Akademiker, och ändå så dumma? Hur klarade ni utbildningen?
Ja, trots era höga utbildningar står det många gånger pinsamt klart.

Många akademiker begriper
, sin höga utbildning till trots, inte vad de pratar om. Det står klart efter ett antal besök på bloggar som skriver om sophämtarstrejken.

Många är de som gnäller
som tikvalpar över att sophämtarna har lika mycket, eller mer, i lön än vad de har.

Det herrar (för det är givetvis nästan bara karlar och så någon enstaka moderatkvinna. Dubbla x är tydligen inget skydd mot dumhet i alla fall) akademiker inte har tagit med i beräkningen är att sopkillarna inte omfattas av den borgerliga regeringens krav på att vi ska arbeta så länge vi kan. Eftersom ni i era tweedkavajer med påsydda läderbitar på ärmarna och bostadsrätt i city inte kan begripa varför, så ska jag berätta det för er: det är för att de är tvingade att gå i pension innan sextio års ålder! Kropparna deras håller inte så länge! Det har ni aldrig med i era ekvationer. Men det är klart, många är ju de akademiker som tror att kroppsarbete är avskaffat i Sverige för att de själva har distanserat sig så långt att de inte fattar att det inte alls är det.

Sitt ni där med era
rejäla löner när ni är sjuttio och fortfarande jobbar med relativt friska kroppar och skänk en tanke till sophämtaren som inte kunnat göra nåt utan assistent sedan han var i sextioårsåldern.

As stated above...

Kommentarer
Postat av: Dr Love

http://gptv.abcdn.net/abPlayer3/default.html?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=null

2009-02-07 @ 10:59:55
Postat av: kristian svensson

Ja usch vad jobbigt det måste vara att sitta i en skön fotölj inuti en modern soppbil och trycka på en knapp för att lyfta upp behållaren! Det måsta slita otroligt hårt på kroppen så man måste tjäna 30-40.000 per månad för 6 timmars effektiv arbetsdag för ett jobb som kräver precis ingenting i kompetens!Det enda det bevisar är att facket & vänstern fått för mycket makt i samhället när man kan tjäna storkovan utan att det krävs någon som helst utbildning. En vettig lön för att åka runt och trycka på en knapp med tillägg för att det luktar lite äckligt vore max 20.000 per månad innan skatt!

2009-02-07 @ 12:25:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Kristian Svensson: utmaning, här och nu. Fram med lite belägg för att det du påstår är sant.Jag kan belägga mina påståenden när som helst. Kan du?

2009-02-07 @ 13:42:46
Postat av: Arnold

Akademiker kommer, pga sin höga utbildning, ett färre antal år på arbetsmarknaden än t.ex. sopgubbar. Dessutom kostar en utbildning en himla massa pengar. Därför tycker jag att

de akademiker som gnäller över sopgubbarnas höga löner har rätt.

2009-02-07 @ 17:35:25
Postat av: Nicklas Eriksson

Schitsnack, Arnold. Det finns inga sophämtare som är under 20 ens. Vet du varför? Jo, för att du måste vara det för att ta lastbilskort. Sedan kan du inte vara hur tanig och WoW-klen som helst heller, så du kommer nog inte i fråga för anställning innan 22 i alla fall.Tror du att läkare går i pension vid 65, Arnold??? Tror du att börsmäklare när de går i pension, ens kostar samhället något? Nejdå, de har avtal.Läs gärna det här. http://www.socialisterna.org/sv/2/1/3852/

2009-02-07 @ 18:00:10
Postat av: Charlie

Dessutom, Arnold, så har du fel i att utbildningen i sig kostar. Den är faktiskt gratis i Sverige. När man pluggar betalar de som jobbar ens utbildning.

2009-02-07 @ 22:43:35
URL: http://spanbinge.wordpress.com/
Postat av: Calle

Charlie, det som åsyftades var antagligen att man får leva på lånade pengar och skuldsätta sig med ett par hundra tusen.Det finns ju ingen motsättning egentligen. Visst känns det surt att plugga i fem år till lärare och få en lön på 19.000 när en sophämtare eller truckförare kan få ut lika mycket eller mer. Men felet ligger hos politikerna, inte sophämtarna.

2009-02-08 @ 09:22:21
Postat av: livelev

Så jävla typiskt borgerliga tänkare... att ställa olika yrkesgrupper mot varandra, istället för att se de verkliga orättvisorna. En sopgubbes lön är ju bara kattskit i jämförelse med de summor de där satans spekulanterna som orsakat hela den här finanskrisen hystat in år efter år.Ett förslag dock - det finns inget som hindrar en akademiker att jobba extra som sopgubbar, om de nu så hett eftertraktar detta arbete. I annat fall, vänligen knip käft!

2009-02-08 @ 09:44:36
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

livelev: Huvudet på spiken! Dock tror jag hindret i sig ligger i att de aldrig tror sig kommer att kunna backa med en tio tons komprimatorbil;)Calle: det finns inga politiker som sätter löner i Sverige. Vad menar du egentligen?

2009-02-08 @ 10:01:36
Postat av: Calle

Nicklas, det är ju politikerna som bestämmer var skattemedlen ska gå. Det är skattemedel som finansierar bland annat lärarnas och undersköterskornas löner. Om man kunde lägga ned lite tramsmyndigheter som Nämnden för Hemslöjdsfrågor och effektivisera den politiska sfären skulle man kanske kunna ge oss högre löner.

2009-02-08 @ 12:23:36
Postat av: Froms

Det där är ju olika kassor - Det finns ingen koppling mellan högre löner för de kvarvarande och nedläggning av myndigheter.

2009-02-08 @ 13:59:00
Postat av: Calle

Froms, det är olika kassor, men det är politiker på olika nivåer som bestämmer vilka kassor som ska finnas och hur stora dem ska vara, och källan för alla kassor är det samma - våra skattepengar.

2009-02-08 @ 16:08:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Visserligen, men de sätter inte några löner, som tur är. Det ska de hålla sina långa fingrar borta från!Du har verkligen snöat in på det där med hemslöjden:)Jag får svara som dina partikamrater som var inne och härjade på SSU:s forum Agera när jag var medlem där, när folk ville ha hårdare beskattning av överklassen: "Men överklassen är så liten, den totala mängden pengar är oerhört liten!". Hemslöjdsnämnden tror inte jag kostade så mycket att det ens var värt pengarna att ta bort den. Eller tog inte din regering bort den?2009-02-08 @ 21:53:49
Postat av: Calle

En hemslöjdsmyndighet här, ett slipstensmuseum där, en bortröstad politiker som blir generaldirektör för någon obskyrt verk, lite författarstöd och presstöd och kulturstöd och partistöd ovanpå det, etc - många bäckar små! Sedan är det också en principfråga. Varje felaktigt använd skattekrona är en stöld från folket som socialdemokraten Gustav Möller sade under 40-talet.Regeringen har tyvärr inte röjt upp i myndighetsträsket. Och varför skulle de? Det ligger i deras intresse att ha kvar en massa myndigheter så att de kan få nya politiska uppdrag när de får sparken. Politikerna tar ju hand om de sina.Som Flashback-skribenten Realizt uttryckte sig,"även om t.ex. Reinfeldt röstas bort av folket i valet 2010 så kommer han ju att vara politisk maktpamp i alla upptänkliga slags former (EU-kommissionär, utredare, generaldirektör, ambassadör, landshövding, styrelseordförande i statliga miljardföretag o.s.v.) livet ut med över miljonen kronor inkasserat från skattebetalare vartenda av de nästa 30 eller så åren av hans liv."Att som riksdagsledamot eller regeringsmedlem kämpa för att minska staten skulle ju vara att kämpa mot sin egen, tryggade framtida försörjning.

2009-02-08 @ 22:46:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, ett parlament med allt vad det innebär är ett jävla nerköp...Kul att du insett att det med den politiska klassen! Det bådar gott, Calle:)

2009-02-08 @ 23:02:09
Postat av: Anton

Tycker att alla akademiker som klagar på att deras lön är för låg kan börja ställa krav på sin boss istället för att klaga på sopgubbarna. Se så, kom igen nu, det är inte svårare för er att strejka än vad det är för sopgubbarna.

2009-02-09 @ 08:26:54
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Daniel

Man kan ifråga sig varför man läser vidare. Är det för den högre lönens skull, eller är det för kunskaperna?

OM det är för pengarna så finns det faktiskt gott om jobb som inte kräver akademisk utbildningmen ändå kan ge hög lön: renhållningsarbetare, egenföretagare, minister och aktiespekulant.Är man intresserad av utbildning men inte pengarna så finns sjuksköterska och lärare.Det är bara ren avundsjuka man läser om egentligen.Och för övrigt så har jag inte hört en enda outbildad höginkomsttagare gnälla om värnskatten.

2009-02-09 @ 09:32:11
Postat av: Baloo

Några korta punkter;

Jag tycker att vi sänker akademikerlönerna ännu mer så att inga ungdomar luras in i den vanliga fällan med knackig lön och samma återbetalningskrav från CSN som de som får finansiellt utbyte av sina studier..få.

Under akademikeravtalet så ersätts du knappt aldrig vid sjukdom eller liknande. Som kollektivare får du ersättare direkt och inga högar att komma tillbaka till.

Prova att räkna hem ekvationen förlorad arbetsinkomst + stuidielån - den rikliga inkomst du välsignas med efteråt...

Hur många får ett arbete som verkligen motsvarar deras kvalifikationer efter minst 3 år på högskolan.Räkna ut detta och skicka till Rosenbad, Poste Restante. Kommer du på plus får du säkert en ministerpost!

2011-08-25 @ 13:18:22
Postat av: Nicklas Eriksson

"Under akademikeravtalet så ersätts du knappt aldrig vid sjukdom eller liknande."Skitprat."Som kollektivare får du ersättare direkt och inga högar att komma tillbaka till. "Mer och större skitprat."Prova att räkna hem ekvationen förlorad arbetsinkomst + stuidielån - den rikliga inkomst du välsignas med efteråt... "Prova att räkna hem ekvationen hur många kollektivare som också har studielån tack vare att man numera måste gå komvux eller KY för att få ett vanligt kneg (akademiker blir man av fri vilja, arbetare blir man i brist på val av olika slag) och jämför det mot vår lägre inkomst."Hur många får ett arbete som verkligen motsvarar deras kvalifikationer efter minst 3 år på högskolan. "Hur många får ett arbete som verkligen motsvarar deras kvalifikationer efter minst tre år på gymnasiet, ett antal som arbetslös, ett antal på komvux och ett antal på KY.Räkna ut detta och skicka till Rosenbad, Poste Restante. Kommer du på svaret så slipper du bekräfta titeln på inlägget.

2011-08-28 @ 09:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0