka till arbete ut. Att ordna ett jobb inom fem dagar, det är ju omöjligt."

Men! Nu blir jag riktigt besviken! Jag som trodde att moderaterna kommit på något vi andra inte hade, men så visade det sig att de bara snackade dynga. Som vanligt.

Källa: Den så kallade Alliansens valplattform och Nya Arbetarpartiets partiorgan SvD.

Politiskt bakvatten!

Jag börjar bli chok trött på modern politik. Allt handlar bara om makt, makt och åter makt. Och väljarsiffror. Det spelar mindre roll om man pratar om moderaterna eller sossarna. Båda två är lika stolliga efter att vara medelklassen och de förbannade småföretagarna till lags att man skiter totalt i om man slänger gammal ideologi överbord.

Jonas Morian skriver
om hur moderaterna sviker sina kärnväljare för marginalditona, men vad spelar det för roll när fru Sahlin snabbt som fan när han hämtar en prästsjäl en söndagmorgon är där och berättar att "SAP ska bli småföretagarnas parti, att vi redan borde vara det!!" Well säger jag, om det ska börja fjäskas för några så kallade hjältar till småföretagare, då är det jag som lämnar såväl uppdrag som parti för då hör inte jag hemma där längre.

Har i och för sig övervägt att gå över till vänsterpartiet rätt länge nu, men tre saker har hindrat mig:

1: Situationen i vänsterpartiet i Göteborg. Det verkar minst sagt skakigt. Kommunfullmäktigegruppen äger inte sina frågor utan måste ha clearing direkt från distriktsstyrelsen innan man får mandat att fatta beslut och det verkar som om gruppen lider av konflikt med distriktet.

2: Politiken, och de som för den i SAP här i Göteborg är av ett helt annat slag än på riksplanet. Här har man en ideologi som genomsyrar det man gör och man lyssnar på föreningarna och har örat mot marken. Här handlar det inte bara om vad medleklassen tycker och det gör att jag trots allt kan känna lite stolthet över mitt gamla parti.

3: Det är vansinnigt kul med politik på kommunnivå! Jag har otroligt roligt i mina nämnder (KF är väl mindre roligt ibland...) och vill inte sluta. Det skulle jag bli tvungen till om jag gick med i vänsterpartiet.

Nya Skattehöjarpartiet!

Nya Skattehöjarpartiet Moderaterna höjer skatten på snus igen. Inte 100% som de gjorde förra gången, det är klart, men i alla fall 2.70 ska priset upp på en dosa.

Det är egentligen inte det minsta förvånande. Vad man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen och med 65 miljarder i sänkta skatter måste man förstås ta pengarna som man vill dela ut till Sveriges rika någon annanstans ifrån. Det blir bland annat Sveriges snusare som får pynta upp ännu mer. Bland annat för att de inte kan köpa ryskt eller makedonskt smuggelsnus av någon tradarchaffis som cigarettmissbrukarna kan. De är hänvisade till att köpa de produkter som finns i Sverige, och gjorda i Sverige och det vet såklart Anders Borg.

Men jag tror att Nya Skattehöjarpartiet
biter sig själva i röven med det här. Inför förra valet bytte man kostym och ljög om att man var ett arbetarparti, något som med all önskvärd tydlighet lyst igenom att man inte är (var är byggsmeden, undersköterskan, städaren, lastbilschaffisen eller tidningsbudet i regeringen?) och fick såklart en hel del röster av just arbetare. Men om Nya Skattehöjarpartiet bara bemödat sig om att titta lite på sin nya väljargrupp hade man nog snabbt kunnat konstatera att något putar ut i bakfickan på många av dem. En dosa snus. Dessa lär inte gilla den ständiga prishöjningen på deras snus. Och tvärt emot vad Nya Skattehöjarpartiet påstår (det är klart efter som det ju inte finns några riktiga arbetare i deras egna led. Jag är en riktig arbetare, har reflexkläder, kniv på byxbenet och måste duscha after jobbet och jag får ut ett par skändliga hundra mer i månaden) så har inte Sveriges arbetare fått det så in i helvete mycket bättre efter deras så kallade jobbavdrag att de känner att pengarna som rinner ur ymnighetshornet räcker till för att lägga 2.70 mer på varje dosa snus.

Det kallnar över Sverige!

En stackars kille på 20 år med den rått dödliga sjukdomen Hunters sjukdom behöver skitdyr medicin för att kunna ha ett drägligt liv men Stockholms landstings "etiska kommitté" har beslutat att han inte ska få den. Den är för dyr. Han kommer antagligen att dö. På en rak fråga från SVT om ett människoliv har ett pris duckar ordföranden för kommittén frågan.

Det är Filippa Reinfeldt
som är boss i det landstinget. Tänkte bara nämna det. Visst spelar det in, hennes makes och partis skattesänkningar på sammanlagt 65 miljarder börjar märkas nu. Men det är även en bra spegling på hur kallt mitt Sverige har börjat bli efter att ha varit ett ganska bra samhälle. Visst har man kunnat göra mer, men man har ändå känt sig rätt säker på framtiden här i landet. Tills nu. Det kallnar i Sverige, och det beror inte bara på hösten.

Det beror på borgerlig politik där den starke äter den svage och på en borgerlig inställning där fler och fler blir svagare för att några få ska bli starkare. Och mycket mycket rikare.


Egypten vill införa Nürnberglagar!

Åter visar stater med sviktande demokrati hur lika de är varandra oavsett om statsskicket är teokratiskt, korporativistiskt eller stalinistiskt.

Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi
vill inte bara ha snälla ord från Fredrik Reinfeldt, han vill ha handling. Och handlingen han vill ha är ett förbud mot att publicera bilder av profeten Muhammed.

Stilla dig, Samah Mohamed Sotouhi, vi ska inte införa något förbud av det slaget över huvud taget!!! Du är ute i extremt grumliga vatten, du springer nazisternas ärenden åt dem.Kan bara ana hur de och sverigedemokraterna och annat "patriotiskt" trash sitter och gnuggar händerna nu för sina kommande höstkampanjer! Du som Egyptens ambassadör är inget annat än en nyttig idiot för något som är större 'n du.

Sverige är INTE Egypten eller något annat slags diktaturstat där regeringen styr som de vill, ska du begripa det? Jag vet inte hur länge du har varit ambassadör här, men det borde ju ha varit något av det första du lärde dig.

Satir var ett av den unga arbetarrörelsens vapen när vi stred för det ni saknar i Egypten - demokrati och rätten att publicera vad i helvete vi vill! Vi blev misshandlade för det, vi blev trakasserade av den ägande klassens polis och militär, vi fick fängelse utan rättegång för det. Men till sist uppnådde vi rätten att till och med göra satir på kungen, det som sägs vara vårt lands högsta symbol eller något, och får du igenom ett förbud mot avbildningar mor profeten Muhammed så får snart borgarna igenom ett förbud för oss socialister att publicera vad vi vill! LIVSFARA!

Visst, den som publicerar något så att någon känner sig kränkt (fan vad jag hatar det där ordet!) får vara beredd på att försvara det han eller hon har gjort i debatt. Aldrig aldrig aldrig mer förbud mot satir! Passar det inte så får du, Samah Mohamed Sotouhi, helt enkelt blunda eller ta med dig din inskränkthet och åka tillbaks till Egypten. Sverige är ingen teokrati och ska aldrig bli det heller. I Sverige omhuldas traditionen att välja våra ledare, och vi vill inte ha några präster som styr över oss. Prästerskapet är bara en annan version av förtryck, ett förtryck som vi gjort oss av med. Visserligen styr deras ideologiska arvingar just nu, men vi har ändå rätten att protestera mot dem om vi vill, vilket vi också ska göra. Precis som de muslimer som känner att deras profet har kränkts har rätten att demonstrera mot saken och driva opinion för sin sak, men de har inte rätten att mot majoritetens vilja driva igenom den med hot eller våld.

Nej du, Samah Mohamed Sotouhi
, dra tillbaka ditt krav och be om ursäkt. Vi tänker inte - aldrig - gå in i den politiska censurens mörker igen.

Den enda sanna glädjen också vidare

Den enda sanna glädjen är ta mig fan skadeglädjen. Nyheten att Mikael Odenberg, som för mig representerar überbilden av en sann moderat med sin isterbuk och sina hårda åsikter (han får mig att tänka på en elefanthanne i must) avgår och därigenom skapar en riktig regeringskris och ruskar om den så kallade alliansens patetiska försök till sammanhållning gjorde mig jätteglad. Hur många folkpartister och liberala moderater sitter inte och gnisslar tänderna av ilska över att behöva svälja det förhatliga vårdnadsbidraget idag? Nå, Sten Tolgfors lär ju vara betydligt mer lättledd för Fidde än den gamla elefanttjuren Odenberg.

Och i Stockholm skulle den så kallade alliansen ryka om det vore val idag. Något säger mig att inte bara den färskpressade grapefruktjuicen som överklassparet Reinfeldts avdragsgilla hembiträde pressat åt rikets statsminister och rikets arty farty första dam bidrog till den tilltagande magsurheten.

Moahahahahahaaaaaaaa!

Klassintresset ljuger aldrig, Malin Lernfelt!

Göteborgspostens skelettliberala krönikör Malin Lernfelt tycker att Saga Rosén från Liberala Ungdomsförbundet gör rätt när hon dissar sitt för för att de ska delta i "Marschen", ett evenemang för rörelsehindrades rätt till framkomlighet även i privata inrättningar. Saga skriver på sin blogg http://maktdecharge.blogspot.com om hur rosenrasande hon blir på det här oskicket.

Malin Lernfelt fattar inte bättre hon. Hon hyllade Saga Rosén om en annan grej, och när jag mailade henne om  hennes skyddslings åsikter får jag det här tillbaka:

"Hej! Jag måste faktiskt säga att jag helt och fullt håller med Saga Rosén i denna fråga. När det gäller offentliga institutioner så skall det självklart vara ett krav att man handikappanpassar. Utan undantag. När det gäller privat egendom såär det absurt att samhället skulle komma och styra och ställa. Tänk om jag till exempel helt ideellt drev ett litet museum i ett gammalt1700-tals hus och en handikappanpassning skulle innebära 1. Att jag skulle tvingas stänga museet eftersom det skulle kosta en massa pengar vilka jag inte hade. 2. Att ovärderliga kulturvärden skulle försöras. Eller om jag drev en butik och väljer att ta med mig min hund till buktikenvarje dag eftersom jag varken har råd eller lust att lämna bort den på dagarna? Är det inte upp till mig att bestämma själv då om jag vill handikappanpassa eller ha en allergizon i min butik? Tänk om jag skulle komma hem till dig och tvinga dig att anpassa ditt hem efter mina behov? Nä, någon måtta får det allt vara. "

Som sagt, hon begriper inte bättre. Eller det gör hon kanske? För om vi hårddrar hennes svar, vad innebär det? Jo att hon vill att privata affärsägare ska ha rätt att frysa ute handikappade om de vill. Jag undrar vilka mer lagar Malin Lernfelt anser att man i den heliga privategendomens namn ska ha rätt att skita i bara för att man vill eller med den dåliga ursäkten att man inte har råd (har man på marknaden att göra i så fall?)? Ska man ha rätt att strunta i en nödutgång? Ska man glatt kunna skita i att renovera upp elen som ligger och sprakar inne i väggarna? Ska en företagare ha rätt att skita i LAS, MBL, eller Arbetsmiljölagen bara för att han inte har råd eler inte vill helt enkelt?

Nu vet jag ju inte
till hundra procent om det här stämmer, men jag körde unga Lernfelt på hitta.se. Hon var inte med, och det hade jag inte räknat med heller. Däremot hittade jag två Lernfelt i Hovås som är en av stans flådigaste stadsdelar, en i de yttre delarna av innerstan och en företagare.

Av detta drar jag slutsatsen: klassintresset ljuger aldrig.


Alltid antiliberal!

Vad jag avskyr liberalismen! Puuuuh....

Vårdnadsbidrag skapar inga bävrar!

Vad fan nu då? Skulle inte vi jobba som bävrar?

Högern är svår att begripa sig på ibland. Det blir väl så när man blandar skelettliberal politik med stockkonservativ. För nu ska man införa det underbara vårdnadsbidraget, man ska "myndigförklara" svenska kvinnor enligt Daniel som kommenterar på Mina Moderata Karameller. Han har en egen blogg på http://mytwocents.blogg.se förresten. Varning, den lär vara tungt borgerlig.

Men Daniel sätter faktiskt fingret på en avgörande grej här. Det är kvinnnorna som kommer att vara hemma med barnen och ha ansvaret för hemmet. Mannen kommer att arbeta på som vanligt (Daniel skriver i kommentaren att noll till fyraårsåldern aldrig kommer tillbaka, men han berör inte varför det skulle vara extra viktigt för kvinnor att inte missa det). Det är lite kul att se en vanlig förträdare för borgerligheten erkänna saken, he he.

Men kvinnofällan som vårdnadsbidraget innebär är faktiskt en realitet! Kvinnan kommer att vara hemma med usla 3000 skattefritt och mannen kommer att vara försörjaren som han alltid har varit. Ständigt dessa borgerliga steg tillbaka.

Jag anar att borgerlighetens inställning i det här fallet innerst inne härrör från att de inte tycker att kommunala jobb är riktiga jobb. Det måste väl för fan vara bättre att vi har dagisfröknar och dagmammor i jobb än att vissa kvinnor luras tillbaka till diskbänken med sketna 3000 skattefritt som argument?

Inga torskar vid Feskekörka!

Nu vill Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Göteborg utreda om det går att stänga stans prostitutionsstråk Rosenlundsgatan. Man har insett att det står så unga tjejer som i femtonårsåldern där. Det var folkpartisterna Birgitta Ohlsson, också känd som den sista socialliberalen och Cecilia Malmström som drog upp det för någon månad sedan.

Well, säger jag, det är väl någon sorts initiativ i alla fall, men alla vet vad som händer om man försöker skopa upp vatten med en sil: det flyttar på sig ja. Det kommer hororna och deras hallicksvin också att göra. Riktiga problem blir det om de flyttar ut till Aröd, Högsbo industri eller något annat som står tomt hela nätterna.

Men okej, utred i alla fall. Men det viktigaste är att ta debatten om att det inte är okej att köpa sexuella tjänster. Torskar kommer det alltid att finnas, liksom det alltid kommer att finnas tjejer (och killar) som säljer. Men debatten är lika viktig att ta mot de rabiata ungliberalerna som anser attdet är helt okej med horerier (lite lustigt att ingen av dem själva någonsin syns nere vid kanalen när det är så okej) om det sker på frivillig grund. Och enligt deras förvirrade logik måååste det ju vara på i första hand frivillig grund när så många gör det. Observera att det här är ett autentiskt argument jag har fått slängt i ansiktet av en ungliberal i full frihet! Uäsch!

Ska inte dissa beslutet för mycket, man gör ju något i alla fall.

Upp till kamp!

Såg såklart Peter Birros "Upp till Kamp" igår. Den var bra, speciellt för en sån närhistoriejunkie som jag. Och särskilt som jag är mycket intresserad av Göteborgs och stadens arbetarklass historia.

Men den var inte sådär smashing som en del i bloggosfären uttrycker idag. Antagligen för att jag som är född 1974 inte var med på den tiden. Jag hamnar med ojämna mellanrum i argumentation med folk om The Beatles storhet, något som jag aldrig begripit, jag tycker de låter som vilket jävla halvkasst indiepopfejafingerpullarband som helst. Men alla som var med när de slog igenom, inklusive min mor som lär ha sett dem spela i Norrstrandskyrkan i Karlstad året innan de breakade, hävdar indignerat med emfas att "de var ju först!". Det skiter jag i och för sig i, för det innbär inte att de var bra ändå.

Men i alla fall så är det nog samma sak med "revolutionen" på 60-talet. Nuförtiden händer sånt hela tiden, så det är liksom inte så stort med lite välta bilar och stängda svartklubbar. Strejken på Arendalsvarvet var heller inte mycket till strejk om man säger så. Den är mest romantiserad tack vare Knutna Nävars och Nynningens musikaliska verk om den.

I alla fall, "Upp till kamp" är bra och underhållande. Den är trovärdigt gjord och de har hittat suveräna miljöer.

Men det är inte
någon revolution, precis som tiden den porträtterar.

Nyskuren

Så, nu sitter man hemma, sjukskriven och tärande, och är nyopererad. Har varit på Angereds vårdcentral, de gör lättare operationer där. Kirurgen skar bort två av mina största och mest smärtsamma neurofibrom från min rygg. Neurofibrom är en sorts tumörsjukdom som gör att bindväven växer till på ett lätt okontrollerat sätt och bildar knutor som kan göra ont, och det har de här gjort. Jag har ett antal kvar som gör ont vid tryck och som ska bort under hösten.

Jag är så lycklig över att ha blivit kvitt de här fulingarna nu. Mycket bra bemötande, mycket trevlig personal och skicklig läkare. Och framför allt: det kostade 120 kronor.

Muf - Sveriges nya hillbillies!

Göteborgsposten, (o)beroende liberal) utnämnde idag 20070903 Moderata ungdomsförbundet till Sveriges nya hillbillies pga deras nej till emu och deras ja till hembränning. "Det har att göra med deras urblåsta provinsialism", skriver tidningen.

He he he he! Det är sånt här som skänker livskraft! Jag bara älskar när borgare bråkar med varandra!

Centern fattar inte vad de har gjort

Den nyliberala dekadensen i det gamla folkrörelsepartiet centern, manifesterad av den unga glättiga Stureplanscentern med medlemmar som Fredrick Federley, Marie Wickberg och den känsliga Annie Johansson har tagit sig ny höjder i det "paket" som tagits fram under deras stämma. Facket ska om de får bestämma lagligen förbjudas att sätta företag som saknar medlemmar i blockad. På små företag kommer det att få katastrofala konsekvenser eftersom många kommer att undvika att anställa medlemmar i fackföreningen.

Facket måste självfallet bryta mot den lagen om den skulle bli verklighet i framtiden.

Centerpartiet - the future for union busting in Sweden!

Jo jo, Niklas Wykman, blåser gör det....

Lelle Niklas Wykman, MUFs ordförande skriver så här på sin blogg: "Jag var just ute och tog en bild med Jytte. Fuck vad kallt det har blivit ute!"

Jodu Niklas, som Dia Psalma skrev för massa år sen: "Det blåser hårt, det blåser kallt, det blåser högervindar överallt". Välkommen ut ur buren! Kul att du upptäckt det!

http://www.muf.se/?use=niklas&id=217

Turbulensen kring rondellhundarna

Den senaste tidens rabalder angående Lars Vilks konstverk med profeten Muhammed som rondellhund (vilka ser ut som dekadent klotter a la bilderna i Loranga, Mazarin och Dartanjang) gör mig oroad. Inte för att 200 av Sveriges kanske 200000 utövande muslimer står och gapar framför Örebro slott i sig. Det som gör mig oroad är dels det de gapade: De menar alltså att tidningen Nerikes Allehanda ska skämmas för att  de tagit in bilden. Det tror jag pekar på två saker. Ett: just de här muslimerna har inte begripit jack shit om vår svenska tryckfrihet. Två: vi svenskar har inte begripit jack shit om hur helig Muhammed är för dem.

Jag erkänner, jag har inte det själv! Trots att jag vet så fattar jag inte hur en person som varit död i över tusen år och som dessutom skapade något så fattigt som en religion kan sätta såna känslor i schvung. Det var en kille på P1 igår som var arg och undrade hur det skulle kännas om han gjorde en bild på kungen i bajs. Helt okej tycker jag, skulle gärna göra den själv. Eller om man framställde ens mamma som hund. So? Go ahead if it makes you happy.

Vi har inte den där mammakulten i Sverige och bryr oss liksom inte så mycket så det är väldigt svårt att förstå. Ingen nu levande på jorden har träffat någon som träffat någon som träffat någon som träffat någon som träffat någon som träffat Muhammed. Och ännu längre bakåt. Vi svenskar är också så sekulariserade, det var bara några kyrkliga tokar som sket på sig under Ecce Homo. Resten av landet spelade sin hockey bockey, löste sina korsord och drack sin fredagsöl. Typ ingen brydde sig på riktigt, vi har inte det i oss helt enkelt.

Det måste ha att göra med dels att islam är en religion som är närmare dagligt liv än vår kristendom och att muslimer i Sverige känner sig som underdogs och att vissa därför tar det extra personligt när en gemensam nämnare kränks. Och jag lovar att om man skrapar på ytan hos stollarna i Pakistan som brände en docka som skulle föreställa Fredrik Reinfeldt så kommer man fram till att det var ett gäng arbetslösa killar som inte kände någon framtidstro. Dockan och den gröngula svenska flaggan, målad på ett pappersark med färgkritor avslöjade väl att inte heller de här kände sig som top dogs i sin hemmiljö direkt.

Men det första skrämmer mig, att demonstranterna kräver att vi ska inskränka den svenska yttrandefriheten så att tidningar inte får ta in Vilks bilder och att man i lag förbjuds tala illa om deras heliga figur. För vilka blir nästa på tur? Sossar som kräver att Olof Palme inte får kränkas? Ungmoderater som är trötta på skiten deras partiledare får utstå när han avbildas som en aubergine? Nej, det här är allvarliga saker. Jag brukar säga till småkillar som går runt med KKK-tröjor och sånt att tänka på vilka KKK ger sig efter när de har hängt den siste svarte. Judarna. Sen? Blattarna, ja. Efter det? Kommunisterna. När det är klart då? De som är fattiga och och inte har någon utbildning. Då brukar det glimta till i ögonen på dem. Då förstår de.

Jag hoppas att ingen
böjer rygg för det här, att Lars Vilks inte gör en pudel, att Nerikes Allehanda ber om ursäkt, definitivt hoppas jag att regeringen säger fuck off åt Iran och Pakistans regeringar, i Sverige är det här tillåtet och ska också vara det. De tvåhundra som stod och gastade framför slottet i Örebro vill leva i Sverige antar jag. Då får de också leva med att en tidning får hänga ut en bild på Muhammed som hund.

Oavsett vad de tycker om saken.

RSS 2.0