Det totalitära Sverige.

Jag är hemma och mellanlandar på soffan med lite kebabpizza (dock inte någon sliboviza). Vi ska vidare till ett par kamrater sedan. Det var en trevlig Första maj, men lite kall som alltid. Var vakt på partiets möte på Järntorget och sen var det dags att gå i demonstrationståget med SAC. Vi gick med äldre blocket, vi som har barn och hundar.

Anders Svensson
talade på vårt partimöte. Han sa en väldigt vettig sak. Vi lever i ett totalitärt samhälle i Sverige idag 2011. Det är det nog inte många som skulle hålla med om vid första tanken, med så är det faktiskt. Jag tror att det mer är folk som inte har koll på vad totalitärt betyder.

I Sverige idag genomsyras precis hela samhället av kapitalismen. Allt ska bedömas och värderas i pengar. Din köpkraft är helt avgörande för vart på samhällsstegen du får hamna. Inga andra krafter får vara närvarande, de utmanövreras fort och vi kan heller inte rösta bort kapitalets punggrepp om oss. Inget parti i riksdagen är beredda att avskaffa kapitalismen och enligt författningsskyddet i lagen FÅR kapitalismen i Sverige inte heller avskaffas.

Därmed är samhället faktiskt totalitärt. Du som tror att det måste gå SS-soldater på gatorna för att ett samhälle ska kunna kallas totalitärt får tänka om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0