SD:s världsbild sabbad av demokratitörsten från Afrika!

Verkar inte som om vare sig tunisierna eller egyptierna var så sugna på sharia, kära SD...

Jag är helt tagen av det som sker på Tahrirtorget i Egyptens huvudstad Kairo just i detta nu. Tänk att få leva medan detta händer! Det här kommer att stå i framtidens historieböcker. Det är underbart att inte en enda sverigedemokrat har kommenterat de tunisiska och egyptiska revolutionerna. Det sparkar ju helt undan deras teorier om araber som saknandes fallenhet för demokrati och böjda åt att vilja ha diktatur.

Dessa revolutioner sker i längtan efter demokrati och folkstyre, inte efter USA:s och deras allierades slaveri eller islamistpatraskets förtryck. Det måste messa upp de stackars SD:arnas bild av världen rejält. Ha ha.

Anyway, jag råder
alla som kan titta på Al-Jazeera att göra det, de livesänder från Tahrir. Nu. Levande historia.

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Har du verkligen missat hela upprorets mening, Brödraskapet talar ju ööppet om införandet av Sharia.



Måste du blunda för att få din världsbild att gå ihop?

2011-02-11 @ 08:10:27
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Stellan Bojerud

Det vore ju förträffligt om den nuvarande turbulensen i Tunisien, men särskilt i Egypten, resulterar i ökad demokrati. Varje framsteg hälsas med glädje. Igår hade UD en föredragning inför riksdagens utrikesutskott.Prognosen var dyster men det fanns en strimma av hopp.



Stellan Bojerud

Ledamot av Sveriges Riksdag (SD) och utrikesutskottet

2011-02-11 @ 17:21:11
Postat av: Nicklas Eriksson

Jimmy, det verkar som om DU missat att Brödraskapet endast stöds av under 20% av Egyptens befolkning.



Om jag hade blundat hade jag förmodligen varit med i samma parti som du.



Stellan, titlar imponerara inte på mig. Jag har suttit i folkvalda församlingar själv. Klart att du säger det där, det måste du ju för att inte få "rikset" på dig.

2011-02-11 @ 18:06:01
Postat av: Stellan Bojerud

Jag har inget behov av titlar. Dock är det en deklaration för läsaren, som kan vara av intresse för bedömningen av mitt inlägg.



Mitt syfte var blott att återge vad UD sagt vid gärdagens föredragning i UU.



Men nu är ju det målet befunnits ointressant och överflödigt i skuggan av titelfrågan, så du kan lämpligen radera mitt inlägg.



Förlåt att jag skrev en kommentar på din blogg. Jag lovar att inte upprepa det misstaget.



Med bästa hälsningar



Boj

2011-02-11 @ 18:21:54
Postat av: Nicklas Eriksson

Förresten, Jimmy: visste du att Mubaraks parti heter samma sak som ditt?



http://sv.wikipedia.org/wiki/Hosni_Mubarak



Det är okej Stellan. Dra bara från vår riksdag med ditt slipsnazistanhang nästa val så är jag nöjd.

2011-02-11 @ 18:40:32
Postat av: Stellan Bojerud

Med vilken rätt kallar du mig nazist?

Stellan

2011-02-12 @ 03:20:46
Postat av: Marcus

>>>Stellan



Antagligen med den demokratiska rätten att förklara och förtydliga vilket parti du kommer i från och de löss ni fortfarande har i er fana.



M.v.h.

Marcus

2011-02-12 @ 09:54:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Där ser man vad ett löfte från en sverigedemokrat är värt. Skit och ingenting.

2011-02-12 @ 11:08:20
Postat av: HellBoy

Fan va patetiska ni är, Nicke och Marcus!

Stellan har 100ggr mer respekt än vad ni båda kan skrapa ihop tillsammans. Ert missnöje med att SD är representerade i Sveriges riksdag numera lyser igenom överallt.Det är bara att gilla läget!

SD kommer med stor sannolikhet sitta som 3:e största parti efter nästa val, sug på den du!

Multikulturen ifrågasätts i allt fler länder och senast härhemma var moderaten Hanif Bali helt rätt ute på Newsmill.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/08/begrav-multikulturalismen-en-g-ng-f-r-alla

2011-02-12 @ 11:56:02
Postat av: HellBoy

Eller varför inte en dagsaktuell artikel signerad Paulina Neuding.Det känns som om det Paulina och Hanif skriver är mycket likt det SD sagt i flera år.....bättre sent än aldrig!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/var-generositet-praglar-rosengard_5936501.svd#

2011-02-12 @ 12:35:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Snart tomt på medlemmar hos slipsnazisterna=)



http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8558232.ab

2011-02-12 @ 20:40:17
Postat av: Nicklas Eriksson

F.ö.: klart att högern vill fokusera på det. Sarkozy, mer eller mindre i fritt fall, ger sig ju också ut på er, Front Nationals och BNP:s vatten.



I en uselt skött ekonomi med ständigt stigande arbetslöshet och fattigdom är det gammal vanlig högertaktik att få fattiga i luven på varandra - och de som tar betet har antingen inte tänkt hela varvet eller så vill de ha en quick-fix. Men de som vill ha bort olika människor är inte nöjda när de som ser olika ut på ytan är borta. Då går de efter de som är annorlunda på insidan.



2011-02-12 @ 21:20:16
Postat av: Carl Strömberg

Nazister och socialister... samma SKIT båda två....



Kan ni inte ta rea sjuka teorier och lämna oss vanligt folk ifred? Vi vill inte ha er och era teorier....



Socialism och nazism är som två sjuka religioner.... Samma sak men olika bilder på era gudar...



2011-02-13 @ 10:10:51
Postat av: Lasse Strömberg

Carl:



Det är en himmelsvid skillnad mellan socialism och nazism. Den senare anser att visa människor inte är värda att leva, medan socialismen anser att alla människor är lika värda.

2011-02-13 @ 10:55:17
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Ännu en idiot som vare sig orkar eller är tillräckligt intelligent för att ta reda på att nazism och socialism är motpoler. De flesta inser det direkt, jag undrar vad det är som tar korkskallarna sån tid? Socialism är f.ö. ganska lite teori och mest praktik. Arbetarutbildning till exempel, något som borgarna gör allt för att motverka. En bildad arbetarklass är för dem en livsfarlig arbetarklass. Nu har de kommit en bit på väg i sina okunnighetsambitioner.



Dock är fakta att i Tredje Riket eldade de med socialdemokrater, kommunister och Jehovas Vittnen medan liberalerna snabbt som fan löpte med NSDAP. I Chile gick de liberala partierna i samlad trupp fram till Pinochet och svor honom trohet efter kuppen. Vad säger du om det Carl?

2011-02-13 @ 17:37:16
Postat av: Carl Strömberg

"I Chile gick de liberala partierna i samlad trupp fram till Pinochet och svor honom trohet efter kuppen. Vad säger du om det Carl?

"



1. Pinochet var en slags nazist.



2. Liberaler är töntar utan egen åsikt.



3. Socialister och nazister är samma andas barn, sanningen svider ser jag?



4. Socialister och nazister går så lång ut på sin kant att de möts tillslut.... Detta är allmänt känt sedan länge. Det ligger i ditt intresse att få det att verka vara så, men sanningen är en annan.



5. Känns det hårt att någon pekar ut det uppenbara?



Nazister OCH socialister kan dra åt helvete och ta med sig liberalerna i samma veva. Konservativa och kungakramare kan de ta med sig också.



6. Sverige behöver ett parti som inte har dessa ideologiers smutsiga bakgrund. Ett parti som ser till arbetarnas sak utan att förfalla till ideologier från forntiden....



7. "Socialism är f.ö. ganska lite teori och mest praktik"



Skämtar du eller???? Du kan inte vara särskilt gammal.... Hört talas om te x det "röda universitetet" (Umeå) Socialism är DEFINITIVT mer teori än praktik.... Du kan inte din historia ser jag...



7. Vad säger du om det? Starta något nytt och fräscht utan bagaget som socialismen har.



Lustigt att du reagerar EXAKT likadant som en sdblogg gjorde...



Undrar varför?



Samma andas barn....



2011-02-13 @ 18:35:57
Postat av: Johan

Carl Strömberg:

Din infantila argumentering är knappast trovärdig. Du har staplat en massa påstående på varandra, utan att underbygga dem med några som helst argument eller källor till varför det skulle förhålla sig så som du påstår.



Vadå "allmänt känt sedan länge"? Bland vilka? Dina kompisar? I Sverige finns rätt så många människor som inte håller med dig om att socialism och nazism är samma sak. Alltså är det knappast "allmänt känt". Utveckla gärna vad du menar med "allmänt känt".



Detta är också ditt enda argument.



Av dina inlägg att döma har du inte läst mycket böcker i dina dagar. Frågan jag då ställer mig är, var har du inhämtat den här informationen? Och menar du att alla socialister som inte håller med dig alltså ljuger eller är okunniga? Kan du då inte hänvisa oss till den litteratur du har läst för att komma fram till de slutsatser du dragit?



Och en annan sak, om du påstår något, och någon inte håller med, så räcker det knappast att hänvisa till att någon påstådd sd-blogg reagerat likadant, för att ogiltigförklara invändningarna.



Ett gott råd helt enkelt: läs mer, bilda dig.

2011-02-13 @ 19:37:31
Postat av: Nicklas Eriksson

Jösses Calle. Tror du att du är den förste blåstollen som kommer och gastar på min blogg?



Du har då verkligen inte satt mycket socialism i praktik. Antar att du gick där på Umeå i tre år och blev bitter på att du inte kunde knäcka cafévänstern som tydligen härskar där.



Calle, vännen. Jag är 36 år gammal, gift och fast anställd. Jag har arbetat sedan jag var 16. Suttit som facklig förhandlare på heltid i fyra år och på deltid mer än dubbelt så länge. Förhandlat lokalt och på förbundsnivå. med i AD med flera fall. Gått strejkvakt kalla nätter och dimmiga dagar som syntes utan slut. Jag har utrett katastrofala arbetsmiljösituationer och tröstat gråtande städerskor och städare som fått uppsägningsbesked.



Och jag har också spenderat timme efter timme i samtal med arbetskamrater om den fackliga tanken - tillsammans är vi starka: United we stand, divided we fall. Jag har deltagit i fackliga blockader utomlands. Socialism i praktiken. Vad plakatvänstern som tjafsade emot dig på universitet har gjort av det vetefan, och det intresserar mig inte heller.



Du håller på och jamsar så mycket utan att kunna presentera ett enda fakta för sin tes att jag börjar misstänka att du är samme cirkusclown som ville ha socialism till religion härförleden. Allt utan att kunna lägga fram hållbara teser såklart eftersom det inte är en religion.



Som Johan säger här, läs. Bilda dig. Möjligt att du är utbildad, men bildad är du verkligen inte.



Du påstår att Pinochet var "ett slags nazist". Herregud. Det bevisar att du inte ens förstått de grundläggande skillnaderna i ekonomisk teori i en nationalsocialistisk, korporativ statsbildning och den råliberala som Milton Friedman och USA:s regering framförde via Augusto Pinochet.



Ja, jag gillar greppet med att inte kunna räkna till åtta påståenden. Nytt och fräscht känns det...

2011-02-13 @ 21:15:13
Postat av: Thomas Karlsen

http://www.youtube.com/user/TK591005#p/u/4/AWApc3Td8sM



http://www.youtube.com/watch?v=S79aiDmjC5Y



Se lite framåt mina herrar. SD är absolut inga bakåtsträvare. Ett samhälle utan rädslor för att bli mördad, våldtagen eller misshandlad har inget med nazism att göra. Vilket parti är bäst för dig och dina medmänniskor ?



Mvh Thomas Karlsen

2011-02-19 @ 11:09:13
URL: http://thomassdkarlsen.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Jahaaa! Så eftersom SD:s förmedlade bild av samhället bygger på trygghet så... Eller hur var det nu igen?



Ärligt talat, skärp dig. Här hittar du inga som du kan vinna över.

2011-02-19 @ 11:41:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0