Kapten Haddocks ordförråd räcker inte just nu!

Jävlar vad förbannad jag blir! I skuggan av mitt förra inlägg kommer det en sån här r*******savkomma med en hund som han inte ens lät bli ett år innan han tog valpar på, idioten! Smart också att sitta och leka gangsta och posa med tumtjock guldkedja och brallor från kriminalvården och "bättra på" vårt rykte ännu mer! Tjockhuvud!

Han älskade inte ens sin "kära" hund tillräckligt för att inte låta den smita hela tiden, och jag kan lova att om han haft henne i ett år har han inte under den tiden lagt lika mycket träningstid på henne som vi gör med Jenny på en vecka!

Calle, här har du
nog ett bra exempel på snubbar som din partikamrat från Landskrona vill sätta åt. Och såna ska sättas åt, det skriver varenda seriös bull and terrier-ägare och deras hundar under på!

(skulle det vara så att jag missbedömt killen enbart utifrån hans utseende och det sedan kommer till min kännedom ska jag omedelbart ta bort den ofördelaktiga kommentaren. Ser ju inte ut som guds bästa barn själv direkt. Men just nu är jag så förbannad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!)

Kommentarer
Postat av: Calle

Jag har inte några hundar själv, men till och med jag vet att ettåriga hundar är för små för att ta valpar på. Hemsk historia det här, hunden blir dödad för att den saknar uppfostran (och sannolikt blev rejält understimulerad och frustrerad i den där lägenheten?) och rasens rykte försämras.



Det riktigt tragiska är väl att ägarparet inte förstått någonting.

2008-07-24 @ 22:13:37
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Rebekah

Hej Niklas,

Xina var inte min hund - men jag har en amstaff/pitbull mix och tre staffar och tycker att det är tragiskt att människor som Xinas husse och matte inte kunde ha större koll på sin hund så det inte blev såhär. Tycker att polisen agerar ur uselt o jag är otroligt sorgsen över att situationen med de raser jag värnar om mest ser så hemsk ut. Man blir bespottad bara man säger att man har en staffe, oavsett hur väldresserad och go min hund än är.



Bra inlägg!

Utelämna dock inte problematiken med att polisen är så kåt på att använda sitt tjänstevapen och inte ens kan skicka hundförare till platsen.



MVH, Rebekah

2008-07-24 @ 23:13:13
URL: http://www.rebekah.se
Postat av: Kristoffer

Rebekah, om polisen skjuter hunden i nödvärn så har man gjort bedömningen att någon förstärkning inte kan tillkallas. Rätt eller fel med nödvärnsskjutning i detta fall vet inte jag. Det är upp till polismannen och huruvida han upplevde att hunden var på väg att bita honom. Vad vi alla kan konstatera är att om ägaren haft kontroll över sin hund så hade situationen aldrig uppstått.



Vad gäller hela kamphundsdebatten så anser jag att rasen på hunden inte spelar så stor roll (det är väl mer styrka och storlek om är väsentligt) utan det är kassa ägare som är problemet. Att således kompetenspröva blivande hundägare på något sätt kan ju vara en lösning.



Till sist, ägaren till hunden som skjöts ihjäl. Hur pantad är hon. Hon sitter och snackar om att begära en ursäkt av polisen när hon istället borde fundera på hur hennes ursäkt grannarna, som tvingats fly från hunden, bör låta.

2008-07-25 @ 10:42:50
Postat av: nicklas eriksson

Fast Kristoffer, det är jättesvårt att kompetenstesta helt nya hundägare. Sen är det inte sagt att bara för att man haft, säg weimaraner, hela livet, blir en bra ägare till en lahsa apso. Eller en welsh springer.



Men jag ser gärna att folk tig det ansvaret själv som jag och S gjorde och förberedde oss ett helt år innan.



Rebekah, nu vet inte jag var du bor eller så, men jag o S har haft jycken nu i en månad och vi har fått två kommentarer om "att hon kommer väl att bli farlig i framtiden" av alla som vi pratat med. Kan bero på att vi bor i Göteborgs lilla hundhörn nummer ett, och alla gillar doggar här, jag vet inte?

2008-07-25 @ 18:33:21
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Kristoffer

Det är klart att det är svårt. Men hellre en svag form av kontroll än ingen form av kontroll. I alla fall i min värld...

2008-07-26 @ 00:01:53
Postat av: Dr Love

Det här är ingen lätt diskussion ang "kamphundar" och "mördarhundar". Mina föräldrar har en Rottweiler. Han ( Hunden) har blivit attackerad flera gånger av små golvmoppar, som jag kallar dem och även större hundar, så han blev rejält skadad som valp. Izor som han heter var enormt stressad när min far fick honom. Min far har tränat Izor i över 2 år och först nu har Izor blivit lugnare. Det går att träna en hund och jag har ALLTID hävdat att det beror på hundägarna tidigare men idag så vet jag att det är inte alltid så. De flesta hundarna blir påverkade av vilken miljö de växer upp , precis som småbarn men vissa hundar kan ha mentala skador och då finns det bara en sak att göra och det är att ta bort dem. Sedan blir jag också JÄVLIGT trött på de människor som dömmer ut en eller vissa raser att de är kamphundar , mördarhundar och det visar bara att många människor inte har kunskap om raserna.

2008-07-26 @ 08:52:35
Postat av: nicklas eriksson

Dr Love, det är ofta så med små hundar, de kommer undan med vilka beteenden som helst som skulle rendera en amstaff en spruta med avlivningsvätska för att de är "söta" (jag avskyr små ulliga pälstottar eller såna där långhåriga pekingesvarianter, därav citationstecknen) eller för att de inte anses som ett hot pga sin storlek. En hund har sällan någon uppfattning om sin kropsstorlek, de går nästan bara på dofter, kroppsspråk och poser när det gäller att avgöra rangordning och vem de kan dominera.

2008-07-26 @ 10:24:13
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0