Politiskt samförstånd.

Nu var det ett bra tag sen jag skrev senast. Jag har haft skitmycket att göra. Asmycket på jobbet, husköp och flytt, bråk med gamla värden... Så det blev ett rejält uppehåll.

Jag har hamnat på en arbetsplats kraftigt dominerad av högutbildade kvinnor. Det politiska spannet på min arbetsplats sträcker sig från en uttalad moderat (hon är inte högutbildad alls, jag har längre utbildning och jag har bara gått lite kurser på universitet på 90-talet samt en KY-utbildning. Hon tror dock på 100% skattefinansierad kollektivtrafik och fria mediciner, inte helt vanligt bland moderater i övrigt) till ett par allmänborgerliga kvinnor. Vidare till en avhoppad frikyrklig småländska/bleking som jag skulle kategorisera som omedveten vänstersosse och en svenskkyrklig nyskild kvinna som är ganska konservativ.

Sen är det ett par nissar som inte är anställda på mitt jobb, de bara har sina kontor där och är inne då och då. Det är en kristdemokrat och två snubbar som aldrig givit uttryck för minsta lilla politiska tyckande alls, så de är antagligen SD. Nej då jag bara skojade, det behöver de såklart inte vara och det tror jag inte att de är.

Också jag som är revolutionär socialist.

Vi har alltså en rejäl spridning av politiska åsikter på mitt jobb. Dock har vi förenats på en punkt: alla är helt överens om att det som Annie Lööf tvingade Annika Qarlsson att gå ut med, att hon vill ha sänkta löner med upp till 25% för ungdomar, är helt galet. Moderaten blev fan argast av alla när det kom upp, och hon har sin politiska bakgrund i CUF till och med.

Ett litet intressant faktum så där mitt i verkligheten.

Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Konstig moderat den där. Men förmodligen inser hon att även moderater kan komma att drabbas av sänkta löner om Annie Lööf får sin vilja igenom och att det kan resultera i färre röster på borgarna.

2012-03-26 @ 21:13:55
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Hon är landsbygdsmoderat. Den första jag verkligen lärt känna, vi hade inte så många i byn jag växte upp i, tror M brukade få runt 2% av rösterna där, det var la ICA-handlaren och bensinmacksföreståndaren som röstade på dem... Annars bara center och sosseriet. Kommunister portförbjudna sedan många år tillbaka.Det är lite skillnad på dem och storstadsmoderaterna verkar det som. Hon är skitförbannad på Metalls lönesänkaravtal som har hållit hennes äldste son på lägstalön i tre år nu också. Faktum är att hon är sossigare än många sossar. Men hon har ju sin politiska bakgrund i "Åsa-Nissemarxisterna", så det kan ju ha fattat lite vett i alla fall.

2012-03-27 @ 19:53:50
Postat av: Lasse Strömberg

Det är samma förhållande i min lilla lantsortsby. Kollar man in hur det personkryssats så inser man att släktingarna röstar på varandra.

2012-03-28 @ 10:45:37
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Ha ha ha, det där stämmer så väl! Morsan röstar på SP som hon aldrig hade hört talas om numera för att jag är med där. Hon röstade på S och V innan!

2012-03-29 @ 20:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0