Valkval!

Nu är det dags igen. Mina valkval. Den femtonde Maj går Västra Götaland till omval. Ett antal C-valsedlar hade slarvats bort, och på dem ansåg Valprövningsnämnden att hela styret för regionen vilar, så de kallar till omval.

Fair enough.
Jag har som vanligt valkval. I år är de faktiskt värre än vanligt. Jag röstar inte på ett parti som inte har socialismen som grund, praktik eller motsvarande, och jag röstar inte på enfrågepartier heller. Det utesluter alla de här vansinniga små lokala partierna, hela Allians för Sverige, nazisterna och fascisterna.

Eftersom socialdemokraterna inte är ett socialistiskt parti i vare sig grund, praktik eller ens har ett likvärdigt program så åker de. Miljöpartiet behöver vi inte ens diskutera. De är ett marknadsliberalt grönkapitalistiskt parti vars politik är ett hån mot jämställdhet och arbetarkamp.

Vänsterpartiet då? Josefin Brink tog igår i en av de mest krälande artiklar inför Maria Rankka (timbro) avstånd från den fristående fackföreningen SAC. Jag är visserligen inte medlem men SAC står mig mycket nära. En kort stund efter att jag läst den okamratliga och arbetarfientliga smörja som Josefin Brink kväkte ur sig upplystes jag av en av Vänsterpartiets distriktsordföranden om att Vänsterpartiet har tagit avstånd från SAC i över 90 år, och ett parti som tar avstånd från en fri fackförening som står på arbetarsammanhållningens grund kan inte få min röst.

Kommunistiska Partiet? Pretty please?! Ett parti som bär fascistdiktaturen Nordkoreas flagga i sitt Första Majtåg och som dessutom inte har fattat att 70-talet är slut och kalla kriget likaså är lika lockande att rösta på som Svenskarnas Parti. Dessutom hyllar de fortfarande det fega mordet på Stalins värste opponent Leo Trotsky som är grundare till min international. Tjena att jag röstar på dem.

Rättvisepartiet Socialisterna vet jag inte ens om de ställer upp, men de röstar jag heller inte på. Det finns faktiskt ett ljus i mörkret. Ställer de upp i valet kan jag faktiskt för första gången komma att rösta på Feministiskt Initiativ!


Kommentarer
Postat av: Fredrich Legnemark

Hej!

Jag tycker ju personligen att det är rätt synd att det är på det vis det är, och jag ser det ju som att det kan kvitta vilket fack man är med i så länge det inte är gult. Men likväl tycker jag det är bra att du gör ett informerat val och att du håller dig till rött, även om jag gärna sett att du röstat V.Fredrich

2011-05-07 @ 00:11:52
URL: http://fredrich.vansterboras.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Förstår det, Fredrich. Ingen är mer besviken än jag för det. Jag har så många intelligenta kamrater från V, så jag begriper inte hur partiet kan driva en sån linje.

2011-05-07 @ 13:45:03
Postat av: Jimmy Windeskog

Fast FI är väl inte speciellt socialitiska i sitt program?

2011-05-07 @ 23:14:56
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Inte särskilt. De har samma frånvarande omfördelningsplan för produktionsmedlen som de andra, men å andra sidan har de en feministisk agenda och det är alltid något som fan sa när han fick se Åmål.

2011-05-08 @ 08:34:50
Postat av: Jimmy Windeskog

Jo men rent partipolitiskt torde du ju ligga närmare RS, som ställer upp. Att du inte röstar på dem torde ju handla om andra saker än just politiska va?

2011-05-08 @ 12:31:57
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Gustav

Aj.. valkval sitter man ju med själv också. Ingen riktig klarhet hur det bör röstas på min sida av det politiska spektrat heller. Mina gammelmoderata tendenser får mig att vilja rösta på något parti som vill avveckla landstingen och delar av den regionala politiken mer eller mindre helt, men några sådana alternativ finns inte idag.I kommunvalet röstade jag faktiskt på MP (ännu ett bevis för deras borgerlighet? :) ) eftersom de kändes minst insyltade i mut- och maktpolitiken i Göteborg där S och M sitter med fingrarna i alla syltburkar. I landstingen där vård är största frågan vågar jag inte spela på MP eftersom de är sådana kramare av kvacksalveri och bluffmedicin.Alliansen är jag inte pigg på att stödja och S+V sympatiserar jag inte med. Återstår då typ Piratpartiet, men det partiet är en oreda och de är nog sådär lagom seriösa på regionnivån. Lokala partier går bort, knätofsrasister likaså. Kul läge...

2011-05-09 @ 08:24:55
Postat av: Nicklas Eriksson

Som sagt, Jimmy, jag har ingen aning om RS ens ställer upp. Jo, det är i princip ingen skillnad mellan oss och RS i teori och program. Vi är båda revolutionära trotskistiska socialistpartier. Det är i praktiken det skiljer. Och där skiljer det rejält.Gustav: jag förstår ditt dilemma minst sagt. Jo, miljöpartiet är ett borgerligt parti, ekonomiskt liberalt och i avsaknad av samhällsanalys på en klassmässig grund. Om du kan få dina konservativa tendenser att samsas med liberala (det verkar de flesta allmänborgerliga klara av) så ska du se att du nog kan rösta på MP i regionvalet med.

2011-05-09 @ 09:29:24
Postat av: Johan

Personligen hoppas jag att SD går starkt framåt.

Har alltid röstat V men i år är SD enda alternativet för mig!

2011-05-09 @ 13:33:20
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej Johan, du har aldrig röstat V. Har man alltid röstat V byter man inte till SD. Du ska inte vara så rädd. Ärligt talat, när SD slängt ut den sista blatten, vilka tror du att de börjar jaga sen?

2011-05-09 @ 19:18:42
Postat av: Gustav

Jodå, jag hade nog kunnat rösta på MP i regionvalet om de inte var så tomtiga och verklighetsfrånvända i vissa frågor. Nu vill jag inte göra det. Deras allmänna samhällssyn är jag annars oftast okej med.Sedan är jag allergisk mot partier som inte har klara (del-)mål uppsatta heller utan bara en massa önsketänkande och storslagna planer.Stor humorfaktor på "Johan" förresten...

2011-05-10 @ 08:59:56
Postat av: Nicklas Eriksson

När det gäller regionen är de väl inte så tomtiga? Jag tycker de är värre på riksplanet och i kommunen ska vi bara inte prata om med sin idiotiska lågcykelbro.

2011-05-14 @ 13:20:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0