The day the party died.

Idag bevittnade vi ett partis död. Nationaldemokraterna dog i Göteborg idag.Visserligen har ND aldrig varit stora i Göteborgs rasistkretsar, men när de inte ens lyckades uppbåda mer än 3 eller 4 ynka representanter vid Millenieplatsen idag är det dags att dödförklara Nationaldemokraterna för gott.

Dödskampen har i och för sig pågått en längre tid. Deras medlemmar, som ju bröt sig ur SD och blev utsparkade ur samma parti för att SD inte tyckte att det var lämpligt att i fula ordalag kritisera en annan medlems adoptivdöttrar, har alltid legat åt det mer (skrivbords)radikala hållet, och nu är det nog så att uttalat nazistiska Svenskarnas Parti har sugit upp det lilla som fanns kvar av Nationaldemokraterna. Det måste kännas skönt för dem att äntligen ha ett parti som det är okej att heila inom.

Svenskarnas Parti är en annan historia. Men idag, den femtonde september i Göteborg, bevittnade vi hur Nationaldemokraterna förpassade sig själva till historiens avskrädeshög där de hör hemma.
 
Och det känns otroligt bra.

Yoga är inte religion!

En skola i utkanten av Stockholm har tagit det utmärkta initiativet att införa yoga på schemat för att göra eleverna lugnare. Men se det gick inte. Någon okunnig person har anmält skolan till Skolverket för, som personen hävdar, "yoga är ett sätt att ta kontakt med hinduiska gudar". Som sagt, personen är mycket okunnig. Några av mantrana i yoga låter som namn på hindusika gudar, men de är i själva verker urljud som återfinns i nästan alla språk. Och termerna inom yoga härstammar från sanskrit (eller gurumuki) som senare blev den hindusika poetiska klassens språk.

Men yoga är flera tusen år äldre än hindusimen och är ingen religiös disciplin alls. Däremot en andlig, men det är inte samma sak. Det förekommer överhuvudtaget ingen tillbedjan i yoga.

Yogi Bhajan, yogaläraren som tog kundaliniyoga från Indien till västvärlden sade :"We are not asking you to become religious. We are definitely asking you to become spiritual. For God´s sake, find your soul. Find out where you have come from, what you are doing here and where you are going. Look at the map of your life".
 
Det är inte speciellt mycket tillbedjan i det. Ordet gud nämns visserligen, men Yogi Bhajan var själv troende sikh (vilket är en monoteistisk, självständig världsreligion och INTE en hinduistisk sekt). Dock ställde aldrig några krav på att hans studenter skulle konvertera till sikhismen. Många gjorde det, men helt av fri vilja.

Jag har hållit på med kundaliniyoga i tre- fyra år med flera olika lärare och har aldrig blivit ombedd att åkalla någon gud. Yoga utövas i alla länder på hela jorden och av människor av alla religioner och politiska inriktningar. Så jag tror nog att anmälaren i Stockholm kan känna sig ganska lugn. Fast nu får inte barnen i skolan utöva yoga i några veckor till Skolverket har sagt sitt tråkigt nog.


 

RSS 2.0