Tjejers rökning fortsätter att gå upp.

För en gångs skull skriver Johanne Hildebrandt något bra.

Jag personligen begriper inte att så många tjejer lockas av att röka cigaretter. Kolla in kvinnor i medelåldern som rökt sen trettonårsåldern! De ser ofta ut som om man hade satt ett fisknät över ansikte och överkropp och dragit åt, så djupa är rynkorna. Och tjejer som brukar vara så utseendemedvetna!  Att ni får killar ändå får nog skyllas på att vi killar ofta nöjer oss med vad som helst i den åldern, för när man har rökt cigaretter så luktar man helt enkelt hundbajs ur munnen.

Jodå, jag har rökt cigaretter själv, och jag har hund, så jag vet. Om jag inte hade rökt själv när jag var sexton år, och sålunda inte kände hur min första flickvän stank hade jag säkert kysst henne ändå, men herregud vad äckligt det smakar.

Visst, Grace Kelly rökte cigaretter med stil på film, men det var hon det. Fattar inte var glamouren ligger i att flämtande stappla efter spårvagnen fem i sex en svinkall marsmorgon med slask, snö och is på marken. Givetvis kryssandes mellan fimparna, med en cigarett i handen som man måste se till att ta sista blosset på innan man slänger sig på vagnen. Ni ser inte kloka ut så ni vet det.


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hmmm... visst var det kanske grupptryck till en början. Fast senare tänkte man inte riktigt på hur man skulle se ut när man blev 50+ utan snarare på hur "gott" det var och hur svårt det var att låta bli.

Försöker sluta nu just för att man inte riktigt pallar springa uppför trapporna nu och det borde man göra när man är 26 och bor på fjärde våningen.Rökning dödar arbetarklassens kvinnor, det är ingen nyhet. Vem är det som tjänar på det? Ja det vet vi väl alla. =)

2009-02-11 @ 17:38:49
URL: http://www.jeanettestojic.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Jadå, det vet vi alltför väl.Lycka till med att sluta kamrat!

2009-02-11 @ 22:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0