Något mellan smällen och spottloskan?

En trettonåring har fått stryk av ett gäng vuxna grabbar. Lägre än glocalnet, fegt och totalt utan heder att slå en så mycket mindre.

Samtidigt är jag inte överraskad över att det har hänt. För trettonåringar kan vara något av det mest provocerande som existerar. Medvetna om att de ännu är barn och är "heliga" samtidigt som de har kommit bra mycket längre in i vuxenvärlden än många fattar. Och av pressen framställs de alltid som riktiga små gullesnuttar när sanningen mycket väl skulle kunna vara att det var en riktigt obnoxious liten sketunge som kom fram till de äldre killarna och skulle spela allanballan för polarna. Jag har sett det hända massor av gånger. Och som vuxen är du totalt maktlös inför en sådan situation. En riktigt kaxig trettonåring (som mycket väl kan vara både full och påtänd och därmed utan normala spärrar även om jag inte vill påstå att det var så i det här fallet) kan gå fram till dig, förolämpa dig bortom vett och sans, spotta på dig, och du får inte göra ett enda dugg till ditt försvar mer än att springa därifrån.

Man blir riktigt arg på såna skitungar, och det äldre grabbgänget hade säkert både det ena och det andra i kroppen (och, som tidigare nämnts i avsaknad av normala spärrar).

Som polisen
sa efter Göteborgskravallerna: vi behöver något mellan batongen och pistolen. Verkar som om vi behöver något mellan slaget mot trettonåringen och att löpa sin väg, bespottad och hånad av en liten allanballan.

Kommentarer
Postat av: Calle

Man kan ju alltid gå därifrån.



Men angående polisen så håller jag med dig. Det finns ju massvis med icke-dödliga vapen som kan användas av polisen som elpistoler, nätkastare etc. Det sistnämnda verkar nästan lite kul, kolla



http://www.youtube.com/watch?v=qU4h-t0E9y4

2008-07-17 @ 22:07:40
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Malin

EN kaxig tretton-någonting brukar väl gå bra. desvärre går de ofta i klasar.

2008-07-18 @ 10:51:53
Postat av: nicklas eriksson

Det är det jag menar, Malin. Det är ju klasen de ska spela allanballan för. Utan den är de rakt inte kaxiga. Och Calle, visst, men inte hur många gånger som helst. Vad skickar det för signaler till trettonåringen och gänget? Jo att de kan göra vad som helst utan att riskera någon som helst reprimand av något slag.



Pratade om saken med min ex-fru igår som arbetade som lärare på Hammarkullsskolan. Hon nämnde hur tråkigt hon tyckte det var med just såna trettonåringar som inte respekterade någon enda vuxen människa utom pappan/farbröderna/morbröderna, för av dem fick de stryk, och stryk var det enda de fruktade.



Sorgligt att det går så långt. Det är det jag menar med att vi skulle behöva nåt mellan att gå därifrån och slaget, men vad det skulle kunna vara vet jag tyvärr inte.

2008-07-18 @ 15:10:45
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Tiger

Nicke, vore det inte en idé att placera Allanballans huvudbonad eller sko i närmaste vattendrag/träd/myrstack? :-)

2008-07-19 @ 09:31:05
URL: http://moderskeppet.blogspot.com
Postat av: nicklas eriksson

Ha ha, jo kanske det! Eller ett tak...

2008-07-19 @ 10:06:35
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0