Vilka är det som stöttar Assange?

Jag blir inte riktigt klok på vilka det är som stöttar Julian Assange. Alltså var de står rent politiskt. Som jag får det till är det rätt få vänstermänniskor som stödjer honom, de flesta verkar vara rena högerliberaler som i vanliga fall inte tvekar att ge USA sitt förbehållslösa stöd. Kring Julian Assange florerar de värsta konspirationsteorier jag har hört sedan Palmemordet, och det är inte ovanligt att både argument från och människor från högerliberalsekten vaken.se är med och kommer med sina irrläror.

Mitt främsta argument för att USA aldrig kommer att se Julian Assange på amerikansk mark, i alla fall inte utlämnad från Sverige är: om han inte blivit utlämnad av en av USA:s närmast allierade genom alla tider, nämligen Storbritannien, varför i hela friden skulle då på papperet neutrala Sverige då lämna ut honom? Det har jag aldrig fått något svar på av foliehattarna.

Kommentarer
Postat av: Martin

Är det kanske inte de som bäst behöver Assange gärning? Högerliberaler. Det han gjort har slagit in i veka livet på landets stöd.

Han kan lika gärna komma hit, wikileaks kan fortsätta utan honom och karaktärsmordet är ju redan klart.

Att hanteringen från början varit konstigt göder naturligtvis konspirationsteoriet. Att personen dessutom har kopplingar till svensk polis, du vet organisationen som säkerhetspolis och andra rekryterar från, gör det hela upplagt för konspirationsteorier.

Svar: Så sant så sant.
Nickersson

2012-06-25 @ 16:29:37
Postat av: Anonym

Fast du missar en detalj här, USA har aldrig bett Storbrittanien om en utlämning så dom har inte haft något att säga nej till USA.

Skulle Sveriges regering säga nej till USA? Ja, varför skulle de få frågan om inte Sb fått det? Men fick jag den så är jag inte säker på att man skulle våga säga nej.

Svar: Jaha, och vad tror du det beror på att Storbritannien inte har fått någon förfrågan om utlämning? Jag tror det beror på att Assange inte är hälften så intressant som foliehattarna vill tro.
Nickersson

2012-06-25 @ 20:17:00
Postat av: Johannes

Alltså i Sverige är det ju mest diverse rättshaverister som "Sveriges rättssystem är hemskt, kom inte hit" som ställer sig på Assanges sida. I USA däremot har ju annars människor jag t.ex. gillar som Michael Moore, Noam Chomsky, Danny Glover och Oliver Stone. Normalt smarta människor alltså har skrivit ett långt brev som de lämnat till ambassaden i London för att Assange ska få asyl i Ecuador. Varför? För att om han går med på att utlämnas till Sverige kommer han senare bli deporterad till USA bara sådär, där han riskerar tortyr och dödsstraff. Att han är misstänkt för våldtäkt och så där, blir helt plötsligt av sekundär betydelse. Jag tycker överlag att det är fantastiskt att man liksom bara kan bortse från den ganska stora peditessen...

Din sistnämnda fråga är förövrigt väldigt befogad och tänk om man kunde få svar på den..

2012-06-27 @ 13:04:00
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Ma

De som stöttar Assange verkar mest vara folk i så kallade hackerkretsar, där han är lite av en guru. Så nog har han sina sympatisörer även här...

2012-06-27 @ 19:19:13
URL: http://berattelserochtankar.blogg.se
Postat av: Mårten

http://m.expressen.se/nyheter/nya-uppgifter-sverige-och-usa-i-samtal-om-att-utlamna-assange

Nyhet från 2010, men svenskarna har minne som guldfiskar. Varför skulle USA kräva honom utlämnad från Storbritannien när det redan fanns en utlämningsansökan från Sverige, det hade ju ställt till med problem för alla parter. USA tjänar också på rättegången här, Wikileaks rykte blir skamfilat då deras talesperson genomgår en rättsprocess för sexbrott.

I Sverige kommer Assange få sitta i häkte under domstolsförhandlingar som kan pågå i flera år. Under den tiden kan han inte arbeta med wikileaks och USA kan färdigställa en korrekt utlämningsansökan (något som sannolikt kräver lite kreativ juridik).

Varför kan inte vår kära "neutrala" (hoho) regering och oppositionen ge garantier att inte utlämna Assange till USA, då kan han komma hit och få rättegången överstökad, Ecuador har inte längre skäl att ge asyl och framförallt så kan kvinnorna få sin sak prövad.

Såvida de inte planerar att lämna ut honom till USA förstås...

2012-07-03 @ 22:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0