Den siste store?

Nelson Mandela, kanske min barn/ungdoms första superidol (ja kids, på den tiden var det faktiskt möjligt att ha en politisk gestalt som vare sig knullat i TV, lyft sig eller varit med i en McDonaldsreklam som idol!) uttalar sig mot fattigdomen och den ojämlika fördelningen i Sydafrika. Jag tycker att han underdriver, men å andra sidan är det stark medicin när antingen Nelson eller Desmond Tutu (på min förra arbetsplats Svenska Mässan sparades mattan han stod på när han fördömde George W Bushs politik och kriget i Irak och hängdes upp på en hedersplats nere vid aluminiumverkstaden) säger något.

Hur Nelson Mandela
kunde efterträdas av en sån idiot som Thabo Mbeki som tror att AIDS kan botas med c-vitamin eller att man kan slippa det överhuvudtaget genom att duscha efter samlag begriper jag inte. Inte heller har jag höga förhoppningar om Jacob Zuma trots hans betydligt starkare vänsterposition.

De har helt enkelt
inte fötter som är stora nog att fylla Nelsons skor. Kommer någonsin någon att ha det? Möjligtvis näste man eller kvinna som krossar den kvarvarande aparteidstaten Israels terrorvälde mot egna medborgare grundat på etnicitet och religion. Men i ANC kommer det aldrig någon lika gigantisk igen.

Kommentarer
Postat av: D

Dock har du blandat ihop Mbeki och Zuma. Det är Zuma som tror att man skyddar sig med en dusch.

2008-07-19 @ 15:34:52
Postat av: nicklas eriksson

Mja, det är möjligt att han gör, men det har jag hört om Mbeki också.

2008-07-19 @ 16:43:03
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0