Öfre medleklassen hafva problem på Södermalm

Stackars, stackars övre medelklassen som bor i den vackra före detta knegarstadsdelen Södermalm i Stockholm. En Wallenbergare reagerar bestämt och med ryggmärgen mot att brevbärare ska slippa förslitningsskador och belastningsskador och föreningen måste in med något så fräckt som en åtgärdsplan! Det är ju rena rama Sovjet!

Snubben, som komiskt nog heter just Wallenberg, är faktiskt genuint upprörd! Mycket roligt inslag!

Ohyra gjorde mig uppmärksam på det.

Måste bara citera Dan Berglund, man får inte så många chanser till det nuförtiden:

"Vi mördades i den svenska industrin
 vi är femhundra per år som blir slaktade som svin
 i fabriker där man suger ut vår märg
 och störst av alla mördare är (valfri) Wallenberg.

 Det var vi som höll igång hans fabrik
 det var vi som föll och blev burna ut som lik
 vi bugade för bödeln, vi gödde honom stor
 medan sossarna och facket sprang och putsade hans skor."

I orginalet
är det Jakob Wallenberg som framställs, men alla wallenbergare besitter tydligen en inneboende avsky mot en dräglig arbetsmiljö.

Kommentarer
Postat av: Calle

Vilket stolpskott. Det är kul att han verkligen är genuint upprörd och chockad.Jag har sommarjobbat som tidningsbud förut, och det var rätt jobbigt att springa upp och ned för dryga hundra trevåningstrapphus varje natt. Att göra det med massa post, i sommarvärmen på dagen måste vara ännu värre. Ska man dessutom sträcka sig och peta in allt så har man en rätt dålig arbetsmiljö.

2008-07-03 @ 10:57:09
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com/
Postat av: Calle

Och sen allvarligt, hur jobbigt är det att hämta posten i husets entré? Alla som bor i radhus och villor måste ju hämta både post och tidning vid tomtgränsen. För att inte tala om alla som bor i glesbygd och måste gå ett par hundra meter till postlåden.

2008-07-03 @ 13:21:25
Postat av: Rommedahl

Är det inte brevbärare som har väldigt bra hälsa just pga av den motion de får i sitt yrkesutövande?

2008-07-03 @ 13:47:05
Postat av: nicklas eriksson

Hej Rommedahl! Välkommen hit, det var länge sen! Allt bra?Mja, när de är unga kanske de får bra flås av att springa, men väskorna är mycket tunga. Nuförtiden har många en väska som belastar mycket bättre än den gjorde förr, men rygg, axlar och nacke far fortfarande illa för att inte tala om deras knän. Den här länken kan kasta lite ljus på´t:

Calle, all respekt. Tidningsbud har ett fasligt hårt jobb. Halva min familj har jobbat som det plus andra jobb på dagtid i många år.Att ha brevinkasten i någorlunda midjehöjd borde väl vara det optimala?

2008-07-03 @ 14:37:24
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: nicklas eriksson

Hade väl vart bra med själva länken kanske:nyhetsbrevnr3.pdf" rel="nofollow">http://www.fastighetsboxar.se/dokument/2008-03-03nyhetsbrevnr3.pdf

2008-07-03 @ 14:38:11
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Calle

Japp, midjehöjd är lagom.Men den där wallenbergaren verkar leva i någon annan verklighet. Om det största bekymret är att man (i alla fall som frisk, vuxen person) inte längre kommer få posten på hallmattan utan nere i entrén så har man nog ett väldigt, väldigt priviligerat liv.Blir verkligen irriterad när sådana här människor yttrar sig, minns att förra sommaren så var det någon professor som skrev i SvD att semestern var en 1800-talskvarleva, nuförtiden kan man jobba hemma och arbeta lite när man vill, så därför borde man avskaffa semestern. Han hade uppenbarligen inte tänkt på alla vårdarbetare, byggarbetare, butiksanställda, städare, brevbärare, busschaufförer som inte kan sköta sitt arbete hemifrån...

2008-07-03 @ 19:28:42
Postat av: nicklas eriksson

Det låter som Marion Radetski, professor och ekonomisk rådgivare till Bildt i hans förra regering. Han tycker även att städare och annan servicepersonal ska vara beredd på att tjäna 5000 kronor i månaden och att leva i kollektiv för att få det att gå runt.

2008-07-03 @ 21:56:22
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0