Peter Ingestad bannad.

Peter Ingestad har gjort sitt här. Från och med idag kommer allt som han och alla jag misstänker vara han under annat nickname att raderas direkt utan varning.


En pungspark mot... Pungspark?


Enligt
signaturen "Pungspark" på Grönsvart Göteborgs plank bör jag lägga ner min blogg om den ska fortsätta handla om politik, ett ämne jag enligt honom inte behärskar...

Och det ska komma från någon som inte vet att svart är färgen för anarkismen och antifascismen i Europa utan tror att det är fascismens färg.

Jag är så förbluffad att jag inte vet vad jag ska säga.

Här, här och här kan Pungspark läsa lite mer om saken.
Fascistflagga?

Fascistflagga?

Fascistmålning?


Fascistmöte..?
Fatta läget, Pungspark, du har fel, och vad gäller politik... Well, du kanske ska skaffa dig grundläggande kunskaper om ideologier till att börja med innan du börjar dela ut kängor till höger och vänster?Dagens "Lika som bär"!


                                              Butthead?                                   Mona Sahlin?


Bilden stals
helt fräckt från Tokmoderaten.


Nytt spår på gammal tråd.

Nu har Aftonbladet, tidningen som kämpar vilt med att inte publicera några nyheter utan bara trashunderhållning, funnit en ny vinkling på dumhuvudena Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammars urbota artikel om den underbara passionen i att bli slagen över käften.

Lennart "Hoa-hoa" Dahlgren bekräftar att han är livrädd för starka kvinnor samt att allmänbildning inte nödvändigtvis behöver hänga ihop med IQ.

Dock överraskar
den inofficielle kristdemokraten Paolo Roberto lite, han har ju annars visat upp klassiska latinska "family values"- åsikter på det senaste.

Någon som heter Henrik Rydström och som jag inte vet vem det är kommer med ett rätt bra uttalande.

My girls rocks!

Damn, I´m so proud of my girls!

Det vill säga min älskade sambo och hennes syster. Jag drog med dem till Göteborgs Kickboxning som delar lokaler med oss på Keiko Shin-Kyokushin här i stan och jävlar vad de har kämpat!

Vi köpte varsitt provkort på två gånger och nu har båda bestämt sig för att fortsätta träna kickboxning. Jag personligen har karate fyra gånger i veckan plus skola, det tycker jag räcker. Dessutom vill de gärna träna kamp men inte budo, och jag vill träna kamp OCH budo, så vad är bättre än det alternativet då? Inget:)

Nu ska jag och sambon äta come ý caja och sedan sova. Jag är den stoltaste grabben i stan just nu!

Dagens musikrecension: Almedal

Dagens "Nixnix-tips" när det gäller musik måste bli Göteborgsbandet Almedal.

De låter ungefär som Håkan Hellström, som jag gillar. Men ändå inte, för Almedal låter som några som egentligen kan både sjunga och spela men bara bestämt sig för att planka Den Store Poeten rätt av. De har en viss energi, men kommer, som jag tycker, inte i närheten av hans passion och äkthet.

Har lyssnat av deras låtlista på myspace, och jag hittar faktiskt ingenting jag gillar. Det är slamrig gitarrpop med lite slarvigt "charmigt" klangspel och en jävla massa svennewailande. Det hörs att de här grabbarna spelat sönder såväl ett antal Morrissey-skivor som ytterligare några med Broder Daniel för att slutligen landa utanför en stängd krog i Vasastan en tidig söndagmorgon i sällskap med ett gäng andra gamla Oasis- fans som nynnandes på Bad Cash Quartets enda hit ramlat upp mot Avenyn för att ta första morgonvagnen hem, drömmandes om den där artonåriga blondinen de aldrig fick numret till.

Det börjar växa fram något slags nytt Göteborgssound, jag antar att jag är alldeles för gammal för att gilla det. Men för varje surgubbe som jag finns det säkert tusen kids som gillar det. Jag är en av de sista produkterna av DDR- Sverige och fattar inte vad pop av den här sorten är bra för. Eller pop överhuvudtaget för den delen. Jag kan inte begripa vad som är det fantastiska med Almedal.

Och det
, det är säkert inte meningen heller

Fler länkar: SvD
Något annat
Youtube

Arbetarperspektiv går kultur!

Det är dags för Arbetarperspektiv att gå Kultur!

Från bloggen Allt om biblioteket snor jag ohämmat Fröken Stofils frågeformulär och besvarar det på egen hand. Gör det gärna själv!

En bok som förändrade ditt liv?

Hmm, jag skulle kunna vara politiskt korrekt och vänsterklyschig och skriva "Det kommunistiska manifestet" eller "Kapitalet", men det tänker jag verkligen inte. Jag hade mina åsikter redan innan jag läste dem. Istället får jag nog svara att den boken har jag inte läst ännu.

En bok du läst mer än en gång?

Alla böcker jag någonsin tyckt varit bra och haft möjlighet att läsa om. Konstigt nog har jag läst, och sedan dess varit på jakt efter gravt högerskadade och (tror jag) Timbroutgivna "Operation Garbo" av Harry Winter (pseudonym, tillskrivs Bo Hugemark och Ingemar Dörfer och som jag tror har inspirerat såväl Mikael Odenberg som generationer av moderater) som handlar om hur Sovjetunionen inleder ett västligt expansionförsök och går in i Sverige. Den innehåller helt sanslösa karaktärer som jag är säker på att författaren i allra högsta grad identifierar sig med och är egentligen fruktansvärt dålig för att vara skriven av två herrar med deras meriter, men jag vet inte vad som fick mig fast för den. Den är full av björklundskt "stridskukeri" med kustjägare och danska robotkorvetter hit och dit och är en total propagandabok, men som vanligt kan inte högermänniskor prestera någon form av bra kultur alls.

En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?
Oh damn, här blir det värre. Eftersom min läshastighet ligger på säkert tre gånger en normal människas (jo det är sant!) så får jag väl dra till med en riktig tegelsten (och riktigt riktigt tråkigt så den räcker länge: "John Irving: Tills jag finner dig".

En bok du önskar hade skrivits?

"Historien om hur det borgerliga samhället störtades och det klasslösa uppstod".

En bok som inte borde skrivits?
Här får jag hålla med Fröken Stofil: "Den vita massajen" av Corinne Hofmann. "Världshistoriens sämsta bok", skriver hon och jag är böjd att säga samma sak. Den handlar om henne själv, en urdum schweizisk kvinna som finner det hon anser vara kärleken i en massajkrigare från Kenya. Trots att hon är medveten om massajsamhällets syn på kvinnan, hennes roll och hur hon ska leva, som hon vet går på tvärs med allt hon känner till och uppskattar envisas puckot med att flytta dit, in i en hydda som hon klagar på hela tiden och skaffar barn med massajen. Malaria får hon också. Han åker i fängelse. När hans släkt vill omskära dottern "flyr" hon därifrån. Sedan bekräftar hon sin egen dumhet och åker tillbaka igen. Jag vill ha de timmar det tog att läsa den här rent ut sagt vråldåliga boken tillbaka av Hofmann eftersom det hon presterat håller så extremt låg kvalitet. Jag känner för att spåra upp förläggaren som gav ut den här naivistiska skiten och käppjaga honom/henne genom stadens gator med ett cricketträ!

Antar att förläggaren såg en ny "Inte utan min dotter" i den här dyngan och räknade med lika stora pengar som den dragit in.Men liberaler gillar den antagligen eftersom hon öppnar en liten affär och därmed blir entreprenör. Hofmann kan inte skriva sig ur en blöt papperskasse. Punkt.

En bok du just nu läser?
Håller på och läser igenom min första roman som inte ens är inskickad till förläggare ännu för att gå igenom allt och kunna knyta ihop trådarna. Den påbörjades för ca fyra år sedan och har ännu inget namn. Jag kallar den bara för "Larry" eftersom huvudpersonen heter så.

En bok du tänkt läsa?
"Spanska inbördeskriget" av Anthony Beevor, säkert den sämsta bok om det kriget jag läst, såhär långt. Den är lika seg som inledningen till "Härskarringen" med en jädrans massa rappakalja om vilka partiers falanger som var ovänner med den fabrikens syndikalist-feministisk-trotskistiska falang av den åttiosjätte internationalen också vidare. Men den kanske är bra när man kommer förbi det? Jag har haft den på mitt sängbord i snart ett halvår och inte orkat fortsätta förbi ännu.

Men fan!

Nu ser det ut som om Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet skulle kunna vara på väg in i någon sorts samarbete trots allt!

Blir det så innebär det att min röst i riksdagsvalet med största sannolikhet inte kommer att gå till dem utan antagligen till Socialistiska partiet eller Rättvisepartiet Socialisterna trots att jag är medveten om att det är en i princip bortkastad röst.

Mitt hopp var ett Vänsterparti som på något vis kunde gå i vänsteropposition i en rödgrön regering och på så vis dra sossarna i alla fall tillbaka dit de var innan sahlinskan blev partiledare. Det var inte bra heller, gubevars, men då hade de i alla fall inte blivit höger i praktiken ännu...

Alternativet blir
att rösta blankt, för något annat finns inte för mig mer om det blir allvar av en "gemensam vänsterplattform".

Fan!

Zandéns och Gyllenhammars vilda passioner!

De två råpuckorna Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar som skrev om den ömhet som kan ligga i ett slag på käften kan ju titta hit en liten stund och reflektera över den eventuella ömhet som ligger i de här bilderna eller hur kärleksfull karlfan kände sig när han slog:
Vilken AMOUR va?!En sån KÄRLEK det måste ligga bakom något sånt här va?Vilken jävla mes till karl jag är som inte gör sånt här! Stackars sambon!Ooh, hon måste känna sig helt VARM av all ömhet som strömmar mot henne!Ett litet konstperspektiv på det hela också! Kärlek och passion är ju vanliga teman i konsten!Och här ser vi hur ett lyckligt förhållande the Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhemmar- way ofta slutar!

Alltså jag tycker det är fascinerande hur till synes fullt levande människor uppenbarligen kan gå omkring utan hjärnaktivitet överhuvudtaget. Uppenbarligen kan Zandén och Gyllenhammar. Men det är ju skönt att de säkerligen har gott om PASSION i livet!

Till sist får väl jag
komma med ett statement jag också, oavsett hur fittig och omanlig det får mig att framstå i sagda damers ögon som uppenbarligen är till för att hindra sågspånet i deras skallar att rinna ut. Det bjuder jag dock på:No matter what!

Bajens "fans" är allsvenskans avskum!

Dårarna som derby efter derby härjar lös på Söderstadion, Stadion eller Råsunda är grönvita. Nuförtiden är det de som har tagit upp den trista fanan som SAIK:s stolliga svans höll högt i såväl hockey som fotboll på 80- och 90- talen.

Ni begriper inte vad ni gör mot svensk fotboll, och antagligen skiter ni i det också, för när vi har nått critical mass och securitus maximus i Sverige också precis som i England, och man bara hittar läktarkultur i andra- och tredjedivisionerna flyttar ni väl bara och hittar någon annan idrott att förstöra för. Tänkte ni ens på att SAIK:s målvakt kunde ha blivit döv eller fått skador för livet?

Jag är den siste som vill ha mer polis/väktare runt fotbollen eftersom fotboll verkar locka fram det sämsta hos svensk polis respektive väktarkår, men ni era as lär ju se till att det blir så. Ni kommer även att se till att det kommer en jouråklagare som sitter redo att med förstärkt lagstöd (football terror act?) döma er till fängelse i flera år på kvarten så att ni inte ens hinner krama mamma adjö.

Och det är så jävla tragiskt. Det som förut var känt som "trevliga Bajen" har blivit något som inte ens SAIK: s svin till fans kom upp till förr. Grattis, era erbarmliga idioter. Ni måste vara stolta.

Hammarby måste
dömas till gigantiska böter, poängavdrag och få spela samtliga återstående matcher för tomma läktare. Eventuellt också tvångsnedflyttning, för som det är nu är ingen betjänta av att ha ett Hammarby med ett följe som får Hizbollah att framstå som svärmorsdrömmar i Allsvenskan.

I ljuset av det här blir det inlägg jag skrev om GAIS uppgörelse med supporterföreningarna för att öka säkerheten ett skämt, eftersom GAIS aldrig ens varit i närheten av att ha de problem som Hammarby dras med.

För dagens skratt: nordisk.nu!

Den som vill ha ett gott skratt rekommenderas logga in på skojforumet "nordisk.nu" där ariernas riddarväktare samlas för att hylla sitt arv och sitt skriftspråk... inte, för här ser vi verkligen vilka som inte respekterade sitt språk tillräckligt mycket för att inte vara på svensklektionerna.

Ett av exemplen som rymmer störst humor är detta av bärsärken HMF- Anders, där dessa intellektuella titaner diskuterar vilken klädstil de tycker är vackrast respektive fulast:

" HMF_Anders HMF_Anders är inte uppkopplad Bärsärk Medlem sedan: May 2007 Inlägg: 385 Skicka ett privat meddelande till HMF_Anders HMF_Anders är en oslipad diamantHMF_Anders är en oslipad diamantHMF_Anders är en oslipad diamant Ryktespoäng: 284 Rykteskraft: 4 Betyg: 13 röster med genomsnittsbetyg 3.85 kläder i allmänhet är rätt fult. Fast det som tar priset är alla dessa satans brats.. Värsta jag vet, kommer med kläder för tusen lappar och tror dom är skit fina. USCH! Jag gillar däremot lite mer militant stil är okej.
"

När man ser sådant här är det nästan så att man börjar tycka att Stridskuken major Björklund har rätt!

Werner von Heidenstam, Karin Boye, August Strindberg, Carl Jonas Love Almqvist, Emilie Flygare Carlén, vila i frid. Som ni ser är edra arv väl förankrade hos medveten svensk ungdom.

Man undrar ju
dessutom. De där kläderna för tusen lappar, exakt hur många är kläderna? Och vad står "HMF" för? Jag har ju en del undringar....


Under strecket: så otroligt skönt att OS är slut så man slipper dessa gnälliga svin som utgjuter sig över att OS som går en gång vart fjärde år är slut. "De flyttar till och med på Melodikrysset" tjåstar en tant i Ring P1 idag! Ojojoj!

Melodikrysset som bara gått i radio vareviga satans helg sedan tidig paleolitisk tid, vilken enorm katastrof att det blir inställt fyra veckor vart fjärde år! Ta det som en utmaning, människa! Ut och besök något! En utställning, en vän, en... ja vad som helst egentligen, men gnäll inte på något som inte återkommer förrän om fyra år! Jag har inte sett/lyssnat på en full timme OS denna gång eftersom det inte har känts intressant, men inte har jag ringt och gnällt i radio för det!

Uppdatering 20080825 20:05:

Jag hade skrivit fel (inte stavat, jag känner mycket väl till stavningen) till "intellektuella" på grund av ett eländigt blåtandstangentbord som tappar ungefär var tionde bokstav. Rättat nu.

Svensk polis ute på mycket farlig mark!


På väg in i krig med facket?Svensk polis
är nu inne i sin mest antifackliga fas sedan 1930- talet. SAC, Sveriges Arbetares Centralorganisation, blockerade en restaurangbåt som heter Josefina i Stockholm där svinet till ägare (hjälte skulle säkert vissa kalla honom- han är ju företagare, bevars, och de är ju hjältar oavsett vad de gör) utnyttjade papperslös slavarbetskraft. Ja, ofrivilligt arbete utan lön, för det fick de ingen, definieras faktiskt som slaveri.

Men nu är det så att Josefina är de välbesuttnas tummelplats, och ett ställe där de brats och golfspelare som vuxit ur Stureplans hedonism gillar att gnida sig mot varandra. Därför valde polisen att omdefiniera SAC: s fackliga blockad till "icke tillståndsgiven demonstration" och tvingade därför blockadvakterna att stå så långt från båten att aktionen blev meningslös.

Det här är allvarligt, mycket allvarligt. Vi är på väg mot en mycket farlig utveckling. För folk tycker inte om att hunsas, och när de hunsas när de försöker göra något åt det tenderar människor att sluta sig samman. Och jag vet av egen erfarenhet, som före detta resande fotbollssupporter att svensk polis kan vara något av det mest provokativa som finns.

Inget är mer störande än att bli beordrad att göra si och så av en skinntorr skitstövel on a powertrip som man hade kunnat ta i hälarna, vända upp och ner på och spotta i arslet om det inte vore för batongen, pistolen och de ständigt närvarande helgalna schäfrarna. Jag föreslog för en västeråspolis från deras piket en gång att vi skulle ses när han var ledig, bara han och jag utan hans tre back-upvänner. Då blev han i och för sig så galen att han kallade in en av dem, men jag hann undan och han fick inte tag på mig igen. Mitt brott? Jag stod i kö för att komma in på arenan. Jag hade inte gjort mer än så, men det tyckte han var skäl för att gå förbi och stöta till mig med axeln så hårt han orkade.

Jag begriper mycket väl om strejkvakter börjar beväpna sig och slå tillbaka även om det vore katastrof. Och då kommer den första dödsskjutningen av fackliga kämpar i Sverige sedan Ådalen 1931 då svensk polis senast led av fascistofieringen inom kåren som kommer och går men aldrig blir så tydlig som under borgerliga regeringar av någon anledning. Då för tiden var de tvungna att ha hjälp från sina kusiner militärerna, men nu har de ju själva automatvapen och en paramilitär specielstyrka som El Salvador och Contras inte hade skämts för. De kommer garanteras att sättas in när den första konstapeln åkt på stryk.

Nå. Det blir intressant att se vad som händer när LO drabbas av det här. Det förbundet har ju en beklaglig tendens att knipa käft och gnugga händerna i smyg när något skit drabbar SAC. Jag tror att det beror på att LO inte definierar sig själva som en kampförening mer, eftersom kampmomentet är struket från deras agenda (nu säger jag inte att alla medlemmar i LO-förbund anser samma sak som ledningen gör! Det finns massor med goda kamrater och medvetna klasskämpar i LO-kollektivet) utan mer ser det som att en konkurrent "hade lite otur med det nya kontraktet, det va ju synd höhöhö".

De fattar inte hur allvarligt det här är eftersom de inte har någon kontakt med gatan, med de riktigt tunga svinen till arbetsköpare mer än i undantagsfall, och då bara på lokalnivå, som den fullständigt skogstokige ägaren till stenbrottet i Halland eller fruktkakorna till Plymouthbrollor (kapitalister OCH dårkristna också, hur äckligt kan det bli?).

De som sitter högre upp har glömt av hur det var där nere eller också har de aldrig sett de värsta fallen med egna ögon och då hindrar deras bekväma mellanskiktstillvaro som de är alldeles för rädda om dem från att analysera problemet. Och därav följer ju inte någon reaktion. Hade jag suttit kvar som ordförande i min LO-fackliga klubb hade jag gått ut med debattartikel, i radio och gjort mitt bästa för att få tala i TV om saken oavsett hur många örfilar från avdelningen det hade kostat mig.


Men som sagt; det avgörs vad som ska ske när LO drabbas av polisens nya taktik.Under strecket: Kolla detta, ett annat exempel på polisens övervåld och fundera på om det inte är dags att lägga på den här gamla godingen på turntablet i kväll?

Tankar om OS och skiten som went down idag.

Antar att det blir slut på tjafset om Ara Abrahamians gentlemannamässiga protest nu?

Ärligt talat, är det inte dags att ta ner det förbannade jippot OS på jorden nu? Ut med bedömningssporterna, lagsporterna (inte ens OS är ändå större för dem än deras egna VM, särskilt inte herrarnas fotbolls-VM), hästfånerierna och ta ner simningen till en enda distans per simsätt och begränsa dem till rygg och frisim (vem fan är intresserad av bröstsim och fjäril?!). Släng golfen åt helvete, tennisen och cyklingen likaså och låt OS bestå av friidrott, brottning, knytnävskamp och kraftsport som det var i begynnelsen.

Den i idrottssammanhang ofattbart överskattade Gunnar Bohlin från P1 (har karln överhuvudtaget någon koll på sport efter Nacka Skoglund?) hade en av få poänger en morgon när jag släntrade från bussen till jobbet: "Låt OS bestå av ursporter. Det är sporter man kan se barn spontant leka på en skolgård".

Skicka den obegripligt
trista taekwondon i östkinesiska havet, jag menar vad är meningen med kamp om man ska vara insnörd i tio kilo skydd? I kyokushinkaikarate tävlar vi med enbart pungskydd, därför måste vi ha vårt eget "Riksmästerskap" eftersom de andra stilarna med sin söta poängkarate vill ha lika mycket skydd som OS-TKD nästan. Släng judon också, det räcker med en brottning. Och den ska vara i fristil, den korrupta grekisk-romerska har gjort sitt.

För övrigt är det så underbart att svenska idrottare har blivit ställda med byxorna nere som de överbeskyddade gnällspikar de är med alltid en ursäkt hängandes från den darrande underläppen. Det kanske kan lära Svensson med sin tokhatt, sin ölhjälm och sin satans Norrlandsguld en liten läxa: vi var inte bättre än såhär!

Dags också att Carolina Klüft
får bekosta sin nya hobby längdhopp på strax under sverigebästa själv. I sjukamp var hon en stjärna, i längd är hon en medelmåtta och i tresteg är hon inte inte ens det. Inga mer pengar från SOK till henne tack.

Danmarks ekonomi ner pga visumreglerna!

Den danska ekonomin har blivit lidande på grund av landets hårdare visumregler, skriver DN. Turistekonomin, som Danmark till stor del är beroende av, och nu mer än någonsin tack vare att man i den danska/dumma liberalismens namn fick för sig att det var en bra idé att officiellt kränka en miljard muslimer och fått sin stora mejeriexport nedskuren har gått ner med två procent i sommar.


- Oavsett om du är den prydligaste, mest välbärgade person från Indien så betraktas du som en immigrationsrisk. Ambassaden i Indien vågar då inte själv utfärda turistvisum, utan skickar hem ansökan till Utlänningsservice här i Danmark. Det kan ta fyra till sex veckor. Då väljer många att hellre åka till Sverige.

Den som säger
detta är Lars Thykier, vd för Danmarks resebyråförening. Och då berör han inte ens hur grinig man blir av att bli ifrågasatt på det här viset. Jag minns i somras när jag och sambon var i Tunisien i en vecka. Både innan man kom in i landet och när man skulle resa fick man fylla i såna där jävla imigrations-papper. Som om jag hade tänkt bosätta mig i norra Sahara! Jag blev uppriktigt sagt förbannad på landet och resultatet är att jag när någon frågar mig säger: "Jo det är trevligt att ha varit där, men jag åker aldrig dit igen, och jag rekommenderar inte dig heller att åka dit.".

Det är naturligtvis inte bara för de töntiga imigrations-reglerna utan även för att jag fick salmonella, det var fler försäljare än flugor kring en hundskit och för att maten inte var mycket bättre än i en halvrisig curryshop i Bristol. Och även Storbritannien har ju delvis de där löjliga jävla reglerna! "Ursäkta, ser jag ut som om jag vill bosätta mig här på er klippa i Nordatlanten med vita bönor, bacon och korv som den största kulinariska begivenheten?", liksom.

Man blir inte glad av att bli ifrågasatt, så jag begriper om Danmarks turistström minskar.

Fredrik Preisler, direktör på ansedda propagandabyrån Propaganda McCann säger:

" - Danmark uppfattades tidigare som ett frisinnat, diplomatiskt och mycket mänskligt land. Nu är vi närmast där Österrike var för några år sedan med Jörg Haider i spetsen. Vi uppfattas nu som ett litet aggressivt land, som gärna förklarar krig mot muslimer och det mesta av den arabiska världen. Och ett land som inte tycker om utlänningar."

Så vill inte jag
att omvärlden ska börja uppfatta Sverige. Därför röstar inte jag på Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna, Nordiska Rikspartiet eller annat främlingsfientligt parti 2010.


Niels Thomsen
, tidigare vd för Danmarks största reklambyrå, säger:

"- Men visst har Danmarks varumärke tagit skada av den nya politiken. Danmark handlar om hygglighet, närhet och vänliga människor. Vår restriktiva invandringspolitik och Muhammedkrisen är händelser som är värre för Danmark än om det inträffat i till exempel Norge, där det är natur och storslagenhet som säljer. Då gör det inte lika mycket om profilen på landets invånare plötsligt ändras."

Tänk efter före!


Nu kommer de jävla glitterféerna igen!

Nu har det hänt igen! Någon modebloggare försöker dra läsare till sin blogg genom att skriva ett fånigt meddelande som inte har det minsta med inlägget att göra.

Jag är extremt off-topictolerant, men sånt här tolereras inte.

Håll er undan, jävla glitterféer, annars sätter jag upp en sån där insektbuzzer som de har on the porch i amerikanska sydstatsfilmer så det bara "spraaaak" när ni flaxar in i den!

Best buy on Blocket!

Ha ha ha!

Detta var den bästa Blocket-annons jag någonsin sett! Hoppas han fick igenom affären, det var han värd!

Årets dummaste!

Jo detta måste vara årets dummaste. Vem har någonsin ens inbillat sig att huset Bernadotte skulle vara partipolitiskt obundet?

Oh, I´m impressed! In one way.

Det var som fasen!

Jag fick svar inte från Filippa Reinfeldt, men från hennes landstingsrådssekreterare, Maria Olofsson, the next best thing. Men ska man tro moderaternas allianskamrater Centern så är det ju nästan samma sak. Så här ser det ut:

"Hej!:

Tack för ditt mail till Filippa Reinfeldt angående Barnsjukhuset Martina,
vilket jag har blivit ombedd att besvara.

Barnsjukhuset Martina är ett privat initiativ och har inget avtal med
Stockholms läns landsting, men vi välkomnar alla goda krafter som vill vara
med och leverera god vård till våra invånare.

Alliansen i Stockholms läns landsting arbetar hårt för att skapa en
förstklassig och tillgänglig barnsjukvård, där vi satsar stora resurser på
både det akuta omhändertagandet, och på vården av de kroniskt sjuka, och
svårast sjuka barnen.  Vår ambition är att den offentliga vården ska hålla
så hög klass och vara så tillgänglig, att ingen ska se sig tvungen att söka
sig till andra alternativ.

Med vänliga hälsningar
Maria Olofsson
Landstingsrådssekreterare (m)"

Vilket otroligt skitsnack! Det är jag inte imponerad av alls. När brydde sig moderaterna om dem som inte tillhör deras
målgrupp senast?
Men jag är imponerad av svarstakten!

Dagens snyfthistoria!

Dagens snyfthistoria levereras av mannen som gav den svenska folkhemsrasismen ett ansikte, Bert Karlsson, före detta partiledare för partiet som banade vägen för Sverigedemokraterna, Ny Demokrati. De verkar inte ha någon hemsida längre, men senast jag tittade på den fanns det kakrecept att läsa där...

Allt den mannen
häver ur sig går ut på ett, och ett allena: svensken måste få avsky invandrare hur mycket han vill och rasisterna ska få stå oemotsagda. Men så får det inte vara. Visst kan man ha åsikter om hur Marita Ulvskog "tar debatten" med rasisterna, men aldrig att Sverigedemokraterna och deras vidriga avarter ska få föra fram sina åsikter obemötta.

En sak jag aldrig
har fattat är varför ingen säger till Jimmie Åkesson, som ska vara så svår att knäcka i debatt:

"Jimmie, tror du att vi är dumma i huvudet? Allt ni gör på det nationella planet, allt, går ut på att svärta ner invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet. Tror du att vi går på ert snack om att ni bara hatar kulturer som inte är svenska? Tror du inte att vi fattar att ni är precis lika mycket emot människorna som driver kulturerna och utövar religionerna? Tror du inte att vi begriper att er kampanj mot moskén vid Ramberget går ut på att ni inte vill göra samhället lika bra för muslimer som för övriga? Är det verkligen så att du tror att vi inte lärde oss något av Hitler? Han körde exakt samma stil som er, förutom att han var ärligare och inte tog omvägen runt kulturer. Tror du inte att vi har begripit vilka ni är? Det är inte så svårt när ni har partisponsrade bloggar som inte publicerar andra nyheter än att blattar begår brott ibland och att muslimer vill skapa en muslimsk värld och avskaffa knäckebröd och dalahästar?

Snälle Jimmie, tänk om. Vi ser igenom era lögner som smörpapper en solig sommarmorgon. Nu ska vi ta itu med de som röstar på er, de som känner sig bortglömda, marginaliserade och outsorcade av den moderna globaliserade ekonomin, de som tack vare kvartalskapitalismen har fått sin tron på framtiden utraderad. Tack för mig Jimmie, om ett par år finns det kakrecept på er hemsida också!"

Också får den som säger det gärna mena det också.

Suecos son mas extraños!

I DN publiceras idag en konstig lista över "de varumärken svenska folket tycker bäst om".

Här är den:

1. Yes diskmedel
2. Apoteket
3. Ikea
4. Lambi
5. Sony Ericsson
6. Adidas
7. Svinto
8. Nokia
9. Ajax
10. Levis

Att man gillar Apoteket
som ger utmärkt service till en kroniker som jag kan jag begripa, men vem går runt och hyser varmare känslor för ett diskmedel? Fine, jag använder det själv eftersom jag inte har hittat något bättre handdiskmedel och eftersom en ren diskbänk är mycket viktigt för mig, men "tycker om varumärket"? Nej. Har aldrig ens funderat på om det går att "tycka om" ett varumärke. Tycka illa om går bra: Shell, Coca Cola Company, Lundin Oil, Nya Moderaterna och andra som förpestar min vardag, fine, men jag visste inte att det gick att "tycka om" en del?

Jag har jeans av de flesta varumärken: Lee, Levis, Jack&Jones, Dressmans konstiga märken och säkert något mer, men det beror mest på att jag har så konstig kroppskonstitution med grova lår och vader utan att samtidigt ha en tjock midja att jag använder ett par jeans tills jag har slitit sönder dem så mycket i skrevet och på låren att de inte kan lappas mer. Hittar jag sedan ett par som passar måste jag passa på att köpa dem oavsett märke eller pris. Det är nämligen bara två par i varje sändning som passar till mig och ett par för fyrahundra går sönder precis lika snabbt som ett par för tolvhundra. Märket skiter jag hårt i.

Men tydligen
går det att "tycka om" ett varumärke. Man lär sig något nytt varje dag. Snart har vi lärt oss att älska Storebror också, åtminstone om Storebrorspartiet får som det vill.

Maila Filippa, protestera mot RS Martina!

den här sidan kan du skicka ett protestbrev till Filippa Reinfeldt, lika kallhamrat moderat som sin man om inte värre. Hon har drivit igenom det helt privatfinansierade barnsjukhuset RS (Rikemanssjukhuset) Martina (i Stockholm, var annars?) som bara ska ta emot barn med privat försäkringslösning. Andra barn äger icke tillträde oavsett vilken kondition de är i.

Man kan modifiera
breven så att det inte bara är en standardmall. Antagligen är det slöseri med tid, eftersom Filippa minsann är en upptagen corporate business woman med ansvar för home and family values (det vill säga det som barnflickan utan uppehållstillstånd sköter om) och hon handlar minsann på vägen hem från sitt slitsamma jobb som överbetald landstingspamp i Stockholms Landsting. Hon har med största sannolikhet sagt åt sin sekreterare att slänga alla såna mail, men jag tycker ändå det är värt det. Då kanske vi får sekreteraren på vår sida när det är dags att göra landet moderatfritt.

Såhär ser mitt brev ut:

"Hej Filippa Reinfeldt, Snart öppnar tack vare dig Sveriges första helt privata barnsjukhus i ditt landsting. Barnsjukhuset Martina i Stockholm AB kommer att ta emot tusentals barn varje år men inga barn som saknar föräldrar som har råd att betala för vården själva. Det är ju jättebra för dig och dina kamrater från den rika medelklassen och överklassen. Men jag skulle vilja veta vad du skulle säga till de barn och deras föräldrar som sitter fast i den stora vårdkö vi har i Sverige om du inte fick dra ditt vanliga snack och bortförklara allt på sossarna som inte är ett spår bättre än vad ni är på att avskaffa vårdköer.

I det Sverige jag vill leva i ges samma möjlighet till vård till alla barn, oavsett betalningsförmåga. I det Sverige jag vill leva i kan man inte köpa sig före andra i vårdköerna. I det Sverige jag vill leva i satsar istället alla, från politiker till läkare och sjuksköterskor på att göra vården bättre och mer tillgänglig för alla medborgare. Jag vet att du eftersom du är moderat ger blanka fan i om fattigas barn får sämre vård eftersom du anser att det är deras fel att de inte har råd med RS Martinas vård.

Ni borgare verkar tro på att alla har samma möjligheter nuförtiden. Men med det här mailet protesterar jag i alla fall mot en obehaglig utveckling som jag vet kommer att leda till ett Sverige med större klassklyftor, större skillnader mellan fattiga och rika barn och föräldrar. Blir väl härligt om vi får riktiga kåkstäder och riktigt fattiga familjer som i Fogelströms romaner eller i England under din internationalkamrat, diktatorvännen Margaret Thatcher? Så att man ser på folk från början vilka som är fattigt patrask och vilka som minsann har jobbat för sin framgång?

Tack

Nicklas Eriksson
Göteborg"

Ny termin, nya ämnen och ny klass!

Nu har skolan börjat igen!

Byggteknik och
fucking företagsekonomi de första ämnena! Fan vad jag stör mig på att jag måste läsa ett ämne jag redan har betyg motsvarande G i!

Men roligt är det
, vi har fått en ny klass också. Förvaltare ska väl de bli om jag inte fattat fel. Välkomna till Fastighetsakademin, KY6!

Den negativa föreningsrätten är hotad av de sista jag trodde skulle hota den!

Det byggs en ny fotbollsarena i Göteborg, det kan ingen ha missat. Första budet från vilka det nu är som håller i trådarna var att klacken skulle tvingas stå på Norra Stå, det vill säga bakom målet. Värdelöst, man ser knappt vad som händer i andra änden av planen.

Gårdakvarnen och gaisklacken har så länge jag varit engagerad i GAIS (ca tio år) alltid stått på Östra Ståplats. Det är det tydligen slut med nu, eftersom Higab inte velat bygga det så. Mycket beror på FIFA och UEFA:s urkorkade och publikfientliga regler som sätts upp som de tror ska förhindra läktarvåld men som snarare kommer att öka risken för det eftersom folk blir så förbannade på att bli tvingade till en massa olika saker.

Anyway, för att
som gammal gaisare få komma tillbaka till sin gamla kära klack när den nya arenan öppnar och betongmonstret förhoppningsvis aldrig används till fotboll mer så är inte jag, eller de som väljer att inte vara medlem i GAIS vilket jag är sedan länge, men du måste också vara med i en av två godkända supporterföreningar (Gårdakvarnen eller Grönsvart Göteborg) annars får du inte komma in på klacksektionen eftersom det är ett krav från GAIS för att släppa till en långsida att styrelserna för de tre supporterklubbarna ska kunna hålla ordning på sina medlemmar.

När man protesterar mot det här befängda förslaget tas det såklart inte väl emot. En medlem i styrelsen för Gårdakvarnen kallar mig på internet för "gnällkuk". Smart, det ökar ju verkligen lusten att gå med, eller hur Poxy?

Östra Stå har varit
gaisklackens hem länge. Västra har alltid varit för barnfamiljer och sittplatsfolk. De ska väl över till gamla Östra nu då? Där vill jag inte vara, jag har ingen business med dem. Att vi håller på samma lag är skitsamma, jag är en klackmänniska. Men jag vill ändå inte tvingas med i en förening för att få stå i klacken även om jag trots Poxys tillmälen kan tänka mig att gå med i Kvarnen eftersom jag tycker de gör bra saker för GAIS.

Det är år 2009 när nya arenan öppnar. Sossarna och LO lade ner sitt helt felaktiga tvångsvärvande till partiet årsskiftet 1990/1991. Men de hade i alla fall vett nog att öppna för att skriftligen kunna lämna partiet om man inte ville vara med där utan bara i fackföreningen. Oavsett om dina skäl var politiska eller att du helt enkelt ansåg att ett visst parti inte tillvaratog dina intressen. Du fick ändå åtnjuta kollektivavtalet. Det går inte i det här fallet om man vill kunna fortsätta gå på matcherna på ståplats.

Det är år 2008 nu, och den negativa föreningsfriheten är hotad i Göteborg.

Uppdatering 080818 23:04: man får gå på ståplats på nya arenan, om man accepterar att stå på fucking norra stå, där inte klacken som jag vill stå i, står. Nöjd, killen?

Apoteket kan ta dig till nya höjder!

HBT-sossen rapporterar att Apotekets försäljning av sexleksaker går lysande. Ja, vem hade väntat sig annat? Folk litar på Apoteket, och deras svenne coconut-sortiment som inte är för extremt på något vis attraherar nog mer än en sån här grej på 7.75 tum som jag tror bara har ett begränsat antal intressenter.

Skönt att de
pengarna går in i statskassan (även om den ju bara ska användas till att betala av på statsskulden enligt vår inkompetenta regering) istället för i privatägda multinationella sexkonglomerat.

Något jag tycker är kass däremot är att Apoteket inte säljer sexleksaker som riktar sig till män. "Vi har inte hittat saker av tillräckligt bra kvalitet" säger ansvariga på Apoteket, men det tror jag är bull. Det finns bra grejer men jag tror att licensavtalet för att få sälja dem kostade för mycket helt enkelt.

Det är också lustigt hur olika folk reagerar på sexleksaker för män respektive kvinnor och deras användning. Den tjej som inte har en rabbit i sänglådan anses väl nästan lite knepig nuförtiden, men om en grabb har en laddning Miss Softies blir han i princip stämplad som sexförbrytare. Dåligt.


Det här inlägget är pingat med Intressant.se

Klarics klart konstiga konstateranden.

Nyss, för en minut sedan, hittade jag detta inlägg på Rakryggad som drivs av Weine Berg. Det är skrivet av Dragan Klaric från Helsingborg som blev så förtretad av att jag anser att han är en husneger, ni minns. Några dagar senare ringde den nervösa fjollan som "tyckte att jag skulle passa mig". Ja, det har nog inte Klaric med att göra i alla fall.

Anyway, han har
polisanmält Svenska FN-förbundet sedan de gick ut med att de ville att rasistiska organisationer skulle förbjudas. Jag håller med Klaric om att det inte är en bra idé att göra det, det kan minnesgoda läsare säkert erinra sig, men att Klaric väljer att agera på det här viset väcker en liten fundering.

Sverigedemokraterna har ju i många år nu hävdat att de inte är en rasistisk organisation, så jag undrar varför han blir så spotsk för att FN-förbundet kommer med en dålig idé? Vet man med sig att man inte är en sådan organisation så vet man väl? Eller? Vet Klaric något som jag inte vet här?

Uppenbarligen är
Klaric rädd för sitt partis framtid. Notera även lustifikationen att han kallar sig "troende sverigedemokrat". Det är kanske det som är meningen med deras patetiska kamp mot moskébyggen, att ersätta dem med ett annat intoleransens tempel, med Dragan som överstepräst?

Såhär ser inlägget i Rakryggads kommentarsfält ut alltså:


"går tidigt på morgonen skickade jag in en polisanmälan mot Svenska FN förbundet! Jag anser att Svenska FN förbundet med sin skrivelse kränker, förolämpar och kränker mina mänskliga rättigheter! Jag har också spridit en mall som jag vet att många också har inlämnat till polisen! Jag tycker att nog får vara nog, jag som troende Sverigedemokrat ska inte behöva acceptera anklagelser och falska påståenden om att jag som medlem skulle vara rasist med nazistisk bakgrund! Jag vet att det inkommit väldigt många anmälningar till polisen i Stockholm och anmälningarna rullar in på löpande band! Ju fler vi är som anmäler desto starkare blir vi och då kan inte polis samt åklagare negligera oss! För mer info om polisanmälan och om man själv vill anmäla och vill ha en färdigskriven mall kontakta mig på dragan@klaric.se.

Med vänliga hälsningar
Dragan Klaric
http://www.klaric.se/blogg/"


Det här inlägget är pingat med Intressant.se

Skinhead Beijing!

Ha ha, idioterna på Nyhetskanalen kan inte skilja på punkare och skinheads!

Men vad oerhört glad och lycklig man blir när man ser att det finns skinheads i Kina!

Skinheads rule!

Misandao
Myspace

Misandao wiki
Tack mitt älskade GAIS!


Ni hade just gjort mig mer besviken än jag blev borta mot Jonsered i tvåan, mer besviken än mot Sundsvall hemma senast (nå, då var det mest Dime Jankulovski, också känd som allsvenskans ojämnaste målvakt som gjorde mig besviken med en av sina årligen återkommande pajaskonster där han fumlade in ett mål som jag hade tagit) när vidriga Bajen ledde med 2-0 efter inte ens halv tid.. Jag och sambon tänkte att vi klarar inte mer förnedring, och vi stängde av radion. Vi orkade helt enkelt inte med mer stryk för våra älskade atleter. Likt två barn som inte klarar att se sin mor få mer stryk i en usel relation vände vi oss bort.

Vi åt middag,
mer eller mindre i tysthet, jag med mitt nästan allstädes närvarande hat mot allt som inte är GAIS bubblande i hjärtat. Jag ville se Söderstadion brinna, jag ville dra av en bomb i den korkade bajenklacken som tror att vi är samma sak som fucking blåvitt, jag ville se skölden Hammarby krossas, malas och förintas till ett pulver som långsamt skulle blåsa ner i Årstaviken och för evigt vara borta från jordens yta. Det blir så när någon man älskar blir överkörd och förnedrad.

Så efter maten tog jag staffen och gick ut med henne en sväng. När jag så kom tillbaka upp till lägenheten hade sambon vågat sig på att dra på matchen igen.

"2-1!" var det första jag hörde henne säga. Okej, GAIS kanke kan avsluta med ett tröstmål i alla fall då, tänkte man, så magplasket inte blir totalt. Men vad händer sedan? 2-1 blir till 2-2, åter av Wanderson do Carmo! Okej, men eftersom ordspråket "hoppet är det sista som överger människan" inte gäller gaisare, vilka snarare resonerar i termer "hoppet är det sista som kommer till människan" så vågade man inte ta ut ens en poäng förrän signalen ljöd. Man har liksom gjort det förr och få se GAIS ta emot stock...

Så gjorde haschtomtarna
från Björns Trädgård självmål! Stackars staffevalpen fattade ingenting när jag och sambon ylande av glädje rusade i varandras armar. Och när sedan nyförvärvet Johan "Mål" Mårtensson gjorde 2-4 till GAIS och det bara var minuter kvar började man ana ett hopp som en soluppgångs första strålar mot horisonten.

Sedan föll
domarsignalen likt Gjallarhornet inför Ragnarök, men det var inga jättar från Utgård som strömmade över Bifrost utan tårar av glädje som föll nedför mina kinder! GAIS, mina hjältar, föreningen jag är medlem i, hade brutit Hammarbys svit utan förlust på tio matcher, dessutom på erkänt svåra Söderstadion där jag hade varit stolt som en tupp med bara en pinne! Nu blev det tre. Tre till och kontraktet är definitivt utan problem säkrat. Spelar GAIS som man gjorde under sista delen av matchen och do Carmo är på samma målhumör kommer de tre pinnarna på betongbunkern nästa hemmamatch.

Jag älskar GAIS!

Under strecket


Men jag fattar
inte hur man resonerar med fummelpellen Jankulovski som oroar mig mer och mer. Hade en utespelare presterat så illa som han har gjort de senaste matcherna hade han blivit bänkad omgående. GAIS är på väg att falla i en klassisk målvaktsfälla när man aldrig ger Axel Wibrån chansen, för snart är Dime för gammal för ännu en period och vad ska vi ha som ersättare då? Jag tror att Wibrån lätt skulle bli bättre än Dime, men han får ju för fan aldrig chansen! Dime har ju varit utlandsproffs (weeyyy, han har spelat i Raufoss liksom...) och visst, han kan vara helt fantastisk, men han är också nordens ojämnaste målvakt, och ibland kommer han med ingripanden som lille Maximus, åtta år gör bättre på Nordhemsskolans asfaltplan! Dime måste bänkas efter såna klantingripanden så att ha nkommer ner på jorden och inser att han inte är untouchable!

Ara Abrahamian är en man av ära!

Nu rasar debatten om huruvida Ara Abrahamian gjorde rätt eller fel som protesterade på egen hand mot den korrupta domaren som så uppenbart dömde bort honom i en match han borde ha vunnit enligt regelboken.

Men genast
dyker det upp ett gäng pippinätta små förståsigpåare som inte har en susning om vare sig hur otroligt korrupt internationell kampsport är eller om vad heder och ära är för något.

I kommentarsfältet
på bloggen Ord av Jerry finns det redan ett par sådana som ondgör sig över Aras agerande.

Signaturen "Elena"
tycker: "Jag tycker att han saknade fair play totalt. Man måste acceptera resultatet. Det var han som brottade, ingen annan. Det är lätt att skylla på domare, andra brottare, osv. Bra att han inte fortsätter: sådana skadar bara sporten."

Elena är helt klart en av dem som aldrig varit i närheten av en kampsportsring vare sig i eller utanför Sverige! Bara att som göteborgsboxare vinna på något annat sätt än KO i fucking Växjö är tillräckligt svårt, men det fattar inte Elena. Hon tror att resten av världen är som ett svenskt dagis från sjuttiotalet.

Sen tycker "Carina" följande: "

Aras uppträdande är barnsligt, korkat och han är definitivt inte en förebild som idrottsman.

Han hade inte behövt gå upp i matchen om brons, eller så hade han kunnat utebli från prisceremonin. Men att först ta emot en medalj och minuterna därefter kasta den ifrån sig, det får honom bara att framstå i nivå med en tvååring."

Nähää, Ara är inte en förebild som idrottsman! Nä nä, men att stå och ta den upp i krysset medan de pissar på en eftersom han som får guld har köpt sin medalj, det är att vara en förebild eller?


Sedan en som formligen stinker av PK och komplett frånvaro av kunskap, och möjligen maoism: "Tomas" skriver: "Och vad har ni för grunder för dessa påståenden. Det är klart nu när Kina är arrangör, då kan man försöka med alla möjliga ursäkter. Skamligt."

Jadu Tomas,
jag vet inte vad Jerry har för kunskaper men jag vet vad jag baserar mina på: kunskap om hur det går till i internationell kampsport och något så basalt som syn. Alla som fattar det minsta om brottning såg att Ara blev neddömd i den matchen!

Ara Abrahamian är en man av heder och ära som vågar stå upp för sig när en svinkorrupt organisation kommer med kuken smord och vill upp i krysset på honom. Han vägrar gå med på att bli behandlad som skit, och det ska han ha all heder för, inte skit från politiskt korrekta puckon som Elena, Carina och Tomas som inte fattar det första om vare sig brottning, heder eller ära.

Phelps är dopad!

Har lämnat in om ett t-shirttryck: "Ni som tror att Phelps inte är dopad kan inte vara kloka!"

För det tror jag att han är. Tokdopad. Om inte nu så tror jag att han rider på effekterna av dussintals kurer som inte syns på proverna längre. Precis som flertalet "stora" olympier.

Vetefan om jag inte håller med Torbjörn Tännsjö lite, det är nog snart lika bra att släppa dopningen fri. Den jävla skiten är som maskrosor, går helt enkelt inte att bli av med i vilket fall.

Men lite komiskt
var det att läsa Carolina Klüfts patetiska raseriutfall över att över 60 procent av de röstande på Aftonbladet trodde att det fanns dopade i den svenska OS-truppen för ett par veckor sedan. Hon ska nog inte lyssna så mycket på Carola, det verkar ha gjort henne obotligt naiv.

Holmen stänger Wargöns bruk trots vinst på 185 miljoner.

Holmen Paper är ett företag som det går riktigt dåligt för. De har nämligen bara tjänat 185 miljoner hittills i år jämfört med i fjol vid den här tiden då man hade tjänat över 400 miljoner!

Därför, såklart,
i trots med all logik eftersom de har betalt alla utgifter och har kvar nästan 200 miljoner, har de gått med förlust och reagerar med att slå igen ärevördiga gamla Wargöns bruk utanför Vänersborg.

Trehundrafyrtio
arbetare får gå från sina arbeten, sin källa till försörjning. Holmens vd och koncernchef Magnus Hall kommer nog att klara sig bra ändå gissar jag. Men han är ju gubevars en fin och upphöjd person med betyg från handelshögskolan och ska ju inte behöva störas av trivialiteter som arbetslöshet! Skitsamma att 340 knegare blir det, vd: arna klarar sig alltid fint.

Det gör mig så arg att jag kokar. Så in i helvete förbannad att jag knappt vet vart jag ska göra av mig själv. Det gör mig så vansinnigt arg att tänka på att de besuttna inte ville dela med sig av sitt överflöd så att vi kunde haft löntagarfonder. Då hade Wargöns bruk, uppenbarligen lönsamt ändå trots att det inte drog in 400 miljoner utan bara 185, kunnat drivas vidare ändå! Men dela med sig så att folk slapp ryckas upp mitt i livet och tvingas omskola sig i den heliga tillväxtens namn, det ville de inte. Men det har de ju å andra sidan aldrig velat. Det är lite det här jag var inne på när jag undrade varför LO ska samarbeta med sossarna, som inte heller vill att de rika ska tvingas göra det.

Ung Vänster
hade ett förslag för ett antal år sedan om att det skulle bli olagligt att räkna en faktisk vinst på 185 miljoner (och då är det fyra månader kvar på året!) som förlust. Vad hände med det förslaget? Väcks det igen ska jag arbeta hårdare än jag gjorde för Nej till Euron för att det ska gå igenom. Och det var inte lite.

Förbjuda nassar troligen en dum idé.

Svenska FN-förbundet har kommit med ett utspel idag om att det kanske vore idé att förbjuda nazistiska organisationer, vilket såklart, en hel del puckon i bloggosfären genast fick till att socialdemokraterna ville förbjuda fri åsiktsbildning. Jaja, det om det. Hmm.

Jag begriper lockelsen i det, för det kokar i hela mig när jag tvingas ägna en förmiddag av annars produktiv arbetstid till att ta bort kukhuvudenas i SMR propaganda från elskåp, brevlådor och stuprännor, men de som blir förbjudna därefter blir de sammanslutningar som inte är reformistiska socialister utan revolutionära. Med de flesta riksdagspartiers goda minne. Sedan förbjuds vänsterpartiet, sossarna, miljöpartiet och det enda som inte förbjuds än folkpartiet eftersom det troligtvis är de som kommer att stå för förbuden. Nädå, men det är nog ungefär så det kommer att gå.

Nu skulle ju
ett förbud mot revolutionära vänsterorganisationer inte störa mig direkt eftersom jag inte är organiserad, men jag kanske vill bli? Nej, låt dem leka krig i skogen och brottas med svettiga män i rökiga lerhyddor som de gör i sin nordiska gemenskap. Det är det de oftast gör faktiskt, och låt snuten ta hand om dem innan/när de skadar någon.

Stackars små sverigedemokrater...

Det kan inte vara roligt att ha fel hela tiden. I åratal har de påstått att media inte skriver när en misstänkt eller en brottsling är en "kulturfiende" (förut hette det folkfiende, men nu är det ju kulturer som är fiender och inte människor... Yeah right!).

Antar att Aftonbladet är er nya favorittidning då.

Dag Selander, behöver du olja till cykelkedjan?

En jeppe som kallar sig Dag Selander skriver på Fredrick "Frihet och fred åt alla utom palestinier"  Federleys blogg. Jag kan inte kommentera där, och därför tar jag det här.

Temat är den lille centerpartistens oförblommerade stöd för apartheidstaten Israel och den fest som han ska anordna tillsammans med Katrin "not the sharpest tool in the shed, but I married a famous guy and therefore I get media" Schulman:

"Blogger Dag Selander sa...

Kritiker må säga vad man vill om Federley och hans 'special mind of publicity'. Bättre att synas och höras på arenan än att vara stum och döv politiker i skogen...

Federley ska ha cred för israelfestandet. Hur många vänsterfolk ordnar fest för PLO-grupperna?

För min del har jag valt att backa upp Israel (även om jag har ett mycket stort hjärta för palestinierna och araberna). Skäl: det kan bara inte vara OK att Världssamfundet med Hamas, Hizbollah, PLO/Fatah och Ahmadinejad med Vänsterns alla schatteringar bestämt sig för att Israel som land med dess judiska befolkning ska utplånas. Det är mitt skäl.

Därför har jag minst sagt svårt att köpa vänsterfolkets argument här ovan i kommentarerna."


Dag Selander
fattar inte att det hålls dussintals fester för palestinagrupperna, PLO, Fatah, PKK, Malmö26, ingen människa är illegal med flera grupper i hela landet - varje helg! Det är bara det att de som anordnar dem inte har tillgång till några sellout-bloggar som Federleys, och de försöker heller inte desperat upprätta sitt för evigt skadade rykte genom hyfsat avancerat damage control. Inte heller tror jag att folk som Dag Selander rör sig i de stadsdelar där det annonseras om dem. Det är ingen större idé att annonsera om sånt utanför Handelshögskolan eller vid Valand nämligen.

Dag Selanders
"skäl att backa upp Israel" är ju minst sagt fabulerande, bottenlöst historielöst och dessutom beundransvärt okunnigt. Dessutom väljer han som alla pro-sionister att skita i att det palestinska folket valde Hamas i ett lagligt och fritt val, allt enligt världssamfundet. Det var bara det att "Mellanösterns enda demokrati" och "världens största demokrati" inte gillade utfallet av det demokratiska valet.

Håkan Hellström skaldar åter!

Håkan Hellström som i GAIS-kretsar (i alla fall bland oss bittra på gais.nu) är känd som "den store poeten" ger Stockholm en välförtjänt bredsida. Och han har o så rätt tycker jag, i alla fall för det mesta. Att nollåttor är ena snobbar är mer regel än undantag. Det var bland annat därför jag valde att flytta till Göteborg, här kan jag ha kvar nästan hundra procent av min gamla dialekt, det är det bara skåningar som kan i Stockholm.

Nu är nästan hela min grupps case om nyckeltal klart! Wiii! Samarbete rules! Jag och sambon ska fira med att gå och äta på Tidbloms, ett mycket trevligt och sympatiskt hotell ett stenkast från oss som har mycket god mat och dessutom Schyssta Villkor! Det gynnar jag gärna.

Achmed the Dead Terrorist!

Ja jag har sjukt tråkigt. Men så kommer Achmed the Dead Terrorist och styr upp dagen! Wohoo!

"What was the last thing that when through your mind?"
"My ass!"

Hur gör man för att vara kär i ett land?

Det har blåst upp nån slags liten storm i ett millilitermått sedan emon (slå mig inte nu om jag har fel, jag har knappt hört talas om människan förut och vet inte mer om emos än att de ser konstiga ut och lyssnar på usel musik!) Lykke Li i någon intervju med en amerikansk tidning sagt att hon hatar Sverige.

Bonnrasistbloggaren Säfflemannen går bananas och idiotförklarar henne såklart, han dristar sig till och med påstå att hon lider av psykisk sjukdom, och en del andra "svenskvänliga" (konstigt, för jag är svensk och mig är de inte vänliga emot... Hmm. Kan bero på att jag sällan är vänlig mot dem. Jaja.) bloggar rynkar sina plitiga pannor och undrar vad hon menar.

Jag undrar inte.
Inte heller bryr jag mig speciellt mycket om Lykke Li verkligen hatar en definierad yta av jordklotet, något mer är inte en stat. Eller kan det vara det att tjejen vill få uppmärksamhet? Now we´re talking!

Men jag undrar var poängen med att "älska sitt land" ligger. Eller hur man gör? Ni nazionalister som jag vet läser här, kan inte ni förklara hur man gör för att älska en bit landyta? För jag får inte till det. När jag på våren vandrar i Toscanas breda dalar och låga kullar i en värme som inte blir för varm och heller inte för kall och sen äter en riccotta med hyvlad parmesan med en macciato efteråt som Gud fader själv inte skulle kunna återskapa ligger nordanvind, snöslask, tung granskog, mygg och knott jävligt långt borta. Det ska ni ha klart för er.

Visst, efter ett tag
i Toscana börjar jag längta hem. Men då längtar jag ju efter min familj och min hund! Inte längtar jag efter en bit definierad yta av jordens sammanlagda landmassa. Ni som gafflar om hur mycket ni älskar Sverige, fick ni innan ni föddes välja att krypa ut genom ett hål i Sverige? För vad jag kan minnas fick aldrig jag det. Kanske är det det som gör att jag aldrig kan säga att jag älskar Sverige? Jag kan ärligt säga att jag älskar att sitta på en klippa i Lilleby en julinatt och titta ut över havet och jag älskar att fiska abborre i kanalen därhemma, men älskar jag därför hela Sverige? Inte en chans.

Vad består detta, att älska ett jävla land i? Jag begriper det inte.

Årets curlingförälder utsedd!

Pernilla Lindeberg, du är en jävla curlingförälder.

När jag var blott aningen äldre än din son hade sett fler flådda älgar, rådjur, grisar och harar än jag mäktar med att räkna. Jag hade hunnit med att skjuta en urtagen älgvåmm full med hemgjorda pilar tillsammans med min odygdspåse till bror. Jag hade varit med på mitt första jaktpass. Din stackars orolige son som inte kunde sova på hela kvällen har nog fått sig en värdefull insikt i att livet inte är en disneyfilm.

Ibland är min lycka över att ha vuxit upp på landet total.

Stoppa spelen!

Ha!

Jag såg just avslutningen på OS-invigningen. Är det något diktaturer är bra på så är det storslagna evenemang.

Birdlegs, you suck!

Alltså, den här trestegsskattesmitaren Cristian Olsson är bra på att få mitt blod att koka av ilska.

Han har inlett sin karriär med att träna timme ut och timme in på Rannebergens idrottsplats, Hjällbovallen, Bläsebovallen och Angeredsvallen, samtliga kommunala, som pojke. Sedermera som junior kanske lite grann på öisgården som är privat, men majoriteten på kommunala Slottskogsvallen, Majvallen och Ullevi. Han har haft tillgång till stans gym och kommunala friidrottens hus.

Och vad gör
den råttan? Jo så fort pengarna börjar rulla in så tar han sina miljoner och bosätter sig i en fin trea i Monaco med utsikt över bukten med alla yachter och ägnar inte de som går och krattar längdhoppsgropen på slottskogsvallen en tanke mer. Samma visserligen med Anja la foca Pärson och Kajsa "Stomatol" Bergkvist, men de är inte från Angered så de retar inte upp mig lika mycket som Olsson.

Och nu har monegasken blivit utsedd till fanbärare för Sverige, landet han skiter blött i. Nationalism är mig främmande, men jag tycker ändå att bara idrottsmän bosatta i Sverige borde få bära in fanan på invigningar.

PS: Jag och
sambon ska flytta till större lägenhet och Gordon Ramsey blev rejält utskälld ikväll! Och jag ska bli morbror! Wiii!

Snart tillbaka!

Jag har varit lite slö på bloggfronten ett tag. en och en halv mils cykling enkel väg till jobbet, en färgfabrik, som är hårt och stressigt som fan plus en glad staffordvalp på det är lite jobbigt men oerhört kul! Inga sömnproblem om vi säger så, ha ha!

Kommer snart igen med nya krafter!

RSS 2.0