Time to take out the trash, ja...

Bloggaren Andrea Doria publicerar en sophämtare som heter Jonte. Han skriver grymt bra, och jag som hämtat sopor själv, om än inte i samma skala känner igen mig i nästan allt.

Rekommenderas, för inlägget är förbannat bra!

Sophämtare, ni har mer stöd än vad högerbloggarna vill ha det till!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Tack! Detsamma får man väl säga, är det inte din söta staffevalp vi har i staffekalendern för i år?

2009-02-09 @ 22:14:39
URL: http://lifeofzaroo.blogg.se/
Postat av: Stefan S

Mellan 26 000 och 36 000 i månaden med 30 tim arbetsvecka. Helt plötsligt känns det som en lyxstrejk. De lär ju inte behöva gå till pantpanken för att överleva denna vilda protest.

2009-02-10 @ 20:37:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt. De får gå och få ut förtidspension innan sextio istället. Då sitter du fortfarande på ditt kontor och fiser.Ta och stå upp för dig själv och din yrkesgrupp istället om du har hälften av sopgubbarnas stolthet!

2009-02-10 @ 21:42:25
Postat av: Jeanette

Att man kan se på saker så jäkla olika, fan det upphör inte att förvåna mig hur sjukt högerns syn är på människor och speciellt deras syn på arbetarklassen!

2009-02-10 @ 21:56:22
URL: http://www.jeanettestojic.blogspot.com
Postat av: Stefan S

Inget kontorsjobb, mycket ute. Dock med viss möjlighet till avancemang, fast inte där jag bor.Tjänar man 36 000 i månaden tillhör man inte "arbetarklassen". Jag som tjänar 20 000/mån tillhör "arbetarklassen"

2009-02-10 @ 22:15:31
Postat av: Nicklas Eriksson

Och du har läst din Marx och kan den, det märker jag någonstans, Stefan!Äger du något av produktionsmedlen? Lever du på räntorna? Då är du INTE arbetarklass. Äger du inte något av produktionsmedlen? Tvingas du sälja din arbetskraft för att få mat på bordet? Då är du per definition arbetarklass.Sedan om du vill distansiera dig för att din ångest över att vilja tillhöra mellanskiktet säger dig att det är rätt, ja du då vetefan vad jag ska göra med dig.Sluta upp att gnälla som en valp över att andra yrkesgrupper har det lite bättre ekonomiskt än du för att de sliter sina kroppar sönder och samman, och slut upp i kampen mot borgerligheten istället!

2009-02-10 @ 22:29:02
Postat av: Malin

Stefan: Om klassen strikt definieras beroende på lönen så är väl inte många av de som tex jobbar skift på volvo arbetarklass?

2009-02-10 @ 23:06:42
Postat av: Urban

Visst är en sopåkare och en Volvoarbetare per definition arbetarklass ur ett strikt synsätt. Sedan att gränserna för klassbegreppet över tid nog kan behöva modifieras lite är kanske en annan sak. Detta då samhället ser lite annorlunda ut nu än då.¨Men skall man vara lite petig så stämmer hans (Marx), teorier rätt så väl ang hur exempelvis de multinationella företagen kommer agera och agerar när de blivit tillräckligt stora. Det är bara det att tidsperspektivet är mer utdraget än vad de som kritiserar honom tänkt sig det.(Får väl lämna ett litet förbehåll där att jag läste honom ur perspektivet sociolog i min utbildning. Inte ideolog.)Och får att återgälda din bildlänk i min blogg så kommer en här med relevans för ämnet

http://wwwc.aftonbladet.se/kultur/stenmark/8juli99stenmark.jpg

2009-02-14 @ 01:15:09
URL: http://www.gester.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Urban:Det har ju ändrats mer och mer på det senaste årtiondet främst. Vi kan inte binda oss vid LO:s urgamla yrkesindelning mer vad gäller klassdefinitioner. Jag inser nu hur blind jag har varit inför det förut. Klassdefinitionen får nog dras efter ägande (och givetvis efter vad man identifierar sig som), inte efter yrke.Du kan ju ha en gubbe i blåbyxor och rutig skjorta som åker runt och sliter som helvete, men som ändå äger sitt företag och har fem-sex installatörsbilar värda en miljon var. Visserligen ingen större summa, men ändå! Hans kanslist som sitter på ett varmt gott kontor hela dagen men inte äger ett dugg tillhör nog arbetarklassen mer än vad ägaren gör i så fall oavsett hur mycket svett han lägger ner.Solidariserar han sig med arbetarklassen utifrån sitt arbete får han ju går hela vägen och inte sabotera strejker eller liknande bara för att de förekommer på hans eget område...Bra bild! Fin illustration över mellanskiktets ångest=)

2009-02-14 @ 11:11:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0