När dödar Västtrafiks kontrollanter för första gången?

 
En av dem
 
Allt sedan jag läste om Viktor Karlsson, 18 år, från Göteborg för första gången har jag bara funderat på det. Det har inte lämnat mig någon ro.

Det Viktor råkade ut för var den uniformerade mobb som kallas biljettkontrollanter i Göteborg. De brottade ner honom och satte knän i bröst och skrev på honom. Det får inte polisen göra en gång. Det var det som dödade han killen i Bagaregården och även Osmo Vallo. Viktor har klaustrofobi. Alla med ett normalt hjärta som slår i bröstet kan sätta sig in i hur vidrigt det måste ha varit för honom. Bara människor med en gråsten istället för hjärta tjafsar i det här fallet om att alla måste betala för sig. Killen hade ett giltigt kort med hade glömt det och hade bara ett fritidskort som inte började gälla förrän klockan fyra på eftermiddagen. Det sket mobben av uniformerade rövhål i.

Varför detta inte lämnar mig någon ro, förutom att jag tycker allmänt illa om uniformerade busar som gör folk illa, är att jag själv är epileptiker. Visserligen välmedicinerad och relativt välmående, men ändå. Vad hade hänt en epileptiker i motsvarande situation? Stress ökar risken för anfall tiofaldigt och ökar risken för multipla anfall (ett tillstånd som man kan dö ganska fort i) med kvadraten.

Jag har sedan Västtrafik bestämde sig för att gå nazi med sina kontroller undrat när första dödsoffret kommer. I Storbritannien har G4S orsakat två eller tre dödsoffer med sina kontroller. Och om en månad tar Securitas, ett företag som inte heller har så gott rykte när det gäller säkerhet för de omhändertagna, över verksamheten inom Västtrafik. Man fasar för vad som händer om drägget som nu arbetar för Västtrafik går över till ett privat företag som Securitas.
 
Gode Gud bevare Västtrafiks passagerare då.

Kommentarer
Postat av: Bo

Problemet är att det finns folk som inte betalar för sig och då profiterar på andra. Att du inte upprörs av det i första hand är symptomatiskt.

2012-11-25 @ 13:38:47
Postat av: Nicklas Eriksson

Vänta här nu Bo. Tänk igenom det du precis skrev. "Profiterar"? Folk som plankar till en kostnad av (som västtrafik själva påstår) 30 mille per år? I en verksamhet som redan skattefinansieras till hälften? Sen jämför du det med de miljarder som rullar ur landet i vård- omsorgs och skolbolag.

Och du ska komma här och gagga om "symptomatiskt". Skriv igen när du nyktrat till.

2012-11-26 @ 07:44:17
Postat av: Nicklas Eriksson

Och för alla som undrar: Bo är en av de med gråsten till hjärta. Han skiter i om folk dör så länge "alla betalar för sig". Bos sort är de som sa att de visste ingenting efter Förintelsen. En kackerlacka till kälkborgare, en kränkt vit man med ett arbete han hatar och en kronisk impotens. En som är en kugge i maskineriet, men som tror sig vara samhällets yppersta produkt enär han "betalar för sig". Grattis Bo, din existens är komplett meningslös. Om du försvinner ersätts du omedelbart av ännu en ansiktslös radhusborgare.

2012-11-26 @ 07:50:14
Postat av: sarah

Men vad fan, det handlar väl inte ens om hur vida folk "gör rätt för sig eller inte", det handlar om hur KONTROLLANTER får bete sig öht. mot människor de inte har någon chans i världen att avgöra om de öht. gjort rätt för sig från början eller inte.

Som Nicklas Eriksson skriver ovan, Bo, så skattefinanseras verksamheten i stort men ändå så gör företaget profit på det. Skattebetalarna, vi alla, betalar alltså för en tjänst vi sen inte ens får utnyttja om vi inte betalar ännu mer (och inte så lite för heller) för att FÖRETAGET ska göra profit. Mhm. Rimligt värre.

Dessutom var väl kärnfrågan hur vida kontrollanterna ska få agera som de gör (olagligt) utan att något görs. Det finns bevisligen stora problem och människor med div. sjukdomar kan hamna i riktig fara om de tappar bort eller glömmer sitt färdbevis, eller om de medvetet plankar, menar du då, Bo, att de får skylla sig själva? Eller att det är alla bovar som inte betalar för sina biljetter som vi har att skylla?

2012-11-26 @ 12:06:16
URL: http://syntkatten.weebly.com
Postat av: Martin

Tjuvåkarsnacket är sånt jävla feltänk. Det är liksom inte som de väljer mellan att betala bussbiljetten eller en ny iPhone som folk som tänker som Bo gör. De väljer tjuvåkning eller ingen åkning alls. Så det finns liksom inga pengar att hämta där som Bo tror.

Tror man då att den missade intäkten är en kostnad(som SL försöker påskina) så menar man att man inte skulle kört bussen eller spårvagnen om det inte varit för alla tjuvåkare. Så när man resonerar som Bo, då skall man vara glad att vi har tjuvåkare annars skulle lokaltrafiken vara ännu sämre. Missad intäkt är inte samma som kostnad någon annanstans än i kollektivtrafiksammanhang! Jävla nötter!

2012-11-26 @ 15:06:09
Postat av: Ellie

Alla som någon gång betalat skatt har betalat för kollektivtrafiken. Alla bör därför ha tillgång till den. Att planka om en inte har råd med biljett är en rättighet.

Bo: vad är din definition av profit egentligen?
Ta bort bonusar och stora löner inom bolaget istället och sätt hela avgiften till skattebetald så gör vi profiten till allas nytta.
Jag som arbetssökande fattig plankar inte för skojs skull... och inte fan profiterar jag på det heller!

2012-12-17 @ 12:17:01
URL: http://sexistnytt.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0