Dagens "så det så!"

"Så fort de som är födda på en räkmacka får någon form av kritik, t.ex. att de roffat åt sig av det allmänna, så använder man sitt favorituttryck avundsjuka. Kan det vara så att man i de kretsarna ägnar sig åt avund så mycket att man tror att rättvisa är en form av avund?"

Nils-Åke Brännman

Svenska Motståndsrörelsen överfaller fredligt möte

Idag skedde ett fruktansvärt överfall på ett antirasistiskt möte i Ludvika. Det tros vara anhängare till nationalsocialistiska Svenska Motståndsrörelsen som anföll Folkets Hus där ett möte efter en demonstration för allas lika värde avhölls.

Polisen, lika på
tårna som alltid, dök upp med hundar och grep tre av nynazisterna, men av någon anledning släpptes resten. Vi vänsterfolk brukar bussas ut fyra mil på landsbygden och släppas även om vi inte är misstänkta för något. Detta kan bero på antingen på Dalapolisens inkompetens eller på att de är partiska. Jag tror på det senare.

Moment 22 i sjukgymnastiken.

Okej, här är förutsättningarna: Jag har skadat mitt ena knä när jag var ute och sprang i Hisingsparken torsdags kväll. Satt i åtta timmar på akuten i fredags och fick sjukgymnastik utskrivet och blev sjukskriven i två veckor. Idag ringde jag till primärvårdsrehab i Olskroken för att se när de kunde ta emot mig.

De hade fullt i två veckor och längre fram kunde hon inte boka. Angered har drop-in i morgon. Kanske åker jag dit. Kanske ringer jag bara en polare som är sjukgymnast och sköter övningarna jag fick på gymmet istället.

Tack till moderatregeringen
för skattesänkningarna så att primärvårdsrehabs resurser är så små att jag inte får en tid på fucking sjukgymnastik!

Vita kränkta män

Så vit. Så kränkt. Så Marcus Birro.

SD blir ND i Trollhättan.
Don´t you just love those fascist facial expressions?

Thomas Karlsen
som satt invald för Sverigedemokraterna i Trollhättan har blivit utesluten därifrån för rasistiska uttalanden.

Nu har han gått med i Nationaldemokraterna istället och anser att han representerar dem i fullmäktige istället.

Demokrati,
demokrati... Och i Nationaldemokraterna är ju allt gammalt avdankat nazislödder välkommet, så där behöver han inte vara rädd för att bli utesluten heller.

Vila i frid Hannes!


En av Sveriges stora grävande journalister, Hannes Råstam, har avlidit. Sverige blir ett lite sämre land utan en som honom som inte var rädd att skita ner sig för att granska makten.

Vila i frid.

Ockupationen på Alelyckan i Göteborg

Idag gick polisen in och avbröt en ockupation av ett urgammalt stationshus i Alelyckan i Göteborg. Alelyckan ligger en bit från Gamlestan där det mer centralt liggande församlingshemmet på Holländareplatsen låg. Det huset var i ett jämförelsevis utmärkt skick trots att ägaren, det kommunalägda bostadsbolaget Poseidon sade motsatsen, och bolaget rev byggnaden ett par veckor senare. I det här fallet lär huset ägas direkt av Göteborgs kommun.

Huset i Alelyckan
besökte jag också. Jag sympatiserar ju med ockupanterna och är fastighetsarbetare, så jag kan i alla fall göra en hyfsad bedömning av en byggnads skick och om den är farlig att vistas i, något ägare till ockuperade fastigheter är förtjusta i att påstå. Jag gick igenom det jag kunde av huset.

Fjärrvärmeundercentral: finns ingen. Gammal, trasig oljepanna. Dock verkar cirkulationspumpen fullt funktionell och är inte äldre än högst tio år. I och med att en stor del av rörinstallationen är borta i pannan så går det inte att prova att starta den. Varmvattenberedaren är avskruvad och ligger inne i pannrummet.

Elektricitet: Till största delen gammal, men i kök, sovrum och entré ganska nya dragningar. Proppskåp och jordskena äldre, men verkar vara i bra skick. Inkommande trefas är skitgammal, säkert jämngammal med WWII.

Vatten
: avstängt. Med stor sannolikhet har rören frusit sönder för många år sedan eftersom huset verkar ha stått tomt i alla fall sedan den förra ockupationen av samma hus 2008.

Byggnadens allmänna skick: Huset är i ganska dåligt skick. Jag hade inte flyttat in. Men, och detta är ett viktigt men: socialtjänster i många svenska kommuner hyr hus som är bara snäppet bättre till barnfamiljer. Med ett par byggfläktar hade man kunnat torka ur väggar och golv. I bakre utrymmena känns klar mögellukt och på kallvinden är taket trasigt vid murstocken och vatten har trängt in på flera ställen. En takplåtslagare hade dock lätt kunnat laga detta. Takstolarna och taket i sig utom vid murstocken var annars av gammal, god och perfekt kontruktion och skicket var därefter. I krypgrunden stod vatten kanske 20-30 cm. Detta torde dock vara grundvatten eftersom huset ligger extremt lågt i ett vattensjukt område. Hela Alelyckans industriområde är ett gammalt träsk. Möjligt att detta är husets absolut största nackdel.

Återigen har
Göteborgs ockupantrörelse visat på hur stor dubbelmoralen är i politiken i Göteborg. Dario Espiga, S, vänder sig ut och in vid jul varenda år när han bedyrar att i år ska stan göra allt för att lösa hemlösheten. samtidigt äger stadens nämnder och bolag massor av tomma hus som med liten penning hade kunnat rustas för att låta folk flytta in.

Göteborgs husockupanter
gör ett jävligt viktigt jobb och kämpar hårt för att bryta den låsta situationen på bostadsmarknaden i Göteborg, där den sossestyrda kommunen agerar som forna tiders girigbuksvärdar och underlåter att lägga ner mycket lite pengar i underhåll på gamla hus där någon skulle kunna bo.


RSS 2.0