Sossarna i Göteborg går mot nederlag.

Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt går mot förlust i valet 2010. Jag som suttit i KF-gruppen har naturligtvis känt till Göran Johanssons önskan om att avgå, och att det med största säkerhet har varit Anneli Hulthén som tar över efter honom. Det är dock tyvärr förknippat med en valförlust.

För trots att Anneli Hulthén är bland det mest kompetenta sossarna har, och inte bara i Göteborg utan i partiet i övrigt, vinner hon inga val. Ledsen att behöva säga det Hon är inte tillräckligt känd helt enkelt.. Det är nackdelen med sossarnas sätt att belöna för lång och trogen tjänst, att en ledare blir så starkt dominerande att ingen bakom tillåts synas. Skulle jag gissa på vem som var näst mest kände sossen i Göteborg skulle det bli Frank Andersson, men det är inte för några positiva saker utan för att han gick och agerade strejkbrytare under kommunalstrejken "för att visa samhällsansvar". Operaaffären stärkte inte heller hans aktier bland folk, det kan jag lova.

Jag ser faktiskt inte någon i hela gruppen i Göteborg som skulle kunna axla Göran Johanssons mantel! Inte för att det inte finns erfarenhet, det gör det, men ingen har hans karisma och ingen kan leda som han.

Dock finns det en
som skulle kunna, men han tillhör inte Göteborgs partidistrikt, han bor för långt uppför älven för det. Han heter Johan Kanmert och sitter som regionsråd idag. Han kommer från facket och arbetar som rörläggare på daglig basis, har inget heltidsjobb i politiken och det respekterar folk. Dessutom har han energi och gnista som heter duga. Han är flerbarnspappa och är inte rädd för fan själv, och absolut inte för Jan Hallberg (m).

Idioterna del II

Idioternas triumfparad firar nya framgångar inom fotbollen. Nu senast mellan Syrianska FC och Västerås angreps spelare med raketer och hemmagjorda bomber. Visserligen med svag laddning men ändå. Detta är svenska tredjedivisionen.

Nu är det fan ta mig
dags att sätta stopp för det här. I England har alla som gripits för huliganism anmälningsskyldighet hos polisen innan match, och där får de stanna. Vissa har det en timme innan och efter, andra har det ett dygn. När det är landskamp måste de lämna in sina pass.

En annan sak som har hänt i England är att huliganer inte får jobb mer efter en dom. De blir helt enkelt svartlistade. De enda jobb de har att se fram emot är som budbilschaffisar och liknande om deras polare har ett eget företag, inga andra anställer dem. Desuutom har England kameror i tiotusental. En huligan som fotograferas på läktaren kan, såvida han inte bor mitt ute i bushen, följas tillbaka i tiden från det att han lämnade sin port. Detta har medfört att England, som är läktarkulturens hemland, inte har någon läktarkultur mer. Engelsmän reser till stockholmsderbyn för att uppleva lite gammaldags läktarstämning. Fotbollsmatcher är döda tillställningar med kritstrecksmaffian och barnfamiljsstämpel. Pisstrist med andra ord*.

I grund och botten
tycker jag inte ett piss synd om de huliganer och kategori C som dömts och stämplats på det här viset, eftersom ingen har tvingat dem "att slåss för sina färger". Hade de slagits för sig själva eller sin klass hade det varit en annan sak, och jag är ingen pacifist. Men jag vill ändå inte ha en sådan här lagstiftning och en sån kamerapark i Sverige. Det kommer att användas mot av staten oönskade och suspekta politiska element.

Vad fan som ska göras har jag dock ingen aning om. Det går inte att tala med C-folket. Då får man stryk. Det är inte "kanske", det smäller om man försöker ta det med dem på läktaren, och det är inte folk beredda att utsätta sig för. Så har DU några förslag är du välkommen med dem.

* Alla uppgifter rörande England och landets huliganlag är enligt min kompis John från Yorkshire.

Sarah blir skyddad mot "häxkraft"!

Titta på det här och säg sedan att USA:s dårkristna skiljer sig från Irans, Syriens och Saudiarabiens dårmuslimer.

Ja herrejävlar! Undrar om det hjälper mot tomtar också?

The blog of a married man!

Min första blogg som (borgerligt) gift man!

Fantastisk kväll med fantastiska vänner, underbar släkt och helt sjukt underbar stämning! Dansarna knockade alla, staffen vann precis allas hjärtan (till och med min sura morbror som mest tyckte hon såg ut som en grävling, ha ha, det gör hon ju!) och vi fick mer kärlek än som egentligen går att ta in på så kort tid.

Tack till alla som var där och till er som inte var det, men som vi önskar att vi hade haft plats för

Arbetarperspektiv
kommer snart att flytta till en egen .se- adress. Det  blir när allt har lagt sig och vi har vilat ut.

Men lilla Mona, stäm ner klassamarbetspipan nu!

Tror jag att högerräpan Mona Sahlin tycker att det är fruktansvärt när SSU gör något roligt för en enda gångs skull och utlovar rosor för vad de trodde var en simpel matförgiftning mot kapitalets springpojkar, pamparna på Svensk Näringsbrist.

Jag tänkte likadant och det slår jag vad om alla pengar jag någonsin kommer att tjäna om att en stor del av svensk vänster också tänkte. Det är bara det att det inte passar lilla Fröken Höger, Mona Sahlin. Näringslivet ska man samarbeta fullt ut med, eftersom klassamarbete är viktigt för socialdemokraterna. Att det inte är lika viktigt för arbetarklassen är inget man bryr sig om på 68:an. Därför är det viktigt att de slimmade magarna genom personliga tränare på Näringsbristens Hus i Stockholm inte tror att någon tycker illa om dem.

Blommogram är
på väg till SSU Stockholm för vassaste idén i år.

Italiens senaste steg mot en fascistisk stat.

Italien har tagit ett nytt steg, ännu närmare att åter bli en sant fascistisk stat.

Nu ska soldater åter sättas in mot civila, den här gången mot camorran som enligt inrikesminstern förklarat landet krig.

Och visst, det kan vara ett sätt att komma åt camorran, men frågan är vad det gör med landet. Enligt Tomas Lappalainen som skrivit boken "Maffia" är enda gången i historien som maffian gått bakåt just när Il Duce styrde senast. Fascisternas lagar hade inga behov av bevis och rättvisa rättegångar. De visste vilka som var maffia, skickade hem soldater till familjerna som helt enkelt sköt dem. Och visst, maffian gick tillbaka.

Detta är inte lösningen på Italiens problem. Lösningen är att komma till rätta med italienarnas nationalproblem, korruptionen. Endast så kan maffian tvingas tillbaka utan huvudskott på en gårdsplan. Om ingen vill anlita maffians tjänster (för alla tvingas inte, långt därifrån!) så kommer de långsamt att förtvina och försvinna. Hydran avlider utan mat, som alla andra monster.

OMFG!

För att vara lite fjortis här nu då :"OHMAHFUCKINGGADD!". Jag ser att allas vår driftiga lilla Blondinbella tar 7500 kronor för en biljett till sin artonårsdag, det är lite spännande, undrar vad som ingår i det? Några linor förstklassigt östermalmssnö eller?

Hade jag haft degen hade jag gjort som Dogge brukade göra med de gratisbiljetter han fick till premiärer och liknande: köpt på mig ett gäng och delat ut dem till en massa pundare och lodare i tunnelbanan. Så de små golfande snönäsorna från Täby och Danderyd fick träffa lite riktiga pounders som kan det där.

Haha, fan vilken syn med fjorton lodisar från Skärholmen som kommer och ska in på hennes fest - och har biljetter!

Min första kyss!


Fick min första kyss idag!
Kommer att minnas den hela mitt liv. Den fick det att pirra i mig, från huvudet till knäna (inte fötterna underligt nog) och lämnade mig med en känsla av att vara härligt glad över att vara vid liv!

Ni tycker kanske
att detta låter underligt med tanke på att grabben gifter sig på lördag? Ja, det hade det varit om inte den som gav mig kyssen var något såpass oerotiskt som en lättmangel som skulle kopplas in. 400 V växelspänning minns man.

Jag skulle skruva in mangelfanskapet i kopplingsdosan. Min kollega hade brutit säkerhetskopplingen, men inte tagit ur säkringarna. Han är erfaren installatör, och tänkte kanske inte på att jag inte är det. Säkerhetskopplingen gör bara maskinen strömlös. Fram till faserna kommer in i kopplingsdosan och fäster på kopplingsplinten är det... well, ström. 400 volt, 10 ampere. Rätt skapligt. Jag kom bara nära fasinkopplingen när jag skulle fästa neutralen, och kom liiiite för nära och det hoppade en liten stöt.

Teori är suveränt, och jag har lärt mig massor på det på en termin. Men det här gick på en millisekund och jag kommer för all framtid att minnas att inte lita på att min partner tagit ut säkringarna utan göra det själv.

Kurs i att svärta fötterna!


Jag sitter
och läser företagsekonomi ur ett teoretiskt perspektiv. Jag är så förbannad så jag får ont i magen på den här kursen som är en kurs i ren marknadsliberalism. Man lär inte ut något som helst ifrågasättande, så det står jag och två gubbar till för under lektionerna.

Såhär ställs en fråga: "Vad händer på kort sikt om nya snickare som debiterar väsentligt lägre timpris börjar konkurrera? Analysera, utbud, efterfrågan, prisutveckling, och tjänstens utveckling. Vad händer på längre sikt?"

Svaret är: "De nya snickarna kommer att efterfrågas = höguppbokning lång tid framöver = är medveten om att man ligger lågt i pris = man kan ta bättre betalt = priset glider uppåt . Tidigare etablerade snickare sänker priserna eller konkurrerar på annat sätt (tjänsteutveckling)."

Det är vad man menar händer på längre sikt. Inte ett ord om de snickare som kan tvingas från hus och hem på grund av svartfötterna där inte. Bara om hur fantastiskt det är med fri marknad. Inte ett ord om hur man kan motverka att någon av snickarna drabbas ekonomiskt eller tvingas ut i arbetslöshet på grund av lönedumpning. Bara om hur olagligt det är med kartellbildning, samt att all form av sådan är olaglig.

Tur att vår
klass inte kommer att gå ut som sant troende marknadsliberaler.

Fråga till borgarna!

Min högutbildade sambo är en av vinnarna enligt höstbudgeten. Hon tjänar jävla bra alltså, betalar värnskatt och grejer, men samtidigt är hon ju i UTANFÖRSKAP eftersom hon är halvtidssjukskriven.

Min fråga till mina borgerliga läsare är: är hon en vinnare eller i UTANFÖRSKAP?

Dagens debatt från Arvid Falk!

Idag har Arvid Falk en mycket bra debattartikel om jobbtrafficking med! Hur många ska behöva då för våra billigt renoverade badrum, svartbyggda stall och klippasfalterade garageuppfarter? Check it out!

The Ballad of Sarah Palin, the VPILF!

Den här sången är så vansinnigt bra!!!! Kolla in den!

Uppdatering: det finns tydligen en uppsjö av mer eller mindre bra fejkade bilder på Palinskan på nätet. Den här är en av de roligaste om man känner till hennes bakgrund som vapenfanatiker.


Ny seger!

I våras hittade jag en affisch uppsatt över stora delar av stan. Den marknadsförde ett rejält pojkrumsrunkevent som skulle gå av stapeln. "Autumn fashion party" hette det och afffischen visade en ung blond (såklart) kvinna som satt iklädd enbart svarta trosor och lårhöga högklackade stövlar med ett blingsmycke kring halsen. Det var någon sorts modeshow (visste inte att det gick mode i kvadratcentimeterstora trosor-branschen) i alla fall som marknadsfördes av någon sorts företag som heter Big Events.

Jag blev rejält
sur på den affischen eftersom jag uppfattade den som kvinnorförnedrande. Jag har sett omslag till porrtidningar som varit mindre objektiifierande. Gjorde som så att jag rev ned en av affischerna och skickade in den till ERK, Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande Reklam. Hela sommaren gick och jag glömde bort det.

Men igår när jag
kom hem säger min sambo att jag fått ett brev "från näringslivet". Va, tänker jag. Jag har ju inga fackliga uppdrag kvar alls längre, och partipolitiken har jag givit upp, så vad vill de mig? Men så var det från ERK, och de meddelade att jag har vunnit och Big Events fällts enligt artikel 4 punkt 1i Internationella Handelskammarens grundregler för reklam.

Nu är det ju självklart så att Big Events är någon sorts blufföretag eftersom de enligt ERK inte har gått att nå för att ge dem tillfälle att yttra sig, och det är ju bristen med att låta näringslivet utreda sig själva. De är lika tunga som ILO nör det kommer till straff. Allt de kan ta till är "name and shame".

Men jag vann. Och de förlorade. Nu återstår att få en krog här i trakten fälld för sin olagliga reklam genom att locka med billig sprit. Det är inte lagligt. Ska skicka in en av deras reklamaffischer till tillståndsenheten på kommunen så fort jag hinner.

Sverige på plats fyra - nedifrån.

Var på Backaplan borta vi ÖB idag. Där blev jag än mer övertygad om vilket gargantuanskt misstag det var att lägga ner den institutionaliserade psykiatrin. Dit rekommenderas verkligen våra politiker en studieresa en fredag eftermiddag kan jag säga. Hur miserabel den än kan tänkas ha varit kommer den inte i närheten av en mänsklig misär som jag inte sett någon annanstans i Europa annat än runt Gare-du-nord, Hamburg Hauptbahnhof eller Termini. Detta i mitt Göteborg, i Sverige år 2008.

En kvinna i totalt obestämbar ålder raglade förbi mig. Hennes ansikte var bara en enda uppsvullen röra. Det gick knappt att urskilja ett enda av hennes drag. Hon yrade högt å¨någon sorts låtsasspråk, hon hade intorkat blod på kläderna, håret stod på ända och hon luktade som ett toalettbås i ett omklädningsrum från helvetet. Svett, spy, piss, skit. Hon försvann runt hörnet efter att en kvinnlig motorcyklist i föraktfull ton hade bett henne försvinna.

Runt om, i de annars fina grönområdena vimlade det av existenser som var nästan lika underliga som hon var. De flesta kanske inte psykiskt sjuka mer än av ensamhet, droger och allmän skit från samhället, men nog ser man (om man vill och inte bara håller sig på Avenyn) många människor runt om i stan som hade mått bättre av att vårdas inlåsta med personal som ser till att de får sin medicin och inte skadar sig själva. Den kvinnan jag såg vid ÖB hade nog mått bättre av i princip vad som helst tror jag.

Fyllona vid Olskrokstorget ökar ständigt och de blir allt yngre. Undrar om drogliberalen Federley är beredd att ta någon som helst ansvar för dem och deras drickande? Undrar om en socialdemokratisk regering är det?

Det tror inte jag.


Under strecket:

Jag springer mycket i Slottsskogen i Göteborg. Eftersom jag inte vill gynna privata gymägare tränar jag på utmärkta kommunala Slottsskogsvallen. Jag springer sällan på de asfalterade gångbanorna utan drar mig gärna ut i den terräng som är fullständigt utan stig alls, vilket är majoriteten av Slottsskogens yta. Det tråkiga med det är att man alltid snubblar på läger. Man löper igenom någons sovrum helt enkelt. Enligt den officiella statistiken bor det tre personer i Slottsskogen. Kommunen har tre fastigheter som man hyr ut. Men enligt min statistik bor det kanske femtio där. Om de gör det året runt vetefan, men de gör det definitivt på somrarna. En hade ambitiöst staplat pallrester för att slippa sova direkt på den kalla marken. En hade spänt lite linor som jag antar att h*n hängde filtar eller presenning över på natten.

Rester av brasor och och en vansinnig massa sopor. Park och Natur är inte jätteambitiösa utanför Azaleadalen...

Folk bor ute i Slottsskogen. Välkommen till det nya Sverige. Jag undrar hur långt det ska gå innan både de nya sossarna, som bäddat för det här och nya moderaterna som håller det uppe, åker åt helvete.

Magnus Betnér tar livet av homo(bi)foberna!

Förutom att Magnus Betnér är redigt liberal och är israelvän är han en av mina stora idoler humormässigt.

Den här är helt suverän. Skit i reklamen.

Reflektioner från dagen.

Det är så jäkla kul att vara installatör!

Idag rev vi ur en tvättstuga på gamla maskiner, tvätt och torktumlare och satte in nya. De gamla hade stått i tolv år (vilket lustigt nog är avskrivningsperioden på dem) och tumlarna torkade inte ens tvätten torr mer. Vi slängde sex tvättmaskiner och två tumlare där den lättaste maskinen vägde 160 kilo och den tyngsta tumlaren en bra höft över tvåhundra och bar in lika många nya.

De var visserligen
inte lika tunga, men tunga nog. Sedan kopplade jag in en av torktumlarna, två luftmixdon och två av tvättmaskiner. Sjukt kul! Tack Anders, min ellärare för timmarna vi slet! Jag funderar på att läsa upp till en BB1 på distans när skolan är klar. El är för kul för att låta bli. Och när man sedan inte behöver göra BARA det utan dessutom får köra traktor, reparera värmeväxlare, ha kundkontakt och astrevliga jobbarkompisar, då känner man att man har valt helt rätt utbildning.

I morgon ska vi slutföra tvättstugan, städa av och spola ur avloppen. Sedan blir det mer reparationer tror jag.


Under strecket: Idag åt vi gratislunch (ja jag vet att det inte finns några fria luncher...) på en grossist i Mölndal som hade minimässa som riktade sig till alla i branscher som använder byggverktyg. Jag träffade två av mina klasskompisar som också är ute på praktik och en tredje hade varit där innan, ha ha!

Mys handledare
var en riktig grinkuk. My frågade mig om lite fackliga frågor på sitt deltidsarbete. Då la han sig i och muttrade om att facket bara tog hans pengar. Jag frågade honom med vändande post om han inte ville ha avtalslönehöjningarna då. Då muttrade han bara ännu mer. Sedan sa jag att jag gillade idén om att chefen inte bara kan komma dragande med en annan gubbe som bjudit 500 under mig i månaden och sätta honom på mitt jobb och putta ut mig.

- Det skulle aldrig hända, tyckte jag mig höra att han sa. Undrar om han ställt sig frågan VARFÖR det inte skulle hända? Tror inte han kommit så långt i sina tankebanor. My var i alla fall grymt rolig, hon sa till sin handledare att det inte var någon idé att han gav sig på den diskussionen mot mig, för den skulle han ändå inte vinna, ha ha!

På HSB där jag
gör min praktik är det i alla fall inte många som är svartfötter. Men så har de 2000 i timmen när de rycker ut på storhelger också.

Jägarlobbyn har kineser i siktet!

Jägarlobbyn har dragit igång igen. Nu är det kinesiska och thailändska bärplockare som trycker på deras knappar.

Rune Johansson, jaktledare på de privata jaktmarkerna i Vindelns kommun ger verkligen ett patetiskt intryck när han i Studio Ett ska förklara att dessa fattiga människor gör det så svårt för dem att "utföra sitt uppdrag att hålla älgstammen nere". Speciellt om man som jag vet att den svenska älgstammen långsamt håller på att dö ut. Och det inte på grund av varg eller trafik utan just på grund av FFF, Fulla Frysboxars Förening som Rune Johansson (och för den delen en stor del av min släkt) tillhör. Deras prat om jakt för naturupplevelse går verkligen inte att ta på allvar hur mycket man än försöker. Jag får ut jävligt mycket av att vistas i skogen, och jag får det utan gevär och jakthund. Men jag har bara halvfrys och inget intresse av att skjuta djur. Hade de jagat dessa satans fiskmåsar och duvor istället hade jag applåderat dem.

Hur vet jag då att älgstammen är på utdöende? Jag sitter ju mitt i Göteborg och ser inte en älg om året. Nej det stämmer, men mina föräldrar bor utanför en håla som är förort till en håla med en kilometer till närmsta gatlykta, och de ser heller knappt en älg om året. Jag frågar med jämna mellanrum. När jag var liten och bodde där såg man minst en älg om dagen.

Rune Johansson pratar beklagande om alla stackars män som tagit ut semester (och vabdagar och pappaledighet, men det säger han inte såklart) för att jaga och får jakten och sin härliga upplevelse förstörd av fattiga thais och kineser som plockar bär. Jag ber Rune och hans polare att bara lägga ner.

Lön för elektrikermödan

Wohoo!

Gjorde mitt första
tråddrag och kopplingsjobb idag, vi monterade in en diskmaskin och en lysrörsarmatur. Och allt jag hade gjort funkade! Låg och försökte skruva fast den förbannade kopplingsdosan inne i ett grytskåp med en enormt felplacerad hylla (hade den setat tre centimeter längre upp hade det gått som en... nja inte som en dans, men som en promenad i alla fall) med skruv som bara gick runt och runt i fyrtio år gammal lättbetong som smulade hela tiden.

Men till sist satt det. Kanonbra!

I rule! Så enkelt är det!

Borgerlig kamplusta part III

He he he. I kölvattnet av stenhuggarstriden som IF Metall hade med de inte särskilt smått galna bröderna Henriksson i Kungsbacka sitter jag och läser gamla bloggar från november 2007. Sök på det på LO-tidningen så får ni se en fin bild på dem. Friska och balanserade personer ser de ut som.

Den här är ju helt klockren i samband med det. Jag fick rätt igen, och ni mina borgerliga vänner, fick fel.

Men det visste jag ju från början.

Min egen kamplusta ligger för närvarande på en bit under tre på en tiogradig skala eftersom jag har varit på klubben och kört ett svintungt pass med de fighters som ska representera klubben på Swedish Open till helgen. Men det går upp i morgon igen när vi i klassen ska ut på praktik med teknikinriktning. Inleder med att åka med en elektriker. Ska bli grymt kul!

Hoppas inte att Stefan Holm blir politiker!

Stefan Holm har ju avslutat sin idrottsliga karriär. Höjdhopp har precis som all övrig friidrott utom kraftgrenarna alltid lämnat mig fullständigt kall(jag tycker det är pisstrist helt enkelt), så den har jag inget att säga om, men han har alltid varit ett föredöme för andra idrottare. De flesta idrottsmän och kvinnor är att jämföra med modebloggare annars. Så otroligt inne på sig och sitt att de inte skulle märka om kåken de bodde i brann.

Men så inte Stefan Holm. Han har genom åren visat upp inte bara ett engagemang för samhälleliga frågor utan även så från ett vänsterperspektiv. Tror till och med att han öppet kallade sig sosse under förra valrörelsen om jag inte minns fel. Nå, han har gjort det i alla fall, skit samma när.

Och nu är jag säker på att partidistriktet i Värmland dregglar efter att få värva honom som lokomotiv. Men det hoppas jag att han låter bli. Inom socialdemokratin ska lojaliteten först och främst stå till Partiet och i andra och tredje hand till klass och övriga grenar på arbetarrörelsens träd. Holm är för van vid att kunna säga vad han tycker, och det skulle krossa mitt hjärta att veta att han får sitta med någon glad och trevlig (förvisso, men som ändå är en censor) ombudsman på partidistriktet och gå igenom vad som är okej och vad som inte är det för en "god" socialdemokrat. Men förstås, Stefan kanske köper det, och då är det väl okej antar jag.


Under strecket:

Det här undrar jag vem som bryr sig om idag. 924 palestinska flyktingar varav 361 barn hålls som fångar i ett ingenmansland mellan en motorväg och en stor betongmur mellan Syrien och Irak! Det är femtio grader varmt i skuggan på dagen, och om inget kommer till deras räddning kommer tillverkarna av små kistor att bli rikare än de redan är i Mellanöstern. När man ser sådant här undrar jag om denna svinaktiga mänsklighet som tillåter andra människor att behandlas såhär kanske ändå förtjänade att utplånas av ett skapat svart hål från CERN.

CERN, kometen och ånglok.

Satt och snackade lite med ett par gamla arbetskompisar idag, och vi pratade om experimentet vid CERN. Ni vet, jordens undergång och det där jålet. Då slog det mig: Emil i Lönneberga! "Kometen! Hujedanemej!". Och Lina svimmar och trillar ner på trasmattan i köket i Katthult.

Det var för runt hundra år sedan. Då sket folk ner sig för "kometen". Allt uppblåst i media på samma sätt. För tvåhundra år sedan bajade folk i byxorna om de fick se ett ånglok. När år 1000 närmade sig trodde folk att jorden skulle gå under. Precis detsamma oroade man sig för när 1900- talet skulle gå över i 2000- tal.

Nu läser vi om TONÅRINGAR (for god´s sake!) som kommer hem och till skolan och har dödsångest över svarta hål som ska sluka jorden! Men herregudihelvete!

Det här kommer folk om hundra år att skratta åt, precis som vi skrattar åt "Kometen! Hujedanemej" idag.

Mycket bra skrivet!

Dagens länk går till bloggen Fragment och Mattias som skriver exakt som jag känner inför den socialdemokrati jag lämnat bakom mig. Tack för att du satte ord på mina tankar!

Parodi på ett antirasistiskt parti.

Om inte Sverigedemokraterna är rasister så är det i alla fall en mängd rasister som röstar på dem. Om nu Sverigedemokraterna är ett antirasistiskt parti, vad vill deras väljare att (sd) ska föra för slags politik undrar jag. Hur ska de arbeta om de väljs in i riksdagen?

Här är ett litet axplock från kommentarsfältet i Carina och Stefans blogg från (sd) Landskrona. Det har uppkommit efter att Stefan liksom jag själv fick motta anonyma telefonsamtal vid en konstig tidpunkt när jag skrivit om något som uppenbarligen misshagade en Sverigedemokrat, så som vi ser är det två lika goda kålsuparfraktioner som hoppat ihop med varandra:

"Göran sa... Ge inte upp! Det importerade slöddret skall bekämpas till sista analfabet. Egen majoritet i Landskrona 2010 lär i dagsläget vara en realitet."

"Anonym sa...

nu ska vi tystas.Och detta i ett svenskt samhälle.för jävligt .Men låt dom starta slaget .då har dom skapat en vrede som kommer att vara slutet för dessa Resurser.

"Robin Shadowes sa... Tänker på det nyligen lagda förslaget om att släppa alla krav på polisutbildningen. Inom en snar framtid kan vi ha sånt här avskum som poliser som älskar att visa sin makt för svennar och som kommer skydda sina kriminella bruschor. Jävla albanpack! Ta time-out om ni måste men ge aldrig upp. 2008-09-11 19:12 "


"Anonym sa...

Nu är det dags för medborgargarde
så att våra politiker fattar vad det är frågan om särskilt sossarna
som har dragit hit skiten.
Hela vårt rättsystem håller på att
raseras så länge det inte finns något straff att tala om.
Man kan undra vad dräggen har bakom pannbenet när dom ger sig på barnen(dom är skadade hemifrån)så skicka tillbaka dom där de hör hemma.Hoppas nu att myndigheterna gör vad dom skall och ger din familj beskydd.Dräggen får på inga villkor stoppa yttrandefriheten som vi hoppas finns kvar.är det inte dax att PK medierna vaknar och skriver som det är? nej dom är för fega särskilt NST vadå politiskt korrekt???????
Stefan håll huvudet högt jag stöttar dig till fullo.....

Den här är speciell, eftersom den är från en av (sd):s folkvalda som måste visa på att han inte är rasist för att inte bli utsparkad. Notera hur PK han väljer att skriva:

"patrikangelholm sa...

Anette G Olsson uttrycker det jag själv ville säga, sammandraget.

Hoten är med all sannolikhet tomma, men innebörden i orden sådan att det är svårt att ignorera dem.

Om tillräckligt många i Sverige visat mod och engagerat sig som Stefan och Carina gör och gjort*, så hade det kriminella slöddret, invandrat eller infött oavsett, inte haft en chans.

Måtte de fega kräken bakom hoten spåras och gripas mycket snart.

* obs, man KAN engagera sig på många olika sätt, det måste inte vara just att man är aktiv i Sd, även om jag personligen tycker det är ett av de absolut bästa och tydligaste sätten.

"Anonym sa...

Låt svinen komma bara! Svenskarnas vikinga blod börjar tina upp!

"Robin Shadowes sa...

Att detta händer innebär att albanskräpet känner sig pressade så uppenbarligen är ni på rätt väg. Kräv polisskydd, polisanmäl alla hoten, spela in dom på band om möjligt, röster kan identifieras.

"Anonym sa...

Fyfan för dessa jävla svskum och kulturberikare! Man blir lika förbannad när dessa nysvenskar är inblandade. Är detta tacken för ni fick komma till detta land?

Stå på er Carina & Stefan!

Sen har vi ett par pärlor på slutet som säkert kommer från Sidewalk eller ett datorrum på någon högstadieskola. De kanske kommer från "andra sidan", men några goda representanter för antirasism är de sannerligen inte:

"
Anonym sa...

klart att du kommer bli avlivad vad annars din lilla hitler sluta snack om saker du inget vet om din vandrade lik.... detta geller endast dig o inte dina barn dom har inget med det o gora o synd att dom for leva utan en far for du skapar bara hat inget annat

du maste bort"""""""""

Anonym sa...

staten borde ta bort dig du skapar bara hat ingen sanning, du e absolut inte pa ratt vagg du e farlig for sveriges befolkning o hela, landet snacka lite om araber oxa sa har du ett flygplan ovan pa dig >>>>>>>>>>>>>

Anonym sa...

Hot från kosovo hahha nästan kul , om du inte hade haft dessa åsikter du har så kanske inte dessa hot hade kommit alls ..
Lägg ner alla rasistiska åsikter ni har så händer inget dej ;)
Peter Sunde - mannen som gav arrogansen ett ansikte!

Har just sett Debatt. Första delen om gängkrigen i Göteborg gjorde mig visserligen förbannad, men inte överraskad. Det behövs en speciell lagstiftning mot organiserad brottslighet som kan hålla gängledarna och undercheferna i fängelse i de 30 - 40- 50 år de damn well förtjänar. Ungarna på gatorna däremot, som sällan har gjort något värre än att ha usla förebilder, de behöver inga hårdare tag. Primärt. Sedan behöver de ut i riktiga arbeten, inga jävla underbetalda pigjobb hemma hos mellanskiktet och överklassen. Riktiga arbeten med avtal, vettiga villkor och en lön som går att leva på. Då är vi av med den här skiten för gott.

Men. Peter Sunde
. Jesus. Jag trodde att Carl Bildt var den som gav arrogansen ett ansikte. Men det är Peter Sunde. Har aldrig sett någon få byxorna så fett neddragna som honom, så många argument nedkörda i halsen och ändå bryr han sig inte. Han fortsätter med en dårjävels envishet att dra sin trista ramsa om att det inte är de som är ansvariga utan tingsrätten och yada yada yada. Det roligaste är ju att TPB kallar sig ett hobbyprojekt. TACK Ramona Fransson och SvD för siffrorna som visar att de här tre liberalslynglarna tjänar 19 miljoner på reklam per år! Nu kan de aldrig inta någon underdogställning igen. TPB har visat sig från sin allra sämsta sida (har iofs aldrig tyckt att de har någon positiv sida...) och går på som envisa småbarn - och är faktiskt det stora hotet mot yttrandefriheten!

Genom sitt urbota
idiotiska, känslokalla handlande tvingar de fram attityden hos allmänheten att all information faktiskt inte behöver vara fri. Och det kommer att stiftas lagar som leder till att Sverige blir som EU, där hemligstämpling på 25 år är det vanliga på handlingar som är offentliga i Sverige.

Tack, Peter Sunde
, miljonär och mörka krafters nyttige idiot för det. Hoppas ni får stänga ner er lilla hobby. Google finns redan som du så ofta säger, vad ska vi med er till?

Vad sysslar Hugo Chavez med?

Jag undrar om en liten dos av känslan av hur det var att växa upp i atombombens skugga under det kalla kriget kan få åttio- och nittiotalisterna att gå lite mindre med näsan i vädret? De tror ju att världen är ett ostron och att allt är skapat endast för dem att gå ut och ta för sig av.

I alla fall funderar jag på vart vi är på väg någonstans när jag ser sånt här. Jag begriper så väl att Hugo Chavez inte har någon anledning att försöka hålla sig väl med en potentiell militär fiende (USA) men jag vet inte om det är så smart att knyta militära band med en pseudofascistisk stat som Ryssland heller.

Grön favorit?

Och då menar jag inte favoritmiljöpartist. Nu har det varit rätt mycket Ebba Grön-snack ett tag. Såg att någon hade klistrat in texten till "Beväpna er " till den lille liberale årstavätten som gjorde om "800 grader" och som frågar sig varför inte "punken kan vara frihetlig". Den kan han ju försöka associera med någon form av liberalism om han gitter.

Men nu är saken den att jag är nyfiken. Sitter här och lyssnar på Ebba och försöker utkora en favoritlåt. Det är svårt. "We´re only in it for the drugs" har varit en tung favorit länge och jag gillar "Häng Gud" som fan. Det hade ju varit lite klyschigt att klämma till med "Staten&Kapitalet", även om den är väldigt bra. Dock sönderspelad på diverse obskyra fyllefester i forntiden...

Frågan är om inte "Det måste vara radion" är favoriten. Vilken är din favvo?

Temasång

Temasång: "Förrädare" med EAK (Eld, Attack, Krossa) Jag säger inte mer än att jag är glad att jag hoppade av det sjunkande skeppet i tid. Fy fan för att behöva försvara detta ute på arbetsplatserna. Och stackars alla röda socialdemokrater som jag känner.

Den elfte september.

Idag, torsdag den elfte september är det trettiofem år sedan bombplan ur den fascistiska arméfraktionen bombade La Moneda, presidentpalatset i Santiago de Chile och general Augusto Pinochet fördrev Chiles lagligt valde socialistiske president Salvador Allende, högg av poetens och vissångaren Victor Jaras händer, mördade honom och dumpade hans lik på gräsmattan där han bodde framför hans fru och installerade sig som landets ledare helt i strid med all folkrätt i världen.

Han mördade 3000 människor och drev många fler i landsflykt. Det spelade ingen roll för Moderaterna som inte ens ville beklaga det inträffade. Pinochet dog av hög ålder utan att ha blivit dömd för sina brott mot mänskligheten. På sin sida hade han bland andra Ronald Reagan och Margaret Thatcher, den senare har alltid kallat den gamle mördaren för sin vän, och hon var den enda kände ex-ledare eller högt uppsatte politiker som sörjde när Augusto slutligen dog. Offentligt i alla fall.

Måtte detta aldrig
hända igen. Måtte högerns alla förbannade doktriner om liberal ekonomi och ett konservativt styre med stat, kyrka och kärnfamilj som rättesnöre där arbetarens rätt kommer i tredje hand om ens någon, återuppstå.

Måtte världens arbetare inse sin makt och sina verkliga intressen, förenas och se till att detta aldrig händer mer.

Böter för cykeldrumlar!

Någon av er kanske minns att jag i våras skrev om de jäkla drumlar till sommarcyklister som förpestar tillvaron för oss åretruntare och gångtrafikanter här i Göteborg.

Nu har polisen gjort storrazzia. 300 fick böter. Många är så dumma att man inte fattar hur de kan fungera utan god man. Jag kom i delo med en tant utanför min skola som kom farande med full kareta på trottoaren (!) när vi gick av bussen och höll på att köra på oss och stönade ogillande och bara trampade vidare.

Då röt jag till åt henne. "STANNA!" skrek jag, och när min läktar- och dojotränade röst går upp i decibel och ner i basregistret då jäklar brukar folk släppa det mesta de har för händer. Tanten tvärnitade som en menig på en kaserngård och jag stegade ikapp henne och frågade vad i helvete hon, uxna människan menade med att cykla på trottoaren.

"Var ska man cykla annars då" pep tantrackaren ur sig, inte fullt så kaxig längre.
"Ja finns det ingen cykelväg får du väl för i helvete cykel på trottoarn måst du väl begrip!" skrek jag åt henne. De sista orden är inte felstavade utan återger min värmländska som alltid kommer fram när jag är förbannad, ha ha!

Tror ni inte
hon käftade emot! Hon påstod att det var tillåtet att cykla på trottoaren. Också menar folk på att cykel bör få framföras utan körkort... Men jag tror inte hon gör om det utanför vår skola i alla fall!

Men läser du det
här så ser du ju att jag hade rätt och du fel! In your face!

Liberal leprechaun proven to have sense of humor!

Via Hanna Wagenius hittar jag något som var ännu roligare än bildekalen. En liten vätte till förortsliberal har suttit och knåpat ihop en nyliberal version av Ebba Gröns "800 grader". Hanna Wagenius tycker att den är briljant, jag tror att såväl Dogge som Simon Gärdenfors och Dr. Alban som annars gjort sig kända för att ha landets sämsta rim hade skämts ögonen ur sig, men en sak ger jag liberalgnomen: han har stor humor!

Liberalpunkaren har vaknat

Ebba Grön, nu i 2000-talets liberala tappning.

”Varför betala när jag aldrig trott?
Vad finns det mer kvar än skattebrott?
Den är ju till femtioprocent effektiv
Nä den stjäl vårt arbetsliv

Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, det går inte runt
Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, men snart går det runt

Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning
Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning

Arbetare med stirrande blick
Jobbade fast du pengar ej fick
Hög lön men så låg ändå
De tar nästan allt, men kämpa på

Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, det går inte runt
Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, men snart går det runt

Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning
Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning

Kan inget alls, är ekonomiskt halt
Dom kunde lika gärna ta allt
Plånboken, så jävla tom
När jag väntar på min skattedom

Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, det går inte runt
Vi skattas ihjäl det är så tunt
I plånboken, men snart går det runt

Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning
Det blir 800 miljarder
I skattesänkning, i skattesänkning”

Vem har sagt att punken inte kan vara frihetlig?

Ignorera icke-rimmet i första versen, det får ni leva med."

Dagens garv eller bumperstickern regerar!

Jag såg en grym bildekal när jag var ute och gick med valpen i förmiddags. Vi var på väg upp till Skatås och gick genom Kålltorp. Då ser jag en hantverkarbil med en bumpersticker där det står:

"Be nice to the US or we will bring democracy to your country"

Dagens garv räddat för min del=)

När pigavdraget blir till att köpa sig en egen liten piga.

Har debatterat lite pigavdrag med Little Misschatterbox. Blev tvungen att leta upp grundmaterialet för utredningen om pigavdragets effekter, och när jag läst igenom hälften ungefär, på sidan 167, häpnade jag. För så här står det:

"Utredningen föreslår att det ska införas ytterligare en möjlighet att få skattereduktion för hushållstjänster. Förslaget innebär att en privatperson som köper hushållstjänst av en fysisk person som inte har F-skattsedel kan få skattereduktion med belopp som motsvarar redovisade arbetsgivaravgifter. Utredningens förslag innebär att den sammanlagda skattereduktionen för samtliga reduktioner inte får överstiga 50 000 kronor per beskattningsår."

Vad innebär nu detta?

Jo om vi börjar med det ekonomiska. 50000 är i runda slängar en kvartstjänst för städare. En fysisk person som inte har f-skattesedel är en människa, anställd eller inte, som den som har råd och moral nu verkligen kan köpa som sin egen lilla kungens piga ca 500 timmar om året. Övriga 1500 timmar får personen ifråga hitta på något annat under.

Det vill säga om förslaget går igenom - men med en regering som anser det vara ett riktigt jobb att slava för någon jävel som tycker det är viktigare att gå på teater, bio, innekrog eller att utveckla sig själv istället för att städa upp sin egen jävla smuts, varför tvivla på att det skulle bli så?

Statsministern gömmer sig - igen.

Efter Fredrik Reinfeldts Vaxholmstal lovades vi svenskar en ny fräsch och orädd statsminister som inte skulle springa och gömma sig längre när oppositionen ville debattera.

Vi fick det här, Kulturbloggen var snabbast.


Sverige blir lite bättre, och Spanien lite sämre!

Sverige blir lite bättre och Spanien lite sämre när folkpartisten och ex-marxisten Mauricio Rojas lämnar sin plats i riksdagen och flyttar till dit!

Den mannen står för mycket av det som är ont i samhället, och nu har han fått jobb som rektor av alla arbeten han inte är lämpad för. Måste vara någon slags friskola med politiskt blåbrun inriktning.¡Ciao Mauricio! ¡Puede dios que usted nunca interfiere en política otra vez!


Uppdatering: skolan som Rojas ska bli rektor för är inriktad på flyktingfrågor och integration enligt SVT Text... Dagens skämt att sätta honom som rektor på en sådan. Om inte syftet är att avskaffa just detta i Spanien såklart.


Anders Svensson: Mer från Josefina!

Anders Svensson har mer att berätta om turerna kring SAC: s blockad mot överklassens tummelplats restaurang Josefina.

Britta som tyckte att folk väl fick lösa sin ångest själva, vad tycker du om det här?

Svensk polis
förtroende bland folk när ständigt nya bottenrekord, och frågan är om det blir bättre av sånt? Som sagt, jag väntar med spänning på att någon högt uppsatt i LO ska råka ut för sånt här för första gången. Då borde det bli åka av och feta fördömanden. Men så länge det bara drabbar SAC är det tydligen ingen brasa. Jag har i alla fall inte sett något som tyder på att ledningen ens gäspar åt fackligas problem när det gäller konkurrenten.

Polis och gangstergäng, sida vid sida mot facket precis som förr i tiden! And we´re on our own, kamrater...

Läs även:

Arbetaren


När yttrandefriheten blir helt onödig!

Piratebay vägrar ta bort länken till förundersökningen om morden på de två barnen i Arboga där obduktionsbilder ingår.
Det är i sådana fall yttrandefriheten dras genom svinens gödselstack, får skolväskan uthälld i ån för att till sist hängas upp på en krok i korridoren med en vattenslang på full kareta i röven. Den blir förnedrad, pissad på och torterad. Och totalt onödiggjord.

Det är det som Piratebay gör. Jag har aldrig sett Piratebay som något annat än ett ställe för snålrövar som inte är intresserade av att betala för sig för film, program och musik. Men många främst av mina arbetskamrater har ofta försvarat dem just med argumentet om yttrandefrihet. Men det argumentet har förlorat sin giltighet, för nu är Piratebay främst mobbare, bully boys som skiter på en familjs sorg och kallar det för yttrandefrihet.

Finns egentligen
bara ett ord för sånt: jävla svin. Hoppas det slår tillbaka rejält på er och att "Det var ju ett jävla tjat: nej nej och åter nej" blir det ni får från vem det nu blir som stänger er ruttna sajt den dagen det slutligen händer. Ni är inte viktiga för ett rött öre, för ert enda giltiga argument, det om yttrandefrihet har just fallit. Äkta obduktionsbilder på barn (eller för den delen falska) har ingen som helst legitimitet, ingen bärighet för sitt argument att allmänheten ska ha tillgång till sig.

Mobbrättvisa är bland
det fulaste jag vet, men ibland önskar man inte att annat skulle drabba såna jävlar som Peter Sunde. Han är ansvarig på den här lowlife-sajten.

Det är inte min uppgift att bedöma om det är etiskt eller inte om han åker på rejält med stryk för sitt tilltag i "yttrandefrihetens namn" och jag hoppas att jag slipper göra det också.

Har heder ett pris?

Med anledning av idioten som kallade sig brolle och kommenterade på ett otroligt juvenilt och nedsättande sätt och förolämpade hela min släkt trots att personen i fråga inte känner mig alls känner jag för att ställa er som läser här en fråga:

Hur många av
er skulle ta en så grov förolämoning som han hävde ur sig (jag tänker inte återge det men det var något av det värsta jag har läst riktat mot mig och tro mig, jag är extremt härdad efter mååånga års vänsterbloggande) utan att ge igen med en rejäl lavett, en klassisk örfil så det ringer i huvudet på personen som mottar den i timmar efteråt?

Jag skulle det
- och ta det eventuella straffet med glädje. Något får fanimig hedern vara värd.

Borgerlig kamplusta part II

Som jag statade väldigt tidigt i konflikten om Wild´n Fresh i Saluhallen Briggen för ett par år sedan och det borgerliga motståndet som uppstod: Gubbar i medelåldern är INTE bra PR för den borgerliga åsiktmaskninen. Därför har inte en enda högermänniska stöttat Bröderna Henrikssons Stenhuggeri i Kungsbacka i deras kamp mot rättvisa villkor på arbetet.

När jag gick strejkvakt utanför Briggen pratade jag med en fetlagd herre som var ute och åkte i sin tjänstebil från ett av stadens stora rederier. Han var där av ideologiska skäl påstod han. Att Sofia Salladshufvud var ung, blond och faktiskt rätt söt hade INGET med saken att göra. Inte heller hade det med saken att göra enligt Fradrick Federley och Stureplanscentern. Borde inte de starta ett annat stenhuggeri nu förresten?

Jag å min sida som har stöttat strejkvakter och gått strejkvakt på bra många ställen på bra många olika platser hävdade att det har det visst. När Transport för ett par år sedan satte en alban i fyrtioårsåldern som drev världens skummaste recondfirma på ett folktomt, blåsigt ogästvänligt industriområde i blockad dök det heller inte upp en enda ungliberal. Inte när Transports medlemmar på Landvetter strejkade för fem år sedan. När elektrikerna strejkar dyker det heller inte upp en enda av de här snorungarna som tycker att arbetares rätt är något man kan pissa på.

Inte heller när IF Metall satte Bröderna Henrikssons Stenhuggeri i Kungsbacka i blockad dök någon av er små hycklare upp för att stötta det ni påstår er tycka är viktigt. Men ingen av Bröderna Henriksson passar ju in i er mall, de är inte bra media helt enkelt.

Bara när det är
någon som passar in i de vackras värld och har nära till ett café så spelar det ingen som helst roll vilka "liberala värden" som sätts på spel. Det är därför som jag bara har förakt till övers för så många av er. Er kamplust sitter inte djupare än närmaste caffe latte, och det är därför vi kommer att vinna - till sist.Under strecket: jo jag vet att ni har blivit lite försiktigare med vilka strider ni väljer att ta sedan era ledande ideologer fick backa på den avskyvärda pakistanska restaurangen i Gamla Stan, i stan som ligger öster om Prag, men för fan, har ni inte ens LITE råg i ryggen?

Metall vann över stenhuggarbröderna!

IF Metall, jag gratulerar era medlemmar till segern över  Bröderna Henrikssons Stenhuggeri i Kungsbacka i Halland! Det kommer inte att ta lång tid innan de inser vilken fördel det är med kollektivavtal.

Gratulerar!

Tito börjar bli lite väl nu alltså...

Nu börjar fan Tito Beltran bli för mycket alltså!

Innan den här skiten om våldtäktsrättegångarna tog fart (och jag är spiksäker på att han har gjort det) hade jag inga som helst åsikter om Tito Beltran, mer än att han var en halvtaskig tenor, inte mycket bättre än Paul Potts. Nu börjar han få rätt när han gnäller om att alla hatar honom, men han själv har stor skuld i de antipatier han får emot sig.

Ta det lugnish, Tito, du har fortfarande dina fans i den chilenska överklassen! Men de har å andra sidan alltid blundat för brott begångna mot människor...

Muffare visar sitt rätta jag.

Redan när jag bloggade för LO lovade jag att lägga upp den här bilden om jag kunde hitta den. Den försvann när jag flyttade min del av hårddisken i min exfrus dator till en extern, men nu har jag fått tag i den igen genom en suverän kompis.

Såhär kan det se ut när Moderata Ungdomsförbundet partar loss:Skoj från skojfrisk blogg!

He he. Inte för att jag gillar att länka till bajsfontänen Politikerbloggen, men det här är verkligen roligt. På många sätt.

Under Andra Världskriget
styrdes landet av en samlingsregering bestående av alla riksdagspartierna utom just kommunisterna då dessa till stor del internerades av just den regeringen, som hade ingen mindre än konung Gustav V, eller V-Gurra som jag kallar honom. Egentligen borde man kalla honom "heil-Gurra" då ingen svensk kung varit närmare öppen nazism än vad det gamla liket var. Han skrev gratulationsbrev till Adolf Hitler där han gratulerade till framgång på östfronten och de lyckade insatserna mot den "bolsjevikiska smittan" och ansåg att Sverige och Tredje Riket skulle stå nära varandra. Liksom en stor del av svenskt näringsliv dåförtiden, vilket kan tyckas konstigt då nazisterna nationaliserade de stora företagen till stor del, korporativister som de är. Sveriges högsta militärledning var också mycket förtjusta i utsikterna att få marschera under hakkorset en vacker dag, och det finns ett berömt foto på ledningen då de avlägger visit hos Führern och Joseph Goebbels. Tyvärr försvann det när jag flyttade mina prylar från min ex-frus dator till den här (liksom en bild av ett gäng muffare som fulla som små smurfer står och heilar mot en bild av Carl Bildt...), men jag ska nog lyckas hitta det igen. Det var i GP härom månaden också.

Jag är personligen
inte alls förtjust i bolsjevikernas syn på politik men står dem beydligt närmare än vad jag gör Sveriges kungahus. Nå.

Poängen är att V-Gurra
var den siste (?) kungen i Sverige som hade politisk makt. Den här samlingsregeringens beslut hade ingen legitimititet förrän kungen hade godkänt dem. Och så nära det bara går att komma öppen nazism utan att faktiskt smälla öpp garderobsdörren på vid gavel var V-Gurra givetvis ännu räddare för kommunisterna än vad sossarna och dåtidens svenska höger var. Jag tror faktiskt inte att Tage Erlander eller hans parti var personligen ansvarig för interneringslägren på svensk mark även om de givetis aldrig kan friskriva sig ansvar för dem.


En grej till, sen kan jag dö lycklig!

Skriver detta från ett Göteborg där enstaka fjädrar från flådda änglavingar blåser runt på gatorna mellan ännu segerrusiga grönsvarta fans fötter.

Mitt älskade GAIS
slog den leda satan IFK Göteborg igår. De säger att det är sexton år sedan, men det stämmer inte. Vi har inte legat i samma division i sexton år. Räknar man är det bara sex eller sju. Men det räcker givetvis det med.

Laget gjorde en stabil insats, och förtjänar alla hyllningar i världen. Vi på läktaren gjorde vårt jobb och det har aldrig varit så vackert med bengalernas eld mot himlen som igår. Alla gråtande blåvitare som gick helt stumma hemåt gjorde en inte ledsnare heller.

Vi är inte IFK!
Vi är inte IFK!
Vi är Grönsvart, vi är mycket bättre, vi är Grönsvart, vi är bäst i stan!

Nu fattas bara
en enda sak, sedan kan man dö lycklig. Vägen dit är lång och svår, men nu är jag övertygad om att den kommer inom min livstid.

Dagens länk måste bli denna, där bananerna gråter ut sin sorg. Låt dem känna på, de kan inte få för mycket efter allt de mobbande svinen har utsatt oss för under alla år. Lustigt också att på S********* hemsida var halva Sverige inne och uttryckte sitt stöd för GAIS igår kväll...

Sakine Madon gör mig rätt besviken.

Sakine Madon gör mig ytterligt besviken. Jag trodde att hon var en förhållandevis intelligent ung dam som kunde bemöta argument utan att slänga fram rasistkortet, men det går visst inte. Hon låtsas som om hon inte känner till vad husnegerbegreppet står för, och kallar min kompis Ohyra för rasist när han kallar henne för det.

Inget kunde vara mer fel. Det finns nog ingen som är mindre rasist än han. Av Dragan Klaric och vissa telefonörer med sprucken röst som tycker jag ska "passa mig"  väntar jag mig detta tröttsamma rasistgråtande, men Sakine hade jag högre tankar om faktiskt. Jaja, det är ju tur att husnegrerna får bra betalt för att vara inställsamma och uppsmilande i alla fall. För oss fältnegrer blir det ännu en dag på åkern.

För Sakine Madons
skull, och för alla andra som medvetet vill missuppfatta ordet "husneger" och vad det innebär rekommenderar jag den här länken där en viss Malcolm X reder ut begreppet lite för er. Googlar ni sedan på det namnet kommer ni ännu närmare sanningen. Men jag tror, eller snarare är övertygad om, att ni lider av en skamcancer djupt inne i er över att ni har sålt ut och blivit just detta, och att den gör er så ont att det är därför ni väljer att plocka upp rasistkortet, era stackare.

RSS 2.0