Maskrosen - ett jävla ogräs!De naivas politiska parti

Sex av tio
medlemmar i Miljöpartiet vill samarbeta med Alliansen skriver DN i dag. Jamen är det någon överraskning då?

Nej. Miljöpartiet
har aldrig tagit ställning baserad på klassinsikt. De saknar rätt medlemsunderlag för det. De miljöpartister jag känner är till största delen livstilsliberaler från storstaden eller kanslihushöger med lite grön vurm som hade blivit centerpartister på 70-talet, och är socialliberala.

Några undantag finns, men gemensamt för allihop är att ingen av dem har ett vanligt kneg. De är tjänstemän eller studenter på universitetet allihop. Inte en snickare, inte en städare, inte en golvläggare,inte en vaktmästare, inte ett vårdbiträde, inte en bilbyggare, inte en skogsarbetare. De i det lite äldre gardet jag känner är naiva gröna vågare som tror på vad som helst och håller med den de snackade med sist. Så det är inte så konstigt att Miljöpartiet helt saknar underlag för att göra ett politiskt ställningstagande baserat på vad som är bäst för dem som har det sämst i samhället.

Deras medlemsbas
rent kollektivt kan kännetecknas av en rättvise- och KRAV-märkt latteliberal i bostadsrätt med en ekomärkt tvillingvagnoch som stoppar ungarna med oxfam-barnmat. Miljöpartiet var tidigt 2000-tal med och försämrade LAS genom att tillsammans med borgarna driva igenom 2/10- försämringen, något som främst drabbade unga kvinnor i barnafödande ålder. Sen dess har Miljöpartiets redan svaga förankring i arbetarkollektiven blivit ännu svagare. Men blir ju förbannad bara man ser en maskros!

Kommentarer
Postat av: Göran

Jag förstod väl att det var kommunistsvinet. Ni gjorde rätt mycket i forna Sovjetunionen.

2011-09-20 @ 10:47:08
URL: http://g-e-o.se
Postat av: Ulf N

Sovjet kollapsade. Därmed dog också myten att ett fåtal centralt placerade, hårt indok- trinerade män (kvinnor räknades aldrig) leder ett land bättre än de kivande och tjattrande män och kvinnor som styr demokratierna. Kort sagt: det vidriga och idiotiska kommunistiska systemet hamnade på historiens sophög.

VI VANN!

Kommunismen var (jag upprepar det så gärna) omänsklig och förnedrande. Den var ineffektiv och idiotisk och dödade sist och slutligen också sig själv...

2011-09-20 @ 16:14:50
Postat av: Nicklas Eriksson

Fel. Läs en bok Ulf. Det var stalinismen och statskapitalismen som gjorde det. Du behöver faktiskt läsa på. Kvinnor undanhölls visserligen de allra högsta posterna i Sovjetunionen men östblocket hade kvinnliga generaler, amiraler och astronauter innan den första kvinnan fick ta på en uniform i väst.Du kan verkligen inte mycket om historia. Och du kan verkligen inte mycket om politik. Då hade du varit tillräckligt intresserad för att läsa på om mig och insett att jag är trotskist och därmed motståndare till diktaturen Sovjetunionen såväl som till diktaturen som kallas västvärlden."VI VANN!"Oj, grattis. Vart ska jag skicka blommorna..?Fårpojken: vallar dina små pudlar något mer än får? Det verkar gå i cirklar för dig. Bäää så länge lille gubben!

2011-09-20 @ 18:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0