Nationalism, vägen neråt.

 
Så här har jag alltid sett nationalismen, världens mest meningslösa ideologi. Bara för att en nation funnits i tusen, åttahundra, eller trehundra år innebär inte det att den kommer att finnas kvar om femtio. Det stora enorma Preussen upphörde formellt på 1940-talet efter att av och till ha varit en av de tongivande staterna i Europas historia under just tusen år. Det finns inte ens kvar som förbundsstat i Tyskland eller officiellt område i Polen; Preussen är borta, det existerar heller inte några människor som identifierar sig som preussare.

Det kan mycket väl hända Sverige också. Och vilket land som helst. Därför är nationalism så otroligt meningslöst att ägna sig åt. Och nu menar jag nationalism som "dyrkan och upphöjande av den borgerliga statsbildning som man är medborgare i eller dess symboler".

Bra jobbat regeringen!!

 
Det var visst det som Allians för Sverige gick till val på år 2006 om jag inte minns fel. Istället har arbetslösheten växt. Bra jobbat, regeringen. Men vad fan, de privata utförarna i vården har i alla fall ökat sina förmögenheter rejält. Det är det som är bra för Sverige, som utrikesministern skulla ha sagt.

Somliga straffar Gud direkt...

Jag gjorde ett stort misstag igår. Jag är inte helvegetarian, jag äter kyckling och fisk - samt lamm, viltkött och det lilla nöt som har fötts upp på gård och aldrig sett insidan på en köttfabrik. Inte ofta i och för sig. Fläsk vill jag helst aldrig mer smaka på. Jag tycker inte om smaken på det mer.

Detta lyckas Gröna Gårdar och Kaprifolkött med, så deras nötkött kan jag tänka mig att äta.

Anyway, jag och frugan var på Passion för mat-mässan på Eriksbergshallen igår. Hon köpte en trekiloslåda med nöt från Gröna Gårdar. Eftersom det var lördag igår och jag sagt att jag bara äter rött kött på helger oavsett vilket av det kött jag har gödkänt så bestämde vi att vi skulle steka upp de fina bitarna i lådan.

De stektes snabbt och snyggt upp av min fru och var lite blodiga i mitten. Läckert upplagda på en tallrik med örtsmör och klyftpotatisar serverade. De smakade jättegott - men igår kväll och hela natten har jag haft svidande ont i magen. Jag har inte ätit rött på en månad nästan, och sen går idioten och trycker en bit på säkert 200 gram. Jävlar vad det kändes att det inte var någon bra idé!

Man lär så länge man lever. Det händer inte igen.

RSS 2.0