Rekordböter för nazist.Gör inte det...

En man i
trettioårsåldern från norra Bohuslän har dömts till fantastiska 20000 kronor i böter för att ha burit en hakkorströja med texten "white power" på. Korrekt behandling. Fängelsestraff för HMF är värdelöst, det är bättre att låta nazisterna betala genom näsan för sin dumhet, sitt hat och sin självgodhet!

Politiskt samförstånd.

Nu var det ett bra tag sen jag skrev senast. Jag har haft skitmycket att göra. Asmycket på jobbet, husköp och flytt, bråk med gamla värden... Så det blev ett rejält uppehåll.

Jag har hamnat på en arbetsplats kraftigt dominerad av högutbildade kvinnor. Det politiska spannet på min arbetsplats sträcker sig från en uttalad moderat (hon är inte högutbildad alls, jag har längre utbildning och jag har bara gått lite kurser på universitet på 90-talet samt en KY-utbildning. Hon tror dock på 100% skattefinansierad kollektivtrafik och fria mediciner, inte helt vanligt bland moderater i övrigt) till ett par allmänborgerliga kvinnor. Vidare till en avhoppad frikyrklig småländska/bleking som jag skulle kategorisera som omedveten vänstersosse och en svenskkyrklig nyskild kvinna som är ganska konservativ.

Sen är det ett par nissar som inte är anställda på mitt jobb, de bara har sina kontor där och är inne då och då. Det är en kristdemokrat och två snubbar som aldrig givit uttryck för minsta lilla politiska tyckande alls, så de är antagligen SD. Nej då jag bara skojade, det behöver de såklart inte vara och det tror jag inte att de är.

Också jag som är revolutionär socialist.

Vi har alltså en rejäl spridning av politiska åsikter på mitt jobb. Dock har vi förenats på en punkt: alla är helt överens om att det som Annie Lööf tvingade Annika Qarlsson att gå ut med, att hon vill ha sänkta löner med upp till 25% för ungdomar, är helt galet. Moderaten blev fan argast av alla när det kom upp, och hon har sin politiska bakgrund i CUF till och med.

Ett litet intressant faktum så där mitt i verkligheten.

RSS 2.0