Hvad mena Per Gudmundson?

Per Gudmundson, "skribent" på SvD får ur sig något som jag inte riktigt begriper vad han vill med.

Någon som kan hjälpa till med tolkning? Eller kan det vara så att Gudmundson känner att ett islam- och muslimhat som borde räcka till en HMF-fällning vid en prövning inte riktigt räcker till..?

Jag vet inte. Vad menar karln?

Kommentarer
Postat av: Gustav

Inlägget var rätt svamligt och på något underligt vis moraliserande, trots brasklappen om att "det är inget fel med det..." på slutet. Begriper inte det där om att "släppa stången" riktigt.



Men man kan ju gissa att hans egentliga poäng är att vänsterpartiet gärna ståtar med queera och sexuellt lite extravaganta kopplingar när det passar deras agenda, men annars kan moralisera hejvilt över desamma när de inte passar mallen.



Tänker exempelvis på partiets uteslutning av någon oförarglig porrskådis ifrån Härryda(?) eller var det var, för ett par år sedan. Han hade liksom Brink arbetat inom sexbranschen, men till skillnad från henne var han glad och nöjd och fortfarande aktiv med filmande. Den bilden var tydligen inte okej och en delad omröstning uteslöt killen enkom på grund av att han var just porrskådis.



Sen tycker jag ju att det är rätt tydligt att (v) uppvisar en splittring vad gäller sexualpolitiska frågor. Radikala yttringar som hamnar utanför normen bejakar man, men man är kategoriskt fördömande mot vad man uppfattar som sexualisering inom normerna. Där kan t ex pornografi och prostitution nämnas. Egentligen borde man ju vara öppen för alltihop och istället fokusera på frivillighet/ofrivillighet...



Nu famlar jag lite i blindo, för det här med sexualpolitik är inget jag är expert på. Du får läsa Blogge eller någon av lämplig politisk färg som är mer inne på just det. ;)

2008-10-30 @ 18:53:54
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja du tänker på Göran Eurenius. Ja, han ska väl inte ha varit Rocco direkt, hans grej var väl mer mjukporr?



Kan ju vara så förstås. Har läst ett par andra bloggar om samma sak nu, och jag tror han är ganska lack på att han inte kan angripa henne som han vill eftersom hon har den bakgrund som hon har.

2008-10-30 @ 19:51:56
Postat av: Magnus

Man kan ju fråga sig var vi hamnar om folkpartiet ska identifieras med allt som Alexander Bard (numera folkpartist, eller hur? - och tidigare transvestit, sexsäljare och intresserad av sadomasochism) sagt, gjort och tänkt genom åren. Sadomasochismen som nyckel till Jan Björklunds agenda och position inom partiet?



kan nog hålla med Gustav om att G:s inlägg kändes svamligt och inriktat på att se alla slags feminsitiska inlägg som just politiska¨(inte diskussioninlägg), uttryck för politisk maktlystnad och manipulation - samtidigt som han menar att vänstern inte vill visa upp den sidan hela tiden.



Jag tror knappast att (v) har släppt fram Josefin Brink i en önskan att hon ska bli partiets queer-Cicciolina eller något sådant. Men Gudmundson verkar över huvud taget inte vara den vassaste kniven i lådan när det gäller att analyzera privat uppror i relation till bredare politisk protest.

2008-10-31 @ 22:33:19
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt, Magnus, han är inte det.



I övrigt en bra analys tycker jag.

2008-11-03 @ 07:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0