Mer från Jörg Haider;)

Ha ha! Nassarnas idol Jörg Haider var inte bara smygbög och körde full, han var fifflare med!

KD rädda för att lagstiftningen ska slå mot deras homofobi!

Riksdagsledamoten Anneli Enochsson KD Göteborg börjar bli orolig. Den kristna ultrahögern känner sig inte bekväm med lagen om hets mot folkgrupp. Surt för henne. Det ska de inte göra. Anneli Enochsson och många andra har länge undgått stämpeln som kompletta idioter som deras kollegor i USA har genom att förklä sig till vanligt folk, men det börjar märkas nu att de är samma skrot och korn. Fega Enochsson tillåter inte kommentarer på sin blogg förresten...

Kristdemokraterna är ett homofobiskt parti precis som brunskjortorna är islamofobiska. KD tycker inte att det gör något om man med sin gamla bibel som slagträ får andra människor från en eller flera grupper som någon påtänd dåre skrev om för tvåtusen år sedan, att känna sig mindre värda. De är samma reaktionära, okunniga, livrädda religiösa skit som Abdirizak Waaberi från M i Göteborg torgför. Han har luftat minst sagt vidriga åsikter de senaste åren. Varav de flesta han har "tagit avstånd ifrån".

Nu hör jag någon som tänker på samma sätt säga på TV att man kan vara "fullständigt tolerant men ändå vara emot könsneutrala äktenskap". Nej det kan man inte. Sorry. Du motsade just dig själv. Jag kommer aldrig att begripa den här påtagliga okunniga skräcken som både religiösa och brunskjortorna har för att folk ska "omvändas" till att bli bögar eller muslimer. Det kommer aldrig att ske. Man föds med sin sexuella läggning, och de flesta föds med en sund skepsis till religiösa dogmer. De allra flesta som har en tro är inte religiösa, och som sagt, har du en gång fötts straight går det inte att bli bög.

Så ledsen, mina små mentala smurfer, men er rädsla förutan vilken er livslust synes förflackad, är obefogad.


Vänsterpartiet, föll de med "den antifascistiska skyddsvallen"?

Igår kväll var jag och besökte en gammal vänsterpartist. Vi satt och snackade om ett partigemensamt projekt och vi kom givetvis att prata om socialismen, våra respektive radikalsieringar och annat. Det jag häpnade över var att han köpte att inte kalla sig kommunist för att borgarna misstolkade det och det bara ledde till tankar om Sovjet. Jag hoppas jag missuppfattade honom, för vad med vår rörelse väljer borgarna att inte misstolka?

Vänsterpartiet verkar så oerhört kastrerat. Det är inte bara han som får mig att inse det. De köper, precis som sossarna, det borgerliga synsättet med den så kallade demokratin vi har i Sverige rätt av och verkar inte intresserade av att verkligen avskaffa kapitalismen. Har de inget lärt eller tror de precis som sossarna att en "kapitalism med mänskligt ansikte" är möjligt?

Jag radikaliserades
, eller snarare slutade tro på reformism när jag insåg att det inte går att rösta bort borgerligheten eftersom den är inbyggd i vårt politiska system. Numera är det ju inte bara olagligt att avskaffa den i svensk lag utan även genom Lissabonfördraget. Jag fick mig en rejäl radikaliserande knuff när jag fick insikten att val inte förändrar något väsentligt, och att om de kunde det så hade de varit förbjudna. Det är ju hela skälet till att det aldrig kom någon borgerlig statskupp under det långa sosseregeringsinnehavet i Sverige, för tusan! I alla andra länder som börjat utvecklas progressivt har det förekommit, antingen de lyckats eller inte.

Vi är ett gäng som kallar oss kommunister. Vi får ofta förklara oss. Nej, vi är inte ett dugg intresserade av att ha det som i Sovjet. Nej, vi vill inte ställa upp någon mot en mur eller hänga någon i en lyktstolpe. Nej, vi vill inte ha ett angiverisystem som i DDR. Nej, vi vill inte bygga in oss bakom en mur och isolera oss, vi vill ha det största internationella samarbetet som världen har skådat. Ja, vi vill ha fria val. Ja, vi vill ha fria fackföreningar. Ja, vi vill att folk ska kunna äga saker.

Det är vår
förbannade plikt att upplysa och informera om det. Om vad socialismen verkligen innebär. Att bryta borgarnas och sossarnas skenbilder och lögner. Att informera om att kapitalismen går att krossa och att det inte ens är svårt och att det inte behöver leda till fattigdom om vi inte ersätter den med en ny, statlig kapitalism.

Har vi vänsterpartiet med oss på det? Nej. Har vi fortfarande ett stort gäng vänsterpartister med oss på det? Jag hoppas det i alla fall.

Ett rasförbud skapar fler problem än det löser.Min lilla gris som rädda människor med makt vill förbjuda.


Mats Odell (KD)
joinade ju de här två från FP, Mathias Sundin och han som jag aldrig minns namnet på från samma parti i Järfälla som (enligt sig själv) förut ville ha rasförbud för ett antal hundraser. Mathias Sundin främst för bull-and-terrierhundar, de övriga av dansk modell där främst ovtjarkor och andra vall och vaktraser ska bort. Mathias Sundin har numera infört något slags listsystem där de översta raserna i praktiken får ett får ett rasförbud eftersom det kommer att bli så knövligt för folk att ha dem.

De kommer med argument där det ena är fånigare än det andra och avslöjar hur extremt okunniga de här herrarna är om hundar i allmänhet och de raser de vill ha bort i synnerhet.

Mats Odell till exempel, kom med den vanliga drapan om kaukasisk ovtjarka: "Ingen behöver en hund på 90 kilo som kan spöa en björn" sa han.

För det första: det finns en hel del folk som har börjat använda sig av ovtjarkan för att skydda sin tamboskap i skogslänen. De behöver sina hundar.

För det andra: ingen hund, oavsett vikt, kan spöa en björn. De har helt olika muskelsammansättning och styrka. En björn kan ligga i ide en hel vinter, vakna och direkt gå ut och knäcka ryggen på en älgtjur efter att ha sovit en hel vinter. Det fattar vem som helst att ingen hund i världen har en chans emot. Varför tror ni att alla björnar som användes vid hetsning var kedjade på något sätt? Jo, för att hundägarna inte ville ha sina hundar slitna i stycken av björnen.

För det tredje: ovtjarkan, i sin naturliga miljö, vaktar i flock och larmar vid rovdjursattack. Visst kan flocken gå samman för att skrämma och mota bort rovdjuret, men det är knappast som Mats Odell tror, att det kommer att ligga en filéad och klar björn när herden kommer, färdig att läggas på grillen.

De här rädda
och okunninga borgerliga herrarna tror att det kommer att ge resultat att förbjuda raserna i Sverige. Och det kommer det. Dåliga reslutat. När Sverige två korta år i slutet av nittiotalet förbjöd pitbullterrier så ställde det egentligen till med den dåliga situation vi har med företredesvis bull-and-terrierkorsningar vi har sett. Eftersom de seriösa ägarna till renrasiga American Pitbull Terrier inte alls ville skiljas från sina fina hundar så blev de av någon anledning blandraser över natten. Pitbullen räknas visserligen redan som blandis i Sverige eftersom de inte har stängt sin rasbok i USA och Svenska Kennelklubben inte har erkänt den som ras. Och eftersom de plötsligt blev blandraser blev stamtavlor inget värda och en massa konstigheter kom in i rasen.

Man ska inte blanda förarveka raser som har extremt mycket motor som pitbullen med en hund som har en stark vaktinstinkt som rottweiler. Man har ingen aning om vad man får. Man KAN få en jättego hund som lämpar sig väl som gårds- och familjehund, men har man otur får man ett djur som mist pitbullens förarvekhet och fått rottisens utmanande läggning och vakttendenser blandat med pitbullens motor. Båda hundarna är extremt muskulösa och vansinnigt starka, har starka käkar och en god portion kamplust (OBS: EJ detsamma som lust att döda!). Såna blandraser har det nästan alltid varit när en "kamphund" har varit inblandad i någon form av olycka. jag känner hundfolk från Ystad till Gällivare, så man får allt som oftast inside information när något har hänt. Och oftast har det varit ägaren som inte varit det minsta intresserad av att ha sin hund till något annat än penisförlängare alternativt haft någon egen dressyrmetod som han trott på men som såklart inte fungerat.

Nu vill alltså Mats Odell och hans små junkrar från FP se till att detsamma händer med American Staffordshire Terrier, vår amerikanska kusin. Amstaffklubben i Sverige har lagt ner ett riktigt hästjobb på att få ordning på avelsarbetet i sin ras och stängt rasboken (dvs man plockar inte in andra hundar mer) och har därför fått komma med i SKK. Det kommer att bli samma sak, för ingen amstaffägare vill börja utsätta sina vänner för munkorgar, kortkoppel, kastreringar och annan skit som borgerskapet vill lägga på dem i ett populistiskt försök att få nya röster. Det finns nu rätt många renrasiga amstaffar i Sverige, och ett rasförbud kommer att göra att samma sak händer med amstaffen som pitbullen gick igenom tack vare TVÅ ÅRS rasförbud. Politikerna kommer med andra ord att borra hål i båten de själva reser i.

Min ras, den betydligt mindre, men lika käcka och glada Staffordshire Bullterriern har undgått rasförbud i förbudens, idiotins och rädslans hemland Danmark, men är uppsatt på någon slags observationslista. De väntar väl på att en hund ska göra bort sig för att få tillfälle att klappa till en ras till antar jag. Den har heller inte varit på tal för förbud i Sverige, utom i Mathias Sundins osunda fantasier.

Unga, osäkra män har i alla tider försökt skaffa sig respekt genom att ha hund som kan inge det. På 70-talet var det Dobermann Pinscher, på 80-talet var det den andra kusinen engelsk Bullterrier och Schäfer, på 90-talet "Pitbulls" och på 10-talet kom så Ovtjarkan till Sverige. Förbjud ni raser, de här jönsarna kommer bara att hitta sig en ny hund dagen efter deras hund destruerats av svensk polis. Problemet kommer ni inte åt på det viset. Det enda ni åstadkommer är en massa sorg för oss seriösa ägare av hundar av före detta kampras, vi vill inte bli sämre behandlade än vi redan är.

Alla, och då menar jag alla, som haft fördomar mot vår lilla staffetjej har ändrat sig efter att ha hälsat på henne och fått se hur otroligt kelig och tillgiven hon är. Det gäller amstaffar och pitbullar också. Bull-and-terrierns mentalitet är att människor är vänner. De är också förarveka. Man kan knäcka en staff totalt för livet bara genom att skälla på den. Och det tror folk är "mördarhundar"!

I Black Country i England, när staffen användes som kamphund, använde man sig av en metod som liknar den amerikanska marinkåren använder för att göra soldater av människor: man bryter ner dem psykiskt, förgör den naturliga läggningen och bygger sedan upp något annat igen. Det gick nämligen inte att få staffar att kampa annars. Klart att två hannar kan ryka ihop om det finns en tik i närheten eller om det råder oklarheter om rangen, men det brukar bara bli en skråma eller två, sen är ordningen fastställd! Och den behandlingen går ytterst få hundar igenom i Sverige idag, tack och lov.

Nej, inför inget jävla rasförbud. Använd de lagar vi har redan, de är fullt tillräckliga. Avliva hundar som går till attack oprovocerad oavsett ras, ta ifrån ägaren hundar, inför hundförbud. Eller inför hundkörkort, jag är inte ett dugg orolig för att inte klara det.

Jag avslutar med att förklara min ståndpunkt i frågan: I´ll give up my staffie when they pry the lead from my cold, dying hands.

Och jag menar det.


Överlevnadsstrategier gentemot SJ.Det verkar gå lite i sick-sack med Sveriges tågtrafik numera...

SJ har fuckat upp
- igen. Ett fullt X2000 stod igår stilla mellan Flemmingsberg och Södertälje i sex timmar i den ödesdigert stora hettan. Det förstår alla att en plåtburk som ett tåg fort blir till en bastu i 30 graders värme. Det lär enligt Aftonbladet ha varit uppåt 60 grader i tågvagnarna, något jag faktiskt tror på trots att uppgiften kommer från Aftonbladet. Jag har nämligen en hel del bekanta som kör spårvagn här i Göteborg, och i de gamla 60-talsvagnarna blir det ofta uppåt 60 grader på somrarna. De saknar AC och det var vad som skedde med det här värdelösa tåget också, AC:n slogs ut.

Men SJ rår faktiskt
inte för det här helt och hållet själva. Det är fel att skylla allt på dem. De som främst är ansvariga för alla fel med tågtrafiken är de regeringar som har styckat upp SJ i SJ, Trafikverket, Green Cargo och Jernhusen. Det råder uppenbarligen en mycket dålig samordning mellan dessa företag som en gång i tiden var ett enda.

Min fru åker som
bäst till Stockholm i jobbet en gång i månaden (som sämst flera gånger) och var ofta utsatt för dessa horribla stopp i vintras. Det den stackars tågpersonalen kunde säga var att de hade försökt kontakta (dåvarande) Banverket för att försöka få veta när snön skulle undanröjas från spåren. Oftast helt utan framgång. Föreställ er frustrationen när ni är ansvariga för säkerheten och tryggheten hos ett smockfullt X2000 en fredagkväll, ni blir stående på ett spår mellan Knäckebröhult och Husvagnshyttan - och en telefonsvarare meddelar att Banverket har stängt och är tillbaka måndag morgon.

Visst. Jag är trettiosex
år gammal, och jag minns mycket väl att SJ inte var något perfekt företag på den "gamla goda tiden" när det var ett enda företag heller. Det var skitmycket förseningar då med. Dock minns jag inga lika groteska som den igår utan att en mindre naturkatastrof hade inträffat. Och det var ett enda företag, med ansvar för spåren, stationerna, tågen och trafiken! Man kunde inte frånsäga sig ansvar som man gör idag. Trafikverket skyller på SJ som skyller på Trafikverket.

Men nya tider och några kompletta idioters liberala idé om att det skulle bli så mycket bättre om man splittrade verksamheten så att den högra foten inte har en aning om vad den vänstra handen gör (eftersom det numera är en företagshemlighet!) såg till att det numera inträffar sex timmars försening i 30 graders värme för ett sketet jävla elfel. Småbarn, gamla och sjuka blir de mest lidande. Efter alla förseningar under vintern och våren sa min fru till mig när vi åkte X2000 hem från Stockholm i juni "Om tåget stannar sticker vi direkt till bistron och bunkrar upp med mat och vatten". Folk har utvecklat överlevnadsstrategier för att resa med SJ! Det är inte så det ska gå till i ett civiliserat samhälle!

Arbete - lönar det sig?

Nej inte om man arbetar utan att få betalt såklart.

Som vanligt
om somrarna drar sig inte samvetslösa bodknoddar och restaurangidkare för att återinföra slaveriet med arbete utan lön.

Det finns inget som heter provjobb, arbetet ska vara betalt från första stund. Ungdomslönerna i kollektivavtalen är redan låga så det räcker och behöver inte sänkas som clownnäsorna i CUF föreslår.

Ner med Almedalen!

Ner med Almedalsveckan! Det är en ormgrop för vidriga politikerbroilers, påläggskalvar och den politiska överklassens stabsfolk och brunnäsor. Om politikerna vill dit kan de få betala ur egen ficka precis som jag fick göra nu när jag var i Berlin i veckan. Jag uträttade nog ungefär lika mycket vettigt arbete som de förbannade latmaskarna som kallar sig politiker gör på Gotland.

För övrigt anser
jag att det borde vara förbjudet att ta av partistödet som jag betalar till den politiska schlaraffenvärlden med mina svettigt inarbetade skattekronor för att bjuda studentkårsordföranden, PR-folk, lobbyister och annat jävla gratisätande patrask till framtida politisk adel på gratis rosévin, övernattningar och luncher under Almedalsveckan.

Eller som den också kallas: Sveriges största och dyraste personalfest.

Storbritannien tar de första stegen mot klasskrig.The people of Britain´s going to civil war

Den nyliberala
EU-politiken är det som kommer att driva Europa in i nya krig, inte storvulna teorier om härskarraser och annat bull även om det kommer att spä på såklart. För nyliberalism skapar fattigdom, och när Storbritannien anonnserar att man vill sänka utgifterna för den offentliga sektorn med så mycket som 40% (1000 miljarder kronor) i ett land där fattigdomen ökar för varje år, och att det skulle innebära upp till 600000 jobb bort i denna sektor (jobb som såklart aldrig återkommer - någonstans) - samitidgt som skatterna ska öka i kombination med frysta löner - så är det lätt att se framför sig hur Englands trasproletariat, de så kallade chavsen kommer att öka och öka och öka tills kritisk massa uppnås. Dessa svårt fattiga familjer lever på runt 7000£ per år.

Och då mina vänner, kommer Storbritannien till slut att befinna sig på randen till ett inbördeskrig. Men inte ett som härjar en avlägsen provins som Nordirland. Detta kommer att ta plats i London, Birmingham, Liverpool, Manchester och Middlesbrough. I mindre städer som Bradford rasar de redan, men det syns aldrig i media så därför vet folk inte om det.

Jag är sedan mina sena tonår passionerad anglofil genom mitt intresse för skinheadkulturen och ska- och reggaemusiken. Trots detta besöker jag sällan England (på grund av en fru som föredrar semestrar i sydlig riktining). Men jag minns första gången jag besökte ön som artonåring på en tågluff. I och med att jag kom som helt oorganiserad turist fick jag se delar av London som jag lovar att mycket få tonåringar får se och saker som där sker. Jag minns att mina första intryck var något i stil med: "Jävlar vad sjabbigt och nedgånget här är!". Jag visste såklart redan att England inte var som Sverige, men att skillnaden var så stor hade jag svårt att greppa förrän jag fick se det med egna ögon.

Utanför vårt vandrarhem i West Londons förorter bodde en man i ett bilvrak. Inne i vandrarhemmet blev varje dag en annan man hämtad av polis varje dag för att han upprepade gånger gjorde inbrott - för att ha någon varmare stans att sova än en bil. Varje dag hämtad, varje dag släppt - och varje dag tillbaka igen. Det är lätt att se att sådana som de två männen inte har någon som helst glädje av de totalt galna förslag till nedskärningar som regeringen Cameron nu aviserar.

De liberaler som vill genomföra sådant här kommer givetvis inte att ta något ansvar när konflikter som pyrt i årtionden redan eskalerar i fullskaliga gatustrider som inte lägger sig. Det gör de aldrig. Istället kommer de att skylla på att det är lata medelklassungar som vill göra lite uppror. Men de vägrar se sanningen, och den är att bakom de här eventuella medlekalssungarna längst fram finns massor på flera tusen som är vanligt folk som fått nog, som inte slår sönder något.

Ännu.Såhär bor en del barnfamiljer i Storbritannien. Idag. Bilden tagen från Church Times.Andra såhär. Church Times här också.Såhär fördelar sig fattigdomen i Storbritannien.


RSS 2.0