Den nya evenemangsarenans placering.Typ i de krokarna någonstans!

I Göteborgs-Posten
idag presenterar man tre såna där elitarkitekters eländiga förslag på hur Göteborgs stads nya evenemangsarena ska se ut och var den ska ligga. Det ena är eländigare än det andra. Ett förslag ser ut som Mölndals Bro. Ett ser ut som en stadsfest vid Unter-den-Linden i Berlin. Det tredje som förutsätter att man river Valhalla (Valhalla är en kulturinstitution!) ser ut som ett kontorskomplex. Och samtliga ligger helt åt skogen.

Faktum är att hela det så kallade Evenemangsstråket som är Göran Johanssons (S) näst mest älskade bebis här i stan efter kaninhelvetet Liseberg ligger åt skogen. Det är inbyggt mellan rikemansbosättingar och landets näst mest trafikerade motorväg, E6/E20 och ett stort berg. Med ännu fler rikemansbosättningar på. Inget bra läge. Dessutom är det bara småstäder som bygger allt "roligt" på ett ställe. Alla andra sprider ut dem.

Jag är ingen arkitekt, gubevars, men jag vet att de här mardrömmarna som GP presenterar idag är rena skiten. Om tio år kommer vi att undra varför vi kulverterade Mölndalsån, rev halva Gårda, tog bort Valhallabadet och byggde upp ett nytt skitfult Mölndalsbro i stan.

Anders Svensson, min partikamrat, är inne på att arenan ska byggas söder om Liseberg men i den här frågan är han och jag inte eniga alls. På södra Hisingen (Lindholmen och västerut samt Kville) växer det nu så att det knakar. Om några år kommer det att vara utbyggd spårväg åt väster samt finnas en ny bro till öa. Bygg arenan någonstans mellan TV-huset och Frihamnen. Där finns tomma tomter alternativt en massa fallfärdiga hus och verksamhetsområden som ingen utom en massa skumt folk skulle sakna. Och Hisingen skulle få ett välbehövligt ryck.

Kommentarer
Postat av: Anders_S

Det viktiga är att den inte byggs i närheten av Scandinavium. I det området finns ingen plats.

2011-06-26 @ 11:00:51
URL: http://www.zaramis.nu/blog/
Postat av: Nicklas Eriksson

Nä där äro vi eniga.

2011-06-26 @ 12:35:56
Postat av: Manne

Skånegatan lider av evenemangsinfarkt. Det bästa botemedlet är bostäder, bostäder och om jag inte har fel, BOSTÄDER!!!

2011-06-27 @ 17:57:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Skånegatan har ju ett inte föraktfullt antal bostäder. I alla fall i södra och mittre delen. Det är ju lite svårt att göra bostäder i Ullevi, Katrinelundsgymnasiet och Hotell Gripen samt Scandic. Men jag vet vad du menar. Det måste vara boningshus med butikslokaler i markplan så att där också blir liv och rörelse.

2011-06-28 @ 07:55:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Sen tog jag bort Attillas kommentar eftersom evenemangsarenans placering inte har ett dyft med revisionistiska önskedrömmar om varför det skulle vara okej att bulldoozra bort oönskade folkgrupper. Lite som tyskarna gjorde i Europa på 30-talet faktiskt...

2011-06-28 @ 07:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0