Dagens manifestation i Kortedala.

Idag hade, svårbegripligt nog ett litet rasistiskt lokalparti från Södertälje och Nykvarn bestämt sig för att det var en bra idé att skita ner namnet på en man som brutalt misshandlades på Kortedala Torg av ett fegt ungdomsgäng från Hjällbo. På plats i Kortedala i Göteborg.

För två veckor sedan slogs Carl-Eric Cevander ner och sparkades i huvudet av fler än fem ungdomar eftersom han hade civilkurage nog att säga åt dem när de jävlades med hans hund. Nu svävar Cevander mellan liv och död på sjukhuset, i koma, förmodligen med svåra hjärnskador.

Detta brutala dåd fördömdes av samtliga människor som var på Kortedala Torg idag för att visa sin avsky mot att det lilla lokalpartiet från Södermanland försökte kapa Carl-Eric Cevanders olycka för sina egna avskyvärda syften. Cevanders gode vän Peter Brüch från Härryda har i lokalradio flera gånger sagt att Cevander aldrig hade sympatierat med det rasistiska gänget från Södermanland.

De ungdomar som
slog ner Carl-Eric Cevander var nämligen av utländsk härkomst. Hade det varit etniskt svenska ungdomar hade inte det rasistiska lokalpartiet lyft ett finger, men nu håller man på att ätas upp av ett från början ännu mindre parti, och det gör väl att man känner att man måste agera på något sätt.

I alla fall. Jag var där. Jag gick runt på torget och tittade och fotograferade. Jag bevittnade. Den här demon var annorlunda än de hundratals rödingdemos jag har varit på genom åren. Mängden "proffsdemonstranter" var nämligen påfallande liten och mängden vanliga människor påfallande stor. Kyrkan var där, socialen var där, fältarbetare, fryshuset och socionomer.

Men framför allt var där vanliga svenskar i alla åldrar och i alla kulörer och av alla trosinriktningar. Jag räknade en stor mängd muslimer, en hel del kaldéer och till och med ett par sikher. Det var säkert ett antal jehovas vittnen också.

Rättvisepartiet Socialisterna gjorde i vanlig ordning sitt bästa för att få det att se ut som om hela arrangemanget var deras, men det var det inte. Det var göteborgarnas, för det var vi som sa ifrån till de inresta främlingarna från Södermanland att ni har inte här att göra. Ni har inte rätt att parasitera som ett gäng asgamar på ett fruktansvärt illdåd. Ni ska härifrån. Och det var inte särskilt svårt. Företrädarna för det lilla rasistiska lokalpartiet var nämligen inte fler än såhär:

Japp, här är de allesammans. Räkna bort de två fotograferna till vänster i bild, de tillhörde så vitt jag förstår inte främlingarna. Dessa figurer trampade dessutom på svenska flaggan ett flertal gånger under sin ömkliga uppvisning, något som jag blev rätt sur för.

Men Göteborg satte
ett exempel idag. Vi visade att vi inte tar skit från de som försöker utnyttja vansinniga illdåd för mer splittring och att vi inte vill se fler såna galenskaper i vår stad.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Var det något ni i er ligistpöbel visade var det väl att ni just tar ställning för våldet i samhället. Inte för att det förvånar någon, vålden är en central del för er i brist på politisk kunskap och intresse.Vi tar ställning för gemenskap och emparti, allt ni kan erbjuda är ert hat. Så inte konstigt att er mobb kanstades av skadegörelse och våld när ni försökte stoppa antivåldsdemonstrationen.

2012-04-10 @ 17:56:39
URL: http://www.nd.se
Postat av: Jimmy Windeskog

Ja just det, du glömde ju en annan sak också. Innan du försöker göra dig rolig över hur små ND (du kände tydligen inte till partinamnet) är så borde du kolla upp hur stora det partiet du företräder är.

2012-04-10 @ 21:11:28
URL: http://www.nd.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej Jimmy, att vilja exkludera på grund av kultur är inte att erbjuda gemenskap. Det är att vilja erbjuda apartheid.Hur som var det inte många som nappade på ert erbjudande i alla fall=)Det enda hatet på torget var riktat mot er, och jag hoppas du kände det bra.

2012-04-12 @ 21:54:13
Postat av: Jimmy Windeskog

Gemenskap måste bygga på naturliga kollektiv, inte extremistfantasier från 1800-talet som visade sig obrukbara redan då.Sedan var responsen efter mötetmycket god, även om polisen inte släppte fram de hundratals personer som kommit för att lyssna. Av de på torget varr ju antidemokraterna max 200 och resten seriösa. Det var väl det som gjorde er så arga antar jag.Sedan, hur var det med ditt eget partis storlek?

2012-04-12 @ 22:15:06
URL: http://www.nd.se
Postat av: Nicklas Eriksson

SP är skitlitet. Jag tror inte ens vi har mandat i en enda kommun mer, men vi är inte rädda för att vi ska ätas upp av konkurrenten, som sker med er och Svenskarnas Parti. Kommer du att trivas där Jimmy? Jag vet att du inte har vad som krävs för SMR, och du är ingen ungdom mer, så NU är knappast för dig. Så vad ska du annars göra när ditt lilla lokalparti går i graven?Ha ha ha, "responsen" är alltid mycket god i era kamprapporter, ni och RS är samma skrot och korn, ljuger så ni tror er själva. Jag antar att det var några darriga gubbstackare som faktiskt ville prata med er, man ser dem där på torget då och då. De har ofta ingen att prata med och då duger nog till och med ett litet gäng av samhällets utstötta nationalsocialister:)Är fortfarande helt varm i kroppen över hur otroligt överkörda ni blev där, du och dina två 90-talsnazister i klorinblekta jeans. De var mycket uppskattade ska du veta, ta med dem nästa gång också!

2012-04-14 @ 19:07:55
Postat av: Johan H

Fan vad jag hatar nazister! Jag är mer svensk än de flesta, anor tillbaks sedan ca. 1500-talet. Det betyder inte ett piss. Jag skiter på deras "folkgemenskap" och pissar på deras tal om rasen.I min by är vi "ursvenska", inga "rasblandare" alls, men vi välkommnar folk från andra länder, röstar rätt = rött och hatar nassarna! Till er genenskap kommer vi endast beväpnade!Hur svårt är det att förstå? Hallå "svenskarnas part":

Svenska folket vill inte ha er!Ärligt talat: skulle vi inte kunna utvisa dessa nassar till nån ö där de kan få gå och ha gemenskap och heila?

2012-04-25 @ 17:13:58
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag har också anor i Sverige sedan 1500-talet på fädernet och minst 1600-talet på mödernet. Det har jag och släktingar tagit reda på via kyrkböckerna, och jag håller med dig till hundra procent.

2012-04-26 @ 22:31:57
Postat av: Karl-Alfred, en ung sjoman

Tja Nicke! Vi ligger for ankar utanfor Sri Lanka. Haller den dar javla rovhatten Windeskog pa annu? Han kann inte ha mycke till liv alltsa!Vi har tva irlandska ex- IRA gubbar ombord, de vet hur man tar hand om nazister kan jag lova!

2012-04-27 @ 22:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0